3340
  • Why
    Szia! Azóta játszottam vele 20 órát és van egy kis bázisom,ilyen gyorsabban sikló cucckombó és épitettem egy kis tengeralattjárót plussz 4 elemet. Az épületecskémben elemtőltö stb. Egy dolgot nem tudtam most amiben elakadtam. Nagy az ITALAUTOMATA gép és nem tudja lerakni.Hogyan lehet nagy területü bázist épiteni? Mert ugye amik vannak I meg L alakú csövek azokat leteszem azok felfelé-lefelé nagyságát én nem tudtam változtatni,de láttam youtube gameplayekben,hogy egészen nagy akár kör alakú bázist is lehet létrehozni. De hogyan?
  • Why
    KÖszönöm a tanácsokat :)
  • Desert
    Hosszas bosszantó keresgélés után végre megvan az első.
    A,) Idegen eredetű Szentély
    Lila Ereklye nyitja, 6 Ion Kristály és 1 adatbank

Utoljára szerkesztette: Desert, 2017.04.27. 22:22:17
  • Zotya22
    Higany a Floating Island környékén van, legalábbis ott találtam.:)
    Viszont sajnos már nem emlékszem hogy milyen irányban, de talán a pálya egyik széle felé van rengeteg bányászható ezüstérc, sok-sok nagyobb tömb amit a lépegetővel fel lehet törni. Én annó 3 vagy 4 tárolót töltöttem meg velük.
  • Desert
    Én többször találtam már.
  • kisiku
    Van még higany? :)
  • Desert
    Eddig amit én speciel nem tudok hasznosítani az a higany és a nikkelérc.
  • kisiku
    No, új játékos.Természetesen, azért vagyunk itt hogy segítsünk.Üdvözlünk.
    Ahogy Desert is mondja, minden kell, talán egy-két olyan anyag van, amit még nem tudunk használni, de titán és kvarc kell a legtöbb.Előbbit roncsok formájában, kőzetekben és bányászható formában találod, elég sok van belőle.Utóbbit, kvarcot a mentőkompod körül találsz sokat, majd ahogy elkezdesz jobban szétnézni, máshol is lesz dögivel.Ez a két alapvető anyag ami kell a bázisépítéshez, a szerszámokhoz és felszereléshez, majd később a járművekhez.

Első és legfontosabb dolgod a kaja és a víz gyűjtése, már amennyiben Survival módban játszol.Ezután oxigéntartályt, kést,építőt és búvárruhát érdemes készíteni.Eközben megtalálod a Seaglide terveit, melyet néhány egyszerű anyagból meg tudsz építeni, majd irány dél felé, ami a lezuhant űrhajó mögött van, de nem közvetlen mögötte, mert ott veszélyes.
    Ha megtalálod a két sziget egyikét, ami dél-délnyugaton van, ott már tudsz szkennelni magadnak egy csomó dolgot, amiket aztán megépíthetsz a víz alá.

