Total War: Attila

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

valóban durva , remek munka ! egy a bajom ezzel a móddal, hogy nincs kampány része, és én nem nagyon szoktam custom csatákat játszani .
Savaran
Nincs mit 😊

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)

Carmang
Kösz. Tulképp csak itt nem kerestem ezt nyomorék a gombot...

Savaran

Hadvezér menü bal alsó három ikon közül a harmadik.

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)

Carmang
Hadvezért hogyan lehet a sereg éléről kirúgni? Ugye, ha megsebesíti egy ellenséges ügynök, akkor muszáj helyette valaki mást felvennem, de pár kör múlva az eredeti vezér felgyógyul, és szeretném őt visszarakni, a helyettest pedig kirúgni.

Carmang
Azt hogy számolja, hogy mennyi ellenséget sikerül foglyul ejteni? Csak olyan egységgel kell zúzni, aminek jó a capture-je? És akkor az valójában nem megöli az ellenséget, hanem elfogja?

Carmang
Szép. CA kicsit megemberelné magát, lehetne a TW e-sport is.

Savaran
Ez durva!

Eddig egyedül a vérszövetségben lévő népekkel lehetett tartósabb szövetséget majd behódolást végrehajtanom. Bár volt amikor az északiaknál Jüttökkel toltam, még is rámtámadtak a tesó népek. Késöbb amikor sikerült nagyobb befolyást szereznem és a hatalmam is megnövekedett, átálltak hozzám. Elsőre meglepődtem, kaptam pár bónusz sereget. Persze ez miatt a költségvetés is felborult rendesen.

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

Savaran
Speciel én a Nagy Hadjáratban szinte sohasem tudok normális szövetséget kialakítani, mindenki piros vagy citromsárga ha van egy kereskedelmi szövetségesem akkor már házibulit tartok ennek megünneplésére 😊 Esetleg irreálisan magas összegek felkínálása esetén fogad el a gép valamit, de ugye 5 évi GDP-met nyilván nem egy megnemtámadási szerződésre fogok el bakni 😊 Hanem nyilván fegyverkezésre! A játék ezen részében úgyszolván nem létezik diplomácia és kereskedelem 😞 Az Age of Charlemagne kampányban jóval átgondoltabb és használhatóbb szerintem, viszont az Empire TW kereskedelmi és diplomácia rendszeréhez még sehol sincs sajnos!

Carmang
Amikor a szászokkal játszottam, hamar szövetségre leltem a környező germán népekben, és szinte meg is maradt mind a játék végéig. A szükséges 30 megye kb felét a szövetséges államok adták. Most a vizigótokkal majd mindenki utál. Ennek örömére nekimentem a móroknak, ha jól mennek a dolgok, az Ibériai-félsziget teljesen enyém lesz nemsokára, és a 30 megye is saját lesz.

Vannak megbízható szövetségesek, de nagyon oda kell figyelni, hogy ezek meg is maradjanak. Az alánokkal például akármilyen módon játszottam, a vandálok végig kitartottak mellettem, igaz ők a legelején is szövetségesek.
Az AI-nem sose szabad hinni. Ahogy Ő se tartja be az egyességeket úgy Én se szoktam. Persze megköttetnek ezek a magállapodások de csak azért hogy fel lehessen rúgni őket. Nem haverkodásra mérik ezt a játékot, hanem totális háborúkra. MInél többen vannak ellenem annál mókásabb. Persze óvatosan lehet lavírozni, lehet szövetségeket kötni háborúkat késéltetni, de csak azért hogy a végső gyözelemben legfeljebb utoljára daráljuk le egymást. Túl idealista a békés szomszédságban élés. Senki nem hiszi el 😊 ...

"Mekkora packázós az AI! Kétszer is eljátszotta, hogy kér megnemtámadási szerződést, vagy kereskedelmet, úgy hogy még kér mellé 2-3k aranyat. Jó, legyen. Erre a következő körben felbontja a megállapodást."

Sajnos, nem itt kezdte el a TW MI-script ezt csinálni!
Ilyeneket én már el sem fogadok, majd pár kör múlva, ha annyira kell neki, megteszi ezt az ajánlatát "ingyen" is, vagy még ad is hozzá vmennyit.

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Carmang
Mekkora packázós az AI! Kétszer is eljátszotta, hogy kér megnemtámadási szerződést, vagy kereskedelmet, úgy hogy még kér mellé 2-3k aranyat. Jó, legyen. Erre a következő körben felbontja a megállapodást.

Letelepedett népekkel kezd unalmas lenni a végjáték. Minor Victory-hoz is 30 megyét kell vagy birtokolni, vagy vazallussá tenni, vagy hadi szövetségben levő néppel birtokoltatni. Ez szerintem sok. A Victory többi pontjához képest is: termeljenek az épületeid 25k-t körönként -ez megvan kb. 15 felfejlesztett megyéből, illetve legyen 80 egységed -ez pedig bőven megvan a kb. 15 megye védelméhez.
Ráadásul a vizigótokkal vagyok, Dél-Franciaországba telepedtem be, ahogy ajánlta, egyik oldalról a germán népek, másik oldalról a mórok utálnak. És keletről bármikor zavartalanul bejöhetnek a hunok, akik már egyszer letarolták Észak-Itáliát, és a tőle keletre levő területeket.

A zsidókkal vagyok.

60 kör telt el..9 városom....van 220 000 aranyam, körönként 22 000 jön. Kereskedek a Szaszaszindákkal, és a bábállamaikkal.

Viszont bezártak Afrikába, nem tudok kijutni a Földközi Tengerhez. Két út lehetséges. Partaszállok valahol Európában, vagy legyártok 10-12 sereget, és kiírtok mindent, ami Perzsa.

Gondolom, a gép nem hagyja sokáig fenn állni ezt a Status Quo-t köztem, és a Perzsák között.

Gondolom, ha én ütök először, akkor a csatateret az ő birodalmába viszem, az enyém meg termel normálisan.
Carmang
Bizony, hosszú távon influence-t nyer a család a feleség részéről, meg aztán jönnek a gyerekek, akik felnőve szintén hozzák az influence-t, stb, stb.

Carmang
Igen, lehet, hogy fel kell venni a túlélőket hozzá. Nem voltam biztos benne, azért nem írtam.

Carmang
Ha a hatalmat jelentő 3 sávra gondolsz a családfa tetején, akkor azok így működnek:

Bal oldali "sorbanállás": A családod össz infulenc-e vs az Other Nobles-ben levő emberek össz infulenc-e. Ez aszerint változik, ahogy az egyes embereknek változik az influence-ük. Tehát a saját családodból nevezz ki kormányzókat, hadseregparancsnokokat, és harcolj velük. Az Other Nobles-ektől pedig vedd el az influence-t úgy, hogy a tisztségek (jobb oldali dobozkák) legalsó fokára állandóan kinevezed őket.

Jobb oldali patkó (széksor a szenátusban, kb): a teljes frakciódon belüli támogatottság. Ha kiválasztasz egy embert a családodban, akkor a Gather Support (ökölbe szorított "Előre!"😉 ikonra kattintva tudod növelni (ha jól megy a dolog).

Középen a vastag sáv: a fenti kettő átlaga. Szerintem a Balanced, vagy Respectable részét célozd meg (55-70% ?).

Mi a baj a házassággal? Ha elfogadod nem vesztesz olyan sok influence-t. De feltételezem azért kérded, mert nem tudod hogy működik ez az egész hatalom dolog. A fent leírtak alapján most már tudod, hajrá 😊
Utoljára szerkesztette: Carmang, 2016.07.08. 17:44:34

Nem csak veszítesz vele, csak az nincs ki írva, hogy mit nyersz, hiszen az nem számszerűsíthető.
Szerintem az is kell hozzá, hogy a vesztes túlélőket a saját seregünkbe fogadjuk.
s még egy...

Mit tud az Attila Radius mode?
Még egy kérdés....(lehet lesz több is)

Az irányítás, és a dominanacia értékét hogyan tudom növelni?

