Fallout 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerencsére még ilyen gagyi karaktereket nem csinál a Beth 😊 Piros pont nekik érte.

Ryder62
Dobozos. Olcsóbb, és végeredményben úgy is Steames lesz a játék. Be kell aktiválni Steamen és a játék egy részét is onnan fogja leszedni.

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

sárkánylovag
Sziasztok
Tegnap felraktam ezt az AUTOMATRON DLC-t .
Ez csak ennyi hogy a Mechanisttal kell személyesen találkozni és kész?
Mert nem ad több küldit és ezt ma délelőtt végigjátszottam.
183 ra ment fel tőle az AC-m meg lett egy 95 AC-s robotom a végére aminek a bal kezébe nem is találtam értelmes fegyvert.. csak a jobba
Ez tényleg ennyire rövid ??
Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2016.04.03. 15:55:05
Tök mindegy melyiket veszed meg, mert telepítéskor elkezd letölteni több gigányi cuccot és végeredményben ez is Steam-es játék.

A dobozoshoz (az enyémhez) járt egy 4 oldalas kézikönyv és egy PERK poszter.

A játék használatát és a finomságait a neten keresgélve találtam meg, a 4 oldalas kézikönyv nem haladja meg a "WASD billentyűk használata" színvonalát.
Utoljára szerkesztette: Wowbagger78, 2016.04.03. 11:40:37
Krisztiam
sziasztok, dobozosan vagy digitálisan érdemes megvenni?

Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus

broman191
Kár hogy az Immersive Toilets modot a papíros után kihagyta, szintén must-have, ha már a témánál vagyunk... <#idiota>

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Fpocok

Parasite Eve 2, best game EVER!

Főleg a barlangokban, skyrim😞
Ja?34-es?xd érthető, nagyobb a monitor mint a tv.höhö.egy 21:9-es monitorhoz r7 260x 2gb nem elég jól gondolom?!akkor mi a minimum?ja és off!
Utoljára szerkesztette: bfbc2, 2016.04.01. 08:05:52
Elsőre hülyém hangzik, de teljesen jogos kérdés: A vertikálisból vesz el, vagy a horizontálishoz ad hozzá a 16:9-hez képest.
Híresen szűk látómezeje van a játéknak, ami feltételezem nem véletlen. Ebből kiindulva nem lennék meglepve, ha inkább vertikálisan igazítaná a 21:9-hez!
Ez a csőlátás nem túl szembetűnő, de ha valaki egyszer ráeszmél, hogy tulajdonképp lóellenzőt hord, akkor nem nagyon tud szabadulni az érzéstől.
dimre
Off
Nem felvágásból, ilyen a "kicsike" <#eljen>, több mint fél éve van meg, nagyon okban dicsérném minden szempontból. Az első pillanatokban, kicsomagolásnál kicsinek látszott, de mindez optikai csalódás, és beletelt pár percbe megszokni a képarányt. Amióta magamévá tettem, a tévémet jóformán be se kapcsoltam, ja és nem divatból vettem.

X universe Home, sweet home

Kösz!A látószög brutál, amúgy ez a 21:9 most a legújabb mérések szerint a legélethűbben adja vissza az emberi látómezőt vagy csak egy új divat?multiba biztos nem kis előny egy ilyen monitor😞
dimre
Bocs eddig nem volt idegem lőni képeket, hogy már élvezhető a grafika ilyen a látvány, a hangulata nagyon magával ragad.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Előtte szegény blöki úgy nézett ki mintha ráejtettek volna egy féltéglát.

István, muszáj volt a junoszthoz igazítani a programot. <#nyes>

Imre! Szerkesztgetés nélkül nem élet az élet?!?!
Ha XML-t nem lehet, akkor INI-t babrálunk?!??
Ribörsz xml mentése után már egy ilyen kis ini kisujjgyakorlat! <#crazya>
Köszi a tisztázást. Kicsit elkeseredtem igy, körbenézek azért modok közt 😊
Bár végülis fast travellel igazából mindegy hogy hol alakítom ki a raktáraim...

