11630
  • coolpet
    A pack mule perket nem toltam még, és a lone wandererbe nem számít a kutya.
    Egyébként a kutya nemsok vizet zavar teherhordás révén, 30kg-ot nem bír el :)
  • Kroki105
    Lenni milyen 60kiloról beszélni?

Írtam hogy munkapadnál növelhető, akár 200al is (ezt nem írtam ). A második linkemnél tuti. (Mintha ennél többre is lehetne, de az lehet még másikabb mod volt, amire nem emlékszek.) Ok, az még így csak 440, tehát szarabb a 450-nél, de ha lopakodni szeretnél azt a 10et talán elhagyhatod.
    Mondjuk lopakodást nem segíti a nagy súly, legalábbis survinál úgy van. Viszont nyílpuskázni powerarmorba meg elég idióta dolognak tűnik.
    Van az everione's best friend kutyamod, ami enged +1 társat kutya mellé. Bár ahogy olvastam a kutya teherbírását meg csökkenti, szal.... fasz se tudja, ki kell próbálni. De az a +200 nehogy ne legyen már elég plusz van még a teherhordó perk is, az is ad sokat, vagy a lone wanderer perk, az is asszem 100at, a kutya nem tudom beszámít e itt.
  • coolpet
    Hát az a +60kg nem fog megmenteni :)
    Társ nélkül kutyával 240Kg körül van a teherbírásom. Társal leesik 125Kg-ra.

PA-ban meg 450kg :)
  • Kroki105
    "csörömpölünk mint állat"
    Ha a PA-t csak rakodásra használod, használj inkább táska modot. Én ezt használom, lootolni is lehet néha, és páncélmunkapadnál növelhető is a súlyértéke.táska
    Ada helyett meg vigyél halkabb embert, az is tud cipekedni. Én most csak kutyulival megyek, nincs szétmodolva, csak skinre, de perkkel jól tudja sakkban tartani a gonoszakat, addig pár nyíl beléjük tud cuppanni.
    Vagy itt van ez táskamodnak, egy régebbi. Itt nem esik tatyó lootból, csak craftolhatod. táska régi Nekem az első jobban bejön.
  • SaGa
    A számszeríj, szerintem az egyik leghatékonyabb fegyver, mert csendes és fullra tunningolva 80 körüli sebzése van. A lőtávja meg veri a pipe fegyvereket. Céltávcsővel a célzóképessége is elég magas. Csak hát egylövetű, és lassú a töltés, vagyis ha kiszúrnak, akkor futás és néha hátrafordulásból egy–egy lövés.
    Már a New Vegasban is használtam.
  • coolpet
    Ez nekem is tetszene :)

Csakhát jórészt ADA-val járok PA-ban, tehát csörömpölünk mint állat :)
    PA nélkül meg nem tudom összeszedni a cuccokat. Általában notorikus gyűjtögető vagyok, az utolsó hamutálat is felmarkolom és bezúzom.

Egyébként hogy sebez? Jól?
  • Kroki105
    Találtam múltkorában egy modot, Crossbow-t tesz a játékba. Aztán valahogy elfelejtettem, de most elkezdtem vele játszani és nagyon bejön. Lopakodva lehet haladni, zombik ott forgolódnak, gőzük sincs honnan jött a nyíl. Persze ehhez nem árt elsőre leteríteni az áldozatot. Elég messzire elvisz, tetszik. A lézermuskétára van építve, úgy húzza fel az új nyilat. A lőszert lehet gyártani, de találhatsz is, és némelyiket még vissza is tudod venni a halottból, hasonlóan a mellélőtt nyíllal (már ha megtalálod). Munkapadnál lehet variálni a fegyvert, én egyes int-tel vagánykodok, erre nem volt lehetőségem még, csak egy lootolt példánnyal lődözök. Crossbow
    A képet persze csak beállítottam, a fegyó kétkezes. Utána gyors cigiztem is egyet, ez volt az utolsó Corvega raider.
  • coolpet
    Jaja mag nélkül nem másznak bele.
    De ha bennevannak, és kilopod a magot belőle nem jön ki, hanem az egész settlement ellened fordul.
    Ilyenkor 2 lehetőséged van:
    1: Megölsz mindenkit, de PA nélkül a nyakadba szakadt 10+ telepes szét fog szedni. Ha mégis sikerül, akkor megölted az embereid :)
    2: Meghalsz, és utolsó save betölt :)
  • Kroki105
    Én egyszer red rocketnél hagytam egy power armort benne maggal. Még nem volt ott settler, építgettem javában már az emeletet, mikor a lépcsőn jött föl egy raider power armorba, és lődözött a csőpisztolyával. Nagy nehezen megöltem, csodálkoztam is hogy hogy a búsba volt ennek PA-ja? Csak ott esett le mi történt, mikor a műhelyben nem találtam a páncélt. Azóta sose hagyom benne a magot.
  • coolpet
    Leteszed a településen az armort.
    Bennehagyod a Core-t
    Támadás esetén belemásznak. Esetleg Workshop módban kijelölöd a settlert, és mondod neki menj bele (GO).
    Dolgozni power armorban nem tudnak, és alváshoz is levetik.

