11630
-
Donmeta #7972 Holnap amúgy mindenre fény derül! Vettem egy G.O.T.Y
Megint törlök mindent még azt is aminm a win fut. Tényleg azt csak kint lehet? Aztán vadonat új játékot telepítek. Tőlük jön a gőáz mivel már több játékot kipróbáltam és semmi baj. -
Donmeta #7971 Kösz! hogy kell kikapcsolniamit mondasz? Biztos náluk a hiba olvastad mit írtam 60 gigás particio. Előtte revo val uninstall NMM + F4 utána a keresőbe is beírtam, hogy nem e maradt valami maradt azt is kitoroltem Tehát docu my games üres volt alatta nexus mods nuku ugyanez értendőcommon mappa nuku majd 60 gigás particio ujraindit rátelepít. Első dolgom a windows.old törlése majd rendszerinditás törlés majd format. Szóval mielőtt nekiálltam steamet telepíteni. Volt egy 60 gigás partícióm vírusirtóval Pc tune uppal unlimited avg hangkárty és videodriver. Majd frissítési segéd leszedése. Azzal windowst legfrisebb állapotba tettem. Ezekután töltöttem csak steamet. Mikor először kidobott. Megnéztem még custom.ini se volt. A Saves és ami a probléma kb 90% Az már a steamről jött. Érdekes módon később jött egy Custom.ini is, úgyhogy belőttem moddolásra a gémet és feltelepítettem nexust. Saved kategóriánál van egy olyan, hogy bele kell rakni a saves mappába magyarul sima mentés. Csakhogy hiába törlöm és hagyom ott egyedül szegényt, árad a .... Plz magyarul mit kell kikapcsolni? És, hogy kell kikapcsolni a steam felhőt előre is kösz! -
SaGa #7970 Nem biztos, hogy ez a baj, de nem kizárt. Nálam tegnap délután óta nem tud elindulni a program. Most ledaráltam a teljes steam klienst és újrahúztam, megy fel a Fo és kiderül. Megjegyzem, hasonló panasz volt már korábban egy steam kliens update után, igaz más játéknál, de ugyanez a jelenség. Ott azt írták, kapcsold ki a steam felhő szinkront az adott játékhoz. Ez nálam most nem segített.
Mondjuk ez éppen bejátszhat:
New feature: Shader Pre-Caching. Whenever possible, depending on hardware and driver support, Steam can download pre-compiled shaders for your specific video card. This reduces load times and in-game stuttering during the first few launches of OpenGL- and Vulkan-based games on supported hardware. This feature may use a small amount of additional bandwidth as Steam uploads and analyzes a shader usage report after each run of the game. The feature can be disabled via a new entry in the Settings dialog.
Érdemes lehet kikapcsolni.
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2017.12.14. 15:29:35 -
Donmeta #7969 Akkor amiatt van.. Nem akarom megmondani hova kívánom őket. A grasslandsel mennyit küzdöttem... Erre megvan minden most kidob... Van olyan is ami nem steames? Esküszöm megveszem -
SaGa #7968 A performance tabon bal oldalt az alsó rész közelében a inumHWThreads beállítás.
Megjegyzem, tegnap óta én is azzal küzdök, amivel te, de nem telepítettem újra a windowst, csak a Falloutot, de egyelőre eredménytelenül. Most épp mentem a steam klienssel a telepítőkészletet egy lokális könyvtárba, ne kelljen már minden alkalommal kivárni azt a két-három órát, amíg letölti, ha valami gond van.
Jut eszembe, tegnap frissült a steam kliens. Nehogy amiatt legyen az egész zűrzavar. -
Donmeta #7967 Angol bill bocs -
Donmeta #7966 Zseniális amúgy ez a mod. Csak a magok számának beállítését nem találom. -
Donmeta #7965 Haha köszi! Azon newvetek, hogy vagyok olyan hülye, hogy nem tudom hány magos a procim. :) Csak, hogy 4 gigás skylake 4.6 ra rántva. Sikerült jól kibabrálnom magammal azt hittem a gép rossz de szó sincs róla most mentem egy kört dishonored 2 vel 3800x2160 ba... Rezzenéstelen.. Köszönöm Saga -
SaGa #7964 Azt mondja, töltsd le a fallout configuration toolt és állítsd be vele, hogy annyi CPU magot használjon, amennyi van a gépedben. Azt nem írják, de a HyperThread magokat ne számold bele, csak a tényleges fizikaiakat. Meg kapcsold ki az intro videót és a godrays opciót. Ez utóbbi sokat fog emelni a teljesítményen, cserébe a fénypászmák eltűnnek a napsütéses időszakokban.
