Fallout 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Csak a DLC-k.

Más. Tegnap kissé ideges lettem, eltűnt többszáz lőszerem az inventoryból és vidoran ki is írta: missing ammo.
Képek

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
http://kepkezelo.com/images/s9if8b1f162ys6tdaadg.png
http://kepkezelo.com/images/cukwhj05gawd4ib4genz.png
http://kepkezelo.com/images/zdh9c1g9t3fn0wrhllug.png
http://kepkezelo.com/images/pu7kokapbfuktn25feob.png
http://kepkezelo.com/images/7r3i6tsgc4rkg1pjxvzi.png
http://kepkezelo.com/images/qa3mb31xvv3yhlfz5l3d.png

Asus Maximus HERO VIII, Core I5 6600K 4.4Ghz, 16Gb Corsair Vengance, MSI 1080TI

Sunsetjoy
A plugin az nem mod, az addon sem mod.
A plugin az pl. felhasználói programoknál van, ami kis mértékben bővíti a pluginben meghatározott dolgokkal, fájltípusokkal, stb. a programot, bővíti. Ha úgy vesszük, akkor az F4SE pluginként értelmezhető (vagy hogy hívják), amit be kell konfigurálni, hogy rajta keresztül induljon a játék - de scriptelt modokat tud futtatni.

Az addon pl. ami a New Vegasnál volt a kezdeti csomagok, amik adtak néhány cuccot induláshoz. Tehát addon, ami nem DLC-szintű cumó, pl. egyes játékoknál úgy szokták nevezni ha mondjuk új grafikákat ad egy grand strategy játékhoz, stb.

A DLC az evidens, letölthető tartalom.

Amúgy lehet, hogy nem tudja, hogy a vanilla az a moddolatlan, gyári beállításokat és fájlokat jelenti.

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

Hogy nincs fent a hivatalos DLC-ken kívül semmi extra plugin vagy addon pl. Fallout 4 Nexus-ról? (tényleg nem vágod vagy csak trollkodsz? 😛 nem tudom eldönteni 😄)
Utoljára szerkesztette: ntex, 2017.03.10. 14:18:59
Az mit jelent ?
Bocs, mod 😊 Te full vanillával játszol?
Uh az előbb lehet privátba írtam véletlenül, bocs...

Addon ? Szerintem nekem minden DLC meg van. Vagy valamit keverek ? A beolmott tetejű házakat el tudtam tüntetni Sanct.-ból.
Erre való a Scrap Everything addon 😛 Csomó mindent le lehet scrapelni vele amit előtte nem, Sanctuaryból pl a rengeteg szemétkupacot a földről amik elcsúfítják a terepet, romos házakat, bokrokat, tárgyakat amiket előtte nem lehetett. Kár hogy Sanctuary-ban csak félig meddig működik mert a híd felé nem lehet úgy lepucolni mindent mint ahogy a képen van.

Utoljára szerkesztette: ntex, 2017.03.10. 13:28:31
Nekem a Coventant küldi már hónapokkal ezelőtt az egész falu halálával végződött. Fel tudtam tölteni saját telepesekkel de nem lehet úgy használni a berendezést ahogy én építettem volna, egy csomó minden jól néz ki de useless és útban van (pl ágyak). A turreteket legalább szét lehetett lőni és sajátot rakni helyette. Bugos szar ez a settlement de azért pofás kereskedelmi központtá varázsoltam.
Amit lehet le fogok amortizálni.
Mert:
Nuka World, Grand Tour után:
Ha jól értem ki kell jelölnöm saját bázisokat amiket raidereknek fogok átadni ?
Este elfelejtettem a képeket, ma pótlom 😊

Nekem Covenant-ban halt ki a fél bagázs egy robot támadástól és pont meghalt a boltos nő is, pedig kellet volna akkor még tőle a shoti :/ Hullájánál meg persze nem volt, hogy ingyé elvegyem ha már kideglett 😞

