3367
-
Desert #803 ARANY kell hozzá 
Mi a... Rézdrót, arany és 2 táblakorall minta. -
Desert #802 Lehet elbugolt a föld alá, előfordul. :) Én is jártam már így többször.
No most nézem változott a processzor hozzávalója: Kvarc helyett Rézdrótot kér. Csodás. Ezt az új kinézetet nehezen fogom megszokni. A homokkőnek is más lett és az ezüst is fura. -
Why #801 KÖszi meg is találtam,de a Csikóhal mutatja , hogy ott van tőlem 21 méterre,vagyis a jelzés felette van,de viszont nincs ott.Az lehet,hogy az a Lény aki teleportál esetleg áthelyezte a sziklába a Csikóhalat? -
Desert #800 A hátsó résznél.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A másik, az orrtól kicsit balra tartva.
Utoljára szerkesztette: Desert, 2017.04.28. 16:12:24 -
Desert #799 Van egy kis tűz, fentebb de a ládák mellett találni tűzoltókészüléket azzal eloltod és mehetsz is be.
Ha esetleg megcsináltad a vonzó ágyút azzal gyorsan ellehet takarítani a pókokat, meg egy másik útvonalon bejárni az Aurórát, én megszokásból mindig ugyanarra megyek.
Why:
Az a sziget az Auróra orra felé van, nagy párafelhő fele menj, s kirajzolódik.
Úgy mint a hátsó részénél lévő másik sziget, szintén látni egy nagy párafelhőt.
Utoljára szerkesztette: Desert, 2017.04.28. 16:02:52 -
Why #798 Oké már jött csak az a baj,hogy már nem tudom hol van,azthittem már nem megyek oda vissza. De majd megkeresem. Amúgy az Aurórába akartam menni,de sajnos jött egy nagy szörny polipszerü lény és megölt. -
Kazagor #797 Szuper! Köszönöm! -
Desert #796 Miután felrobban és rendelkezel Sugárzás álló búvárruhával az orránál tudsz bemenni. Érdemes az elemes siklóval vagy a csikóhallal menni, remélhetőleg nem dobja be melléd a Reapert :) van pár pók. -
Kazagor #795 Hogy lehet bejutni az Aurorára? -
Desert #794 Bármi kérdésed van, tedd fel nyugodtan.
Ha már a Napsugár jött érted, jelöld meg azt a szigetet is egy jeladóval.
Ott van sok uránérc kristály (3kell egy uránhoz), arany, gyémánt(bazalt kinövésben) és a Küklopsz hajtómű fragment is, lent van egy barlang lila ereklyével plusz egy bejárat oda menj be, szkennelj be mindent. Nézz körbe. -
Why #793 Köszi a help-et mindenkitől! JÓ,hogy ilyen rendes közösség van itt SG subnautica forumon :) -
Why #792 Azta o.O WOW köszi. Megyek is megnézem. Az Idegen Bázisban voltam és ilyen Ionkristályok zöld szinüek adott,de oda is visszanézek mert akkor azt hittem csak annyi,hogy lelőtték akik jöttek volna segiteni nekem és kész. Ebben a játékban valami hihetetlenül sok mindent lehet fejleszteni és valami gyönyörü ultra beállitásoknál. -
Desert #791 Víz alatti bázis helye.
Itt találtam meg legtöbbször a módosító állomás darabjait, atomreaktor darabjai, a víztisztító itt van, Szárazdokk fragment. Ez az ami a jármű fejlesztéshez kell, Lépgető/Csikóhal dokkoló. Járműfejlesztő konzol meg az Auróra hátuljánál van. sekély vízben, téglatest alakú fragmentek, 2 db kell belőle.
-
A mai "Silent Running Update" (nekem 2GB)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Desert #789 Az Aurorán voltál már?
Egy rendes kés legyen nálad. Találni sok vizet, tápanyagrudat, elemet, energia cellát.
Ha megvan a javítóeszköz akkor eltudod végezni a javítást a reaktoron és a Csikóhalhoz a nyomáskiegyenlítőt el tudod hozni, azzal már 300 méter mélységig tudsz merülni.
