11630
  • coolpet
    16Euroert a season passt megkapom.
    Csak meg azt is sokallom erte :)
  • Sunsetjoy
    Gondolom, hogy viccelsz, de már megy a Winter sale :)
    40%-os engedménnyel 3 euró jelenleg a Contraptions workshop (is).
  • coolpet
    Tehát alapjátékkal én nem fogok tudni saját armort gyártani, csak ha megveszem a kiegeket.

Mikor lesz a Steam Winter sale, hogy ingyen hozzájuthassak?
    :)
  • Sunsetjoy
    Létezik armor-gyártó, csak nem power armort gyárt, és nem az alapjáték része :)

A Contraptions workshop DLC-ben lehet az armor forge cuccal könnyű, közepes és nehéz szintű leather, metal, combat páncélt gyártani, minden alkalommal véletlenszerű darab (nem kiválasztható, hogy bal kar, vagy jobb láb, vagy sisak, stb. gyártódjon le),
  • Andule
    rosszul fogalmaztam ofc, mea culpa. upgrade valoban es nem gyartas. (azert irtam ezt mert egy fegyver upg-nel mire kipofozod joforman olyan mintha az egeszet te csinalnad)
  • coolpet
    Hat akkor azert nem talaltam a moneyt.

Leraktam vagy 8-10 boltot, amik darabja 300-600 penz volt.

Armort hogy lehet gyartani?
    Az armor workbenchnel eddig csak meglevo armor reszeket tudtam customizalni, upgradelni.

• Alexzel
    Építhető épületek számát a pl. a 'Increased Build Limit Enhanced 4K' moddal lehet növelni.

Próbáld ki esetleg egyik setlement-ben a 'Sim Settlements' modot. Ha jól érzik magukat a settlers-ek maguk fejlesztik tovább az általad lerakott épületeket házak, boltok, 'park',..), és időnkét valamennyi adót is fizetnek.
    Pénz nekem is úgy tűnik egyenlőre hogy ritkán szükséges, esetleg olyankor ha egy üzletben olyan 'legendary' tárgyat látsz amit szívesen megvennél (pl egy 'Instigating' sniper rifle).
  • Andule
    Jobb felso sarokban az nem a population limit hanem a meg lerakhato epulet/eszkoz limit. Ha azt elered nem tudsz tovabb epitkezni az adott helyen. Mivel ezt az esetek tobbsegeben eleg konnyu elerni ugy h te meg nagyon epitkeznel ezert ajanlatos egy settlement moddal kitolni a korlatot. (Nevre nem emlekszem de van vmim felrakva ami akar 30*os limitet enged)

A max letszamot sem tul bonyolult felhuzni egy-ket ruhaval es cha-as droggal, ill a tarsakat is siman at lehet dobni mashova, ezzel is feltolni a letszamot.

A penz miatt meg ne aggodjal mivel alapbol kb semmire se jo. Minden neked tetszo fegyvert/armort magadnak fogsz legyartani mert kulonben 99% h nem olyan lesz mint amilyet akarsz ergo az alapanyagokat kell begyujteni mint allat. Settlement osszekotesek kelleni fognak, kivagni a fakat ahol sok van, eltuntetni a kocsiromokat es felszedni amit csak lehet amiben screw, aluminium, fiber optic vagy oil van mert ezekbol meglepoen sok kellhet es a legtobb arusnal nincs ilyen shipment.
    Plusz a lerakott boltok idovel penzt termelnek (workshop-bol kell kiszedni) de nem tudom mennyi a megterulesi ido mert a jatek elejen sem gond a money.
  • Donmeta
    Saint Sean's Special! Megajándékoztam magam egy ilyen tömör gyönyörrel. Hát speciel ez nekem eddigi best. Valamilyen gránátcsomag része és 40mm es gránátok valóak bele de sajnos se merchantnál bár még csak 2 db nál voltam. :) se gyártani nem tudok. De az új modomat felhúztam médiumra, biztos azért ilyen bika mert egyébb spawn addonok is fent vannak, de ez.... Van a játék elején biztos mindenki ismeri azt a helyet ahol feljössz a felszínre attól jobbra /Sanctuary fele állsz/van egy villanyoszlop alatt tanyázó fosztogató banda. Azt kell mondjam révbe értem. Kb 30-40 en vannak a villanyoszlop alatt 3 fajta kutya. Szóóval így survivoron elég kemény brigád a játék elején. Na azokat megközelítettem stealthbe pont van jobbra tőlük egy kellemes kis sziklapárkány és elnyomtam egy ilyen 40 mm-es csodát egy db gránát végzett majdnem annyi emberrel na jó mondjuk fele, mintha Idiot Savantot kapnál egy komoly feladatra. kb 15-20 alaphangon jet elővettemm egy lézerpisztolyt és letisztítottam a többit persze ahogy eldobtam a gránátot menüből magamra pakoltam a szokásos dolgokat med-x nuka scherry kvantum pszicho szuri 2. Rég volt ilyen hosszan tartó és izgalmas harcom. tényleg le a kalappal az előtt aki elkészítette ezt a scriptes modot. Majdnem minden fajta ellenség mennyiségét lehet komolyan szabályozni majf még ki kell tapasztalnom finomhangolni de Nekem eddig ez a best of mod Ha mondjuk elnyomod a legmagasabb arányt az állatokra nem lesz gondod a kajálással és sütögetéssel az biztos mert szafarivá változtatja a gémet. minden q betü egy szarvas meg 30 as bandákban állnak a kutyák.Sanctuarytól albertyig van kb 20 radszarvas. Persze ezt mérsékelni fogom csak kipróbáltam.

