1333
Total War: Attila
-
Party Hard #612 Ha már így belementünk a dologba szerintem a Rome őt félkésszen adták ki és mire teljesen kész lett már megjöttek a hunok.
Kíváncsi leszek mit hoznak ki a Warhammer böl bár nem szeretem ezt a fantasy világot. Inkább csinálnák meg Game of trons, Elder scrol, gyűrűk ura vagy Might and magice világában...
Valamint a nehezedés re csak annyit mondok, hogy énnekem a stratégiai játékok királya a CKII szóval nekem a belpolitika és a beláthatatlan részletesség még mindig hiányzik... De örömmel látom, hogy ebbe az irányba nyit a játék és nem a 10 éveseknek akar kisállatsimogatót készíteni ahogy a játék ipar 80 %. -
Party Hard #611 Megpróbáljuk. De pl én más igényekkel ülök le Total war ozni mint amilyen igényeket ki kíván elégíteni a sega.
Azért akarom csökkenteni a fenntartási költséget mert aránytalannak tartom, hogy 1 egység annyi lóvét zabáljon mint egy nagyobb ország költségvetése... Ezek sztyepéi nomád lovasok nem bíborban nevelkedett elkényeztetett pazarló ki ha én nem "Istenek". Ráadásul annyira nem is jobban.
Nem fogom most megindokolni miért módolok ha nem érted lehet elkerülte valami a figyelmedet. Valamint élőszóban akármikor leírom -
#610 Bizonyára ízlés kérdése, de én például kimondottan szeretem az Attila ok-okozati, viszonylag kevés randomfaktorral és eseménnyel megfűszerezett politikáját az R2 teljes csődje után ezen a területen. Az R2-ét annyira gyűlölöm, hogy még az eredeti megoldást is szívesebben játszanám, amikor egyszer véletlenszerűen kitört a polgárháború, leverted - és ennyi. -
#609 Én alapvetően mod nélkül játszok, a saját modjaim leginkább az egységek kinézetén változtatnak, realisztikusabbá teszik őket.
Egy modot használok folyamatosan azok közül ami úgymond csalásnak minősül az pedig azt csinálja hogy körönként tétlenség esetén is ad a frakcióvezetőnek influential pontot, ami a politikai akciókhoz kell ugyanis azok nélkül 50 kör múlva jön a káosz, a polgárháború ezt finoman szólva elkúrták, nem kicsit, nagyon. A többi modot ami "olcsósít" meg kedvezőbb building effecteket ad azokat én sem preferálom, amúgy igen róma1 óta játszok a tw szériával majd mindet meg is vettem 1-2 kivételtől eltekintve de számomra a shogun2 óta mindegyik jóval nehezebb mint az elődök amig a medieval 2 ment hardon addig az attilával normálon is vért izzadok legalábbis a kisnépekkel a perzsákkal nem volt nehéz de ugye ott csak meg kell nézni a politikai és gazdasági helyzetüket. -
Daermon #608 Mod-nélkül meg se próbáljátok?
Nekem van vikingekkel (Danes, mert vikingek és mert Ragnar rulez) egy megkezdett végigjátszásom (Witcher 3 kieg, meg Pillars of Eternity kieg miattmost szenetel).
Velük akarom majd letolni, meg ha egyszer lesz Magyars akkor talán velük.
Csak olvasva a topicot feltünt, hogy ilyen-olyan moddal akarjátok (kevesebbe kerülő egységek, stb). Miért? Miért nem mod nélkül? -
#607 Hát róma 2 -höz van sok modding tutorial videó, (többé kevésbé az jó az Attilához is), you tubeon de kizárólag angol nyelven sajnos, mivel én is csak az alapszintet érem el angolból, vagy még azt sem, így sokat kell "guberálnom" mit is kell tulajdonképpen csinálni, de szerencsére van egy kis rutinom mert a medieval2 óta csinálgattam saját felhasználásra egy két egyszerűbb modot. Jelenleg kettő van az Attilához amit készítettem, steamről elérhető.
Igen az elit egységek, hát szerintem ár érték arányban nem sokat érnek, de én azért a játék végére legalább 1 űber hadsereget fenn tudtam tartani mondjuk a sassanidákkal de ugye velük nem túl nehéz, iszonyat gazdaságot lehet velük építeni, nomádokkal nyilván nehezebb, ez miatt nem is szeretem túlságosan a hunokat, inkább a letelepedni képes kis népeket részesítem előnyben.
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2015.10.14. 10:11:11 -
Party Hard #606 Nekem az nem probléma ha nem változnak az erőviszonyok. Elit hadsereg a taktikám és lehetetlen kifizetni egy csak és kizárólag Nemesi lovasíjászokból álló hadtestet. Hogyha több földönfutót kell lemészárolnom az soha nem szokott zavarba hozni. Van egy mod( most had ne keressem ki) ahol olcsóbbak és nagyobbak lesznek az egységek, ami nem is lenne probléma de annyit gyártasz amennyit akarsz és ez nálam zavaró...