A mentőkabinok körül lévő nyitható ládákból a gyorsan sikló uszonyok, nagy kapacitású oxigén tartály és az iránytű ami számomra fontos.
Ahova lezuhan a mentőkabinod. Az Aurora felé indulva figyelve a földet keres hasadékot szűkös hosszút, ott lesz a bázis mélyen.
A homokos talaj és a Kúszószőlő találkozásánál.
Teszek be koordinátát. -
Desert #788 A szigettől nem messze kb 360 méter távolságra van. -
kisiku #787 A segélyhívó jelet equip-pelni, azaz a be kell raknod azon a képen, ahol a felszerelést is pakolod a karakterre.Ha már egyszer felkutattál egy nyom után egy ilyet, akkor már kiveheted, hiszen többé nem mész oda vissza.Ha mégis, akkor rakj oda egy beacon-t, ami copper wire+battery és nevezd el a beacon-t, hogy később megtaláld.Ez egy jeladó lokátor.
-
Why #786 Rendben! Egyébbként igy egyben mi a tapasztalat? Minden ilyen roncsot a vizben érdemes megnézni,mert lehet hogy egy fragment és akkor scannelni is kell? Amikor már megnéztem egy ilyen segélyhivó egységet lezuhant helyet,akkor én ott mindent beszkennelek,akkor az eltünik majd,vagy nekem kell eltennem valami szekrénybe azt a segélyhivó jelet,hogy ne nálam legyen?
-
kisiku #785 Így van: fragment-eket, azaz töredék darabokat kell találnod, amelyeket a kézi szkennerrel beszkennelsz, majd ha az összes darabja megvan, kész a terv, amelyből aztán megépítheted.Fogsz találni Data Box-okat, főként más mentőkomp mellett, amiben benne van egy tárgy komplett terve, pl az iránytű vagy a sugárvédő öltözék, stb.
Van olyan tárgy, amelyhez 3-4 alkalommal is szkennelni kell. Ha már egy tárgynak megvannak a darabjai, tehát megvan a terve, de te találsz még ugyanolyan beolvashatót, akkor 2 db titánt kapsz utána.Pl már megvan a bioreaktor terve, de te még találsz hozzá darabokat, nyugodtan szkenneld, hiszen kapsz építőanyagot helyette.
Ja, nem csak töredékek vannak hanem komplett tárgyak, pl ágy, szék,stb, ezeket elég egyszer beolvasni és már meg is van. Figyeld a képernyőd jobb alsó sarkát, ha megjelenik a szkenner ikon, akkor beolvasható, de csak akkor ha a szkenner van a kezedben.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.04.28. 09:40:57 -
Why #784 Jó munkahelyed van ;) Early Access verziót tolom igen a Steam-en vettem közvetlenül.
Igy a videókban olyan nagy bázisokat látok és ezt a nagy tengeralattjárót még jó messze vagyok ezektől,hogy kifejlesszem,de majd kifogom ha megtalálom a tervrajzot hozzá. Aha! Szóval először meg kell mindennek a tervrajzait találni azzal az eszközzel be scannelni és úgy tudom megalkotni. Oké most már igy világos : )
Köszi! -
Why #783 Köszönöm :) -
kisiku #782 Nekem 296 Mb-os, igaz én experimental-ban tolom.
Mivel te az Early Access verziót nyomod, azaz a normálisat, ez most a "Silent running" update-re keresztelt "frissítés", ezek inkább fejlesztési fázisok, mint frissítések, ugyanis a játék még nincs kész.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.04.28. 09:26:07 -
Why #781 1.3 GB update jött ma. -
kisiku #780 Mostanában a munkahelyemen "sajnos megzavarnak" olykor munkával is (nahát!
