11630
-
#492 érdekes, elég sokan elvannak vele :)
nekem is nagyon bejön -
#491 Munkahelyre tökéletes :) -
Renegade #490 ettől mi még sokan várjuk, ha csak pár nap bohóckodást, meg vigyort ad, már megéri :) -
StrikeFor #489 ultrabrutál time sink...én 1 óra után töröltem...semmi értelme a "játéknak" -
#488 Shelter megjelenes aug 13.
gs -
kissssss #487 -
#486 Nekem új volt. :)
Utoljára szerkesztette: Papa01, 2015.07.19. 09:42:07 -
#485 már e3-on -
#484 Sziasztok!
EZT láttátok már? -
#483 A nyár közepén vagyunk, hová induljon még be a hype machine...majd szeptembertől a nagy gaming szezon kezdetével gondolom egyre jobban fognak szállingózni a lényegesebb infók, utána október folyamán főleg. Én a nyár végéig nem várok semmit, szvsz addig jobb el is felejteni a játékot mindenestől, utána pedig előbb-utóbb megérkezik a hype train... :) -
#482 Ezzel én is vagyok... simán várok 1-2 évet ha kell. :) -
Although #481 Korai még eldönteni, nagyjából lehet látni mi az irány de a sztoriról meg szereplőkről nem sok van. Persze a Beth már jó ideje azzal jön elő ami erősség és amire kevesebb energiát fordít azt nem trenírozza.
Csodavárás tényleg felesleges, hogy esetleg CD szintű sztori meg karakterek. Jó pár nap eltelt a bejelentés óta. De nyomasztó szinten csak az akció és sims élmény megjelenése van eddig. Bízzunk benne lesz több info a megjelenésig.
Egyenlőre a legkisebb általam ismert fan forumokig lemenve se nagyon van info az egy szem quest gameplayen kívül. Legalábbis megvárom míg lesz valami a frakciókról a döntési mechanizmusról hány végkimenetel lehet meg ilyenek :) A legjobb ha megvárod a megjelenést és az első reakciókat. Részemről én a gamebanshee-s srácok leiratát várom meg és az alapján döntök majd. Mondjuk 60 Euro az sok, de kb 35 euroig elmennék. Vagy megvárom míg annyi lesz. :)
-
#480 Nem, úgy értettem, hogy a neve alapján kakukktojás, hiszen nem Fallout 4, ennek ellenére sokkal inkább a régi vonalat követi, mint pl a harmadik rész.
Nekem is a klasszik első két rész után a kedvencem. Sokkal jobb lett, mint a 3 szvsz. -
#479 Pont egy het mulva lesz a QC eloadas, akkor/utana lesz nagy acsarkodas, pro es kontra, ez most itt lofasz :) -
Micsu #478 new vegas annyira kakukktojás hogy a 2 után a kedvencem -
#477 A New Vegas tényleg kakukktojás, de a Tactics nem, az sem hagyományosan vett RPG. -
#476 Hát ezért nem aggódtam, mert én nem is álmodok már olyanról, hogy az mostani aaa játékok majd mfutnak a gépemen:D
Sőt, naagyjából minden újabb címmel így vagyok, de szerencsére vannak régebbi játékok amiket még nem játszottam és itt van a steam könyvtáramba pl a fallout new vegas is:)
-
#475 "ez olyan szinten csapja arcul a szériát..." - mint a Tactics és a 3 tette az első kettővel (belső nézet?! real time?!). Aztán csak lett belőle valami, még egy New Vegas is.
Mókás, hogy minden egyes játéktopicban csontra ugyanezeket el lehet olvasni, amikor megy a megjelenés előtti unatkozás. -
#474 A hazepites es annak menedzselese egy nepszeru Fallout 3/FNV mod, nemi tuninggal. Azt mondjak nem lesz kotelezo, csak opcionalis. -
#473 Nincs is jobb móka, mint megjelenés előtt temetni / felmagasztalni egy játékot :)
A temetők már itt vannak, nemsokára jöhetnek a heves védők is, és aktívan összekaphatnak az alapján a pár perces anyag alapján, amit eddig ismerni lehet :)
~100-150 hozzászólásból meg lehet majd úszni, vagy összejön kétszáz is? -
#472 ...kibaszottul nem akarok házat építeni, bútorozni, nem akarok kurvára kutyát trenírozni...mi a tököm akar ez lenni? ez olyan szinten csapja arcul a szériát...fúj, gusztustalan!
Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2015.07.17. 10:29:39 -
#471 De igy jobb, mert inkabb most legyel tisztaban a dolgokkal es mondj le a jatekrol, mint a premier napjan vagjon pofan az elmeny, nem?
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.07.17. 10:28:45 -
#470 Na igen, ez a szomorú, hogy fallout 4 néven jön ki.
