3340
-
kisiku #896 Odalent a mélyben van láva, ergo meleg is.Ha a Lost River-be építkezel, ott meg van gejzír.
Ha gejzír nincs a közeledben, van egy csomó uránérc.Tehát a napelem kivételével mindent lehet. -
kisiku #895 Mint látható, felsoroltam az összes lehetőséget.Én a nagyobb ragadozókat szoktam berakni, főleg, mikor elszaporodnak az aksiban.
Egyébként változó az energia tárolás is, szerintem attól függ, éppen melyik verzióban vagyunk.Van amikor a hőerőmű 50, de van amikor 100, mint most a napelem.Egyszer 25, egyszer meg 50, egy darab. -
dereksmart #894 Hőgenerátort építek néhány napelemmel az aurora közeli vulkán mellett a zátonyon. Hőgenerátort a vulkán közelébe pakolom le, mert számítok még egy olyan húzásra, hogy lecsökkentik a víz hőmérsékletét, hogy ne lehessen már mindenhová hőgenerátort telepíteni. Annyira op a hőgenerátor most, hogy semmi szükség se atomra se bioreaktorra. Az újabb mély régiókat még nem fedeztem fel, de egyszerűen nem sok értelmét látom egy sötét mély pontra felhúzni egy bázist, ami csak atomreaktorral üzemelhet mondjuk. Mindent a zátony főbázisán építek-termelek. 700 energiám van, ebből 450 hőgenerátorból, ezzel 7 darab víztisztítót bőven bőven ellátok. -
Desert #893 Napelem 25, Hőerőmű 50 :)
Bioreaktorba szoktam tenni a tojásokat meg a halakat, tovább tartanak mint a növények magjai vagy a gombák.
Utoljára szerkesztette: Desert, 2017.05.10. 10:40:19 -
kisiku #892 Ha kiürült a Reactor Rod, akkor természetbarát módon kidobhatod a vízbe vagy építhetsz egy kukát is, amibe elhelyezheted, majd idővel innen eltűnik.
Az energia összeadódik, azaz építhetsz többféle erőművet is, mindegyiknek van tárolókapacitása is.
Pl: a napelem alapból 25 vagy 50 egységet, a bioreaktor 100, a hőgenerátor 100, az atomreaktor 500 vagy 600 egységet tárol. Ez persze darabonként értendő, tehát ha építesz két hőgenerátort, az 200 egység.
- Atomreaktor olyan bázishoz kell, ahol van dokk, sokat fabrikálsz, van külső világítás (sportlight) és legalább egy víztisztító, mert ez utóbbi sok energiát fogyaszt.
- Napelem az elején kell, amíg a többi terveit meg nem találod. Értelemszerűen ez csak nappal termel, tehát sötétben nem fog.Gyorsan könnyen felépíthető, de napos helyre kell építeni.
- Hőgenerátor: ez már a mentőkompod közelében is működik, hiszen feltétele a legalább +15 C-os víz hőmérséklet és Safe Shallows-ban 20-24 fokos a víz. Építheted mélyebben fekvő helyekre, ahol vaksötét van, nincs urán, de van víz alatti gejzír. Ezek forrók, melléjük építve maximális hatásfokkal fog menni.
- Bioreaktor: az elején is és gyakorlatilag végig jó a játékban, addig amíg "eteted" organikus dolgokkal. (lények,növények,gombák,spórák,magok, minden ami szerves). Minden szerves dolognak van egy energia értéke, azaz mennyi energiát tud belőle kihozni a bioreaktor. Akkor a legjobb, ha megvan már az Alien Contamination-od, azaz a nagy akvárium és a bázisodon belül tenyésztesz lényeket tojásból.Mivel azokat nem tudod megenni, ha meg kiereszted, ők esznek meg téged, így a szkennelésükön kívül kiválóan alkalmasak a bioreaktorba, mint üzemanyag.Olcsó megépíteni és hatásos.