Ez egy jól használható térkép, habár a játékban nincs térkép.
  • Desert
    Üdv a vizes világban! :D
    Igen, minden anyagra szükség van. Réz az elemhez, rézdróthoz
    Titán az elején sok mindenhez, hisz abból építkezünk.
    A gyémánt a lézervágóhoz kell 1 db az elején, később pedig pengéhez erősebb kés, és/vagy a Lépegető fúrókarjához 3db
    Arany - fejlett kábelkészlethez 2db meg pár aprósághoz.
    Ami ritkább és fontosabb azaz Ezüst, Processzorhoz 1db, sima kábelkészlethez 2db kell.
  • Why
    Én egy hete vettem meg a játékot együtt az ARK és a 7 days to die játékokkal együtt. Mindhárom azonos survival,craftolos játék,amivel én nem játszottam ez előtt még soha. Battlefield,COD,Far CRy,Ghost Recon: Wildlands, The Division játékokban vagyok otthonos. Szóval nekem annyira új minden,mint a most született báránynak :D
    De látom,hogy annyi sok mindent lehet benne csinálni és totál magával ragadó,beszippantó játék. Csak úgy tellik az idő észrevétlenül. Nem tudom érdekes, hogy 3-4 óra játék után jött valamilyen Napsugár Ürhajó megmenteni,de lelőtte az az idegen szerkezet,amibe betudtam menni három ajtón át is. Közelben pedig tele van arany,gyémánt,ezüst cuccokkal.NEm tudom azok a játékban kellenek majd a jobb cuccokhoz_?
    Amúgy van olyan bug-om,hogy amit beleteszek a TÁROLÓ-ba ami a vizben lebeg amikor elkészitem,akkor amit abba teszek eltünik rá pár percre is sajnos. Ez másnál is igy van? :)
  • Desert
    Pár napja én is újra kezdtem épp ez miatt, az eleje érdekes és jó, a vége unalmas mert nincs tovább :D
    Az a "csúnya halacska" kergetett meg tegnap s csak egy elemes sikló volt nálam.
    Már az elején elemeket sem gyártok, van annyi mint a szemét csak meg kell őket találni.
    Javítóeszközből kiveszem s rakom össze a többit amihez kell elem, a siklóval meg az Aurora körül található kis dobozokat nyitogatom elemek után kutatva.
    A sugárzás álló ruhával és javítóeszközzel mentem megjavítani a sérült reaktort meg szkennelni a csikóhalat, s elhozni a nyomáskiegyenlítőt.
    Majd később vissza a lézervágóval még egy kört.
    A rejtett dolgokat (Szentély) koordináta nélkül meg se találom.
    A többi már kb vakon megvan.
  • kisiku
    Ismét kezdtem egy új játékot, mert valljuk be, ez a játék igazán csak az elején izgalmas és jó, aztán ellaposodik és unalmas lesz...persze ezt csak azután mondja az ember, hogy játszott vele már 600 órát :)
    Mindjárt azzal szembesültem, hogy a floating island-en nem lehet szkennelni egy databox-ot, továbbá nem tudom felvenni a pda-t sem az elhagyott bázison belül, mivel útban van egy doboz, amelyet sem átugrani, sem megkerülni nem lehet, így nem férek hozzá további dolgokhoz.
    Természetesen már jelentettem a fejlesztőknek.
    Egy jó ideje előfordul, hogy a rohadt gasopod és stalker mindig odajön a mentőkabinhoz, s amíg nem tudod őket elzavarni/kinyírni, ott fognak téged idegelni. Pedig ahová lezuhansz az a Safe Shallows biome.
  • kisiku
    Na, ennyit az ismételt májusi megjelenésről: End of September or October v1.0 ...már meg sem lepődök...lesz az még Karácsony is!
  • kisiku
    Megint cserélgetni kell...az előző build-ben jó volt, most megint cserélgetni kell...

Cyclops kiegészítők: nem rossz, de mindegyik csak egy rövid ideig működik. A szonár jó, mert egy mesh-t (hálót) rajzol a terepre, ergo látod, hogy milyen helyen mész, ugyanaz, mint a Seamoth-nál.

A pajzs csak rövid ideig ad védettséget, a Decoy-t még nem próbáltam, mint ahogyan az automata tűzoltórendszert sem.Hogy hol vannak a szkennelhető darabjai, nem tudom, kénytelen vagyok konzolparancsot használni.Egy időben megtaláltam, egyet-kettőt, de gondolom még nincs meg a végleges helyük, így eltávolították őket.

Tényleg más lett a hangja a hajónak, érezzük, ha lassan vagy gyorsan megyünk, leglassabb fokozaton nincs hang, viszont lassabb, mint az úszás kézzel, a leggyorsabb viszont tényleg gyors lett,de folyamatosan ugat a Cyclops AI-ja, hogy túl hangosak vagyunk. Néha megjegyzi, hogy "You are the best captain on this planet", milyen bájos... :)
  • Desert
    A merülési mélység rendben van?
    Nálam a lépegető csinálta azt.
    Kivettem majd visszatettem a merülési mélységhez a modult és jó lett.
  • kisiku
    Nem, mert én még mindig lent a lávánál pöcsölök, most lusta vagyok visszamenni a bolygófelszíni részekhez.

