Total War: Attila

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Savaran
Semmi bajom sincs, imádom ezt a játékot, (számomra ez a sorozat az alfa és az omega) de jól esett volna még ha kicsit finomítottak volna így 15 év után 😊 Nekem ne mond mi volt a régiekben, ismerem mindet, talán a shogun meg a med 1 re már nem annyira emlékszem, rómától kezdve minden olyan mintha tegnap lett volna....

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)

Most mi bajod? A régi total warokban még ekkor sem kötöttek békét, ki kellett őket pusztítani >D
Amúgy szerintem ez a CA válasza az EU4 koalíciójára. Ott is, ha egy nagyhatalomként bántottad a kisebbeket, azok összefogtsk ellened. Itt is ez menne, csak itt elbénázták, itt nem kell bántanod a kisebbet, alanyi jogon jár neked, hogy mindenki utál, és hadat üzen, ha nagy vagy.
Carmang
A Hunokkal közben léptem 2 Empirium szintet, így engem most azzal szórakoztat, hogy a kezdő vazallus népem a Gretuhungianok (vagykik) elkezdtek félni tőlem. Egy kör alatt 60+ -ról -126 lett a kedveltségi faktorom.

Savaran
Ez elég szomorú, sőt kínosan röhejes amikor egy két tartományos országocska hadat üzen, 4 körrel később ott toporog a határomon, kinyargalok a seregemmel, szétzúzom, senkit nem hagyok életben, a menekülőket is levágom utána nyomok and battle-t, rá két kör múlva békét akar kötni, eszem megáll. De jó lenne ha az empire tw-nek a diplomácia rendszere lenne benne.

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)

Carmang
Direkt van így. Minél nagyobb a birodalmad, a többiek annál inkább fenyegetésként tekintenek rád. És csak a harc marad a diplomáciai eszköztáradban.

Carmang
Na, ez érdekelt, hogy valaki írja le, aki tudja mik ezek 😊
Mert eddig csak tippelgettem.

Én ezt igazából az AI számlájára írnám. :/
Savaran
Akadt egy kis problémám, nem tudom nálatok ez hogy megy amikor már elég nagy és erős a birodalmatok, (most kivételesen nem zúztak le a hunok, hanem én őket, ki is pusztultak) konkrétan bármit csinálok mindenki utál és háborút indít ez egy kicsit érdektelenné teszi a diplomáciát, Alánokkal vagyok ismét, végre rájöttem hogyan kell nem kipusztulni 5 kör alatt... és a harmadik hatalom vagyok a világon....konkrétan az egész közel kelet hadat üzent, legalább vagy 8-10 kisebb nagyobb nép, úgy hogy sosem piszkáltam éket sőt még ugye hadban is álltam az ő nagy ellenségeikkel a két Rómával....azóta a rómák békét kötöttek velem 2000-ret még fizettek is maguktól....olyan shogun 2 deja vu érzésem van ezt elszúrták kicsit, nem igaz hogy legalább 1 nép ne szeressen....kereskedni sem tudok így senkivel. 100 at von le a great power a diplomáciában, de mire föl így totál értelmetlen a diplomácia, mert akivel nem állok hadba azzal majd fogok, az empire tw-ben volt úgy hogy aszövetségeseim kitartottak már akkor is mellettem amikor már india is az enyém volt....

Nem értem, mit nem értesz 😊
A "parent army" és az "accompanying general" akkor használ valamit, ha seregbe rakod. A sereg/parancsnok tulajdonságait módosítja úgy, ahogy le van írva.
Carmang
De jó lenne tudni valójában hogyan működnek, guglival nem találtam semmit azóta.
Az Accompaniing General nagy valószínűséggel, amikor berakod a seregedbe. A különböző bónuszok, amik mellé a "Parent Army" van írva, az gondolom passzív bónusz, mihelyst kifejleszted, függetlenül attól, hogy merre grasszál az ügynök. A harmadik képesség nem jut eszembe, de az meg mégennyire sem tiszta nekem.

PrasCo
Mindhárom ügynöktípust csatolhatod hadsereghez; ezek a bónuszok arra vonatkoznak feltehetőleg. 😊
Carmang
Az ügynököknél az "accompaning general", "parent army", stb képesség pontosan mit jelentenek? Még nem jöttem rá pontosan, csak tippem van, de az nem az igazi 😊

CK2 valóban nagyon jó cucc, nagy Paradox fan vagyok. Meg nagy TW fan is. Egyiket sem tartom jobbnak a másiknál. Mindegyik másra fókuszál, és abban nagyon jó.

