11630
  • Federation
    Jelenleg a weight room építése jönne a felhúzható szobarészek közül, de még nincs meg rá a megfelelő mennyiségű ember és a pénz se. Folyamatban van, de lassúúúú... Rengeteg idő míg a rádiósok munkája révén új ember áll a házhoz, rengeteg idő míg megszületik egy gyerek és rengeteg idő, míg összegyűjtöd a pénzt az éppen aktuális szobafejlesztésekre vagy újra, aztán újra és újra ugyanez. Közben a játékmenet annyiból áll, hogy összetapizod az energiaforrásokat, ráböksz a szintlépőkre és csinálsz néhány rusht. Utána akár ki is kapcsolhatod a játékot. Aztán legközelebb ugyanez, míg mennek a napok, majd végre fel tudsz húzni egy szobát, jön esetleg pár ember, születik egy gyerek és így tovább.

A bemutató képeken lévő hatalmas bázis, így ingyenesen minimum 3 hónap meló lenne, ha valaki nem unja addig szét az agyát. Szóval közel sem szórakoztat. Gyakorlatilag olyan, mint amiről korábban beszéltünk. Munka, grind, nevezzük bárminek, de játékhoz ennek nem sok köze van.
  • Dzsini
    Szóval kb. 2 hétig működik a dolog - hát, ingyen játékért az annyira nem tragédia... mekkora részét láttad a játéknak?
  • Federation
    Fallout Shelter:

Beigazolódott a félelmem. Sajnos ez is egy mikrótranzakcióval élvezhető cucc. Anélkül végeláthatatlanul lassú, monoton, tapogatásfesztiválba csap át, ami teljesen kiöli a maradék hangulatát is. Nagy kár érte.

• Federation
    Diablo 2 folyamatos 25 fps volt annak idején. Tökéletesen játszható volt úgy is. NFS Rivals folyamatos 30 volt, észre se lehetett venni. Witcher 3 esetében is sokan írták, hogy inkább visszatették 30-ra és jobb volt, mint ha ugrált volna 40-60 közt, mert akkor már nem volt olyan a játékélmény. Vannak olyan játékok, ahol valóban kevés a 30, de ezek a multis lövöldék, ahol a célzás, gyors mozgás miatt jobb magasabb képkocka frissítéssel játszani. F4 TPS/FPS nézet. TPS-hez rendben van a 30, FPS nézethez kevésnek tűnhet, de mivel a játék taktikusabb (ellenfelek gyenge pontjait lassított nézetben becélozhatod) nem igazán probléma ez. Nem a szokványos gyors mozgású, pörgős FPS ez, tehát nem annyira gond ez. PC-n meg ugyanúgy, ahogy a W3 esetében, a user eldönti melyiket preferálja.

• PiszkosFred
    "ilyenkor ne haragudjatok, de felmerül bennem a kérdés(általánosságban személyektől függetlenül), hogy preorderelték az illetők és a "saját" nyugtatásukra miszerint "jó döntés volt" írják ezt?"

Biztos van ilyen szituacio is a kommentek kozott.
    De az is valoszinu, hogy - meg ha nem is tudatosan -, te is megerositest keresel arra, hogy okkal vagy gyanakvo, es jol dontottel-e, hogy nem rendelted mar elo :)

