11630
  • Although
    Ettől lesz fun. Sajnos a végletekig leegyszerűsített rendszer nem ad többre lehetőséget. Erre még kevesebb esélyt látok mint a skyrimnél. Rém szar buta "táblázat" van 1,2,3,4,5,6,7 stb lépcsőkkel, 1STR-el már szuperhős lehetsz mert így van felépítve semmit nem kell gondolkodni hozzá. És nem látom, hogy kukázni lehetne ezt a szart pedig azt kellene. Nem hittem volna, az attribok meghagyásával is lehet szarabb rendszert csinálni mint a skyrimnál volt. De sikerült. Mindössze adtak hozzá egy half part hardcore modot az FNV-ből és már nyertek nálam is mert élvezhető a sztori meg a karakterek, ellenben a szupersztár TESV-el. De katasztrófa az a butítás amit művelnek. Ebből esélytelen kihozni bármit is itt szerintem nem lesz requiem, bár tévednék, de ahogy nézem a tábla nem átírható, sajnos. Pedig kukázni kellene.
  • Ryder62
    Arról se feledkezz meg, hogy nem érdemes mindenkibe belekötni. Inkább kikerülöd, meg mérlegelsz, osonsz, lopakodsz, itt tényleg van értelme a lopakodásnak. Továbbá specifikusabban fejlődsz, hiszen ha az életed a tét, olyan perkeket veszel fel és maxolod ki ami segít.

Meg van értelme a settlement építéseknek. Mindenhova, ahol tudsz építeni, teszel ágyat, ládákat, fejlesztő eszközöket. Így ha jársz kelsz, vannak menedékeid.

Tehát nagyon jó ez a survival mod, biztos hogy így játszom legközelebb, egy plusz élményfaktor, igazi túlélés egy post apoc világban, De az ellenfelek skálázódása rém szar, így szoktak leteríteni, hogy valamikor egy egyszerű ellenfél ami külsőleg meg névre ugyan az mint a társai akiket már könnyű szerrel elintézek, ő viszont badass és két lövéssel, harapással elintéz, persze úgy hogy ráküldök 8 tárat és meg sem érzi. Mert hogy a játék magasabb szintet adott neki.
  • harras25
    Legoptimálisabb esetben ha minden összeáll és jók a képességeid meg szerencséd van létezik egy olyan kimenetel a százból, hogy ha mindet végig akarod tolni akkor a négyből három között lehet béke. De ez szerintem max. csalással sikerülhet és alsó fokozaton. Nekem institute-osként csak azok maradtak még életben akikkel eddig nem foglalkoztam, de a másik kettőt ki kellett csinálnom. És ha belekezdek a Minutemenekbe gondolom előbb utóbb nekik is annyi lesz.
    Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.12.28. 08:02:56
  • harras25
    Velem is előfordult tegnap 2x hogy meghaltam mióta páncél és companion nélkül öltönyben rohangálok csalásmentes survivalon (nincs kvikk), de legalább gyorsan el tudok futni. És így megint izgalmas, elég egyet bekapni közelről és vége, kezdhetem az utolsó ágytól újra de jó úgy játszani hogy féltem az életem, egész más így játszani, sajnálom hogy nem hiszik el a többiek mennyire más és mennyire izgalmasabb minden rezdülésre oda figyelni és tényleg menekülni a halál elől.

Meg egyszer kiszállt a gamma (nagyon ritka) és szerintem a köcsög Steam csinálta mert ilyenkor mindig újraindítás előtt vad frissítésekbe kezd. Tényleg offline-ba fogok játszani, mert azért rosszul esett, hogy egy élettel sikerült fekete öltönyben kitakarítanom a Gunners Plazat, volt sok kemény arc ott, erre a legvégén összeomlik nekem.

FH-t befejeztem, jó kis falvakat hagytam magam mögött, meg a seregemet, nem küldöm rá őket Acadiára. De elvártam volna hogy visszamegy a köd, vagy legalább látom majd a ködgyártó gépet. Most csinálok némi mellékküldit, meg elkezdtem így level 70-en felvenni a Minutemen küldiket de eddig csalódás. Azt gondoltam az eddigi jó tapasztalatok alapján, hogy a kvesztmotor majd kezeli azt hogy már majdnem az összes telep az ÉN szövetségesem plusz Institute főnök vagyok, nem az lesz, hogy eztán én olvadjak bele a sokkal szánalmasabb Minutemen közösségbe, nekik van 1 kezdetleges falujuk nekem meg 20, ennek fele jól kiépített.