Két dolog van, ami állandóan fogyasztja az áramot a bázison: az egyik a vízszűrő, ami ha megtelt, leáll, de sokat fogyaszt.
A másik a Spotlight. azaz egy automatán forgó keresőfény. A telepíthető reflektorállvány elemmel megy, de gyorsan szívja az elemet, ezért nem használom. -
kisiku #891 Gyűjtened kell Uranite Crystal-t, azaz uránércet. 3 darab uránérc-et átfabrikálsz tiszta Uránná, majd ehhez hozzáadsz +1 darab Lead-et (ólom) + 1 darab titánt és kész a Nuclear Reactor Rod, azaz az atomreaktor üzemanyag. Ezeket a Fabricator-ban tudod megcsinálni.
Ezt betöltöd a reaktorba és nagyon sokáig, nagyon sok energiád lesz.Egyszerre 4 darab ilyet tudsz belerakni. -
jocking #890 Eljutottam addig, hogy tudnék atomreaktort építeni.
Az lenne a kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy ez hogy termeli pontosan az áramot? Mindig csak annyi jön ki a fuel rod-ból, amennyi épp kell? Ha van egy bázisom atomreaktorral, ami alig használ áramot, akkor a reaktor ehhez igazodik, vagy olyankor pocsékba megy a fuel rod? -
kisiku #889 Eszembe jutott még egy dolog!Megvan a fegyver!
Ezt kéne berakni a játékba, mekkora poén lenne! -
kisiku #888 Majd ott lesz a kilövőállás terve...vagy csak egy vécé.
Apropó! Karakterünk miért nem hugyozik?Vagy sz*rik?
Ha már itt tartunk...
Még a vizelés ok, mert a Stillsuit (sztillszjút ekvippd end kepcsöring bádili mojszcsör - szépen, fonetikusan ) a testnedvek felfogásából és átszűréséből készít folyadékot (á lá Dűne Fremen), de micsoda székrekedése lehet ennek a szerencsétlennek ennyi növény és hal bezabálása után!
Szorri a hülyeségeimért, gondoltam, feldobom a topicot. -
kisiku #887 A koktélt én is láttam, csak más az amikor egy 2 dl-s pohárban keversz össze dolgokat, és más, amikor egy folyónyit...
Itt a humort és a cinizmust kell nézni, nem bántom a játékot, sem a fejlesztőit, csak olyan érdekes...ha már pár dolgot realisztikussá tesznek egy sci-fi videojátékban, akkor figyelni kéne.Vagy akkor nem is sci-fi? -
Desert #886 Van elég bajuk azoknak, lásd a karantén :D -
#885 Hát egy olyan technikai rendszerrel,mint a fabricator miért nem lenne egy tengeralattjáró tervrajza a hajón?Nem foglal helyet,alapanyag a galaxisban szinte bárhol található, inkább az a fura hogy más tervrajz nincs,pl egy homokjáró vagy felderítő drón :D mondjuk sok haszna nem lenne,de nyilván fel vannak készülve mindenre :D
Az aurora amúgy is egy építőhajó aminek elsődleges célja egy phase gate építése lenne,másodlagos cél a Degasi túlélőinek megmentése lenne.
Radioaktivitás is jó kérdés,azért mert a mi fiziológiánkra hat,egy teljesen más bioszférára nem biztos,ellenben lehet hogy egy csepp sör kiirtaná az élővilágot :D
Többi viszont valóban jó kérdés,szerintem a játékos életének megnehezítése miatt van rá szükség ergó kitolja a játékidőt,amellett hogy persze idegesítő :D
A folyadékok keveredése pedig megmagyarázott fizika,biztos láttál már koktélt ahol egymásra rétegezve vannak a különböző színű löttyök :)
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.05.08. 17:17:37 -
Desert #884 Majd a végén :) -
Zotya22 #883 Ejha, micsoda kérdés-sorozat! :D
Én még belekötnék abba, hogy az Aurorán az az egy szoba mi a bánatért nem nyitható már ki végre?!?! :) -
kisiku #882 Le lehet menni úgy is a cylops-szal, hogy az nem sérül meg, csak lassan, csendben.
