2012
A Paradox Interactive és a Colossal Order által fejlesztett városépítős szimulátor
  • trigorin
    Noob kérdések modolás ügyben, nem vagyok járatos.
    1. Melyik moddal lehet nagyobb szántóföldeket csinálni? Vagy nem kell mod hozzá?
    2. Ha megveszem az Art Deco-t és bekapcsolom, akkor random betesz olyan épületeket, ennyi? Ez igaz a többi free épület mod-ra is?
    3. Már lehet kerületekre témát húzni, ami a hangulatnak jót tesz. Tudtok javasolni megbízható, jó téma modokat?

Köszi előre is.
  • tuvixplayer
    Azokat a vagonokat gyakorlatilag bárhová le lehet tenni, így elég nehéz úgy rátenni a sínre, hogy úgy tűnjön, mintha rajta lenne. Ráadásul egymás melletti vágányra nem is tudod tenni őket, mert nem férnek el egymás mellett. Ezekkel semmit nem tudsz szállítani, csak díszlet.
  • hhelikopter
    Szia!

Köszönöm a gyors segítséget. Lenne egy olyan kérdésem, hogy az alábbi videóban látható:

https://youtu.be/v_iu_5j_Zwc

mozdonyok, vagonok kihelyezését hogyan tudom megoldani? Letöltöttem pár modellt de egyszerűen nem tudom kihelyezni. Ehhez is kell valami mod?

A másik kérdésem, hogy a kihelyezett járműveket fellehet programozni ( mit szállítson) ?

Hálás köszönet
  • Somae
    Szedd le hozzá az IPT - Improved Public Transport modot, ezzel a kívánt vonalra hozzá tudsz adni járműveket, vagy épp elvenni, megválasztani, hogy milyen fajta járjon rajta, stb. Jó kis cucc, sok minden beállítható rajta.
    Használatáról találsz róla videókat, képeket.
    Utoljára szerkesztette: Somae, 2016.09.14. 20:39:31
  • hhelikopter
    Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy építettem vasútvonalat - személyszállítás -, a meglévő szerelvényeket hogyan tudom lecserélni más típusúakra? Töltöttem le különböző szerelvényeket és ezeket szeretném üzembe helyezni...

Előre is köszi
  • Hunter of Deer
    Közben megtaláltam :) Rush Hour [Beta] a mod neve.
    Nagyon jó a játék, játszok egy kicsit és azt veszem észre eltelt 4 óra :D
    Utoljára szerkesztette: Hunter of Deer, 2016.09.13. 10:49:15
  • Abrams124
    Aa,az igazi manhattanra :D
  • Tuvok #1165
    Terrortámadásra ?
  • LeWyTy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Manhattan... gta4?
  • Abrams124
    Na vajon mire készülök :D :
  • Hunter of Deer

Erre gondoltam csak nem tudom mi a neve. az a lényeg hogy a nap és idő van kiírva.
    ebben a videóban láttam.
  • Norbertboy
    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=524021335
  • Hunter of Deer
    valaki meg tudja mondani mi annak a modnak a neve ami kicsereli a bal also sarokban a datumos kijelzot arra hogy a napot es idot mutassa? csak mert igy tok fura hogy eltelik jopar nap mire sotet lesz :D akkor mar inkabb irja ki az idot.
  • tuvixplayer
    Az #1061-es hozzászólásban ott a link.
  • Norbertboy
    After dark magyarítás hol lehet letölteni? Már kerestem többször is.
  • horika
    A Precision Engeneering valóban elengedhetetlen ha szép rendezett szögmérővel kimért várost akarsz (általában én is).
  • TokraFan
    Magyarítás a havashoz tudtommal nincs, az AD-hez is csak olyan van ami hozzá lett igazítva (tehát nem fagy ki tőle a játék ha felteszed, de magyarítva csak az alapjáték lesz). Erre is csak halványan emlékszem innen a fórumról, én is angolul játszom. Modokból -csatlakozva az előttem szólóhoz-, tényleg irdatlan mennyiség van. Asseteket tekintve (épületek, felüljárók stb.) nem is érdemes tanácsokat osztogatni, mert aszerint töltjük le, milyen várost akarunk építeni, vagy éppen mire van szükség egy adott pillanatban.
    Komolyabb modokból is Dunát lehet rekeszteni, felsorolni lehetetlen mert sok jó van, de egyén függő, ki mit használ. Az alábbiakat pl.:
    - Traffic Manager
    - Precision Engeneering
    - Automatic Bulldoze
    - Automatic Emptying
    - All 25 Area Purchasable
    - Extended road update
    - Tree brush

De ezek tényleg csak iránymutatásnak, mert egyrészt sokkal több van, másrészt lehet, hogy számodra pont nem ezek kellenek majd. Pl.nem mindanki szereti az Automatic Bulldoze modot, mert szereti maga managelni a bontást, míg mások -pl. én is-, megváltásként tekintek rá, főleg nagyobb városoknál.
    -
  • akyyy
    én stílusokat szeretnék lkétrehozni( panel rendegetekt akarok a városomba :D)

hiába szedtem le addonokat, csak ilyen diszitő elembe van a legtöbb panel, nem konktrét zónaépület. pedig úgy jobb lenne.
    nem tudom hogy lehet beállítani, hogy itt egy bizonyos kerület, és ott "panel stílust" építsen.
  • horika
    Az a baj, hogy rengeteg addon van, mindenki mást és mást használ. Elég kevés "kötelező" addon van szerintem. A magyarítást meg nem tudom, én angolul játszom.

