2012
A Paradox Interactive és a Colossal Order által fejlesztett városépítős szimulátor
-
EM64T #1412 Mit adsz meg a magyarítás telepítési céljául? Írd le szó szerint. -
attika7705 #1411 Letöltöm a fordítást megadom hova töltse, játék főkönyvtárba steam ba meg is találom el inditom a játékot és nincs bene a Magyar nyel , a steam oldal magyarul van de a játék nem . -
EM64T #1410 Az egy telepítő program, csak el kell indítani, és meg kell adni neki a helyet, ahová a játékot telepítetted. -
attika7705 #1409 Sziasztok segítséget kérnék megvetem a Cities skylines deluxe edition t, Magyarítást szeretném rá tölteni nem sikerül,lehet valahol el rontom , Magyarítások.hu rol töltötem le, segitenétek hogyan csinálja . -
phylemon #1408 Valaki követi ennek a tagnak a munkásságát?
https://www.youtube.com/watch?v=a_w9Tx3g2tg&index=18&list=PLX9x9HoC3rHuFHufg4oP6RDtlsWokebsp
Mindenki azt kérdezi tőle hogy milyen modokat használ, de az Istennek se akarja elmondani csak ködösít. Pedig ez teljesen új távlatokat nyitna ebben a játékban. -
EM64T #1407 A sima tűzoltóság nem foglalkozik erdőtüzekkel, Disaster Unit kell hozzá? A fél erdőm leégett, de egy fél tűzoltóautó nem tévedt még a közelébe... -
Borg #1406 Death Wave-vel nem tudsz mit kezdeni, ez egy olyan bug, ami egy bizonyos lakosság szám felett rendszeresen elő fog fordulni. Kozmetikázni lehet rajta egy kicsit mondjuk, van 1-2 mod, ami a betelepülő lakosság életkorát variálja, illetve én pl a halottaskocsik kapacitását fel szoktam nyomni ilyenkor AVO-val, úgy 40 hulla per autóra :D
A buszaid is azért torlódnak death wavenél, mert annyi halottaskocsi jön megy meg áll keresztbe mindenhol, hogy megakadnak. -
EM64T #1405 Konkrétan azt hiszem az előbb egy a házak fölött elsuhanó autót láttam :( Annyira begagyult ez a játék egyik napról a másikra, teljesen csalódok benne :( -
EM64T #1404 Jó, az autóhiány a death wave hatása szerintem, de a buszok eddig normálisan mentek... Egyébként olvasgattam guide-okat, és onnan szedtem azt, hogy a kereskedelmi épületeket a főbb, több sávos utak mellé teszem, hogy a kereskedelmi forgalom ne terhelje pluszban a kisebb utakat. Az ipari területek pedig különálló negyed (ahogy szerintem sokan másoknak is), bár ott nem sok gond van a forgalommal, maximálisan kihasználják a metrót és a villamost. De ez nagyon új ez a buszdugó, nem értem.
Te hogy szervezed a kerületeket? Lesz valaha vége ennek a death wave-nek? -
TokraFan #1403 Ez építési hiba szerintem. Valószínűleg azért nincs autó, mert nincs lakóövezet, vagy nincs munkahely a környéken, cserébe buszjárat meg létre lett hozva azon az útvonalon. Autó ott jár, ahol van az embereknek valahonnan, valahova menni.
Egyébként az általam linkelt moddal azt is meg tudod határozni, hogy adott útszakaszon milyen járművek közlekedjenek. Kitilthatsz pl. kamionokat, buszokat, szemeteskocsikat is. Ezáltal bár kicsit körülményesen, de kvázi útvonalat tervezhetsz ezeknek az NPC-knek is, mert csak arra fog tudni menni, amit te megengedsz neki. -
EM64T #1402 Azért szívderítő néha látni, amikor egy teremtett autós nincs sehol az utakon (death wave), de egész utcányi hosszakon sorjáznak egymás után bedugulva a buszok... kilométeres buszsorok... Olyankor azért nem szívesen indítom el a játékot egy ideig... -
EM64T #1401 Köszi, kipróbálom! -
TokraFan #1400 Pl. próbálkozhatsz ezzel -
horthy #1399 Hova épitsem a kereskedelmi áruházakat stb ? Lakonegyedek közelében vagy hozzak létre külön kereskedelmi zonákat ? Hova érdemes üdülő ( turista ) és hova érdemes pihenő ( leisure ) zonát felhuzni ?? Vizpart , hegyek , lakoházak közé stb ??? Hogy éredemes várost szervezni ? -
#1398 Ha az Old Town edict be van kapcsolva a kerületben akkor az bebugosítja sajnos. Vagy kapcsold ki vagy sima 6 sávos utat rakjál. -
EM64T #1397 Á, köszi a választ... És melyik mod való erre?
