Total War: Attila
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2016.06.10. 14:48:24
Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
Talán gyorsabb lenne a dlc-kel? (Age of Charlemagne, the last roman, stb.) Vagy azok javítást nem is tartalmaznak gondolom...
Valaki esetleg más tipp?
Köszönöm
Kikapcsoltam a core parking-ot, semmi változás, így is lassú mint állat.. a játék többi része lagg nélkül fut.
Szeretném nagyon ezt a játékot, de körönként 1 perc 40 másodpercnyi várakozási idő tönkreteszi...
De futási teljesítményen nem érzem a különbséget, igaz, nem szoktam stopperelni az ai turn hosszát.
Amúgy meg 2014-es játékot egymagosra írni... az igazi epic fail lenne.
Az erre vonatkozó ajánlott gépigény bőven megvan.
https://www.skidrowreloaded.com/total-war-attila-cpy/
Tudtával egy magot használ? :-)
Tippen: ne moddold, vagy ha nem bírod ki, nézd meg a mod leírását, a normális modder feltünteti a gépigényt.
Because fuck you. That\'s why.
Mit értesz a natív alatt?
Imádom a Total War: Attilát, de eléggé el vagyok keseredve: 1 perc 40 másodpercbe telik egy körváltás és nem igen hiszem, hogy a gépem miatt.
Játék verzió: 1.2.1 modded
Gépem:
AMD FX-6100 (6 mag, 3,8 Ghz)
16GB DDR3
AMD RADEON R9 380 4GB
Seagate ST31000528AS winchester 7200RPM
Minden más újabb játékok maxon mennek, az Attilát futtatva a feladatkezelő azt írja, hogy max 25%-on van a teljesítmény.
Megköszönném, ha valakinek lenne valami tippje.
Úgy emlékszem, az ERE-vel az első pár évtizedben a Levis Armaturae-t jó hatásfokkal használtam, annál is inkább, mert viszonylag nyögvenyelős volt valamirevaló "natív" lovasságot összerakni.
Szerk: A burgundok barbed javelinmen-jeire - jobban mondva amit művelni tudnak - is érdemes vetni egy pillantást. 😊 Már single-ben.
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2016.06.03. 20:11:45
A skirmisherek nálam másodrendű egységek, van hogy használom őket, de inkább csak akkor, ha nincs minden olyan egység, amit szeretnék, hiszen valamelyest pótolja az íjászokat, lándzsásokat, de egyébként semmiben sem igazán jók. Legalábbis én nem találtam meg, hogy milyen célra lehet kifejezetten őket használni.
Szerk.:A vízi csatákkal mi a helyzet? Ott mi a taktika? Vagy olyanba inkább bele se menjek/hagyjam a gépre?
Utoljára szerkesztette: Ntj, 2016.06.02. 21:08:41
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2016.05.23. 17:06:48
Alapvető stratégia talpas sereggel, hogy első sorba állítsd a lövő egységeket, szabadon tüzelés (fire at will), és szabad visszavonulás (skirmish) módba előre. Néha figyelj rájuk, hogy ne szaladjanak szerte széjjel, ilyenkor a skirmish-t kapcsold ki.
A második sor pajzsos egységekből álljon. Ezeknek általában gyenge a támadásuk, de magas a védelmük, tényleg csak arra jók, hogy falként álljanak az ellenség előtt. Van Shieldwall, vagy Shieldscreen nevű képességük, ez aktiváld, az ellenség becsapódása előtt, tulképp egy falanxot képeznek az egységek, erősen megdobja a védelmüket, amíg hat a képesség.
Utána rakd a kardos egységeket, vagy bármit, aminek magas az attack-ja. Ezekkel az legyen a stratégia, hogy a pajzsfal körül menve oldalba, vagy hátba támadd az ellenséget. Jellemzően kevés védelemmel rendelkeznek, ezért "arccal" odaállni az ellenség elé mint a pajzsos egységek, elég rossz ötlet.
Leghátul legyen a lovasság, ezekkel szintén az ellenség hátbatámadása a cél, vagy a menekülő ellenség lemészárolása.
Az egész bagázs közepére rakd a vezért. Amíg nincs elég tapasztalatod jobb, ha nem nagyon viszed harcba, mert ha meghal, akkor brutális morálveszteség éri a seregedet, a bukás még egy nyertes pozícióból is esélyes.
Ellenben próbáld meg az ellenséges vezért mihamarabb kinyíni. Nem ez a number 1 prioritás, de figyelj oda a kínálkozó lehetőségekre.
Ja, az ellenség is ugyanezt a stratégiát fogja követni. Számíts arra, hogy szélen levő pajzsos egységeidet ki kell forgatni oldalra, hogy az oldalról érkező lovasságot megakaszd. Különben a kardos egységeidet levágják, de nagyondúrván.