Még egy félreértés (nem neked szól, hanem lammaernek). A Local leader perk megléte még nem köti össze a settlementek workbencheit. Ehhez az egyik településről a másikra egy settlert kell küldeni, Supply feladattal. Ő lesz a provisioner. Ha A településről küldesz B-be egyet, meg B-ből is C-be (vagy C-ből B-be, ez mindegy) akkor A és C "raktárai" is össze vannak kötve, azaz a három közül bármelyikben meglévő építőanyagot vagy főzőcskézési alapanyagot felhasználhatod bármelyikben, a három közül. Ha ebben a felállásban elveszíted a B települést, akkor széthullik minden, A és C nem lesz összekötve többé.

A Settlert úgy tudod erre befogni, hogy a faluban "építő módban" oda mész hozzá és amikor kijelölöd, a "Q"-val beosztod erre a feladatra. Lesz egy brahminja és elindul oda-vissza a két település között. Előtte azért fegyverezd fel, meg adj rá páncélt is valami normálisat, mert út közben összefuthat bármivel. A provisioner abban a faluban számít bele a létszámba, amelyikből küldted. A másikban nem.
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2016.03.31. 17:11:46

Igen. Félreolvastad. Településen kívüli Munkaasztalnak saját inventory-ja van.
Az nem igaz, hogy ha összekötöttél 2-3-4 települést és beteszed az egyiknél a fegyvert akkor kiveszed a másiknál. Nem így működik.
Csak a junk és a fod részt osztja meg a települések között, de azt sem úgy hogy beteszem x-nél és kiveszem y-nál, hanem ami bent van az egyiknél az a másiknál is felhasználhatod craftoláskor.
Egy településen belül viszont működik a dolog. Egyik állomásnál beteszed a cuccot és a másiknál kiveheted, viszont ezzel nem sokat nyersz.
A településeken kívüli állomásokat nem tudod bevonni a "hálózatba".
Ha a guberálásra mész akkor a legjobb a Strength-re gyúrni. 6-os szinten kell kimaxolni a Strong Back-perket. Ha ez meg van akkor az akciópontjaiddal már futhatsz is és a gyors utazás sem probléma ha túlterhelt vagy

Utoljára szerkesztette: xFreex, 2016.03.31. 17:03:10

kösz, ezt csak azért kértem így, hogy ha esetleg valakinek ilyen problémája van ini fájl csere akkor pl ne az alább linkelt egész fórumot másolja az ini fájlba csak azt amit bemásoltál.kösz! következő monitorom 21:9-es lesz! egy képet azért feltölthettél volna, hogy tudjuk milyen a 21:9 <#banplz>

t220 😞
Skacok, lehet félreolvastam vmi oldalon, de olyasmi rémlik hogy azt írták, ha workbenchbe beteszem a cuccaimat, akkor a világban bárhol találok workbenchet ott ki tudom szedni.

Namost én nem ezt tapasztalom, ha találok vhol egy workbenchet akkor annak saját "inventory"-ja van.

Arról tudok, hogy van olyan perk ami öszeköti a settlementeket ebből a szempontból (tehát ha egyik settlementem beteszem a minigunt akkor az a másik settlement workbenchében is ottlesz), de ez igaz lesz a nem settlementen lévő workbenchekre is?
Sokat könnyítene a lootolásban ha a világban szétszort workbenchekbe is dobálhatnám a szemetet....

dimre
Először soronként próbáltam, két óra pepecselés után bemásoltam az egész .ini fájl leírást.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