Az a házasság dolog kikészít. He áldásomat adom rá, vagy ellenzem, mindenképpen vesztek.

PrasCo
Nagyon kevés esélyed van rá akkor, ha
- az ellenfélnek van siege cucca
- neked van szabad helyed a seregben, tehát max. 19/20-as vagy. Talán az is megfelel, ha 20-szal kezdesz, de nem éli túl minden egység.
Carmang
Nekem saját lebonyolítású csatákban is megtörtént, én inkább bugnak tudom be.

Sziasztok!

Katapultot hogyan lehet foglalni az ellentől?

Az előbb nyomtam egy automatikus csatát, és ott figyelt egy katapult az ellenféltől.
a poén kedvéért azért a nyelvi fájlokba is belefrissítettek ... csak hogy legyen mit keresgélnem 😞

PrasCo
Carmang
Hm.. oké.
Ellenben most a vazallus népek valahogy nem mernek elszakadni tőlem, pedig szép piros, agresszív arckifejezésük van irányomban már nem is tudom mióta. És seregük is van, elkezdték az ő ellenségeiket elfoglalni.

Annak a cirka 20MB-nak a nagyrésze a másolásvédelemért felelős fájlok, a többi adatot meg a steam 'beépítette' az összes pack fájlba, tehát nem kell nagy változást várni ettől a javítástól. updatefiles

Carmang
Hahaha! Steam Community-ben 7 oldalon keresztül megy a találgatás, hogy mi volt a peccs. Van aki 1.3GB-ről ír, a többségnek (nekem is) valami 20MB körüli volt. Reakció a CA részéről még nincs.

Más:
Tegnap kezdtem egy új játékot a hunokkal, viszonylag agresszívan nyomom, Attila kb 7 éves, de Európa barbárlakta részén átmentem már.

Érdekes szituba keveredtem, majdnem baj lett belőle: nyomulok a germánok földjén, fel a dán félszigetre, pusztítom a városokat, mikor a félsziget aljában megjelenik egy fullos, egy 75%-os, és egy 60%-os gót sereg a királlyal. A mellette levő szigeten pedig a dánoknak van a városban egy fullos serege. Mondom nem várom meg míg mind a négyen körbevesznek, és betámadnak, mert az tuti bukta. Elkezdtem visszafelé, a kontinensre iszkolni, hogy legalább a dánok ne érjenek utol, ha úgy dönt a gép, hogy összehangoltan vezeti rám a két népet (mivel szövetségesek). Természetesen nem tudtam jelentősen visszahatolni a kontinensre, a gótok ott voltak tulkép mellettem, a következő körben be is támadtak a 3 sereggel. Az "erőmérő" skálán alig volt sárga pixel, de felvettem a harcot, hogy ha vesztek is legalább, igyekszem minél több kárt okozni az ellenségnek.
Ez lett a vége:
Közvetlen csata után, a gót seregből 2-3 egység maradt seregenként.
A végén felvettem csatlakozni akaró harcosokat (13% replenishment), illetve a megtizedelődött egységek összevonása után így nézett ki a sereg.

Bár állítólag ennek teljesen normálisnak kell lenni a hunoknál 😊
Láttam olyan képernyőmentést, ahol a hun sereg egyes egységei még sárgába sem mentek létszámügyileg, az ellenfél oldalán viszont 4 halálfej szerepelt a 4 sereg helyén.

Szerk: leginkább Tier 2 lándzsás/pajzsos egységekkel nyomultak a gótok, én meg a Tier 1 Mounted Bow-wal.
Utoljára szerkesztette: Carmang, 2016.06.19. 18:29:47

Carmang
A napokban mit frissített a játék? A hírek szekcióban nincs semmi.

Nincsenek ebben komplexebb stratégiai döntések benne, mint más stratégiai játékban, már csak azért sem, mert a "csalással" egy rakás feladatot levesznek ezen a téren. És azt szokták a szemére vetni a TW-knek, hogy nem igazán fejlődik az ellenfelek tudása, korábbi verziók meg azért gyorsabban átlépkedtek az ellenfelek lépésein.
Azon kívül egy szokásos rts-ben sokkal kevesebb gondolkodni valója van az ai-nek?