Üdv
  • harras25
    Elvileg ez a kettő megfér egymással, bár én csak az acélosokat nem játszottam végig és minutemenek is örültek mikor elintéztem őket. Egyébként nincs ilyen hogy jobb, a BoS-ban paladin rankig jutottam mikor áruló lettem, ez kissé megnehezítette később a dolgot.

Az mondjuk már übergonosz és hülyeség is volt hogy amikor a minutemenek támadták a réder settlementjeimet rám akkor se lőttek mikor én beszálltam a réder tábor oldalán és irtottam őket.
    Utoljára szerkesztette: harras25, 2018.05.17. 06:56:55
  • horthy
    Hogyan tudom elérni hogy a settlers-ek használják a power armort ? Probáltam már youtubos videok alapján hogy támadás éri a települést de akkor se száltak bele . Egyszer valahogy összejött de nemtudom hogy . Hogy rakjam le a Power Armort hogy legyen támadás a település ellen stb . Akarok Power Armor-os Intézkedőket ( település összekötöket ) mert sok felesleges power armorom van . Mik a feltételek ?
    Utoljára szerkesztette: horthy, 2018.05.17. 00:26:28
  • McFrost
  • Sunsetjoy
    Hosszú távon igazából azt csinálsz, amit akarsz, ez, hogy jobb, relatív. Aszerint, hogy te melyik frakció szemléletét érzed magadénak.
    A Polgárőrséggel pont úgy van, hogy nagyon sokáig lehet más frakciókkal is együtt dolgozni, más frakcióknál (összesen 4 van) hamarabb konfliktusba kerülnek a küldetések amik más-más helyről jönnek. Bizonyos szintig (ott már hamarabb, ha a frakció-főküldetésekről van szó) meg lehet oldani, hogy mind a 4 mehessen egy ideig, de mindenképp van ellenségessé válás, küldetéstörlés, stb.

Amúgy meg ez adja az újrajátszás lehetőségét is, hogy más irányból mész a végéig ugyebár.
  • coolpet
    Működik, csak a questet ki kell választani :)

Thx
  • coolpet
    Na a questre nem kattintottam rá, lehet az a baja. Este meglesem thx
  • McFrost
    Hosszútávon a Polgárőrség vagy az Acél Testvériség a jobb? Váltás közöttük törli a küldiket, esetleg elesek küldiktől?
  • SaGa
    én is feltettem, kipróbáltam, működik. Ahhoz, hogy a térképen megjelenjenek a spawn pontok (az ellenfeleké), a pip-boyon a Data fülön rá kell kapcsolni a Settlement Management Software "questre"
  • Andule
    Alut a jatek vegeig porszivoztam mindenhol mert felelmetesen gyorsan tud fogyni ha az ember fegyvert/pancelt fejleszt vagy jobb cuccokat epit. (toltennyel sosem alltam hadilabon mert szeretek sunnyogni)
    a tetore teleportalos spawn point bug az talan a motorbol fakado hiba (aki jobban ert hozza majd kijavit, pl "my dear old friend, the Piszkos" :) ) szoval jo esellyel az modderek altal sem lesz javitva ... Beth meg sosem volt arrol hires h ki akarnak javitani az osszes glitch-et, nemveletlen h a legtobb letoltessel buszkelkedo modok mindig az unoff patchek.
    Utoljára szerkesztette: Andule, 2018.05.15. 17:49:23
  • coolpet
    Köszi.

Nálam nem megy, terminálban próbáltam.
    Ezek vannak fenn:Kep
  • Sunsetjoy
    Nálam működik a spawn point módszer. Pip-boyban nem is mutatná, ott csak a provisioners térképjelölőket lehet bekapcsolni.
  • SaGa
    A Sim Settlementsnek nincs ilyen almodja, nem is tesz lehetővé ilyen fejlesztést, amennyire értem a logikáját.
    A Settlement management software fórumán ezt írta valaki februárban:
    2. The spawn point tracking does indeed work well.

Illetve a modder is írta, hogy csak terminálba töltve működik a szalag egyáltalán, pip-boyban nem.
  • Sunsetjoy
    Ha nem felejtem el, otthon kipróbálom a settsoftware-t, nekem nincs sim settlements, csak néhány településre raktam területnövelő modot, illetve van az a mod, amivel bárhol csinálhatsz települést. Akkor majd kiderül, az-e a hiba.
  • coolpet
    És mit tudtok javasolni a spawn pointsok hibára?

Lehet a többi sem működik. Esetleg a sim settlementsnek nincs ilyen modulja? mert akkor azt használnám.
    Csak mert a Settlement management Software 2 éve lett feltöltve, és lehet azóta bugos a patchek miatt
  • Ellaberin
    Engem a sima tárgy elhelyezés is szokott idegelni, amikor leteszem megfelelően a tárgyat, majd körbejárva láthatóan lebeg.