-
TokraFan #1396 Mert az AI az autó indításakor eldönti, mi a legrövidebb út és arra mennek. Ha ez a szélső sávból vezető út lesz, akkor mindenki azt fogja használni. Régi hiba, nem fog már megjavulni. Mod-okkal, egyirányú utakkal és kis előre tervezéssel lehet javítani a dolgon. -
EM64T #1395 Nem értem, miért van az, hogy hiába építek 2x3 sávos utat buszsávval, minden jármű csak a legszélső sávot használja mégis... -
#1394 Lehet, ha tökörészel vele pár órát és letöltesz mellé egy rakat asset-et.
Strictoaster csinál baromi jó városokat, de rohadt pepecselős.
https://www.youtube.com/channel/UCs9CyEymirZzc_3FKW_Sx9g
Utoljára szerkesztette: Fenrir, 2017.07.28. 07:37:49 -
TokraFan #1393 Rajzolni lehet, pl ezzel.
Így néz ki a gyakorlatban.
Vagy itt egy tutorial...
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.07.27. 15:29:15 -
yossarianHUN #1392 Egyébként lehet valahogy létrehozni rendes, nagy szántóföldeket? Mert láttam egyszer ilyeneket egy videóban, de nem tudom, nem valami mod-e. Én eddig a játékban csak a zsebkendőnyi kis földdarabkákkal találkoztam, amik a mezőgazdasági industrial épületekhez tartoznak. -
#1391 + nem kell az alapanyagot importálni, ergo kisebb lesz a forgalom is. -
TokraFan #1390 Értelemszerűen, ott nagyobb lesz a termés/kitermelés... -
horthy #1389 Egy pár apro kérdés : Mi a jelentősége a fertile area ( termékeny terület-ek ) . Mi van ha nem oda épitem a mezőgazdaságot ? Mi van ha nem fás területre épitem a faipart ? Kiprobáltam a mezőgazdaság esetében és ugyanugy vannak sárgával jelzett épületek a nem terékeny területeken is . -
kismy #1388 sziasztok!
tanácsot szeretnék kérni:) amint eléri a városom a 83-85.000 fős népességet, amikor egyszer csak fogyni kezd a népesség. ami elköltözés kell, hogy legyen, mert amúgy többen születnek, mint halnak. mi az oka? nem tudom megállítani uis, pedig minden van, amit szeretnek.
köszi előre is -
#1387 Ez minden Paradoxost jelentősen érint, ezért mindenhová bemásolom, sorry. A Paradox CEO válasza és reakciója a legutóbbi áremelésre. A lényeg: egyelőre vissza fogják vonni a pár héttel ezelőtti emeléseket. Aki a Steam Sale alatt vesz (vagy az emelés után, de még a Sale előtt vett) PDX terméket, amit ez érint (kb. minden), a Sale végén visszakapja a különbözetet, vagy valahogy kompenzálva lesz, ha ez lehetséges. A Sale végén az árak visszaállnak majd és részletesebb előzetes kommunikáció lesz, ha emelni fognak. -
kisiku #1386 Ha már itt vagyunk.Működik már a Disaster Response Unit? Mert sokan panaszkodtak, mikor a ND DLC megjelent, - többek között én sem láttam működni - hogy nem csinálnak semmit katasztrófa után, csak nyeli a pénzt.Nem javít utat, nem keres túlélőket.
Mert a szivattyúsok legalább tényleg mennek cunami/árvíz esetén, de az is rohadt drága.Kicsit túl vannak árazva a dolgok.
Más. Észrevettem, hogy ha csökkentem az úthálózat büdzséjét, nem történik semmi, azaz, nem csökken a kiadásom.Semmi modot nem használok, épület modellek és utak vannak csak. -
Norbertboy #1385 Magyarítás ráncfelvarrás lesz? Kicsit szétesett a magyarítás a patch óta. -
tuvixplayer #1384 A meleg víz hálózatnak havas térképen van jelentősége, fűteni kell a házakat. A teherautókat egyes körzetekből ki lehet tiltani kerület szabállyal. De szerintem csak a megrakott teherautókra vonatkozik (nem vagyok benne teljesen biztos). Nem tudok csak nappal termelő üzem beállítási lehetőséget. Az úthálózat javító megint csak havas térképen kell, mert ott a lefagyás ellen kell takarítani az utakat. Ha nem csinálod, akkor szép lassan lelassul a forgalom. -
TokraFan #1383 Egy idő után, nálam is. :-) -
horthy #1382 Most kezdtem el a Mass Transit-ot . Betöltöttem egy 2015-ös Cities Skylines kimentést 32000 fős kisvárost .
