3340
-
kisiku #696 A Cyclops kapott most egy csomó update-et.Van szonár kép, hangbemondás, riasztás, ha megtámadnak, iránytű, új műszerfalak...
Sajna dolgoznom kell, úgyhogy most egyelőre ennyi. -
kisiku #695 Egyetértünk.Ne aggódj, 3-4 verzióval később sem nyitható még...az új HUD idegesítő, alig látszik a 4 legfontosabb dolog, ráadásul már érték sincs kiírva...ez aztán baromi fontos volt, biztos valami ráérős degenerált javasolta nekik...
A PRAWN ugrása teljesen elkú*va, idegesítően rángatózik az egész, mint valami rongybaba.
Ja, és ki-be kell rakosgatni a mélységi kiegészítőket, mert mindig rossz mélységet ír mindkét járműnél (Pressure Compensator)...
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.04.03. 23:57:18 -
Desert #694 Tegnap belenéztem a v45873 dev verzióba.
Azok a ládák nem nyithatók még mindig, az HUD borzalmas (nekem személy szerint nem tetszik, legalább tennék választhatóvá a régit meg az újat), lag mindenhol, a Fabrikátor már azt sem mutatja, ahogy készülnek a különböző dolgok, tárgyak.
Komolyan egyre rosszabb. -
kisiku #693 Hm, én ezeket a Ghost Leviathan-okat még nem találtam.
Azt látom, hogy a biome-ok kicsit átalakulnak, van jó pár új helyszín is, többek között az Aurora hajtóműve mögötti helyszín: ez immár "Crag Field" névre hallgat. Mi van ott?Semmi, sötétség, hegyes sziklák, némi nyersanyag és Bone Shark-ok.Reaper persze még mindig van az űrhajónk körül, de elég változó.Van hogy megjelenik, majd eltűnik, van hogy kettő van egy helyen...szóval kiszámíthatatlan.
Odalent a nagy mélységben az Inactive és Active Lava Zone is átalakult egy kissé, természetesen a vaksötétség és forróság megvan. A Lost River egyre több helyről megközelíthető.Immár nem csak a Deep Grand Reef útvonal létezik a Floating Island alatt, hanem mehetünk észak-nyugatról is a Mountain Island mellől, továbbá délkeleti irányból is le tudunk menni.
-
Desert #692 Ezek azok?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
kisiku #691 A játék tovább frissül nap mint nap experimental módban, de a databoxok továbbra sem nyithatók. S hogy mi változik, azt nem tudom, de ami eddig működött vagy készen volt, az visszafejlődik.
Van hogy az Aurora roncsai egyszerűen üresek.Nincs szkennelhető fragment...hiányoznak a modellek.A Floating Island-et először be sem akarta tölteni, azt hittem, eltűnt az egész sziget.
A fragmentek vagy nem találhatóak vagy ömlesztve vannak. Van hogy csak visszatöltés után jelennek meg a modellek és a fragmentek is...én ugyan nem vagyok fejlesztő, de amit egyszer már megcsináltak és készen van/volt, nem lehetne ott egy mentést és zárolást végrehajtani, hogy legalább később már rontsa el semmi?
Az élőlények megint csak érdekesen mozognak, egyesek lebuknak a homokba villámgyorsan (Reaper), mások repülnek (Crabsnake,Reefback), a harmadik részük meg összevissza úszik, vagy tömörödik (Gasopod).
Azt már megszoktam, hogy két biome határánál hirtelen tölti be az oda tartozó lényeket, tehát nem látni őket előre.
A lag és a baromi sok töltés persze még mindig jelen van.
No, folyt. köv.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.03.30. 09:00:09 -
kisiku #690 A Subnautica.exe működése leállt...
Kezdjük az elejéről...
Szóval, találtam egy tök másik útvonalat lefelé a ríszörcs feszilitihez, a bizonyos "Bloodkelp two" biome-on keresztül (ez észak-nyugatra van, kb a Mountain Island-del egy vonalban), amerre eddig még soha nem mentem le.Korábban többször jártam arra, de most már látom, hogy innen is vezet út lefelé. Nem kell Deep Grand Reef-ben szenvednem, hogy megtaláljam azt az egy alagutat.