És ez itt a baj, hogy falloutból bizony nem készül 15 másik.
Az f3 óta szerintem 1 játékot nem tudnék mondani ami azt a stílust és hangulatot akár megközelítette volna és itt nem a wasteland és hasonló izometrikus rpg-re gondolok, mert azok már más kategóriát jelentenek.
Meg is néztem a prezentációját, hát mit panaszkodok, mikor olyan über lehetőségek lesznek benne, hogy a kutyánknak parancsokat adhatunk meg építhetünk házat és bűtorokat is rakhatunk bele.
Hát ennél több nem is kell falloutba, mert szerencsére ezek mellé olyan atom lövöldét kapunk amit legalább 3 egész óráig nem fogunk elunni, mert amúgy piszok jellemtelen és nem is néz ki jól, de gondolom a kíhívás faktora is a tömegmészárlás szintig fog jutni.
Minden van ebbe ami eddig a falloutból hiányzott, minecraft,sims,cod..pff
Komolyan már bánom, hogy benéztem a topikba, mondjuk így legalább tudom, hogy még véletlenül sem akarok a játékkal többet kapcsolatba kerülni. -
#469 ha ez így lesz, ez lesz az utolsó rész -
#468 És a New Vegas és a Tactics (esetleg a Brotherhood of Steel, bár az hivatalosan se kánon) hogy illeszkedik az általad elvárt nevezéktanhoz? :) -
#467 Szomorúan látom, hogy az RPG jelleget csaknem teljesen száműzik a játékból...
OK, szeretem az FPS-eket is, de legalább ne Fallout 4 néven adnák ki, hanem valami más címmel, mittudomén Fallout – Spec Ops, vagy Fallout – Post Nuclear Task Force, vagy a fasz tudja.
Sajnos az, hogy simán Fallout 4 címmel jön, az azt hangsúlyozza, hogy ez lesz a jövő útja a sorozat számára, vagyis szépen búcsút lehet mondani a jó kis Fallout RPG-nek a jövőben
Mindezt egyenesen pofátlanság megtenni egy olyan RPG rendszerrel, ami az egyik legjobb a piacon (most szigorúan csak a szabályrendszerről beszélek, nem a világról, meg a lore-ról). Ez nagyon szomorú.
-
#466 Pont errol van szo. Annyi jo jatek erkezik egy-egy evben, van boven altarnativa. Olyan meretuve dagadt a piac, hogy csak az nem talalja meg benne a neki valo jatekot, aki direkt nem is keresi. De ez mar legyen az illeto hibaja, az o vesztesege. -
#465 Nem mindenkinek készül egyetlen játék se (nem lehet megfelelni minden igénynek). De minden játék valakinek készül.
Szerencsénkre van akkora választék, hogy annyira nem nehéz olyasmit találni, amire szívesen elköltöm a pénzem, ha esetleg úgy alakul, hogy a bemutatók, az első játékos-videók alapján úgy érzem, hogy mégse nekem készül az F4 (például túlságosan ráfekszik az akciódús lövöldözésre az alternatív módszerek helyett - beszéd, lopakodás, melee, sniper, stb.).
Ha nekem készül, akkor ők kapják a pénzem. Ha nem, akkor mások. Volt már több olyan játék is, amit lelkesen vártam, szerettem az előző részeket, de az újabbik úgy alakult (és az évek során én is!), hogy már nem volt közös témánk a játékkal - ami amúgy sikeres lett, de én nem vettem meg. Jó játék lett? Hogyne, sokan, szívesen játszanak vele. Nekem pedig készült ugyanezen idő alatt legalább 15 másik játék, amiből válogathatok. Hogy épp melyik "AA+" vagy nem az, és melyik mennyi pénzből készült - marhára nem érdekel.
És ebből adódik az is, hogy előrendelés / 0day vásárlás nálam kizárt. -
#464 Persze hogy veszik mert egy agyon hypolt franchise a fallout.
Nyilván minél akcióorientáltabb shooter annál szélesebb kör fogja venni, a rajongók már csak a név miatt is megveszik.
Szerintem a vásárlók 90% leszarja, hogy milyen is lesz a játék.
pl szerintem annó a 3 kijövetelekor is csak egy szűk réteg volt aki csak azért sem vette meg, mert ez már nem a régi fallout.
Valószinű a többség megvette, mert ez egy új fallout xx év után meg modern grafika, lehet imádta a régit, de mivel imádta épp ezért veszi meg az újat.
Itt is az lesz, hogy csak a f4 cím miatt megveszi, no nem mintha olyan katartikus váltást tudna ez adni egy f3 és nv után.
Nincs is értelme az alapján ítélni, hogy mennyire sikeres egy rész, mert akkora a marketing és ez a youtube-nak és az internetnek köszönhetően még nagyobb, főleg az ilyen "legendás" címeknél.
