2012
A Paradox Interactive és a Colossal Order által fejlesztett városépítős szimulátor
-
#1332 Mivel ma jött ki a Stellaris: Utopia DLC, nem valószínű, hogy mostanában. A megjelenés előtt kb. 2 héttel szokták bejelenteni. -
gtomy72 #1331 Valaki tud megjelenési időpontot a Mass Transit DLC-hez? Mindenhol csak "Coming Soon"-t találok, de hátha tud valaki pontosabb időpontot. :) -
TokraFan #1330 Célozd meg a fiatalságot! :-D -
Munkie #1329 Az esélyes, hogy a RealismMOD2017 :\ :D -
tkari77 #1328 sajnos valamelyik mod egy frissítésnél bemondta az unalmast és onnantól a lakosság elkezdett Londonba vándorolni, 300 ezerről 22 ezerre csökkent és nem is sikerült hazacsalni őket még draszikus adócsökkentéssel sem...úgyhogy most üresen tátong a város, munkaerő sehol. -
tkari77 #1327 pedig jó móka volt.
-
#1326 Pearls from the East címmel új, ingyenes DLC érkezett ma, ami ázsiai stílusú épületeket ad (hármat). -
Sulyi #1325 Kicsiny városom. Egy Budapest mapot használtam Európai témával, de meg se próbáltam rekonstruálni a valódi Bp-t, nem az volt a célom.
Az első kettő az csak látkép, a 3. az én koncepcióm az ipari negyedek kialakítására. -
Schultz1985 #1324 Hello. Van egy cities skyline snowfall cd kulcsom ha valakit érdekel írjon . Csere bármilyen steam kulcsra max 5 euroig
-
#1323 ha le akarok tölteni egy épületet, pl ezt:
ezt
mit jelentenek a bene lévő rövidítések?
1-464LI
meg még szokott lenni egy csomó minden.
gondolom ahoz van köze, hogy ki jelölöm, hogy ide építsen lakóházakat, és akkor bizonyos beállítással ilyent fog mit amit le szedtem.
szovjet épületeket akarnék el helyezni, nagyon sok féle van, és nem tudom melyik lenne jó, illetve hogyan tudnék ilyen épületeket "létre" hozni. -
TokraFan #1322 Tetszik! -
kisiku #1321 Kiváló!
Csak nem nyereséges lesz végre a tömegközlekedés?Mint ahogy a valóságban is...
A Cities XL-ben volt az, hogy nem elég, hogy a tömegközlekedés is ingyé' volt a lakosságnak, de a szórakoztatásukat is én fizettem.Nem túl realisztikus...milyen város az, ahol minden ingyen van? -
Fantasy18 #1320 új kieg!! tömegközlekedés lesz a főszerep!!
-
TokraFan #1319 City Drive Mod
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.02.23. 12:28:03 -
0S7130R #1318 Sziasztok!
Keresek egy olyan mod-ot, amivel "be lehet szállni a kocsiba", magyarán belső nézetben lehet követni a járművet. -
lazartamas #1317 Köszönöm a válaszaitokat!
Akkor egy jó videó kártya sem segítene ezek szerint. Valóban 50-60000 főnél kezd kiakadni (game crashed).
még egy kérdésem lenne,- melyik az a mod , amelyik lehetővé teszi, hogy gyalogutak mellé is lehessen építeni.
Köszönöm. T.
-
TokraFan #1316 A géped gyenge hozzá, különösen nagyobb város esetén, de fagyni ettől még nem kéne neki, maximum laggolni. Egy memóriatesztet futtass le szvsz. -
Malachit #1315 Inkább egy komplett új gép, lehetőleg Intel :D :D :D -
Borg #1314 Nem kicsit, nagyon. -
lazartamas #1313 Sziasztok !
Elég sűrűn fagy a játék, talán a konfig gyenge kicsit?
Alaplap neve Asus F1A55-M LX Plus
CPU típusa QuadCore AMD Athlon II X4 631, 2600 MHz (26 x 100)
Videokártya ASUS EAH6570 Series (1 GB)
8 GB. Ram
Win 7.
Valóban gyenge kissebb felbontással is? Ey jobb videókártya segítene?
Köszönöm.