Nosza, több textúrán áthaladva (!) (lásd képek) végül is eljutottam megint a Giant Cove Tree-hez, persze fogalmam nincs hogy hogyan.
De hogyan kerültem bele a textúrába...bocsánat, a sziklafalba, nem tudom.Szabályosan haladtam lásd a spoiler-ben:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Itt azt hittem, teljesen szabályosan jövök.
Majd mikor megláttam a "föld alól" a hiányos kutatóközpontot, sejtettem, hogy itt valami nincs kész:
Azt hiszem, itt jöttem vissza a valóságba, keresztül a textúrán:
Az eddig kész kutatóközpont valahogyan megint tatarozás alatti állapotba került vissza, mivel nem találom sem elejét, sem végét.Persze, lehet hogy megint át kell mennem a textúrán vagy szabályosan elmennem mellette és akkor jó lesz.
Némi képernyő remegés és ütközési zajok kíséretében már ismerős helyre jutottam.
Sajnos, a databox-ok - mint ahogyan tegnap is jeleztem - még mindig nem nyithatók.
A Reaper-ek, főleg az Aurora körül rendszerint "elbújnak" a homokba.Idegesítő, nem merek kiszállni, mert ez bug és lehet hogy visszajön oda mellém.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.03.27. 19:59:00 -
kisiku #689 v45882-ben sem nyitható...elszomorító, ilyen nehéz megcsinálni? -
kisiku #688 v45801-ben nem nyitható. -
Desert #687 Nekem kinyílt az összes. :) v45471-ben.
Azóta nem néztem rá.
-
kisiku #686 Igen csak nem lehet kinyitni :)
Magyarosan próbáltam késsel feszíteni, lézervágóval levágni 'tesókám , illetve fúrófejjel szétzúzni, de nem ment.Persze a bal egér gomb sem megoldás...
No, néhány óra játék után - mivel csak újrakezdtem - már megint ott tartok, mint amikor mindenem megvolt, csak gondoltam, hátha látok valami újat, ha újrakezdem. Hát nem, viszont nem baj.Mert ez a játék igazán addig érdekes, amíg gyűjtögeted a terveket, építgeted a bázisodat, aztán ellátogatsz az idegen építményekbe is, de nagyon hosszan tartó élmény sajna nincs.
Ettől félek, hogy mire megjelenik, megunom, úgyhogy megint abba kéne hagynom. -
Desert #685 Ezt írtam már #649 :)
A halacska is szépen megkapta a repülési engedélyt :D -
kisiku #684 Klasszikus 3D-s játék hibák, szinte minden PC-s játékban van ilyen...de kik azok, akik azzal szórakoznak, hogy ezeket előidézzék?
Mondjuk nekem is volt ilyesmi kalandom.Van egy bioreaktorom, beálltam a dokkba a prawn-nal, de annyira leszívta a bázis áramát, hogy áramszünet lett.Na, mondom, akkor kiállok a dokkból és rakok még ennivalót a reaktorba,Ekkor az történt, hogy előugrott az üres PDA, amit többé nem tudtam eltenni, semmire nem reagált.Tegnap a Mountains Wreck-nél könnyű dolgom volt, eltűnt a modell és csak a benne lévő objektumok voltak láthatók, így nyitogatás és levegő figyelése nélkül a vízben leszkenneltem mindent...eltűnt onnan a Reaper is...
Ma visszatöltöttem és minden megvolt, a nagy "hal" is.
-
kisiku #683 No, tovább bonyolították a játékot, nehogy má' az legyen, hogy megszerzem a Modification Station töredékeit, majd megépítem és fejlesztem a cuccaimat...mondhatnék egy halk "k...anyjukat", mert erre mi szükség volt?Minek? Így is minden nehéz ( na nem 600 óra játék után), de gyakorlatilag a balansz még mindig csak az egyik oldalra billen.