Nekem a Loot nem sokat ért eddig. Nálam nem csinált semmit, kézzel kellett pakolgatnom utána is modokat. De az is lehet valamit én bénáztam.
  • Ellaberin
    Ezt a tetőn ácsorgást tényleg megoldhatnák ennyi idő után. Mindegy, hogy milyen verzió. Némelyik képes éjjel-nappal a tetőn héderezni.
    A múltkorában Valentine döntött úgy, hogy Santuaryban feltelepszik a munkapad felett a tetőre. Adtam neki küldetést, el is fogadta, de cseszett elindulni. Meg van egy csaj is - nem jut eszembe a neve - aki nem hajlandó onnan menni. (Bosszúból le is vetkőztettem meztelenre , de nem hatotta meg )
  • coolpet
    Na leszedtem a loot-ot, és lefuttattam.
    Minden zöld pipa. A Settlement management software a loadorder legvégén van, és a játékban is aktiválva.

nem tudom mi lehet a gond.
  • coolpet
    Sziasztok!

A settlements management software-t leszedtem, hoyg nezzem a spawn pontokat.
    Annyi a gond, hogy betöltöm a holotapet, mondom neki hogy mart attack points, és nem mutat semmit.
    A menü úgymarad, hogy unmark attack points miután kilépek, de egy darab attack point nincs.

Nem lehet hogy összeveszik a sim settlements móddal?
  • coolpet
    Jó nagy galibát lehet csinálni a scrap everything moddal.

Coastal cottageben okosba kikaptam a workbench alól a házat, aztán most leveg minden :)

Mielőtt használjátok azt a módot lehetőleg mentsetek egyet előtte, úgyis settlementen lehet bontani ott meg van ágy is.
  • McFrost
    Normál, egyelőre.
  • Sunsetjoy
    Milyen nehézségi szinten nyomod első játékodban?
    A normal fokozat például egy tapasztaltabb FO-játékosnak kb. az easy, ha szabvány ellenfelekről és nem speciál, legendás szintűekről van szó.
  • McFrost
    Eddig sikerült 13 órát téblábolnom, szinte egy helyben :D Egy szupermutánsokkal teli víztisztító üzem a legtávolabbi, ahová eljutottam, de elég könnyen halnak, a 3-ban nem így volt.
  • coolpet
    Na ez megoldotta thx!
  • Sunsetjoy
    Van néha kis hibája (lényegtelen, hogy nem eredetid van, minden változatnál előfordulhat), hogy a rádió nem sugározza az adást, ekkor azt kell csinálni, hogy el kell menni a térkép bal oldalára (nyugatra) a Federal ration stockpile (magyarítással: Jegyrendszeri raktár) helyszíntől nyugatra követni a leomlott felüljárót, amíg eléred a térkép szélét. Vagy a Lonely chapel (magyarítással: Magányos kápolna) helyszíntől is mehetsz nyugatnak.
  • SaGa
    A Mod Organizer is ezt játsza pár napja, azzal az a baj, hogy eltűnt a DNS-ből az nmm.nexus.com. Lehet, hogy nálatok is ugyanaz a gond, csak nem nézitek naponta a modokat.
    Amennyiben tényleg ez a hiba, a megoldás: meg kell nyitni a windows\system32\drivers\etc\hosts fájlt valamilyen editorral és beleírni az alábbi sort:
    77.72.3.39 nmm.nexusmods.com

• horthy
    Énnekem " virágbolti verzió " van de az addonok között ott van a nuka world és 45-ös szinten vagyok . A rádió adást jelzi a Pig Boy de nem tudom fogni . Eddig müködtek az addonjaim a robotos karrierert végigcsináltam .
  • coolpet
    Hát igen.

Össze fogom kötni a tetőket és csinálok egy levezetést...
  • Ryder62
    Igen, én is egy teres, kis faházakat építek a barn készletből.

Erre a hót egyszerű felépítésű településen is a tetőn állnak csokorban.
  • coolpet
    Hát én nem vagyok túl nagy építész :)

A Barn csomag tetszik, mert lehet építeni lyuk nélküli falakat. Aztán csak beszórom az ágyakat, boltokat, meg munkapadokat.
    1 fúziós generátor megoldja a telep áramellátását. Tarogattam majdnem kimerült Fusio Core-okat, de már eleve azzal épül, és nem lehet kivenni belőle.

Ami nagyon kell az az alamónium. Lőszerhez meg az ólom.
    Bár ezek a bugok mindig elveszik a kedvem az építgetéstől.
    Castle-ben pl a leomlott fal maradványait nem lehet eltakarítani még scrap everithing móddal sem. És átesik minden a padlón...
    Sokhelyen a Provisionerek a tehenekkel együtt a házak tetején mászkálnak, mert ott van a spawnpontjuk.
    Sokszor rosszul írja az ágy/étel készletet...

Most pl Zimonja-ban 13 a víztermelésem, pedig van 2 kutam ami 3-3at ad. Akkor?

Lenne még mit patchelni rajta.
  • Andule
    1. elso mondatban a "mikor" az "mukodott" lett volna csak vicceskedett halal elott az autocorrect
    2. #9219 raneztem a nexusra es nekem is hasonlo problema lepett fel szoval sztem a hiba az o oldalukkal lesz.