Cities: Skylines

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én sem tudok utat rajzolni, pedig nem használom a t++-t. A Network extension útjai nem voltak elérhetőek a menüben, de miután lr- majd visszairatkoztam rá, már látszottak. Ennek ellenére utat nem tudok húzni.
Lol, végre megtákolták használhatóra a t++v2 meg nextet, erre jött egy 1.32 patch amitől megint senki nem tud utat építeni 😊
Korábban én is használtam T++-t és szerettem benn a realaistic speed-et. Mintha olvastam volna valahol lehetséges belassulást, bár lehet, hogy nem erre a mod-ra írták.
t++v2 meg next-ben is működik már többé kevésbé minden, tehát a régi mentések mennek.
Viszont pl belassul a város. Pár másodperc után fele akkora sebességgel megy minden (és nem az fps miatt, az rendesen megvan 60 körül)
Valószínűleg valamit elcsesztek a realistic speeds körül, amit hiába kapcsol ki az ember...
Akit érdekel, már elérhető a Traffic manager javított új verziója:
Traffic manager president edition
Nincs ezzel semmi baj, csak a mod készítőknek utól kell érniük magukat. Maga a játék patch alig okozott gondot, a fő probléma a t++ kihalása miatt van.
Jelenleg olyen szinten bugos még a t++v2, nep, meg a tmpe is, hogy nem is érdemes betölteni a mentéseket. Próbálgattam egyik nap, de rettentő sok a hiba. Néhány patch jött már ezekhez, de még most sincsenek olyan szinten, hogy érdemes legyen nekiállni játszani újra. Talán jövő héten.
A mai patch-elős, DLC-zős világban nem igazán érdemes komolyabb modokat fejleszteni, amíg a kiadó és a fejlesztő be nem fejezte végre a folyamatos variálást. Csak a szívás van addig ezekkel. Majd akkor lesz jó, ha jön a C:S2, és végre lesz egy legvégső Gold Edition. A baj csak az, hogy ez akár évekig is eltarthat, és sok modder kezdeti lelkesedését addigra már elveszti és nem updatelik a modokat. Pont mikor már értelme is lenne. Remélem azért a komolyabb, fontosabb darabok készítői kitartanak amíg a Paradox ámokfut a DLC-ivel.
Visszavonom, a Traffic manager sem az igazi, ugyanis elrontja egyes kereszteződések megjelenését. Ki is kapcsoltam.
Ma este jön valami pathfindig patch állítólag a t++v2-höz. Csak összefoltozzák már rendesen, mert jelenleg elindítani sincs értelme a játékot...
horika
Nekem még mindig nem jó a T++ v2. Ha bekapcsolom, nem jönnek kamionok a városba és egy idő után kifogy az erőművekből a cucc.
A Traffic manager újra működik, és a T++-hoz is lett valami frissítés. Azt egyelőre nem használom, így nem tudom, hogy megy-e.
Köszönöm szépen! 😊 Azt hiszem most még akkor nem kezdek bele semmi újba amíg nem rendeződik a "káosz"
Thx.
A modot. Bemész a játékbam, főmenü, mods. Ott kiválasztod a traffic++t, és lesz ott egy options gomb. Na ott ghost mode. És úgy töltöd be a mentésed.
Légyszi fejtsd ki mi ez a ghost módba tevés? Mit teszel ghost módba, és hogyan?
Nálam minden egyes DLC-nél használhatatlan lett az akkor éppen műben lévő város. Igaz, hogy az elején nagyon sok mod-t használtam, (parkokat, épületeket is). A T++-t egy ideje hanyagoltam a Traffic manager miatt, de mikor legutóbb próbáltam még az sem ment.
Nem igazán a patch a gond, hanem hogy a t++ megszűnt a workshopban.
A legegyszerűbb ha ghost mode-ba teszed, akkor a városod betölt, az utak megvannak, de a funkciói nincsenek többé. Tehát a sáv korlátozások, sebességek, AI stb... its all gone. Más modok próbálják visszahozni a funkcióit, de egyelőre kevés sikerrel.
Jó hogy szólsz, nem is tudtam a patch problémáról. Akkor letiltom az automatikus frissítést, mert a T++-t masszívan használom, és jelenleg jól működik minden. Szerencsére -ezek szerint-, mostanában nem játszottam a játékkal, talán megelőzhető a probléma.
Nagyon remélem, hogy nem kezdődik el itt is a végeláthatatlan DLC-zés, ami a Paradox kiadásoknál általában lenni szokott, mert akkor inkább megvárom a végső GOLD verziót az összes DLC-vel és javítással, mert annál idegesítőbb nincs, amikor a jól bevált modok nem mennek.
A snowfall a kisebbik gond, azt én se vettem meg. A gond a free patch miatt inkompatibilis modok, és azon belül is a traffic++ megszűnése.

