11630
-
#1132 Na most nyugodtam meg. Tudom, faszsag, de vegre a tavoli reszeken is latni arnyekekokat (vagy annak latszo feketeseget), nem csak fogpiszkalokent allnak ki a foldbol a fak, mint a korabbi konzolos kepeken, illetve a FO3/FNV eseteben (meg a Skyrim creation engineje is kuzdott ilyen gonddal, de ott modolhato volt a dolog). :)
Ugy fest viszont, hogy amit irt itt vki, hogy a kutya kap egy hairworks jellegu cuccost, az nincs, legalabbis i7+970gtx komboval illett volna bekapcsolni, ha van :)
Koszi a linkeket! -
Evoluti0N #1131 Gondolom, hogy újságíró vagy tesztelő vagy ilyesmi. Ők megkapták kb. már 1 hete. -
#1130 az ilyennek honnan van meg?:D -
Evoluti0N #1129 Pc ultra screenshotok.
Plusz a legfelső hozzászólásban még pár.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2015.11.03. 08:59:10 -
#1128 "De mi a fontos? "
Pontosan ezt írtam le. :D És előbbi hszemben azt, hogy miért is nem veszed észre amit írnak mások, sem magadat: nagyon betegesen rögeszmés vagy. -
Zozo0122 #1127 Szerintem a szerepjátszás az, amit te elképzelsz magadnak. Ki látta a mai Walking Deadet? Szélsőséges példának jó.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Elő lehet adni pl. Morgan mindkét arcát egy-egy karakterrel. Játszható út, hogy nem érdekel a történet, meg semmi, megölsz mindenkit aki meglátsz, legyen élő/holt. Megteheted. De ugyanúgy mehet a másik példa is, hogy lelki békéjét megtalált szerzetesként egy szál közelharci fegyverrel mész, és NEM ölsz. Mindent elkerülsz, vagy te futsz el. Ilyet is lehet, ezekhez pl. egyáltalán nem kell story. -
#1126 Akkor Te nagyon csak lát, de nem képes értelmezni ember vagy. (Igaz ezt már bizonyítottad hosszú évek alatt itt (is)). Próbáld meg újra, hogy mire mit írtam és arra mit is írtál. Teljesen másról kezdtél zagyválni megint. Ezt hívják rögeszmének: kötni az ebet a karóhoz, hiába semmi köze a dolgoknak ahhoz amiről a másik beszélt. -
#1125 Holnap lelőjük Although-ot, aztán újra felkelünk, és visszajön. Fogadsz?
Nekem az a szerepjáték, amikor az egyik nehezebb fokozaton bemész a hardabb mobokhoz, és győztesen jössz ki.
A történetekről mindegyikőtök úgy ír, mintha mind egy kaptafára készülne: Megmenteni a világot, megölni a sárkányt, és megdugni a királylányt.
Nem hinném, hogy a FF7 anno Sephiroth (no spoiler, már aki érti) megölése miatt lett volna annyira nagy szám, inkább az 1. CD végén lévő jelenetsor miatt érezte úgy az ember (pl. én), hogy megérte reggel 6ig játszani vele, és mekkora kecijó is ez a story.
Gy.k.: nem az a lényeg, hogy a végén hogyan mented meg a világot, hanem az út. Az útba pedig beletartozik a Sandbox, a fordulatos, csavarokkal teli sztori (bár tény, hogy ami "kicsiben indul", és a tétet később emelik, az általában jobb esélyekkel indul nálam), a crafting, a building, és a kor előrehaladtával egyre több dolog.
Márpedig ha abba gondol bele az ember, hogy ugyanúgy 3 (conceptekkel) év van egy Skyrim elkészítésére, mint ahogy a KotOR elkészítésére, akkor nem csoda, hogy 1-1 (nevezzük így) panel megsínyli a fejlesztő által limitáltan ráfordítható időmennyiséget az újabb játékokban.
És itt lehetne visszakanyarodni Fred gondolataihoz. Különböző panel arányokka rendelkező RPG játékok vannak a piacon. Találd meg a neked megfelelőt, és játssz azzal. Más nem tudja úgysem megtalálni helyetted az "igazit".
Utoljára szerkesztette: Maala, 2015.11.02. 23:11:33 -
#1124 Kivéve, ha alakváltó orgyilkos vagy. -
#1123 Felejtsd mar el ezt a mob kifejezest, mert evek ota rosszul hasznalod :D Senki sem szolt meg miatta?
