11630
  • harras25
    Mármint csak ágyban mentesz ?
  • xblades
    Ti tudtok olyan negativ hatásról amit valamelyik társ felvétele okoz?
    Mert a Wikin nem találtam ilyen leírást, de az egyik forum hozzászólásban volt róla szó hogy Kait fele akkora sebzést ad a karakter pisztoly típusú fegyvereinek.
  • xblades
    Az egy peches nap volt se előtte se azóta nincs annyi fagyás sőt elég ritka:)
    Az offline mód nem tudom hogyan oldható meg, mert Mod Manager-el indítom és az automatikusan elsőnek a Steam-et indítja és onnan indul a játék.
    Amúgy nem survival-on nyomom így elég sűrűn mentek:)
  • harras25
    a korai szenvedős (és igen élvezetes-izgalmas) korszakomból egyik élményem volt mikor a harmincharmadik kemény helyzetet is túlélve/elfutva lefekvés előtt akartam barterezni CLEO-val de már türelmetlen voltam és nem akartam végighallgatni a marketing dumát, nos balgombbal pofán lőttem.... utána ki kellett mennem a kertbe egy fél órára megnyugodni....
  • harras25
    ha jó értem nem warez
    és nekem alig minimum konfigen fut, legalábbis a játék szerint, de rá tudtam tolni a grafikára egyes szempontokat és nincs gond

1. játssz offline csak néha legyél online hogy frissíthessen

2. szedd le és tedd fel újra de minden magyarítás vagy mod nélkül, de upgradelve
    a mentéseid megmaradnak (szerintem, de mentsd ki pendájvra őket ha biztos akarsz lenni benne)

Képzeld el a sok survival módos zakkant (mint én) mit szólna ha úton-útonfélen elszállna a játék
    már az idegosztályon lennék.....
    Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.12.16. 13:15:58
  • xblades
    Kösz
  • Sunsetjoy
    Örülök, hogy segíthettem :)
    Valami bug lehetett mindenképp, mert a fedezd fel a harci zónát küldetés, ugye pont arról szól, amit megtettél odabent.
  • xblades
    Az első működöt.
    A második elsőnek nem, de miután inaktívá tettem a "fedezd fel a harci zónát" küldetést már gond nélkül bejutottam.
    Ellenben a küldetés aktív maradt pedig kipucoltam a helyet. Inaktívan ki és beléptem az ajtón ezután és akkor vált készé a küldetés.
  • Sunsetjoy
    Szerintem közelebb kellene hozzá állnod - a pointer/kurzor is megváltozik olyankor. Mert máskor csak parancsolgatsz neki.
    A combat zone-ba meg próbálj kóddal bejutni (a konzolba beírt coc combatzone01 paranccsal), egy próbát megér.
  • xblades
    Másik az alap társ beszéd- utasítás menüt lecserélésére van valami használható mód?
    Mert agygörcsöt kapok hogy 20-ik megszólításra sem birok belépni a cserélés/üzletelés menüjébe csak szólongatom meg füttyentek neki :(
  • xblades
    Steam-on vettem így gondolom az automatikusan frissít. Win 7 64 bit 4 magos proci 8 Gb Ram igaz 1 Gb videókártya de eddig fagyás mentesen futott közepes beállítások mellett.
    Leginkább ez a Combat Zone (Harci zóna) ami megfogott, a többi kifagyás nem gond. De oda 3- szori próbálkozásra sem engedett be :(
  • Sunsetjoy
    Nekem folyton kilépett desktopra a játék, Boston belvárosa környékén (Goodneighbour környéke), akárhányat lépdeltem, mindig valahol benyomta az unalmast.
    8 giga memória, 2gigás videókártya, 4 magos i5-4440 és SSD-re telepített játék mellett.

