11630
-
SaGa #8013 Rászántam még egy kis időt a dologra és egyértelműen a Bethesda a hunyó. Nem egyenlően kezelik az egyes országokból, vagy azokon belül az egyes szolgáltatóktól érkező kapcsolatokat.
Csatlakoztam egy free VPN szolgáltatóhoz és egy kanadai címhez kapcsolódtam. Mind a normál játékindítás (a tűzfalszabály kikapcsolása után), mind a Creation Club csatlakozás (ami eddig sosem sikerült, mindig CTD lett a vége, ahogy a mod nézegetésnek is a főmenüben) ment, ahogy kell.
Akinek megy itthonról normálisan, az nézhetne egy whatismyip.com oldalt, hogy milyen IP-n látszik kintről a gépe. Van olyan szolgáltató, amelyiknek a tényleges kijárata valahol Nyugat-Európában van, ezt látják a partnerek, amikhez kapcsolódik. Én a T-nél vagyok, nekik itthon vannak a kijárataik, egyelőre rendes IP-t kapunk tőlük, nem valami NAT-oltat. Ami normál esetben elvárható és jó, de most épp hátrányt jelent. -
SaGa #8012 Ez itt ugyan erősen off, de egy tűzfal a vírusoktól nem véd. Az arra való, hogy megakadályozza a kívülről jövő támadásokat és a belülről esetleg ajtót nyitó wormokat, ha már bejutottak, mert letöltötted őket valahonnan. A vírusok ellen vírusvédelem kell, ami elemzi a forgalmadat és szól, ha olyat talál, ami a készítői szerint veszélyes lehet. Vagy blokkolja, attól függően, hogy mit állítottál be neki. De a védelem mindenképpen rajtad múlik, attól, hogy felraktál egy darab „tuttibiztos” virusvédelmet, még nem vagy védett. Csak akkor, ha te is tájékozódsz, figyelsz a beállításaidra és amikor kell, aktualizálod. Ha teljesen szabad kezet adsz a vírusvédelmednek, gyakorlatilag rá bízod a géped biztonságát, az pedig infobiztonsági alapvetés, hogy 100%-os vírusvédő egyszerűen nem létezik. Valamit mindegyik át fog engedni, ki többet, ki kevesebbet. A defendert (a windows vírusvédelme) eléggé lehúzzák, mert kicsit lassan reagál a zero day támadásokra, de ha az egész rendszert nézed egyben, még mindig a legjobb, mert nem nyitja meg azokat a kapukat, amiket a külön telepített védelmek, saját működőképességük fenntartása miatt igen. Ne „tűzfal lyukra” gondolj, hanem rendszer szintű hozzáférésekre, a programok futtatókörnyezetébe beékelődésre és hasonlókra. Bőséges szakirodalma van a dolognak, ha érdekel, nézz utána.
A beépített tűzfal is elég megvédeni magadat a külső támadások és a belülről induló „kapunyitások” ellen, ha tudod, hogy mit kell tenned ezért (az alapértelmezett szabálykészlet túl szélesre tárja a kaput, aminek rendszer szintű oka van, ha beszűkítenék, az átlag user folyamatosan pattogna, hogy a windows hülyeségeket kérdezget tőle), hogy ezt meg is tegye.
A különféle, letölthető, megvásárolható internet biztonsági csomagok se tesznek többet, csak látványosabban, erőforrás igényesebben.
Kérem, ne nyissunk vitát a windows defender vs bármi egyéb védelmi rendszer ügyében, mert ez nem az a fórum, ráadásul túlnyomórészt csak hiten alapuló véleményeket és ellenvéleményeket szoktunk ilyenkor elpuffogtatni, nagyon kevesen értenek tényszerűen a kiberbiztonsághoz annyira, hogy tényeken alapuló véleményeket mondhassanak. A neten fellehető összehasonlítások túlnyomó része (szinte az összes) valakinek a megbízásából készül, ami az eredményre is rányomja bélyegét. Kevés a tényleg független elemző, és ennek egyszerű oka van: a tesztek nem kevés időt és pénzt igényelnek.
