Subnautica
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ideje nem értettem miért taggel be mindenki aztán rájöttem én felejtettem el taggelni hogy kire reflektálok így eléggé félre értések születtek
én teljesen egyetértek mind azzal amit írtatok RÁM
Micsu
a lényeg nem tudom milyen játékos vagy (vagy folyton mentesz!) mert bárhol bármikor lehet mielőtt belekezdesz vmibe 😊
ha sebzés nélkül végig tolod a gamet akkor tényleg csak egy eszköz/upgrade kell amivel mélyebbre tudsz merülni, de ha érdekel milyen upgradek vannak még a hajóba, sőt maga a dock milyen/jópofa 😊 stb.
elösször én is szelektálással kezdtem dobozokban, de nem vol jó volt vagy 10+ ládám minimum aztán olyan nagy volt a bázis rohangálnom kellet
újra kezdtem a gamet és van 3-5 ládám max
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2021.01.12. 18:29:51
https://www.twitch.tv/infrath
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.01.12. 11:36:31
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.01.12. 11:31:31
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Viszont a létrás megoldás nekem annyira nem jött be,úgyhogy felfelé nem nagyon terjeszkedtem,talán csak a belső akvárium volt két szintes hogy több hal legyen benne a kajához (reginaldl kajának és bladderfish víznek,ez a kettő elvileg a legjobb ),meg 1 kilátó szoba ami a víz fölé ért
később az endgamehez lent húztam fel egy bázist lost riverhez,itt csak az volt ami kell,se szonár se beltéri akvárium,csak egy moonpool egy fabrikátor,tároló helységek,ágy meg ami a túléléshez kell kaja pia,meg kültéri növények alapanyagnak,hoztam fentről savgombát hínárt stb.
ez a bázis jó volt az endgamehez,lost river meg a 2 lava zone felfedezéséhez,ha kellett kulcstábla vagy valami nem kellett felmenni teljesen a kezdő helyig. persze egy gyors csikóhallal ez is pár perc lenne csak 😊
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.01.12. 10:47:19
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Nem is építettem 1nél többet, nem látam értelmét - az volt amit a starthelyen elkezdtem összerakni.
---
Mondjuk én ARkban meg Conan Exilesben is ilyen vagyok, csak a puritán célszerűség... csapattársaim klausztrofóbiásak szoktak lenni ezért (amikor megépítem a crafting stationokat, ahol úgy egybe van tolva minden hogy egy helyről mozgás nélkül elérek szinte mindent). Sokan szeretik a nagy tágas épületeket, szépen egymás mellé igazítva lerakva mindent, én meg agyfaszt kapok hogy bármit le akarok craftolni szaladgálok a nagy bázison körbe körbe a ládák, crafthelyek közt.
Most conan exilesben haver bevett a tribeba, 1 nap után elkezdtem ajtókat vágni mindenhová a házon, mert meghibbantam tőle hogy leszállok a lóol, egy ajtó, előszoba, 2. ajtó konyha, 3. ajtó munkapadok...durr átütöttem a falat, azt egyből benn vagyok a munkapadoknál 😊
Különbözőek vagyunk.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2021.01.12. 10:26:40
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
4 palack kell felfedezéshez. Roncsba 1 élettel bele se nagyon merek menni, mer nem találtam meg az ösvénykutató cuccot. Az nem is lesz meg a játék elején nekem, mer nem tudom merre van. Namindegy.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.01.11. 12:44:12
Ez kicsit olyan mint egy könyv esetén, Ha jó a képzelőerőd, sokkal élvezetesebb lesz az élmény is.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.01.09. 23:57:36
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.01.05. 21:11:33
köszi a tippeket
azt már tapasztaltam 5 óra játék után hogy pár perc alatt megtaláltam eddig mindent ami kellett, bár később biztos lesznek ritka cuccok
Utoljára szerkesztette: Micsu, 2021.01.05. 19:18:55
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
az elszúrja és nem fog tetszeni neki a game
az ellenkezőjével még nem találkoztam
én egy base-t építettem a mentőcsónak kezdéshez
később építettem még egy sonar-t hogy könnyeb legyen nyersit találni (ez vhol mélyen volt ahol kellet kénkő meg ilyenek)
felirtam miből mi kell mennyi de elég ha csak egy dolgot jegyzel meg amivel letudsz merülni mélyebre
mindent bepakolsz ami kelhet és uccu neki
valojában nem kell túl agyalni a dolgokat mert télleg story game
ha vmi kell nem kell majd érte órákat keresni vagy jaj fent hagytam vmit
vagy jaj ott maradt a hajó
de lehet csak tapasztalt játékosként érzem így
de pl. végén mikor nővények kellenek akkor is ad segítséget nem kell visszamenni keresni stb.
