Total War: Attila
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"All those moments will be lost in time, like tears in rain."
Kicsit segítenétek, hogy a különböző nyílakat h érdemes felhasználni?
Aztán jött a 2006-os Mark of Chaos. Nagy reményekkel ültem le játszani vele. De elkövettem egy "hibát": előtte játszottam a Medieval 2-vel, és azután már annyira üresek voltak a csaták, hogy gyorsan le is töröltem. Most a CA minden bizonnyal a valaha volt legjobb WH játékot készíti el. De előtte ott van még a Shogun 2: FotS, a Rome 2, az Attila, amiket végig kell játszanom. Suli és munka mellett nehéz mindenre időt keríteni :)
Dinos TW nem hiszem hogy lenne :D egyre biztosabb hogy a következő warhammeres Tw lesz.
Számomra szuper hír egy középkori Tw annyira nem hiányzik, pár átnevezett frakció és lényegébe ua. mint az Attila, egy fantasy TW nha az viszont megreformálhatja a sorozatot.
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
It\'s a trap!!! :)
15 éve Total War!! A vége a videonak hatalmas!! Nézzétek meg 2:34-nél ;)
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
Nekem meg van egy " Attila kardja – A RÓMAI BIRODALOM VÉGNAPJAI ( Michael Curtis Ford ) könyvem.
Szerintem cserélhetnénk .... már ha megvan elektronikusan is ... : P
www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu
Egy multiplayer kampányban bent lenne valaki?
(szerk.: Hja, azon én is röhögtem, hogy el lehetett dönteni, hogy pontosan melyik két golyójától szabadul meg a kolléga, a szem-, vagy az egyéb golyóitól. :D )
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2015.03.09. 12:33:52
észre vettem, ha sokáig táborotik egy városban a királyom, büntit kap...az egyik családtagom kasztrálva lett, igy a lojalitije 2 röl 7-re emelkedett, de igy is lehet neki feleséget keresni :)))
Szóval nem reménytelen a dolog (talán) csak azt nem értem én sem, hogy van vagy 30 tartomány és körönként +1000 a bevétel. Persze innen szép nyerni, de nem is tudom, Túl nagy a terület és baromi sok vándorló nép van akik bárhol feltűnhetnek a határon vagy már azon belül. Minden városba meg nem lehet sereget telepíteni.
Kinek milyen tapasztalata van Rómás védésben és stratégiában ? Mit érdemes erőlteni és mi az ami csak a köröket viszi ?
De jogos kora volt én is jot nevettem rajt. Bár lehet nem is lett volna olyan rossz ötlet, bekenni valami gyúlékony anyaggal és szétpaccsantani :D
Szerintem kicsit irreális a +300as körönkénti pénz ekkora birodalomnál és a teljesen leamortizált városok. A megoldás amúgy kb annyi lehet, hogy felégetem a településeket egészen Franciaország déli részéig meg Olaszország északi pontjáig és ott védekezni ahogy erőből kitellik
Lényeg a parancsnok azt kell megszórni meg a komolyabb nehézgyalogságot, a maradékra pedig nagy páncélátütásű dárdák stb.. igy mire közel ér elég jol megfogyatkozik, szemből a gyalogság nekiront majd a lovasság hátbakapja őket, ilyenkor már esélyes hogy a parancsnok lemegy számolni az ibolyákat, ami megtöri a sorokat és sorban elkezdenek menekülni.
Fontos a lovasság, főleg azoknál a népeknél ahol hamar van shock cavalry, miközben nyomul az ijászait folyamatosan bolygatni kell ne tudjanak lőni, sajnos hajlamos egyből szétszorni őket laza alakzatba amibe elég kis veszteséget szenvednek távolsági fegyverektől viszont lovasság iszonyat jó ellene.
Természetesen fontossak a körülmények, magaslat erdő érdemes adott bonuszokra gyúrni és ott harcolni, pl északi vikingekkel tolva szinte csak télen támadtam ha komolyabb ellenállás volt, ugye ők +10 morált kapnak hóba :D ráadásul ha mázli van esik pluszba és mire odaérnek még jobban kifáradnak.. Ha meg van hegy és neki kell felfelé jönni akkor azért már csak mészárlás szokott lenni :D
Egyébként érdemes megtörni valamelyik szárnyat mert ha nincsenek védve az adott egység oldalai akkor arra is moral büntetést kap.
No meg ügynökök tevékenykedése sem rossz..
angelus1991ster.blogspot.hu
Itt, Attilában a tenger egyelőre súlytalanabbnak tűnik sokkal, na meg elég komoly szárazföldi haderőt kell fegyverben tartanom ahhoz, hogy hacsak nem élet-halál kérdése, ne fizessek még további párezret egy, az idő zömében a dokkokban döglő flottára.
...és az Úr megjelent égő csipkebokor alakjában, és azt mondá: "Hm, roston sült ló!" :)

Most csak a delete gomb van ami elég gyér megoldás.
Ha a HUN frakciót választom akkor látható, hogy a Hunok-tól keletre van egy Magyars frakció is aminek Csaba a vezetője, királya.
Nos, én úgy tudtam, hogy a legenda szerint Attila leszármazottja / fia Csaba . A mondák úgy mesélik hogy Aladár és Csaba közt folyó rivalizálás csatában Csaba végül vereséget szenved és maradék seregével görögország irányába a mai székelyföldre menekül.
Vagy inkább szokás szerint ne keressünk történelmi vonatkozásokat és realitásokat a játékban ?
Remélem lesznek olyan MODok amik tisztázzák és elsimítják a történelmi kronológiai fodrokat a játékban.
Viszont indirekt módon egységkövetést találtam benne ... egységet kiválasztom és a delet gomb megnyomása után valamennyit követi az egységet a kamera.
Tervem az , hogy a Shogun II-ből a Gatling géppuskát átvigyem a játékba, plusz egykét I vh-s tankot a Great War módbol.
lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram
Rome2ben a legjobban azt szerettem, hogy nem nagyon haltak meg végleg az egységeim és dédelgettem őket. Sims Total War. :D
Shogun 2 nekem Kb teljesen kimaradt. Virág editiont megnéztem és annyira nem mondott nekem semmit az ottani frakciók, egységek és emiatt hagytam.
lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram
Akkor 6 osztag parittyás bármit bevert mivel az Ai állt és nézte ahogy elhullanak az egységei.
Én meg sosem temetek el TW-t akkor nem rendeltem volna elő ezt sem. Bár nekem Shogun 2 sokkal jobban tetszett mint Rome 2 de sosem fikáztam azt sem, de azért összességében sajnos Rome 2 volt a sorozat mélypontja.
Nekem egy városvédésem volt ahol legalább 10egység íjász-parittyás+gyalogos sereg jött nekem. A gyalogosokat könnyű volt elverni a parittyások után kimentem - feleslegesen. Leamortizáltak. A lovasaim addigra elfogytak a parittyások meg röhögve elfutottak és meg-megállva le dobálták az üldőző egységeket. Mivel én védtem és volt még tornyom, vissza vonultam a tornyok árnyékába. A parittyások vesztére mivel a tornyok hatósugarába érve már nem tudtak sokat tenni. Idegesítő tud lenni ... de talán ezért kezdem megkedvelni ... ? Jöhetne pár skin és overhaul mod ...