), így még nem találtam meg, de köszönöm, megkeresem.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.04.28. 08:38:34 -
kisiku #779 Amikor a kicsi tengeralattjárót megépíted, kapsz hozzá energiacellát, azaz Power Cell-t.Ha lemerül, akkor meg a recept:
- 2 db Battery (elem) = 4x Acid Mushroom (lila gomba), 2 db Copper Ore (réz)
- 1 db Silicone Rubber (szilikon gumi)= 2 db Creepvine Seed Cluster (a hosszú zöld hínárnak a sárgán világító termése)
-
Energia cella kell hozzá, ha jól emlékszem két elem, és gumi kell a craftolásához, vagy keresgélj az űrhajó környékén főként a ládákban. Cserélni alul a hátsó részénél tudod.
Nagyobb bázisoknál is egyformák a modul belterületek, azon nem tudsz változtatni. Még nem találtad meg a nagy kör alakú "többcélú szobát" (a DNY-ra található szigeten van, az űrhajó hátsó részétől indulva picit jobbra tartva megtalálod kitartó úszással is), abba befér az automata, bár nem sokat ér, inkább a víztisztítót keresd, sok áramot zabál, de megéri a félóránkénti két nagy palack víz, és két adag só.
(nézegesd az oldalt amit linkeltem, mindent megtalálsz ha elakadsz) -
Why #777 A Kistengeralattjáróban hogy lehet és milyen elemet cserélni? :) Bocs a sok kérdésért,próbálok mindenre egyedül rájönni,de jó egy kis segitség Tőletek,akik már végigtolták párszor a játékot gondolom. -
Why #776 Szia! Azóta játszottam vele 20 órát és van egy kis bázisom,ilyen gyorsabban sikló cucckombó és épitettem egy kis tengeralattjárót plussz 4 elemet. Az épületecskémben elemtőltö stb. Egy dolgot nem tudtam most amiben elakadtam. Nagy az ITALAUTOMATA gép és nem tudja lerakni.Hogyan lehet nagy területü bázist épiteni? Mert ugye amik vannak I meg L alakú csövek azokat leteszem azok felfelé-lefelé nagyságát én nem tudtam változtatni,de láttam youtube gameplayekben,hogy egészen nagy akár kör alakú bázist is lehet létrehozni. De hogyan? -
Why #775 KÖszönöm a tanácsokat :) -
Desert #774 Hosszas bosszantó keresgélés után végre megvan az első.
A,) Idegen eredetű Szentély
Lila Ereklye nyitja, 6 Ion Kristály és 1 adatbank
Utoljára szerkesztette: Desert, 2017.04.27. 22:22:17 -
Zotya22 #773 Higany a Floating Island környékén van, legalábbis ott találtam.:)
Viszont sajnos már nem emlékszem hogy milyen irányban, de talán a pálya egyik széle felé van rengeteg bányászható ezüstérc, sok-sok nagyobb tömb amit a lépegetővel fel lehet törni. Én annó 3 vagy 4 tárolót töltöttem meg velük. -
Desert #772 Én többször találtam már. -
kisiku #771 Van még higany? :) -
Desert #770 Eddig amit én speciel nem tudok hasznosítani az a higany és a nikkelérc. -
kisiku #769 No, új játékos.Természetesen, azért vagyunk itt hogy segítsünk.Üdvözlünk.
Ahogy Desert is mondja, minden kell, talán egy-két olyan anyag van, amit még nem tudunk használni, de titán és kvarc kell a legtöbb.Előbbit roncsok formájában, kőzetekben és bányászható formában találod, elég sok van belőle.Utóbbit, kvarcot a mentőkompod körül találsz sokat, majd ahogy elkezdesz jobban szétnézni, máshol is lesz dögivel.Ez a két alapvető anyag ami kell a bázisépítéshez, a szerszámokhoz és felszereléshez, majd később a járművekhez.
Első és legfontosabb dolgod a kaja és a víz gyűjtése, már amennyiben Survival módban játszol.Ezután oxigéntartályt, kést,építőt és búvárruhát érdemes készíteni.Eközben megtalálod a Seaglide terveit, melyet néhány egyszerű anyagból meg tudsz építeni, majd irány dél felé, ami a lezuhant űrhajó mögött van, de nem közvetlen mögötte, mert ott veszélyes.