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2021.01.05. 19:08:49
https://www.twitch.tv/infrath
a második bázisom lentre építettem mindig,lost rivernél a ghost leviathanos fához,ott nyugi van,nincs ragadozó,itt is szinte teljes bázist húzok fel,kajával,növénytermesztéssel.innen már könnyen elérhető az endgame.
de igazából oda építessz ahova akarsz,ez szintén rád van bizva melyik biome tettszik...azt nem tudom pl hogy leviathan spawn helyre építkezve elkezdi e lebontani a bázisod,még sose próbáltam.
gondolom a mentőhajó mellé felesleges építkezni ahol kezdünk, hány kmel érdemes megépíteni az első bázist?
ahogy néztem elég nagy cumi mivel sok nyersanyag kell hozzá úgyhogy lehet ingázni még elkészül
Utoljára szerkesztette: Micsu, 2021.01.05. 18:29:48
Nem ártana valami mod, ami a hud-on jelzi, hogy a nálam lévő palackok hogy állnak töltöttségileg. Mindjá nézek.
Bazmeg és nem jutott eszembe, hogy a hólyagból át lehet tölteni az oxigént a palackba. Érdemes több hólyagot tartani emiatt, szerintem. Másrészt meg ha valamiért 200 méter mélyről kell startolni, akkor is jó ha van két hólyag.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.01.05. 08:28:09
Kérdés, hol van az ő kis bázisa. Mer nem akarom elhinni, hogy annyira szerencsétlen legyen, hogy pont a bázisát találja telibe a lezuhanó Aurora. Ilyen nincs!!!! 😄 De akkor is, valami nyomot kellett volna hagyni belőle.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.01.04. 20:25:08
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.01.04. 20:14:25
a szigetet elhagyták a korábban említett okokból,mentek a jellyshroom cavebe. itt még nem voltak kukacok és semmi agresszív a sztory szerint,építettek is itt ott amott,azonban a fő bázis elkezdett víz szivárogni valami miatt. továbbá ahogy nekiálltak szkennelni a környéket találtak egy érdekes szignált amit ki akartak vizsgálni,ez lehetett a labor lost riveben,illetve a lék miatt is költöztek mélyebbre ,grand reefbe.itt jöttek rá,hogy bacifertőzöttek,nem csak ők hárman,hanem az egész bolygó növényei , állatai.
elkezdtek kísérletezni a bolygó állataival a baci ellen,egyikük még egy fél halott reaper leaviathant is odahúzott a csikóhallal(tényleg igy szerepel a sztoriban 😄 )
azonban egy életerős leviathan is odamászott a bázishoz,elragadta Marguerit,miközben megmentette Paul életét.
Ezután Paul tovább kereste a megoldást,de felpiszkálta a polipokat amik ki is nyírták,igy Bart egyedüli túlélőként visszatért a safe shallowsba,és új bázist épített ahogy trailerben látható,azonban az ellenszer nem lett meg
10 évvel később érkezett az aurora phase kaput építeni,illetve a titkos másodlagos feladattal,miszerint keressék meg a deagasi legénységét.