Ha védekezel menj fel egy dombtetőre, hadd fáradjon el az ellenség felfelé baktatva. Ha sok az ellenséges lovasság menj be az erdőbe. Ott elvesztik a sebességelőnyüket a lovak.
Ostromnál csinálj létrákat, meg faltörő kost, a kiéheztetésben ne is reménykedj. Előbb állítsd az íjászaidat az ellenség hatósugarába, egy egységet a lehető legszélesebbre húzz szét. Lődd el az összes nyiladat, illetve hagyd, hogy az ellenség is elpazarolja rád a nyilait.
Utána mehet a gyalogosok rohama. Próbáld meg több helyről bejuttatni az embereidet a városba, és szintén legyen a stratégia a hátbatámadás. Amíg nem érzel rá a dolgokra, nyugodtan támadj egy várost a több sereggel egyszerre.
Amint lehet legyenek onager-jeid, ezután már nem kell a létrák építésével bohóckodni. Három elég is, de ha sokáig nem támadsz, inkább szereld le őket, mert elég sokba kerül a fenntartásuk. Nagyobb a hatótávjuk, mint az ellenséges toronyoknak. Jelöld ki az összeset, és egy sorba húzd ki őket. Szedd ki előbb a kaput, és a tornyokat, aztán a várfalat, mindenki más ezalatt pihen. Bevetheted azt a cselt, hogy ha egy falrészletet lerombolsz, akkor a rajta álló egység létszáma erőteljesen lecsökken, bár ilyet inkább 4+ onager, vagy tapasztalt (pontosabban lő, kevesebb megy mellé) egységekkel engedhetsz meg magadnak.
Nézz youtube videókat, tökmindegy milyen nyelven, milyen néppel, lényeg, hogy lásd mások módszereit (megnéztem, van pikt kampány végigjátszás).
Hajrá!
Steamen fent van: Historical Avars
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2016.04.05. 15:34:21
- A vikingekkel eléggé unalmas tud lenni a kampány, ugyanis mindenki a szomszédban germán, és mindenki egyből non agression pact-ot akar kötni. Én meg belementem, de ezzel jelentősen limitáltam a lehetőségeimet. Arra azért mindig ügyeltem, hogy legyen legalább egy könnyen megtámadható nép a közelemben.
- A diplomácia elég jó, a szövetségek tényleg működnek. Rengeteg csatám volt, ahol a Geates nép jött, hogy segítsen ostromolni. Mezei csatákat sajnos nehezebb összehangolni a géppel, de az is volt pár. Itt azt figyeltem meg, hogy ha körváltásnál hamarabb jön a szövetséges, mint az ellenfél, akkor érdemes beállni az ellenséges sereg mellé, a szövetséges oda fog jönni, hogy ketten csapjunk szét az ellenfél seregei között. Ha viszont az ellenfél jön hamarabb, akkor simán elpucol.
- A vikingek egységei elég unalmasak. Mármint nagyon menő a sok berserker, meg baltás harcos, de a Brit sziget leigázása után már csak szenvedés a sok gyalogos harcos. Amikor a hunok ellen vonultam hadba (nem voltak a környékemen, de akartam izgalmat, elindultam Attilára vadászni), akkor sokszor ronggyá vertek a lovasíjászokkal. A parittyásaim és az alap íjászaim semmit sem értek a lovasíjászaik ellen. Aztán gondoltam egyet, és képeztem rengeteg kutyát. Nem mondom, hogy csodát tettek, de szépen le lehet a kutyákkal darálni a lovasíjászait. Bónusz kontent a végére:
https://www.reddit.com/r/totalwar/comments/4d0fer/run_curse_you_all/
Most egy Alan végigjátszást kezdtem hardon. Amíg lehet, hordaként fosztogatok. Nagyon élvezetes így a játék, utál mindenki, de emiatt izgalmas nagyon. Kicsit Magyar feelingem van, kergetnek a Jazigok, mint labdát a Brazilok. 😊 Az ERE-t végigperzselik, közben folyamatosan üldöznek a kis genyók. De hamarosan odacsalom őket a mellékseregemmel Respendial fullstack seregéhez, és akkor eltörlöm őket a föld színéről!
Próbálta már valaki itt közületek modolni a Chamarlegne kampányt?
A Radios Total war mod-ban próbáltam az avarokat magyarokra módosítani, de sehogy sem sikerül.
Van egy másik mod is, Age of Vikings a neve. Ott úgy látom a mod fájlban, hogy már az avar nép át lett alakítva, az egységek is, de ott meg nem tudom játszhatóvá tenni a népet.
It\'s a trap!!! :)
Everything is true, nothing is permitted.