11630
  • PiszkosFred
  • Shiwo
    Valaki valahol (tán gamestar-on) írta, h a 3. rész bejelentése előtt is ilyesmit műveltek, akkor 16 órán át húzták a rajongók idegeit...
  • PiszkosFred
    140-150k ember azert konstans nezi :) Neha ranezek, picit valtozik a csendelet, de nem lesz itt semmi, csak amolyan trollkodas, mitn par eve a Blizztol azt hiszem a WoW fejlesztok, karacsonyi sok oras elo streamje, egy kandalloval meg egy emberrel, aki a vilagon semmit sem csinalt... vagy ilyesmi.
  • Chipii
    Izgalmas :D
  • PiszkosFred
    Lattam, egy oraja nezem/fut a stream a hatterben, hatha... :)
  • Shiwo
    van "live"-stream is.. trollkodnak... néha Pip-Boy kézre húzható bábuval szórakoznak, egy csávó NCR-es pólóban átsétált a karóráját nézve, majd lufit dobáltak.. meg közbe 20 percekig nem történik semmi...

https://www.twitch.tv/bethesda
    Utoljára szerkesztette: Shiwo, 2018.05.29. 21:26:22
  • PiszkosFred
    https://twitter.com/BethesdaStudios/status/1001478823257542662
  • harras25
    Companionosból csak az affiníty mutató van fenn, meg is vártam míg Piperre összejön a 100 % és a románc, küldöm is haza, nem is mentem el északról eddig, hogy a kutyát felszedjem a magányos vándor perk működtetése miatt.
  • Kroki105
    Az nem lenne baj, hogy nagyot sebeznek, de hogy egy teljes tár a fejbe közvetlen közelről...? ÉS ÉL és virul!
    Van egy másik mod, a raider overhaul, már volt róla szó, ott is ugyanaz a helyzet. A raidereket valahogy nem tudják eltalálni normálisra. Ok, egy gaussal azért nem szimpatizálnak (mondjuk azzal senki ), de egy játék elején olyanod még nincs. Itt totálisan jók a gyári beállítások.
    A raidereket amúgy is nehéz modolni ilyen szempontból, nem mutáns, robot, vagy szuperpáncélos akárkik, csak szakadt, rongyos emberek, akik ugyanúgy reagálnak egy golyóra, mint mi.
    Most megpróbálok automata specializációt, fel is vettem a tölténytaláló perket, bár tuti hiányban leszek. Kíváncsi leszek hogy bírja.
  • Kroki105
    Nekem is volt ilyen, én azt hittem valamelyik companion modtól. Annyira mondjuk nem izgatott, mert very hardon lehet gyorsutazni. De survin tényleg macera lehet ha délről elmegy Sanctuary-ba.
  • harras25
    Van rá ötlet hogy a companionoknak miért nem tudom már megmondani, hova menjenek haza ?
    Külön rossz azért is mert ha egyszer nem tudom őket megmenteni akkor marha messzire is repítheti őket így a progi. Meg egyébként is.
  • harras25
    Ezért nem adtam el az említett karabélyomat. Iszonyú sportszerűtlennek tűnik a sebzése de ezek a raiderek és gunnerek mindenállóak. A supermutantok meg a többi eredetileg csúcsragadazó már csak könnyű ellenfél ezekhez képest, még ezzel a fegyverrel is ha lövöm őket ta-ta-ta így is odasprintelnek elém és széthasítanak.
    A widow duplacsövű vadászpuska meg a már a NV-ben meggyűlölt töltési mizéria miatt (addig nem futhatok, nem csinálhatok semmit) csak szép és hangos de életképtelen.
  • SaGa
    Az este nem kissé meglepődtem, van hangulata a játéknak. Vaksötét éjszakában lopakodok egy meredek szikla szélén, fülelem a környéket, amikor ismerős hortyogást hallok valahonnan. Kikukucskálva látom hogy alattam minta valami mélyedés lenne a szikla oldalában. Nagy kerülővel leóvakodok és látom egy falka mongrel horpaszt egy sekély "üregben", azok hortyogása, szuszogása hallatszott odafenn. Azért volt annyira ismerős, mert minden kutyánk így hortyog, ha biztonságban érzi magár és alszik. De elég egy óvatlan mozdulat, nem ismerős zaj és már fel is pattannak. Ahogy ezek is tették, miután az elsőt lepuffantottam. Viszont a számszeríj tényleg csendes, ezért egy darabig csak bizonytalanul keringtek, csak a hatodiknak marad annyi ideje, hogy kiszúrjon és megrohamozzon, de túl távol volt ahhoz, hogy el is jusson hozzám.
    Utoljára szerkesztette: SaGa, 2018.05.28. 07:25:16
  • Sir Cryalot
    Remélhetőleg ezt a modot nem kell kipróbálni senkinek , mert hivatalos formában jön :