Tutorial nem tudom, hogy van e, de szerintem alapból nem bonyolult a játék, simán csak kezdj neki, rakd a dolgokat értelemszerűen és nem lesz gondod.
  • Hunter of Deer
    úgy látom már senki nem jár ide :D mind1 majd google barátom segít.
  • Hunter of Deer
    Hali!
    Tegnap megvettem a játékot Steamen akcióban az After Dark és a havas DLCvel együtt.
    Kérdésem annyi lenne, hogy van múködő magyarítás ami mind2 DLC-vel kompatibilis?
    illetve, hogy milyen modokat érdemes leszednem már az elején amitől jobb lesz a játék és amit már később nem tudnék felhasználni egy meglévő városnál.
    Esetleg van valami jó tutoriál (magyar vagy angol) hogy hogyan is érdemes hozzákezdeni egy városhoz, mit merre érdemes letenni, csak amolyan iránymutatás.
    előre is köszi :)
  • TokraFan
    Szerintem meg nem szerencsés kiemelni egy moddert a sok közül egy olyan játéknál, ahol tonnányi egyéb -sok esetben bizony sokkal jobb- asseteket gyártó modder is van. Mert miért éppen ő, miért éppen ez? Arról nem beszélve,hogy a modok tízezrei ingyen elérhetőek, vagyis a pénzért tulajdonképpen semmi plusz tartalmat nem kap senki. Ez így netto hülyeség. Inkább a donate gombot oldanák már meg, aztán aki akar, annak fizet akinek akar, de ne a kiadó döntse el, hogy kinek a modjait adja pénzért.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.09.05. 22:04:05
  • Abrams124
    Szerintem megérdemli Shroomblaze hogy a paradox kiadja a módjait pénzért,nagyon sokat dolgozott az assetjaival.
  • Borg
    Ó, tudnának ők olyat kiadni amiért fizetnék is. Csak ezek nem azok.
  • Fenrir
    Még jó, hogy nem kötelező megvenni :)
  • PetruZ
    És egy újabb DLC: Art Deco. Ez most csak külsőségeket tartalmaz, játékmechanikát nem. Különlegessége, hogy egy modder anyagait is fel fogják használni. (Mondjuk nekem konkrétan az art deco stílus nem jön be, szóval biztosan ki fogom hagyni, hacsak meg nem jelenik később valami olcsó pack-ban.)
  • antiatom
    "finally, a Paradox game where “Comet Sighted” actually means something" ezen behaltam xD
  • Borg
    És még egy kieg amit senki se kért...
  • PetruZ
    Jön a következő kieg: Natural Disasters. További részletek a videó alatt, vagy itt.
  • Pente
    SnowFall magyarosítát valaki nem kezdte el még ? :S
  • horika
    Megéri nagyon, aztán mehet a modolás százezerrel. Jó játékot előre is :)
  • 0S7130R
    Egyértelműen beszerzős! Most tesztidőszakban vagyok a játékkal. Sajnos update-ni kellett a gépemet a játékhoz, illetve egy rendszer újratelepítés várat még magára és már veszem is meg a játékot! :)
  • TokraFan
    Virágboltival macerás a modolás, bár léteznek helyek, ahonnan letölthető néhány mod, de még ott is sok esetben nem stimmel a legfrissebb játékverzióval sajnos. Ezt a játékot érdemes beszerezni Steam-en egy akció keretében, mert rengeteg jó mod van ami csak ott elérhető.
  • 0S7130R
    Sajnos steamtelen. :(
    De köszönöm a segítséget! :)
  • horika
    Ha steamen van meg a játék, akkor a játék workshopjába menj be, ott válaszd ki a neked tetsző modot (ezesetben a buszt) és ha rányomsz a feliratkozásra akkor letölti és a játékba berakja a steam automatikusan. Ezután a játékon belül tudod be-ki kapcsolni a letöltött modokat.
    Ha nem steames, akkor nem tudom a megoldást, nem csináltam még úgy.
  • 0S7130R
    Üdv! Szeretném lecserélni a játékban lévő buszokat, de fogalmam sincs hogyan kell. A kiszemelt buszt letöltöttem, viszont hogy melyik mappába kell betenni azt nem tudom. Illetve a játékon belül kell-e valamit beállítanom. Köszi a segítséget! :)
  • imp99
    Sziasztok!

Vmi elképesztően laggol/szaggat a game nekem, de már a menüben is. Egyéb ötlet vagy infó, illetve vkinek hasonló tünetek?
  • TokraFan
    A dugókat meg lehet szüntetni több módon, de az kétségtelen, hogy a szinte egy sávra korlátozott haladás nem segít a dolgokon.
  • Pezo19905
    Vagy van a másik verzió: belsőben halad mindenki stb.... de a végeredmény ugyan az 5-10 utcán keresztül tartó dugó!
  • TokraFan
    Ezt én is szeretném tudni...
    Pl egy 3 sávos körforgalmat nekem még nem sikerült úgy megépítenem, hogy 1 sávnál többet használjanak (vagyis a másodikat még használja 1-1 kósza kamion vagy kocsi, de a harmadik szinte mindig töküres). De a négysávosnál is 90%-ban a külsőben haladnak...
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.06.15. 02:59:14