Ami engem illet, en szemely szerint mar most kifizetnem azonnal a szokasos AAA cimek arat mar akkor is, ha csak a Fallout 3 motorjaval kapnek egy ujabb hatalmas bejarhato teruletet, sztorit. Elo is rendeltem azonnal a FO4-et (legalabbis elojegyeztem, mert meg nem tudom, hogy digitalisan lesz e vagy dobozos, de ha utobbi mellett dontok, akkor ne maradjak le rola), ahogy erre lehetoseg adodott. Nem tartom realisnak a lehetoseget, de attol meg lehet, hogy osszesen nem fogok vele 10 orat sem jatszani, mert annyira elcsesztek. Volt mar ilyen jatek, amivel "befurodtem", es lesz is ilyen. De altalaban nem lovok melle, itt sem hiszem, hogy rossz dontest hoztam. De, majd kiderul.
  • Sheltem
    A másik érzés ami ilyenkor van bennem, hogy a "NAGY NÉV" miatt már "elnézünk" dolgokat.
    Fallout akkor vesszük. Erre vártunk ezer éve nem kérdés! Gyengus grafika? Á élőben biztos szép lesz. 30 fps? Elég az, folyamatos azis.
    Hát nem...Lehet én működök sz*rul(nem állítom, hogy nem), de én egy "értékes" terméket akarok amivel hónapokra vagy akár évekre kikapcsolódok, és nem a FALLOUT következő részét a "neve" miatt. Főleg nem tizenezerért.

Ez egyébként nem fikázás csak véleménynyilvánítás. Ezekután szerintem a legokosabb megvárni a megjelenést. Szerintem!
    Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2015.06.25. 08:06:06
  • Sheltem
    +1

Srácok de most tényleg...látom nem csak Kandurex hanem más is írja.
    Közel sem olyan 30fps el egy FPS típusú játék mint 60 al. Hagyjuk már ezt...
    ilyenkor ne haragudjatok, de felmerül bennem a kérdés(általánosságban személyektől függetlenül), hogy preorderelték az illetők és a "saját" nyugtatásukra miszerint "jó döntés volt" írják ezt?
    Vagy már annyira belénkbeszélik a kiadó cégek, hogy "higyjétek el, jó az a 30fps tudjuk mit csinálunk".

K*rvára nem ugyanaz az érzés 30 illetve 60fps el játszani..
    Aki nem látja / nem érzi ezt az szerencsés!
    Én mindenesetre mindenképpen megvárom mostmár, hogy kijöjjön a játék és mások mit írnak betartották e, hogy pcn nem úgy lesz igéret ide vagy oda...
    Nem szarom a pénzt meggondolom kétszer mire költöm.

Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2015.06.25. 08:02:05
  • Evoluti0N
    Tudtam, hogy ismerős a csaj neve és bumm!!! Jack a Mass Effect 2, 3-ból.
  • Maala
    A női főszereplő hangja ismerős lesz, de a férfié nem. Legalábbis számomra.
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2015.06.24. 22:47:24
  • Fpocok
    SIKERÜLT NEKI!

• Dzsini
    A Batmannel most sikerült, az lockolták PC-n is...

Az viszont szép, hogy az F4 X1/PS4-en is 1080/30 lesz - remélhetőleg egész stabilan.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2015.06.23. 10:41:59
  • oneal1
    pedig láttam már a külföldi fórumokon járt a szájuk a konzolosoknak hogy na végre a pc-sek is megszívják :D :D
  • haxoror
    hahaha console peasants
  • Fpocok
  • Ra1n
  • Fpocok
    Igen, közben egyértelműen cáfolták. PC-n SEMMI korlátozás nem lesz.
  • oneal1
    pontosítottak kicsit, csak ps4 en és xbox one-on lesz 30 fps-es limit.

bebaszott volna pc-n :D
  • haxoror
    +1
  • oneal1
    ez hülyeség, 30 és 60 közt iszonyat nagy a különbség, főleg egy fps-ben pl
  • Although
    Kis szemelvény a Gamebanshee oldaláról. Szerintem árulkodó.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    - Fallout 4 is the most detailed, dense environment Bethesda has made to date. The world has so much content even game director Todd Howard hasn't seen everything in the game.

...

- Fallout 4's narrative has a lot more branching paths and overlapping of "if that than this" than Fallout 3. They want the game to handle all the fail states of missions instead of forcing players to reload saves.

...

- Bethesda has always valued player freedom above storytelling, but with Fallout 4 the team wants to bring more emotional resonance to the plot thread running through the game. This is why they chose to recruit voice actors for both the female and male protagonists the player can make their own.

