Cities: Skylines
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=631087202&searchtext=russian
be vezetném a panel programot <#banplz>#banplz>
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=413748580
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=416064574
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=421400880
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=512314255 (ez valamiért nem jó hibát ír ki 😞 )
bár lehet utobbi nem is a térképhez kellet hanem máshoz, fene se emlékszik már 😄
érdemes openstreetmapot használni, meg domborzati térképeket, ha szerencséd van, akkor a város amit akarsz, meg van benne részletesen csinálva, meg találsz használható domborzati térképet.
Én az enyémhez nem találtam, az OSM térképet meg anno még én csináltam a városomhoz 😄
minjdárt csinálok képet ha még elindul a játék 😄
Szeretném megkérdezni tőletek, hogy hogyan lehet a google térképről, vagy valami más térképről az utakat át másolni?
A Cimtographer módon kívül. Létezik valami más megoldás?
Köszönöm előre is a válaszokat.
21 terület
Írtad hogy te használsz egy 21 területet lehetővé tevő modot. Tudnál adni hozzá esetleg egy letöltő linket? Előre is köszönöm.
Pár kép a mostani játékomból, kb 45-50 óra van eddig benne:
Lakosság 189k fő, nem használok semmilyen modot kivéve a 21 területet lehetővé tevő modot (a különböző vasúti szerelvényeket és a buszokat hozzáadó modokat nem számolom modnak).
Az üres területeket én fákkal szoktam díszíteni, ezek is alapból vannak a játékban.
Az egyik képen látható egy mesterséges tó, ami igazából a szennyvízelvezető rendszernek a végpontja, az itt kifolyó szennyvizet egy vízerőmű segítségével eresztem vissza a folyóba (amint szintúgy van már 1 vízerőmű).
Fontosnak tartom a tömegközlekedés fejlesztését, ezért elég komoly tömegközlekedési rendszert találtam ki (a valóságban is ezt tanulom, így könnyű tudom 😄). A tömegközlekedést úgy érdemes megszervezni hogy a különböző ágaknak legyen 1 közös csatlakozási pontja (pl egy helyen legyen 1 metrómegálló, 1 buszÁLLOMÁS, 1 vasútállomás, 1 villamosmegálló) nekem 4-5 ilyen van a városba plusz 3-4 kisebb csatlakozási pont (metró-villamos-busz).
Véleményem a különböző közlekedési ágakról:
- buszok: relatív drágák a buszállomások, érdemes nagy körjáratokat tervezni, nagysűrűségű városban sok ember képesek elszállítani. Buszsávok alkalmazását nem igazán javallom, nem éri meg.
- metró: drága kiépítés, relatív olcsó üzemeltetés, nagyon könnyen nyereségessé lehet tenni, viszont mindenképp ráhordó járatok igényel!
- villamosok: na ezt relatív nagy népességnél elég nehéz veszteségesre megcsinálni, jelentősen nagyobb a kapacitása mint a buszoknak (3x annyi). Érdemes 6 sávos kivitelben építeni és amolyan főútként üzemeltetni a városon belül.
- vasút: a játék rendszerén belül igazából képtelenség nyereségere megcsinálni ráadásul akadályozza a többi közlekedési ágat, én viaduktokra szoktam építeni. A személy és a tehervasutat külön pályára szoktam terelni hogy ne akadályozzák egymást. A tehervasút nagyon sok helyet tud áruval ellátni. Érdemes minél többet építeni, de számolni kell a magas üzemeltetési költségekkel.
- hajózás: a teherhajózás szintúgy eszméletlen nagy árumennyiséget képes a városra szabadítani, a személyhajózás általában elhanyagolható, de érdemes kiépíteni és köré építeni egy szolgáltató-turisztikai szakirányú negyedet, ezzel sikerülhet idővel még ha nem is nyereségessé tenni, de legalább értelemet adni neki és így jó pár turistát bevonzani a városba.
- repülés: nagy repteret felesleges építeni, a kis reptér tökéletes, érdemes mindenféle földi jóval ellátott közlekedési csomópontot építeni a környékére és ezzel is sikerülhet jó pár embert becsábítani a városba.