Más.Nem értem, hogy magától miért sérül a Cyclops...semminek nem megyek neki, semmi nem támad meg, egyszerűen sérül.Hm, korrózió? :)
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.04.24. 10:31:50
  • Desert
    Te jártál az eldugott Szentélyekben?
    Tegnap egy gameplay sorozatban láttam őket, bár érdekes maga a játék nem tesz róla említést, wiki szerint találta a srác is meg őket, adatbank meg ion kristályok vannak.
  • kisiku
    Na azért alakulnak a Cyclops kiegészítők is:

• dimre
    A gőzben most akciós a játék, féláron dobálják.
    Subnautica
  • Desert
    Trellon láttam ülni is fog :)
  • kisiku
    Legalább a Prawn mozgását kijavították, illetve visszaállították normálisra, mint amilyen hónapokig volt...
  • Desert
    Megint csak "rosszabb" lett :D
  • kisiku
    Látom új "műszerfalat" kaptunk ezúttal.Hááát...mit is mondjak...szerintem olyan felemás.Nem rossz, de még nehezebben láthatók az ikonok mind az invertory-ban, mind a HUD-on.
  • Desert
    Van érdemi változás?
  • kisiku
    Képfeltöltésre ajánlom az abload.de nevű német oldalt, nekem évek óta megy.Feltöltés előtt kiválasztod a méretét. Feltöltöd a képet, majd, kattintás jobbal a képen: kép címének másolása, itt meg kép beszúrása és beilleszted a linket, aztán hadd szóljon! :)

Nekem is van textúra problémám, habár látom most tölt le egy 360 mb-os "frissítést" megint. Mindjárt megnézem, mert napok óta nem toltam, hátha kijavították azóta.
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.04.17. 18:12:23
  • Zotya22
    2017 ápr. 46762 a verziószám jelenleg.
  • Desert
    mi a verzió számod?
    valamelyiktől hiányoznak textúrák meg ilyen finomságok.
    pl az általam linkelt utolsó kép v46349-ben is előfordulnak hiányosságok.
  • Zotya22
    Sajnos képet nem enged csatolni.
    De!
    PDA megnyitása, tárgyak kézbevétele nem működik, nincs mozgás imitáció, hiányzik a fél pálya, a Csikóhalba alig tudok beszállni, hiányzik a fél Alien ágyú, magyarán nálam jelenleg úgy ahogy van, sz*r lett a játék.:/
  • Zotya22
    Akadt némi probléma. Tegnap frissítettem a játékot, ma beléptem, és ez fogadott. A karakter teste, háát, hogy mondjam. Előre níúlik, mintha lefelé néznék, holott nem is, és kb az alien ágyú fele megint el van veszve.
  • Desert
    Súgtam tegnap
  • Zotya22
    Tegnap sikerült, Desert megírta, de köszönöm! :)
    Igen, eddig az Infected update volt, majd ma meg nézem milyen lett az új.
  • kisiku
    Ha felrakod, akkor a legfrissebbet rakja fel.Ha bekapcsolod az "experimental" módot, akkor meg minden alkalommal frissül, amikor felraknak egy-egy újdonságot. Ha sima EA-t játszol, akkor a mostani az ún. "Infected update" a legfrissebb asszem.
  • Zotya22
    srácok, ne nézzetek légyszíves hülyének, de hogyan tudom felfrissíteni a legújabb verzióra a játékot? :D
  • Desert
    Itt a kis gyík.
    "csak" 112 méteres.

• kisiku
    A frissebb sem sokkal jobb...
    Van ugyan pajzs és szonár a Cyclops-hoz, de csak egyszer találtam meg, majd másnapra el is tűnt, odalenn a mélységben sok minden nem változott, szerintem ez májusban nem fog megjelenni...rengeteg a hiba még mindig és nincs is kész.
    Mondjuk ezt mondták tavaly májusra, tavaly előtt májusra is...
  • Desert
    Úgy látom eddig bírja ez a verzió.

Nincs ereklye terminál, nem tudtam bejutni a belsejébe.
  • Desert
    Ott :) Kissé nehéz terep, nem egyszerű megtalálni, csikóhallal hamar meg lesz.
    Sok a Rákpolip ott.
  • Zotya22
    Bázis a sziget alatt?? :O Basszus, eléggé le vagyok akkor már maradva.:D :D
  • Desert
    A narancs ereklye a sziget alatt van.

#662 Lost rivernél van egy labor lent, azt nyitja.
  • Zotya22
    Ejnye, egyre inkább csábít vissza a játék!
    A kék és sárga ereklyét miből és hogyan tudom elkészíteni?