flocalShadowMapHalveEveryXUnit=750.0000
focusShadowMapDoubleEveryXUnit=450.0000
fShadowBiasScale=1.0000
fDirShadowDistance=20000.0000
fShadowDistance=20000.0000
uiOrthoShadowFilter=3
uiShadowFilter=3
iShadowMapResolution=4096
uPipboyTargetHeight=700
uPipboyTargetWidth=876
iVolumetricLightingQuality=2
bVolumetricLightingEnable=1
bSAOEnable=1
iDirShadowSplits=3
bVolumetricLightingForceCasters=0
iTiledLightingMinLights=40
bComputeShaderDeferredTiledLighting=1
iMaxFocusShadowsDialogue=4
iMaxFocusShadows=4
bForceIgnoreSmoothness=0
fBlendSplitDirShadow=48.0000
bSinglePassDirShadow=1
bEnableWetnessMaterials=1
fTessFactorMaxDistanceScale=100.0000
sAntiAliasing=TAA
fLeafAnimDampenDistEnd=4600.0000
fLeafAnimDampenDistStart=3600.0000
fMeshLODFadePercentDefault=1.2000
fMeshLODFadeBoundDefault=256.0000
fMeshLODFadeScalar=1.0000
fMeshLODLevel2FadeTreeDistance=2048.0000
fMeshLODLevel1FadeTreeDistance=2844.0000
fInteriorMeshLODLevel2FadeDist=1950.0000
fInteriorMeshLODLevel1FadeDist=2600.0000
fMeshLODLevel2FadeDist=999999.0000
fMeshLODLevel1FadeDist=999999.0000
iMaxAnisotropy=16
iPresentInterval=0
bTopMostWindow=1
bMaximizeWindow=1
bBorderless=1
bFull Screen=0
iSize H=1080
iSize W=2560
bAllowShadowcasterNPCLights=0
iScreenShotIndex=0
fMaxFocusShadowMapDistance=450.0000
bPrecipitationOcclusion=1
iMaxSkinDecalsPerFrame=25
iMaxDecalsPerFrame=100
sD3DDevice="NVIDIA GeForce GTX 970"
iTexMipMapSkip=0
bEnableRainOcclusion=1
iAdapter=0

bDoDepthOfField=1
bScreenSpaceBokeh=1
bMBEnable=1
bLensFlare=1

fPipboyEffectColorB=0.0900
fPipboyEffectColorG=1.0000
fPipboyEffectColorR=0.0800

fModMenuEffectHighlightPAColorB=0.4100
fModMenuEffectHighlightPAColorG=0.8200
fModMenuEffectHighlightPAColorR=1.0000
fModMenuEffectPAColorB=0.4100
fModMenuEffectPAColorG=0.8200
fModMenuEffectPAColorR=1.0000
fModMenuEffectHighlightColorB=0.0824
fModMenuEffectHighlightColorG=1.0000
fModMenuEffectHighlightColorR=0.0706
fModMenuEffectColorB=0.4200
fModMenuEffectColorG=0.9900
fModMenuEffectColorR=0.4900

Bemásolod mit szerkesztettél rajta, vagy hogyan bírtad működésre a játékot?
dimre
Köszönöm a segítséget, meggyógyult a grafika, tényleg szemet gyönyörködtető látvány.

Fenrir
Wow, pont ilyet kerestem 😊

A halál csupán a kezdet...

PiszkosFred
Megjegyzed, hogy hol talaltal szabad agyat es ott alszol 😊 Pont ez a lenyege, hogy ha elindulsz valahova, akkor tudd, hogy hova is kell majd visszaterned.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Count Adyn
Szerintem alapbol em de van rá mod😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Fenrir
Kezdtem egy jatekot survival mode-ban. Van valami hordozhato sator vagy tabor szeruseg amivel barhol tudok aludni? Ugy azert hc, hogy aludni kell es nincs fast travel. Vagy ez hogyan oldhato meg?

A halál csupán a kezdet...

Szerintem nem támogassa, de próbáld e leírások szerint szerkeszteni az ini fájlt.
dimre
Üdv!
Lenne egy kis problémám a grafikai beállításokkal, meg lehet valahogy oldani, hogy a 21:9, 2560X1080 monitoromon normális legyen a kép ?
Játékbeállításoknál sajnos nincs lehetőség, végigpróbáltam mindent, vagy a kijelző háromnegyed részén fut a játék, vagy teljes képernyőn elnyújtottan látszik minden.

köszi!

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

broman191
Konzol, "tmm 1", mint 'képesség' eleve nincs sok értelme...egyébként rengeteg kisebb 'dungeon' jelöletlen akkor is, így mindenképp van értelme a klasszikus felfedezésnek. 😊

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Sziasztok. Van olyan választható képesség -mint a 3 ban- hogy megmutatja a pip boyban az összes felfedezetlen helyet is?