Kérdés : Mi a jelentősége a melegviz hálozatnak kell-e a lakoházaknak vagy csak az iparnak ez még uj dolog nekem alapjátékba nem volt .
A teherauto forgalmat lehet terelni városon belül vagy körforgalmon ? Az alapjátékba ki lehetett tiltani a városbol mindegyik teherauto ment a vasutállomásra vagy a kikötöbe itt is láttam ilyet . Másik kérdés Ipart be lehet-e állitani nappali termelésre naperőmüvek miatt ?
Az uthálozat javitó ( közút ) épület mennyire fontos alapjátékban nem volt ha jól emlékszem csak költségvetés .
Meg még lesznek kérdéseim : -
kisiku #1381 Nálam az autópályán is van dugó
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
kisiku #1380 Én is szívok ezzel, megoldás lehet az egyirányú utak építése.
Ugyanakkor hasonlít a valóságra is, nézd meg a tömegközlekedést: van egy városom, ahol nagyon fasza kis tömegközlekedést építettem ki, rengetegen használják, ám mégis dugó van. Nézz végig a Nagykörúton vagy a Kerespesi-n vagy a Margit körúton, hiába a troli, metró, busz, villamos, gyakran áll az egész városrész. De mi lenne, ha egyáltalán nem lenne tömegközlekedés? Akkor milyen dugó lenne?
Visszatérve, én sem gyakran használom - csak ha már nincs más kiút - az egyirányú utakat.Azok sokszor segítenek, csak akkor úgy kell megépíteni, hogy legyen másik visszavezető út is.
Amit viszont hiányolok, a 2x3 sávos, középen villamospályával. Most csak 2x2-es van,ugyanaz, mint a Nagykörúton, s sajnos hatalmas dugó szokott lenni.
Az ingyen tömegközlekedést (rendelet, Free Public Transport) meg nem fogom bevezetni, mert így is veszteséges szinte mindegyik.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.06.15. 17:41:36 -
#1379 Egy-egy lakónegyedhez több lehajtó kell a meglévőnél, és akkor kicsit talán jobban eloszlik a nép, mert máshol lesz a legrövidebb egyeseknek. -
TokraFan #1378 Akkor erre kvázi nem létezik megoldás? Próbáltam már szeparálni is, pl az ipari negyedhez közel külön lepukkant lakótelekepet építettem, ahol nem engedtem túlképezni a lakosságot, így a gazdagabb negyedekből már nem mennek arra, de ennek ellenére nagyon frusztráló, hogy szinte nincs értelme a több sávos utaknak, mert nem használja ki az AI.
Traffic Managerrel szoktam még annyit csinálni, hogy bizonyos sávokhoz megadom, milyen járművek használhatják, így kicsit szóródik a forgalom. De ez sem 100%. -
#1377 Egyszerű a logikája, mindig a legrövidebb úton eljutni oda, ahova akar. És mivel mindenki egy városrészbe megy, mindenki azt az egy sávot használja, mert az a legrövidebb. -
TokraFan #1376 Nincs valami leírás az AI logikájáról? Engem már az őrületbe kerget ez a hülyeség, hogy adott útvonalon hiába van 6 sávos út, mindenki a külsőben megy a többit meg nem használják. Jó lenne tudni, hogyan működik az AI, és aszerint építkezni, talán úgy elejét lehet ennek venni.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.06.15. 02:00:04 -
kisiku #1375 Folytatom, immár a Cable Car-ral, ami egy kötélvasút.
Direkt indítottam egy új várost hegyes-dombos térképen. Ilyen helyen elég nehézkes építkezni, de pont ez a jó, itt ki lehet használni eme járművet. Az építése nem drága, összesen kétféle megállója van, ebből az egyik egy végállomás, amiből már nem tudjuk a kötélpályát továbbvinni, a másik egy sima megálló.