Hogy kinek mi az RP, ertsetek mar meg, hogy egyeni izles es megiteles kerdese. Meg a nyomorult fejlesztok kozul is, 10 studio 10 fele keppen latja, hogy miaz az RP(G). Nabaszdmeg, anno meg a Diablot is rpgkent kapta a dijakat, oszt' akkor mi van? :) Es az Eye of the Beholder, a klasszikus dungeon crawler, amelyet anno meg RPG-nek hivtak (a nagybetusnek), nem dungeon crawlernek. Azok voltak? Szerinted nem. Mas szerint igen. A harmadik meg pont leszarja, a negyedik meg eret vag magan (meg lassan mason is), mert nem masseffect/witcher/tes/egyebrandom es nem birja felfogni, hoyg ezt a mufajt nem lehet csak ugy meghatarozni onkenyesen, hogy kijelentesz valamit, predikalsz kvazi, es onnantol kezdve aki ezzel nem ert egyet, lyukat beszelsz (ertsd: irsz) a hasaba...
(es ez minden egyes szerepjatek topikban ujra es ujra megtortenik, mint egy kibaszott mormota nap, komolyan...)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.11.02. 22:55:10 -
Although #1122 De neked. Persze lehet azt mondani amit Fred. Az enyém viszont az igenis elvárhatom tőlük azt amit az Obsidian csinált, sokkal nagyobb léptékben. Legfeljebb nem értesz egyet vele. De nálam ezt jelenti az rp. Amikor a szövegben is követi az eseményeket. Ahogy a W3 is. Mikor nem egy modernek kell megcsinálni olyan apróságokat, hogy az élő halottakat gyűlölő Meridia questet egy vámpír ne tudja felvenni. Mert ez szimpla beleszarás. És persze tudomásul veszem a mobot ez a rész nem érdekli. De mi a fontos? -
#1121 Pontosan és bizonyos szempontból ez az igazi szerepjáték: ahol Te vagy és nem egy előre leírt, megépített karakter X vonal mentén rángatva. -
#1120 Szerintem ezt nem nekem akartad címezni vagy nagyon csak lát, de értelmezni nem képes ember vagy. -
Although #1119 Vitatkozhatunk rajta. A New Vegas azért volt jó, oké kompromisszumokkal, mert voltak benne jó karakterek, a Doki, a House, a companionok, stb, az az öt úgy verte agyon a 40-et a skyrimbe, hogy beszélni se kell róla. És ami a leglényegesebb!!!! A szabadságod párosult a történet szabadságával, 4-5 féle befejezéssel, mindezt egy tized akkora cégtől mint a Beth. És legfeljebb azzal lehettél elégedetlen, hogy kevesellted. Miközben a TESV-ben te hiába akartál mondjuk negatív hős lenni nem lehettél mert nem voltak tényleges döntési lehetőségeid, egy-két esetet leszámítva. A W3 ezen a téren az 50 kifejlettel tényleg új dimenzió.
Meglátjuk ez mit hoz. Azt tudjuk a nexuson a rajongók kérték a quest rendszert és a faction rendszert az FNV-ből. Erre is kíváncsi leszek. Nem mellesleg az F3 története is körökkel jobb volt a legutóbbi csodánál. Úgy látom mindenképp előrelépés a TESV-hőz képest akár jobb is lehet mint amit a Bio mostanában csinál. Majd kiderül. -
#1118 Nincs prioritás. Pont ez a lényeg. Összhang van, hangulat, egység, egyensúly. Nem attól RPG valami, mert regényt írnak bele és minden mást elnyom teljesen. Olvasással többet érsz akkor. Ez tény. -
#1117 Gondolj bele, mas (kelloen elmebeteg) meg fel evig jatszott vele ugy, hogy a jatekban talalhato osszes sajtot behordta Whiterunba, csak azert, hogy egy kurva nagyot "uvoltson" :D Kit mi motival, ugyebar.
A Bethesda fele ujkori jatekokban a legfontosabb szempont a szabadsag es a kotetlenseg, ahol maga a karakter a sztori, es nem elore megirt tortenetek vannak, hanem maga a jatekos a tortenet. Ezert sem volt, es nem is lesz olyan fontos resze a jateknak a sztori, mint mondjuk egy mass effect eseteben, amely kvazi egy interaktiv film (vagy legalabbis az lett belole), vagy egy witchernel, ahol lenyegeben egy mar felepitett vilagban alakitasz egy mar felepitett/letezo karaktert.