A lényeg PLZ ha valki ismeri, főleg a belvaló töltényhez való hozzájutást (40 mm gránát) nagyon megköszönném bár természetesen utánanézek... Csak ha valaki kivülről fújja Saint Sean's Special. Jó játékot!
  • coolpet
    Sziasztok,

Wiki szerint max 21-es lehet egy telep letszama 10-es karizmaval + magazinnal. Namost nekem 5-os a karizmam, 15 fo van Sanctuaryban, de a population meter a jobb felso sarokban alig van a felenel. akkor most lehet tobb is?

Ti milyen melot szoktatok adni az embereknek? Nekem 1 provisioningol, 4 kajat termel, a tobbi scavengel. Van par boltos, de annyi boltot epitettem, hogy elfogyott a lovetta :)
  • Andule
    Tesztelve, achi behuzva, koszi :)
    Egy 3as doki allomas, melle egy slot machine meg egy mini kondi terem es viszonylag turheto sebesseggel felkuszott maxra.
    Egyszer benyogte h synth-ek tamadjak, akkor futottam vissza mint a hulye mert alig 50es volt a vedelem, kozbe talalkoztam a fake Prestonnal es mivel azt hittem reflexbol h o mar az elohad rogton pofanlottem. Szegenynek nem volt a hullajaban muanyag igy ... hat igy jart :)
  • Donmeta
    Bocs de ez szenzációs. Kb 20-30 fosztogatóval kellett végeznem mire eljutottam Prestonhoz. Lejjebb mentem a küldetés teljesítése után, hogy találkozzak a táblánál a kereskedővel Erre van ott egy ház. Ott meg valami óriási szörny garázdálkodott és alám is vágott egy olyat, hogy elszálltam mint a győzelmi zászló!! Concord expanded se rossz annak ellenére, hogy sajnos még nem frissítették. Annál az új épületnél volt egy 3 szor akkora deathclows mint ami kijött a csatornából. Jobban át kell néznem, hogy miből mennyi spawn legyen mert ez lighton is iszonyat kemény. Ki is jöttem és megengedek magamnak egy bullet timert. 4 % on mert ami sok az sok.
  • Donmeta
    Megvan!!! Miért tartott ezt ennyi ideig megtalálni??? Zseniális a mod. Pont erre vágytam. Elsőre nagyképűen belőttem ultrára játék elején vagyok most egy új karival. Bementem a Múzeumba folyosó után balra nagyobb helység tele bábukkal ott leszedtem 2 normal tagot következő helységbe már egy elit várt nem is akármilyen negyedélettel beálltam a ládák mögé na és akkor töltötte be amit be kellett :))) kb. pont annyi ellenség lett a helységben mint amekkora Most belőttem leggyengébbre, amúgy arányt is lehet állítani miből mennyit rakjon hát alapból Survivoron ugye van 3-4 npc középső emeleten+2 vár a folyosó végén ami a lépcsőhöz vezet 2 db pedig legfelül most 5 db volt középen ahogy feljössz a fusion core tól feljebb nem tudom mert azok le is szedtek. :) amugy mire odaértem 3 db al kellett végeznem alapból 1 ha jól emlékszem. Szóval hurrá!!gg
  • Donmeta
    PLZ
  • Donmeta
    Commonwealth Spawns Extended Ez mivel ütközik? Mert kéne még több és főleg erősebb ellenség de valamiért nem engedi felrakni. Szedjek le minden ezzel kapcsolatos más mod-ot és úgy esetleg?Mi a feltétele?
  • Although
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Bezárod az ajtót és megnyomod a hajtómű gombot. Nem kell kimenni hősködni arra ott van Danse.
  • Andule
    :D ettol szep a Survivor nehezseg, nem? :D