Reilly's Rangers + outpost !!!!! :D
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2018.05.28. 02:12:38
  • Kroki105
    Próbálgattam ezt a raiderfrakciós modot, új karival is. Fulll luckos és agis karit csináltam, lvl 3 ha lehetett, a múzeumban harcoltam a raiderekkel. Kutya megrohanta az egyiket, amíg elvoltak én melléjük szaladtam, és 7db headshotot kapott pisztollyal vatsban másfél méterről, közte egy crittel. Ja, és persze túlélte... Van még hova finomhangolniuk, mert így nem móka
  • Alanw
    korlatlan resources https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/8982
  • harras25
    Valami bekavart nekem a Settlement buildba meg a companionokba is.

1. Továbbra sem tudom én megmondani, a társak hova menjenek haza.
    2. Meg tudnak szakadni a már élő supply line-ok.
    3. Alig jönnek telepesek az új helyre és nem nagyon akarnak kapálni, csak sétálgatnak, hiába van ott hogy már elküldtem őket az agrárszekrorba.

És a legmeglepőbb:
    4. Sanctuary felépítéséhez ami ugye Quest is, ezúttal nem álltak rendelkezésre vetőmagok, be kellett járnom fél Északot hogy én vásárolgassam össze őket magonként.

Plusz találtam egy Ak-47 -es szerű gépkarabélyt, 7.62-es, de 135-ös a sebzése perk nélkül és 66-os a tűzgyorsasága. Lehet eladom mert bár ultrasokat szívok az ilyen fegyverekkel mászkáló ellenségektől level 10-en, de baszki, ennek mi értelme ? Miért nem mindjárt 1000-es a sebzése és 500-as a tűzgyorsasága ? :DDD. Teljesen esélytelen meglógni egy ilyen 135x66 -os sebzésgyorsaságú fegyver elől, elrontja a túlélésért megdöglő hangulatát a játékomnak.
  • coolpet
    A lvl14-hez mérten maxon a sneak :) azt hiszem hogy 3-as szintű.
    Ninja: 1, Sneak: 3, Blitz: 1
    Az armorom minden darabja shadowed, muffled.
    és Combat knife-al mászkálok.
  • harras25
    Sneak maxon lvl 14-en ? Ott nem úgy van hogy az utolsó perkeket magas szinten lehet csak megkapni ?

Nekem meg van a supply line, kár hogy lakatlan településekre is vezet. Új karakterem finnyás, a kutya-, dc-, rák- és csótányhúsokat megsüti és a workshopba helyezi.
    Köszi a tippet annak aki beírta, hogy onnan is esznek a telepesek.

Bepróbálkoztam a nyitható hídnál a hajóronccsal..... ott is szuper réderek vannak, a sneak 187-es találattól alig megy le az életük, viszont.... a hajóról a hídon át Hangman Alley bejáratához skeráznak két másodperc alatt, Usain Bolt a fasorban sincs ezekhez képest.... annyi időm volt hogy megforduljak de elfutni már nem, a kínai karddal új nyílásokat vágtak rám hátulra..... és volt amikor totál láthatatlanban jöttek, stealth boyjal gondolom, lvl 10-en nagyon durva ez... :D
  • coolpet
    Én lvl14 vagyok a késes lopakodós karakteremmel.
    Megvan a shadowed muffled bőrpáncél minden darabja, és Pickman's knife, de lapulva hátulról is észrevesznek (caution) 10 méterről is.

Lassan sétálva is úgy kopog a lábam, hogy nem igaz. Mit lehetne fejleszteni még így lvl14-en?
    Ninja, sneak maxon amit eddig lehetett...

Igaz hogy ha elérem, akkor végük :)
  • Kroki105
    Feltettem ezt a raider modot, este kipróbáltam. Egész jól hangzik hogy ők se egy nagy boldog családként vannak betéve a játékba. Ok, néhány konzolt elolvasva azért jelen vannak a raider ellentétek is, de gyakorlatban én még nem láttam raidert raiderrel harcolni.