Lehet vitatkozni, hogy kinek melyik fekszik jobban, de ostobasag. Mindegyik jatek kurva nagy siker (feltelezheto, hogy a FO4 is az lesz), es mindegyik jateknak meglesz a tabora, ami jatszik vele evekig. Akinek egynel tobb is tetszik, az szerencses. akinek meg egyik sem, az igy jart, neki is jut valami jatek azert, csak rossz helyen keresi. -
#1116 A fősztori viszonylag gyenge, de a Fallout 3-nál & New Vegas-nál is mondhatni az, a rengeteg mellékküldetéshez és egyéb tartalomhoz képest legalábbis. Az utóbbi játékokban nem igazán foglalkoztam a főküldetéssel, csak felfedezgettem és fejlődtem, mellékküldetéseket csináltam. Emlékszem, hogy a New Vegas fősztoriját akkor fejeztem be, amikor azonkívül már gyakorlatilag nem is volt érdemben tennivaló. Darálni csak a fősztorit, ahogy észleltem eleve nem kifizetődő, rengeteg apró feladathoz úgy esélyesen nem lesz meg a megfelelő skill szint, sokszor korlátozott lehetőségekbe fut az ember... A kiszivárgott infók alapján ebben a játékban sem fogok máshogy tenni, mivel állítólag elég nyögvenyelősen indul a sztori, de amint sikerül, onnantól elég érdekes...és nehéz állítólag. Bár gondolom az illető nyargalt volna a fősztorin érdemi fejlődés hiányában... Vagy LV.20 körül biztosan belekezdek majd a sztoriba... :D
Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.11.02. 21:10:10 -
#1115 Skyrimet végig se nyomtam.. Beleuntam, mivel sztori nélkül semmi motiváció.. -
#1114 Dettó, magam is hasonlóképpen :D
Hiányzik is marhára a szerepjáték. Sajnos elég nehéz manapság összerántani a bandát. :( -
Although #1113 Nem mondtam, hogy nincs benne de ha prioritást kell állítani, akkor mi a sorrend?
Mi ami első szinten mérlegel?
Bármennyire is szánalmas volt a Mass Effect 3 mint harcrendszer, a sztori és a karakterek éltek.
Ezt a skyrim mindennél mélyebbre vitte. Erről beszéltem ezt nem szabad hagyni.
Lehet valakinek lényeg a mászkálás és gyűjtögetés. de az nem lehet, hogy egy rpgben élettelen karakterek és történet legyen.
Az feledésre van ítélve. -
sirdond #1112 10 fölé is lehet menni pontokkal elvileg, szóval nem probléma,ha 9-cel kezdesz neki.
nekem a Luck perk-ek nem tetszenek, először 9 pontot akartam tenni Luck-ra, de így most nagyon elment a kedvem, 3 felett csak akkor van értelme kb, ha criticalra mész... -
#1111 Hjah ízlések és pofonok:) nameg az első élmények valóban meghatározók^^ -
haxoror #1110
Túl sok jó cucc, nehéz választani!
Mondjuk ez nekem új volt:
Nuclear Physicist
Radiation weapons :o
Fusion cores last an extra 25% longer - Mindig el fogom felejteni, mindig a legszarabb pillanatban fog kifogyni hehe
Utoljára szerkesztette: haxoror, 2015.11.02. 17:44:26 -
#1109 Hát mondjuk pont a Beholder sorozatban végképp nem volt semmi szerepjáték (értsd: nem voltak döntéshelyzetek, menj végig a térképeken és daráld le, ami szembe jön) - egy ADND szabályzatot használó akciójáték-sorozat volt :)
A Wizardry és az M&M részek már sokkal inkább. -
#1108 Én is. :)
AD&D, M.A.G.U.S.,GURPS, RIFTS, D&D és társai, annak is megvan a varázsa..
Anno meg 386-oson Eye of the Beholder sorozat, Wizardry 7, Might & Magic... :) -
#1107 Csupán hozzátartozója, szerves része. El akarod választani a magot a gyümölcstől. Egyik nincs a másik nélkül. Egy játék nem azért nem lesz szerepjáték, mert vadászol, gyűjtögetsz, halászol, mászkálsz stb. Sőt... Érdekelne pl. mászkálás nélkül hogyan is képzeled el az RPG-t. (Én is cRPG-s lennék és papíron, kockákkal, társaságban kezdtem nagyon régen.) -
Although #1106 Jó, keres rá jobb nevet, nekem nem jut eszembe jobb. :)
mondjuk akkor a "real-life" szóval gyűjtögető, vadászó, halászó, mászkáló. De ez nem a szerepjáték jelentése.
A többi meg stimmel. -
#1105 Te beszélsz nekem real-life szimulátorról, virtuális valóságképről ami helyett a való életet kéne élnem? :D Melyik a real life része? A nem tudom milyen sárkányharcos által elhagyott mágikus vállpáncél amit megtalálhatsz a hegyek között valami nekro barlangban? :DD
Pont, hogy nekem csak pár órám van megváltani a világot hetente, és azt nem a szöveg olvasgatásával akarom tölteni, hanem azzal a pár óra játékkal. Legtöbbször átnyomom a cutsceneket és a dialogokat (és amúgy beszélek angolul), még a magyar változatoknál is, mert nem érdekel, nincs rá időm. De ez én vagyok, én ilyen vagyok. NEM ÉRDEKEL. A játék része érdekel, és ez egy vélemény, és nem ítélem el azt akinek fontos az olvasgatás. Csak ne rontson már nekem 1-2 ember a véremet kívánva azért mert nem azt mondom amit ő hallani szeretne..