Na ez megoldódott. Ahogy néztem a neten sokan jártak így, pedig nem volt nagy baj csak némi félrevezetés.
Én valószínűleg nem ismerem minden drog gyakorlati hatását, jet az alap, plusz med-x, psycho, néha buffout. Egyszer Slogban ébredtem hasonlóra, még level 30 körül lehetett és ágyból kelve rohanta le a ghoul kertészeket 6 PA-s Raider. Nem tudtam megvédeni őket egy fontos NPC elesett és kiírta hogy failed. Nagy dolog. Komolyan azt hiszik, hogy survivalon majd NW-ból, FH-ból vagy akár CW másik sarkából fogok hazarohanni minden SOS jelzésre ? Ráadásul úgy tűnik, ha nem megyek haza, akkor a siker alig függ attól, mennyit fektettem a helyei védelembe,

Jobban bosszant, hogy a Nuka Worldot úgy tűnik nem tudom végig csinálni, az eseti frakció küldetéseknek sose lesz vége, a Grand Tour meg nálam befejezhetetlen amíg nincs nálam az Erőmű kulcsa, az meg egy küldetéshez tartozik amit nem kapok meg.
Utoljára szerkesztette: harras25, 2017.03.09. 12:28:49
Minap kaptam egy riasztást 88-ból, hogy támadás van. Mivel Jamaica-ban voltam, gondoltam átnézek + még ott semmi se volt kiépítve, csak az alap 3 telepes és mikrózott főnök. Zónaváltáskor eléggé meglepetésként ugrott a nyakamba a 6 szuper mutáns és a kutyájuk közvetlen az alagút bejáratánál. Egy ideig bírtam, de aztán szétkaptak. Volt köztük Overlord-tól kezdve minden nyalánkság.

Ez a tény kicsit felbosszantott, így rágyúrva visszamentem. Ekkor meg kifagyott a játék, pár 100 óra óta először. Ekkor már nagyon morci voltam <#boxer>

Újra kezdve lefőztem minden buffot adó kaját és egyebet amit Jamaica-ban találtam összehordva, majd visszamentem megint. Belépve betöltéskor az első mutáns hangnál tab, majd elkezdtem buffolni. Annyira sikeres lett, hogy több mint 4 oldalnyi lett a buff lista. Az összes hülyét kékké teslaz-tam mérgemben úgy, hogy a HP-m meg se rezdült, pedig kaptam arcba mini gunt, szuper kalapácsot a hátamba, rohamfegyvert a hasamba és kutyát a lábamra, Ada-tól meg SZÍJJÁ GÁZT az orromba <#buck>

Stat és Bufflistáról majd este dobok képeket 😊

Nagyon fasza. Az Instute-nek kell egy húsdarab egy Supermutantból. A Packnak meg ugyanez a Supermutant rabszolgának (van a Collar XXXXXXXXL méretben is ?). Inkább az Institute feladatát csinálnám, de nem lehet megölni. 😞, Viszont valahogy összejött hogy Cait bugyiban rohanjon utánam, úgy lengeti a lökhajtásos buzogányt.

Persze a Grand Tourt fejezném be, de arra a küldetés-paradoxonra még nem találtam megoldást.
Utoljára szerkesztette: harras25, 2017.03.06. 06:56:19
Sunsetjoy
Diamond City-ben van kereskedő, ha azokat hiányolod. A Minuteman bázis még délebbre is van két-három csíkkal, mint Diamond City

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

coolpet
Sajna.

Eddig egy kereskedőt sem találtam...
9 óra játék után felszabadítottam a Minuteman bázisát keleten, ahol a nagy rák van.
A nagyot kinyírtam, de jött egy kisebb regenelálódós, és már nincs töltényem. Nem tudom lelőni...

Battletag: coolpet#2467

Sunsetjoy
Akkor nem. A lőszergyártáshoz a Contraptions workshop kell.

coolpet
Alapjatek minden kieg nelkul

coolpet
Sziasztok!

Lőszert lehet gyártani?