Konkrétan eddig csak az Abernathy küldetés helyszínén jártam az új moddal, ott kinyírták egymást odabent, 3 emberrel kellett csak végeznem. Elsőre vicces volt. Meg Tenpines-t támadta meg néhány rabló, a lövegek ledarálták őket, meg ugye az agyhalott settlerek, akik kirohantak a főkapun, mert ugye az nagyon muris.
  • Kroki105
    Azt be lehet valahogy állítani, hogy ha megtámadják egy teleped, ne az összes idióta rohanjon ki csapot-papot hátrahagyva élethalálküzdelmet vívni a settlement elé? Érted: elé, ki a kapun! Telibeszarják hogy ők oda most kapáló kertésznek vannak beállítva, és azt is, hogy van külön őrszem, akinek a feladata a védelem, és azt is hogy a lövegek dolgoznak keményen... Nem, ők kirohannak a vegyesboltból, a kórházból és nekirongyolnak egy szál pipe pisztollyal a mutiknak.
    A legszebb pedig, hogy utána ott őgyelegnek (beakadnak?) az összecsapás helyszínén, és nem mennek vissza a helyükre. Ez a legbosszantóbb, mikor épp egy árusnál toporzékolsz, és sehol senki.
  • harras25
    Hát, nem tudom melyik mod-ban van köztünk különbség, de nekem level 9-en ez is sok ami most megy....

Minden sarkon hosszú nevű brutál egyedekből álló raider és gunner osztagok vannak, a 187-es sebzésű puskámat is kiröhögik de ha ők rám néznek abba én belehalok azonnal.... Ágytól messze nem merészkedem, mondjuk ez is egy fallout survival érzés, hogy nem ajánlatos messze kóborolni a bázistól. Úgyhogy Hangman-ban elkezdtem egy sokemeletes házat építeni, a perkeket meg az időmet erre fecsérlem, kereskedem a hullarablásből szerzett cuccokkal építőanyagért amíg fel nem tornászom magam CHR 6-ra és akkor összekötök pár települést, de csak párat. Hamar le kéne ölnöm Kellogot, ez volt a fő terv hogy belekezdhessek az 1 évig készített UIF-es karrierbe. De a Valentine-hoz vezető út végén egy különösen über durva gunner csapat tanyázik, miután negyedjére haltam meg az első golyótól (míg én beléjük lőttem több tárat) feladtam pedig nem volt messze az ágy.

Próbáltam megcsinálni a falfestős questet könnyű xp volt eddigi karaktereimmel, de a legend sadist boomer stb....raiderek ellen még rosszabb a festékgyárban zárt helyen. Ha észre vesznek már csak egyszer veszek levegőt. Lehet mégis lopakodni kéne. De nem panaszkodom, az estélyi ruhás gonosz boszorkányom után akinek senki nem állt ellen még élvezem is hogy megint fallout survival hangulat van.

Az sem világos hogy miért nem tudom én megmondani hova menjenek a companionok, a kutya lelépett a vérbe mikor Piperre cseréltem. Pedig a lone wandererre már van perkem. Dugni meg tudok, a kuplerájos quest folyamatban van.
    Utoljára szerkesztette: harras25, 2018.05.23. 09:52:51
  • SaGa
    Tegnap felhúztam a GNN Plaza tetejére egy kis falut. A gunnerek szövetségesek, de van fenn egy mod, ami berak néhány egymással is harcoló raider frakciót. Eredetileg 5 volt, ez mára 24-re nőtt, közülük 8 „baráti”. Naponta többször is kitör a harc a gunnerek és a különféle raider frakciók között, akik egymást is nyírják rendesen, csak arra kell vigyáznom, hogy olyanra ne lőjek, aki „baráti”, mert akkor nem csak őket, de a velük szövetséges nagy frakciókat (MM, BOS, Railroad) is magam ellen fordítom, ami egyelőre nem cél
    Viszont a settlerekkel mindegyik harcol. Alig győzöm összeszedni a zsákmányt az elhullottakról. Ráadásul az Immersive Gunner’s Plaza mod nem azt az öt-hat csoffadt gunnert tette a plázába és környékére, hanem vagy huszat, a nevesítettek pl mind élnek még, úgy, hogy közben megvívtak már vagy öt full csatát, lenyomtak kb negyven támadót, több hullámban. Akárhányszor bemegyek az épületbe, mindig heves lövöldözés folyik.

Furcsaságok: a settlerek és a brahminok meghalnak, ellenben valahonnan, valamelyik settlerret jött egy kutya, azt akárhogy abálta egy spéci kék PA-ba öltözött tag, csak vinnyogott, lerogyott, aztán összekapta magát és tovább támadott, míg a settlerekkel közösen le nem nyomták.
    Egy másiknál (az ellenséges volt) meg sikerült telibe találnom a PA fúziós magját. Nagyot szólt, a hulla páncélostól kb 80 métert repült a robbanástól, mindent beterített radioaktív sugárzással a környéken. Ami egy fúziós magnál mondjuk nonsene, de ez legyen a legnagyobb baj…
  • harras25
    "A gunnerek szövetségesek, azt nem tudom, hogy a MM mit fognak szólni hozzá."