Az biztos, ha rendesen védeni akarod magad, akkor kell egy folyamatosan figyelő vírus/malware/stb védelem, meg még legalább két másik, amit rendszeresen megfuttatsz, a gépedet átvizsgálandó. A veszélyes helyeken (mozi.eu) szörföléshez meg tessék feltenni egy virtuális appliance-ot, elszigetelni a host géptől és abban nézelődni. Azt ha megfertőzik, egy mozdulat kukázni és újrahúzni a letölthető változatból. A virtualbox ingyen van, a virtuális appliance-ok is. -
Donmeta #8010 A hozzászólásokból azt veszem le, hogy szolgáltató. Vidanetnél vagyok. Saga Neked dinamikus az ip-d? Nem tudja véletlenül valaki, hogy az AVG tűzfalon hol van ilyen opció? Mert őszintén megmondom nagyon nem érzem magam biztonságban kikapcsolt unlimited tűzfallal. filmezz.euzni sajnos szoktam. Igaz a filmet nem ott nézem, (garantált támadás) hanem csak azt nézem mit töltsek bayről.
Szóval bevéd ez az alap tűzfal megvéd a filmezz.eu vírusoktól? Az AVG dobálta kifele a támadásokat.
Szerintem akinek nincs ilyen problémája az örüljön neki mert eléggé kihat a vérnyomásra. :) Sajnos nagyon is létező dolog.. Vettem miatta egy G.O.T.Y. Akinek kell az acc privizzen olcsón adom. Láttam még itt egy hete morfondírozott valaki, hogy megvegye ne vegye. Itt az alkalom 9 rugóért odaadom amúgy 12-13
sőt még 8 ért is.
Survivoron alap kezdés, hogy építesz egy kutat, megtöltöd az üvegegeidet. Utána mutánysütés villanyoszlopok bedarálása Majd le a partra és építhetsz 4 db működő víztisztítót. Most azongondolkodok, hogylebontom sanctuaryt és homemakeres épületek húzok fel. Hülyeség? Időigényes az bitzos...
-
Kroki105 #8009 Találkoztatok már azzal a buggal, hogy nincs lába az árnyéknak? SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Engem rohadtul zavar, még ha nem is egy hatalmas hiba. A többi karakternek van lábárnyéka, feltéve ha messze áll tőlem, ha közel jön neki is eltűnik. Ezt lehet valahogy orvosolni? -
steam update!
Frissit, kiprobal F4 -
Although #8007 Ott a pont. Nekem is win8 de offline steam ritkán van bekapcsolva. Nincs miért. -
Srácok, már kezdem azt hinni, hogy Bethesda játékaival csak szívni lehet kelet európában.
Skyrimot nem lehetett megvenni pár évig Steamen. Fallout New Vegast átkeresztelik RU-ra mert a Beth azt hiszi még a Szovjetunió létezik. Minden poszt-szovjet ország kivétel nélkül a New Vegasból az orosz verziót kapta, ráadásul nyugati áron.
Most meg ez.
Bár nekem fut a játék, Steam frissítés után is. Win 8.1 64 bit, Fallout 4 alapjáték + pár hétre rá megvásárolt SP. -
Win7, f4se, fo4+season pass, nuku hiba. A menüpontok aktiválódása (1-2 mp a főmenü betöltődése után) és a CC-be való belépés is gond nélküli. -
SaGa #8004 Lejárt az idő…
Szóval itt már az is felmerült, hogy Internet szolgáltató függő is lehet, mert van, akinek normál internet kapcsolatnál összedől, de ha VPN-ezik, akkor simán megy. Bár szerintem ez is inkább a régió függésre utal, ha amcsi IP-vel mész, megy, ha magyarral, nem. Egyre szebb…
Az F4SE nem különösebben számít, az már egyértelmű, hogy a Creation Club csatlakozásnál esik el a program, ha nincs internet kapcsolata, akkor nem túllép a dolgon. Lehet, hogy összefüggésben van azzal, hogy nálam a CC-re belépési kisérlet normális időszakban is CTD-t okozott, ahogy már írtam és nem segített rajta semmi. Mások is hasonlóra panaszkodtak, volt aki már egy halom pénzt el is költött a CC-re, de sose tudta használni, és most nála is ugyanez a szitu.
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2017.12.15. 21:24:22 -
SaGa #8003 Már a Bethesdánál is kinn van a dolog: -
Igen, Win10 x64, es a csuda tudja milyen F4 verziom van. :) -
SaGa #8001 És ti is win 10-en használjátok? Illetve a steam régiótok Kelet-közép-európa? Ugyanis alapvetően ebben a régióban esnek-kelnek a falloutok és a skyrimok, bár volt skandináv és izraeli jelentkező is a steam fórumon. -
Andule #8000 Detto muxik de igaz h F4SE-t hasznalok vmelyik settlement mod miatt. -
Nekem 0day megvett SP-m van, es itt sincs problema, megy minden, jatek, mod menu es CC menu is. -
Erdekes, mert nekem steames alapjatekom van, es be van kapcsolva hogy up to date-n tartsa, a steam felho is.
Nem volt vele problemam a napokban sem, siman tudtam jatszani.
A steam kliens is frissult tegnap, ma is megy a jatek.
Nem allitgattam semmit a tuzfalakon, creation klubon meg egyebeken.
Lehet csak a GOTY es Season pass verziokat erinti? -
Donmeta #7997 Valaki mondja már meg nekem minek kell egy barlangba alapból olyan mély, hogy zörög az ajtó? Voltam barlangban és semmi ilyet nem tapasztaltam. -
Donmeta #7996 Mellesleg érdekelne borzasztóan ki milyen grafikai addonokkal játszik. Csak a graf. Én grasslands, true gress, ls conifiers meg természetesen a textórák vivid ilyenek. -
Donmeta #7995 Köszi nem tudtam! Most van egy feles accom. Bár holnap bemegyek a budaörsi médiába.. Ez még számomra is nehéz feladat lesz. :) Valami fol pakkal be kéne vonnom!! Azt hiszem kicsit ügyi vagy meg tudod csinálni némi hő segítségével Nekem meg pont van egy hőfúvóm. cd alá berakom a tagnak a mail címet meg a jelszót+ sajna a tel. számomat is be kell. Ugye az én mailomra küldi a feloldót. Oda meg senkit be nem engedek mert van mit olvasgatni az hét szentség. :)
Mellesleg hatalmas epic fail a steamnek nem lenne Saga még most se játszanék. Kösz. Direkt írtam kisbetűvel steam. :) Most aztán jól megkapták. Lényeg, hogy nem tudom használni a megvásárolt AVG tűzfalamat. Unlimited... Nincs róla szó, hogy mikor óhajtják ezt a hibát kiküszöbölni? -
Hol érdemes most season pass-t vásárolni? G2A.com on láttam, hogy 6200 Ft. Az megbízható forrás?
Ha megvettem a season pass-t és feltelepültek az addonok, újra kell kezdjem a játékot? -
Mert a FO4 HighRes pakkot kulon kezeli a steam, nem a season pass resze, viszont ingyenes mindenki szamara, csak ra kell kattintani es mar hozza is lesz adva a konyvtaradhoz. A valaszthato DLC-k kozott be"X"eled es kesz is. -
Donmeta #7992 Bocsássatok meg ezt elfelejtettem a high resolution packnak van köze ehez? https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/1769 -
Donmeta #7991 Volna 1 igen nagy kérdésem. Ugye tegnap megvetem s G.O.T.Y kiadást 12 pénzért. Na most innentől ez teljesen feleslegessé vált. Nem is az érdekel visszaveszik vagy sem. 12k nem nagyon karcol meg hála Istennek. De ugye regisztráltam a cd keyt. Azt most nézem ezek a gyökerek lehagyták a Season passot meg a high texturest se tudom letölteni. Úgyhogy visszamentem a másik accomra. Játék ugye telepítve különbség a season pass meg a texture elvileg. Úgyhogy megelégedve tapasztaltam, hogy nem kell új gamet raknom savest töltögete csak magának. Ilyenkor mi van? Hogy tudom disaktiválni :) most csak ez jutott eszembe. :) a cd keyt? Mert elvileg 3 napon belül vagyok és nekem mindent visszacserélnek csak menjek már. Még a legerősebb idegzetű embereket is egy perc alatt kikészítem és mély depresszióba taszítom.
Így történt meg, hogy a dekathlonba 2 éves használat után egy szakadt lánc miatt kaptam egy vadiúj Amikor én vettem még csak 132k volt ez már 156. Sokkal jobb mindenféle újítással rockriderről beszélünk amúgy. Mondtam nekik, hogy a barátnőm francia tanár és ez még csak a jéghegy csúcsa volt. A slusszpoén, hogy ott áll az egész személyzet fülig érő vigyorral, hogy végre megyek el. Kénytelen voltam mondani nekik, hogy annyira elégedett vagyok, hogy ezentúl mindent itt vásárlok. :)) Látni kellett volna az arcukat.. :) Meg sokminden ilyesmi A hírhedt aquának 2 hónap használat után adtam le egy z906ot helyette kaptam egy újat. Mert az elsőkből is szólt a hátsó. Meg se nézték. Szóval bocs az off ért. Holnap ezt visszaviszem viszont annyirta nem vagyok becstelen, szerintem berakok a cd alá egy papírt. Esetleg valakinek egy vadiúj G.O.T.Y. ? A telómon átváltoztatod a jelszót ha akarod. -
Donmeta #7990 Saga mégegyszer köszönöm. müxik. -
Donmeta #7989 Természetesen le kellett szednem a licenszet. AVG. Csak akkor lett jó párszor be is fagyott... Akkor azt mondod most már visszarakhatom a tűzfalat meg mindent visszaállíthatok mert innentől muxik? -
SaGa #7988 Kimenő szabályban kell megfogni, a bejövő nem segít. Egyébként így működik. -
Donmeta #7987 Amúgy Neked most működik a program? Mert Nekem nagyon nem. -
Donmeta #7986 Jól csináltam ha a belyövő szabályt ha megfogom ott van felül a fallout exe. A kimenőnél nincs csak ami nevet megadtam... -
SaGa #7985 Megtaláltam a gyári w10 tűzfalon a beállítást. Ott van, ahol a korábbiakban, csak nem a „Gépház” felől kell közelíteni (bár onnan is lehet, csak kevésbé volt ismerős, ott közvetlenül a Speciális beállításokal kell aktiválni. Az ablakot a gépház mögé nyitja a szerencsétlen, ezért nem vettem észre korábban):
Vezérlőpult, Windows Defender tűzfal, Speciális beállítások, Kimenő szabályok,Új szabály, program alapon, ki kell tallózni a Fallout4.exe-t, tiltani minden forgalmat, minden profilban. Adsz neki egy nevet és már működik. Nem kell külön tűzfalat telepíteni hozzá. -
SaGa #7984 Ha van benne tűzfal, abban fel kell venni a blokkolandó programok közé valahogy. A szép az az egészben, hogy miután elindult a program és betöltöttél egy mentés, akár vissza is lehetne engedni. -
Donmeta #7983 Licensz unlimited avgm van. Megnézem.. Nem értek hozzá az a baj... :) -
SaGa #7982 Úgy tűnik, a Creation Club-hoz csatlakozás rohad le a Fallout4.exe indulásakor. A Skyrimre is ugyanez a panasz. A teljes letiltásnál jobb, ha felraksz egy egyszerű tűzfalat, ami blokkolja a fallout4.exe internet elérését, de másét nem. A beépített windows tűzfallal is meg lehet oldani elvileg, de nem találtam meg a módját egyelőre. -
Donmeta #7981 Köszi! Na felraktam a vadonat új játékot + wint és kivág mint macskát. Felháborítónak tartom. A steammel van baj... Mikor akarnak ezen javítani???? Rohadékok Már elnézést -
A GoTY a teljes jatek (alapjatek+kiegek) hagyomanyos pcre, a VR pedig a VR keszulekkel rendelkezo gephez keszult Fallout verzio. -
Donmeta #7979 Köszi Saga ki is lőttem. -
Donmeta #7978 Ja igen. Lenne olyan kedves valaki, hogy felhomályosít mi a különbség a fallout4 VR és G.O.T.Y között??? -
Donmeta #7977 A r k a Ittvan az asztalomon egy game of the year. Letöröltem 2+ modot rakhatom vissza... Attól független örülök, hogy megvan a hiba. -
SaGa #7976 Megvan a „megoldás” a hibára. A steam fórum tele van a jelenséggel tegnap óta, kifejezetten a Fallout 4-nél. Le kell tiltani a hálózati kártyát és megszűnik a probléma. A fórumon ugyan a flash player frissítésére fogja valaki, de azt én leszedtem a gépemről, és semmi eredmény. A steam klienst viszont nem tudom downgradelni a tegnapelőtti változatra. Megírtam a steam fórumra is, meglátjuk mit lépnek. -
A lényeg, hogy sikerült! :) -
Donmeta #7974 Köszönöm! -
SaGa #7973 Az új feature-et a steam kliens fő beállító menüjében tudod kikapcsolni, katt a steam feliratra a bal felső sarokban, beállitások, a legalsó menüpont kell neked (shader pre-caching). A felhő támogatást meg a játékot kiválasztva (jobb klikk, tulajdonságok), frissítések fül, Steam felhő (kiveszed a pipát).
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2017.12.14. 18:24:23