(Na jó, a TW-hez mióta Sega alatt van, mindig elkél azért pár realitást segítő mod, de ez az ára a szélesebb közönségnek.)
Savaran
10 éve kb hogy játszottam civ-el, homályosak az emlékeim, bocsánat akkor rossz példa volt.

PrasCo
"De a diplomáciai és hierarchiai rendszer alapjául kéne hogy szolgáljon minden valamire való stratégiának. akinek meg túl bonyolult az menyjen szarkráftozni."
Azért ez nem így működik. Annak idején, tizenpárévesen, CMBB-s háttérrel én is vertem a nyálam, hogy hát ha valaki, én tudom, mit jelent az, hogy "Második világháborús taktikai szimuláció", és az éppen akkor kijött PANZERS-ről a keresztvizet is leszedtem, hogy milyen már, hogy a harckocsiknak HP-je van?!
Több, mint tíz évvel később már WoWs-re ülök le, ha cask kikapcsolódni akarok fél órára, ahol a hajóknak - HP-je van...
Tökéletesen megértem tehát, ha valaki igényli a komplexebb játékmenetet, viszont a piacban éppen az a jó, hogy diverz, és mindenki azt vásárol be és fogyaszt, ami jól esik neki; vagy akár többfélét egyszerre. Olyan embert is keveset ismerek, aki például folyamatosan Immanuel Kant-ot olvas, és sosem csúszik le némi Doyle, mondjuk... 😉
A TW-, és a Paradox-játékok sikere pedig azt mutatja, hogy mindkettőre, de párhuzamosan van igény. Nem gondolnám, hogy aki TW-zni szeret, az feltétlenül egy matchbox-tologató gyökér. 😊
A CIV valóban a gyermekjáték tökéletes példája. majomkodtam vele én is de szörnyű...
Viszont a CKII ben valóban nincs rendes harc valamint gazdaság... De a diplomáciai és hierarchiai rendszer alapjául kéne hogy szolgáljon minden valamire való stratégiának. akinek meg túl bonyolult az menyjen szarkráftozni.
Carmang
Hardcore diplomácia a Civ-ben? Ne viccelődjünk 😊 Mindig is olyan bénácska volt. A Civ amúgy a birodalmad gátlástalan kiterjesztéséről, és a többiek lenyomásáról szól. Nekem erősen bejön az is.

Carmang
Szerintem nem is az a baj, hogy drágák a top-tier egységek, hanem az, hogy ha kifejlesztetted, akkor alacsonyabb tier-ű egységeket már nem tudsz toborozni.

Savaran
A crusader knights nem egy kategória ezzel a játékkal, olyan szempontból hogy ott szerintem nincs real time battle, viszont biztos részletesebb a többi része a játéknak, én sokáig a civ sorozattal játszottam, de amióta tudok a tw-sorozat létezéséről azóta ezekre csak legyintek...persze aki hardcore diplomácia függő, és különösebben nem izgatja a csatázás, annak egyértelmű hogy a másik kettő a nyerő.

Savaran
Amúgy ebben egyetértünk, a rome2-t meg sem vettem, attól függetlenül hogy 1-2 dolog nem tetszik az Attilában, talán ezt tartom a legjobbnak.