Volt egy ismerosom, aki allitasa szerint mar az Oblivionnal is ugy jatszott h ha meghalt vmiert akkor uj kari. :)
  • coolpet
    Na jo hat az sten szat...
    Megyek a BOIS-al az Arcjethez kiszedni egy erositot, es a pinceben amikor bekapcsolom a generatort, jonnek a Sythek. leszedtem vagy 7-et, majd kapok egy fejlovest. Utolso mentespont: Police station...

aaaa
  • Andule
    Tegnap befejeztem a MM-el a fokuldit ... haaat elegge csalodas volt az elso, Institute-os vegigjatszas utan.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az oke h a kari 138on mar tul tapos volt h barmi komolyabb kart tegyen bennem sima alap felszerelesben de a sztori elegge eroltetettnek erzett evvel a Sturges mindent kitalal par visszafejtett vacakbol majd be tp-zunk es mindenkinek kampo.
    Tap ide vagy oda azert cinknek erzem h volt kvazi egy helyszin ahol jott 2 courser meg 6-8 synth egyszerre amugy meg par vacak torony es 3-4 synth max.
    Elegge agyaggalamb loveszet jellege volt az egesznek. :/ Volt egy pont amikor atvaltottam melee-re de ugy se lett nehezebb. (Tobbek kozott mivel sztem az inst fegyverek szanalmasan alulteljesitenek)
    Hianyerzetem volt (es tobbek kozott ezert orulok az elso vegigjatszasomnak) h nem derult ki mi tortent vegul Shaun-nal.
    En ugye ott ugrottam ki mikor a teton kell beszelgetni vele. Akkor kerdeztem tole h abba belegondolt-e h lehet h nem akarok az inst vezetoje lenni amibol vegul kihozta h akkor orihari es elteleportalt mint egy durcas kisgyerek. (Vhogy ketlem h ez szandekos volt az iro reszerol de ez a viselkedes kifejezetten tetszett, faszan moge tudtam kepzelni amint hiaba a gyerek az oregebb meg h kvazi csalad nelkul nott fel es lett sikeres de amikor az elso konfliktusa van mamival akkor egy hisztis ot eveskent viselkedik.) Viszont ez megkivanta volna h a vegen meg talalkozzunk. A kibaszott kisshaun-t ugy otthagytam felrobbanni mint a huzat.
    Fasznak se kell fake gyerek.
    Es ennyi.
    Pedig ez kurvara lehetett volna tobb.
    Pl ha mar joba maradtam a RR-al akkor lehetett volna egybefuzni a synth szabaditassal amit amugy se ertettem miert kotelezoen ugy kell csinalni es punktum. Azert buktam mert kihagyhatatlan volt h beszeljek Shaun-nal az meg vezetett a kirugashoz, ld fentebb. Ennek siman lehetett volna egy olyan befejezese h a roham soran segitenek nekunk es egyben kimenekulnek, kvazi osszehozva a RR-t a MM-el. Es meg lehetne sorolni a kihagyott ziccereket.
    Pl azt se ertem h mivel a BoS kuldiket most az elsot leszamitva ignoraltam, ergo a Priwden-re se jutottam fel, igy nem is vesztem ossze a BoS-al, meg ugy se h onszorgalombol kitakaritottam a repteret. Pedig hat a BoS emlekeim szerint (elso wth) pont azert kerul szembe a neppel mert a kajaellatasat rekviralassal gondolja megoldani.
    Ezt nem lett volna kunszt ket vedd meg ezt a telepulest koze beiktatni sztem.
    Igy aztan a leghajo is az egen maradt most. Bosszanto mert a MM szemszogebol igazi pocsok gyulekezete a BoS, mig feloluk nezve valoban csak egy wannabe katonai szervezet a MM. (Ami szent igaz h a telepulesek vedelme es az agyuk nelkul igazi loser banda, sztem egy vertit le nem tudnanak szedni maguktol pedig az aztan papirbol van)