Ezt egyébként is hasznos lehet letölteni, sok olyan dolgot be tudsz vele állítani, amit amúgy is be tudnál, csak nem tudod, melyik konfig sor mit jelent. Ez meg elmagyarázza. És érdemes elfogadni, hogy a saját launcherét tegye meg az eredeti helyett alapértelmezettnek. -
Donmeta #7963 No 100%, hogy ez oldja meg a problémámat programot elindítottam de nem tudom mit kell vele csinálni. Lehet mindent az biztos. Aki nálam kicsit jobb angolos segítsen legyen olyan kedves. https://steamcommunity.com/app/377160/discussions/0/496881136912176352/ -
Donmeta #7962 Csak nexusos modjaim voltak de látnám ha bent lennének a data mappába
-
Nezd, az ki van zarva, hogy friss winnel es friss F4 installal modok nelkul ne induljon el.
Probald meg windowed modban inditani.
Meg van egy olyan 5letem, hogy jelentkezz be a kovtkezo oldalra:
https://bethesda.net/en/mods/fallout4/my-mods/library
Van username es jelszo emlekezteto ha elfeljtetted.
A My mods-nal torold a bejelolt modjaidat, es akkor nem toltodnek le.
Es ugy rakd fel a gamet.
-
Donmeta #7960 Kár érte nagyon istencsászár volt a game conifiers true grass Grassland nagyon durván néz ki. Meg volt rajta még 200 mod. Hibátlanul működött. Erre berakok véletlenül mappástól egy home makert mert nem voltak bizonyos ágyak elérhetőek. És bumm. Game over.. -
Donmeta #7959 Nem reinstallt 60 at formatoltam arra raktam kintről. Igaz a win oldot törölni kellett. Legalábbis én ugy láttam jónak na meg az elején kötetet kellett választanom. Egyszer, mert másodszorra rendszerrkonfiguráció. Csak ezekután töröltem a régi windows a merevlemez másik feléről vagyis kapott egy formatot mert törölni nem engedi. Még a win újrarakása elútt töröltem revoval a nexust és ahogy mondod fallout 4 et minden hozzá tartozó mappával plusz revo is átvizslatta de én nagyon és csak ezek után ment az install at uj particióra. Milyen az a nem Stemes fallout 4 ezekután egyre benevezek. Mer ez 1000% Steam csinálja.. Igaz. :) -
azért azt tisztázzuk:
Letörölted a játékot kompletten.
Nyomtál egy windows installt formattal üres lemezre, nem reinstallt.
Feltetted a játékot módok nélkül.
És még az új játék opció sem megy.
Igaz? -
Steam - könyvtár- Fallout 4 jobbklikk tulajdonságok - frissítések fül, szteam felhő engedélyezése.
Vedd ki a pipát, és töröld újra a játékállásodat.
-
Donmeta #7956 Már saved modokkal próbálkozok de ugy az elvileg onnantól mukodik, hogy van custom.ini Az meg csak onantól van hogy megadtad a tulajdonságaidat. Persze lehet olyat, hogy kirántok egy init átnevezem customnak és kitörlök belőle mindent valamint beirom amit kell. Még ezt nem próbáltam.. -
Donmeta #7955 Töröltem már de olyan aranyos a steam, hogy addig nem indul mig vissza nem töltötte. -
Donmeta #7954 Persze Stames lemegy a demovideoamit általában ugye elnyom az ember megjelenik a töltőképernyő amin a garázs látható kameraállások lassan változna és kiírja, hogy press the button. Megnyomom placcs. -
Kicsit pontosíts.
A játék állás betöltésekor fagy meg, vagy amikor elindítod a játékot?, és a menüben vagy?
Steames a játék? Mert akkor várd meg míg leszinkronizálja az állásokat.
Lehet, hogy egy mentet állásoddal lesz gond, akkor az t töröld a save-k közül (documents/...)