Ha már így belementünk a dologba szerintem a Rome őt félkésszen adták ki és mire teljesen kész lett már megjöttek a hunok.
Kíváncsi leszek mit hoznak ki a Warhammer böl bár nem szeretem ezt a fantasy világot. Inkább csinálnák meg Game of trons, Elder scrol, gyűrűk ura vagy Might and magice világában...
Valamint a nehezedés re csak annyit mondok, hogy énnekem a stratégiai játékok királya a CKII szóval nekem a belpolitika és a beláthatatlan részletesség még mindig hiányzik... De örömmel látom, hogy ebbe az irányba nyit a játék és nem a 10 éveseknek akar kisállatsimogatót készíteni ahogy a játék ipar 80 %.
Megpróbáljuk. De pl én más igényekkel ülök le Total war ozni mint amilyen igényeket ki kíván elégíteni a sega.
Azért akarom csökkenteni a fenntartási költséget mert aránytalannak tartom, hogy 1 egység annyi lóvét zabáljon mint egy nagyobb ország költségvetése... Ezek sztyepéi nomád lovasok nem bíborban nevelkedett elkényeztetett pazarló ki ha én nem "Istenek". Ráadásul annyira nem is jobban.
Nem fogom most megindokolni miért módolok ha nem érted lehet elkerülte valami a figyelmedet. Valamint élőszóban akármikor leírom
PrasCo
Bizonyára ízlés kérdése, de én például kimondottan szeretem az Attila ok-okozati, viszonylag kevés randomfaktorral és eseménnyel megfűszerezett politikáját az R2 teljes csődje után ezen a területen. Az R2-ét annyira gyűlölöm, hogy még az eredeti megoldást is szívesebben játszanám, amikor egyszer véletlenszerűen kitört a polgárháború, leverted - és ennyi.
Savaran
Én alapvetően mod nélkül játszok, a saját modjaim leginkább az egységek kinézetén változtatnak, realisztikusabbá teszik őket.
Egy modot használok folyamatosan azok közül ami úgymond csalásnak minősül az pedig azt csinálja hogy körönként tétlenség esetén is ad a frakcióvezetőnek influential pontot, ami a politikai akciókhoz kell ugyanis azok nélkül 50 kör múlva jön a káosz, a polgárháború ezt finoman szólva elkúrták, nem kicsit, nagyon. A többi modot ami "olcsósít" meg kedvezőbb building effecteket ad azokat én sem preferálom, amúgy igen róma1 óta játszok a tw szériával majd mindet meg is vettem 1-2 kivételtől eltekintve de számomra a shogun2 óta mindegyik jóval nehezebb mint az elődök amig a medieval 2 ment hardon addig az attilával normálon is vért izzadok legalábbis a kisnépekkel a perzsákkal nem volt nehéz de ugye ott csak meg kell nézni a politikai és gazdasági helyzetüket.

Mod-nélkül meg se próbáljátok?
Nekem van vikingekkel (Danes, mert vikingek és mert Ragnar rulez) egy megkezdett végigjátszásom (Witcher 3 kieg, meg Pillars of Eternity kieg miattmost szenetel).
Velük akarom majd letolni, meg ha egyszer lesz Magyars akkor talán velük.
Csak olvasva a topicot feltünt, hogy ilyen-olyan moddal akarjátok (kevesebbe kerülő egységek, stb). Miért? Miért nem mod nélkül?
Savaran
Hát róma 2 -höz van sok modding tutorial videó, (többé kevésbé az jó az Attilához is), you tubeon de kizárólag angol nyelven sajnos, mivel én is csak az alapszintet érem el angolból, vagy még azt sem, így sokat kell "guberálnom" mit is kell tulajdonképpen csinálni, de szerencsére van egy kis rutinom mert a medieval2 óta csinálgattam saját felhasználásra egy két egyszerűbb modot. Jelenleg kettő van az Attilához amit készítettem, steamről elérhető.

Igen az elit egységek, hát szerintem ár érték arányban nem sokat érnek, de én azért a játék végére legalább 1 űber hadsereget fenn tudtam tartani mondjuk a sassanidákkal de ugye velük nem túl nehéz, iszonyat gazdaságot lehet velük építeni, nomádokkal nyilván nehezebb, ez miatt nem is szeretem túlságosan a hunokat, inkább a letelepedni képes kis népeket részesítem előnyben.
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2015.10.14. 10:11:11

Nekem az nem probléma ha nem változnak az erőviszonyok. Elit hadsereg a taktikám és lehetetlen kifizetni egy csak és kizárólag Nemesi lovasíjászokból álló hadtestet. Hogyha több földönfutót kell lemészárolnom az soha nem szokott zavarba hozni. Van egy mod( most had ne keressem ki) ahol olcsóbbak és nagyobbak lesznek az egységek, ami nem is lenne probléma de annyit gyártasz amennyit akarsz és ez nálam zavaró...
Nekem elég gyenge az angolom úgyhogy bele sem fogtam a modok készítésébe. De ha valakinek van tapasztalata amit szívesen megosztana akkor örömest vágnék bele.
Utoljára szerkesztette: Party Hard, 2015.10.13. 22:18:37
Savaran
Az úgy nem jó ha minden népét lecsökkentjük mert akkor arányosan a gép is többet tart fenn, és úgy az erőviszony ugyanaz marad, ha hunokkal akarsz több egységet egyszerre fenntartani, akkor csak azok fenntartását lenne érdemes lecsökkenteni, a régi totalwarokba az unit stats vagy hasonló nevű fájlba lehetett átszerkeszteni az assembly kittel, az attila egy kicsit másképpen épül fel, és nem találom még egyenlőre hol kell, amúgy meg bírnám csinálni.

