11630
  • DasIsFuck
    Na igen az érdekes karakterek,érdekes történet.
    Ezek azok amit én nem tapasztaltam se skyrim,se fallout 3-ban:D

A keret sztori érdekes volt és a világ is remekül kidolgozott, de az átfogó történet se a skyrimbe se a fallout 3-ba nem volt jó.

• Sir Cryalot
    F3-nak pont azt szokták felhánytorgatni , hogy eleve ott előjött az hogy a scriptnek eleve megfelelő a tény , hogy a negatív és pozitív karma hozadékú játékmódnak volt csupán eszköze a párbeszéd , szóval ha bejön ez a 3 féle hatású mass effectes wheel akkor azon kb. semmi új nem lesz mert eleve az volt csak el volt maszkírozva -a mass effectben meg még ki is van színezve , nehogy eltévessze a karakterfejlesztést bárki is.

...Aki meg nagyon belefolyna a fejlesztő lehetséges motivációinak kitárgyalásába, szerintem nem árthat ha tart előbb egy kiadós önvizsgálatot , lehet már az első pontoknál elvérzik:

Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2015.07.16. 21:06:30
  • kissssss
    de nekem a megoldás nem tetszik, én látni szeretném hogy mit válaszolok, nekem nincs szükségem erre a "food" "no food" "i dunno" értelmi fogyatékos szintjével vetekedő választásokkal.
  • Although
    Ez csak egy felület a lényeg megtöltik e tartalommal vagy marad a sivár menj ide öld meg szint.
  • Although
    Igénykielégítés, eladhatóság és annyit is öl bele. Nem várhatsz tőlük igazán élő karaktereket, történetet, mivel nincs rá igény nem is foglalkoznak vele.
    Mi ebben a konszenzus képtelenség?
    De itt majd végleg kiderül, ez így van mint a skyrim is igazolta vagy sem. Elvileg most érdekes karaktereket is ígérnek.

• kissssss
    én nagyon nem tudok megbarátkozni ezzel a bio féle párbeszédmegoldással, valahogy nekem nagyon nem jön be.
  • Sir Cryalot
    "A Beth már csak igénykielégítés, vagy több ennél. "

Ez mit jelent ?

Szerintem a Bethesdánál számodra felfoghatatlan dolog zajlik, elvégre belőled hasadóanyag durvaságú konszenzusképtelenség sugárzik, belőlük meg a ellenkezője.
  • oneal1
    shelterben van a küldetés ami szerint 15 dwellert kell a jó szobába helyezni.

Mi alapján kell csinálni? Mert ha pl valamelyik dwellernek S a legmagasabb képessége mondjuk 3 ponttal és küldöm áramot termelni, akkor nem feltétlenül kapom meg a küldetést.
  • Although
    Erre van igény és eladható nem is kicsit.
    A Fallout 4 azért lesz jó, mert szétoszlat minden képzetet.
    A Beth már csak igénykielégítés, vagy több ennél.
    Utána már nem kell találgatni. okosabbak leszünk az biztos.
    Azért W3 szintet nem várnék, meglepi lenne.
    Annyi látszik, elindultak legalább a Bio karakter animáció felé a párbeszédeknél de ez bőven belefér a kielégítésbe.
    Kíváncsi vagyok, novemberig még lesz info, fogom látni mi lesz az eredmény. Bármennyire is jók a reklámozásban.

Utoljára szerkesztette: Although, 2015.07.09. 21:48:12
  • Kandurex
    így kell ez csinálni, nem kell a tripla A játék, elég a fisem - fos mobil...meg a lófaszt, hogy finoman fogalmazzak, ez a játék a fallout név nélkül eltűnne a süllyesztőben...
  • Carlos
    Nagyon jól összerakott cikk...
    És várom már kurvára ezt a kis foscsi játékot!
  • Maala
    Tudom, hogy ciki indexet olvasni, de ez így erősen meglepett most. :o
  • Although
    Nem rossz, visszahozzák a fallout 3 hangulatát, de jó lenne ha nem vennék semmibe a New vegast. :)
    Mindenesetre egyik legütősebb kezdett volt, még most is emlékszem ahogy a karakter apja az anyjáról beszél, aki meghalt.
    Képekkel mindennel. Zseniális volt. Persze van egy érzés kis olasz barátunk már nem tud semmi újat?
    Ez majd kiderül.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2015.07.05. 16:25:58
  • haxoror
    Perk poszter annak aki még nem látta
  • Although
    Akkor magyarul Todd barátunk gügyögései.
    Lehet mászkálni mint a skyrimba majd, le fel, sőt még annyi hegy se lesz az utadba mint ott.
    A másik rész érdekesebb. Próbálunk érdekes dolgokat is beletenni, érdekes npckel. Ez az ami, hiszem ha látom :)
    Érdekes, mert a skyrimnél nem volt ilyen mondat, valamint a video alapján, lehet ez mégiscsak előrelépés lesz.
  • TomStorm
    Ilyenek a jó játékok.Pontosabban az Open world ami számomra (azért a pénzért amit elkérnek játékokért) megéri.
    Most Fallout 4 jöhet ez biztos:)