Nézzünk pár érdekességet:
Pár napja újrakezdtem, kb másfél óra játék alatt meg lett a cyclops és a seamoth, meg a tárgyak úgy 75%-a.Nem ez a lényeg:
- Eltűnt a Jelly Shroom-ból a magnetite, illetve alig van.
- Nem látok egyetlen Reaper-t sem az Aurora mellett (ez nekem csak jó)
Inkább hadd akadékoskodjak egy kicsit :)
- Miért van egy űrhajón egy tengeralattjáró tervrajza? Tudták hogy le fognak zuhanni egy olyan bolygón, amin csak víz van?
- Miért kell vízi jármű az űrbe?
- A radioaktivitás csak ránk hat?A lények miért nem döglenek meg a lezuhant űrhajónk körül?
- Egyáltalán minek elzárni a sugárzást, ha nekünk van sugárvédő ruhánk, a lények meg nem döglenek meg?Úgysem élni megyünk oda...
- Hogy lehet, hogy egy titánból készült bázist egy sima késsel ki tudok vágni (!) úgy, hogy a víz betörjön, viszont a fák és növények vágásakor kicsorbul a kés?
- Hogy lehet, hogy egy megerősített titánból készült tengeralattjáró megsérül egy haltól? A valóságban nem titánból készítik a tengeralattjárókat, mégsem sérülnek meg ha elütnek egy cápát vagy egy teknősbéka méretű valamit.
Jelenleg a titán a legerősebb fém a világon, ha meg ötvözik is, akkor meg pláne...
- Hogy lehet, hogy a fém kigyullad?Lásd Cyclops, amikor ég...
- Hogy lehet, hogy egy víz alatt lévő járműre, ha ráesik egy égő darabka, akkor kigyullad belülről?
- Hogy lehet, hogy odalent a mélyben nincs sem túlnyomás, sem gőz, amikor a láva a vízzel találkozik?
- Hogy lehet folyó a folyóban, miért nem keveredik össze a zöld maró folyadék a többivel, amiben úszunk a Lost River-ben?
Érdekes, mi? Ge*i vagyok? Neem, csak ha már annyira realisztikusra akarják csinálni, akkor ezeket megírom nekik!
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.05.08. 15:20:36 -
Desert #881 Csak a lépegetőt csináltam meg. A Sea Dragon párszor próbált megenni is
Annyit a Cyclops nekem nem ér, hogy mindig rohangásszak javítani a sérüléseit.
A lenti nagy bázis még nincs kész, néztem egy gameplayt amiben freecam módban nézett be az emberünk, s nagy semmi van még ott, arra várni kell szerintem vagy egy hónapot még. -
kisiku #880 Le lehet jutni, nem nehéz.De ha legmélyebbre mész, vigyél sok power cell-t, mert ott nem csak a hőmérséklet, a Sea Dragon Leviathan és a többi dolog lesz ellened, hanem a kis genyák, amik rátapadnak a Cyclops-ra, tömegével, és lassan (vagy gyorsan) elszívják az energiádat.Ha pedig lemerül a Cyclops akksija, akkor megsemmisül...legalábbis régen így volt.
Ezenkívül, mindent vigyél, Reinforced Dive Suit-ban nem égsz meg, a Lava Castle közelében legalább egy Sea Dragon van.
A Warper-től ne félj, igen, tudom, idegesítő, de üsd meg, aztán elmegy.Az is csak akkor támad, ha egészen közel mész hozzá. -
Desert #879 Próbálkozom lejutni a mélybe de mindenféle népség támad, agresszív, a gyík is a "nagy gyík" is.