Üdv.
Az lenne a kérdésem, hogy tud e valaki olyan módrol ami az összes frakció egységeinek a fenntartási költségét csökkenti... Persze ha csak a hunokét az sem gáz. Találtam párat de valahogy a Nemességi lovas íjászok az után is 600 pénz körönként. Ami persze röhelyes
Savaran
Készítettem a játékhoz próbaképpen egy kis modot, megerősítettem a perzsa nehéz lovasságot, és testőrségeket, valamint két egységnél a küllemen is változtattam egy keveset. (szerintem így jobban átjön a kor pusztító szasszanida lovasságának az érzete)

Akit érdekel: Link

UI: csak akkor érdemes használni a modot ha a szasszanidák nem az ellenfél 😊
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2015.10.05. 11:51:44

Savaran
Ja ez így igaz, szerintem többé kevésbé mostanra ért be ez a játék sorozat igazán, csak kár hogy áttértek a fantasy vonalra, egy ww1 tw-nek jobban örültem volna.

Település és régió létrehozást azt megcsinálhatták volna régebben. Városok csak oda vannak rögzítve.

angelus1991ster.blogspot.hu

Savaran
De amúgy igazad van hogy baromira élvezetes nomádkodni benne, a great migrators népekkel ezért szeretek jobban játszani, mert nagy szabadságot ad, azt csinálsz amit akarsz lényegében.
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2015.10.03. 12:43:52

Savaran
A hunoknak voltak városaik is na ebbe ne menjünk bele(mivel ez egy törzsszövetség volt rengeteg féle etnikum előfordult, ezért nem jó hogy a sztereotíp mongol fej a divat a játékban is, a jurtán meg az íjon kívül semmi közük nem volt az európai hunoknak a mongolokhoz)), a róma2 ben meg úgy rémlik a szkíták várost építettek holott azok is nomádok voltak, na igen a történelmi pontatlanság már vele jár a játékkal, de nem is azért szeretjük.

Carmang
A Hunoknál pont az a lényeg, hogy nem telepednek le, hiszen nomádok 😊
Jó, Attila tényleg létrehozott valóban egy hátországot a Kárpát-medencében, de én pont azért izgultam rá a játékra, mert vándorló nép van benne. Meg is lepődtem, mikor először elindítottam a játékot, a prologue-gal, és beadta a vizigótokat.

Savaran
Jó neked hogy sikerült, nekem valahogy ez nem megy, pedig már ráéreztem a gazdasági menedzsmentre is, főleg az alánokkal, a perzsákkal meg rém egyszerű, erős gazdasággal kezdenek viszonylag, az ilyen gyenge lovasságos népeket meg nem szeretem,(nekem űber sokk lovasság kell) a két rómát meg nem is próbáltam mert biztos bitang nehéz főleg a WRE. A hunok jók lennének csak nem szimpik hogy nem tudnak letelepedni.

PrasCo
Az alánokkal én is csupán egy kicsit mentem tovább (Konstantinápoly), így gyakorlatilag az ERE munkáját végeztem (hunok+szasszanida egymástkörbesz*pkodóbanda), azzal a kis plusszal, hogy az ERE-vel ellentétben szinte a nulláról kezdtem, és még őket is meg kellett csapni előtte. 😄 Az egész játék egy hatalmas mészárszék volt, fél kontinensnyi kiirtott területtel, de talán ez a néhány száz kilométer kellett ahhoz pont, hogy meg tudjam vetni a hátam és éppenhogy behúzzam a kampányt. 😊
Savaran
Alánokkal elfoglaltam a Kárpát-medencét, és gondoltam megpróbálok békében kijönni a szomszédokkal, aki nem akart békét azt kiirtottam 😊 mentek is szépen a dolgok, amíg meg nem jöttek a hunok vagy nyolc fullos sereggel és kipusztítottak.....amúgy az poén hogy eddig csak a perzsákkal sikerült boldogulnom(na mondjuk ott is vért izzadtam mire eltakarodtak Attiláék), a kis népekkel mindig elsöpörnek a hunok.
Lehet túl pepecselős vagyok? Mondjuk én nem szeretek gyorsan terjeszkedni, és lehet az a baj.

Savaran
Megmondom az őszintét, számomra ez a politika dolog tetszene, ha nem lenne övön alulian nehéz, a greater supportot hogy el bírjam nyomni 25 influential pontra van szükség, de megfigyelésem szerint ez csak akkor jön ha effektíve csak a frakcióvezetővel harcolok, ami azért rizikós és még így is nehezen jönnek a pontok, nélküle meg a helytartóim folyamatosan lázadást szítanak (a szemetek) szóval szégyen nem szégyen, influential moddal játszottam legutóbb, ami tétlenség mellett is 2-5 pontot hoz körönként a frakcióvezetőnek így a greater support 5-10 körönkénti nyomkodásával fenn lehet tartani a politikai stabilitást.