Mert le volt fixálva a virtuális memória 800 megabyte-ra (ami a vinyón van), azt átállítottam, hogy a rendszer kezelje.
    Illetve a beállításokban az ultra config mellett be volt kapcsolva a godray funkció, kilőttem. Azóta ilyet nem csinált, pedig azóta megint nyomtam bele vagy 10 órát minimum.

A magyarítás használói között sem találkoztam ilyet okozó hibával, ha rossz verziót használnak a felhasználók, akkor vagy a menün nem jutnak túl, vagy a pipboy-térkép szarakodik. Ilyet nem okoz, pedig eredetin tesztelem és azt fordítom.
  • Although
    Ha nincs probáld feltenni amit betettem korábban az 1GB-os kártyákra mert ez nem fog menni rendesen alacsony konfigon. De a HD retexutre pack az low level gépekre készült és ahogy nézem nincs is nagyon nagy minőségi különbség.
  • Although
    Blades, akinek eredetije van upgradelve és nem script modokkal megfűzve annak nem fagy ki egyszer sem. Nem tudjuk mi a gond nálad. Játszottam a skyrimmal és elégedett voltam anno ezen a téren vele pedig az pár óránként kifagyott. De a 64x motor nem igazán fagy ki. Amit Harras mondott vagy mod vagy gép.
    Edit : Ha low level géped van akkor talán, de sajnos kell egy minimum 2GB kártya meg 4 magos proci ez a realitás. Ezen nem tudunk segíteni. De egy win7 64x-el ez már gond nélkül tökéletesen fut.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2016.12.14. 20:12:40
  • xblades
    Hát ma nekem sincs szerencsém, 4 szer fagyot le a játék. Ebből kettő akkor következet be amikor Combat Zone (Harci zóna)- ba akarok belépni elsőnek. Itt végtelen töltésbe kezd. A fekete képernyőt csak a zöldes alsó sáv és a jobb alsó sarokban lévő töltő jel szakítja meg.

Találkozott valaki hasonlóval? A rész honosítás fent van.
  • Although
  • harras25
    Természetesen eredetivel játszom. És nem hallottam hasonlót. Vagy a PC-d vagy mod miatt van.

Más.
    Tegnap beleestem egy szakadékba DT nélküli öltönyben, pont egy Ultimate Legendary Deathclaw ölébe. Ilyen érzést csak az él át akinek nem volt mentése ezer éve és ekkor se tud menteni. Ilyenkor érzem úgy, azért hogy jó hogy van Cait. Mert bár feleakkorát sebeznek a pisztolyaim ha velem van. most kivételesen ő is utánam ugrott és amíg birkóztak odébb tudtam futni kissé mielőtt pörkölthúst csinált volna belőlem a szörnyeteg. Be tudtam tolni az összes drogot ami nálam volt. Főleg a jeteket egymás után mindet. És hát a játékot megvenni ott van a mastercard. Egy ilyen meglepetésszerű, durva harcot túlélő és ágyig elvergődő érzés: megfizethetetlen :).
    Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.12.14. 07:41:44
  • Malachit
    ZX Spectrum-on kezdtem :) Már egy program betöltése is maga a játék része volt néha :D
  • Sunsetjoy
    Sem eredetin, sem warezben (régebben) nem találkoztam még ilyen hibával... nálad kell lennie valami hibának.
    Újratelepítés, mod nélküliség az első lépés sztem.
  • mulli1986
    Akkor ilyen problémával senki nem találkozott, ezért nem jött rá válasz? Vagy a Warezos verziók hibátlanok, csak az eredeti rossz?
  • xblades
    Nos aki erre emlékszik, az sem ma kezdte a pc játékokat nyúzni :)
    Megpróbálom elküldeni majd visszavenni a csapatba.
  • Malachit
    Az NPC-k beírták a konzolba hogy: IDDQD:D
  • Although
    Más lehet a probléma. Ha sérült nem áll fel míg nem adsz stimpakot neki. Túlterhelni meg nem lehet mert szól, hogy nem bír el többet.
    Próbálj zónát váltani vagy elküldeni újra felvenni zónaváltással.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2016.12.13. 07:05:35
  • xblades
    Hello

