1333
Total War: Attila
  • Although
    Ugyanúgy mint régen kikapcsolhatod a távolságtartást vagy be, és ki be kapcsolható mikortól kezdjen lőni,
  • Terawatt
  • Carmang
    Az én kérdésem: nálatok is tökéletlen az íjász egységek melee-mode -ja? Amint távolságba érnek, egyből elkezdik nyilazni az ellenséget, közben persze haladnak feléje, és csak melee távolságnál váltanak ténylegesen melee-be (de szép mondat lett).
    Ez akkor mókás, ha másik oldalról már aprítja az ellent egy másik egység, akik így szép friendly fire-t kapnak a közeledő egységemtől.
  • Carmang
    Legendary-n nem enged ilyen cseleket, se radar-map -et (azért Legendary, ugyebár...). De ezt ki is írja, a játék indításánál.
  • Although
    Sőt kezelhetőbb, ha valaki ráérez nagyon könnyen tud egységeket nagy számba csoportosítani átcsoportosítani. Egérrel gyakorlatilag jól használható az új nézettel.
  • Savaran
  • Paladin
    Nem igazán értem, miről beszélsz. Pont olyan az irányítás, mint a korábbi TW-okban, Rome 1 óta.
  • Thomasovics
    aki kalózkodik, az meg is érdemli :)
  • PrasCo
    ...te nem Legendary-n játszol véletlenül?
  • Amergin
    Örülök, hogy egy petákot nem adtam ki ezért a szarért, de nem is fogok. Amit műveltek a csata alatti irányíthatósággal az mindennek legalja. Így lehet elbaszni egy jó játékot. Pause alatt nem lehet semmit csinálni, gratulálok. Nem is látom hogy ki jön felém, nem is látható az ellenség, időt sem lehet lassítani, hogy átgondold mit csinálsz. Nem-nem vakon játsszál, barom! Így milyen "jó nehéz" lett, ugye? Süljön ki a szeme annak aki ezt így programozta le.
  • Carmang
    Na, most olyan van, hogy ha berakok bármilyen ügynököt a seregbe (a megfelelő skill felvételével), akkor néhány körönként szintet lép az ügynök. Nem értem ezt...
  • Carmang
    Itt a hivatalos leírás a Military Training-ről: Champion leírás

Ez pedig a játékbeli leírás:
  • Although
    Az ügynöknek van ugye ügynök ablaka. És vannak "segítői" amik hozzáadnak a képességeidhez. Ezek cserélhetők. Legjobb ha elolvasod egy championról, mire való seregfejlesztés vagy partizánkodás vagy stb. És persze rajtad is múlik, hogyan fejleszted. Ha jól akkor brutálisan képes a sereget fejleszteni. Ha mégse akkor bug van vagy valami gond a játékkal.

Utoljára szerkesztette: Although, 2015.10.25. 09:49:44
  • Carmang
    Amikor a Champion ügynököt berakjátok egy hadseregbe, hogy a képességével tréningezze az embereket... az ténylegesen működik, tapasztaltátok? Skill szerint 30 exp-et kellene kapni körönként, de sem a sereg, sem az egyes egységek nem fejlődnek nálam.
  • Peet81
    köszi még egyszer :)
  • PrasCo
    Az "upgrade" a felszerelés javítását takarja. Ez lehet fegyver (weapon damage pl., a kovácsműhely adja), páncél (armor, értelemszerűen a páncélkovács), jobb ló (egy patkó jelképezi, lótenyésztő város kell hozzá) és azt hiszem, lövedékmennyiség (egy íj a jelképe, szkítáknál anno woodcutter kellett neki, ma már nem tudom). A játék legutóbbi patch-cse óta nem kell, hogy kimondottan pl. a kovács-városod területén dekkolj, viszont még mindig teljesülnie kell három feltételnek:
    - Saját államod területén kell, hogy állj
    - Kell, hogy legyen lehetőséged upgrade-elni infrastrukturálisan (tehát van olyan épületed valahol, ami olyan felszerelést ad, amilyen az adott egységnek még nincs)
    - Kell hozzá pénz, persze.
    A "retraining" egy más jellegű vicceskedés. Szintén saját terület kell hozzá emlékeim szerint és valószínűleg pénz, viszont a feltétele ennek (úgy rémlik) nem épület, hanem technológia, azaz ki kell fejlesztened konkrétan az új egységet. Ekkor a "retraining" gomb a régi egységet az újra cseréli ki, tehát ez nem felszerelés javítása, hanem felfogható teljes átfegyverzésnek. Klasszikusan ilyen, amikor a hastatusaidat legionáriusokká retrain-eled.