Aztán Vault 88 küldi és jöhet a Nuka World de oda viszem Caitet is.
  • xblades
    Most egy kis bugba futottam, eddig is előfordult de most már kezelhetetlen.
    Grafikai gond, mégpedig ha valaki meghal és leszakad valamely testrésze ami vérzik. Akkor olyan mintha egy végtelen hosszú dárda lenne a piros vér színével. Ez az adott testtől indul és a falakon át is feltűnik, leginkább akkor zavaró ha több ilyen vérdárda van és szemből nézek abba az irányba mert kitakarja a kép azon részét:(

Találkozott már valaki ilyennel? Lehet rá valami gyógymod? Nem tudom számit-e a felbontás mert azt használom amit már írták hogy nem szeret a játék.

Köszi
  • xblades
    Kösz a válaszokat, így nyugodtan váltók köztük.
  • FartingSquirrel
    Király! Köszi. :)
  • Sunsetjoy
    Egy ideig el lehet lenni mindenkinek dolgozva valamilyen szinten. Külön váltani, hogy "mostantól csak ti", nem igazán lehet és kell, azt majd a történet adja. Egy idő után egymás ellen esnek, jobbról-balról, keresztbe. Van olyan pont, amikor már nem válthatsz köztük.

Ellenben bizonyos események és küldetések megfelelő lejátszásával és "trükközéssel" a végére meg lehet úszni, hogy egyes frakciók ellenségesek legyenek egymással, illetve veled.

Szóval egy idő után már nem segít a pengeélen táncolás sem, mindenki nem maradhat fenn, egyes esetekben a választotton kívül senki más. Szóval amit és ahogy csinálod, később úgy alakul...
  • Darun
    Én azért azt hozzá tenném még, hogy a FH története akár önmagában is megállná a helyét, bár valamennyire kötődik az Institute-hoz, mig a NW eléggé kilóg a képből, hiszen azon kivül hogy bemutatja a Fallout egyik legismertebb brand-jét, magához a történethez nem sokat tesz hozzá. Ennek ellenére nem vettem észre hogy a FH hatással lenne a Commonwealth-re, mig NW meg igen. Épp tegnap szedtem elő a játékot és már Boston romos belvárosában is ott őrjáratoztak a raiderek, pedig még csak az alap outpostot csináltam meg nekik és azóta nem is nagyon foglalkoztam velük.
  • Darun
    Amig a történetben nem érsz el egy bizonyos pontra, addig bármely frakcióhoz csatlakozhatsz, nem fog gubancot okozni másoknál. A történet előrehaladtával azonban választanod kell, és akkor bizony a többiekkel le kell számolnod. Ez a társakra is hatással van. Pl. máig nem tudom miért, de én "elárultam" a BoS-t, az oké hogy Danse nekem esett, de Jezabell is. Nah azon meglepődtem.
  • PiszkosFred
    Vegyel a bazisodra inkabb fuzettarto polcot vagy allvanyt es ott tarold, ne add el. :) De ha eladod, akkor sincs gond, az a pont vegleg a tied, nem kell nalad lennie a fuzetnek allando jelleggel, csak elolvasod egyszer es kesz.
  • FartingSquirrel
    Sziasztok!

Vannak ezek a képregények, amik bizonyos képességeket adnak. Ha eladom ezeket a képregényeket, a képességek megmaradnak, vagy meg kell őket tartani?
  • xblades
    Ha csatlakozok egy frakcióhoz akkor egy másikhoz tudok csatlakozni hogy váltsak?
    Ha igen van-e a történetben olyan pont ahonnan már nem válthatok köztük?

Köszi
  • Although
    Nézd nem merültem bele jobban alapból nem azt használja nézegettem de nem mélyedtem bele. Az MO az kérdés nélkül abba van.
  • greger74
    köszönöm
    valszeg kihagyom akkor
  • Trucker01
    Nem lehet hogymár a NMM is virtuális könyvtárat használ? Csak azért, mert van benne egy ilyen:
    NMM kép
    Utoljára szerkesztette: Trucker01, 2016.12.26. 17:44:05
  • Although
    Elég nagy igen, lehet nem pont akkora de sűrűbb a "vidámpark" tele van minden széppel és jóval. :) Sztoriba talán nem az a szint, mármint kicsit egyszerűbb, de jópofa lett. :)
    Edit: kifejezetten evil karakterre lett írva, jófiúként elég rövid a quest lánc, már függ milyen fokozaton nyomod mert lehet neked lesz rövid :)
    Utoljára szerkesztette: Although, 2016.12.26. 14:58:11
  • greger74
    hali

Nuka-World van akkora kaliberű kiegészítő mint a Far Harbour?

