1333
Total War: Attila
-
e98ff #893 Megvan, rájöttem -.- Fővárosban nem lehet kutat építeni, csak a falvakban.
A játék genyóságán még mindig ki tudok néha akadni. Megtámadtam a kaledóniaiak utolsó seregét. Van két onagerem, gondoltam, hogy távolsági harcban jó leszek, lenyomom őket messziről. Erre berakott egy olyan terepet, ahol középen van egy hatalmas pukli, amitől kb nem látom az ellenfelet és nyilván lőni sem tudom őket. A régi jó shogun 2 jut erről eszembe, ahol, ha íjászokból túlerőben voltam, akkor az ellenfél mindig erdőben kezdte a csatát. :D -
e98ff #892 Hmm. A squalorra: azt írja a belső wiki, hogy kutat kell építenem, és akkor megoldódik a mocsokkal kapcsolatos problémám. Na de kutat hogy tudok építeni? Nincs az épületek listájában, de a wiki szerint elérhető. Viszont van egy fejlesztésem, amivel csatornát tudok építeni (az a kút 4. szintje). Na most akkor komolyan, miért nem tudok építeni kutat? Mi kell hozzá? -
#891 Hát bizony ajánlott sereget állomásoztatni a városban, a public order végett.
A faluban meg kell legyen kút (well), az adja a tisztaságot. -
Although #890 Megnézted a fejlődés fáját a népednek? Azt a helpbe meg tudod nézni mivel lehet javítani a dolgon. -
e98ff #889 Északi népekkel ti is szenvedtek a retektől és a boldogtalan néptől? Nem tudok rendesen menni fosztogatni, mert mindig otthon kell hegynom egy nagyobb sereget. A kezdő provinciám is olyan, hogy folyamatosan körönként -2 a public order, és nem tudom semmivel sem növelni. Komolyan tartsak otthon hadsereget azért, mert a retkes plebs nem tud magával mit kezdeni, és elégedetlenkedik? Mi lesz, ha meghal a hármas szintű kormányzóm, aki igazgatja a provinciát? Le fog ersni vagy -20-ra...
A másik a squalor. Nincs olyan épület, amivel tudnék rajta javítani. Van egy standing stone, az ad városonként +1 sanitationt, és kalap. Illetve van egy granary, amivel a fővárost lehet "szanitálni", de a többi falura nem hat. Valakinek van tippje, hogy hogy tudnám elérni, hogy a népem ne a disznókkal háljon nap mint nap? -
e98ff #888 Kezdem megszeretni ezt a játékot. Mármint kezd a kedvencem lenni.
A mai szituáció:
Flevumot a szászok uralták ,de kellett nekem is, mert az utolsó kis falu volt, ami nem az enyém volt Fríziából. Igen ám, de az alamánokkal és a longobárdokkal is szövetségben volt, nekem meg a Geates volt a szövetségesem, és Rugia. Én a Jüttökkel vagyok, vagy hogy hívják őket.
Az én haverjaim mind távol voltak a helyszíntől, a szászok haverjai meg ott voltak mind egy kupacban. Nem mertem támadni, mert együtt lenyomtak volna gyorsan.
Fogtam hát magam, kötöttem a longobárdokkal egy kereskedelmi egyezményt inkább. Majd két kör múlva adtam nekik ajándékot, és kértem non-agression pact-ot. Nem sokkal később ők ajánlották föl a defensive alliance-t, majd elfogadták a military alliance-t. Ezek után megtámadtam a szászokat, és a longobárdok mellém álltak. Így kell pár kör alatt diplomáciával megúszni egy hosszú és nehéz háborút a három szomszédommal :D
Ja, és hardon nyomom.
Utoljára szerkesztette: e98ff, 2016.03.19. 19:14:21 -
Although #887 Gyakorlatilag pár kör után nagyjából egyszerre kezdődik Hispániába, Brit szigeteken és Afrikába. A távoli részeken. :) De próbáld ki hardon és persze emellett jönnek a többiek is :) Szinte azonnal commites és limites egységeik vannak pedig szinte mindenhol lerombolom a fejlett sereg épületeket amit nem akarok megtartani.
Most fejből nem tudom majd megnézem. :) Gyakorlatilag 10 vesztes csatára jut egy amit megnyersz :)
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.03.18. 13:30:22 -
YXOnager #886 Hát én normal szinten játszottam, de mindenképpen kisebb kihívás, mint az alánokkal. A második játékom volt a WRE-vel, sok dologgal nem voltam tisztában, mégis viszonylag sima volt. Olyan nagy terület maradt meg az elején (Itália+nyugati szigetek, 4 provincia), amilyennek sz összeszedéséhez az alánokkal rengeteg idő kellett. Illetve az igazsághoz tartozik az is, hogy én mindig csak a minor győzelemig játszom, mert már annak a vége is unalmasan könnyű.
