11630
-
#1092 Meg játéknál nekem sokat dob a scenery, a látvány, a helyszínek hangulata és az aláfestő zene.
(OFF: Ilyen szempontból imádtam a Skyrimet, nekem elvitte a hátán a játékot), míg a Fallout 3 zeneisége, látványvilága meg még a darabossága ellenére is olyan hangulatot hozott amit könyv nem nagyon tud.
Könyvben a karakterjellemeket és a szálat, storyline-t nyilván erősen ki lehet fejezni míg játékban/filmben a látványvilágot. Egyik se tudja 100%-ig helyettesíteni a másikat.
Filmben meg ezt a Fallout-os világot (pláne FO3) hozza pl. a The Road (2009, Viggo Mortensen) zseniális, könyvben is megvan (Cormac McCarthy) de azt még nem volt időm lenyomni. -
#1091 :-)
Akkor nem szóltam. -
#1090 Give this man a cookie!
+1 -
#1089 Most, hogy mondod... :) (de lehet, hogy itt be is kellene fejezni, mert felesleges vitaba csapna at, hiszen nem tudni, hogy neked mit/mennyit jelent a "szegenyes") -
#1088 Skyrim szerintem elég szegényes volt "ritkatárgy-gyűjtés" terén... -
#1087 Sajnos nem tudtál meggyözni de ez nem is baj.
Nekem a legjobb rpg élményeim a storyhoz, karakterekhez, párbeszédekhez kötödnek, és nem egy sárga rare kard megtalálásához. -
Evoluti0N #1086 Ajánlom a Fallout 4 subredditet, ha valaki plusz infókra vágyik. Elég sok mindenről írnak és vannak gameplay videók, amik nem Youtube-osak és nem szedik le őket. -
#1085 Nem értelek amúgy titeket... a történet végül is mindig ugyan az: megmenteni a világot, megtalálni valamit ami elveszett, vagy valakit aki elveszett, akár saját magadat (Gothic játékok) vagy ezeknek az kutyulmánya.
Ha sztorit akarok akkor leülök egy fasza könyv társaságában az ágyamra és átadom magam neki, elég fantáziám van ahhoz, hogy hozzáképzeljem a világot...de a játék arra való szerintem, hogy játsszuk. Minél jobb legyen a mozgás, az irányítás, a terep, a fejlődés, a lehetőségek, és ezek összehangoltsága.
Minél inkább át tudja adni azt, hogy a játék elején egy kis csicska semmi vagy, de kemény munkával és legalább 80-150 óra játékkal egy überkatona/mágus/tolvaj/akármi lehetsz, akinek csilivili ritka kék/sárga/lila cuccai vannak, amiket a nemtudom milyen istenek hagytak el magukról a térképen ezen és ezen a veszélyes helyen, amit te arra kalandozva megtaláltál, és ezeknek a cuccoknak és a folyamatosan fejlődő skilljeidnek a segítségével megküzdhetsz a nagyobb, durvább és vérszomjasabb szörnyekkel, amikért egyre nagyobb elismerés jár.
Nekem EZT jelenti az rpg. Emellé kell egy sztori is. De ne akarjuk megváltani a világot...nem lehet. Vagy könyvet írunk, és faszán legalább 500 oldalban kifejezzük, amit mondani akarunk, vagy játékot csinálunk. Szerintem a kettő együtt nem nagyon megy, nekem legalábbis nem nyerte el egy ilyen játék sem a tetszésem. Aranyközép út szerintem nem létezik, mert vagy a játékélmény romlik, vagy a sztori lesz kevés.
Akik olvasnak könyveket azok tudják, hogy igenis kell a 300-400-500-600 oldal egy fasza kis sztori kifejtéséhez, ami a végén olyat üt, hogy 2 napig borsódzik tőle a hátad.
És igen is a kedvenceim között van a Diablo 2-3, a Gothic sorozat, a Morrowind illetve a Skyrim. -
mike01010101 #1084 Nem lesz egy könnyű hét:) De az előző 7 év is eltelt a F3 óta... -
Paranoia #1083 befejeztem én is! Ami érdekel megtudtam.
kérek mindenkit aki talál valamit spoiler tag közé írja vagy linkelje továbbra is!