Városszerkezet: 160k főig semmilyen magasabbrendű szervezést nem követtem, egyedül az ipari területeket szoktam leválasztani a lakó és szolgáltató területektől (mostanság 1 specializált iparnegyeddel ami pl fakitermeléssel v. földműveléssel foglalkozik, ezek nem szennyezik a környezetet). 160k-ig csak 2 sávos utakat használtam, akkor jutottunk el arra a szinte hogy már majdnem megállt az élet. Valós időben 8 órába telt míg elkészültem az új úthálózattal viszont ez már tartalmazta a 6 sávos főutakat, a komplex autópálya fel és lehajtási rendszert és a villamosközlekedést. A rendszert azért folyamatosan bővíti az ember, ezért én is építettem újabb villamos vonalakat, újabb metróvonalakat és kiépítettem a buszközlekedést.
kár hogy nincs egy olyan paint szerű funkció ami ráhúz egy textúrát a kijelölt területre.
pl. kár hogy nincs benne a lánchíd...
Ipar ott van ahol a valóságban is, illetve az irodaházak is.
A legnagyobb ipari körzet Csepelen van, a volt Csepel Művek területén.
Sajnos elég kevés, a belvárosi üzletekbe általában nem jut áru.
Nem is szeretnek itt lakni az emberek, 230 ezernél megállt a lakosság növekedése.
159 óra van benne Steam szerint de abban benne van némi játszadozás is más városokkal.
Jó lenne ha könnyebb lenne egyedi épületeket felvinni a játékba, pl. Google Earth modellekből,
akkor még jobban hasonlítana.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.04.02. 22:44:15
A halál csupán a kezdet...
I met God. She's black
I met God. She's black
Az építkezést már kitárgyaltuk. Nincs recept, úgy építesz ahogy neked tetszik. Személy szerint számomra nagyon unalmas lenne egy "rácsos" város, de kinek a pap, kinek a papír.
Amugy ti hogyan epitkeztek? Racsszeruen, maximalis kihasznaltsag mellett vagy osszevissza, hogy ne legyen tul rendezett (mint egy normalis varos)?
Nem mindig sikerül eltalálni, de általában jó áttekintést ad és segít az előregondolkozásban.
Érdemes már előre odafigyelni arra, hol lesznek sugárutak, autópálya csatlakozások, illetve az ipari parkok közlekedése is rendkívül fontos. A városkép meg szinte kizárólag kreativitás kérdése.
a Könyves Kálmán-Hungária krt. jól be fog így dugulni...
de a szemét/hulla eltávolító nagyon hiányzik.
smods.ru-ról letöltöttem ugyan, de nem vagyok benne biztos hogy működni fog.
Nincs valami mód, hogy 'arrébb tolja", vagy ilyesmi?
Ismerős ez a probléma valakinek?
Szóval egyenlőre én azt mondom, szép lassan, ahogy időm engedi haladok majd vele. Az se gond, sőt meggyorsítaná a folyamatot, ha legalább lenne plusz egy fő, aki vágja az angolt, és megfeleznénk a le nem fordított anyagot. Hátha gyorsabban meglenne.
|-| Intel Core i5-3570K |-| Asus P8Z77-V |-| Sapphire Radeon HD 7850 2GB OC |-| Corsair Vengeance 8GB 1600MHz DDR3 |-| TÁP: FSP Aurum Gold 700W |-| SSD: Samsung 830 64GB |-| HDD: WDC 1,5 TB |-|
Szerintem dobd fel a magyarítások portálra is, hogy mindenki értesülhessen róla.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.03.25. 19:02:05
Itt a topicba még új vagyok, de SG.hu-n nem.<#nevetes1>#nevetes1>
Kissé meguntam, hogy eléggé elhanyagolták a magyarítást a Kingmakerses srácok, ezért kissé ráncfelvarrottam. Értem ezalatt, hogy a szövegek már a helyén vannak, szóval mindenhol helyén van a leírás, igaz a Snowfall DLC legtöbb sorai még angolok. Az alapforrás úgymond a Kingmakers Team érdeme, én csak rendbe szedtem a sorokat, viszont amint időm engedi, én is szép fokozatosan fordítgatom le a szövegeket.
Telepítés csak annyiból áll, hogy a letöltött hu.locale fájlt, berakjátok a főkönyvtáron belül a (Cities Skylines)\Files\Locale mappába és a nyelvet átállítjátok a játékon belül.
Link: hu.locale
|-| Intel Core i5-3570K |-| Asus P8Z77-V |-| Sapphire Radeon HD 7850 2GB OC |-| Corsair Vengeance 8GB 1600MHz DDR3 |-| TÁP: FSP Aurum Gold 700W |-| SSD: Samsung 830 64GB |-| HDD: WDC 1,5 TB |-|
Bocs, hogy ekezet nelkul irok, de igy szoktam meg mikor meg az XT volt a high-end gep..... :)