Szoval most megyek vissza FH-ba, befejezni ami meg maradt.
  • Donmeta
    Végképp megbizonyosodtam róla, hogy ez a világ legjobb játéka.:) Tulajdonképpen az ember kreativitása dönti el, hogy mennyire jó a játék. Most pld. úgy indítottam a karimat, hogy lenyomtuk a legyeket a robottal ugye visszaállt a helyére... eszembe jutott valami és már cselekedtem is. :) Homemaker fences és a robot mellé építettem egy minierődöt lebontottam pár dolgot gépfegyverhez 4-nél nem kellett több ugye true storm max zombi. :), és már kezdődhetett is a céllövölde. A vége volt a legnagyobb poén mert maradt egy zöld az meg elbújt az ágyúk elől. Hatalmas poén volt ahogy már szerencsétlennek nem volt hova futni ott futkározott idétlen módon a háztetőn vagy 5 percig de beállítottam úgy a megmaradt 3 géppusimat, hogy bárhova ment kapta az arcába az ólmot. Másfél level és végül is csak a 10 milis töltényeimet sajnálom meg hogy tele az út meztelen zombikkal. :)
  • Donmeta
    Találtam egy iszonyat jó modot bár biztos ismereitek. https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/5799
  • Donmeta
    Ezt a rövidke kijelentésedet kiegészíthetnéd annyival, hogy mi nem az. :))
    Amúgy velem viszonylag rendesek voltak. 3 szor is szó nélkül átvették a gépem felett az irányítást és rendbe rakták. Tényleg! Most is csinálok egy ilyet. Legalább is felvázolom a problémát és nem zárom ki, hogy az ügyfélszolgálatuk már tud tenni valamit
  • PiszkosFred
    Pedig be lehet, olyan nincs, hogy nem lehet.

Meselj!
  • Although
    AVG az felejtős cucc. Nagyon régóta.
  • Donmeta
    Hát most mentem egy nagyobb kört... Nincs szükség még regrowtra is. Azt kell mondjam True grass Grassland és Connifiers csodálatos egyben. Nem dicsekedés/búl mondom de 1080 van nálam összeeresztve egy 137 centis Samsung UHD val. Lélegzetelállító... Így van értelme az UHDnak nem pedig filmeket nézni. Bár az se rossz lekaptam amit le lehetett egy terrás vinyómat el is foglalta.. De ez... Még azt is megbocsájtom Nekik, hogy jelenleg csak win tűzfalam van. Tudtok esetleg valami olyan fizetős tűzfalat amibe be lehet ezt állítani? Még van fél év unlimited pc tune uppom meg tűzfalam de ezennel szakítottam az Avg vel. Mi az, hogy ezt nem lehet beállítani? Most meg nem tudok felmenni filmezz.eura mert egyből bedob egy sötét képernyőt... Hol lehet még értesülni sorozatmegjelenésekről meg ilyenekről ahol nem zúdulnak rám a vírusok? Most több tuti sorozat is beindult. Exorcist templomosok Vikings stb bocs az off ért jó gémet mindenkinek nekem nagyon megvan. :)
  • Donmeta
    Igazatok van ne legyünk telhetetlenek. :)
  • SaGa
    Ilyenről nem tudok, már csak azért sem, mert scrap-modról scrap-modra változik, hogy mit tekint lebontható szemétnek és mit nem. Alapértelmezetten pl Sanctuary házaiból csak a tényleg összedőltek bonthatók, a többi nem, de egy scrap everything moddal már minden, ha nem figyelsz, az utak is, meg a folyó felőli kőből rakott gát is.
  • Andule
    Sztem vmi olyan modra gondolt o h felismer minden junk itemet egy bazison es egy kattal lebontja, alapanyagot meg berakja a workshopba.
    Picit komplikaltnak hangzik
  • SaGa
    konzol, scrapall parancs. De ez tényleg mindent lebont, a workshopot és a munkapadokat is, az utakkal együtt.
  • Donmeta
    Azt a grasslandsnél + truegrass együttnél is kell. Viszont ami kész épületek vannak, ott nem pofátlanodik el a fű.:) A rocket padlója nálam majdnem csak fű az egész ha regrowtot még felteszem azt viszont nem lehet megemelni, jól tudom? Szóval ittvan egy csodaszép mod és emiatt nem használhatom mert a már elkészült épületekbe bepofátlankodik a fű. Ez még egy párhuzamos univerzumban is gáz.:)
    Azért a betonból nem nől fű csak sok idő elteltével a réseken törne be de az nagyon nem így nézne ki. AZ esetleg nem működhet, hogy leszedem manualba és csak a famappákat rakom a datába vagy ilyesmi. Mert a fenyőket jobban eltalálták mint a conifiersbe és még jobb helyen is vannak.