Amikor a női karakteremmel áthoztam a raidereket Commonwealthba és elűztem vagy együttműködésre kényszerítettem a telepeseket Preston többet nem feküdt le velem.... Amikor meg üzenet jött hogy támadják a Napnyugta Autósmozit akkor kissé mérgelődtem hogy a Pack brutál raidereit is nekem kell megmenteni esélyi ruhában ? Aztán mikor odaértem pár szerencsétlen minutement lőttek épp szitává mert a MM frakció támadott, de az hagyján hogy esélytelenek voltak, rám akkor se lőttek amikor én is irtani kezdtem őket,
  • harras25
    Ne is :)))) De az 1-es Endurance "bátorság".

Én feltettem pár modot ami nem nyúl bele a Survivalba, viszont óriási a nyüzsgés és mindenki ultrabrutál fegyverekkel rohangál és lövik egymást mint valami Unreal Tournament Deathmatch-ben. Mondjuk nekem is vannak jó cuccaim, de 7-es Endurance-szal is azonnal halok sokszor. Most nem megyek rá a sneakre, de azért behúzott nyakkal közlekedem és Survivalon, csalás nélkül élmény level 3-ason halálfejes erejű "raider brutal exgunner" csapatokba botlani, akik belekergetnek egy másik brutal csapatba és én próbálok hasznot hajtani mint valami patkány hogy ezek egymást gyengítik.
    Ja és termett egy profi kupleráj is Hangman Alley mellett...
  • coolpet
    VATS Tweaks
    De nem akarok modot használni erre :)
  • Sunsetjoy
    valamelyik VATS modban van ilyen. nem tudom mi a neve sajnos, de úgy emlékszem VATS-mod.
    Be lehet állítani a killcam módját gyakoriságát, stb. is.
  • coolpet
    Nem lehet valahogyan kikapcsolni a killcam-et, mert kozelharcnál mire lejátsza az animációt, a másik raider belémereszt egy tárat.
    Levágom az egyik fejét, 10 másodpercig zuhan a földre, a másik egy csőpisztolyból egy tárat rámlő addig, és már újratáraz mire visszakapom a vezérlést... Ha túlélem :)
  • Kroki105
    Modok nélkül nem tudok. Ellenben moddal igen. Ezeket használom: Darker Clothes Ez besetétíti (Mint a setét torony ) a cuccokat, némelyik tök jól néz ki. Installnál ki lehet választani hogy melyik ruha, armorcsoportokat akarod sötétebbre (raider, gunner, vagy épp a kutya, blabla...)
    UCOEzt nemrég találtam, ebben van a mostani farkas kinézet is.(ez követelmény hozzá AWKCR) Ruhákat lehet színezni, akár terepszínűre. A vault pizsit pirosra, sárgára, sok variáció van benne. Ahogy láttam ebben is lehet hátizsákot craftolni, vagy akár köpenyt is (sajna az csak faszi karival néz ki jól)
    Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2018.05.21. 04:26:11
  • coolpet
    Sziasztok!
    Színezni lehet a ruhákat módok nélkül?
    Egy egyszerű Military fatigues is világít a shadowed leather armor alatt.

• coolpet
    Én voltam :)

De új karit kezdtem 1 karizmával.

Most verekedtem végig magam Pickman galériáján. 1 Endurance-val elég kemény volt lvl9-en, késsel a kezemben.

Pickman halott, de a kés megvan :)
  • PiszkosFred
    Persze, hogy multiplatform, de attol meg port. A ketto nem zarja ki egymast.

1. Linkeltel egy Nintendos szivargast, benne a Nintendoval Switchcsel osszefuggesbe hozott FO 3-as cimmel.

2. Anniversary kiadas - evfordulos kiadas. 10 eves lesz/van iden a FO 3, ezert (is) a nev.

3. A FO3 motorja szart sem er manapsag, eljart felette az ido, sajnos muszaj lesz hozzanyulni, ha ki akarjak adni next gen konzolra, vagy akar Nintendo Switchre. Igy tettek a Skyrimmal is, feltunningoltak a motort es kiadtak valtozatlan formaban a jatekot, de mar jobb, stabilabb, next genhez jobban illeszkedo, annak kepessegeit hasznalo motorral. Ha igaz a pletyka, akkor megjatszak megegyszer ugyanezt.