Ami definitive nem megy, ezekkel be se tölt a mentés:
-traffic++
-ambient sounds tuner
-road color changer

Elméletileg t++v2, nep, és tm:pe kéne a t++ minden funkciójának helyreállításához, de ez a három se tökéletes, sok a bug még.
De amúgy a város működik velük legalább. Nagyjából tartja is az 500e lakost, a folyamatos bugok ellenére. De most én is pihentetem, amíg jobban rendben nem hozzák ezeket.
Elég nagy okádás megy steamen a Snowfall miatt, lehet jól tettem, hogy nem ugrottam bele rögtön. Azt hiszem, ezt most kihagyom. Sokan írják, hogy a mod-inkompatibilitás miatt összeomlott a korábban épített hatalmas városuk is. Gáz.
Építészeti stílusokat kerületenként érdemes beállítani. Asszem ezt már alapból is tudja a játék, de még nem foglalkoztam vele.

A buszok kapacitását tudod növelni 2 moddal is. A legegyszerűbb az Advanced Vehicle Options, ezzel gyakorlatilag minden járművet módosítani tudsz több szempontból is. Vagy ott az Improved Public Transport, ez célirányosabb megoldás a tömegközlekedésre, és több erre vonatkozó paramétert enged állítani. Együtt is megy a kettő.

Talaj egyengetésre az Extra Landscaping toolsot ajánlom. Tud resourcokat is letenni, meg talajt is egyengetni, stb.

Ez egy tévhit, hogy kell a tanulatlan ember a városba. Az ipar felveszi a tanult embereket is, ha nincs elég tanulatlan. Egyébként van a school dropouts mod, de én úgy tapasztaltam, hogy több kárt okoz, mint haszna lenne.

Többféle utcára ott a Network Extensions mod. Ezt kombinálhatod parkoló assetekkel is.

A mindent feloldó mod neve unlock all + wonders&landmarks.... lehet állítani benne mit oldjon fel, de persze olyat nem tud, ami nincs meg DLC-ben neked.

Ugyanígy több féle mod van a 25 vagy 81 kocka feloldására is. Én az all spaces unlockable with the right pricet használom, de ennek nincs különösebb oka. 81 kocka feloldásával azért jár jónéhány bug is. Érdemesebb 25-nél maradni.

A sávszabályozás, és jelzőlámpázás, jelzőtáblázás a Traffic Manager - President Edition asztala. Bár itt van némi kavar jelenleg, mert a régi Traffic++ mod meghalt, és jelenleg az újabb modok (traffic++v2, network extensions project, és a traffic manager) nem tökéletesen vették át a régi funkciókat. Ha új mapod van, akkor én csak a NEP meg a TMPE-t használnám, bár így is lehet olyan feature, ami hiányzik... állítólag lesz egy TAM mod, ami majd mindent egyesít végre.