A lényeg, hogy a 676-os hozzászólásomban látható "Data Box"-ot kell majd kinyitni, hogy hozzáférjünk a tervhez, amit majd persze le tudunk gyártani, ha már megszereztük, megépítettük a hozzá való eszközt.Jelen állás szerint ez nem lehetséges, mivel nem lehet kinyitni ezeket, így vagy várunk vagy csítelünk.
-
#682 ezek a fránya userek mindig kitalálnak valamit amire az egyszeri fejlesztő még álmában sem gondolna :D
-
kisiku #681 Érdemes ezt a videót megnézni, csak a poén kedvéért
-
Norbertboy #680 Mióta átraktam ssd-re a játékot sokkal jobb lett, ezt ajánlom mindenkinek! -
kisiku #679 Sajnos azt már csak szervizekben/bontóban vagy hirdetés alapján kapsz, mivel nagyon régi.De ha lehet, inkább valami erősebbet, mert az nagyon gyengus ide.
Sajnos komplett gépcsere kell hozzá. -
zanal #678 Köszönöm a gyors választ. Sajnos az alaplap csak LGA775 ös procit fogad. Ezért "Intel Core 2 Duo E8400 SLB9J | LGA775 | 3GHz / 6MB cache / 1333MHz" prociban gongolkodunk, ha elindulna vele. -
kisiku #677 No, továbbmegyek.Idegőrlően szaggat.Iszonyú sokat tölt, emiatt a játék idegesítően szakadozik, ugrál, megáll másodpercekre.Veszek hamarosan egy nagyobb SSD-t és megnézem azon is, de szerintem ugyanaz.Csak azt tudnám, hogy mit tölt?S miért kell minden egyes alkalommal töltenie?Mire való a ram?Nem erre?
Természetesen a PRAWN Suit használata közben szaggat a legjobban, és akkor amikor óvatosan mész.Nem tudsz vele egy percig folyamatosan, simán haladni.Arról már ne beszéljünk, hogy maga a lépegető is minden kavicsba beleakad, ezért mint egy kenguru, ugrálva kell haladni.
Nem látom értelmét levenni a graf. beállításokat, hiszen a szaggatás, a lag ugyanúgy megmarad.Mindeközben gigantikus méretű cache mappákat kreál, azt hihetnénk, hogy ezzel megoldódik a szaggatás, de egyáltalán nem.
Számomra sok változás nincs az alapjátékban, kell itt még mit fejleszteni.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.03.19. 13:41:08 -
kisiku #676 Ezzel egyetértek.Épp most kezdtem újra úgy másfél hónap kihagyás után, persze rájöttem, feleslegesen, hiszen elég visszatöltenem egy régi állást, ahol már mindenem megvan.Ami viszont új, hogy vannak dolgok, amiket nem lehet felvenni, pedig eléggé megkönnyítenék a játékunkat, lásd kép:
Aztán, sajnos visszakerült az Aurora mellé az a Reaper, ami hónapokig hiányzott onnan, ráadásul néha repül is (!), akárcsak a többi lény.Ezek súlyos bugok.Apróbb bugok, hogy a szövegeket nem mondja végig vagy némelyiket elfelejti bemondani vagy egyszerűen elhalkul.
Változott a Floating Island kinézete egy kicsit, a több maradt a régiben.A szkennelhető dolgok érdekes helyre kerültek, egyik-másik nem ott van, ahol megszoktuk.
Továbbmegyek: még mindig szaggat, ezt mondom 16Gb ram, I5-4690K és Nvidia GTX1060 6Gb-s gpu használatával...tehát elég erős gép kell hozzá, tekintettel, hogy tényleg nincs semmi optimalizálás, még mindig.
Túl nagy változást nem látok az ajánlott és a maximális grafikai beállítások között, mindkettőn ugyanúgy szaggat nálam, habár ez nem hardveres szaggatás, inkább rohadtul sokat tölt.
Amúgy mást nem látok egyelőre.Az élvezet, a beszaratós részek megvannak, a felfedezés öröme, a kutakodás, a sikerélmény mind megvan.
-
#675 A proci a gyenge láncszem, ami most van, azzal nem fog futni.