4. Nem PC a celplatform az ilyen Bethesda remakeknel (sem), hanem a konzol, legyen az PS4/XB1 varians, Switch stb. XB1-n mar fut a jatek, hiszen a visszafele kompatibilitas (mint megoldas) reven mar jatszhat vele, aki akar, csak hat nah, hangulat csillagos otos, de a technika, meh... es nincs mod support! Egyelore. (Pont emiatt keszult el a Skyrim SE is, XB1 es PS4 volt a celcsoport, de nyilvan a PC-sek megkaptak, bar nekik csak a motor upgrade az, ami ujdonsag volt, a modok hasznalata PC-n ezereves tema.)

5. Skyrim SE resze lett az osszes kiegeszito, meg csak ki se lehet kapcsolni oket, mint a Legendary esteben. Siman lehet, hogy a FO3 es a FNV is egy kliens alatt fog erkezni, csak a launcherben lesz lehetoseg valasztani a ket jatek kozott. Siman belefer egy 10. evfordulot "unneplo" kiadasba ez a megoldas.

+1. A Capital Wasteland modot akik elkezdtek, amatorok voltak, sajnos. Nem technikailag, hanem jogi szempontbol. Nem neztek utana, hogy mit lehet es mit nem. Nem ok az egyetlenek, akiknek lelottek a projektuket, a legtobb amator remake igy jar, amely jogvedett tartalmakat akar ujrahasznositani a sajat projektjeben, meg akkor is, ha mindezt nem haszonszerzes erdekeben teszik (lasd Star Wars jatekok remakejei). Sajnos a torveny az torveny. A Skywind nem veletlenul keszul 4-5 eve, es az utolso elemig MINDENT sajat kezuleg alkotnak meg a sracok. A legutolso rozsdas kes az asztalon is sajat 3D-ben megtervezett es exportalt cucc, semmit sem hasznalnak fel az eredeti jatekbol. Sajat zenet irtak, teljesen. Sajat amator szinkronszineszekkel vettek fel az osszes parbeszedet. Nincs is gondjuk, csak emiatt lassan haladnak.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.05.20. 21:42:25
  • SaGa
    Nemrég valaki kérdezett az ablakos, lakható szállító konténerekről. Megtaláltam, mivel lehet olyanokat is építeni: G2M Workshop.
  • Sunsetjoy
    Nos oké- nem vagyok a konzol témában benne. De az hótziher, hogy nem "komolyabb kvarcjáték", ahogy Coolpet gondolta :)
  • Sir Cryalot
    Az hogy anniversary edition az nekem nekem pont nem portot jelent hanem multiplatform.

Van pénzük, nyertek a facebooktól. Állítólag aki csinálta a cap. wasteland F4 modot, még haladt is vele és voltak készen dolgai. Még az is lehet megnézték / elkérték :D

"They rewrote about 75% of it for Skyrim according to Todd Howard in an interview. Additionally there was a massive rewrite for Skyrim Special Edition and Fallout 4 where the engine was updated from DirectX 9 to DirectX 11, and even more significant changes adding VR Support where they gave up even providing mod support."

-szerintem ez nem F3...

• PiszkosFred
    > nincs értelme a 3-at kihozni.

Hat, minden, ami penzt hoz a Bethesdanak, azt ok erdemesnek tartjak megcsinalni es meg csinaljak, sokadszorra is undoritoan sok penzt keresve egy-egy valtozatlan allapotban levo jatek portjaval.

Te linkelted a Nintendo meg FO3 Anniversary kiadas szivargasat, vagyis akkor csak lesz valami... vagy nem :) Orulnek egy felujitott FO3-nak es FNV-nek, de ha nem lesz, akkor maradnak a szenne modolt regi verziok.
  • Sir Cryalot
    Switch az kb. ps4 , 960x540 x 20-30fps, 50% level of detail. Minimum 1 éve várják rá a Fallout4-et, nincs értelme a 3-at kihozni.
  • Sir Cryalot
    Nagyon nem:

512mb ram vs. 4gb

dx9 vs. dx12

plusz ezernyi optimalizáció amire azóta "jöttek rá" .
  • Sir Cryalot
    Az lenne jó ha ez nem F3 lesz hanem F4-hez egy olyan mod mint amikor összevonták a New Vegas-t DC-vel (tale of two wastelands).

F3 512mega ramos konzolokra készült , Directx9-hez

A switch el van eresztve DX12-vel meg rammal is. Mai szemmel az F3 animációi vállalhatatlanok.