Ja és PC-re.Arra még van elfogadható,normális áron játék..
  • Papa01 #436
    Fallout 4 - Szabadon bejárhatjuk majd Bostont és környékét - CIKK
  • PiszkosFred
    Én hibám, feltételeztem, hogy egyértelmű a kérdés/tweet alapján :)
  • Dzsini
    A Shelter Androidos változata.
  • StrikeFor
    WTF? augusztusban kijön?
  • PiszkosFred
    "Still weeks to go and should be out sometime next month."
  • karajjj
    valahogy sejtettem, hogy raspberry az alapja :D
  • Fpocok
  • Dzsini
    Barkácsolható, persze. Nem kell hozzá a hivatalos app se :) Ez inkább olyan, mint a más gyűjtői kiadásokhoz a szobrok - kirakod otthon és örülsz neki.

(játék közben pedig valószínűleg kényelemesebb is egy feltámasztott bölcsőben a monitor mellett tartani)
  • Fpocok
    Ha kijön az app, garantálom hogy bárki 3d nyomtathat magának egy olyan karra rakható izét.
  • Dzsini
    Fallout 4 "Pip-boy edition" gyűjtői kiadáshoz jár - egy tok, amibe csomóféle okostelefont be lehet passzolni, és a rajta futó alkalmazás összekapcsolódik az F4 játékoddal, és tudsz onnan is irányítani csomó mindent.

Persze az alkalmazás működik majd nélküle is, úgyhogy másodlagos képernyőként amúgy is lehet majd bármilyen kütyüt használni.
  • morcosqtya
    Okosóra? :)
  • AnarchoiD
    en minden falloutot 10 nel tobbszor toltam vegig (kiveve tactics) es pl most nw-zgetek es tokre meglepodtem , hogy olyan questhubot talaltam ami az elozo 9 valtozatban fel se tunt , utba se esett (most melee-zek, semmi lofegyver, vergeci uzemmodban ;) szal sokszazora jatekido jatszik ha van ra idod es nem csak a main questlinet akarod kiloni (skyrim-et most 2 honapja toltam vegig eloszor ugy hogy a main questlinet is kilottem, az elozo 5-6 atempt nel csak maszkalgattam es felfedeztem..)
  • Ra1n
    "Witcher 3 esetében is sokan írták, hogy inkább visszatették 30-ra és jobb volt, mint ha ugrált volna 40-60 közt, mert akkor már nem volt olyan a játékélmény."

Az ugrálás idegesítő mert egyszer lemászik a képről a játék és folyamatos,másszor érezhető a belassulás.
    A 30-60 közti ugrálásnál minden jobb,ha nincs stabil 60 és ekkorákat ugrálna én is letenném fix 30-ra.
    De a fix 60 minden körülmények között látványosan jobb fps játékokban autós játékokban illetve gyorsabb mozgású akció tps-ekben. Az új batman például 30 fps-el szép is jó is...De amióta megnéztem milyen 60-al, inkább várom a performance patch-et hogy a 60 stabil legyen,de vissza nem mennék a 30-ra ami egyszerűen gagyi a 60 mellett abban a játékban (is)....
  • Dzsini
    Pont annyi lesz, ameddig bele nem unok :)

Ez alapján Fallout 3 GOTY 33-100 óra, New Vegas 40-130. (és "könnyed ráérős" módon ott vannak a 3-400 órák)
  • Fpocok
    Azt a fejlesztők mondták. Az ilyeneknek ne hidj. Örüljünk, ha lesz 30-40.
  • Sheltem
    Laza 400 órás játékidőket olvasok neten :) Ha a fele igaz csak már elégedett leszek :)
  • StrikeFor
  • Dzsini
    Lehet nagyon jól csinálni amúgy ezt a Freemium dolgot - hogy ne érezd munkának, ne korlátozzon a játék, viszont fizetve hozzá lehessen jutni olyasmihez, ami "köszönetképpen" jár a támogatóknak. Bónusz tartalom, extra olyan dolgok, ami nélkül igazából rendben működnek a dolgok. Nagyjából: nem lassítás van fizetés nélkül, hanem gyorsítás-bővítés fizetéssel.