-
Donmeta #7952 Szóval ne csak azt töröltem hanem az egész windowst. Annyit csinált, hogy első gombnyomáskor kicsit tovább maradt, hogy megörüljek majd kidobott mostmár megint azonal kidob. -
Donmeta #7951 Borzasztó bajban vagyok. Mint egy rémálom. Újraraktam az egész Windowst és csinálja. Vkártyának semmi baja, Józan paraszti ésszel a mentéssel lessz gond. De anélkül meg a felhő nem indul. :( Kezdek nagyon begurulni. Vegyek egyúj falloutot? Ez lesz a megoldás. Azért köszönöm a helpet és még várok segítséget. Berakja a töltőképernyőt egy pilanatra illetve ha nem nyomok gombot végtelensaégig aminz megnyom a gombot a windowsban találom magam. :( -
Akartam mondani, hogy a Documents\My Games\Fallout4 mappat ugy ahogy van torold.
Viszont ha nincs steam felhoszinkronizalasod, aka viragbolti verzio, akkor elotte mentsd ki a Documents\My Games\Fallout4\Saves mappat!
Tehat uninstall, torlod a jatek konyvtarat, es ami bennevan, majd torlod a dokumentumokban talalhato beallitasok mappat is.
Utanna reinstall es jo lesz.
Udv, -
SaGa #7949 Nem tudom mi az a bilbao modmanager, de FO4-hez vagy a nexus mod manager, vagy a mod organizer használata javasolt. Az utóbbi telepítésen kicsit nehezebb, trükközni kell, a nexuson találsz hozzá konkrét leírást. Ez utóbbi annyival jobb, min a NMM, hogy nem tesz semmit a játék könyvtárába, egyáltalán. Ha egy modot kikapcsolsz, akkor annak egyetlen eleme sem marad játékban. Egyébként meg nézd meg a Dokumentumok\My Games\Fallout 4\Logs könytárban, mi lehet a baj.
Én most húzom újra az egészet, mert tegnap egy mellényúlással sikerült letörölnöm az összes esm fájlt, a fő esm-en kívül és arra is hasonló volt a jelenség, csak ötödikre jöttem rá, hogy mi történt. A logokból.
Egy újratelepítésnés egyébként tipikusan a konfig fájlok törlése is erősen javasolt, az indulásnál újra gyártja. -
Donmeta #7948 Addig már eljutottam ,hgogy leszedtem egy bilbao mod managert vagy ilyesmit. Működik is... Ugye más a launcher. Mit kell állítani azon, hogy megoldjam a problémát vajon? Eddig még nem sikerült. De ez tök gáz, hogy bemásolok valamit a data mappába hiánytalanul eltüntetem hiba marad.
-
Donmeta #7947 Sziasztok! Elég sokat moddolok mostanság és volna egy iszonyat ideg problémám. A Homemaker mod nem adott be mindent a menube igy letöltöttem manuálisan és bemásoltam a mappába. Mappástól. Utána kapcsoltam, hogy csak a mappában lévő fájlokat kellett volna beraknom. Indítok megnyomok egy gombot ugy a töltőképernyő, az felvullanik és kivág az asztalra. Este újratelepítettem plusz már előtte törölgettem minden modot kikapcsoltam stb. Új install is kivág most nehogy már emiatt kelljen új win. Valaki segítsen legyen kedves. -
Kroki105 #7946 Tényleg csak a formája tető, a torony is vizes, pedig az tényleg tetőnek néz ki. Mindegy, az annyira nem izgat, a középső résszel szórakozok még, az van berendezve. A tetejét már szétszedtem, még magasabbra építem tornyokkal, max az egyik szintet befedem alaptetőkkel, hátha. De amúgy nem vágok eret, csak hülyén hat minden elázva.
Fura, mintha nem is ugyanazzal játszanánk.
Én betoltam a cheat konzolt, aztán csók. Anélkül mondjuk macera lenne ezt a várat felhúzni, főleg hogy a képen a negyede ha látható.
