Total War: Attila
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
Amúgy szerintem ez a CA válasza az EU4 koalíciójára. Ott is, ha egy nagyhatalomként bántottad a kisebbeket, azok összefogtsk ellened. Itt is ez menne, csak itt elbénázták, itt nem kell bántanod a kisebbet, alanyi jogon jár neked, hogy mindenki utál, és hadat üzen, ha nagy vagy.
Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
A "parent army" és az "accompanying general" akkor használ valamit, ha seregbe rakod. A sereg/parancsnok tulajdonságait módosítja úgy, ahogy le van írva.
Az Accompaniing General nagy valószínűséggel, amikor berakod a seregedbe. A különböző bónuszok, amik mellé a "Parent Army" van írva, az gondolom passzív bónusz, mihelyst kifejleszted, függetlenül attól, hogy merre grasszál az ügynök. A harmadik képesség nem jut eszembe, de az meg mégennyire sem tiszta nekem.
(Na jó, a TW-hez mióta Sega alatt van, mindig elkél azért pár realitást segítő mod, de ez az ára a szélesebb közönségnek.)
Azért ez nem így működik. Annak idején, tizenpárévesen, CMBB-s háttérrel én is vertem a nyálam, hogy hát ha valaki, én tudom, mit jelent az, hogy "Második világháborús taktikai szimuláció", és az éppen akkor kijött PANZERS-ről a keresztvizet is leszedtem, hogy milyen már, hogy a harckocsiknak HP-je van?!
Több, mint tíz évvel később már WoWs-re ülök le, ha cask kikapcsolódni akarok fél órára, ahol a hajóknak - HP-je van...
Tökéletesen megértem tehát, ha valaki igényli a komplexebb játékmenetet, viszont a piacban éppen az a jó, hogy diverz, és mindenki azt vásárol be és fogyaszt, ami jól esik neki; vagy akár többfélét egyszerre. Olyan embert is keveset ismerek, aki például folyamatosan Immanuel Kant-ot olvas, és sosem csúszik le némi Doyle, mondjuk... 😉
A TW-, és a Paradox-játékok sikere pedig azt mutatja, hogy mindkettőre, de párhuzamosan van igény. Nem gondolnám, hogy aki TW-zni szeret, az feltétlenül egy matchbox-tologató gyökér. 😊
Viszont a CKII ben valóban nincs rendes harc valamint gazdaság... De a diplomáciai és hierarchiai rendszer alapjául kéne hogy szolgáljon minden valamire való stratégiának. akinek meg túl bonyolult az menyjen szarkráftozni.
Kíváncsi leszek mit hoznak ki a Warhammer böl bár nem szeretem ezt a fantasy világot. Inkább csinálnák meg Game of trons, Elder scrol, gyűrűk ura vagy Might and magice világában...
Valamint a nehezedés re csak annyit mondok, hogy énnekem a stratégiai játékok királya a CKII szóval nekem a belpolitika és a beláthatatlan részletesség még mindig hiányzik... De örömmel látom, hogy ebbe az irányba nyit a játék és nem a 10 éveseknek akar kisállatsimogatót készíteni ahogy a játék ipar 80 %.
Azért akarom csökkenteni a fenntartási költséget mert aránytalannak tartom, hogy 1 egység annyi lóvét zabáljon mint egy nagyobb ország költségvetése... Ezek sztyepéi nomád lovasok nem bíborban nevelkedett elkényeztetett pazarló ki ha én nem "Istenek". Ráadásul annyira nem is jobban.
Nem fogom most megindokolni miért módolok ha nem érted lehet elkerülte valami a figyelmedet. Valamint élőszóban akármikor leírom
Egy modot használok folyamatosan azok közül ami úgymond csalásnak minősül az pedig azt csinálja hogy körönként tétlenség esetén is ad a frakcióvezetőnek influential pontot, ami a politikai akciókhoz kell ugyanis azok nélkül 50 kör múlva jön a káosz, a polgárháború ezt finoman szólva elkúrták, nem kicsit, nagyon. A többi modot ami "olcsósít" meg kedvezőbb building effecteket ad azokat én sem preferálom, amúgy igen róma1 óta játszok a tw szériával majd mindet meg is vettem 1-2 kivételtől eltekintve de számomra a shogun2 óta mindegyik jóval nehezebb mint az elődök amig a medieval 2 ment hardon addig az attilával normálon is vért izzadok legalábbis a kisnépekkel a perzsákkal nem volt nehéz de ugye ott csak meg kell nézni a politikai és gazdasági helyzetüket.