Nekem elég gyenge az angolom úgyhogy bele sem fogtam a modok készítésébe. De ha valakinek van tapasztalata amit szívesen megosztana akkor örömest vágnék bele.
Utoljára szerkesztette: Party Hard, 2015.10.13. 22:18:37 -
#605 Az úgy nem jó ha minden népét lecsökkentjük mert akkor arányosan a gép is többet tart fenn, és úgy az erőviszony ugyanaz marad, ha hunokkal akarsz több egységet egyszerre fenntartani, akkor csak azok fenntartását lenne érdemes lecsökkenteni, a régi totalwarokba az unit stats vagy hasonló nevű fájlba lehetett átszerkeszteni az assembly kittel, az attila egy kicsit másképpen épül fel, és nem találom még egyenlőre hol kell, amúgy meg bírnám csinálni. -
Party Hard #604 Üdv.
Az lenne a kérdésem, hogy tud e valaki olyan módrol ami az összes frakció egységeinek a fenntartási költségét csökkenti... Persze ha csak a hunokét az sem gáz. Találtam párat de valahogy a Nemességi lovas íjászok az után is 600 pénz körönként. Ami persze röhelyes -
#603 Készítettem a játékhoz próbaképpen egy kis modot, megerősítettem a perzsa nehéz lovasságot, és testőrségeket, valamint két egységnél a küllemen is változtattam egy keveset. (szerintem így jobban átjön a kor pusztító szasszanida lovasságának az érzete)
Akit érdekel: Link
UI: csak akkor érdemes használni a modot ha a szasszanidák nem az ellenfél :)
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2015.10.05. 11:51:44 -
#602 Ja ez így igaz, szerintem többé kevésbé mostanra ért be ez a játék sorozat igazán, csak kár hogy áttértek a fantasy vonalra, egy ww1 tw-nek jobban örültem volna. -
Angelus1991ster #601 Település és régió létrehozást azt megcsinálhatták volna régebben. Városok csak oda vannak rögzítve. -
#600 De amúgy igazad van hogy baromira élvezetes nomádkodni benne, a great migrators népekkel ezért szeretek jobban játszani, mert nagy szabadságot ad, azt csinálsz amit akarsz lényegében.
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2015.10.03. 12:43:52 -
#599 A hunoknak voltak városaik is na ebbe ne menjünk bele(mivel ez egy törzsszövetség volt rengeteg féle etnikum előfordult, ezért nem jó hogy a sztereotíp mongol fej a divat a játékban is, a jurtán meg az íjon kívül semmi közük nem volt az európai hunoknak a mongolokhoz)), a róma2 ben meg úgy rémlik a szkíták várost építettek holott azok is nomádok voltak, na igen a történelmi pontatlanság már vele jár a játékkal, de nem is azért szeretjük. -
#598 A Hunoknál pont az a lényeg, hogy nem telepednek le, hiszen nomádok :)
Jó, Attila tényleg létrehozott valóban egy hátországot a Kárpát-medencében, de én pont azért izgultam rá a játékra, mert vándorló nép van benne. Meg is lepődtem, mikor először elindítottam a játékot, a prologue-gal, és beadta a vizigótokat. -
#597 Jó neked hogy sikerült, nekem valahogy ez nem megy, pedig már ráéreztem a gazdasági menedzsmentre is, főleg az alánokkal, a perzsákkal meg rém egyszerű, erős gazdasággal kezdenek viszonylag, az ilyen gyenge lovasságos népeket meg nem szeretem,(nekem űber sokk lovasság kell) a két rómát meg nem is próbáltam mert biztos bitang nehéz főleg a WRE. A hunok jók lennének csak nem szimpik hogy nem tudnak letelepedni. -
#596 Az alánokkal én is csupán egy kicsit mentem tovább (Konstantinápoly), így gyakorlatilag az ERE munkáját végeztem (hunok+szasszanida egymástkörbesz*pkodóbanda), azzal a kis plusszal, hogy az ERE-vel ellentétben szinte a nulláról kezdtem, és még őket is meg kellett csapni előtte. :D Az egész játék egy hatalmas mészárszék volt, fél kontinensnyi kiirtott területtel, de talán ez a néhány száz kilométer kellett ahhoz pont, hogy meg tudjam vetni a hátam és éppenhogy behúzzam a kampányt. :) -
#595 Alánokkal elfoglaltam a Kárpát-medencét, és gondoltam megpróbálok békében kijönni a szomszédokkal, aki nem akart békét azt kiirtottam :) mentek is szépen a dolgok, amíg meg nem jöttek a hunok vagy nyolc fullos sereggel és kipusztítottak.....amúgy az poén hogy eddig csak a perzsákkal sikerült boldogulnom(na mondjuk ott is vért izzadtam mire eltakarodtak Attiláék), a kis népekkel mindig elsöpörnek a hunok.