Milyen fázisban történik ez a lázadás? A játék elején még, vagy amikor már terjeszkedtél? Ha a játék elején, akkor szerintem jobb veszni hagyni, ha meg terjeszkedéskor, akkor a terjeszkedést csak olyan ütemben szabad csinálni, hogy a védtelenül hagyott területeken rendben legyen a közrend.
A korábban szóba került főváros áthelyezéssel kapcsolatosan viszont van kérdésem. Hogyan kell azt csinálni? Valamikor láttam olyan V. szintű épületet, ami ezt tette, de az alánokkal nem találok ilyet, viszont épp nemrég magától áthelyezte azt Msthketaból Petrodravába azonnal amikor azt betelepítettem.
Utoljára szerkesztette: YXOnager, 2016.03.18. 11:43:11 -
Although #885 Hasonló taktikát használok én is a gond az, hogy Hispaniaba és afrikába gyorsan szaporodó lázadások vannak. Gyorsan nagy sereget épít. És a két légiómmal nem tudom őket megállítani :) Így onnan is jönnek befelé. -
Although #884 Egyetértünk, "A WRE egyébként számomra nem volt nagy kihívás" Ez volt a furcsa nekem. :) Nekem az, rohadt nagy kihívás megnyerni :) -
YXOnager #883 Persze, a főváros fontos, de ha már stabilizáltuk a birodalmat, akkor lehet bátrabban terjeszkedni. A távolság gondot okoz, én ezt amikor az alánokkal voltam Itáliában (és a nyugati szigeteken), akkor ezt úgy oldottam meg, hogy a két legnyugatibb afrikai települést tengeren megközelítve leromboltam, így Dél-Hispániából indulhatott a terjeszkedésem. Igaz ekkor nekem Szardínián volt a fővárosom.
Pannónia elesik, azonban Aquilea szerintem jól védhető, és le is zárja az utat, de közben figyelni kell, hogy nehogy ostrom alá vegyék a fővárost, mert az óriási anyagi kiesés.
Ha önként feladunk távoli településeket, azzal jelentősen csökkentjük a lázadási helyek számát, miközben kisebb területet kell lefednie a seregeinknek. Így pedig megoldható, hogy a lázadás évében azonnal leverjük a lázadókat, mielőtt megerősödnének. -
Although #882 Nem rossz. De nem ennyire egyszerű, hardon nekem a főváros a mértékadó mivel távolság függvényében nő a lázadás mértéke is. Persze áthelyezhető a főváros de akkor itália lesz rosszabb helyzetben. Jól fel van ez építve. Itáliát mindenáron meg kell védjed De Pannonia relatív gyorsan elesik a hordák rohamai alatt. És onnan szabad az út Itáliába.
A lázadó tábornokok villámgyorsan jó seregekkel rohannak meg téged Afrikába és Hispániába. Jó ez a játék meg lehet nyerni de baromi sok idő és kitartás kell hozzá :) -
YXOnager #881 Prasco:
Mondjuk ez igaz. Én sem csináltam meg, és adódott is belőle sok problémám. Ugyanakkor az meg lehet hogy túl tömény, és nem tud mindent megjegyezni belőle az ember, én a tanácsadót használtam játék közben, az is sokat segít és akkor, amikor kell.
Első játékomban szinte csak tapogatóztam, és még amikor megnyertem sem értettem egy rakás dolgot. Aztán a második játékot már sokkal felkészültebben kezdtem, de még itt is sok újdonságra leltem, végül a harmadik játékomra jutottam el odáig, hogy majdnem teljes ismeretekkel kezdhettem el.
Although:
Én ha újra WRE-vel játszanék, úgy adnék fel sok provinciát, hogy kivonulok belőle, mert az anyagilag ad egy löketet, és a seregek is megmenekíthetők olyan mértékben, amit el tudok tartani.
Nekem az a gondom, hogy a folytonos vesztett helyzetből való felálláshoz a térkép szélére való vonulás jelenti az első lépést, ami nem túl életszerű, de itt nem tudnak minden irányból támadni. Kaledóniával nem volt ilyen gond, ott jó helyről indultam, WRE-vel bár megmaradt nekem Itália a terjeszkedést Afrikába tudtam megindítani, az alánokkal Szardíniában letelepedve szintén szenvedés volt, amíg nem koncentráltam Gibraltárra, mint kiinduló pontra. Szintén az alánokkal keleten maradva meg a legkeletibb provinciákba menekülve éltem túl és kezdtem terjeszkedni. És ez sajnos a csatatéren is jelentkezik, mert sok esetben behúzódom a sarokba az onagerekkel, és előttük védekezem.
Utoljára szerkesztette: YXOnager, 2016.03.17. 09:22:11 -
Mr_Brainiac #880 Próbáltam, de a hunos résznél egy darabig eljutottam, de egy körváltás után kirakott a főképernyőre. Annyit toltam a hun részből hogy jöttek a hunok és menekülni kellett. -
Although #879 Milyen fokozaton játszol?
Mert a sok provincia elvesztése nem gond önmagában a gond az, hogy minden irányból jönnek ellened. Persze fel lehet adni Brit szigeteket meg vissza lehet húzódni de csak erősebbek lesznek. A hun önmagában nem lenne gond, ha nem látszana az elejétől, szinte csak Itália marad meg. mondjuk igen ha egy ponton egymás ellen fordulnak akkor vissza tudsz kapaszkodni.
Edit: De ez nagyon más mint amit az emberek megszoktak. :) Még a Barb invázió is könnyedén megfordítható volt de itt a játék jelentős részében vesztésre állsz. Ezen kell túllépni. Meg persze a legfőbb gond, innentől ehhez sok idő kell :)
Edit: És ha ez nem lenne gond, as belső lázadók is borzasztó gyorsan megerősödnek. Mintha nem lenne nélkülük is elég gond. Nekem már hardon is halálos ez a játék :)
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.03.16. 15:06:17 -
#878 Rögtön az első kérdésem: A prológus kampányt a gótokkal végigcsináltad?
Érdemes. Nagyjából mindent elmond, amit itt mi nem. :))
Viccet félretéve, azért érdemes azzal szórakozni és türelmet szánni rá, mert mi itt hiába mondjuk, hogy "nézz rá a közrendre", az pontosan megmutatja azt is, hogy hol.
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2016.03.16. 12:13:14 -
YXOnager #877 Although:
Igen, sok csatát elveszít az ember, és nagyon kitartónak kell lenni, én az alánokkal egy játékon belül többször álltam fel a kihalás széléről, és most papíron én vagyok a legerősebb. A vereségekben a legfontosabb, hogy minél több kárt okozzunk az ellenségnek, mert így lehet őket felőrölni, és bár elfoglalnak, vagy lerombolnak néhány települést, de kimerülnek.
A WRE egyébként számomra nem volt nagy kihívás, mert bár az elején sok provinciát elvesztettem, gyorsan talpra lehetett állni, és elég erős seregeik vannak a hunok legyőzéséhez.
Ami nagyszerű a játékban, hogy népenként és ellenségenként is más jellegű sereg és taktika kell a győzelemhez. Első játékomat Caledoniával vittem, és eleve eltartott egy ideig az elején, amíg rájöttem, hogy mit kell csinálni a rómaiak ellen, de aztán amikor megjelentek a hunok csődöt mondott a rómaiak ellen jól működő taktikám, és teljesen mást kellett csinálni.
Mozes:
Arra márpedig készülj fel, hogy az AI csal, mégpedig normál fokozatban is. Velem megtörtént, hogy 1 körre elfoglalták egy citymet, amiben 2. szintű volt kb. minden, erre amikor 1 kör után visszavettem a főépület már 4. szintű volt, a többi meg 3. De ez csak egy kirívóan kiderülő eset, egy rakás más "gyanús" eset van.
Carmang:
Én ugyan nem voltam még a szasszanidákkal, de itt többen is azt mondták, hogy velük nagyon könnyű. Mondjuk ott eleve nagy birodalommal indul, én meg szándékosan azért a caledoniakkal kezdtem, mert gondoltam jobb a játékot úgy tanulni, hogy településsel indulok. Mondjuk a hunokat elkerülni így sem sokáig lehetett. A játék eleve valamiért a játékos felé küldi a hunokat, mert akár hol vagyok, mindig arra jönnek (alánokkal nyugaton és keleten is telepedtem már le, mindkétszer elég hamar rám találtak).
Mr Brainiac:
A gazdálkodás nagyon fontos. A bevételeidet megfelelő épületek építésével tudod növelni, raideléssel, és fontos hogy adjál tisztséget az embereidnek. Ha lejár a kinevezésük akkor simán eshet ekkorát a bevételi odal. A kiadások meg főként a seregek eltartását jelentik, ha hirtelen felfogadsz zsoldosokat, akkor az is megfordíthatja az anyagi helyzetedet, például a felfogadható onagereknek nagyon sokba kerül az eltartása.
A public order (közrend) elég sok gondot tud okozni. Sok épület rontja a közrendet, amit vagy másik épületekkel kell orvosolni, vagy nagy sereg településen belül állomásoztatásával, esetleg ügynökökkel, vezetőkkel. Érdemes megnézni, hogy mi okozza a rossz közrendet, és arra koncentrálni.
Igen, sajnos a körváltások sokáig tartanak nekem is, nem tudom memóriabővítés mennyire megoldás erre. Őszintén szólva én indokolatlannak tartom ezt a lassúságot, kicsit programozói gyengeségnek tűnik ez. Vagy legalább megoldhatták volna, hogy közben az ember "nézelődhessen". -
Although #876 -Több a kiadásod mint a bevételed. Tudod csekkolni a kiadásaid mennyi megy a városokra mennyi megy a seregre és szintúgy a bevételed. Építésekkel tudod befolyásolni az alakulását. Vagy egyes drága egységeket ahol nincs szükséged rá megszünteted. Tudsz tartományonként kormányzót is kinevezni valamint adópolitikát folytatni ha van kormányzó, stb..
-Public order a népesség elégedettséget mutatja.Sok minden befolyásolja.
-Igen normális mert a többieknek is kiszámolja a dolgokat meg a mozgást. Ha jó géped van nem két perc.
Ezt a játékot így nem lehet elmondani két percben. Legjobb ha angol szótárral nekiállsz és első pár játékban teszteled mi hogy működik mi mire való. Vagy keresel egy magyar manualt.
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.03.16. 08:20:17 -
Mr_Brainiac #875 Sziasztok!
Első Total War játékom, nagyon bejön de iszonyat bonyolult nekem. A családfa dolog teljes homály, valamint nem értem pl miért lesz a bevételem 1500-ból -1300 egy kör után, semmit nem építettem. Ez a public order dolog sem világos. Ha ezekről valaki felokosítana, súlyos sörök lennéknek jutalma :)
Egyébként az normális hogy hadjáratban körváltáskor 2 percig csak pörög felül hogy melyik nép mit csinál? Nem lehet ezt skippelni vagy lerövidíteni valahogy?
Előre is köszönöm a segítséget. -
#874 Kezdj először valamelyik nyugati néppel, így később kerülsz szembe a hunokkal :)
Vagy kezdj a hunokkal, és élvezd, ahogy letarolod a világot :) -
Although #873 Vannak akik úgy gondolják de szerintem már az elején el fog menni a "kedved" az élettől. Nem az lesz a gond, hogy a hun OP :) -
Mozes #872 Nagyon köszi a részletes beszámolót, nagyon jól sikeredett és meghozta a kedvet a játékhoz. Az nem baj, ha nehéz, sőőőőt.....csak nem csalással legyen nehéz az AI. -
Although #871 Na ja :) -
#870 Remekül összefoglaltad a tényállást :) Erről hirtelen ez jutott eszembe: "-Két Command and Conquer rajongó beszélget: Végig kéne játszani a Total War Attilát!.... Kemény meló az! Arra születni kell XD" -
Although #869 Fontos milyen irányba indulsz el én papokkal lecsendesítettem Itália lázadó részeit mire komolyra fordult az idő itália teljes erővel védekezésre összpontosított. Mellette a Karthágót fejlesztettem. De párszor beleköptek a levesbe a berberek :D. Ez ment közben a suebi és más népek közül aki elfogadott területet a békével adtam neki valami lázadásra készülő területet. A maradékon építettem a mezőgazdaságot. És fejlesztettem a városokban a hadsereget. Rohadt módon versenyt futsz az idővel, pont úgy mint napjainkban. Látod még talán ez az idő még meglesz utána már nem biztos. :) Itt is így megy :)
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.03.12. 21:51:14 -
Although #868 Nagyon jól csinálja a fosztogatást és a rombolást. Minden irányból jön és folyamatosan ég a határ miközben idő míg egy normálisan fejlesztett sereget felállítasz. Addigra oda fél gallia, Brittania, Pannonia, égnek a a déli vidékeid mindenhol lázadások ahogy kell ahogy történt. De megmaradt erőddel elindulsz valamerre. Volt sikerült felállítani egy jó légiót teljes légiót mellé segéderőt. kivertem a germánokkal a betörő alkudni nem akaró barbárokat. A gond mikor megérkezik a hun már romokban vagyok és nincs esély megvédeni a birodalmat. Valahogy diplomáciával kell és már félig meg is van jól kell letelepíteni az első hullámokban bejövőkből akit lehet és kiépíteni diplomáciát velük már megvan a taktika de sose sikerül mert a hunok serege túl erős :) -
Although #867 Némileg frusztráló, a szinte folyamatosan elvesztett csaták, ha nagy néha győzelmet érsz el örülsz mint a majom a farkának. De a folyamatosan hullámokban betörő ellenség ezt elveszi. volt hogy gigászi csatában felszámoltam az északról Pannoniába betörő szomszédokat két légióval borzalmas vesztességekkel. Mert ezek a légiók már nem támadásra vannak. De rögtön utána még két horda odaért. Becsülettel beálltam védekezésre de mind két légióm maradéka elesett. :) Itt kiléptem és átkozódtam. De szerettem ezt a játékot. Tényleg nehéz lett a legnehezebb amit valaha csináltak. :) -
Although #866 A játék, alapjáték nem évenkénti körben van. Már az elején neked esnek ahogy kell. Aztán a lázadások majd a gótok meg a többiek és végül a hunok . :) Körről körre nehezebb mert a területeidet nem tudod megvédeni a számos ellenség ellen.