úgy értem, hogy viszonylag nagyobb terület, több felfedezhető hely, több küldetés..
  • Although
    Ha figyelmesen elolvasod amit srác ír, arról ami nyomokat találtak a CK-val, az alapján a Beth nagyon komoly tartalmat vágott ki. Komolyabbat mint az ő módja valami félig kész föld alatti arénát. Talán a amerikai felügyeletek miatt nem tudom, talán más okból. Remélem lesznek itt is Arthmoorhoz hasonló emberek akik Cutting floor szerűen visszaállítják a kivágott tartalmakat.
  • Although
    A mod organizert Tannin csinálta, az a legjobb volt amit láttam. A nexus szerződtette, most mások fojtatják. Ő szerinte valami új manageren dolgozik a nexusnak. Elég jól működik a nexus is. De lehet kipróbálom majd az új MO-t is. A nagy különbség, az MO az virtuális könyvtárat használ tehát az eredeti játékodhoz nem nyúl hozzá. De a 64x-es verzió elég béta állapotban volt mikor Tannin ott hagyta.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2016.12.26. 09:52:20
  • Sunsetjoy
    Izé, ha 3-4 nappal ezelőtt raktam ki hírt, meg új DLC-magyarítást az FB-oldalra, az nálad halódást jelent? :)
    Havonta van frissítés, nem fogok azért egy hírt kirakni hetente (a honlapon a fontos hírek vannak), hogy "jé, még itt vagyunk, nézd már :)" :D

Ne használj feleslegesen túlzó jelzőket, félreérthető...
  • laikuss
    Szia!
    Mert síri csönd van, a Facebook oldal meg mintha halódna, ezért, de ha minden rendben akkor sok sikert az új évben is!
  • Sunsetjoy
    Szia!
    1. Honnét veszed, hogy elhalt? Havonta van frissítés, pénteken adom ki a következő csomagot.
    2. Magyarítás, nem magyarosítás :P
  • laikuss
    Sziasztok!
    A magyarosítás elhalt? Pedig úgy kényelmesebb volt.
  • Trucker01
    "Moddolás" alatt azt értem, hogy a Nexusról leszedett modokat belerakni a játékba! :)
  • Trucker01
    Sziasztok!

Mivel érdemesebb/szokták moddolni a játékot: NexusModManager vagy ModOrganizer?
  • Sunsetjoy
    Pláne, hogy a Beth kivágott részeket a Combat zone-ból. Mondjuk nem ennyit, ennyi minden nem volt benne, mint ebben a modban.
    Sőt, szerintem a Wasteland workshop-ba ezért került be az aréna, meg ketrecek.
  • Although
    Talán mások is gondolták már a combat zone egy elszalasztott lehetőség a Beth részéről. :)
    Ez érdekes próbálkozásnak tűnik.
    Combat zone mod
  • Sunsetjoy
    Steam winter sale, ismét jó áron van már az alapjáték is, kb. 20 euróért. Pedig csak egy éves játék, és bőven lehet vele ennyit nyomni :D
  • Malachit
    Mostanában kicsit pihentettem a kalandokat. 2 napja azért beléptem és mivel küldetés végén mentettem egy metró állomáson amit ki kellet takarítani, gondoltam visszajövök robival és felporszívózok amit csak lehet.

Hát nem jött össze. Haza úton 3 full gárdát kellett likvidálnom (legendary fűszerezéssel), vissza úton meg a hetedik robot/raider/scavenger csapat utolsó robotjába beletört a bicska, mikor az arcomba robbant egy közvetlen találattól tőlem 3 méterre. Nem tudom mi a fene volt a betöltéssel, de aki élt és mozgott, az mind előkerült az úton és rám mászott. Persze nem tudtam menteni (otthon meg elfelejtettem), így buktam 1 szintet, majd mérgembe kiléptem. A célpontok mennyiségére szemléltetőleg mondom, hogy vagy 40-50 Gaus-t, meg 15-20 Fuzióst lőttem el és ha 2 - 3 mellé ment. Azóta nem volt időm megint elővenni :/ Ilyenkor jut eszembe, hogy a fenének nincs survivalon gyors utazás... Az se érdekelne, ha 2x annyi idő, vagy büntetés járna érte, mert elég fárasztó tud lenni ez a romvárosi rohangálás :(

Persze már vissza úton megtelt robi a sok fegyver/páncél szeméttel, így el se jutottam volna érdemben a metróig, fordulhattam volna vissza, de így meg ténylegesen sem sikerült.
  • Although
    Igen törlöd és utána ha visszamész ott lesznek ugyanazok jól.
  • Jóózsf István #6729
    Üdv!