Lehet túl pepecselős vagyok? Mondjuk én nem szeretek gyorsan terjeszkedni, és lehet az a baj. -
#594 Megmondom az őszintét, számomra ez a politika dolog tetszene, ha nem lenne övön alulian nehéz, a greater supportot hogy el bírjam nyomni 25 influential pontra van szükség, de megfigyelésem szerint ez csak akkor jön ha effektíve csak a frakcióvezetővel harcolok, ami azért rizikós és még így is nehezen jönnek a pontok, nélküle meg a helytartóim folyamatosan lázadást szítanak (a szemetek) szóval szégyen nem szégyen, influential moddal játszottam legutóbb, ami tétlenség mellett is 2-5 pontot hoz körönként a frakcióvezetőnek így a greater support 5-10 körönkénti nyomkodásával fenn lehet tartani a politikai stabilitást. -
#593 Ez valahol érthető. Ahogy halad előre a játék, a körök úgy egyre inkább elhúzódnak még a legjobb szándék mellett is (értsd: "Nem szarakodok, mert a másiknak is hagyni akarok játékidőt"), és az ember az ideje nagy részében csak ül és nézi a monitort, még akkor is, ha az egyéni csatáknál megosztjátok a sereget. :)
Barátommal toltunk vagy száz kört Rome 2-vel, ott az ő körében én pl. a laptopon nézelődtem és olvastam már a végefelé, de végülis a srác megunta, miután a politikai támogatottsága a nullára zuhant és a negatív módosítók csaknem szétszedték az államát. Azért remélem, előbb-utóbb felvesszük a fonalat újra, és mentjük, ami menthető. :D -
#592 Hát rájöttem csak ismerőssel jó coop kampányt játszani, 5-10 kör után a random playerek feladják, pedig nagy lehetőségek vannak a coop-ban. -
#591 Értem, köszi szépen a választ, amúgy tetszik ez a megoldás, már csak egy stabil partner kéne aki olyan elvetemült mint én aki szinte minden csatát lejátszik -
#590 Alapból igen, nézőként vehetsz részt az ütközetben, viszont ilyenkor minden esetben lehetősége van az épp lépőnek neked bármilyen és bármennyi egységet "elajándékozni", akár az egész seregét, akár egy részét. Ezt vissza is ajándékozhatod, és így tovább, az ütközet folyamán kötetlenül. Szóval kölcsönös megbeszélés alapján dől el, hogy ilyenkor mi van, ki mit kap, mit kér, vagy inkább nem akarja a másik egységeit veszélyeztetni és végignézi a harcot.
Erre a csere-berére természetesen nincs lehetőség, amikor mindkét frakció képviselteti magát egységgel, függetlenül attól, hogy mondjuk az egyikőtöknek összesen van egy tábornoka és slussz. -
#589 Minap próbáltam ki a cooperatív kampányt, jó volt nagyon, csak a random kolléga 10 kör után eltűnt, játszottunk a tíz kör alatt egy olyan csatát amiben mindkettőnk hadserege jelen volt valós időben, mi van olyankor ha az egyikőnk játszik egy valós idejű csatát akkor mi van? 20 percig bámuljuk a körváltást vagy hogy megy ez?
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2015.09.26. 17:49:56 -
#588 Sokkal jobb ha kombinálod nehézlovassal, ha csak könyűlovassal mész rizikósabb -
#587 Az én kérdésem:
Meg lehet tartani hosszútávon régiókat vazallusként? A Hun hadjáratban pl két ilyen régióval kezdesz, de pár kör múlva mindig ledobják a rabláncot, és még csak figyelmeztetést sem kapok róla. -
#586 Ha lovas nemzettel vagy, akkor csak lovasíjászt érdemes építeni. Próbáld meg, hogy nem kapcsolod be a skirmish módot, mert szinte a lőtávolság határától elkezdenek a vitézek menekülni az ellenség elöl, de így elég pontatlanok, és csak pazarlódik a nyílvessző. Tarts olyan fél lőtávolságnyi távolságot. Ezzel úgy szívatod széjjel bármelyik gyalogos egységet, hogy ihajj.
Egyedül az ellenséges nehézlovasságtól kell tartani, ha elkapnak elég nehezen szabadulsz, és közben persze a könnyűlovasaid szépen hullanak.
Itt szerintem elég jól bemutatja miről is van szó:
https://www.youtube.com/watch?v=sLiMZi71lA8 -
Hunor1 #585 köszi a válaszokat. -
Stief #584 Van olyan aki lovas nemzettel van és raidelő játékot nyomat? Ha igen, a lándzsásokat gyalogság nélkül hogy szivatja meg? Mi a taktika? Persze legalább hard szint vagy a feletti nehézségnél. -
Stief #583 Szia!
