3340
  • Why
    Inkább gratulálok ezekhez! Jó régen kezdted,habár én sem éppen ma,de kicsit később még Celeron processzorral 400mhz-es ha jól emlékszem,de más játékokkal játszottam eddig főleg Battlefield sorozat multiplayer mode-ban plussz sok más tipusúval sok lenne leirni is. Csak ilyen túlélő,craftolos játékokkal még nem,habár most belehúztam ,mert vettem rögtön hármat is áprilisban ilyenből : 7 days to day,ARK,Subnautica.De ezek közül a Subnautica nyeri el teljesen a tetszésem látványban is a legszebb és játékélményben is számomra :)
  • kisiku
    Régi csóka vagyok én már, még anno C64-el kezdtem, majd Amiga, 386DX-40-es, 486-DX2 66Mhz-es, Pentium 1 100 Mhz,stb,stb...C64 előtt, úgy 1983 körül volt egy Vectrex-ünk, de az nem számítógép volt.
    Túléltem a Datasette kazettás magnót (cserebere a Pecsában hétvégente), az 1541-es floppy drive-ot, az Amigás korszakot, az Nvidia elődjét a 3DFX Voodoo-t...a Win 3.1-et, a DOS 5.0,6.0, 6.2-öt.
    Anno segédkeztem több leírásban a CoV,576 Kbyte magazinokban.Soroljam még?
    Ja, és van életem! lol
  • Why
    Köszönöm a segitésget! Valóban mindent tudsz erről a Világról , játékról nem csoda akkor ha megvan neked amióta Early Access-ben kiadták 3 éve. Köszi a sok help-et megyek is játszani megkeresem a bejáratot és szedek mintát meg az aurorába vissza szkennelnem kell még egy Lépegetőt mert még egy szkennelés hiányzik. :D
  • Why
    Igen az megvan annak a tervrajza a nagyméretü akváriumnak :)
  • Desert
    Két lábon járó lexikon
  • kisiku
    Igen, az a Lost River, ott ahol az a baromi nagy csontváz van meg a nagy fa (Giant Cove Tree), bocs én angolul játszom.
    Ha odáig le tudtál menni, akkor ismét megtalálod. Egyébként le lehet menni több helyen is:

- Blood Kelp-ek, ebből van egy észak-nyugaton a Mountains mellett, egy dél-nyugaton, inkább nyugaton a Floating Island mellett.
    - Lehet lemenni a Floatin Island keleti oldalán mélyen lesüllyedve és bóklászva Grand Reef, majd Deep Grand Reef-ben is.

Állattenyésztés: keresd meg az Alien Contamination terveit, építsd fel egy Multipurpose Room-ban, ahogy írtam, tegyél rá egy bejáratot, azaz zsilipet és ha bent vagy, hívod az inventory-t és mintha eldobnád a nálad lévő tárgyakat, dobd bele a halakat/tojásokat. A tojásnál várni kell, mire kikelnek, ez általában 1-2 nap a játékban, tehát kb 30 perc a valóságban.Addig alhatsz is, ha építettél ágyat.Eztán biztonságban be tudod szkennelni őket a nagy akváriumon belül úszkálva.

Gyakorlatilag a legeleje óta telepítve van nálam a játék, ez úgy 3 éve asszem, több mint 600 óránál tartok.Aki ismer, tudja, hogy segítek mindenkinek, nézz csak át az X-Rebirth topikba, ahol írtam a játékhoz egy kb 100 oldalas könyvet...mint amik régen a CoV-ban voltak :D Ehhez is tervezek egyet, de még fejlesztés alatt van a játék, azért nem fogtam bele.
  • Desert
    Magyarul Nagyméretű Akvárium a neve, és egy többfunkciós szobába tudod építeni.
  • Why
    Várj lehet tenyészteni állatokat? :o ne már! Ez a játék tele van meglepetésekkel. Ezt nem tudtam,habár végülis eddig 30 órát játszottam csak vele tehát 4 napja kezdtem 5 napja maximum. Alien Contamination azt én hozom létre a berendezést majd tervrajzot találok hozzá?
  • Why
    WoW+ Te nagyon tájékozott vagy ebben a játékban ez jó! Örülök neki. Egy kérdésem van, hogy is lehet bemenni az Elveszett Folyóba a nagy Küklopszal mondjuk,mert elfelejtettem.Egyszer véletlenül találtam oda,ahol van a nagy Sárkányfej és ugye ott van a nagy FA is ami körül szellem lények repkednek?
  • kisiku
    Ehető víz alatti növények:

- Koosh Bush (nagy lila gömb, Aurorától észak-északnyugati irányban van a Koosh Zone)
    - Creepvine (a zöldje ehető, a termése nem, viszont mindkettő hasznosítható)
    - Gel Sack

Ehető szárazföldi növények:

- Lantern Tree termése a Lantern Fruit
    - Chinese Potato
    - Marblemelon
    - Bulbo Tree

Ezeken kívül vannak még hasznos növények, amik nem ehetők, de bizonyos anyagokat adnak, pl a Blood Vine, az Acid Mushroom, a Deep Shroom, a Purple Brain Coral (ez oxigénbuborékokat nyom).
    Az összes növény és magja felhasználható a Bioreactor-ban, azaz bekomposztálod őket. Rakhatsz bele ehető és nem ehető halakat is, főleg olyanok adnak sok energiát, amiket tojásból keltettél ki az Alien Contamination-ben.

Apropó tenyésztés: ha egy adott "halból" 2 darab van, az elkezd szaporodni, ez mindegyikre igaz. Nyugodtan bemehetsz a kikelt ragadozók közé, nem fognak bántani.DE, ha kiengeded őket, a bázisodon kívülre, tovább nőnek és vége a barátságnak...
    Etetni nem kell őket, habár az ehető halak akváriumába én ültetek mindig növényt is.
    A Reapernek és egyik Leviathan-nak sincs tojása, ne is keresd, nem nevelhetsz saját Reaper-t :)
    Ha az Alien Contamination-ön belülre kerül egy fertőzött lény, az szép lassan megfertőzi a többi egészségest is.

Az Alien Contamination akváriumot építsd kétszintesre vagy akár hármasra is, ehhez építs egymásra 2-3 db Multipurpose Room-ot, kösd össze létrával őket, így tudod egymásra építeni. A benne lévő lények száma maximált, tehát nem lesznek több ezren benne, csak max 20-25 darab összesen.
  • kisiku
    Igen, és ehető is.Minden növényből vegyél mintát, akár dekor, akár hasznos, kivéve a Tiger Plant-ból, mert az agresszív és ha elülteted, majd kinő, téged is ugyanúgy fog támadni. Persze lehet használni bázis védelemre is,ha távol elülteted egy ládába, de téged is fog támadni!
    Ha lehet, sima késsel vegyél, ne az izzóval, mert azzal kevesebb magot kapsz.
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.05.02. 11:56:16
  • Why
    Igen zselénövény? Az pont jó,mert ha találok ilyen különleges növényeket mindig gyüjtök mintát és van már belőle a bázisomon amit elültettem. Akkor a lépegetőhöz lesz jó ez tök jó :)
  • Desert
    A közelebbit a földről a távolabbit nem tudod. A képen a jobb oldali. A tűzben van 3 db az elég.
    Gyártásához kell Lég gél, ami Zselé növényből lesz. Azt meg találsz pl Lost rivernél lent vagy az Aurora mellett, 7-es kabin 170 méter mélységében
  • Why
    AH köszi,akkor mindenképpen vissza megyek az Aurorába,mert egy szkennelésem kimaradt. Ami ott lóg fennt két lépegető azokat is lehet alulról messziről szkennelni?
  • kisiku
    K*va erősek, ezért sokat kell őket püfölni és sokkolni. Én a Prawn-nal vertem őket, fúrófejjel fúrtam és ütlegeltem, de mindig felborítottak, és nem tudtam felállni, azóta nem tudom, változott-e ez, de nem is verem őket, mert minek?Nem vadásznak rám, úgyhogy hagyom a francba őket.
    Sajnos sok erőszak és vér nincs a játékban, mert ezek a pöcsök a PEGI 10 vagy PEGI 12-es korhatár besorolásra hajtanak, ergo fegyver sem lesz. Én többször kifejtettem eme véleményemet, sokan azt mondják, hogy ez egy rejtőzködős-menekülős játék, nem erőszakos, csak hogy az erőszakot már belevitték, amikor is eldöntötték, hogy minden ellenünk van.

Írhatnék egy review-t így 610 óra játék után, de nem akarok egyelőre, pedig amilyen jónak indult az elején, olyan unalmas lett mára.
  • Desert
    Itt van 5 db lépegető ezekből kell neked 4 :)
  • Why
    Igen a mélység soha nem elég ennek a csikóhalnak,habár ma megcsinálom a 3.-szintü fejlesztést hozzá jó ha letudok vele menni roncskutatásra közel a roncsokhoz :)
  • Desert
    :)
    A védelmi rendszert újratöltve sokkolgattam őket, de csak nem akartak elhúzni a francba :D
  • kisiku
    Semmi erős nincs ebben, gondolom az Aurora környékén vannak, kezdetben is ketten voltak, sőt voltak hárman is (!), aztán eltűntek, majd ismét előbukkantak, ahogy a játékot fejlesztették. Az Aurora hátuljánál is szoktak lenni.
    Dune-ben is találkozhatsz velük, illetve a löveg mellett is van egy a Mountain Island-nél.
    Alapvetően csak akkor támadnak meg, ha közel mész hozzájuk.Beszaratós a hangjuk és a méretük, tehát nem árt az óvatosság és a mentés azelőtt, hogy odamennél a közelükbe.
  • Desert
    Fejleszd tovább 3-as szintűre és 900 méterig mehetsz le vele.

Azért ez így kicsit erős...
  • kisiku
    Igen, az a Sea Treader, ami úgy néz ki, mint a Half Life 2-ből a Strider, csak ez nem lő rád.
    Ha már megvan a Seamoth-nak a mélységi modul, onnan már "csak" sok titán+alumínium-oxid és mikrochip kell a továbbfejlesztéshez. A max mélysége 900 méter, ami nem lesz elég később, ha lemész a lávás részekbe.
  • Why
    Én ma sok helyen voltam keresgetni,de csak úgy találomra keresgettem koordináták nélkül.
    A Csikóhalat feltudtam fejleszteni 2-esz szintüre,amivel már 500méterig letudok vele menni biztonságosan plussz a Küklopszot is mind a négy alap fejlesztés megvan,de majd akarom fejleszteni persze. Ez a izópenge tetszik egyből ha megvágsz valamit meg is sül és ehető lesz a hal mondjuk,de csak érdekes. Meg láttam ma sok érdekes állatot pl csordában lépegető ilyen nagyon nagy Talajtaposó Alieneket.
  • Why
    Akkor az két Aurórában lévő torpedó és vonzó-ágyú kar megvan és még valahol találtam egyet smég kell egy darab hozzá az alap Lépegető Robothoz. A Napsugár a Sziget ahol van a nagy Alien bázis ami lelőtte őket ugye? Akkor ott lent a nagy dokkban,ahova bentről is lelehet ugorni a vizben ott szemben van egy roncs? Azta oda még nem is néztem el,akkor itt az ideje. Köszi az infot :)
  • Desert
    Fúró és Csáklyázó karok.
  • Desert
    Ha a Lépegetőhöz szeretnéd a karokat, a fúró és a csáklyázó az Aurora hátuljánál van szintén, a torpedó és a vonzó-ágyú kar pedig valamelyik roncsban található.
    pl most a Napsugárnál voltam, az alsó nagy bejárattól jobbra lent (ha bent állsz a nagy dokkban és kifele nézel) van egy roncs, abban volt a vonzóágyú kar.

