3340
-
#976 Azért az gáz hogy egy relative jövőben játszódó játékban ilyen nehezítésekkel próbálnak + időt belerakni.Kiábrándító.. a történet vonalvezetése tetszetős.. de ezek a nevetséges nehezítések. -
kisiku #975 No, még tovább finomhangolták a Cyclops-ot, természetesen még nehezítettek rajta.
Eddig a "Silent running" azaz a hang nélküli menet, korlátlan volt, immár azt is csak rövid időre lehet bekapcsolni. Van slusszkulcs is, tehát be kell indítani a hajtóművet, de ki is lehet kapcsolni. Van hogy túlmelegszik a motor...
Kíváncsi vagyok, hogy az egy darab szar konyhakést mikor törlik a játékból.Eddig semmi, ami könnyítés lenne nincs játékban.
Ja, de: a szonár már nem 3 mp-ig működik, hanem megy kb 20 mp-ig is!
Hm, mondanom sem kell, hogy 3D-s PC játékhoz híven szaggat, lagzik, sokat tölt. Ha fullhd-nál kisebb felbontásban játszol, pl egy szar munkahelyi monitoron, akkor nem látszik az inventory, meg a kép nagy része sem...
Az inventory szép kékes hátteret kapott. kezd egész normálisan kinézni, bár ez relatív...addig itt van egy-két kép
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ha túlmelegszik a motor, akkor kigyullad.Sajnos nem tudom bevágni a Született Gyilkosok című filmalkotás első mondatát, avagy a "Bassza meg, túlmelegedett ez a kurva motor! Na húzzatok be, amíg lehűl egy kicsit", pedig nagyon ideillik
Na, így néz ki az inventory, meg a PDA olvasás,stb:
A szonár az meg ilyen:
-
Desert #974 Ereklyével gondoltam nem cheattel.
De a pda is megújult, számomra hátrányára, Eh. -
#973 Vannak már textúrák is?:) -
Desert #972 Be lehet már jutni az épületbe.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
waldaran #971 Köszi a választ.
Leaglább valamit csinálnak :) Saccra év vége fele meg is jelenhet :) :)
Addig már nem akarok belenyúlni, mert egy kis élményt majdan szeretnék. Bár ha már nem lesz egy bughalmaz az is szép eredmény leszen.
-
kisiku #970 Kb egy jó hónapja én sem néztem, biztos van változás, főleg Experimental módban, mert minden nap frissül az enyém.
Normál early access módban is van változás, mert felfejlesztették a cyclops-ot, sérül is, meg is támadják, különböző sebességfokozatok vannak és lehet rá kiegészítőket tenni: szonár,tűzoltó rendszer,creature decoy - ez egy elterelő cucc, mint a katonai gépeken/tengeralattjárókon, pajzs is van, stb.
Fejlesztik a sztori szempontból fontos helyeket, javítják a hibákat.Majd este megnézem, aztán nyilatkozok. -
waldaran #969 Üdv mindenkinek.
Van valami újdonság hír mostanában? Főleg a végleges megjelenésről. 3 hónapja nem nézegetem, hogy majd legyen némi élmény is benne :) -
kisiku #968 Lehet, hogy csak frissítést rak fel?Vagy várd meg, hogy mi történik.Most egy hete nem voltam gép közelben, nálam kapásból 780+40 megát frissített megint 2 nap alatt, ahogy bekapcsoltam.
Vírus nem szokott játékokat uninstallni, az inkább szétcseszi a gépedet :) -
dereksmart #967 Hopp, egy meglepő fordulat. Indítanám a játékot és telepíteni akarja. Ránézek steamen, és valóban, nincs telepítve. Véletlenül uninstalláltam, bug, vírus, vagy a fejlesztők meglepije? -
dereksmart #966 Most azt a kalandot találtam ki, hogy a prawn suite lesz a mobil bázisom, legalábbis az 1500 méteres lukban. :) Megcsinálom rajta a szükséges fejlesztéseket, egy fúrófejet, egy csáklyát, aztán 3 tárolóegység+1700 méteres modullal bepakolom a puttonyába a táboromat. 1 moonpool, 2 víztisztító, 3 hőerőmű, 2 energiacella töltő, 1 elemtöltő, 1 megfigyelőbázis, néhány titán, élelem, víz, felszerelés, esetleg dinnyemagok. Ki kell számolni mi fér el benne meg a saját tárolómban. Rajtam cirkoruha, plusz a felszerelés plusz alapanyagok. És akkor így beleugrom a lukba, lecsattogok az aljára, ott megépítem a bázist, aztán örülök magamnak. :D -
Desert #965 Abba a nagy épületbe be lehet már jutni végre?