Építeni viszont elég nehézkes, mivel meghatározott szögekben tudjuk csak lerakni. Nincs kanyarodás, elágazás,íves építés, viszont építhetjük a tartóoszlopokat magasabbra, ami megkönnyíti pl, ha egy autópályán vagy hídon szeretnénk átívelni. A magasságállítás a szokásos módon a PgUp/PgDown gombokkal megy, mint az utaknál, vasútnál,stb-nél.
A kötélpálya kiépítésénél érdemes néha kikapcsolni a "rácshoz igazítást", különben nehezebb dolgunk lesz.
Elég komplikált volt megépítenem csatorna felett, sokszor nem értettem, miért nem engedi. Nem kell külön útvonalat kijelölnünk, egyszerűen lerakjuk az állomásokat, majd összekötjük őket kábellel.
Sűrűn jár és elég gyorsak a kabinok, ráadásul nagyon szeretik a népek.Egy kabin 30 főt képes szállítani. Érdemes az állomásokat úgy lerakni, hogy könnyen át tudjanak szállni más járműre, így garantált a telt ház. Elsősorban olyan helyekre rakjuk, ahol olyan magas a szintkülönbség, hogy utat nem vagy csak nehezen tudunk építeni. Árát tekintve kb mint a villamos, nem kell depó, csak az állomások és a kötélpálya van. Az állomások zajszennyezést okoznak, ezért itt is érdemes köré parkot vagy irodát vagy kereskedelmi zónát rakni, amiket nem zavar a túl nagy zaj.
Egyelőre még nem nyereséges ez sem, de legalább használják.
-
kisiku #1374 No, menjünk tovább.A tömegközlekedés jó a Mass Transit-ban, bár eddig is jó volt.Nem ezzel van a baj, hanem sajnos az árakkal. Nem tudom nyereségesre hozni, pedig minden állomásnál majdnem telt ház van, szeretik, használják "virtuális lakosaink" a tömegközlekedési eszközöket. A monorail-t is nagyon szeretik, jó gondolat a monorail+busz terminál, tökéletesen működik, 8 buszvonal köthető hozzá, mint megálló vagy végállomás.
Kicsit nehezíti a dolgot, hogy - ha normál módban játszunk - át kell építeni a várost egy kicsit, ha azt akarjuk, hogy elférjen. Azaz, mire elérhetővé válik, általában már kiépítettük a várost, tehát úgy kell tervezni, hogy ne kelljen sokat bontani.Kb, mint az autópálya esetében.
Akkor lehet megfelelő monorail hálót kiépíteni, ha már az indulástól kezdve meg tudjuk építeni, azaz 100 fős lakosságtól.
Jobb, mint a villamos, mert nem akadályozza forgalom, olcsóbb, mint a vasút és a metró, ráadásul ugyanolyan gyors.Viszont az állomások nagyobbak, több helyet foglalnak és a villamossal szemben, itt van plusz zajterhelés.
Többféle állomást lehet építeni, a legegyszerűbb az út mellé lerakott, de nagyon jó és előszeretettel használom a 2x2 sávos úttal egybeépített monorail állomást.Elég nagy a zajterhelése, 110-es, ami nem nagyon tetszik a lakónegyedben élőknek, ezért érdemes köré parkokat vagy irodaházakat húzni.
A sínt húzhatjuk önállóan, vagy alatta futó úttal. Van egy alap magassága, mivel "állványon" fut, ezért teljesen síkra nem tudjuk húzni, viszont emelni lehet, pl autópálya fölé,stb, ennek megfelelően a monorail állomásoknak is van egy alap magassága.
Nem kell bekötni vasútvonalba, mert ez egy különálló eszköz, és csak utasokat szállít. A megállók kijelölése a szokásos módon megy, de ha bővítjük, nehézkes mellétoldani a további megállókat. Érdemes pause-olni a játékot és újrahúzni az összeset.Ahogy a villamosnál/metrónál/kompnál/léghajónál, nem elég az állomásokat lerakni, a megállókat is ki kell jelölni.Alapból kétirányú, de építhetünk egyirányú monorail sínt is.
Elég jó a szerelvények kapacitása és gyors is.
Folyt.köv, majd csatolok képet is.
-
gebali #1373 Nem lehet a DLC része mert nekem nincs meg a DLC, de ez a funkció működik :D
A Paradoxnál egyébként az a szokás, hogy a jobb modokat integrálják a játékba - a készítők beleegyezésével. Nem tudom, hogy ez a fejlesztőstúdió így csinál-e, de kétlem, hogy szellemi tulajdon lopása állna fenn.