Tamás -
kisiku #1312 Tegnap épp hogy folytatni akartam gyönyörű városkámat, lecsapott egy tornádó.Repülnek az autók és szegény lakosaim.Természetesen a tornádó nem mindig jár egyedül, úgyhogy mellé egy vihar is jött:
Az evakuálás ellenére is sok halottam volt:
-
Munkie #1311 Én egy LUT-al próbálkoznék. Van sokféle... kedvencem az Evergreen vagy OWL-nak is van egy LUT packja :) -
#1310 Nekem nem csinál olyant, és nem is láttam még hasonlót úgyhogy passzolom sajnos. -
#1309 Köszi, ez talán jó lesz! :) Erre a homok fényerősség problémára (meg egyes épületek is) van valami megoldás? -
Munkie #1308 Tudom ajánlani ezt a modot, hogy minden sínpárt ki tud használni az állomásodon :) (Ha jól emlékszem Shift-et nyomva tartod és úgy kell a sínre kattintani az állomáson)
Multi-track station enabler -
#1307 Rendben, köszönöm, így is sokat segítettél már. Muszáj volt törölni azt a mentés, a metrós próbálkozásommal eléggé gallyra vágtam a várost. Belekezdtem egy új építésbe homokozó modban! :)
Ezzel a homok tükröződéssel. fényeséggel lehet valamit kezdeni, vagy ez a map hibája?
A kertvárosi része elég szépen épülget! :)
Utoljára szerkesztette: lippet, 2017.01.12. 09:55:58 -
kisiku #1306 Egy metróalagútba csak két vonalat tudsz tenni, mint ahogy a valóságban is van.Egyik az egyik irányba, másik a másikba megy.
Építsd meg először az egyik irányba, majd kezdd el a másikba is, visszafelé.
Lerakod először a metróállomásokat, de úgy hogy ne legyen nehéz összekötni őket, majd összekötöd őket az alagúttal és végül az állomásokra pedig beszúrod a "megállókat". Nincs remíz, meg ilyesmi, a metrók majd elkezdenek menni.
Onnan tudod leellenőrizni, hogy jól csináltad-e, ha megnézed a bal felső sarok ikonok közül a Public Transport-ot és mindkét irányba ugyanannyi állomás van.
Meglévő útvonalra ha klikkelsz, akkor megállót rak (ha még nincs), ha az útvonalon lenyomod a bal gombot és nyomva tartva húzod, akkor húzni, kiterjeszteni tudod.Jobb egérrel törlöd a megállót.
Most sajna nem tudom megmutatni, mert csak ideiglenes GPU-m van, amivel nem fog elindulni a játék, de holnap szerintem már tudok képet lopni.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.01.11. 23:12:25 -
#1305 Köszönöm a tippeket, egész jól sikerültek. Sikerült beállítgatni, hogy az egyes vonalakon milyen járművek közlekedjenek, fantasztikus. A dugókon is sikerült enyhíteni közlekedési táblák, lámpák állítgatásával.
Tovább böngésztem a műhelyt, s találkoztam egy felszínen futó metró moddal. Ezt hogyan tudom az eredeti megállókba bekötni? Sehogy sem sikerül. Másik problémám még a metróval kapcsolatban, hogy mikor lerakok egy több sínpárt kezelő állomást, akkor mindig csak az egyikre tudok új útvonalat létesíteni? Ezzel mi a baj? Hogyan tudom kiküszöbölni? -
#1304 Köszönöm a válaszokat #1303 és #1302, megnézem! :) -
kisiku #1303 Megpróbálok válaszolni:
1. Az alapjátékban, mod-ok nélkül nem lehet szabályozni, csak úgy, ha leveszed a büdzsében a buszközlekedésre fordított kiadást. Minél több megállód van, annál több járatot indít a garázsból. Ez igaz az összes többi tömegközlekedési eszközre is.
2. Nekem is vegyesen közlekedteti, azaz a gyári beépítettet és a modifikáltakat is. Én nem tudom, szerintem valahogy meg lehet oldani.
3. Ez attól függ, mekkora forgalom megy ugyanarra, illetve ha pl egy 2x3 sávos út becsatlakozik a 2x1 sávosba, akkor csak egy kanyarodó sáv lesz. Használj körforgalmat, ha van helyed, ott nincs lámpa és folyamatos a forgalom, ráadásul ki is használják mindegyik sávot. Keress a workshop-ban különböző méretű körforgalmakat, mert alapból van egy "kicsi", ami persze nagy és van egy nagy, ami még nagyobb.