Igaz, a játék sincs kész teljesen, nincs optimalizálva, erős gépeket is néha megizzaszt.
Ha anyagilag belefér fejleszteni unokádnak, min. egy i3 vagy i5 Intelre lecserélném.
MINIMUM:
Op. rendszer: Windows Vista SP2 or newer, 64-bit
Processzor: Intel Haswell 2 cores / 4 threads @ 2.5Ghz or equivalent
Memória: 4 GB RAM
Grafika: Intel HD 4600 or equivalent - This includes most GPUs scoring greater than 950pts in the 3DMark Fire Strike benchmark
Tárhely: 6 GB
AJÁNLOTT:
Op. rendszer: Windows Vista SP2 or newer, 64-bit
Processzor: Intel Haswell 4 cores / 4 threads @ 3.2Ghz or equivalent
Memória: 8 GB RAM
Grafika: Nvidia GTX 550 ti or equivalent
Tárhely: 6 GB -
zanal #674 Sziasztok!
Új vagyok ezen a fórumon, ezért lehet hogy nem megfelelő helyre írok. Ha így lenne kérnék egy jó linket. Problémám a következő. Unokámnak telepítettem a játékot és betöltés közben kidob. A gépen van 4GB RAM ami a minimum gépigény. Videó kártya pedig SAPPIHRE Radeon HD5850 Vapor-X 1GB 256bit. Ez lehet, hogy gyenge? A processzor: Intel Core 2 duo e4400 2000MHz. A segítséget köszönöm! -
kisiku #673 El kell keserítselek, de eltávolodsz a "játéktértől" és a nagy semmi, a végtelen fekete mélység van ott.
Olvastam, tervezik azt, hogy ezen területeket a legnagyobb leviathan lényekkel fogják telerakni, mondván, arra ne kutakodj és dögölj meg különben is...
Egyszóval ez nem egy Skyrim, de nem is egy X-Rebirth, ahol órákig mehetsz bármerre, s mindig találsz valami érdekeset.
Itt van egy relatív "kicsi" tér a játékhoz, inkább menj a mélységbe. Pl Deep Grand Reef-ben még el is tévedhetsz, nem egyszer volt hogy beragadtam a Cyclops-szal, hogy feladtam és visszatöltöttem. -
dereksmart #672 Nos, mintegy 25 kilométer távolságnál már eléggé érezteti velem a program, hogy nem rendeltetésszerűen használom, mer remeg minden körülöttem. :D -
dereksmart #671 Vajon a bolygó amit létrehoztak az gömb alakú a valóságban is, tehát meg lehet kerülni, vagy csak csináltak az Aurora köré egy végtelen víztükört, azt kész? Szerintem úgy lenne logikus, hogy gömb alakú, ha már engedik, hogy az ember elinduljon a vakvilágba. Mindenesetre én elindultam nyugat felé. Felszereltem a Küklopszot dinnyével meg a megfelelő töltőkkel, így most önellátó lettem. Egy darabig csinálom, aztán meglátjuk. Kb. fél óra alatt hal szomjan az emberem, ennyi idő alatt 14 kilométert haladok. Automatizálni kellett a haladást, tehát a W gombra ráraktam egy dobókockát, meg egy kisebb könyvet. :D
Utoljára szerkesztette: dereksmart, 2017.03.12. 10:50:17 -
Desert #670 A monitor nálam eleve sötétebb helyen van, mert utálom a napfény tükröződését tv nézéskor is :)
Bár így se láttam semmit, a Lépegető lámpái semmit nem világítanak be azon a helyen, kb mintha ki lenne kapcsolva. Nem tudom még hogy jutok el oda, de így bosszantó. Találtam olyan kaput ott a Castle-ben is, mint a szigeten. Jó lenne tudni hol lehet bekapcsolni, és akkor nem lenne gond az eljutás :)
-
kisiku #669 Majd megmutatom, bár a hétvégét nem ezzel fogom tölteni, de nem bonyolult, csak valóban, ahogyan korábban sokat panaszkodtam arról, hogy kifejezetten szemrontó a játék, igen sajna még mindig így van.Borzasztó sötét helyen van, habár javítottak rajta, mert kicsivel több fényt adtak a környezethez, de még így is csak sötét szobában lehet valamit látni, tehát ha süt a nap vagy a monitorod világos helyen van, akkor megőrülsz...
