1333
Total War: Attila
  • Carmang
    Látom az új kiegben (Empires of the Sand) új horda mechanikát említenek, de nem részletezik, hogy milyen változásokat jelent.
    Ha valaki megtalálta ezeket, ne legyen rest beírni az infókat :)
  • Savaran
    Köszi! Közben magam is rájöttem, csak nem vagyok jó angolból, és néha nehezen hámozom ki mi micsoda és miért van :)
  • Terawatt
    Féláron van steamen most a játék amúgy :)
  • Carmang
    A skála mellett jobbra van egy másik skála, az azt jelenti, hogy mennyire elégedett a nép veled. De gondolom nem ezzel lesz a gond. Hanem a jobb oldali "parlamenti ülésterem" szerű résszel, az azt jelenti, hogy a nemesség mennyire támogat téged. Úgy tudod növelni, hogy egy magas befolyással rendelkező családtaggal támogatókat gyűjtesz (Gather Support, asszem az ököl jel).
    Azért a középső sáv egyes osztásaira vidd rá az egérmutatót, és olvasd el, hogy az adott százalékon milyen előnyök/hátrányok érik az országodat. Pl ha nagyon magas, akkor csökken a családtagok hűsége, a szaporulat, de magasabb lesz az adó, meg ilyesmi.
  • Savaran
    Ott ahol a családfát irányítom, ott van középen fent egy skála ami asszem a befolyást jelenti, na az folyamatosan megy át pirosba, hogyan milyen intézkedésekkel lehet a sárgát visszaszaporítani?
  • Savaran
    Nem tudom sajnos.
  • Angelus1991ster
    Ezt is a moddereknek kell megoldani. Szégyenszemre a illatos verziót szedtem le. Assembly kit megjelent már a Total War Attilához?
  • Savaran
    Na igen, a nyugat magasról tojik mindenre csak a hamburgerzabálóik boldogok legyenek, amúgy szerintem a tw széria is valamelyest rétegjáték...az amcsiknak bőven elég lenne két játszható nép az Attilában hunok rómaiak oszt csókolom, szerintem a népek és törzsek kusza szövevényében elvesztik a józan itélőképességüket, talán el sem hiszik hogy olyan népek léteztek....
  • Angelus1991ster
    Pedig megtudnák oldani. Adottak a lehetőségek. Creative Assembly is a licensz eladásba bele menne valószínűleg. Csak egyszer kellene megvenni. Azután ontani lehetne a magyar TW játékokat. Honfoglalás, kalandozások, keresztes háborúk, tatárjárás. kiskirályok háborúi, Nagy Lajos háborúzása, Mátyás király hadjáratai, török háborúk, Rákóczi-szabadságharc és 1848-49-es forradalom - mindkét oldalról. Ha netán más ország megvenné.
    Egyébként kurva elszomorító, hogy a felvásárló piac a legngyobb cenzor is. Mindig a legalacsonyabb iskolázottságú és igényű tömegember igényeit elégítik ki elsősorban.
    Ezért kevés a tartalom a játékokban. Második világháborús játékokban is csak mindig ugyanaz a pár ország harcol egymás ellen. Az ostoba proli csak annyit jegyez meg, hogy : "vótak a nácikok + a ferdeszeműek, ellenük harcút a komcsi (fuckinputin), angol, dicső hős amerikai és csigazabáló" semmi Románia, Finnország, Magyarország.
    Középkori játékokban is csak keresztes háború és százéves háború volt.
    Nemhiába a politika is alsótagozatos vagy érthetetlen jogi nyelven szinten kommunikál a néppel.
  • Savaran
    Egyetértek mindenben amit leírtál, igen én is minden TW játékot főként magyarokkal játszottam (shogun2-t nem, értelem szerűen), még az empire tw is magyar moddal :)
    Medieval 2-t meg szétjátszottam :)
    Az Attila tw pár napja vettem meg, de már kitört a szerelem, pedig még most tanulgatom :)