Tele van azzal a térhajlítóval ami folyton kiteleportál engem a lépegetőből és vagy a lávában találom magam meghalva vagy kinyír valamelyik gyíkocska. -
Desert #878 Legyen majd nálad Lila ereklye. -
Why #877 Pontosan azt kaptam,de még nem néztem be,de fogok :) Most ilyen nagyon mélyről hozogattam lény tojásokat,kiváncsi leszek mik kellnek ki belőle majd a nagy akváriumban :) -
Desert #876 Akkor megkaptad a Hőerőmű jelzést is gondolom, az van a Lava Castleben. -
Why #875 Ezek közül már mindegyikkel találkoztam és legjobban az a Crabsquid tetszett,mert volt régebben egy ilyen film,amiben hasonló lények jönnek a földre és vicces volt a film. De amúgy én először azt hittem hogy intelligens és oda is mentem hozzá közel hátha lehet vele kommunikálni. Válaszolt is EMP-vel :D
Köszönöm a leirásokat! -
Why #874 Köszi,azóta megtaláltam. Meg is lepődtem azokon a hatalmas Alien csontvázakon meg sok mindenen. -
Desert #873 Why, Itt az Alien bazis Lost Rivernél
Ahogy van a csontváz.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
kisiku #872 Szerintem nem, de pl 25-30 nap alatt lazán teljesíthető.
De az sincs beállítva, hogy milyen gyorsan változzanak a napok és az éjjelek. -
#871 hát nagyon remélem nem kötik időhöz a fertőzést , azaz hogy van mittomén 100 napod hogy megcsinálj mindent különben kampec...aztán lehet rohanni...esetleg egy hardcore módba berakhatják,vagy bekapcsolható extraként. -
Desert #870 Már a mentőkabin első elhagyása után egyből fertőzöttek vagyunk :) -
kisiku #869 Nem, nem fog kinyírni.Majd ha meglesz a teljes sztori, lesz rá gyógymód, hiszen ez a játék célja...aztán majd meglátjuk, hogy időre fog-e menni avagy sem.Bizonyos idő elteltével, egyre fertőzöttebb leszel, mint a lények, de ne aggódj, jelenleg ez semmit nem jelent.
A Sunbeam-et, avagy a mentőhajót lelövi az űrágyú, mert ki kéne kapcsolni.Persze nem tudod kikapcsolni.Kérdés, hogy ha elkészül a játék, lehet-e majd megmenteni őket vagy sem. -
jocking #868 Hali!
Elég régen játszottam a játékkal, de most ismét belevetetettem magam. Az utolsó 2 nagy frissítés óta ez az első alkalom, így most ez az "infected" dolog is új nekem.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ott járok, hogy Seamoth-om már van, jött az üzenet is a mentőhajóról, hogy felvesznek a szigeten. Odamentem, lelőtte a hajót egy épület. Bementem, végigjártam, a végén a kikapcsoló "gomb" megvizsgált, és kidobta, hogy fertőzött nem kapcsolhatja ki a védelmet.
Már akkor tudtam, hogy fertőzött vagyok valamivel, amikor megcsináltam a szkennert, mert ott felajánlotta a képernyő alján az önszkennelést.
Miután ez a fertőzés dolog is új volt, ezért kicsit utánatúrtam, és azt találtam, hogy van rá gyógymód, de az még nem került be a játékba.
Az lenne a kérdésem, hogy miután technikailag nincs gyógymód, ezért ugye a fertőzés nem tud kinyírni X idő elteltével? -
Desert #867 De fogat mindig találni a kúszónövényeknél főleg ha ott egy "csorda" Stalker :)
Tegnap én is benyomtam újra :D
Leérkezés után megyek csinálom a javító eszközt majd abból az elemet felhasználva szkennert aztán a sugárzásálló búvárruhát, majd elemes sikló. Robbanás után meg javítani a "ladikot" :) -
kisiku #866 Örömteli, hogy elég sok Stalker fogat lehet találni, legalábbis ezt veszem észre, miután ismét újrakezdtem az elejétől.Már nem is számolom, hanyadszor ugrok neki, mert igazándiból csak az eleje izgalmas a Subnautica-nak...sajnos :(
Egy időben mindig újra kellett kezdeni, ha változást akartál látni, ma már nem kell, ám mégis jobb néha, amikor már unalmassá válik.