Hopp, bunkó voltam: Nagyon szívesen. :)
    Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2015.10.20. 19:49:43
  • Peet81
    köszönöm a gyors választ. a retrainingen azt értem h ugye van egy gomb ha rá klikelsz egy egységre és ott irja meg azt is h upgrade
  • PrasCo
    Felszereléshez hozzá kell jutnod ércbányához, és azt kiépíteni kovácsműhellyé (település főépület-ága). A "re-training" alatt nem teljesen tiszta, pontosan mit értesz. Retraining saját területen bárhol történhet, HA a technológiai fán kifejleszted a csereegységeket. Ha több XP-re gondolsz kiképzéskor, ahhoz külön épületek vannak erre (practice castrum pl.), de minden népnél más és más, nincs általános tipp.
  • Peet81
    sziasztok. bocsi, hogy itt kérdezek a TW:Rome 2 kapcsán de, hogy tudom az embereket upgradelni és re-trainingelni, mit kell ahhoz épitenem a városokban?! köszi a válaszokat
  • Savaran
    Azok sunyi egy nép :) Elég sokáig fenn szoktak maradni és elég erősek is.
  • Savaran
    Semmi bajom sincs, imádom ezt a játékot, (számomra ez a sorozat az alfa és az omega) de jól esett volna még ha kicsit finomítottak volna így 15 év után :) Nekem ne mond mi volt a régiekben, ismerem mindet, talán a shogun meg a med 1 re már nem annyira emlékszem, rómától kezdve minden olyan mintha tegnap lett volna....
  • e98ff
    Most mi bajod? A régi total warokban még ekkor sem kötöttek békét, ki kellett őket pusztítani >D
    Amúgy szerintem ez a CA válasza az EU4 koalíciójára. Ott is, ha egy nagyhatalomként bántottad a kisebbeket, azok összefogtsk ellened. Itt is ez menne, csak itt elbénázták, itt nem kell bántanod a kisebbet, alanyi jogon jár neked, hogy mindenki utál, és hadat üzen, ha nagy vagy.
  • Carmang
    A Hunokkal közben léptem 2 Empirium szintet, így engem most azzal szórakoztat, hogy a kezdő vazallus népem a Gretuhungianok (vagykik) elkezdtek félni tőlem. Egy kör alatt 60+ -ról -126 lett a kedveltségi faktorom.
  • Savaran
    Ez elég szomorú, sőt kínosan röhejes amikor egy két tartományos országocska hadat üzen, 4 körrel később ott toporog a határomon, kinyargalok a seregemmel, szétzúzom, senkit nem hagyok életben, a menekülőket is levágom utána nyomok and battle-t, rá két kör múlva békét akar kötni, eszem megáll. De jó lenne ha az empire tw-nek a diplomácia rendszere lenne benne.
  • Carmang
    Direkt van így. Minél nagyobb a birodalmad, a többiek annál inkább fenyegetésként tekintenek rád. És csak a harc marad a diplomáciai eszköztáradban.
  • Carmang
    Na, ez érdekelt, hogy valaki írja le, aki tudja mik ezek :)
    Mert eddig csak tippelgettem.
  • Daermon
    Én ezt igazából az AI számlájára írnám. :/
  • Savaran
    Akadt egy kis problémám, nem tudom nálatok ez hogy megy amikor már elég nagy és erős a birodalmatok, (most kivételesen nem zúztak le a hunok, hanem én őket, ki is pusztultak) konkrétan bármit csinálok mindenki utál és háborút indít ez egy kicsit érdektelenné teszi a diplomáciát, Alánokkal vagyok ismét, végre rájöttem hogyan kell nem kipusztulni 5 kör alatt... és a harmadik hatalom vagyok a világon....konkrétan az egész közel kelet hadat üzent, legalább vagy 8-10 kisebb nagyobb nép, úgy hogy sosem piszkáltam éket sőt még ugye hadban is álltam az ő nagy ellenségeikkel a két Rómával....azóta a rómák békét kötöttek velem 2000-ret még fizettek is maguktól....olyan shogun 2 deja vu érzésem van ezt elszúrták kicsit, nem igaz hogy legalább 1 nép ne szeressen....kereskedni sem tudok így senkivel. 100 at von le a great power a diplomáciában, de mire föl így totál értelmetlen a diplomácia, mert akivel nem állok hadba azzal majd fogok, az empire tw-ben volt úgy hogy aszövetségeseim kitartottak már akkor is mellettem amikor már india is az enyém volt....