-
Kroki105 #7945 Esőmod kizárva, azzal nem szórakoztam. De igazad lehet, az építőmod lesz a ludas, mert azt szerintem használok :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Castle in the Sky a neve(meg még jó pár), baromi jó, csak ez a bibije úgy látszik. Megpróbálom azért a tetőket, hátha beválik. A váramat nem szedem szét azért, túl sokat pöcsöltem már vele, hogy holmi eső eltántorítson :D
Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2017.12.13. 14:05:20 -
SaGa #7944 Az a baj az összetákolt építő modok egy részével, hogy sok ilyen apró attribútumot figyelmen kvül hagytak bennük. Attól még nem tető valami hogy tető formája van. Igazából ami biztosan úgy működik, ahogy kell, azok az eredeti építő elemek. Azok még navmesh-t is kaptak, a különféle modderek által összekalapáltak jórésze nem. Vagy elfogadod, hogy beázik a ház, vagy lemondasz néhány dekoratívabb elemről.
Én még mindig vacillálok, hogy megelégedjek a Horizon architect-ben építhető dolgokkal (az is elég bonyolult falu menedzsmentet ad), vagy használjam a Sim Settlements lehetőségeit is. Néhány ponton ellentmondanak egymásnak, kicsit megbillentik a Horizon belső egyensúlyát, de a Sim Settlements spéci ipari, mezőgazdasági, szórakoztató épületei, meg az azokból nyehető plusszok hiányoznának. Pl az a kisállat farm, ami húst termel (földikutyákból, cserébe növeli a földikutya támadás esélyét). A Horizon survival beállításánál eléggé hiányzik a kaja az elején, főleg a hús. Nem elég a levadászható állat, állandóan éhes a karakter. -
Én valami eső-modra gyanakszom, vagy építő-modra gyanakszom, mint bugra. Persze nem tudom, mik vannak nálad.
Mert ugye a játék tudja, hogy mik a hardcoded (játékban bennelévő) tetők és épületek, amin az időjárás nem jön be, (vagyis az indoor-cell alá nem jön be). Míg az telepek, ahol te építkezel (és nem gyári lerakott épületek: sanctuary, abernathy farm, boathouse) azok attól még outdoor-cell típusúak a játék szerint.
Ha modot használsz valamelyikre (időjárás vagy építés), lehet, hogy ott a hiba. Vagy nem :)
-
Kroki105 #7942 Gyorsan megnéztem, mert van olyan hely a váramban, ahol rendes faház az épület (alap épületelemekkel), normál tetővel, de ott is csuromvíz minden esőben. Sőt, ahol egybe van az épületelem, és azon is van plusz tető, ott is. Majd kipróbálom az összes létező tetőt, valamelyik csak jó lesz. -
Kroki105 #7941 Hmm... mondasz valamit
Köszi. Mentségemre legyen mondva, nem szokványos viskó fatetővel a házikóm, kőpadló van fent is. Majd kipróbálom, valahogy odavarázsolok valami tetőt, bár még nem tiszta hogyan. A kinézetre is adni kell. :D
-
Ha tenylegesen tetot raksz felulre es nem padlot, akkor igen :) -
Kroki105 #7939 Van olyan tető, ami felfogja az esőt? Vicces hogy a megépített épület legalsó szintje is csurom víz, falastól, szőnyegestől.... Rakhatok én ablakot, meg minden anyám kínját, de ezt nem tudom kiküszöbölni. Ok, nem élet-halál, de iszonyú ostobán hat.
Olyan modot már találtam, ami a settlereket tartja távol. Odajárnak dögleni a privát lakosztályba, mikor egy egész barakk a rendelkezésükre áll, vagy 30 ággyal.
-
20 Euroert meg tudom barmikor venni a season passt, csak sokallom erte :)
Az 6000 penz. -
Kroki105 #7937 Nagyon szépen köszönöm! Van benne minden szép és jó, nem tudom hogy siklottam át felette. Most már beüvegezhetem a váram ablakait.
-
Az a jo az ilyen-olyan salekben, hogy lassan tobb ideig vannak/tartanak egy-egy naptari evben, mint amikor nincsenek. :) -
Although #7935 Érdemes megvenni az összes dlct, úgy lesz igazán jó játék. -
SaGa #7934 Most volt féláron két hete, én is akkor vettem meg, azért kezdtem újra hozzá az építgetéshez.
Karácsony körül talán megint leárazzák. -
Steam teli vasar alatt szerezd be a season passt, erdemes! :)
Ime ADA.