Az, hogy 2 héten belül, és a játéknak kb. negyedénél (lakosságot tekintve) már koppansz a paywallon, az nem jó tervezés. Remélhetőleg kapnak bőven visszajelzést ahhoz, hogy csiszoljanak a dolgokon. Van rá idő, van rá lehetőség, és van bőven rá példa is.
  • PiszkosFred
    Hja ertem. Johetne mar androidra is, mert kivancsi vagyok ra. Meg valahol remenykedem, hogy ossze lesz majd kotve valahogy az app es a FO4 (lasd GTA vagy mittomen, egyszeru bonusz item vagy pont keretein belul, esetleg megtalalhato lesz a menedzselt vault romja a jatekban, visszakoszonve benne az altalunk kialakitott vault szerkezete, stb. - ha mar ilyen konnyen modosithato ingame is az egesz), de valoszinuleg nincs ilyen tervben.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.06.25. 12:42:03
  • Federation
    Értem. Ez egy jól összefoglalt gyorstalpaló volt számomra. Köszönöm, hogy megosztottad.
  • Federation
    Sajnos nem. Elég sok hasonszőrű játékkal játszottam már iOS és Android platformon. Ezek azért tartanak annyi ideig, mert fizetés nélkül borzasztóan lassú ütemben tudsz velük haladni. Előbb unod meg, mint hogy vége lenne. Sok nagy nevet (Domination, SimCity: Buildit) hagytam ott, töröltem le emiatt. Pedig hónapokat szántam rá. Ezekből több pénzt tudnak bezsebelni. Szerencsére vannak egyszer fizetős játékok is, amikben utána szabadon tudsz haladni, nincs energia ami elfogyna, nincs üresjárat és élvezed is őket. Azért sajnálom a Sheltert, mert amúgy jó játéknak tartom, még ha kissé egyszerű is, de így nincsen értelme folytatni, mert egyre kevésbé élvezem. És már előre látom, hogy ugyanaz lesz a sorsa, mint a többieknek.

A fizetős rendszer pedig úgy van kitalálva, hogy akkor éri meg, ha a legdrágább csomagot veszed, a többi csak pénzkidobás, hiába olcsóbb. De őszintén ki az aki ezért a játékért 20 eurót hajlandó lenne kifizetni? Még az is lehet ezt 2x is meg kellene tenni, hogy haladni tudjál. Azért ez mégsem egy AAA cím, ennyit ez nem ér meg.

Esetleg azt tudom elképzelni, hogy idővel talán PC-re is kiadják, ott pedig csak egyszer kell megvenned és utána szimplán csak játszol vele, ahogy azt egy normális PC-s címtől megszokhattad. Rengeteg hasonló példa van. Mobilos/tabletes játék átíratok kerülnek fel pl. többek közt a Steam rendszerére is.
  • Sir Cryalot
    Az a lényeg, hogy hány pixelt fognak át a mozgások, diabloban csak azért nem zavaró, mert minden mozgás lokalizált, nincs olyan "hatás" ami felkapva tárgyakat elvigyen képernyő egyik részéről a másikra, ezeket úgymond "kiölték" , és a top-down jelleget is kihasználják hogy ne legyen nagy elmozdulás (még a tűzgolyó is fenntről esik le -lokalizált) ,

addig egy fallout shooterben, van "close quarters combat" , f3-as hotelszoba, pincerendszer, metro ez a kategória, ahol vannak a fele vagy épp egész képernyőt átfogó mozgások, oda kell az fps, a RAGE-ből kiderül hogy oda 60 sem feltétlenül elég/sok, meg kéne jobbféle kontraszt is mint amit a modern asztali displayek tudnak.

Viszont felszíni shooterezéshez 40-60+ méterre jó a 30frame.
  • PiszkosFred
    Nem lehet, hogy direkt igy lett kitalalva az egesz, hogy napi 10-20 perc idot kelljen csak raszanni, es bejarjon a novemberi premierig? (androidoskent en meg varok ra, nem ismerem, csak kerdezek)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.06.25. 10:24:24
  • Thomasovics
    +1