A kereskedelmi egységek alatt mit értesz? Ez eléggé demand és városszerkezet, ipar függő, hogy mikor mennyire van igény. (sőt bizonyos bugok miatt néha szinte semennyire)

Van olyan mod, ami több lakót enged egy épületbe, meg több munkást, de nem javaslom, hogy ilyen szinten belenyúlj a játékba. Az egész játék mechanikája felborul ha ebbe beleszólsz, és a modok is csak toldozzák foltozzák amit lehet. Nincs jó megoldás.
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek! Még új vagyok a Skylines világában, ezért a tapasztalataitokra szeretnék támaszkodni. Felsorolom a kérdéseimet és az óhajaimat 😊 Mivel már tudom, hogy kb 100000 MOD és cucc van hozzá, ezért a szerintetek legmegbízhatóbbat és legjobbat írjátok, ami működik a Snowfall alatt is. (nem akarom teleszemetelni)
- Van-e olyan MOD, ami engedi, hogy a játék közben is variáljuk az építészeti stílusokat, tehát betöltés után megmaradnak az addigi épületek és más stílusban is tudok építkezni (vagy eredetiben újra)?
- Olyan MOD, ami növeli a buszok kapacitását, mert vicc, hogy 30 ember fér el csak rajta...? (+egyéb közlekedéssel kapcsolatos MOD-ok)?
- Olyan MOD, amivel el lehet nevezni az utcákat, utakat, tereket stb...?
- Olyan MOD, ami eltünteti a district-ek neveit meg az ikonokat (nagyon zavaró)?
- Olyan MOD, amivel lehet talajt egyengetni, emelni, süllyeszteni stb...?
- Olyan MOD, ami az oktatás ellenére is hagy bőven a városban tanulatlan(tanulni nem akaró) embereket és ezáltal működő gyárakat, ipart, mezőgazdaságot stb...?
- Olyan MOD, amivel nagyobb farmokat lehet csinálni, mint a való életben (nem túl életszerű ez a max 4×4 kockás)?
- Olyan MOD, ami kisebb, keskenyebb utcákat tartalmaz, kb 1 sáv egyirányú+parkolóhely (mint itt Pesten a 6dik 7dik kerületben a nagykörútról nyíló kis utcák)?
- Olyan MOD, ami MINDENT felold azonnal(pl Fúziós erőmű)?
- Olyan MOD, ami több területet enged megvásárolni 9 kockánál?
- Olyan MOD, amivel tudom szabályozni, hogy melyik sávban hová lehet továbbmenni, melyik legyen a főút, legyen-e lámpa, mennyi ideig engedje a zöldet, milyen járművek hajthatnak be stb...?
- Olyan MOD, amivel nem kell annyi kereskedelmi egységet építeni mint alapból?
- Olyan MOD, ami engedi, hogy többen lakjanak-dolgozzanak egy adott épületben, mint alapból? (nem túl életszerű, hogy pl. egy felhőkarcolóban is csak 60 ember lakik, dolgozik...)?

Köszönöm a válaszokat!
Lesznek csak idő kell hozzá. Épitgesd csak a várost, egyszer majd elkezdenek megjelenni. 😊
Sziasztok.

Ma frissült a játék steamen keresztül s gondoltam kipróbálom (a DLCk nincsenek meg).
Elkezdtem egy új várost s azt vettem észre, hogy nincsenek autók.
Találkozott már ilyennel valakik? Tudnátok segíteni?
Nos úgy tűnik le se szarták az agent limitet, úgyhogy ez a játék itt EOL lesz...
JimKirk
Ha az urakat érdekli a cdkeys.com-on 8,99 euro a Snowfall.
Holnap érkezik.

Sziasztok.

Egy kis segítség kellene. Keresek egy módot amely segít göröngyös talajra is építkezni.
Egyszerűen nem jut napok óta az eszembe.