Ezen a real-life szimu kijelentésen szakadok amúgy :D nem vagyok biztos benne, hogy átgondoltad mit írsz le.
#1099: én 2002-2003 környékén kezdtem igazán játszogatni, nekem ott már a morrowind és a gothic jelentette az rpg-t. Baldur's Gate, Fallout 1-2 nekem kiesett, megpróbáltam pótolni de nem ment. Nekem az már túl "más". Ettől függetlenül lehetnek nagyon jók. -
#1104 Csak a maga nevében beszéljen művészkém, csak a maga nevében, köszi. (a kolléga is ezt tette, ha nem lenne világos)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.11.02. 16:02:08 -
Zozo0122 #1103 Nekem bejön, hogy színesebb a játék, mint a 3. rész. Pont a színtelensége miatt tudott unalomba fulladni egy idő után a pusztaság. Amúgy a trailerből ítélve megint lesznek bólogatós figurák, azaz:
- Karakterkészítésnél egyik SPECIAL attribútumot se húzzátok fel 9-nél magasabbra! Bár én 8-at javaslok maximum, mert pl. az ilyeneket mint erő,intelligencia stb. úgyis lehet majd questből kapott jutalommal/testbe ültetett cuccokkal növelni előbb-utóbb. :) -
Although #1102 Pedig meg lehet így is jól csinálni, szerintem. Igen ez probléma az egyszavas verziónál, vajon mi a tartalom mögötte.
De pl a Mass Effect sztori így is odabaszott :)
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.11.02. 15:52:01 -
Although #1101 Kevered a dolgokat. Az rpg mindig ugyanazt jelenti tökmindegy open wagy nem.
Amiről te beszélsz az a real-life simulátor, mint a sims :)
Mi azzal nem szoktunk játszani :) Arra ott az élet.
Nem tudom mennyire beszélsz nyelveket, mert ha nem akkor értem is a dolgot, hiszen csak és kizárólag ez a rész érthető számodra.
Mert egy rpg az interaktív könyvnek is tekinthető.
Az egy dolog a Beth inkább csinál real-life szimulátort.
Itt legfeljebb az elvárások amit mi támasztottunk illetve amit ti az az eltérő.
Meglátjuk a Beth milyen végterméket tesz le.
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.11.02. 15:48:50 -
#1100 Wasteland 2 is összerántott 3m$-t.. -
#1099 Mert vén faszok vagyunk és nekünk az rpg szó jelentése még valahol a kockásfüzetnél kezdődik
Egyre inkább mosódnak el a kategóriák, ami 10 éve akció/rpg volt, az ma már csak sima rpg nek van hívva, hiszen a Baldurs Gate-stílus nem elég hogy lekösse a 25 alatti gamereket. Persze vannak még ilyenek elvétve mint a P.o.Eternity, de nem éri meg fejlszteni a szűk hc rétegnek:) -
#1098 Pedig milyen komoly ám egy jó fegyverrel két csapásból legyakni azokat, akiket 3 nappal ezelőtt még hosszú harcok árán se tudtál megölni :D
Amúgy senkit nem akarok meggyőzni, ez csak az én álláspontom amit kifejtettem. Valaki biztos kifejti majd, hogy neki miért fontos a sztory, és akkor talán én is közelebb kerülök annak a megértéséhez :D
#1088: a játékohoz készült kismillió mod amik javítanak az amúgy szegényes tárgy készleten. Problem solved. -
#1097 Látom 10. -ig van stop az értékelésekhez....anyjuk faszát... -
#1096 hát semmi,csak perkek :) nem lesz hogy pl 50skill kell a zárakat feltörni hanem lesz perk hogy ki tudod nyitni már az advanced lockokat.így lesz megoldva minden:) nem örülök neki de megszokható -
#1095 Azt se tudom mi lesz skillek helyett? :) -
#1094 amúgy engem nem zavar,na jó egy picit talán igen ez a túl színesség.nemtudom mi lehet az oka végülis :D de különben tetszik a grafika és a játék is bár a skilleket hiányolom már most :I -
#1093 Érdekes, hogy a FO4 sokkal színesebb mint az elődök, de a látott képek alapján nem lesz csalódás a látvány, a helyszínek, a tájak.