Másik BIG help kéne ha volna.. Felraktam a blood modot. És úgy rémlik régebben egy lövéstől is szép kis tócsák keletkeztek. Most meg egy lövéstől szinte semmi, Pedig müködik mert pld bent van a postal a datába és ha odamegyek amikor meghal és mondjuk lelövöm a kezét bődületes vértócsák keletkeznek. Mit kell bepipálni amikor felrakom? splattert vagy a másikat. Vagy ez már bugnak számít?
  • coolpet
    Nincs valami olyan scrappelo mod ami egy gombnyomasra minden junkot lescrappel ami a workshop boundaryn belul van?
  • Although
    Kösz, hogy kijavítottál :) Ő a kedvencem!
    Végül is itt vagyunk ebben a pillanatban. És már kevesen vagyunk akik összerakjuk a legót. Mondom ez egy utolsó köszönet a Bethenk mert felesleges ilyen játékot csinálni. Már nincs aki értékelje. Látom már az én angolom is jónak számít mert tényleg összerakom a legót. Jó mestereim voltak a Conanba. :D Sokat tanultam tőlük. ha jó a sztori olyan mintha magyarul olvasnám mondjuk sajna a skyrim is olyan volt.
  • Sunsetjoy
    A szuper játékban (ahol nincsenek sárkányölő szuperhősök) pár tüzérségi ágyúval leszedik a léghajót, aztán meg negyedóra harccal szétkapják a parasztok veled az élen a páncéloslovagokat.
    Püff neki, semmi se tökéletes :D

Amúgy Maxson. Maxwell a Far harborban egy Mr. Handy robot.
  • Although
    Szomorú vagyok!!!! Mondjuk gondolom az akkor van mikor már felemelted a percemberkéket a porból. Oké akkor én tévedtem.
  • Although
    Külön világ a Brotherhood számára az inkvizíció egy atombombánál is rosszabb. Csak és kizárólag ezért jöttek ide mert Danse a Scribe észlelései alapján azt jelentette találtak valamit ami veszélyes. nem egy szar alulképzett, fegyveres parasztokból álló lelkes amatőr társasággal foglalkoznak. Akit te mint karakter felemelhetsz nem? A synth az amiért jöttek. És Danse És Maxwell párbeszédében csúcsosodik ki mikor Maxwell mondja Dansenek te nem is létezhetnél.
  • Sunsetjoy
    Van egy olyan küldetés, úgy hívják, hogy Defend the Castle. És ott elő lehet hozni azt is, hogy a Bos támadjon be téged, ennyi.
  • Although
    Tudod nem lehet a minutmen a sims rész. A Brotherhood nem foglalkozik velük? Nem is érdekli őket akkor hogy lehetne?
  • Sunsetjoy
    Már megint ezzel a "játssz a karakterrel" témával jössz :) Pont ezt a karaktert szeretné játszani...! :D

Ő csak azt kérdezte, hogy kell megoldani, hogy a BoS ellenében nyomjon egy izgis Castle-védést, mint Minuteman (tehát, mint "karakter".
    Te meg rögtön elkezded magyarázni, hogy miért támadnák meg, meg hogy nem az ő dolguk...
  • coolpet
    Ahh sikerult. Kicsaltam Negan-t az odújából, és annyi volt neki :D

Érdemes felszerelmi minden settlementet valamennyire?

Mert a legtöbb helyen csak 2en vannak, és abból egy supply line :D
  • Although
    Ryder ne fárassz. Mikor kivel nyomod. A Castle az minutmenes quest. A Brotherhood más mezőn megy. Nekik az inkvizíció kell. Azért jöttek el, hosszú utat megtéve, nem foglalkoznak amatőrökkel. A railroaddal is csak azért mert beleköpnek a levesükbe és mentik a synteket. Mit érdekli őket egy nyavalyás kastély. Játszd a karakter amit választasz. Ne ilyeneken elmélkedj. Ez a játék lehetőséget ad rá. Nem csak egy szuperhős sárkánygyilkos lehetsz aki emellett bedarálja a frakciókat is ahol mindenki térdig hajol előtte. Itt sokféle lehetsz élvezd!
    Szerk: Próbáld ki mindet! A nuka world a legjobb :)
    Utoljára szerkesztette: Although, 2017.12.18. 21:43:39