- Combat is receiving a major stimpak thanks to some consulting with id Software to improve the second-to-second shooting. Bethesda's goal? To have the shooting stand shoulder to shoulder with the other great options on the market. The studio even hired away some Bungie talent to help with this remodel. With the new, built-from-scratch shooting system, Howard says Fallout 4 plays much more like a modern shooter. You can aim down the sights, use V.A.T.S., and play in first or third person.

A fan also recorded large parts of Todd Howard's interview at E3. Howard talks about the art design, explaining that Bethesda decided to go for vibrant colors because Fallout 3's extremely restrained palette could get tiresome in the long run, though he also noted that some areas, like the "Glowing Sea", will retain the aesthetic of their previous title.

Bethesda's game director also explains why Bethesda added a weather system and why graphics are important in the game. While unfortunately he confirms that some areas will be separated by loading screens, Howard still notes that there will be a lot less than in the previous title, and gives broken houses as an example of interiors that won't need a loading screen compared to Fallout 3.

There's more in the interview (apparently the biggest news item for many press member that sat through it was the fact that Dogmeat is an essential NPC, even though companions were essential NPCs in both Fallout 3 and Fallout: New Vegas), so I recommend you watch the full recording, especially considering many of the reports will be based on it.
  • Systore #392
    heh.
  • Sir Cryalot
    Fansiteos ember szerint a minimum a 30 , szerintem ez a tearingre/képszakadásra vonatkozik amit playstationon elszenvedtek a 3-al. Nincs rá okuk hogy kevesebb world detail-t lehessen látni emiatt PC-n, hanem a képszakadás hiányát adják elő (rosszul).

(mondjuk a 60frames animáció így sem lesz annyival jobb mint a 30-asnál mint lehetne )

Mellesleg erre a 30as PC lockra mi a példa ? A konzolport dark souls ? Rossz példa.
  • Fpocok
    Pár éve azt mondtam volna, hogy "ez tuti nem igaz... ilyen nem létezik". Ma már nem vagyok benne biztos. Emlékezzünk, ők azok, akik pénzt kértek volna a modokért (és még simán megtehetik novemberig).
  • Nikknev
    W3 mit bizonyított? Abszolút gagyi hatást kelt a 30 fps abban is a 60-hoz képest.
    60 fps-en sokkal de sokkal folyékonyabbak az animációk a mozgások,lemászik az egész a képről.
  • Nikknev
    Tökéletes a tökömet, FPS-re alkalmatlan,egyszeráen gagyi hatást kelt a 60-hoz képest.
    Ha ez igaz én is modnom vissza az előrendelést, anyjuk picsáját már hogy direktbe butítják a pc verziót....
  • Micsu
    Attol nem is kell tobb
  • Although
    Elképesztő milyen problémáitok vannak. Ha a 30 fps stabilan 30 akkor az szuper a w3 most bebizonyította. Ez a 60 fps biztos szuper nekem 30 is jó ha nem ugrál úgy mint a DA3-ba.
  • Fpocok
    PC-n 60 ra volt lockolva Skyrim.
  • Micsu
    mi? :D

semmilyen skyrim frame lockra nem emlékszem, de ahogy nézem dfen is van analyze videó
  • Fpocok
    Legutóbbi játékukat a Skyrim-et úgy lockolták, hogy ha unlockolta valaki móddal, JÁTSZHATATLAN LETT. Erre ne vegyél mérget.
  • Micsu
    ez se igaz de sebaj

kétlem hogy lockolnák a pcs verzát ha igen a modderek pár nap alatt javítják úgyis
    Utoljára szerkesztette: Micsu, 2015.06.20. 21:11:19
  • Kandurex
    Az buta hiba lenne, az atom 30 tökéletes minden játékra.
  • Fpocok
    Fallout 4 will run at 1080p and 30 frames-per-second on everything

Ha ez igaz, kihagyom.
  • yesname #379
    "Akinek meg mind a ketto tetszik, neadj'sten meg a Witcher is, az meg jokat rohog, mert kurva jo eve volt eddig es meg nincs vege"