A társakat hogyan lehet gyógyítani? Mert nem akar futni az egyik harc óta csak sétál, pedig túlterhelve sincs.
    Gondoltam törőt lehet a lába.
  • mulli1986
    Sziasztok! Kihagytam az elmúlt pár hónapot. Visszaültem játszani és bejött egy bug, h hiába lövöm az ellent, átmegy rajta a golyó. Újratöltés nem segít, sehogy se. Írtam a supportnak, de csesznek válaszolni. Nektek volt ilyen hiba frissítés után? Köszi!
  • harras25
    Eeegen... de nem kértem erősítést és nem tudom hazaküldeni se őket. Pedig én vagyok az igazgató, a teremburáját !
  • Although
    Az csak azért lehet mert szóltál nekik.
  • harras25
    FH: sikerült békét hoznom, csak megjött a synth seregem és nem akarnak hazamenni.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Most olvasom, Kasumi nem is szint, de ezzel a befejzéssel nem derül ki :(.

Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.12.12. 10:06:17
  • harras25
    Nekem 2-3 alkalommal szállt el több hónap alatt, és nem piszkáltam semmit. Néha megbolondul, eltolja a grafikát balra vagy nem tudom elővenni a fegyverem, mármint a pisztolyom, de ha nemrég aludtam (és sűrűn mentek, akkor is ha fatigue veszélyes) vagy eltudok vergődni egy ágyig egy kilépés desktopra és vissza rendbe szokta hozni a problémákat. Az exitsave is működik, de abban annyira nem bízom.
    Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.12.12. 10:03:36
  • Although
    Jó ötlet az. Nekem is abban fut. Megfelelő beállítással mármint felbontás. És ki se fagy. Egyszer se.
  • Sunsetjoy
    Próbáld windowed borderless módban futtatni.
    Vagy kiléptetni ablakos módba és vissza (a CTRL+ENTERREL).
    A vsync játékbeli kikapcsolását és a wincontrol panelben állított framerate beállítását is mondják.
    link

Ami fura, és ezt a többieknek mondom, találtam olyat, hogy ha a társunknak adunk PA-t, és nem a saját fegyverét használtatjuk vele, akkor előfordulhat, hogy amikor rohan mögöttünk, földrengésszerű effektek, robajok hallhatóak (mint pl. amikor a Deathclaw üvölt).
    Érdekes bug.
  • Ryder62
    Hali,

Remeg a kép vízszintesen a játékban és nem tudok rájönni mitől. Nem mindig, leginkább este látható. Gondolom a sötétebb képen jobban látni. Próbálgattam a beállításokat is. Külön érdekesség hogy control panelből rátoltam élsimit és úgy meg a feliratok mozognak, remegnek vízszintesen. Szerintetek lehet hogy az élsimítás okozza?

Már belefáradtam a hibakeresésbe, még esetleg kikapcsolom teljesen az élsimítást, megnézem úgy.
  • Malachit
    PA-t azért vettem fel, mert első próbálkozásra nélküle túlzott mazohizmusnak tűnt csak ágymentéssel. De mivel véletlen találtam PA-ban is egy jó helyet, lehet nem is kellett volna már így vissza gondlova.

A karakter meg Sniper és jól lehet vele érvényesülni zárt térben is, mivel közelharcban csak fegyvert kell váltani (tesla) és AP töltéssel (200+ -om van) ki tudok tárazni bármire. A célpont meg nem köszöni meg a 2300+ sebzést az arcba :) Távolra meg vagy Ada tankol, vagy simán 1 hit az átlag ellen. (fej nélkül a legendary ellenfél /kivéve robot/ se okoskodik tovább :))

Idővel, meg ha eljutok odáig és elszánom magam rá, akkor minden alap frakcióval megpróbálom majd megcsinálni egy ponttól kedve. De addigra annyira ki lesz gyúrva a karakter, hogy szinte bármi lehetek majd.