Köszönöm szépen a segítségeteket.
További szép napot.
Én kezdettől fogva 1 várost építek. Mostanában értem el az 500e lakost 😊
1-1 upgrade után mindig otthagytam az éppen fejlesztett várost, az összes telepített mod-ot kikapcsoltam, és új várost kezdtem. Aztán ahogy jöttek a hírek a mod-ok átírásáról, visszakapcsolgattam őket.
Ezzel még nem is lenne baj, a Steam viszont kereshetővé tehetné, illetve szeparáltan kezelhetné már ezt a kérdést. Más játékoknál is probléma, hogy egyesével kell nézegetni, melyik mod, milyen játékverzióval kompatibilis. .
Tuti, hogy lesz egy csomó, amit frissíteni kell.
Valszeg beletelik megint egy hétbe, ha nem kettőbe, mire régi nagy városok sok moddal újra talpraállnak...
Remélem, ez nem azt jelenti majd, hogy a korábbi MOD-okat megint kukázni kell, mert nem lesznek kompatibilisek. Pedig nagyon úgy tűnik...A workshop-ban egyébként csak én nem találok olyan szűrőt, ahol a verzió-kompatibilitásra tudok szűrni, vagy valójában nem is létezik? Ez utóbbi esetben elég nagy szívás az egész, mert ember legyen a talpán, aki 25k+ modból kimazsolázza, hogy melyik mivel kompatibilis.
Ilyet úgy tudsz, hogy a keresztezendő több sávos utat két egymás mellé letett ellentétes irányú többsávos egyirányú úttal csinálod meg, és a becsatlakozó egyirányú utat csak a közelebbibe húzod bele. Van egy mod, amelyik többféle különböző sávszámú egyirányú utat tartalmaz. Most nem tudom megnézni a pontos nevét, mert itt nincs steam a gépen.
Úgy mint az autópályáknál.
Mit értesz azon, hogy keresztezés nélkül?
Üdv. Meg tudná mondani valaki , hogyan tudok egy 2*3 vagy 2*4-es főútba egy egyirányú utat kereszteződés nélkül becsatlakoztatni?
Kösz.
PetruZ
A Snowfall-lal együtt jön egy új Theme Editor is a játékba. Ez az alap frissítés része lesz, nem kell megvenni hozzá a DLC-t. Jött egy új gameplay videó is, amiben részletesen mutogatják az újdonságokat.
PetruZ
Február 18-án jön a Snowfall.
Jó lesz ez az új kiegészítő, már várom a villamosokat.
Valaki írta, hogy a busz kapacitása kevés, én úgy oldottam meg, hogy tárgy szerkesztőben átírtam a busz kapacitását és elmentettem, aztán sajnos csak úgy lehet elő hozni az új buszt, hogy a Traffic Manager-ben tisztítani kell az egész forgalmat és akkor a busz depóból kijönnek az újak.
Vagy csak egyszerűen le kell tölteni egy nagyobb kapacitású buszt Steam Workshop-ról. 😊
Meg a körforgalmat is meglehet oldani, hogy ne akadjon minden kihajtó előtt, megint csak a Traffic Manager segít, csak főútra kell állítani a körforgalmat, a behajtóknak pedig elsőbbségadás kötelező tábla kell. De lehet, hogy már mindenki rájött erre.
Reméljük akkor a vehicle limit emelését se felejtik ki, mert anélkül ez a szarnak egy pofon lesz csak...
PetruZ
Itt a reveal trailer is, látni mozgás közben is pl. az új villamosokat.
szabii98
Plowers to the People: Build a snowplow depot to keep traffic flowing during winter weather, and employ new road maintenance systems to keep your streets in shape
hooopppá ez tetszik

I met God. She's black

PetruZ
Jön a következő kiegészítő, ami a Snowfall címre fog hallgatni. Igen, végre lesz időjárás is. 😊 A fícsörök, így az időjárási effektek egy része megint ingyen jár majd az alapjátékhoz, a csomag további, részletesebb tartalmáról később lesz bejelentés.
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2016.01.19. 15:57:56
akyyy
pont ezért írtam hogy irreálisan 😄

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

És végülis milyen realisztikus, hogy L5 szinten 30 emeletes szovjet panelházban laknak a zemberek 😄
akyyy
5 és 10 emeletest nem csinálsz? 😛
esetleg olyant ami fejlődik is, és "panel" stílus lenne 😄 legelső szintként sima ház, aztán fejlődne szintenként x szintig. a "felhőkarcoló" kategóriába meg szintén, csak ott már el menne jó magasra irreálisan.<#eljen>
Nem tudom mennyire lehet ezt megvalósítani, de ismerve a játék moddolhatóságát, sztem nem sok akadálya lenne aki ért hozzá 😊

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

horika
nice 😊
Készítettem egy három emeletes panelházat és végre működik is. Bár csak 2 ember lakhat benne:
Megy, viszont hiába iratkozok felé modokra a workshopban, nem tudom a játékban bekapcsolni őket.