#741 -
kisiku #964 A Küklopszot egyfajta mobil bázisnak kell tekinteni.Mindenhová nem férsz be vele, de nem is kell.Én egyszer-kétszer már majdnem beszorultam vele, úgyhogy nem kell erőlködni.Tartalékot mindig kell vinni, ha megszerezted a terveit az Ion Cellának és Ion elemnek (a Lava Castle-ben van), akkor már nem lesz gond. Kaját, szekrényt, fabrikátort,ehető növényeket és vizet vinni, ha meg bázist is építesz, akkor plusz anyagokat.
Igen, a fertőzést nem az eltelt napok határozzák meg (egyelőre,remélem így is marad), hanem az események, ahogy meglátogatod a helyeket. Egyre többet és többet tudsz meg arról hogy mi történt és veled mi van.
A legmélyebb pont 1500 méter körül van, lejjebb is lehet menni, ha kockáztatsz, de nincs értelme. -
dereksmart #963 Igazad van, a szonár új fejlesztés. Anélkül lemenni abba a lukba tömény szívás lehetett.
Végül is a felszínre keveredtem. Valahol lefordultam és a Lost Riverhez jutottam egy alagútban, onnan ismerős volt, viszont csendes menetben lavírozni a sziklák és növények között egészen nagy kihívás volt. Nem tudom hány játékbeli napot voltam víz alatt, szerencsére a küklopsz önellátó energia és élelem tekintetében, no meg persze volt tartalékom is, és halászhattam is, így nem izgultam emiatt. Felemelkedtem a déli sziget mellett 1200 méterről, "kifeküdtem" a küklopsz tetejére, hólyaghal-levest szörcsölök, és élvezem az életet. Legközelebb ezt a menetet egészen más felszereléssel teszem meg, mert ez így büntetés volt. Viszont legalább megtaláltam azt az idegen komplexumot ami után a fertőzésünk új stádiumába lép, szal mostantól nem veszem le a kesztyűmet és nem nézek tükörbe. :D -
#962 -
Desert #961 Mindent azonos oldalra pakoltál? :) -
kisiku #960 Úgy döntöttem, hogy ennél a felállásnál inkább kilépek a játékból:
No comment...felszereltem a torpedóvetőt a Prawn-ra, s beszálltam a tengeralattjáróba, majd felborult az egyensúly... -
kisiku #959 Kongrecsülésönsz! Jobb lett, mint a fehér háttér.Esetleg a gombok háttérszínét kéne valami sötétebb kékre változtatni, mert a fehér alapon világoskék elég nehezen látható.Amúgy szép munka, köszönjük.
Én tervezem, hogy készítek egy magyar leírást a játékhoz, habár egyelőre időm nem engedte, meg túl sok minden változik/változott. Most hogy a legtöbb dolog kezdi végleges formáját felölteni, hamarosan belekezdek. -
kisiku #958 Azért ez érdekes, hogy tavaly szeptemberi kiadás...azóta sincs benne... -
#957 az űrrakéta
-
kisiku #956 Most hogy már van szonár, el lehet evickélni, meg valamit javítottak a fényerőn is. Igen, én is panaszkodtam anno, hónapokkal ezelőtt, hogy kizárólag vaksötét szobában lehet élvezni, de akkor még híre sem volt a szonárnak.
Egyébként ha párszor végigmész rajta, már csukott szemmel is végigtolod.
A Lava Larva, ahogy Caliph is írja, az tapad rá a járműveidre. Késsel tudod levágni őket.Elszívják az energiádat, és ha a Cyclops energiája nullára csökken, megsemmisül. Tehát vigyázni kell. Érdemes gyorsan végigmenni a "folyosón", majd amikor a Lava Castle-höz érsz, ott van olyan rész, ahol megállhatsz és nem tapadnak rád, s nem is támad meg semmi.
Építhetsz bázist odalent is, elég a hőgenerátor. Ne a lávába építkezz, van ott hely máshol is. Aztán már nem lesz gond töltéssel és levegővel. Csak sok anyagot vigyél, mert ott már nem sok minden lesz.
Oxigén: régen úgy ment, hogy ahány palack, annyi oxigén. Tehát lehetett akár 225 vagy 300 egységnyi levegőd is.Immár csak egy palack van, a legnagyobbnak is csak 155-ös az értéke...felesleges többet vinni. -
#955 Megvan ez is!
Ha van még valami szóljatok és beteszem azt is! -
#954 Lava larvara gondolsz mint pióca,akkor az szívja a hajó energiáját és lassít is.