Nekem 12 giga ram, GTX970 OC és erősebb procim vam, Bostonban mégis vannak sztem ilyen 40-45 mp- es töltések 😞 Modokból ami grafikai az egy reshade build + darker nights. Minden maxon a jatekban, kiveve depths of field kilove, mert okadek 😄
Sunsetjoy
Szerintem SSD (van), rendszermemória (8G😎+virtuális memória (8gb) SSD-n, videómemória (750ti 2gb), ilyesmik kellenek ( a proci i5-4440). Átlag 25-30 mp a maximum töltés gyorsutazáskor, indoor/outdoor váltáskor. Csak Vivid weathers és Unofficial patch van rajta.

Anno nem SSD-re rakott játékkal, kisebb virtuális memóriával, de azonos konfiggal, ott a 15-20 másodperc volt az alap, amire rakott néha súlyos másodperceket...

SSD-vel pár másodpercnél többet ritkán? Boston belvárosában is? Nekem is gyors SSD-n van a game, kb. 10 modot használok csak, de néha irgalmatlan töltések vannak. (ilyen 35-40 mp-ek simán)
Nem is egyből az elején gondoltam, hogy meg lehetne szerezni a kocsit, hanem valamikor egészen a történet végén. Vagy lenne hozzá egy X szintkövetelmény (igen csak magas), ami biztosítaná, hogy azért előtte kötelezően bejárd a területeket.

A méret nem zavarna. Kiegként meg mindkettő kidobható lett volna. A plusz ötleted meg megint lehetett volna kieg mondjuk: "Rebuild the CW" néven (háború előtti állapotra ki lehetne pofozni a házakat, utakat, mindent) 😊

Nem érted sajnos. Ha mentés nélkül játszol először tényleg túlzásnak tűnik a 6x sebzéscsalás miatt hogy még nem is menthetsz. Aztán megtanulsz így játszani, hogy nem halhatsz meg. Sokkal jobban keresztül mész az evolúción te magad mint a perkjeid (amiket viszont legalább középtávú tervek szerint kell gyűjteni, különben tényleg vég nélkül szívás). Kezdetben egy mindentől félő is egérke a játékos aki csak akkor harcol ha tudja hogy nyer is és nem tartalékolja felszerelést ha baj van, mert a következő pillanatot kell túlélni. Mintha tényleg most jöttél volna ki a kriptából egy brutálisan kegyetlen világba és nagyon lassan megy a felfedezés is. De megjegyzed hol van ágy és hogy hova lehet ácsolni (én az autósmozibacsak egy ágyat meg egy víztisztítót raktam, oda rohangáltam vissza ha baj volt). Iszonyat izgalmas, persze néha mérges is az ember. Aztán egyre könnyebben megy. És minden túlélt életveszélyes helyzet örök élmény,
Utoljára szerkesztette: harras25, 2017.03.03. 13:11:54
Lehet ezt configolni, spawn sűrűségétől át a mennyiségén keresztül isten tudja miket. Én is csak azért raktam be mert olvastam hogy patrolokat lehet beállítani tehát nem csak lerakja az enemyket és ott várnak mint vanillában nagyrészt, hanem akár nagy távolságokon keresztül mászkálnak. Így kb. sosem tudhatod mikor hol kibe botlasz bele, ellenben a vanillában ahol egy idő után nagyjából kiismerhető volt hogy hol számíthatsz kb. ellenségre. Életet visz a Commonwealth-be azt lehet mondani. Spawnt lejjebb veszem és jó lesz ez.

#7071 : Szeretem a kihívást, de sztem itt kissé túllőttek a célon. A Very High nehézség után ez már túl nagy ugrás hogy le egy hitelnek a rákba 😊 És még ezen felül a rendszeres mentés lehetőségét is elveszik. Ráadásul te ugyanúgy nem tudsz egy hitelni alapból, mert te csak 1,5x -es dmg buffot kapsz és arra jön a passzív ami kitolja kettőre, persze amit el is veszítesz minden alvással. Jobb lett volna szvsz egy dinamikus fejlődési rendszer, aminél tartják veled a lépést az enemyk és nem nősz túl rajtuk idővel, így mindig lenne kihívás a játékban és nem az van mint pl. nálam volt hogy 50-60 szint környékén már a deathclawokat is 2-3 lövéssel leterítem.