Ha megtalálod a két sziget egyikét, ami dél-délnyugaton van, ott már tudsz szkennelni magadnak egy csomó dolgot, amiket aztán megépíthetsz a víz alá.
Ez egy jól használható térkép, habár a játékban nincs térkép. -
Desert #768 Üdv a vizes világban! :D
Igen, minden anyagra szükség van. Réz az elemhez, rézdróthoz
Titán az elején sok mindenhez, hisz abból építkezünk.
A gyémánt a lézervágóhoz kell 1 db az elején, később pedig pengéhez erősebb kés, és/vagy a Lépegető fúrókarjához 3db
Arany - fejlett kábelkészlethez 2db meg pár aprósághoz.
Ami ritkább és fontosabb azaz Ezüst, Processzorhoz 1db, sima kábelkészlethez 2db kell. -
Why #767 Én egy hete vettem meg a játékot együtt az ARK és a 7 days to die játékokkal együtt. Mindhárom azonos survival,craftolos játék,amivel én nem játszottam ez előtt még soha. Battlefield,COD,Far CRy,Ghost Recon: Wildlands, The Division játékokban vagyok otthonos. Szóval nekem annyira új minden,mint a most született báránynak :D
De látom,hogy annyi sok mindent lehet benne csinálni és totál magával ragadó,beszippantó játék. Csak úgy tellik az idő észrevétlenül. Nem tudom érdekes, hogy 3-4 óra játék után jött valamilyen Napsugár Ürhajó megmenteni,de lelőtte az az idegen szerkezet,amibe betudtam menni három ajtón át is. Közelben pedig tele van arany,gyémánt,ezüst cuccokkal.NEm tudom azok a játékban kellenek majd a jobb cuccokhoz_?
Amúgy van olyan bug-om,hogy amit beleteszek a TÁROLÓ-ba ami a vizben lebeg amikor elkészitem,akkor amit abba teszek eltünik rá pár percre is sajnos. Ez másnál is igy van? :) -
Desert #766 Pár napja én is újra kezdtem épp ez miatt, az eleje érdekes és jó, a vége unalmas mert nincs tovább :D
Az a "csúnya halacska" kergetett meg tegnap s csak egy elemes sikló volt nálam.
Már az elején elemeket sem gyártok, van annyi mint a szemét csak meg kell őket találni.
Javítóeszközből kiveszem s rakom össze a többit amihez kell elem, a siklóval meg az Aurora körül található kis dobozokat nyitogatom elemek után kutatva.
A sugárzás álló ruhával és javítóeszközzel mentem megjavítani a sérült reaktort meg szkennelni a csikóhalat, s elhozni a nyomáskiegyenlítőt.
Majd később vissza a lézervágóval még egy kört.
A rejtett dolgokat (Szentély) koordináta nélkül meg se találom.
A többi már kb vakon megvan. -
kisiku #765 Ismét kezdtem egy új játékot, mert valljuk be, ez a játék igazán csak az elején izgalmas és jó, aztán ellaposodik és unalmas lesz...persze ezt csak azután mondja az ember, hogy játszott vele már 600 órát :)
Mindjárt azzal szembesültem, hogy a floating island-en nem lehet szkennelni egy databox-ot, továbbá nem tudom felvenni a pda-t sem az elhagyott bázison belül, mivel útban van egy doboz, amelyet sem átugrani, sem megkerülni nem lehet, így nem férek hozzá további dolgokhoz.
Természetesen már jelentettem a fejlesztőknek.
Egy jó ideje előfordul, hogy a rohadt gasopod és stalker mindig odajön a mentőkabinhoz, s amíg nem tudod őket elzavarni/kinyírni, ott fognak téged idegelni. Pedig ahová lezuhansz az a Safe Shallows biome. -
kisiku #764 Na, ennyit az ismételt májusi megjelenésről: End of September or October v1.0 ...már meg sem lepődök...lesz az még Karácsony is!