-
kisiku #865 Na, nézzük tovább, mik vannak még :
- Reefback: ez egy békés, hatalmas lény, kb mint egy bálna.Lassú, nem veszélyes, nem bánt.Érdekessége, hogy a tetején különböző növények élnek, melyekből gyűjthetünk, ha mozgásban tudunk maradni. Sok helyen van, de elsősorban Safe Shallows-ban.Ennek is van tojása, habár én még nem találtam.
- Boneshark: kinézetre egy barnás, kicsit gyíkszerű lény, ami agresszív, elég gyors, kb akkora mint a Stalker vagy mint a karakterünk.Elsősorban az Underwater Islands-nél és a Mushroom Forest-ben élnek, de elkóborolhatnak. Tojása gyűjthető
- Ampeel: képzeljünk el egy százlábúra hasonlító lényt, amelynek kék-fehér szikra vonul végig a testén és elektromos szikrára emlékeztető hangot ad ki.
A Koosh Zone-ban és a Blood Kelp-ben él. Rugalmas mozgása van, területvédő és komoly sebzést okoz áramütésével a Seamoth/Prawn egységeknek is. Fokozott óvatosság kell!Tojása gyűjthető.
- Rabbit Ray: ez egy kicsi, békés kékes-lilás, rájára hasonlító lény, ami Safe Shallows-ban él, tojása gyűjthető.Nem lehet megenni, de ő sem bánt minket.
- Reaper Leviathan: a "nagy ő" azaz a legfélelmetesebb undormány, ami egy harapásra megöl minket, ha meg Seamoth/Prawn-ban vagyunk, azt elkapja, összeroppantja, majd megesz minket. Rendkívül veszélyes, de csak néhány helyen van: Aurora körül, Mountain Island és a Dune biome. Akkora, mint a Cyclops tengeralattjáró, tehát nagy! Ha nem megyünk közel hozzá, nem kell félni, pedig a hangja is félelmetes, már száz méterről is hallható a figyelmeztetés. Olyan mint egy nagy izmos giliszta, a fején vörös csápok vannak, baromi nagy száj sok foggal.Esélyünk nincs ellene, ha úszunk. Lőjük inkább a sztázis puskával, vagy ha elkapott a járműben, sokkoljuk vagy üssük/fúrjuk a fejét, aztán elenged. Meg lehet ölni, csak felesleges.Nincs tojása, ne is keressük, nem lesz házi kedvenc belőle.
Biter: ezek a kicsi pirosas halacskák inkább a piranha-ra emlékeztetnek minket, gyakran többen vannak, és harapdálnak minket. Velük a vörös növényszőnyeggel borított Grassy Plateaus-ban találkozunk, ahol a Sand Shark-ok is élnek. Késsel nyírjuk ki vagy sokkoljuk, vagy egy erős ütés a Prawn-nal és megdöglik.Nincs tojás, nem befogható.
Bleeder: egy undorító és veszélyes parazita, ami előfordul az Aurora reaktortermében és az egyes helyiségeiben, valamint a Kelp Forest (zöld hínáros rész) mélyebb részein. Alig vesszük észre, beleharap a csuklónkba és amíg le nem ütjük onnan a másik kezünkkel, szívja vérünket, elég veszélyes. Ha megvan a Seamoth és a sokkoló, eleve úgy menjünk oda, hogy mindenkit mészároljuk le vele, így semmivel nem lesz gond. Nincs tojása, nem befogható.
Jellyray: gyönyörű világoskék, kecsesen mozgó lassú lény, ami a sötétben világít.Veszélytelen, nem ehető, de tojása gyűjthető. A gombaerdőben találkozunk (Mushroom Forest) velük, továbbá nagyon mélyen a Blood Kelp és Lost River részeken.
Ezek vannak a mentőkomp közelében.