Valahogy hanyagolják a magyar történelmi játékokat, arra hivatkoznak nem lehetne külföldön ahol a pénzesebb felvásárló piac van értékesíteni, mivel szerintük nem érdekli őket...Attila TW rácáfol erre, a hunokkal vagy azok ellen mindenki szeret játszani :)
    Utoljára szerkesztette: Savaran, 2015.09.12. 22:20:59
  • Angelus1991ster
    Tudom vannak mohácsi, isaszegi , nándorfehérvári csatákról Medieval II-es motorral forgatott videók. De ezt ugyanúgy meglehetne csinálni a Total War Attilával.

Amennyit a magyar állam elpocsékol pénzt a filmiparba, azt fektethetné ebbe. Úgyis a legtöbb gyerek CoD-ozik, GTA-zik, Minecraft-ozik. Ha már a gép előtt ül és játszik akkor valami tudást fel is szedhetne akarva-akaratlanul. Pc játék egy eszköz is lehetne ez ügyben. Eszköz is a fantázia megjelenítésére, de eszköz is a valós dolgok megjelenítésére is.

1848-as, 1956-os FPS, középkori Magyar királyságban játszódó RPG. Szakaszokra felosztott Total War epizódok a magyar történelemből merítve. Rengeteg script-el, szöveggel stb.
  • Angelus1991ster
    Jó, csak nekem elsődleges ha egy játékban vannak magyarok, vagy lehetnek. Akkor a saját országommal írjam át a játékban lévő történelmet. Medieval I és II ( bár az egy az annyira bonyolult volt és cdt-ző, hogy agybajt kaptam tőle), Empire-ben és Napoleon-ban is ezt tettem. Medieval III-at várom már.
    Magyar Királyságból -> Magyar-Római Birodalom lesz. Császárság továbbvitele nem az Orosz Cári Birodalomban lesz, hanem a Magyaroknál.

Total War : Attila grafiája, fizikája, motorja alkalmas erre. Nem lenne rossz , ha a magyar állam a teljesen fölösleges filmipar helyett a játékiparba fektetne pénzt.
    Megvehetné a játék jogait, editorjait és stb.-jeit. És egy magyaroknak szóló Total War szerű játékot dobna össze.
    Történelem oktatást segítve.

Utoljára szerkesztette: Angelus1991ster, 2015.09.12. 21:29:21
  • Savaran
    Ja most néztem, de nem baj szimpatikusak az alánok, azokkal gyárilag lehet települni, mint megtudtam, úgyhogy ők lesznek a favorit :)
  • Savaran
    Én is a medieval 1 óta játszom :) Minden kieg meg rész megvan csak a shogun1 nincs meg
    Utoljára szerkesztette: Savaran, 2015.09.12. 21:22:28
  • Angelus1991ster
    Hát igen. Total War az mindig, 11 éve tartó kapcsolat. :D
  • Angelus1991ster
    Külön móddal lehet. De az most teszteltem és bugos , mint a rossebb. Desolate régiókat nem enged újból felépíteni stb.
  • Savaran
    XD Ja most látom egy tankos kolléga :)
  • Savaran
    Nekem az a mod van meg steamről ami az összes nomád népet feloldja pl a magyar törzset is, azokkal akkor lehet várost foglalni és azt fejleszteni?
  • Angelus1991ster
    Úgy tudom egy mód segítségével lehet.
  • Savaran
    Köszönöm.
  • Angelus1991ster
    Sikerült a Magyar frakcióval játszanom és tudok települést foglalni. Talán nem lesz belőle CTD.
  • PrasCo
    Igen.
  • Daermon
    Nem is tudtam, hogy már van magyarítás. Lehet előkéne vennem megint a játékot.
  • Savaran
    A great migrators népekkel pl. Alánok, le lehet telepedni? Úgy értem városba, mert a hunokkal kezdtem egy játékot de csak kifosztani meg kipusztitani lehet a településeket
  • Terawatt
    Most nézem, hogy rossz totyikna írtam. Aréna kell nekem :D
  • Savaran
    Nekem azt írta ki a játék hogy nem kompatibilis a moddal
  • Terawatt
    Akinek korábban volt Sega accountja és ott szerzett cuccokat az ezen az oldalon vissza tudja állítani, ha regelt új nem sega-s accot. Nekem így jött vissza 25k arany és pár prém egység. Leváltották azt az account rendszert és maguktól nem migrálhattak adatot csak ha beleegyezel.
  • Terawatt
  • Yag
    Sziasztok!