Én is csak most kezdtem a játékot, egyenlőre annyit tudok hogy van a vallásokhoz köthető fejlesztések amit pénzért lehet megvenni. Ezt ugyan úgy fejlesztési fánál találod. Plusz van lehetőség választani hogy toleráns vagy e más vallással a területeden vagy nem. Egyenlőre ennyit látok. Meg egy észre vétel, sivatagi nemzeteknek baromi nagy missile block chance-e. :) -
#582 Bár megvettem, csak laptop van a seggem alatt egy darabig még, így nem volt lehetőségem kipróbálni, csak YT-videókatn éztem. Viszont a steam leírásai árulkodóak.
A "kampánymechanikából" az ugrik be például, hogy két fő vallási ág között választhatsz, ennek kapcsán pedig pár épületed, de néhány egységed is teljesen más lehet, tehát több a szerepe, mint a kultúrának az R2-ben. A hordamechanikát illetőleg azt olvastam, hogy a tanukhid törzs az élelmiszerét városostromokon keresztül szerzi meg. Személyes tapasztalat hinányában nem tudom, ez pontosan hogyan is valósul meg. -
Hunor1 #581 Hello.
A most megjelent DLC az új népeken kívül milyen érezhető változtatásokat hozott ?
New Campaign mechanics.
New Horde mechanics.
Ezek miben hoztak újat? Valaki próbálta már? köszi. -
#580 Velem nem b_sztak ki, mert pont azok a népek a játszhatóak, amik engem érdekelnek, a többi igazából parasztvakítás :)
Meg is lepődtem hogy a legérdekesebbek a játszhatóak, jó a dánok meg a kelták dlc- na bumm, a barbár életérzés a szászokkal is átjön, nem fizetek pluszban egy másik ugyanolyanért. -
Szerzetes89 #579 Olvasd el még egyszer. Segítek: "ingyenesen". A többiért már fizetni kell. -
Stief #578 Én még 3 népet látok, nem csak egyet Aksum Himyar és tanukhidsek. -
#577 Jó, kérdés törölve. Most kicsit jobban átnéztem, a tisztségekkel járó bónuszokat, és a magasabb rangú posztok elég korrekt pluszokat adnak.
Naná, hogy kellenek. -
#576 A családfa mellett, jobb oldalon a betölthető tisztségeknek mi az értelme? Ez nekem valahogy sosem volt világos. -
#575 Egy új nép jött ingyenesen, Lakhmids (valami arabok), de nem nyerték el a tetszésemet, egységeik elég gyengék, 1-2 néz ki jól, előnytelen a politikai helyzetük(a perzsák talpnyalói). -
Stief #574 Na teszteli valaki az új népeket? -
#573 Egy kis pontosítást, ha megengedtek. A lent vázolt rendszer ugyanis az R1-é. :)
Emlékeim szerint az Attila két politikai forrása a Dominion és a Control. (ha tévednék, remélem, úgy is tiszta lesz, melyikről beszélek) Az előbbi, ha jól rémlik, egyszerűen azt reprezentálja, hogy a hatalmi pozíciókat betöltő személyek között milyen arányban vannak a te embereid. Egyszerűen megnézed, hogy a családfádon hány ember van, és a bal oldali listában mennyi szerepel a tényleges tisztséget betöltők közt (tehát az "other candidates", akik csak jelöltek, már nem), akik az idegen frakciók emberei. Ezért van az, hogy pl. az ERE nagyon alacsony Dominion-nal indít, hiszen rengeteg hatalmi pozíciót kell betölteni (seregek, flották, provinciális helytartók, urambocsá "tárca nélküli" politikusok), de kezdetben csak a császár és a neje képviseli a családodat, vagy közel csak ők (talán még van egyvalaki, nem emlékszem). A Control már valóban egy elvontabb dolgot jelképez, nagyjából azt, hogy - létszámtól függetlenül - a te frakciód általánosságban milyen befolyással bír az államra. Ebből a kettőből adódik össze a középső, Power sáv, ami egyszerűen a hatalmadat szimbolizálja (jobbanmondva az államban létrejött hatalmi egyensúlyt), jóformán semmi köze nincs az elégedetlenséghez, bár hozadéka már lehet ilyesmi. A "nemesi" elégedetlenség inkább az egyéni tábornokok lojalitásával képezhető le, a "köznépé" pedig a provinciák PO-jával.
Tehát megteheted azt is, hogy elkezded örökbefogadni vagy aktívan kiirtani a konkurrens családokat (ha van szabad családtagod feltölteni a megüresedett posztokat), így a dominion felől közelítve meg a problémát, vagy befolyást szerzel, így a control felől.
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2015.09.15. 21:50:50