Lent a mélyben további gusztustalanságok élnek:
- A Jelly Shroom Cave-ben, ahol a gigantikus lila gombák vannak, ezekben a gombákban lakik a Crabsnake, ami egy hosszú piros-fehér kígyó, a fején két nagy fog vagy rágó van. Gyors, mozgékony és közepes sebzést okoz, ha elkap.
- Crabsquid: Úgy néz ki, mint egy nagyméretű tojás alakú agy, nagy szemekkel és több lábbal. Veszélyes, de lassú és EMP-t lő, ha a közelében vagyunk. Ez lebénítja járműveinket, de aztán visszatér az áramellátás, tehát nem meríti le őket. Mélyen Deep Grand Reef-ben és a Blood Kelp-ben élnek.Agresszív, nincs tojása.
Egyelőre legyen ennyi elég, vannak még, de hadd ne írjak könyvet ide.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.05.03. 11:16:57 -
kisiku #864 Igen, meglátogattam, s igen, a gáztorpedó is ilyet lő, bár sosem próbáltam, csak a simát. -
Why #863 Tökéletes leirás.Köszönöm igy már betudom őket azonositani a későbbiekeben : ) -
Desert #862 Ilyen gázt ad ki a gáztorpedó is.
Azt a Stalkert egyszer belekergettem egybe, szegényke felfordult :D
szerk: A Szentélyeket meglátogattad már?
Utoljára szerkesztette: Desert, 2017.05.02. 23:26:16 -
kisiku #861 Azokat majd később el tudod hessegetni, nálam is szoktak ilyet csinálni, azok a Stalker-ek.Na majd azoknak a foga fog kelleni, hogy Enameled Glass-t tudj csinálni.
A mérgező lövő valami az említett Tiger Plant, ami egy agresszív növény. A bázisod körül, mármint ha a mentőkompnál építkezel, fogsz találni:
- Gasopod: olyan mint egy dagadt fóka,sárga gömb farokkal és mérgező "bombákat" fingik. Kerüld el, mert nagyon mérgező.
- Stalker: ez a krokodilszerű valami a hínárosokban él, azaz a Creepvine-ok között. Szeret a hajóroncsokkal játszani, de ezért cserébe hullajtja a fogait, ami neked kelleni fog.
- Sandshark: ez egy kicsit odébb van, kékes-szürkés, Z alakban mozgó és a homokba is beássa magát, ez a bordó növényszőnyeggel borított homokos részen él.Vigyázz, harap!
Ezek a közeliek, majd később megnézzük a távolabbiakat is. -
Why #860 Érdekes,ahova én épitkeztem most egy kisebb bázist ugye,ahogy a játékot elkezdtem ott a Biztonságos résznél.Most ahogy visszajöttem nagy utazásomból innen-onnan nézem,hogy pl. egyre közelebb jönnek utánam a Krokodilszerü lények hogy elkapjanak és vannak azok amik a földben vannak ilyen indaszerü,amik valami mérgező,sebbző izét lövelnek kimagukból és még egy lény is a közelben van,ami eddig nem volt,kicsit olyan,mintha eltévedtek volna. Érdekes eddig eluszkálgattam a bázisom körül csendesen meg gyüjtöttem az alapanyagokat most meg itt van rögtön három ilyen támadó lény a közelben. -
kisiku #859
-
Desert #858 Minden tiszteletem :)
Én az iskolában találkozhattam csak régi kütyükkel. -
kisiku #857 Az ARK nekem is megvan, csak egyrészt az 50 giga rémisztő, jött hozzá a múltkor még valami 40 gigás patch...majd mikor elolvastam, hogy egy növény megnövéséhez 1 hét valódi idő kell, azt mondtam, ok, akkor most inkább nem.Aztán rájöttem, hogy lehet gyorsítani is, de addigra már töröltem :D
Ez a játék különleges, csak kicsit unalmassá válik, ha mindent összegyűjtöttél, tehát nincs cél, nem úgy mint az RPG-ben, ahol mindig küzdesz, hogy a karaktered is még jobb legyen, még többet tudjál,stb.
De azért sok órát el lehet ezzel is szórakozni.