PrasCo
Ez valahol érthető. Ahogy halad előre a játék, a körök úgy egyre inkább elhúzódnak még a legjobb szándék mellett is (értsd: "Nem szarakodok, mert a másiknak is hagyni akarok játékidőt"😉, és az ember az ideje nagy részében csak ül és nézi a monitort, még akkor is, ha az egyéni csatáknál megosztjátok a sereget. 😊
Barátommal toltunk vagy száz kört Rome 2-vel, ott az ő körében én pl. a laptopon nézelődtem és olvastam már a végefelé, de végülis a srác megunta, miután a politikai támogatottsága a nullára zuhant és a negatív módosítók csaknem szétszedték az államát. Azért remélem, előbb-utóbb felvesszük a fonalat újra, és mentjük, ami menthető. 😄
Savaran
Hát rájöttem csak ismerőssel jó coop kampányt játszani, 5-10 kör után a random playerek feladják, pedig nagy lehetőségek vannak a coop-ban.

Savaran
Értem, köszi szépen a választ, amúgy tetszik ez a megoldás, már csak egy stabil partner kéne aki olyan elvetemült mint én aki szinte minden csatát lejátszik <#nyes>

PrasCo
Alapból igen, nézőként vehetsz részt az ütközetben, viszont ilyenkor minden esetben lehetősége van az épp lépőnek neked bármilyen és bármennyi egységet "elajándékozni", akár az egész seregét, akár egy részét. Ezt vissza is ajándékozhatod, és így tovább, az ütközet folyamán kötetlenül. Szóval kölcsönös megbeszélés alapján dől el, hogy ilyenkor mi van, ki mit kap, mit kér, vagy inkább nem akarja a másik egységeit veszélyeztetni és végignézi a harcot.
Erre a csere-berére természetesen nincs lehetőség, amikor mindkét frakció képviselteti magát egységgel, függetlenül attól, hogy mondjuk az egyikőtöknek összesen van egy tábornoka és slussz.
Savaran
Minap próbáltam ki a cooperatív kampányt, jó volt nagyon, csak a random kolléga 10 kör után eltűnt, játszottunk a tíz kör alatt egy olyan csatát amiben mindkettőnk hadserege jelen volt valós időben, mi van olyankor ha az egyikőnk játszik egy valós idejű csatát akkor mi van? 20 percig bámuljuk a körváltást vagy hogy megy ez?
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2015.09.26. 17:49:56

Savaran
Sokkal jobb ha kombinálod nehézlovassal, ha csak könyűlovassal mész rizikósabb

Carmang
Az én kérdésem:
Meg lehet tartani hosszútávon régiókat vazallusként? A Hun hadjáratban pl két ilyen régióval kezdesz, de pár kör múlva mindig ledobják a rabláncot, és még csak figyelmeztetést sem kapok róla.

Carmang
Ha lovas nemzettel vagy, akkor csak lovasíjászt érdemes építeni. Próbáld meg, hogy nem kapcsolod be a skirmish módot, mert szinte a lőtávolság határától elkezdenek a vitézek menekülni az ellenség elöl, de így elég pontatlanok, és csak pazarlódik a nyílvessző. Tarts olyan fél lőtávolságnyi távolságot. Ezzel úgy szívatod széjjel bármelyik gyalogos egységet, hogy ihajj.
Egyedül az ellenséges nehézlovasságtól kell tartani, ha elkapnak elég nehezen szabadulsz, és közben persze a könnyűlovasaid szépen hullanak.

Itt szerintem elég jól bemutatja miről is van szó:
https://www.youtube.com/watch?v=sLiMZi71lA8

köszi a válaszokat.
Van olyan aki lovas nemzettel van és raidelő játékot nyomat? Ha igen, a lándzsásokat gyalogság nélkül hogy szivatja meg? Mi a taktika? Persze legalább hard szint vagy a feletti nehézségnél.
Szia!
Én is csak most kezdtem a játékot, egyenlőre annyit tudok hogy van a vallásokhoz köthető fejlesztések amit pénzért lehet megvenni. Ezt ugyan úgy fejlesztési fánál találod. Plusz van lehetőség választani hogy toleráns vagy e más vallással a területeden vagy nem. Egyenlőre ennyit látok. Meg egy észre vétel, sivatagi nemzeteknek baromi nagy missile block chance-e. 😊