A több magra optimalizálással van baja, ezt nem vitatom. De próbáld meg, amit írtam, hátha nálad is segít.
Savaran
Ez hülyeség! Nálam az eredeti verzióval semmi probléma, nincs az általad említett körváltás agyrém, pedig gyengébb a gépem mint a tiéd! Vedd meg eredetibe és akkor nézd meg! Én is jártam úgy hogy levarezoltam egy játékot és állandó kékhalállal kidobott, hozzáteszem csak annál a játéknál, megvettem utána akciósan eredetiben, és láss csodát azóta is jó!

Más valós idejű stratégiai játékokban ez másodpercek alatt megy... nem is beszélve arról, hogy ha olyan nagy számításokat kell végeznie, akkor miért nem használja ki a gépemet?
Sajnos húzhatjuk az időt, de a tény az tény... itt a játékot írták meg rosszul.
Már hogyne lenne? Szerinted komplex stratégiai döntéseket számolni az ai-val micsoda, ha nem időigényes számítás? 😊
Ráadásul kismillióan vannak.
Utoljára szerkesztette: Paladin, 2016.06.14. 08:06:07
Én sosem mértem, de nekem is nagyon sokat kel várni. Ez ennek a játéknak a rákfenéje, és igazából nem is értem miért tart ilyen sokáig, szerintem nincs szükség ilyen időigényes számításokra.
Persze van rá orvosság, nyírj ki minél több népet. 😉 Ekkor csökken a körváltási idő. 😊
Természetesen ki van kapcsolva.
Olvastam fórumokon, hogy a várakozási időn nem csak én vagyok felháborodva..
Carmang
Feltételezem nem az "AI lépésének mutatása" miatt problémázik a kolléga, az elég egyértelmű kellene legyen, hogy ha látom az AI mozgását a saját látótávolságomban, akkor az időt igényel.

A géped több mint elég a játékhoz. Nem vele lesz gond. Nem olvastam és nem is beszéltünk róla szerintem, de a játék beállításai közt kikapcsoltad az "AI lépéseinek mutatását" ? Az még meg tudja dobni a körváltás idejét. Teljesen mindegy mit lép a gép. Az erőforrásokat és a körváltás idejét viszont csökkenti. Ha ki van kapcsolva akkor passz, de ha mégsem akkor hátha ez segít valamit rajtad.

Rendben. Köszönöm szépen a válaszod.
Az 1.6 os pach csak három új frakciót ad hozzá a játékhoz. Három szláv népet. Amik nem sokban különböznek más nomád népektől. Ha végképp úgy látod, hogy a játékban lévő minden frakcióval már eleget játszottál és minden csatát lejátszottál amit érdemes, csak akkor érdemes bajlódni az 1.6os kieg telepítésével. Elég macerás és szétcseszi az eddigi telepítéseket akár játszhatatlan szintre. Persze lehet abban reménykedni, hogy ez a verzió már megoldja a problémádat, de erre semmi garancia. Szerintem élvezd az eddig megkapott népeket és töltsd el az időt velük.

Savaran
Megér ez a játék annyit hogy megvegyed!

Mivel említettem, hogy nem eredetivel játszom, reméltem, hogy erre kapok alternatívát...
Savaran
Steamről!

Próbáltam mindent, így marad!
Az 1.5-ös patch alatt kicsivel jobb. Melyik a legújabb patch? Letölteni honnan lehet?
Az angol szótárnál akkor már egyszerűbb ha az eddig elkészült magyarosítást használja. Van még mit fordítani rajta tudom, de ezen a szinten már ez is könnyebbség tud lenni.

Total War - Attila - Magyarosítás

1.6 pach-re is konvertáltam, hogy a szlávokkal is játszható legyen.

Savaran
Valami driver vagy op rendszer probléma lehet.

A feladatkezelő azt írja, hogy 30%-on se fut a winyóm... jah és teljesen levettem a grafikát minimumra...