Igen Pannonia ott van próbáltam megvédeni de lehetetlen mert minden irányból betörnek. :) Barátaid nincsenek ahogy nem is nagyon voltak. De ha ügyi vagy akkor letelepítésekkel némileg lassan módosíthatod az erőviszonyokat de megnyerni ? :) Hát azt nagyon nehéz :)
Edit: Ez kurvára nem a Rome1barbár invasion amit könnyedén meg lehetett nyerni itt a túlélés a tét. Jól át lett alakítva nem tudsz türközni nincs mód amivel kicselezed a "geci" gépet :)
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.03.12. 21:24:46 -
Mozes #865 Ez tudom, nem is István megjelenését vártam :) mondjuk az is érdekelne, hogy csak azt a néhány 10 évet öleli fel a játék vagy hosszabb időt? ettől függetlenül a későbbi Magyarország területe is benne van a játékban gondolom -
Although #864 Izé ez egy kicsit időben korábban van hacsak nem veszed a hun=hun :) -
Mozes #863 Sziasztok!
Segítsetek légy szíves. Magában a játékban mennyire van magyar kötődésű tartalom? Empire-be nagyon jó volt az Monarchiával nyomni és a magyar városokat fejleszteni, huszárok, stb.... itt ez mennyire jellemző?
KÖszönöm, -
obe #862 valoszinü, én kampányokat nyomtam :)..ess neki bátran, terjeszd ki a monarcihiát europára :) -
#861 Én csak csata módban próbáltam lehet a kampányt kellett volna erőltetni. -
obe #860 mert a 3 lépcsös sortüzet ki kell gyurni sajna, eltart egy darabig,de megéri katonai skill fán azt eröltetni :) -
#859 Az nem tetszett benne ha jól emlékszem hogy a sorgyalogságnak csak az elsősora lőtt nem úgy mint az empirében hogy az első három. De amúgy nem egy rossz játék az biztos, lehet majd egyszer adok még neki egy esélyt :) -
obe #858 a napoleont a legjobb "modern kori " total war, én 300+ orát öltem bele, nagyon élveztem, ennél gyorsabb harc - ismétlöfegyverek, repülök - már nekem gyors lenne :)...de a napoleon very hard ajánlott, roppant élvezetes..kartácstüz a lovasság ellen, gránátosok, egy 4-6 század egyszerre tüzel és ami füst utánna a harcmezöt ellepi :)..mélységi felderitök nagyobb lötávolsággal, mindenhol hide to shoting..mindezt sokkal szebb grafikával mint önállo kieg, az empires total war ellenében..a mai napig itt szemezek az asztalon az imperial editionnal :)
-
#857 Jaja Rome1 annak idején nagyon nagy szám volt, az játéktörténelmi fordulópont :) Még vagy 2 éve játszottam is vele nosztalgiából :) -
Daermon #856 Én nekem a Rome 1-2 volt az első Total War játékom. Szerintem jó a 2. :) Meg az Attila van meg. -
#855 Én a róma2 -t tervezem beszerezni de valahogy az annyira nem jön be, pedig csak az hiányzik a tw készletből, mondjuk a napoleonnal nem játszottam szinte semmit mert az meg csak azért van meg mert járt az empire-hez :) -
#854 Ha Jimbo nem szól, fel sem tűnik, hogy akció van. Így viszont épp ma vettem meg a Shogun 2-t a FotS-al és a Napoleon pakkot. :)