Magába a Lava Castle-be (illetve az erőműbe) csak a PRAWN-nal tudsz bemenni.Két oka van: olvasztó hőség, láva mindenütt.Hogy könnyű sem legyen, egy vagy két darab Seadragon Leviathan is vigyázza a bejáratot.
Múltkor mutattam képekben, de itt van a 492-es hozzászólásomban az a pár kép.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.03.10. 09:33:18 -
Desert #668 Szabad módban, kicsit körbe szaladtam az eddig nem látott részeket, megtaláltam a LavaCastle, de az út oda olyan sötét, hogy lövésem sincs merre kell menni :) -
Desert #667 Mikor említetted a kaput, én arra gondoltam ami a fegyver alatt van, de ez másik a hegyen.
Lehet ahhoz is lesz vagy van egy aktiváló valahol ?
Ezzel a verzióval nekem is meggyűlt a bajom, mikor elfelejtem menteni az aktuális állást és visszatöltve látom, hogy hoppá nem volt egy sem. Több hely felkutatása, tárgyak szkennelése vész kárba, a kedv meg elhagy. -
kisiku #666 Hát ja...
Jártam én is ott.Kéne újat kezdenem megint, az elejétől, immáron az lenne asszem a 12, újrajátszásom, de inkább várok még a megjelenésig.Szeretném, ha meglenne a "vááóó" érzés és a felfedezés+sikerélmény érzés, még úgy is, hogy már majdnem mindent tudok és ismerek.Ez a korai hozzáférés "átka". Nem akarom, hogy azok az érzések, amik végig bennem voltak a játékkal kapcsolatban elvesszenek, ezért inkább csak követem a fejleményeket. -
Desert #665 Tiszta Sliders :)
Messze az Aurora
Az a bizonyos kapu
Üzemanyag
Utazás
Érkezve a Szigetre
-
#664 A küklopsz végnapjai (tervezet)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!https://www.youtube.com/watch?v=dnxR4ZjiPSA -
Desert #663 Kerestem az Inaktív lava zone-t video alapján mentem, koordinátát is mutat, de nekem nincs ott semmi. Pedig emlékszem korábbi verzióban jártam ott. -
Desert #662 Narancs ereklye nyitotta
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Desert #661 Lehoztam egy ereklyét, hogy hozzáférjek a kapu mögötti részhez, erre közli másik bázis 1200 méter mélyen..
Mehetek haza építeni Küklopsz meg lépegető. -
kisiku #660 Amúgy tegnap kipróbáltam úgy egy hónap kihagyás után.Fagyni nem fagy egyáltalán, de a sok töltés és az e miatti lag/akadozás idegesítő. Azért kíváncsi lennék, hogy akkor meg mit tölt hosszú percekig egy mentésnél, ha utána meg akadozik?
Logika szerint nem úgy működnek ezen programok, hogy a modelleket, textúrát, beállításokat, pozíciót stb-t betölti a ram-ba, majd amikor végzett velük (tehát már játszol), onnan olvassa vissza?
Akkor inkább ne töltsön egy órán keresztül, hanem adja be a játékteret és ott akadozhat.
Jó tudom, még mindig nincs optimalizálás és még fejlesztés alatt is van...de azért egy műfelháborodást megengedhetek... -
kisiku #659 Igen, kell a bekapcsoláshoz egy Ion Crystal, majd belesétálni.Ion Crystal-t több helyen is találsz, a lövegben is van, lent a mélyben is van, bányászni is tudsz a Research Facility-ben.
Igen a Mountain Island-en van, belül.
-
Desert #658 Ez az amit idegen eredetű szerkezetként szkennelhetünk a Sziget belsejében? -
kisiku #657 Látom, megy a teleport is (vagy teleSport? ), mondjuk még csak a két sziget közt: