1333
Total War: Attila
  • bazsidiver
    Csak nehogy az legyen a vége hogy hogy sorozat annyira "megújjul" hogy egy konzolos verziót is kidnak. A segából kinézném...
    Amúgy szeretem, a fantasyt de egy új medieavalnak sokkal jobban örülnék, med2vel játszottam talán a legtöbbet a sorozat részei közül, az omc bajnokságok még mindig medin mennek, a jobbnál jobb moddokról meg ne is beszéljünk.
  • Hunor1
    jó én le is zárom, úgysem fogjuk egymást meggyőzni. egyesek szeretik a fantasyt, mások pedig nem. ez van. abban reménykedem csak hogy ha a warhammerben csinálnak valami értelmes ficsőrt azt majd egy következő történelmi total warba is beillesztik .písz.
  • wednes
    Én viszont nagyon tartok tőle, hogy az újdonság ezzel ki is merül, hogy áthelyezték a témát. Persze kidolgozzák az egységeket, fejlődést stb. De a szériára ráférne már nagyon egy játékmenet frissítés is.
  • Paladin
    Azték témára nem lehet egy teljes total wart felhúzni, ahhoz szvsz túl szegényes és limitált. Annyira elég, mint amit a Kingdomsban csináltak - egy kiegészítő egy része.
    Érdekes korszak, és kultúra, nekem is egyik kedvenc kollokviumom volt anno, de ehhez "kevés".
  • ratgab
    Kicsit olvass utána a Warhammer-nek....Folyamatos háború zajlik abban a világban. Ennél jobb Total War témát nemigen lehet taláni ami nem valós történelme eseményekre épül. Amúgy meg volt immár számtalan valós történelmi eseményeket feldolgozó rész, egyszer kikacsinthatnak más irányba is. Ki tudja még a végén nektek is be fog jönni.
  • ratgab
    Én például pont nem szeretem a napóleoni időkben játszódó részeket, sőt még a dél amerikai se jönne be. Ellenben a Warhammer rendkívül komor, sötét és kegyetlen világában szuper lesz Total War-t játszani. Végre nem egykapta fa ugyanolyan egységek, itt lehet majd változatosságot kreálni a játékban egység szinten. Ráadásul a Warhammernek kiterjedt háttéranyaga van, szóval ne egy összecsapott fantasy világot képzelj el.

Amúgy volt már próbálkozás a Medieval 2 kapcsán. Egy lelkes modder csapat kreálta meg a Warhammer modot Call of Warhammer néven. Igazán eredeti dolgokat tettek le az asztalra azt kell, hogy mondjam.
  • Hunor1
    "nem nagyon látom, hova lehetne újat beerőltetni."
    például lehetne egy közép amerikai helyszín, Azték TW. :)
    én eddig EGY olyan játékkal játszottam ahol ez a kultúra szerepelt, a magyar csapat által készített "Theokracy" !
  • McCartman
    Szerintem pont itt lenne az ideje egy új medievalnak, egy új motorral természetesen.
  • Paladin
    Nem bánom, hogy nem húzzák még le a harmadik rókabőrt a medievalról. Kifejezetten örülök annak, hogy valami olyat próbálnak még először, amit eddig nem.
    Jobban szeretnék valamilyen történelmi témájút alapvetően én is, de ott eléggé behatároltak a szóba jöhető korszakok, nem nagyon látom, hova lehetne újat beerőltetni.
    A Warhammer legalább egy felnőtt fantasy, abból lehet hangulatos dolgot csinálni.
    Utána úgyis jönni fog a harmadik kör. De minél később válik az egész egy CoD és társai féle évenkénti újrafeldolgozássá, annál jobb.
  • McCartman
    Én se értem miért kell ezt a vonalat erőltetni, ahelyett, hogy a medieval 3ba fektetnének időt és energiát. Mondjuk nem is én vagyok a célközönség mert sosem érdekelt ez a fantasy -varázs,mágia-etc. téma.
    Mikor először láttam megemlítve valakitől, hogy warhammer témájú játék készül biztos voltam benne, hogy csak valami vicc, annyira idegen az egész total war franchisetól az elgondolás.
  • Paladin
    Szeretek.
    Warhammer meg különösen jóféle fantasy.
  • Hunor1
    ok ti tudjátok... ha felnőtt fejjel még szerettek orkok meg élőhalottak, skeletonok ellen játszani.... én jobban szeretem a légiókat, de akár a napoleoni seregeket kommandírozni. hogy a különbözö perkekről meg varázslatokról ne is beszéljünk.
  • Torzonborz
    "nyálas szájú tinik felé nyitnak"

A Warhammer névvel !?!? Ne haragudj de ennél nagyobb baromságot nem is írhattál volna.
  • Hunor1
    én nem! ez lesz az első total war amit nem veszek meg. nyálas szájú tinik felé nyitnak... jujj de cuki lesz amikor majd egy skeleton hadsereg ellen vezetem az ojkokat jáááj!

a barmok , ott lett volna egy hatalmas lehetőség egy jó kis Azték stb. dél-közép amerikai témát feldolgozni akár.
    Utoljára szerkesztette: Hunor1, 2015.04.22. 18:55:08
  • ratgab
    Még nincs topikja, de megtörtént a Total War: Warhammer bejelentés. Még idén jön elvileg a játék + 2 kieget is beígértek hozzá.
    Bejelentés videójából az szűrhető le, hogy Orkok, Élőhalottak, a Káosz hordái, a Birodalom és a Törpék valószínűleg játszható nép lesznek. Szerintem lesznek elfek és skavenek is valamint egyéb emberi birodalmak. Én már izgatottam várom.
  • Elar
    Pff. Komolyan szivat a gép.
    411-ben elfoglalom a 4. régiómat, h legyen egy kikötőm, hátha tudnék még kereskedni.
    Erre ezután egyből hadat üzen nekem a legerősebb hatalom a Sassanid Empire + kb 8 puppet állama
    De eddig SOHA nem volt közöm hozzájuk.... Nincs is határom velük.
    Visszatöltöm - Giftet adok.... Ez max 1 kőrrel tolja ki a hadüzenetet.
    Tehát most folytathatnám úgy a játékot, hogy a komplett kelet hadban áll velem, aki kb a 10-12. az erősorrendben.

A többi anomáliát csak megemlítem. Mivel szöviben vagyok a hunokkal, folyamatosan magukkal (akarnak) rángatni háborúkba. Mivel mostanában nem megyek - ezért megbízhatatlan lettem.

Ha akarok tábornokot, politikust kijelölni, az első kb 3-4 piros tulajdonsággal jelenik meg, Tök mindegy hányszor töltök vissza, vagy kit választok.

Sikerül a Macedónokat puppetre rakni, mikor elfoglaltam őket. Erre 2 kőr múlva beáll hozzám 3 egységgel raiddelni. Muszáj volt ismét szétütni.
    Komolyan nem értem, hog ymi szükség erre. Nem emlékszem milyen nehézséggen kezdtem, lehet h very hard - de frankón a fxxxxx kivan ezzel.
    Jó legyen nehéz, ne legyen olyan "unalmas" mnt az eddigi TW-k, de akkor is.

Kinlódom az egyik tartománnyal is. Ugye ennek Bizánc a fő régiója amit ostrom alatt tartanak. Emiatt az Immigrants érték 17%. Ez totálisan elcseszi a public ordert, vagyis egy 17-es sereg állomásik ott, h ne tizesével rohanjon le a PO.

Szóval azt hiszem nem erőlködöm tovább. A 2. játékom is egyszerűen kezd élvezhetetlenül játszhatatlan lenni. Most van az h semmi megoldást nem látok már arra, hogy a Vizigótokkal folytassam. Oké feladom a 2 problémás tarományom. ÉS? A buzi keletiek úgyis utánam dobálják a 20-as seregeiket.

• Yag
    Sziasztok!

Keresek vállalkozó szellemű embert aki "aktívan" játszik a játékkal és tesztelné a fordítást. Nem kell fordítani, táblázatokat bogarászni, csak játszani és jelezni, hol nem passzol vagy hibás szerinte ( pl. ékezet hiba ) a fordításaban) Esetleg egyéb észrevételt is szívesen fogadunk.
    Teendő :
    Játszani és használni. Alkalomadtán print-screent csinálni a hibáról. A készült print-Screent elküldeni mailban.

Sajna képtelen vagyok annyi kampányt indítani amennyit kellene ahhoz, hogy lássam minden szöveg a helyére került rendesen. Vagy sem ...

Ennyi lenne.
    A többit személyesen mailban vagy cseten.
  • sakkay
    Nem érdemes visszatölteni, elveszi a játék sava-borsát. Ha valaki tanul, akkor esetleg, de én akkor sem teszem. Persze ha rám hallgattok mindenki azt csinál amit akar
    Most fejezem be K-Rómával, elég brutál volt. De ha valaki kihívást akar érdemes. Nem tudom mikor élveztem utoljára így tw kampányt..mód nélkül talán soha..
  • Elar
    Köszönöm
    Tehát pl a port tud kereskedni csak pl a templom nem hozza a bónuszt - sőt
  • Riddick21
    Ha megjavítod az épületeket, használhatod a várost, de a public ordert nagyon elbassza.
    Ha visszabontod a főépületet 1-es szintűre, akkor olcsóbb lesz a konvertálás, és a visszabontás csak egy kör. Vagy visszatöltöd, kirabolod, felgyújtod, aztán a következő körben elfoglalod, az sem lesz olcsó, de nem kell várni a konvertálásra.
  • Elar
    Elfoglaltam egy II szintű macedón várost.
    6 rongált épület van. A konvertálás 23e arany és 12 kőr.
    Ki van írva egy piros háromszögbe, hogy addig nem működnek az épületek amíg nem konvertálok.
    Most akkor h kell értelmeznem? Ha kijavítom őket, akkor sem fognak termelni?
    Vagy akkor mi értelme van egyáltalán elfoglalni egy "idegen" kultúrájú várost?
  • McCartman
    Akkor ezen is változtattak, a patch előtt is több PU bónuszt jelentett ha településen állomásoztattad őket ezek szerint akkor most már csak akkor ad.

Valószínű, hogy akadályozza.
    Csak akkor tudsz kereskedni egy másik frakcióval, tengeri úton, ha a fővárosodhoz tartozik vagy szárazföldi kapcsolata van egy kikötőddel ugyanígy a kiszemelt partner esetében, szárazföldi úton, ha szomszédos vagy vele és nem választja el tőled semmilyen óceáni távolságokkal vetekedő folyó, ami amúgy kész röhej.

Igen, azoknak az árát és fenntartási költségét szépen felemelték, én is csodálkoztam rajta.
  • Elar
    Kb 15 év játék után vettem észre, hogy 1000 arany a Mercenary onager körönkénti zsoldja.
    Majdnem szétfejeltem a monitort
  • Elar
    Az osztrogótokkal
    Be kell állni a városba.

A kereskedelmet akadályoza az ostrom is?
    Illetve adott egy mellettem lévő város - kereskedem velük. Emelett van egy másik város, amihez szép egyenes út vezet, hegy és víz nélkül. Velük nem jánlja fel a dolgot. Azért mert nem szomszédos állam?
  • McCartman
    Melyik frakcióval játszol?
    Ha a legújabb frissítéssel játszol megnéznél nekem valamit, a patch előtt a hadsereg jelenléte bónuszt adott a közrendre a tartományban(military presence) , bármit csináltak, bárhol voltak a tartományi határokon belül. A patch után már csak akkor ha egy településen állomásoztatod őket, ez nálad is így van vagy az én játékommal nem stimmel valami?
  • McCartman
    Bármilyen korrupció csökkentő tulajdonság a már meglévő korrupciót csökkenti százalékos arányban.
    Tehát -10% korrupció nem egy az egyben viszi le 10 százalékpontnyit hanem pl. a 7%ot csökkenti 0,7%kal.