Ezt az egy hetet féllábon is... -
sirdond #1082 asszem nekem megjelenésig off a fórum, túl sok minden szivárog a játékról. -
Paranoia #1081 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#1080 Kicsit meglepett, hogy milyen jól fogadta a közösség ezt az új tulajdonság-perk rendszert és a megválást a skillektől. -
Paranoia #1079 most már lehet tervezgetni
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Zozo0122 #1078 Én is belekezdtem, a feléig el is vittem, de a harcrendszer kikészített...az összes többi része tök jó volt pedig. -
#1077 én személyszerint a karakterek miatt nem játszottam vele.a helyszínek még jók voltak egész jól néz ki de a karakterek társak hát borzalom a harc sem nagyon jött be.elég volt belőle hamar -
#1076 A DA:I-t én csak a story és szövegek miatt játszottam végig a játék többi része olyan gyenge volt. -
#1075 én legutóbb a witcher 3 kieg-ben jártam így :D nagyon idegelt főleg hogy nálam 5percig tölt vissza akkor a mentés xd volt hogy negyed óra elment emiatt többször is :D -
#1074 Senkit nem érdekel a "többi" ? Érted ezalatt az rpgk lényegét, a sztorit és annak tálalását, a dialógusokat, a loret stbt?
Értem, nincs több kérdésem... -
Zozo0122 #1073 Utálom, ha nem azt mondja a karakter, mint ami oda van írva, mielőtt rákattintunk. Ha félrevezető, akkor vissza kell töltened az állást, hogy tényleg azt mondja a karakter amit te akarsz, az állandó visszatöltögetés meg idegesítő. Én úgy játszok, hogy beszélek egy emberrel - quicksave, még egyel - quicksave, közben átkutatok egy romos házat, majd még kettőt mellette - quicksave, jön 2 bandita az úton - quicksave, beszélek velük és megtámadnak, megölöm őket - quicksave :D Szerencsére. De tegyük fel, hogy nem mentettél negyed órája, majd egy elrontott/félreérthető szöveg miatt Dr. Postapocalyptic Motherfucker olyan berendezést ültet beléd, ami növeli a sugárzásodat is, miközben bármitől sebződsz, ahelyett, hogy csökkenti a sugárzást, ha meztelenül kifekszel napozni egy bostoni tetőre. (a napozósat akartad kérni, de félreértetted a párbeszédopciót, hogy "aggyá valamit sukárzás ellen te nagyokos")
Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2015.11.01. 19:43:06 -
#1072 A Dragon Age még nincs is igazán tele szöveggel, ellenben a Harebrained Schemes-féle Shadowrun játékok, na azokban...70% könyv, 30% játék. Már ha érteni is szeretnéd ami történik... :D
Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.11.01. 19:37:07 -
Paranoia #1071 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
- No weapon condition confirmed.
- The power armor needs a fusion core to run. It seems they are unlimited as they don't run out (not confirmed).
- When in power armor your carry weight and your resistance are way higher but you are much slower. You can enter buildings with the PA without any problem. -Luck 5 perk: "You're not idiot...! Just different. Randomly receive three times EXP (experience points) for any action. The lower your intelligence, the greater the chance" ...
-
kissssss #1070 pont ezért találták fel diablot és társait na ott lehet darálni.... az rpg-t meg hagyjátok meg másnak. -
#1069 " ezért játszok rpg-vel végül is " -neked a diabló és klónjai valók ott nincs duma csak hent.
Az rpg-nek szerves része a szöveg, lore, stb. -
#1068 -
#1067 Mostanában már túl sok a dialog és az infó sztem. Ott van a Dragon Age és társai. A szövegek felét se olvastam el, mert 2-3 óra után egyszerűen már untam, hogy 2percenként egy oldal szöveg jön a képembe...én hentelni, fejlődni és küldizni akarok a jobb/ritkább cuccért a nagy világban, meg menekülni a nálam jóval erősebb szörnyek elől akiket később visszatérve 2 lövésből szétszedek (ezért játszok rpg-vel végül is) nem pedig töménytelen szövegeket olvasgatni. Az a baj, hogy ezek a szövegek leginkább csak a történetet mesélik, de sehol egy rejtett utalás vagy tanács egy rejtekhelyhez ami egy jobb cuccot dugdosna valahol a térkép másik végén egy erdő közepén egy barlang mélyén, ahová csak akkor juthatsz el, ha a szöveget elolvasod...de ez már rég nem így van az a baj. -
#1066 Rekord mennyisegu szoveget/dialogot mondtak fel a szineszek, csak "fussa" belole dontesekre es annak kovetkezmenyeire, foleg ugy, hogy a korabbiakkal ellentetben nem lesznek annyira "lakottak" a nagyobb varosok, vagyis kevesebb NPC-re tobb szoveg jut, rovid matekolas utan. Tuti, hogy a legtobb esetben A-bol D-be fogsz jutni, mindegy, hogy ABD vagy ACD utvonalon, de D lesz a vege, de biztosra veszem, hogy lesz benne olyan is, ahol a D-t nem fogjuk elerni, ha B-t vagy C-t valasztottuk, mert az E vagy F-ben folytatjuk. -
Evoluti0N #1065 Engem érdekel. Nálam az RPG-kben mindig is az egyik legfontosabb elem a dialógusok és a döntési lehetőségek. :P
Persze, ha a többi rész jó lesz, akkor nincs minden elveszve, de azért ez a lebutított rendszer nem gyere be. -
#1064 Majd amikor a legjobb craft itemeket dialógusokért kapod, átgondolod, amit írtál. :D -
#1063 Lehessen benne építkezni, a szarból is lehessen fegyvert varázsolni, legyen nagy részletes és hangulatos ÉLŐ open world feeling, és innentől kezdve sztem senkit nem érdekel a többi. Ez a házépítés ez...nem tudom játszott-e valaki, vagy emlékszik e az SWG házrendszerére. Nekem rögtön az ugrott beerről. úristen úristen úristen úristen :D -
haxoror #1062
Fallout 4 örömére gondoltam végre befejezem a New Vegast meg a dlc-ket, kb óránként fagy ki a játék pc rulz :/ -
#1061 Sajnos, nekem is nagyon úgy hangzik...'imádtam' ott is a félreérthető válaszokat.
#1056: Ja...tettek volna bele egy szép 'Runs Great On Intel i7' logót. Igaz az állítás, nem hazudnak, csak mocskosul overkill.
-
#1060 ez lényegében egy az egyben boritékolható volt. mass effect dialogús szindróma....
-
Zozo0122 #1059 Csak ezt ne... -
Evoluti0N #1058 Beigazolódott a legnagyobb félelmem. Habár még kiderül, hogy milyen lesz. Ez egyelőre még csak egy ember véleménye, de az egyik tesztelő azt írta, hogy az új dialógrendszer nem a legjobb.
"THERE SEEMS TO BE FOUR OPTIONS, THAT ARE ALMOST ALWAYS THE SAME, X TO ADVANCE IN THE CONVERSATION, O THAT IS USUALLY "SARCASM" OR "NO", SQUARE FOR THE TYPICAL NOT SO PLEASANT ANSWER AND TRIANGLE TO ASK. HE SAYS THEY'RE BAD EXPLAINED, IN F3, NV ETC THERE WAS NO MISUNDERSTANDINGS, YOU'D SAY WHAT YOU READ, BUT HE'S FOUND HIMSELF IN THE GAME CHOOSING ONE ANSWER AND THEN THE MAIN CHARACTER SAYING SOMETHING KIND OF UNEXPECTED. "
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2015.11.01. 17:10:24 -
Evoluti0N #1057 Majd minden kiderül 10-e után. :) Én már egy ideje nem hiszek a gépigényeknek. Legutóbb is mekkora vicc volt, hogy a Battlefrontnak 16 GB RAM volt az ajánlott, aztán 8-cal hasított ultrán 60 FPS-sel. -
#1056 De ennyi erővel írhattak volna 4790S-t meg 8350-et is, nem? Most akkor a magok száma számít, vagy az órajel, amin futnak a magok?
Ugye "ajánlott" gépigény a neve, nem véletlenül. :D -
#1055 'Vedd ezt' alapon, akkor írhattak volna GTX 780 helyett mondjuk GTX 970-et/980-at az ajánlottnál, ugye 780-at újonnan szinte nem is kapni, de ha mégis, ugyan minek? :D Az R9 290X még legalább maibb GPU. A 4gen i4 helyett pedig írhattak volna Skylake i7-et, ha már lúd legyen kövér...szóval ha eladási alapon írták a gépigényt, akkor elég tehetségtelenek... :D
ui.: ...és ugye a minimumnál is írhattak volna olyan összeállítást, amely manapság levehető a polcról, ha a játékhoz vesz gépet az user, de nem, ott totál kifutott hardvereket írtak. Más logika szerint állt össze a minimum & ajánlott konfig az szent...lehet fele annyi agytornájuk nem volt benne, mint amennyit erre beleképzeltünk máig...
Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.11.01. 14:50:23 -
#1054 Ez is csak egy üzlet, ebbe a topikba is írtak már, hogy mit vegyen az illető, ha FO4-el akar játszani.
Képzeld el ezt nagyobb mértékben, hogy mennyi hardver fogyhat ilyen gépigények miatt.
De a fejlesztőknek anyagilag (mármint azon felül, amit ezért a 10 sor szövegért fizettek nekik) meg a minél szélesebb célközönség elérése a cél, így nyilván i3-on is játszható lesz a játék, csak alacsonyabb beállításokkal.
Bár bevallom, valahol mélyen a prioritások legalján talán az is benne lehet, hogy "mi megmondtuk, mi kell hozzá, ne sírj, ha nem megy, hisz nincs meg a minimumod!" -
#1053 Nem is írtam full-fullt, a konzolos beállítás kb. közepes-magas beállítás kombó lehet PC-s közegben. Mindenféle distance opción láthatólag eléggé spóroltak a PS4-es screenek alapján, mintha nem is lett volna konzolos generációváltás... :)