  • Paladin
    Nem értem, mit nem értesz :)
    A "parent army" és az "accompanying general" akkor használ valamit, ha seregbe rakod. A sereg/parancsnok tulajdonságait módosítja úgy, ahogy le van írva.
  • Carmang
    De jó lenne tudni valójában hogyan működnek, guglival nem találtam semmit azóta.
    Az Accompaniing General nagy valószínűséggel, amikor berakod a seregedbe. A különböző bónuszok, amik mellé a "Parent Army" van írva, az gondolom passzív bónusz, mihelyst kifejleszted, függetlenül attól, hogy merre grasszál az ügynök. A harmadik képesség nem jut eszembe, de az meg mégennyire sem tiszta nekem.
  • PrasCo
    Mindhárom ügynöktípust csatolhatod hadsereghez; ezek a bónuszok arra vonatkoznak feltehetőleg. :)
  • Carmang
    Az ügynököknél az "accompaning general", "parent army", stb képesség pontosan mit jelentenek? Még nem jöttem rá pontosan, csak tippem van, de az nem az igazi :)
  • Paladin
    CK2 valóban nagyon jó cucc, nagy Paradox fan vagyok. Meg nagy TW fan is. Egyiket sem tartom jobbnak a másiknál. Mindegyik másra fókuszál, és abban nagyon jó.

(Na jó, a TW-hez mióta Sega alatt van, mindig elkél azért pár realitást segítő mod, de ez az ára a szélesebb közönségnek.)
  • Savaran
    10 éve kb hogy játszottam civ-el, homályosak az emlékeim, bocsánat akkor rossz példa volt.
  • PrasCo
    "De a diplomáciai és hierarchiai rendszer alapjául kéne hogy szolgáljon minden valamire való stratégiának. akinek meg túl bonyolult az menyjen szarkráftozni."
    Azért ez nem így működik. Annak idején, tizenpárévesen, CMBB-s háttérrel én is vertem a nyálam, hogy hát ha valaki, én tudom, mit jelent az, hogy "Második világháborús taktikai szimuláció", és az éppen akkor kijött PANZERS-ről a keresztvizet is leszedtem, hogy milyen már, hogy a harckocsiknak HP-je van?!
    Több, mint tíz évvel később már WoWs-re ülök le, ha cask kikapcsolódni akarok fél órára, ahol a hajóknak - HP-je van...
    Tökéletesen megértem tehát, ha valaki igényli a komplexebb játékmenetet, viszont a piacban éppen az a jó, hogy diverz, és mindenki azt vásárol be és fogyaszt, ami jól esik neki; vagy akár többfélét egyszerre. Olyan embert is keveset ismerek, aki például folyamatosan Immanuel Kant-ot olvas, és sosem csúszik le némi Doyle, mondjuk... ;)
    A TW-, és a Paradox-játékok sikere pedig azt mutatja, hogy mindkettőre, de párhuzamosan van igény. Nem gondolnám, hogy aki TW-zni szeret, az feltétlenül egy matchbox-tologató gyökér. :)
  • Party Hard
    A CIV valóban a gyermekjáték tökéletes példája. majomkodtam vele én is de szörnyű...
    Viszont a CKII ben valóban nincs rendes harc valamint gazdaság... De a diplomáciai és hierarchiai rendszer alapjául kéne hogy szolgáljon minden valamire való stratégiának. akinek meg túl bonyolult az menyjen szarkráftozni.
  • Carmang
    Hardcore diplomácia a Civ-ben? Ne viccelődjünk :) Mindig is olyan bénácska volt. A Civ amúgy a birodalmad gátlástalan kiterjesztéséről, és a többiek lenyomásáról szól. Nekem erősen bejön az is.
  • Carmang
    Szerintem nem is az a baj, hogy drágák a top-tier egységek, hanem az, hogy ha kifejlesztetted, akkor alacsonyabb tier-ű egységeket már nem tudsz toborozni.
  • Savaran
    A crusader knights nem egy kategória ezzel a játékkal, olyan szempontból hogy ott szerintem nincs real time battle, viszont biztos részletesebb a többi része a játéknak, én sokáig a civ sorozattal játszottam, de amióta tudok a tw-sorozat létezéséről azóta ezekre csak legyintek...persze aki hardcore diplomácia függő, és különösebben nem izgatja a csatázás, annak egyértelmű hogy a másik kettő a nyerő.
  • Savaran
    Amúgy ebben egyetértünk, a rome2-t meg sem vettem, attól függetlenül hogy 1-2 dolog nem tetszik az Attilában, talán ezt tartom a legjobbnak.