A Duna például áthidalhatatlan akadályt képez régiók között a kereskedelmet illetően, így hiába vagy határos nem tudsz.
  • Elar
    Ahh :)
    Valaki a kérdéseimre tud alant válaszolni? :)

Illetve megint felmerült valami. Egyelőre nincs tengeri kikötőm, de van 3 tartományom.
    Vesznek kőrbe különböző országok, kereskedelmi egyezményt viszont csak kettőnél jön fel?
    Mi lehet a probléma?
  • McCartman
    Az egyik barbár kampányban annyira megkedvelt Róma amiért a szomszédaim irtásával voltam elfoglalva, hogy ki tudtam belőle sajtolni egy kis pénzt a békéért, 5 ezret a kereskedelmi egyezményért, 10-15 ezret meg csak úgy a jószándékuk jeleként. Később még pár ezret utána bele is roppantak a nagy bőkezűségbe. :D
  • Elar
    Előbb rosszul írtam. Még mindig megvan az az opció, hogy tudunk leszívni pénzt a zölddel jelölt államoktól :)
    Igaz csökkent. :)

Szerződést senkivel nem tudok kötni :) Érdekes, hogy már moderate az elfogadási esély - ennek ellenére nem fogadják el.

Lenne néhány kérdésem.

Ugye lehet növelni a seregek tulajdonságait is. Ott van olyan is ami 10-20% növeli agrikulturális bevételt - ha belföldön tartozkódik. - Ezt jól értelmezem?
    Illetve a traitsoknl van olyan, hogy a commanded force és commanders force. Az első az egész seregre a második csak a parancsnoki egységre vonatkozik?
    Ti, ha már nagyobb a város (5 slot) akkor hogyan osztjátok el a helyeket?,
    Illetve, hogy képeztek jó kormányzókat?
    Immigrants - ez most jó vagy nem jó? :)

+1 bónusz kérdés. Korrupció: Mondjuk a provinciába -7%. A tábornoknak skilljei-ben feltolom II-re a korrupció ellenes tulajdonságot - a provincia -5% lesz. Nem nulláznia kellene?

Gyilkos egyébként a játék. Nagyon nem tetszik, hogy az AI gusztustalanul kihasználja, hogy ő kezeli az összes frakciót. Valahogy mindig úgy csűri csavarja, h vmilyen sereggel mindig fenyegessen.

A hunokkal kötött def alliance egy nagy csőd. Gyakorlatilag már vagy 7-8 országgal hadban állok én is, akik most szépen meg is érkeznek jó messziről hozzám a fullos seregeikkel, hogy akkor elporoljanak engem.
    Mert ha nem lépek hadba a hunok oldalán akkor a vágottszeműek megsértődnek..... 22-es csapdája.
    Békét természetesen nem tudok kötni, mert egyből -200 lesz a viszony.
  • sakkay
    Igen. Mondjuk én lemészárlom őket ha lehet..biztos ami biztos.
  • Stief
    Sziasztok ellenfél ostromgépeit hogy lehet ellopni vagy csak véletlenszerű hogy nyertes harc után nálad marad?
  • Elar
    Volt eddig egy egész jó kis "bug".
    A jó viszonyban lévő államoktól rendszerszeresen kértem pénzt. 300-800 aranyat.
    sokszor adtak is :)
    Volt h 3000 arany is összejött egy kőrben.
    A múltkori frissitéssel sajnos kilőtték a dolgot ha jól látom :)
  • Angelus1991ster
    Elég érdekes , hogy végre lehet a település nevét átírni:) Savaria-ból lett Szombathely:D Jó , hogy az Insert gombbal a mozi kamera mód is megmaradt.
  • Yag
    Sziasztok!

Kersek olyan embert aki szívsen csatlakozna az Attila - Toral War magyarosításában. A Rome II.-t Edward csinálta de ebbe a projectbe már nem fogott bele.
    Elkezdtem/tük ketten, de lehetne gyorsabban is haladni ha csatlakozna még hozzánk egy-két lelkes ember aki a játékot és az angolt is kedveli. Páne van ideje arra, hogy pár hétre az legyen a "játéka" hogy egyre több magyar betű kerüljön bele a játékba.
    Szeretném ha egy elég jó magyarosítás kerekedne ki belőle aminek a segítségével mégtöbben tudnak majd játszani.
    Keressetek mailban : [email protected]