a többit ismerjuk 😄
A megoldás az lett volna, ha építenek egy másik bázist, ezúttal nem a hegyoldalba, a termelésüket meg beviszik fedél alá. Ahogyan mi is csináljuk a játékban. Ráadásul ők is csinálták, tekintve hogy a beltéri termelő bizbaszt azt a szigeti bázisból nyerjük ki, illetve kaspóik is vannak. Szóval semmi nem indokolta, hogy mindenféle barlangokba telepedjenek le. Mer nem egyszerűen víz alá mentek, hanem ha találtak maguknak egy elbaszott lukat, tele agresszív szörnnyel, akkor oda bevették magukat. Emlékezz csak, mindkét telepüket beépítették a ragadozók közé. Szóval ostobaság az egész, amit meg kitaláltak a modderek, az zseniális. 😊 😛
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.01.04. 15:10:28
itt a sztory is 😊
https://subnautica.fandom.com/wiki/Degasi
a degasi és az aurora között 10 év telt el
Madi, azonnal láss neki a radiation modnak. Esküszöm neked kiugrom az ablakon, ha nem csinálod! 😊
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.01.03. 18:49:30
mondjuk jön egy ilyen 200 naponként 😄
és mint mondtam a trailerben volt bázis a safe swallowsban,aminek most nyomát se látni,szóval simán elvihette egy ilyen az egész pakkot 😄
trailer
Utoljára szerkesztette: Madi92, 2021.01.02. 22:21:40
Amúgy a Degasi túlélőit kakilom le, az a nem logikus, hogy én mint hajótörött nem a szigeten építek bázist, hanem rávesznek ezzel-azzal, hogy feltétlen a vízbe telepedjek. Például azzal, hogy a sziget nincs normálisan kidolgozva. De alapesetben biztos hogy a szigetre telepednék. Na most ezt a dilemmát oldaná meg szépen az Aurora robbanása a sugárszennyezéssel.
Jut eszembe megint meghaltam. Volt benne vagy 4 óra játékom, szóval alaposan felbaszott a dolog. Nem néztem az oxigénre, és 30 méter mélyen, miközben izgatottan kerestem a litiumot, egyszer csak sötétedik a képernyő. Kattintok az inventoryba,látom hogy bzmeg a másik palack is üres. Óóó, pedig már annyi fejlesztésem megvolt. 😞 Na most napokig hagyom az egészet a rákba. 😛
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.01.02. 13:03:43
Olyan érdekelne, hogy a szigeteken pl nincs kaja (tudom ez is benne van, de nem így😄 ) stb. Vagy ha meghalsz, akkor buksz mindent ami rajtad volt.
Pl most olyat raktam fel, hogy reálisabb, nehezebb dolgokat craftolni. Több minden kell szinte mindenhez. Meg blueprintekből is többet kell scanelni.
Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál... Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaflicheproduktionsgenossenschaft még szebb.
Madi, tolod a radiation modot?
ez nem sikerül... Ott hadonászok és semmi. Van valami új trükk?
Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál... Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaflicheproduktionsgenossenschaft még szebb.
Fél szemem nekem is a topikon, főleg a launchdate miatt. Tessék spoilerbe rakni mindent ami olyan jellegű.
Büntetésből elmesélem a végét: szóval a csaj a végére rájön, hogy fiú, elviszik az Alterra kórházba, ahol nemváltoztató műtéten esik át, Robin Ayou nevét lecseréli Ryley Robinsonra, és most jön a csavar: visszaküldik egy Aurora nevű űrhajóval a bolygóra, amit lelő a légvédelem, belepottyan a vízbe, és kiderül, hogy valójában a Below Zero az előzmény csak, Robin-Ryley meg hermafordítva. Ezek után a Tengeri Császárnő magától felfordul. 😊
Természetesen egy élettel játszottam, ahogy azt kell. Szóval kezdhetem elölről. De nem most. Kurvajó lett. Az is tetszik, hogy épkézláb sztori van. Megint magunkra vagyunk hagyva, saját szakállra megyünk le kutatni, nincs segítség ha baj van. Mer ugye az első sztorinál pont nem éreztem azt, hogy bajban vagyok, folyamatos volt a kommunikáció a bolygó fölötti bázissal.
Meg gondolkozom, hogy valami jó nehezítő moddal elkezdem az elsőt megint. Kár, hogy nem lehet memóriát törölni.
Ez a játék elsőre olyan élmény volt, amit más játék eddig még nem adott.
@Ironman: Köszi az infót! 😊 Grafikásra nagyon tetszik. A Forrest-ről mi a véleményed, véleményetek?
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
[merlinw.org]
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11