#7073 : Nem tudom használod e a Beantown Interior Project-et, már ennek sem javasolt a használata állítólag, mert Boston környékén játszhatatlan lesz tőle a játék a rengeteg clutter item miatt amit egyben kell renderelni az engine-nek. Nem véletlen zárta le a házak nagy részét a Bethesda gondolom 😊
Utoljára szerkesztette: ntex, 2017.03.03. 12:18:47
Túl gyorsan bejárhatnád a mapot és le se tudnának lőni, talán ezért nem akarják hogy gépesítve legyél (bár a jetpack nem tudom mit gyorsít, sose találtam olyat). Én még mikor a New Vegast elkezdtem azt hittem lehet motorozni... De MIB -ben futva is hamar átszelem a pályát. Minden ház belseje: 2-3x ekkora lenne a gamma méret meg még 1 év programozás. Mondjuk vannak a pusztában egyedül álló házak amik szintén be vannak deszkázva, na azok nekem is fájnak. Meg... miért ne lehetne workshopot akárhova ? Vagy a settlement határán éppen kívül eső roncsokat meg szemeteket scrappelni ?
Utoljára szerkesztette: harras25, 2017.03.03. 10:50:18
Survivalba a mentés = ágy. Ennyi. Ha ehhez hozzápiszkálsz az már nem survival, hanem valami más. Mondjuk survival light....

Én inkább olyan moddot keresnék, ami úgy módosítja a házakat, hogy mindbe be lehessen menni és legyen belső tere. Nekem még így is túl sok a lezárt ház. 😞 Jó lenne pl., a funér lemezzel lezárt temérdek házba be lehetne törni.

Néha tényleg elég kihalt a város, de hát ez van. Volt bomba + pár 100 év gyilok 😊

Survivalba berakhattak volna egy akár extra nehézségű küldetést, aminek a végén kapsz skilleket egy jármű összerakásához. Tele van roncsokkal/alkatrészekkel és szerelő műhelyekkel a város. Eléggé unalmas már a futás. Oké bossal lehet közlekedni vagy mi, de még sose jutottam el addig. Azt se bánnám, ha a kocsi zabálná a core-okat meg a javításhoz az alapanyagot, csak NE KELLJEN MÁR FUTNI!!!

Én is használok mentést recordable holotape formájában, elég ritkán találni, de azért jól jön.
"egyen mentésre lehetőségem, később leírom miért"

innentől a lényeg veszett ki hogy elkapd a hangulatot....
Beérem pár frakció nehezítővel, nem igen akarom megváltoztatni az eredeti felállást, így van hangulata. Az, hogy léptem nyomon ellenfélbe belebotlani, az már quake nem Fallout 😊

Csak kezdtem egy teljesen újat Survival fokozaton, pár modot is feldobtam, ezek vannak most fent:

- Armorsmith Extended (Weaponsmith kimaradt végül mert túl macerásnak tűnt hogy 200 másik dolgot is le kell hozzá tölteni meg F3-ban is volt egy hasonló nagy weapon pack ha jól emlékszem, de az tele volt kritikán aluli minőségű fegyverrel és el is cseszte a balanszot rendesen)
- Immersive Scrapping
- Scrap Everything
- Darker Nights
- Full Dialog Interface
- Pip-boy Flashlight
- Vivid Weathers
- Immersive Vendors
- Wearable Backpacks & Pouches
- War of the Commonwealth
- Xans Immersive Ammo Crafting
- DEF_UI + Valdacil's Item Sorter
- Unofficial F4 Patch
- Survival Options (csak annyit módosítottam vele hogy x2-re raktam az okozott és kapott sebzéseket + legyen mentésre lehetőségem, később leírom miért)

Ezeken felül pár textúra mod (Vivid packok, Fusion Core (sötétben világítós), Chem Redux, kék duct tape, Ammo Retexture, Realistic Pre-War Money

Megnéztem az első 1100 modot nexuson, ezeket találtam érdemesnek feltenni, egyszerűen nem is éreztem szükségét többnek, elég jó a játék így is sztem.