Többi kérdésedre majd válaszolnak a többiek,én már nem játszom kb fél éve,megvárom a kiadást :)
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.05.22. 08:35:19 -
dereksmart #953 Közben kicsit ráb@sztam, hehehe. Először merészkedtem le kianitért abba a lukba ott az aurora mellett. Nagyon sokat mentem, és egy egészen más világba csöppentem, szembetaláltam magam a helyi sárkánnyal, minden nagyon fasza. Éppen csak kizárólag fúrókarral bányászható kianitot találtam, és a lépegetőmnek nincs ilyenje. Most mehetek vissza azon az átkozott sötét lukon küklopszostul. Egyébként néztem videókat hogy micsoda nyafi ment, hogy túl sötét, de szerintem az azért van hogy használjuk az hanglokátort. A nehézség inkább abban van, hogy lefelé kell haladni egy relatíve szűk lukon. Nekem mocskosul tetszett, szép kihívás, van értéke annak ha végül lekeveredünk, csak - most mehetek vissza. Kivéve ha azt mondjátok, hogy van olyan kianit, amit kézzel kikaparhatok, csak keresgéljek még. Közben a piócák ellepték a hajót de mintha nem okoznának kárt. Azért toljatok valami infót, hogy okozhatnak-e problémát. Mittudomén egy kritikus tömegük után esetleg összeroppan a hajó? Csak mert nem szeretnék váratlanul 1200 méteren maradni egy nagyon nagy kapacitású palack társaságában. :D
Ja, még egy kérdés: palackok. Ugye most 1 palackunk lehet egyszerre, illetve többet is vihetünk magunkkal, és azokban is van oxigén, de nem sikerült rendszert találnom benne. Igaz nem sokat kísérleteztem, mindenesetre minden palackból fogy az oxigén, ha cserélek akkor kb. kétharmadnyi marad abban amit nem használtam, de olyan is van hogy töküres, és egyelőre nem látom benne a logikát. Egyáltalán van benne logika, vagy ez csak amolyan bug lehet amit majd úgy is javítanak?
Utoljára szerkesztette: dereksmart, 2017.05.21. 22:09:56 -
Desert #952 Kikapcsolva fekete a háttér, ezen javítani kellene. -
#951 No! Ha van kérés ami még ami bekerüljön a fejlécbe szóljatok. A háttér kikapcsolható. Jó lesz így? -
Norbertboy #950 Nekem tetszik az új külső. -
kisiku #949 Az UI valószínűleg marad, sőt biztos.De ha nyomsz TAB-ot, azaz inventory-t, akkor számmal is megmutatja az éhség és szomjúság értékeket,
Blade: ez a háttér már jobb, habár ne egyedül az én ízlésemen múljon, mondják el mások is.Kétségtelen, így szebb.Az előző túl sok erős,kontrasztos elemet tartalmazott, amitől az olvashatóság romlott, főként aki pl telefonról nyomja a fórumot, bár gondolom elenyésző ezen látogatók száma. -
Desert #948 Elég rég megvan már a topic peidg :) -
#947 Bakker már mióta megvan a játék és most vettem észre, hogy van itt topikja. :D +fav
Az UI marad ez az új? A régi nekem jobban bejött.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2017.05.20. 18:09:24 -
Desert #946 Nem kell háttérkép.
Hasznos linkekkel többet ér a fejléc, ahogy kisiku írta. -
#945 Semmilyen hátteret nem akartok? Most beraktam egy másikat. Nézzétek meg ezt is illetve van egyszerű tengerfenék is.
-
kisiku #944 A háttér elég zavaró.Nem rossz, de nem kell szerintem.A subnautica felirat maradhat, esetéeg annak lehet egy in-game hátteret adni. Majd hasznos linkeket rakunk hozzá. -
Desert #943 A háttér jó volt az alap is, ez így zavaró számomra. -
#942 Sziasztok! Tetszik ez a kinézet? Vagy más szeretnétek?
-
Desert #941 Nem szoktam őket összegyűjteni :) az első bázisom közelében lévőket is csak a bioreaktorba "dobáltam" reaper tojásokat. nem nem azt, STALKER, bocsi.
Utoljára szerkesztette: Desert, 2017.05.19. 16:53:16 -
kisiku #940 Ha érdekel, itt van Crabsquid tojás:
Ezt az észak-nyugati "Bloodkelp Two" biome-ban találtam, kb ott, ahol a lejárat van Lost River-hez. De általánosságban elmondható, hogy ott van, ahol élnek a lények. -
Desert #939 ...és a Reaper nyer , majd jön a csorda Terrorpista halacska és bum, mind kihal -
kisiku #938 Jogos...
Amúgy tényleg jó lenne valami idomítás-szerű dolog, ha már fegyver nem lesz.Legalább egymásra is vadászhatnának, rajtunk kívül. -
kisiku #937 Nekem teljesen mindegy, ki a házigazda, úgyhogy egyetértek, legyen valami, aztán a többi úgyis kialakul.Támogatlak!
Én direkt nem vállaltam soha házigazdai szerepet sem itt, sem az X-Rebirth topic-ban, mert ugyan aktív hozzászóló vagyok, de nem tudok mindig itt lenni.
S valóban, kicsit többet is érdemelne eme alkotás.