Jelenleg meg nem PA-zok, mert nem tetszik és nem a stílusom. (ha majd a BH vonalat csinálom persze beleköltözök :) ) Túl könnyűvé teszi a dolgokat. Simán elég a jelenlegi páncélvédettségem már a nem túl húzós helyzetekhez (150+ psihical és 100+ energy kb.) Ha pl. fejbe lőnek egy rakétával akkor abba robbanjak már fel (volt ilyen is :D ), ne csak az legyen, hogy: HÖ valaki hozzám vágott egy puha gumi brét :)
  • Sunsetjoy
    Szerintem csinálj egy olyan fórumaláírást magadnak, amiben leírod a lényeget arról, amit szinte minden hsz-edben elsütsz :)
    Kevesebbet kell gépelned...

Ja igen, lexarom a Skyrimet, nem védem (egy órát se játszottam vele kipróbálásból) nem azért írtam a fentebbieket.
  • Although
    Nem is fog megállni. Ezért beérem már ha a sztori jó és a karakterek. A harcrendszerre majd próbálok találni modot. Persze ez az F4-hez nehezebb lesz. De meglátjuk. Anno a skyrimnál se hittem el lesz requiem szintű. Ha a sztori és a karakterek jók akkor a többit a moderek idővel megoldják. Még nem tudom hogy mert holt gagyi a perk rendszer.
  • Kisssss
    "Ez a játék tartalomban jobban kidolgozott mint a skyrim "

már ne haragudj nem kötözködésképpen kérdem de ezt hányszor fogod még leírni ide?
  • Kisssss
    a frakciók és a történet sokszínűségével eddig se volt probléma egyik fallout részben se, a gond ott van hogy az egész játéksorozat kezd leegyszerűsödni egy szimpla fps szintjére... ennyi.
  • Although
    Az egész játék élő bizonyítéka a Beth hozzáállásának. Megint bebizonyították. Ez a játék tartalomban jobban kidolgozott mint a skyrim sok apróság van benne ami már abban is meg kellett volna jelenjen. De nem annyira népszerű. Pontosan lehet tudni miért. Mindez igazolja a Beth politikáját. Amit persze enélkül is tudtunk. Legfeljebb szar újra szembesülni vele. Nem minden szem előtt van van. Nem csak a látványról szól, nem debil a sztori, nem gagyi szuperhős kari van kitalálva, stb. stb.
  • Although
    Lehet neked ennyi. Ez alapján azt látom nem igazán mélyedtél bele. Olyan szinten meg van írva, hogy mellékesemények is aktiválnak questeket fősztoriban is, pl olyan társad van aki nem szereti az egyik frakciót akkor vele ki is irthatod, mindezt úgy, hogy történet szinten is megtörténik. Nekem ennyi elég a világ reagál a tevékenységedre. Nem csak mászkálsz meg gyilkolsz, ha csinálsz valamit azok közül sok visszahat a történetre. Nagyon jók a mellékquestek is. Persze tudom lehetne sokkal jobb is. De van egy érzésem lehet neked az elkövetkezendő 15 évben nem lesz opne world game ami megfelelne. Ráadásul az Fh három frakciót is tartalmazz pluszba. Valamint a NW megadja, hogy raider is lehess, történet szinten is. Ezt jobban is kidolgozhatták volna de dlcként elfogadható tartalom.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2016.12.10. 13:50:47
  • Kisssss
    kb azon kívül hogy választunk egy frakciót a játékban más nem nagyon maradt a harcon kívül... ja igen lehet még simsezni is meg micromanagementelni a telepeseket.... akkor már inkább leülök a sims valamelyik része elé játszani, ja várjunk nem szeretek simsezni.