Tesztelés és szöveg fordítás lenne a feladat.
  • Hunor1
    köszi a választ! Én is betettem kormányzónak a császárt, igaz Rómába. ott nem nagyon fejlődött. csak 3 csillagja van. mint említettem a feleség keresése megfeneklett, mert mindössze 1 eladó lányt találtam egy afrikai népnél. azt meg nem adták oda ! pedig jóban vagyok velük. pénzt is kínáltam de semmi. örökbe is fogadtam de én inkább olyan karaktert kerestem aki fiatalabb a császárnál és nincs negatív tulajdonsága.
    de mindegy is mert meguntam a veszkődést ezzel a császárral, kiraktam egyszál magába ellenséges területre ahol azonnal betámadták és így hősi halált halt :)
    az utána következő öreg testvérénél egyelőre azt látom hogy a provinciákban pozitívra fordult az elégedettség, úgyhogy talán megérte a váltás .
  • PrasCo
    Az első kérdésem, hogy mivel foglalkozik a császárod? Parkolópályán van? Ha sereget vezet, de nem bonyolódik aktívan ütközetekbe, az is problémás. Személy szerint mindig ki szoktam nevezni a főváros kormányzójává, ott nem nagyon teszi el ellenséges sereg láb alól, szépen fejlődik, és az időnként szükséges beavatkozások sem vesznek el annyit az influence-éből, hogy probléma legyen a többi tag hűségével. Ami politikai manővert pedig tennem kell, azt lehetőség szerint mindig más "költségére" végeztetem el; ettől kezdve a "more inlfuential than his ruler"-t el lehet felejteni.

Önmagában az, hogy alacsony a dominion-od, nem feltétlenül probléma. (Fejből meg nem mondom, de a "nagy" erőviszony-skála balra tolódása még akár egy-két plusz loyalty-pontot is eredményezhet, de egyébként is potenciálisan ellen lehet tartani neki controllal.) Ha feltétlenül és gyorsan mégis meg akarod tolni, akkor talán érdemes örökbefogadnod más családok közül a lehető legnagyobb befolyású tagot. Ez mondjuk a családon belüli rivalizálás okán okozhat hűségbeli módosítót, de általában több családtag = több eszköz a problémakezelésre. Arról se feledkezz meg, hogy a család nőtagjainak a befolyása is nagyon értékes erőforrás. Másik lehetőség a diminish popularity, ha jól rémlik, de ez - mint minden politikai akció talán az örökös-kinevezést kivéve - a saját influence-edből is zabál, úgyhogy hosszútávon nem oldja meg a problémákat, tüneti kezelésnek azért nem rossz.
    Esetleg a jó Honoriusnak (ha még róla beszélünk :) ) nem lehet Arrange marriage opcióval valami jó tüzes vérfrissítést szerezni valamelyik szövetségesedtől, ha van, akár egy zsíros anyagi ellentételezés árán is?

Konkrétan a kérdésedre; nem tudom. Nekem nem fűlik nagyon a fogam a családon belüli gyilkossághoz, de előtted vannak ott a konkrét számértékek és okok. Ha ekkorát dobna a rendszeren, akkor hajrá, de az a tény, hogy szűk családdal viszed a birodalmat, önmagában véve biztosan nem baj.
  • Hunor1
    hello.
    nagy dilemmában vagyok... jó lenne egy kis help.
    Nyugat Rómaival vagyok. lement vagy 40 kör. nagyjából stabilizáltam a birodalmat, sőt már terjeszkedem .
    A problémám a császárommal van. még ugye fiatal(27 éves) , de kurvára nincs respektje. a generálisoknál,helytartóknál ( család panelen a bal oldali karakterek) folyamatosan csökken. állandóan van 4-5 karakter akiknél a lojalitás csak 2-3 ! a dominancia (bal felső sarokban)) szintén nagyon alacsony, 2 egység(sárga)
    Született eddig csak 3 lányom, ráadásul pár körrel ezelőtt valami orvgyilkos megölte a feleségemet !
    Egyelőre nem találok új feleséget sem, úgyhogy tök reménytelen a pali...
    Szerintetek van értelme leölni a császáromat, hátha az öreg testvér alatt jobban menne a birodalom ?? ráadásul neki van 3 fia is .
  • McCartman
    Blood and burning DLC

• Riddick21
    Konvertálni jobb.
    Ha ugyanazt a várost felégeted, akkor egyrészt drágább is, másrészt lesz némi fertility mínusz és talán a public ordernek is bebasz, de az biztos, hogy sokkal drágább.
  • Elar
    Közben felmerült még egy kérdés.
    Szerintetek érdemes konvertálni egy várost?
    9-12 kőr
    Vagy inkább építsem a nulláról?