Akinél fut a játék és pörgeti is a köröket a magyarosításra kellene pár teszt. Rómaiak és Északi népek viszonylatban.
    Szokatlan, elgépelt, nem passzol stb. szögegeket keresek.
    Elég a PrintScreen, jöhet ide is vagy mailba.
    Thnx.
    Yag.

Total War – Attila magyarítás
  • szabo15
    Kedves Total War Fanok!

Fordítókat és tesztelőket keresünk a Total War - Attila c. RTS játék magyarításához,

Követelmények:
    - Alapfokú angol nyelvtudás.
    - A TW játékok alapfokú ismerete.
    - Játékidő
    - Jó helyesírási és fogalmazási készség.
    - Kitartás (mert ez nem egy könyü feladat)

A fordítási folyamatok elkezdtődtek. Az aktuális állapotot megtekintheted : http://total-war-attila-magyaritas.darkrpg.hu/

Tedd próbára a játék és nyelvtudásod egyszerre.

Ha kedveled a játékot és szeretsz játszani vele és szívesen részese lennél annak, hogyan születik meg egy komoly Magyarosított játék, amibe beletennéd egyéniséged és a munkádat hogy viszont is lásd az általad belefogalmazottakat akkor jelentkezz az alábbi címen:
    [email protected]

Közreműködők :
    Yag - Fordítás, tesztelés
    SZG - tesztelés

Támogatók:
    Edward
    Szalin
    Utoljára szerkesztette: szabo15, 2015.07.26. 21:53:38
  • Although
    Igen olyan mint egy gépi sakkjátékos. Direkt volt olyan ahol hadrend változtatásokkal próbáltam megzavarni de reagált mindenre. Vagy csapdát állítottam, mindig jött egy egy lovas felderítő aki megkereste hol vannak az egységeim. Szóval pofás lett. Komolyan kell venni mert, főleg magas értékű generális nagyon rossz tud lenni. Mindent használni kell terepet, létszámfölényt, stb.
  • e98ff
    Következőnek szerintem az lesz, hogy a WRE-vel kezdek hardon, csak jó lesz először beletanulni a játékba, mielőtt felülök a szopórollerre önszántamból :)
    A lovas egységek a Sassanidáknál nagyon idegesítőek még mindig, általában neki jóval több van, mint nekem. Egyszer nagyon meglepett, két sereggel mentem neki egy főleg lovasokból álló csapatnak. Az egyik seregem ugye erősítés volt, gyalogosokból állt főleg. Gondoltam, hogy majd szépen bevárom őket a fő seregemmel, aztán ketten nekiugrunk a gépnek. Ő nem így gondolta. A Lovasaival lerohant, és mielőtt reagálni tudtam volna már a fél seregem futott, az erősítés meg félúton sem volt még. Szégyellem magam, de be is töltöttem azt a csatát újra... (azzal indokoltam magamnak, hogy csak a régi gyenge csata ai-hoz voltam szokva, és azt hittem ,itt is hülye lesz a gép. Most megtanultam, hogy a medve nem ember, a lovas nem játék :) )
    Utoljára szerkesztette: e98ff, 2015.07.20. 07:53:52
  • Although
    Szerintem ez az a játék ahol beérett a CA évek óta tartó munkája egy fejlett AI összehozására. probáld ki a WRE-t :) Meg fogsz lepődni. Ezt a játékot arra hegyezték ki :) A túlélésért folytatott küzdelem értemet nyer :) Egyik kedvenc cégem lett. Meg is vettem a alien játékukat is.
  • e98ff