Survivalon kijöttem a vaultból (War of the Commonwealth-ben nem állítgattam semmit, hagytam úgy ahogy alapból beállította) rögtön csipogást hallok, hátrafordulok, vagy 5-6 mole rat slattyog előttem pár méterre, aknás is volt közöttük. Gyorsan lelövöldöztem őket. Megyek le Sanctuary fele az úton, jobbra a folyónál a parton 2 szupermutáns a két őrkutyájával épp felém masíroznak, észre is vettek, egy találattól feküdtem. 😄DD A kutyák is ugyanúgy egy hitelnek. Hát érdekes lesz így játszani, viszont el se tudnám képzelni ezek alapján hogy mentés lehetőség nélkül játszak, nekem nem lenne ehhez türelmem 😄 Így is Codsworthra kellett húznom őket pár sikertelen probálkozás után Sanctuaryba végül, hogy le tudjam őket lőni 😄 "Oh. Its really you..." mondom jajaja én, csak segíts már leszedni ezeket itt rólam 😄
Utoljára szerkesztette: ntex, 2017.03.03. 02:47:23
broman191
Surivival only, mióta elérhető.

#7065: Normális, ugye kapják a sebzést a turretek is a robbanástól. Megjavítani nem feltétlen szükséges őket, idővel helyrejönnek maguktól is, nehézségtől függetlenül...vagy csak nálam bug, ki tudja. 😊

#7057: Nálam nagyritkán a VATS használata közben tud megdermedni a játék úgy, hogy beáll egy képkockán és lehet Win feladatkezelőből kiütni az exét...úgy rémlik, hogy szinte modmentesen is ilyen volt már nálam, de mára 80+ moddal őszintén csodálom hogy még mindig csak ennyi... 😄 Az Alt+Tab-ozgatás sem kavar be sehogy.

#7059: Jaja, egy átlagos SATA3 HDD-vel is idegtépő tud lenni időnként a töltögetési idő, ellenben SSD-vel pár másodpercnél tovább ritkán töltöget, szinte musthave az SSD-ről futtatás, főleg szétmodolt játékkal.

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Az hogy összetörte a berendezést életszerű, örülj neki hogy reális a játék. A BoS-okat meg mindig élvezet ölni 😄.
Nekem Jamaica Plainra azt írja, full, egy széket se ácsolhatok, pedig csak 17 telepes van, de 3 ágyat sem engedett lerakni.
Most az a baj hogy takaros házakat csináltam meg az eredeti épületen kijavítottam a tetőt ?
Utoljára szerkesztette: harras25, 2017.03.01. 08:07:06
Nem, ez elég nagy szemétség volt! 😄
Köszi.

Feltettem a War of the Commonwealth modot is hogy legyen kicsit változatosabb a spawn, jött egy BoS Vertibird Sanctuary felé és a városom megtámadta ahogy odaért, pedig nem is volt ellenséges, BoS személyzet volt rajta 😄 Lelőtték a gépet, de rázuhant a védelmi tornyomra és tönkretette a lövegeket rajta. Ez normális dolog?
Ha kicsi a PE-d és nincs kipakolva a puska skill, akkor persze, hogy nem találsz el vele semmit. A luck nem számít. Puskánál max vagy az közeli PE kell a távolság miatt. Nekem 10+-ra van feltolva és még így is tud adni elborzasztó találati esélyeket messzire :/ Agi is kell jó sok, mert a scope miatt zabálja az AP-t. GAUS-al 3,5-et tudok most lőni úgy, hogy 10-12-es AGI-m van a felszerelés miatt. Tesla-ból kb. 1,5 tárat tudok kitolni jelenleg a fegyver beállításai miatt.