Egyébként tényleg a legrövidebb utat keresik, több lehajtó enyhíti a terheltséget.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.01.11. 13:24:17 -
#1302 Szia a válaszok:
1.) Imported Public Transport mod: link
Ezzel be tudod állítani, hogy milyen jármű menjen és hogy milyen tulajdonságai legyenek (sebesség, kapacitás, stb)
2.) Goto 1.
3.) Ez sajnos a játék egyik problémája, minden autós mikor elindul, kiszámolja a legrövidebb utat a célig és ahhoz ragaszkodik mindenáron akkor is ha ott akkora dugó van mint ide Mekka. Néha lehet segíteni több lehajtóval vagy kereszteződésekben modokkal. link Persze ez se 100%-os de a semminél jobb. Sokat segít még ha jó a tömegközlekedés, illetve a gyalogos közlekedés. Építs minél több gyalogos utat, mert a lakosok szeretnek gyalogolni, de nagyon és akkor nem autókáznak. Kivéve az ipari területeken.
Utoljára szerkesztette: horika, 2017.01.11. 13:24:15 -
#1301 Sziasztok! Nem rég óta kezdtem el játszani eme játékkal, s mostanra felmerült bennem néhány kérdés, bízom benne, hogy tudtok segíteni bennük.
1.) Létrehoztam egy buszútvonalat a kertvárosi részben, de a rendszer kiküldött rá !95! buszt, így nagy dugót generálva a forgalmasabb részeken. Hol tudom beállítani, hogy egy adott vonalra hány járművet küldjön ki a garázs?
2.) Steam műhelyből rengeteg jó dolgot lehet letölteni. Éltem is a lehetőséggel, csomó járművet lecseréltem. Beállítható az valahol, hogy a fent említett buszútvonalon csak az általam a játékba rakott buszok fussanak, ne vegyesen a gyárival? Elég nagy a kontraszt a két járműtípus között (ugyan ez pl. a kukásautóknál).
3.) Miért van az, hogy egy "x" sávos úton szinte mindenki csak a szélső sávban autózik? Tegyük fel, hogy két sáv kanyarodik jobbra, de mindenki a szélsőben "sorakozik fel" a kanyarodásra, s így elég méretes dugó alakul ki.
Hirtelen ennyi! Köszönöm! -
tkari77 #1300 Megoldottam, át kell állítani a Steam regionális beállításait mondjuk németre, és újra letölt mindent.
-
TokraFan #1299 Detto... -
#1298 Nahát uram! -
tkari77 #1297 mi a büdös isten faszát csinált már megint a Steam? minden modom eltűnt... -
#1296 Ja valamennyivel nekem is gyorsabb lett, thx -
#1295 Mindjárt meglesem, kösz a tippet -
bruna #1294 Srácok kijött egy fantasztikus mód a játékhoz ami töredékeire rövidíti a töltési időt! Nekem 2000db körüli Asset-el és 68 móddal SSD-ről 16gb rammal, 8x4Ghz procival kb 15percig töltött be egy 20 vagy 80ezer fős térkép...DE most ezzel a móddal 1PERC volt össz visz!!!
Loading Screen Mod [Test]
Teszt fázisú a mód, valószínűleg vannak rendszerek amiken nem működik, de a a reddit-en sok száz felhasználó írta már ,hogy jó ,és én is leteszteltem/használom. Aki esetleg használná a sima verzióját ennek a módnak ,az előtte azt kapcsolja ki (az mögött nincs ott a "Test" felirat)! A mód minden töltést html-fájlokban lejegyzetel abban is kiírja a töltési időt, hogy mennyi RAMot használ a játék betöltése közben, mit tud és mit nem tud betölteni...
Utoljára szerkesztette: bruna, 2017.01.05. 16:14:46 -
kisiku #1293 Természetesen, de angolul van...:
Guide for Policies
Olyan szívesen írnék erről is egy komplett leírást, mert szerintem magyarul még nincs, de már ígértem a Subnautica-hoz, és a Transport Fever-hez
Egy olyat kellene, mint amit az X-Rebirth-ről írtam (Kb 100 A4 oldalas) ...mert látom sokaknak hiánypótló lenne.