Nekem van vikingekkel (Danes, mert vikingek és mert Ragnar rulez) egy megkezdett végigjátszásom (Witcher 3 kieg, meg Pillars of Eternity kieg miattmost szenetel).
Velük akarom majd letolni, meg ha egyszer lesz Magyars akkor talán velük.
Csak olvasva a topicot feltünt, hogy ilyen-olyan moddal akarjátok (kevesebbe kerülő egységek, stb). Miért? Miért nem mod nélkül?
Igen az elit egységek, hát szerintem ár érték arányban nem sokat érnek, de én azért a játék végére legalább 1 űber hadsereget fenn tudtam tartani mondjuk a sassanidákkal de ugye velük nem túl nehéz, iszonyat gazdaságot lehet velük építeni, nomádokkal nyilván nehezebb, ez miatt nem is szeretem túlságosan a hunokat, inkább a letelepedni képes kis népeket részesítem előnyben.
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2015.10.14. 10:11:11
Nekem elég gyenge az angolom úgyhogy bele sem fogtam a modok készítésébe. De ha valakinek van tapasztalata amit szívesen megosztana akkor örömest vágnék bele.
Utoljára szerkesztette: Party Hard, 2015.10.13. 22:18:37
Az lenne a kérdésem, hogy tud e valaki olyan módrol ami az összes frakció egységeinek a fenntartási költségét csökkenti... Persze ha csak a hunokét az sem gáz. Találtam párat de valahogy a Nemességi lovas íjászok az után is 600 pénz körönként. Ami persze röhelyes
Akit érdekel: Link
UI: csak akkor érdemes használni a modot ha a szasszanidák nem az ellenfél 😊
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2015.10.05. 11:51:44
angelus1991ster.blogspot.hu
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2015.10.03. 12:43:52
Jó, Attila tényleg létrehozott valóban egy hátországot a Kárpát-medencében, de én pont azért izgultam rá a játékra, mert vándorló nép van benne. Meg is lepődtem, mikor először elindítottam a játékot, a prologue-gal, és beadta a vizigótokat.
Lehet túl pepecselős vagyok? Mondjuk én nem szeretek gyorsan terjeszkedni, és lehet az a baj.
Barátommal toltunk vagy száz kört Rome 2-vel, ott az ő körében én pl. a laptopon nézelődtem és olvastam már a végefelé, de végülis a srác megunta, miután a politikai támogatottsága a nullára zuhant és a negatív módosítók csaknem szétszedték az államát. Azért remélem, előbb-utóbb felvesszük a fonalat újra, és mentjük, ami menthető. 😄
Erre a csere-berére természetesen nincs lehetőség, amikor mindkét frakció képviselteti magát egységgel, függetlenül attól, hogy mondjuk az egyikőtöknek összesen van egy tábornoka és slussz.
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2015.09.26. 17:49:56
Meg lehet tartani hosszútávon régiókat vazallusként? A Hun hadjáratban pl két ilyen régióval kezdesz, de pár kör múlva mindig ledobják a rabláncot, és még csak figyelmeztetést sem kapok róla.
Egyedül az ellenséges nehézlovasságtól kell tartani, ha elkapnak elég nehezen szabadulsz, és közben persze a könnyűlovasaid szépen hullanak.
Itt szerintem elég jól bemutatja miről is van szó:
https://www.youtube.com/watch?v=sLiMZi71lA8
Én is csak most kezdtem a játékot, egyenlőre annyit tudok hogy van a vallásokhoz köthető fejlesztések amit pénzért lehet megvenni. Ezt ugyan úgy fejlesztési fánál találod. Plusz van lehetőség választani hogy toleráns vagy e más vallással a területeden vagy nem. Egyenlőre ennyit látok. Meg egy észre vétel, sivatagi nemzeteknek baromi nagy missile block chance-e. 😊