Elindítottam ma néhány hetes kihagyás után, hogy körülnézzek minden rendben van-e a birtokon.
    Kicsit bóklásztam, majd készítettem két mentést (egy sima egy kvikk) kiléptem, majd vissza akartam tölteni, de a gyorsmentést korruptnak találta, az összes aznap készültet meg 13d 3H 55m-el korábbra datálja magában a játékban!
    Decemberi tréfa áldozata vagyok?
    Előfordul(T) másnál is hasonló turpisság?
  • Although
    De akad quest diamond cityben is meg a megyében is :) Vannak telepesek azokat is kisegítheted. És vannak quest modok is.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2016.12.20. 14:51:33
  • Although
    Alapvetően xp alapú rp. Tehát questeket csinálsz. Elvállalsz dolgokat és haladsz. A fősztori, nagyon jól fizet pl. De a frakciók is jók. Maga a sims rész az csak kiegészítés, tehát azzal nem fejlődsz a 14 így is szép :D
    Ha mindenképp a sims rész a kedvenced akkor minuteman a te embered.
  • McEachran3
    Olvasgattam az utóbbi pár napban, és úgy döntöttem, hogy a legelső normal karakterem mellé indítok egyet survivor nehézségen, és amennyire lehet power armor nélkül. A statokat nagyjából, egy ,,100 méterről a szúnyog szemét is kilövöm,, stílus szerint állítottam be.
    Eleinte nem csináltam semmi küldetést, csak bóklásztam a határt, és ami szembe jött az lelőttem, és bármit amit kaptam(fegyver, ruha, kaja, szemét) szépen elraktam és hazavittem, a szemetet szétbontottam, illetve a kaját, fegyvert, ruhát szépen elraktam, később szeretném értékesíteni. Otthon(Sanctuary) szép ki védelmet kezdtem felépíteni, félig már körbevettem fallal, illetve ilyen emelvényekkel ahova reflektorokat, illetve robot minigunokat tettem. Kívülről állatul néz ki :D Kajával, vízzel elláttam már a telepeseimet, illetve ágy és tető is van a fejük felett.
    A gondom csak az, hogy még mindig csak 14-es szintű vagyok, és biza, gyakran elkapom a szopórollert. Muszáj volt nyomnom 2 erőt is, mert folyton meghaltam.
    A kérdésem az volna, hogy ti mivel szoktátok magatokat felhúzni kicsit(már aki ezt szokta csinálni) mielőtt nekifogtok a komolyabb küldetéseknek.
    (Ja és használok quick save-et mert anélkül, emberkínzás, de elismerésem aki úgy nyomja :D)
  • Although
    Jogos, de ha csak a mod rész nem működik ne foglalkozz vele. Nexus managerrel fel tudsz tenni modokat és abból elindítva tökéletesen működik a játék. Mondom semmi olyan nincs ami ne lenne ott, kifejezetten a konzolosok miatt került bele.
  • mulli1986
    Steames verzió, elvileg a steam mindent felrak. Megmondom őszintén, kicsit kezdek olyan lenni, mint egy hisztis hülyegyerek, aki nem tudja megoldani a felbukkanó bugos bajokat. De az az igazság, hogy meló és edzés után van időm gépezni heti 10 órát max, hétvégével, mindennel együtt. Na most ez a hitboxos baromság, úgy néz ki az újratelepítéssel megjavult, de most meg beleakadtam ebbe a mod funkcióba, amit még nem használtam, de eddig is jellemző volt, hogy moddoltam a játékokat. Na mind1, a lényeg, hogy kevés időm van már leülni játszani is, nem azzal akarom több napon keresztül a szabadidőmet tölteni, hogy az eredeti játékomhoz keresek bigfixeket, mert nem ezért fizettem 10ezer fotintokat. Support szarik válaszolni, én meg tényleg kikapcsolódnék és nem azzal tölteném az időmet, meg a tieteket se, hogy hibákra keresünk megoldást. Ha warez lenne, azt mondanám, kuss van és keresgélek, mert egy fillért nem tettem ki érte, de így ez kicsit bosszantó. Nem kicsit, nagyon inkább...
  • Although
    Fent van a legújabb patch is? Elvileg nem fagyhatna ki, nekem sose, egy bejelentkező képernyőnek kellene megjelennie. Ugyanazok a modok vannak ott is mint a nexuson semmi olyan nincs amit ott nem találsz meg.
  • mulli1986
    Sziasztok! Nem moddoltam, nem csináltam eddig semmit, tök szűz játék volt. Most újratelepítettem és megláttam a menüben a mod menüpontot, rámentem, bejelentkeztem, de folyamatosan kilép. Ez is csak az én friss és eredeti játékomnál fordul elő?
  • xblades
    Nem félreérthető volt, csak Nehéz fokozaton nyomom. Így tudok menteni bármikor és azt teszem sűrűn hogyha kifagy ne vesszen el sok játékidő:)