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

broman191
Szerintem nem fájóan "sims horror" a Minutemen szál, rengeteg település megépítése nem kötelező, a többségükkel nem is foglalkoztam, amíg a fősztori le nem zárult. Aztán amint elfogyott az érdemi tartalom a játékból, elkezdtem fejlesztgetni őket. Nem vesztettem soha települést, pedig alig fegyvereztem fel a többségüket és egyiket sem falaztam körbe. Felállítottam 1-2 erősebb lövegtornyot és 1-2-max. 3 jól felfegyverzett és páncélozott őrt a szokásos támadások helyein...egy idő után sajnos elég ismétlődő a támadás iránya és a támadók fajtája & létszáma per település, nem nehéz rájönni, hogy hová érdemes építeni a védelmi állásokat... A legutóbbi patch óta mintha hajlamosabbak lennének a sikeres védelemre a települések ömagukban, régebben a jelenlétem nélkül emlékezetem szerint csak vesztettek. Mindegy milyen jól kiépített volt a védelem. A települések megtámadásainak száma is mintha csökkent volna...viszont mostanság szeret a játék bedobni egyszerre kettőt is, természetesen a világ különböző sarkaiban...de legalább tudom melyik gyengébben felfegyverzett és ha lusta vagyok, akkor csak oda megyek... 😊

"de nem akarok 44 settlement rabszolgája lenni..."

márpedig az leszel...

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Hát, ahogy olvasgatom a minuteman küldetések nem túlságosan kreatívak, sokan panaszkodnak hogy idegesítő mert állandóan ugyanazokat dobálja megállás nélkül. De majd meglátom, végülis elkezdeni már elkezdtem, de nem akarok 44 settlement rabszolgája lenni...
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2016.03.29. 14:14:53

Mondom, mert akkor a Minutemen feladatait előbb-utóbb elbukod. Ezen a szálon ilyen falvakat kell megszabadítanod, a felügyeleted alá vonnod, támogatnod, stb. És ha nem telepíted be (ehhez kell felhúzni mindenféle épületeket, hogy biztosítsd a megfelelő életszínvonalat a faluban) őket, akkor nem lesz, aki megvédje, amikor lerohanják. Elveszíted.
Szóval ha nem akarsz "simsezni", kerüld el a MM feladatait messziről.

Köszi, teljesen kihagyni nem fogom, az elsőt mindenképpen megcsinálom mert mint a régi falloutokban, mindenképpen kell egy "raktár" ahova a harácsolt cuccaimat pakolom. Annyi előnye van, hogy annyi szekrényt csinálhatok magamnak amennyi kell 😄

De akkor többet nem fogok építeni, mertminek 😄

Kihagyható, de akkor lemondasz a legtöbb harccal kecsegtető sztorivonalról is. A Minutemen feladatsorát követve komoly településvédelmi csatákra lehet számítani a történet egyik eseménye után. Ha elhanyagolod a településeket, hamar el is veszíted őket.

Fpocok
öööö.... csinálhatsz boltot, eladni, venni. Kertgazdálkodásból szerezhetsz hozzátevőket crafthoz. Kb ennyi. Kihagyható.

Üdv,

Tegnap belekeztem a játékba, és eljutottam a Fallout SIms-es részéig (setllement 😄)

Az lenne a kérdésem, hogy az önmegvalósításon kívül van e gyakorlati haszna is a kolonistákkal való barbizgatásnak? Fognak ők nekem valami hasznot hozni?

broman191
Nálam az ellenfelek nem élnek olyan sokáig, hogy fedezékre legyen szükségem. #justpcmasterraceaccuracy <#hehe>
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.03.28. 18:11:10

Fpocok
Automatron dlc szerintem nem sokat ér... viszont ha kijön ez a mod, újrarakom és újrajátszom.

PiszkosFred
Jovo heten kezdodik csak a beta, akkor lesz rola info es ki lehet probalni (ha behivtak tesztelni).
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.03.26. 14:14:24

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Count Adyn
Uj survival nincs még beta peccsben sem? nem sietik el😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Az Automatron DLC-t érdemes beszerezni? 9.99 euro steam-en.
Fpocok
Take cover mod. Holy fuck

#justpcmasterracethings

Fpocok

"Now, Bethesda has released the 1.2 patch for Fallout 4 on all three platforms. Eurogamer reports that the PS4’s frame rate is much improved over the previous version of the game — but Bethesda appears to have hit its frame rate targets by lowering visual quality. "

ahah, látom a particle count az lefelé megy 😄

-van már valami jobb new game plus mod? Particle count ?

Fpocok

AnarchoiD
aki nemtud varni 😉 " Fallout.4.Automatron.DLC.Beta" a viragboltokban

Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.