-
kissssss #463 "piac kb. 70%-a még nem is játszik vele. Ennek ellenére az első hónapban annyi pénzt termelt ez a kis "szarság", hogy mindenki csak pislog."
ez tiszta sor, probléma csak annyi hogy én(meg lehet mások is) nem nagyon tudnék átszokni egy karvastagságú tartalmas könyv elolvasása után egy 20 oldalas kifestő füzetre amire rá van írva hogy "0-tól 6-éves korig ajánlott"
oké ez most így durván hangzott mert nem lehet összehasonlítani tartalmilag az Fallout 2-öt a harmadik részel, de ennek ellenére a harmadik részben néha úgy érzem mintha félisten lennék egy med-x + medvehusi és egy pszihó elmajszolása után... a második részben meg fullra bedrogozva és házilag feltuningolt enklávés power armorban is kétszer megkellet gondolnom hogy tényleg megéri-e nekem az állig felfegyverzett enkálvés katonákat kitakarítanom a szomszéd szobából?
a röhej az hogy egy roguelike játék jobban letud kötni a monitor elé és több izgalmat nyújtani mint egy mai 100millió dollárból készült AA+ monstrum.
Utoljára szerkesztette: kissssss, 2015.07.17. 00:27:24 -
#462 En most a Wasteland+Borderlands komboval letudom a megjelenesig a posztap igenyeimet :) Mondjuk egy fallout (vagy barmilyen vilagvege) temaju dungeon crawlert megmeznek. Keszult mar ilyen valaha egyebkent? -
#461 Kiderul, hogy mi lesz. Ami az "eroszakot" illeti, ugyanezt mondtak a Fallout 3-ra is azok, akiknek szent volt a Fallout 1-2. Igazuk van valahol persze, mert a franchise valtozik 10-20 ev alatt. Viszont mint kiderult, az embereknek tetszik a Fallout 3, kurva nagy siker lett. Persze, meg mindig van aki ezt a valtoztast nem bocsatotta meg, es azota is atkozza a napot, amikor a jogok az Interplaytol atkerultek a Bethesdahoz. Ugyanez volt a TES sorozattal is. Mai napig legjobb rpg a vilagon a Morrowind, de az Oblivion mar csak nyomokban tartalmazta azt a komplex rendszert, amit a Morrowind, a Skyrimrol nem is beszelve. De, mindegyik dontes jonak bizonyult, mert szinten gennyesre kerestek magukat a fejlesztok, az emberek vittek a jatekokat mint a cukrot.
Vagy itt a Fallout Shelter. Egy lofasz kis applikacio, amely Androidra meg ki sem jott, vagyis a piac kb. 70%-a meg nem is jatszik vele. Ennek ellenere az elso honapban annyi penzt termelt ez a kis "szarsag", hogy mindenki csak pislog. (ma jott ki a jelentes ezzel kapcsolatban)
Nem mondom, hogy ezek a jatekok jok - viszont azt igen, hogy sikeresek - mert ami szamomra kivalo szorakozas, az szamodra lehet, hogy nem az. Embere valogatja. -
#460 Szóval szerinted várjuk meg a Bard's Tale 4 FO modját? :) -
#459 Én speciel a f3-al kapcsolódtam be a fallout világába.
Meg amit elmondasz nem egészen állja meg a helyét, mert közel sem mindegy, hogy rpg-ről lecsupaszított akciójátékról beszélünk(pl mass effect 3) vagy egy olyanról mint a fallout 3 ami az elődeihez képest ég és föld, de nem csupasz akció játék.
Pl egy szimpla akció játék számomra közel élvezhetetlen szinten a sandbox játékokban is inkább a hangulat az ami meg tud ragadni és szórakoztatni, az rpg-s részek meg valamennyire bonyolítanak és értelmet adnak az egésznek.
Ez mondjuk még a 3 és nv-hez képest is megerőszakolása a névnek.
-
#458 Direkt ki lett hangsulyozva, hogy a Fallout 4 egy akciojatek lesz nemi rpg elemmel, es nem szerepjatek. Nagy hangsulyt kap pl az FPS nezetben torteno harc (lovoltozes) fejlesztese, amely a F3 es az FNV-ben kvazi egy vicc kategoria volt. Ne varjatok szerepjatekot, mert ez nem az lesz. Mar az E3-on, a bejelentes utan fel perccel el lett mondva, hogy egy akciojatek lesz, sandbox jellegu jatekmenettel egy nyitott vilagban. Tobbek kozott ezert is lettek kukazva a skillek is.
Ezt a dontest lehet szidni, lehet dicserni, ember valogatja, De ne altassatok magatok hiu remenyekkel, meg ne varjatok valami olyasmit, amirol el lett mondva, hogy nem lesz. Illetve varhattok, de teljesen felesleges.