Pontosan. :D
  • PiszkosFred
    Senki sem beszelt 400 ora tartalomrol. Az egyik fejleszto nyilatkozta, hogy 400 orat toltott el a jatekban, es meg mindig talal benne valami ujat, amit eddig nem latott. Egy openworld jatekban a tartalom es a jatekido nem egyenlo, foleg akkor nem, ha sok orat baszol el a varoskaid epitesevel, ami szep es jo, de kozel merheto realisan (lasd mondjuk egy csojatek egymas utan kovetkezo, szunet nelkuli jatekmenetet). Utazasok, crafting, stb. nehez ezt lemerni. Pl ket varos kozotti gyaloglast mennyi tartalomnak mered? 20 perc? Fel perc, meg van waypoint? Egy ora, mert kikapcsoltad a run-t, vagy tul vagy terhelve, stb.

Ami az eladasokat illeti, erre van igeny, ezt fogja gyartani a Bethesda. Ezt csinalta eddig is, ugy fest, ez fogja csinalni ezutan is. Mar most nagyon nagy szamban fogyott a preorder forras, es a java meg ezutan lesz.

Szerencsere van Wasteland 2, akinek nem jon be a Fallout 3 vagy a 4, az sem marad posztap elmeny nelkul. Akinek meg mind a ketto tetszik, neadj'sten meg a Witcher is, az meg jokat rohog, mert kurva jo eve volt eddig es meg nincs vege :) (na jo, ha androidos, akkor anyazik, mert johetne mar arra is a Shelter...)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.06.18. 21:44:19
  • DantesHUN
    Teljesen kizárt a 400 óra igazi tartalom. A Witcher-ben is -és nem azért mondom hogy összehasonlítsuk- 150-200 órát ígértek, de ez is úgy jön ki ha az ember minden piszlicsáré dolgot megcsinál, mindet összegyűjt. A sztori+normális mellékküldetések kevesebbet tesznek ki, 100 óra körülit. 400 óra...ez a 400 óra önnen jött, hogy kétszer annyit kellet mondaniuk, mint a Witcher3-ban mert azt túl kell szárnyalni, de ez csak üres reklám szöveg.

Na persze random generált quest-ekkel akár végtelen is lehet egy játék..elvégre a végtelenségig lehet random generálni, hogy hozz tíz patkányfület.
    Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2015.06.18. 21:33:53
  • Although
    400 óra minőségi sztori, quest biztos nem lesz benne. Nem függvénye a jó sztori és questek nagyban az eladásnak. De még a CD projekt akik alapvetően rámennek erre azok sem csinálnának 400 óra tömény tartalmat sose térülne meg. Reálisan nézve lehet jobb ha megvárod a játékot és utána veszed meg. Miután pontosan tisztába vagy vele érdekel vagy sem. A Beth vérprofi a játék reklámozásába és a körítésben. Vagy várd meg míg a tartalomról is adnak ki valamit. Bár valószínűnek tartom nem lesz róla sok. Arról hallgatni szoktak ami nem prioritás.
    De meglátjuk.
  • PiszkosFred
    SPIEGEL ONLINE: In the Microsoft press conference was announced that created by PC Fan extensions to run on the Xbox One. If you have to pay for some mods? In “Skyrim” Bethesda has experimented with a Mod-payment option , which was withdrawn after fan protests.

Howard: How long was the online payment system? 24 Hours? I can only speak for the present time, but currently there are no plans for a payment system.

forrás

guglitransz ftw! :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.06.18. 20:27:29
  • Federation
    Fallout Shelter rövid gyorstalpaló
  • Dzsini
    Nem a Falloutban, a lent említett procedurálisan generált világhoz írtam, hogy létezik már ilyesmi.
    Bethesdáék a Skyrimben amúgy már csináltak random "lopj el innen ezt" generátort a tolvajcéhbe, tehát az ő játékaikban is volt már rá példa.