Nem kell újraindítani, csak a többi progit tedd le tálcára, mielőtt visszaugrasz a gamebe 😄 Nekem segít.
Én fél éve folyamatosan nyomom és talán ha öt kifagyás volt összesen. Be is b'szna csalásmentes survivalon ha ingatag lenne a progi...Néha sokat tölt ha szabadtérre megyek ki valahonnan (pl Goodneighbourhoodból). Olyan szokott lenni hogy ha a játékindítás után túl hamar alt+tabolok elcsúszik a képernyő, de simán csak újra kell indítani a játékot.
Nekem valahogy nem jött össze hogy legyen jetpackom. Milyen nehézségen játszol ?
coolpet
5 perc utan kinyomtam 😊

Nem biztos hogy lefagy, nekem is szoktak néha hosszú töltési idők lenni, nem tudom miért. A HDD se tölt sokszor, csak megy a jobb alsó sarokban a Vault-Tec jel és volt hogy 1-1,5 percig kellett néznem fekete képernyőt.
Megcsináltam a szezonnyitó küldetést Nuka World-ben.

(már minden főbb küldetést elvégeztem, csak a szokásos kifogyhatatlan apróságok voltak. Nyakörv osztogatás, stb.)
Volt ennek bármi értelme, az öldöklésen kívül? Van valami extra jutalom? A Wikin csak ennyi van: "reward~600 XP"
Porter Gage közben a társam volt, de meghalt a csatában! Ilyen van?
coolpet
Ehh miert van tele bugokkal ez a jatek...

toltokepernyon lefagy, nem megy tovabb...

broman191
Nekem sem volt sokáig, de mióta van és megszoktam, olyan mozgásszabadságot ad bizonyos szituációkban, hogy már nem tudom letenni...bár fogyasztja a fúziós magokat rendesen, de a pénz nem számít... 😊

#7051: A Far Harbor-ban számomra egyedül a Shipwrecker volt kemény menet, de előle is lehetett repkedni jetpackkel ha nagyon forró volt a helyzet. Kegyetlen töltényszivacs volt, szétpimpelt Gauss és céltudatosan fejlesztett lvl100+ karival is.

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Jaaaa azt még novemberben eladtam..... azt hittem jobb van helyette, végülis valamiben jobb valamiben nem, de level 30 körül sokáig az volt a kedvencem.
A Deliverer.

Valamelyik küldivel darabonként lehetett összeszedni egy tengerészgyalogos armort, talán Far Harborban az volt a legkeményebb öltözet amivel találkoztam. Felraktam a polcra Taffingtonban a synth epicek mellé. Lehet ráadom Caitre a Mechanis Armor helyett, amit visel már 50 szintnyi idő óta, mint ahogy nekem sem változtak a pisztolyaim.

"A jutalomként kapható hangtompítós epic 10mm-es a távolsági fegyvere."

Ez pontosan milyen fegyver ?

Ja igen. Cait. Nekem esett mikor egy küldin collart kellett tennem egy scavengerre. Vissza kellett töltenem mert ahányszor leültettem, stimpack után annyiszor hadonászott felém újra a buzogánnyal.

Jelenleg gunners harness a felszerelés a karimon zöldsapkával. Kis zsoldos pénzért dolgozik. A jutalomként kapható hangtompítós epic 10mm-es a távolsági fegyvere. Közelre az epic feszítővasat használja. Van egy jó nap szemüvege is. Növeli a preceptiont.

Gauss, tesla: ezek nekem lőttek mindenfele csak az ellenségre nem. Jó a luckom 3-as volt, de eldobtam őket, maradtak a hagyományos pisztolyok.

DLC-ket próbáltad ? Far Harbor és pláne Nuka World (bár lehet azért volt ott keményebb mert oda mentem másodjára). Nagyon durva ellenfelek vannak amíg ki nem ismered őket.

Sniper: hát izé,,, ha lesz még egy karakterem, megpróbálom a melee-t PA nélkül survivalon... az szívás lehet... 😄

Csúcs ellenfelek: ha nem vesznek észre a kispisztolyam a legdurvább, MIB James Bond hangtompítóssal 😄.
Utoljára szerkesztette: harras25, 2017.02.27. 12:22:06