Ez mar nem az a Fallout, ami volt regen, ez mar egy uj Fallout. Azota mar felnott masfel generacio, mas a vilag, ahogy Habar ur is megjegyezte, erre van igeny, hat ezt kapja a nep.
Azok jartak a legjobban, akik kvazi leszarjak az egeszet es csak szorakozni akarnak egy jatekkal, nem fanatikus modon ragaszkodnak egy letunt kor egykor dicso elveihez, mert szamukra jonnek a jobbnal jobb jatekok es kivaloan szorakoznak a witcherrel, wastelanddel, xcommal, fallouttal, skyrimmal, stb-vel. Aki meg a szokasos "regen minden jobb volt" mantrat nyomja, az meg magaval baszik ki, mert megannyi jo jatekot hagy ki, ertelmetlenul.
A Fallout 4 valoszinuleg egy kivalo jatek lesz, sok erdekesseggel, lehetoseggel, amellyel jatszik az ember nagyjabol 1-2 honapot, majd keres mas jatekot, es csak akkor ter vissza, ha lesz uj mod vagy kiegeszito. Errol szol egy jatek, illetve errol kellene szolnia, a szorakoztatasrol.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.07.16. 22:55:15 -
#457 No igen pl a f3-ban klasszisokkal jobb questeket, illetve érdekesebb quest storikat és azokban szereplő karaktereket sikerült összeszedniük a skyrimjerz képest.
Kár, hogy átfogóbb értelembe már nem sikerült ez és a főtörténetünk sem olyan szinten előadva, mint azt szerintem az f3 megkövetelte volna.
Ilyen szempontból durva ez, hogy szerintem az f3 jobban be tudja az embert vonni mint a skyrimb, pedig a skyrimet én ha játszom szinte csak és kizárólag a világért teszem.
De az f3 pl a quest sztorikkal is jobban bevont annó,érdekesebb volt,karakterek tekintve is(nyilván mint már mondtam korábban, hogy sajnos ez azért csak 1-1 quest-ig tartott)
Habár az f3 világa kevésbé hatott élőnek, mint a skyrimé.
Ennek is nyilván megvan az oka, hisz a skyrim azért jóval újabb.
Sajnos ami engem zavar a 4-el kapcsolatba, hogy biztos vagyok benne, ahogy az elder scrolls széria, ez is le lesz butítva ahogy csak lehet.
Pedig azért az f3-sem volt már sehol a régiekhez képest, de az rpg-s rész megfelelő volt benne.
Ha pedig a tes szériával megcsinálták a falouttal miért ne tennék meg?
Én nem hiszem, hogy a 3.részt meg tudná ugorni.(nv-vel még nem játszottam, de már itt van a zsebembe szóval majd a f4 helyett én azzal nyomom:D meg olvasom, hogy azért a 3-hoz képest nagyon más a hangulata, az engem annó nagyon magával ragadott, ezért is lesz csalódás a 4.:) -
Sir Cryalot #456 "De könyörgöm, ne az elcseszett amerikai élet jelenjen meg megint mint a skyrimbe frázis-frázis hegyekbe :) "
-szerintem te a pop-kultúrális utalásokra gondolsz, ami itt kb. elkerülhetetlen,
"Numerous easter eggs and references to various books, movies and other games are one of the staples of the Fallout series. "
http://fallout.wikia.com/wiki/Fallout_3_cultural_references
http://fallout.wikia.com/wiki/Fallout:_New_Vegas_cultural_references
és ezekből az öntelt és dacos hsz-eidből leges-leginkább az körvonalazódik , hogy ez nem a Te játékod... -
Although #455 Nyilván csodák nincsenek ha egy cég nem alkalmazz komoly írókat, mint a CD meg a Bio, akkor csodák nincsenek. Márpedig ezt a csapatot nagyjából ismerjük már. Lássam tényleg hozzák a maximumot és akkor nem fogom a Cd projekthez vagy Gaiderhez mérni őket. De könyörgöm, ne az elcseszett amerikai élet jelenjen meg megint mint a skyrimbe frázis-frázis hegyekbe :) Bár nyílván ez amerikai földön van tehát nem lesz zavaró, már akkor is boldogok lehetünk ha 18 év lesz belőve értelmi színvonalnak és nem 12. -
#454 #szerk, a faszba, nem eri meg az energiat, kommentet toroltem.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.07.16. 21:39:16 -
Although #453 Fallout 3-ba ott volt a kis csaj megatonba a kis boltos. Komolyan sajnáltam amikor fel kellett robbantani a kócerájt :)
És összességében nem volt rossz. A skyrim már komoly visszaesés volt valóban a morrowindes időhöz képest.
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.07.16. 21:35:27