    Elég kihalt a fórum, de azért megosztom a tapasztalataimat a játékról. Most lett csak elég erős gépem hozzá, hogy végre max quality beállításokkal élvezhessem a játékot, püfölöm is már pár napja :)
    ERE-rel kezdtem, hardon. Az eleje még eléggé könnyű volt, majdnem abba is hagytam a kampányt, annyira lapos volt az első 10 kör. Minden abból áll, hogy búzaföldeket meg szanitálós épületeket húzok fel mindenhova, meg egy kicsit szenvedtem a gótokkal is északon.
    De aztán jött a feketeleves.
    Az Assasinidák (tudom, nem így hívják őket) megtámadták az egyik puppet state-emet. Hallelujja, gondoltam, bele is vetettem magam én is a háborúba. Na de a kis genyó rámküldött két fullos sereget, nekem meg csak egy védekezett a határ menti kis városban. El is páholt rendesen.Ellentámadásba is lendültem közben, Konstantináplyból hoztam egy fullos sereget és még valahonnan egy másikat, gondoltam ez elég lesz. Pár körön keresztül ment az adok-kapok, majd az örmények is megjelentek egy fullos sereggel Trapezund mellett. Egy városomat kifosztotta, de amikor a második került volna sorra, akkor a helyi kis maroknyi seregemmel sikerült teljesen szétverni őket. Protipp: A gép sűrűn játssza el, hogy betámad egy kis sereggel, mögé áll egy fullossal, mint erősítés, és a kettő együtt ostromol.Namost, ha megölöd a kis sereg vezérét, akkor az erősítés is megkapja a general dead mínuszt. Ezt kombinálva a tornyok tüzes nyilaival egy hatalmas sereget is simán lehetséges megfuttatni.
    Egyébként ez volt az a pont, ahol rájöttem, hogy ebben a játékban egy háború tényleg háború. Hosszú körökön keresztül lehet csépelni egymást egy erős ellenféllel, miközben nem kell területet szerezni, lehet fosztogatni is. És az ai előszeretettel fosztja ki azt a települést, ami nem kell neki. Én se vettem el az assassinidák településeit, így is annyi van nekem, hogy nem tudok velük mit kezdeni.
    Viszont egyelőre akárhány szövetségesét is poroltam el, akárhány full stack csapatát döngöltem a földbe, egyszerűen nem hajlandó békét kötni.
    Hát, egyelőre ennyi. Megyek is ostromolni egy perzsa települést :)

Ja és a WRE teljesen meghibbant, körök óta azzal zaklat, hogy a puppet state-em akar lenni. Egyszer még 8000 aranyat is felkínált ezért :)
    Utoljára szerkesztette: e98ff, 2015.07.19. 20:16:22
  • e98ff
    Ja, a steames accountom: e98ff
  • e98ff
    Valakinek nincs kedve egy online kampányhoz? Itt az egész nyár, és még soha nem próbáltam a multi kampányt. Itt lenne az ideje :)
  • trigorin
    Próbálta vki a Cinematic Battle modot? A vanilla játékban elég gyatra a csata közelről nézve, csúszkálnak az emberek, néha ide-oda csapnak egyet, nem is értem. Ez a mod elvileg ezt hivatott javítani, de azért vannak kétségeim.
  • sakkay
  • PrasCo
    Én nem is értem; csak egy nyugodt, békés estét akarok többnyire eltölteni a játékkal, de valahogy folyton beleakadok ilyen dolgokba. :D

• Although
    Hihetetlen hangulatos képeid vannak :)