koordináták: 2 roncs
    Moutains biome
    1071 -282 1345
    701 -346 1224
    Utoljára szerkesztette: Desert, 2017.05.01. 21:36:45
  • Why
    Igen-igen nagyon félelemetes horrorszerü amikor neked megy egy ilyen Alien a hajónak és nem tudod mi van,amúgy van az a mod én gyorsan átszoktam olyankor kapcsolni Silent Running-ba minden vörös lesz és akkor tapasztalom szerint,ahogy ma kirpóbáltam nem támadnak tovább. Én is szeretném az összes fejlesztést,habár szerintem az egy nagy project lesz majd. Meg ugye kellene az a nagy Robot fejlesztései is. Rengeteg,rengeteg dolog és nehéz megtalálni őket. S veszélyes :)
  • dereksmart
    Jaja. Az én privát küldetésem most, hogy megtaláljam a küklopsz összes fejlesztését. Azért egy pajzzsal és azzal a csaliizéval együtt már bátrabb leszek veszélyes vizeken is.
  • dereksmart
    Igen igen. Most azt fogom csinálni hogy lesz egy vészhelyzeti tárolóm, amibe mindent belepakolok ami kellhet egy riadó esetén. Mert egyszerűen a tengeralattjárón belül nekem derogál full felszerelésben mászkálni, én mindig levetkőzök, helyére teszem a felszerelést, mert így kényelmes. :D Kell egy évszhelyzeti protokoll, ami kábé annyiból fog állni, hogy megállapítom mi támadott meg, ha nem tudom megállapítani akkor 3-as fokozatban azonnal lécelés, és majd később félkörben visszaosonok csendes üzemmódban és leskelődöm. Az is lehet hogy ha lekapcsolom a fényeket, akkor is lelép a szörny. Illetve torpedókkal felszerelt kis seamoth-al is rámehetünk. Izgatott vagyok, na. :)
  • Desert
    Mai találat a Küklopsz fejlesztések közöl: Hanglokátor - Megvizsgálja a kinti terepet.
  • Why
    Pontosan én is igy vagyok vele! Nem csak, hogy valami iszonyatosan gyönyörü játék,de a hangulata is az a hangok szuperek. S néha olyan,mintha horror játék lenne nem csak egy sci-fi craftolos túlélő game. Velem az szokott lenni,hogy néha túl bátor vagyok és kimegyek javitani , akkor is ha ott egy leviatan.
  • dereksmart
    Engem megint megvett kilóra a játék. Megyek a sötétben a déli sziget irányába a küklopsszal, egyszer csak nézem hogy két piros csík közeledik, aztán riadó és elkezdik bontani a járművet. Ijedtemben azt se tudtam mit csináljak. nem tudtam mik támadtak meg, nem tudtam milyen gyorsan szedik szét a hajót, ezért mint a mérgezett egér szaladgáltam és szedtem össze a felszerelést, palackokat, búvárruhát, puskát, kést, végül eszembe jutott hogy mi lenne ha csak úgy elvágtatnék, és 3-as fokozatban leléptem. Nem jöttem rá mi támadott meg. Először azt hittem hogy leviatán, de nem az volt. (ne mondjátok meg micsoda lehetett :) )Fú már előre félek mi lesz ha belefutok egy leviatánba.
  • Why
    Köszi nah igy már meglesz :)
  • Desert
  • Why
    Eddig csak azt a Teleport kaput találtam meg ami a Szigetről teleportált át a Lebegő Szigetre,ahol világitanak a fák,növények és néha mintha morzajelet adnának ki esténként. De azt a narancsereklyét nem találtam meg. Az a Sziget alatt közvetlenül van mellette lefelé megyek és megtalálom?
  • Desert
    Igen azaz.
    A Napsugárnál nincs már terminál :)
    Ha az egészet bejártad. Lent Lost Rivernél van az amit mondok.
    Sziget alatt van egy bázis a narancsereklyével, ha azt is megtaláltad már a Lost Riverben található Laborba tudsz bemenni.
  • Why
    Oké köszi.Habár most bementem a Sziget-nél ahol lelőtték a Napsugár mentőcsapatot a Alien bázisra,nálam volt három lila ereklye,de nem tőltött le semmit. De viszont én már itt voltam és akkor tegnap előtt letőltöttem adatokat. Szóval akkor mindegy mikor van letőltve? Csak meglegyen csinálva. Eddig csak ezt és a másik szigeten a Lebegő Szigeten lévőt találtam meg Szentélyeket. Akkor megnézem lent annál a Lost Rivernél,ahol van egy nagy Sárkányfej csontváz is ugye?
  • Desert
    Igen, a Szentélyekhez is kell Lila Ereklye, meg ahhoz ami a Lost rivernél van.
    Ha elfogy tudsz csinálni, Ion kristály és 2 Gyémántból.
  • Why
    Köszi,akkor vissza kell mennem,mert nem találtam meg az összes beszkennelhető cuccot a Lépegetőhöz kell még egy. Lost Rivernél voltam már annak zöld szine volt nem mertem belemenni. Most ott járok,hogy aZ Energiaforrás helyzete a Sziget-en ami lelőtte aki jött volna segiteni Napsugár.Itt találtam egy Teleport kaput(Csillagkapu) használni tudtam. Akkor kell nálam lenni lila ereklyének és akkor tudom csak használni letőlteni az adatokat?
  • Desert
    Lépegetőhöz az Aurorán be tudsz szkennelni 4 db és meg is van.
    Lost rivernél már jártál, van egy nagy fa, tovább van egy "folyosó", majd egy "vízesés" (kék?) nem mérgező, nem úgy mint a Lost River vize (zöld?). Ott tudsz még mélyebbre menni. Találsz kén és kianit ez kell a lépegető Jump upgrade modulhoz, csak Lépegetővel bányászható. (fúrókar)
    Van egy hasadékban eldugva egy "Alien épület", mint a Napsugár ahol lelőtték. Oda menj be. Lila ereklye kell a terminál adatok letöltéséhez. Ez is ott a Fa környékén.
    Utoljára szerkesztette: Desert, 2017.05.01. 16:19:30
  • Why
    Köszi! Az aurórát most átkutattam amúgy annyira nagy érdekességet nem találtam mint amire számitottam. De nagyon jó.A lépegető 75%-on van. Plussz kaptam két fejlesztést egyik a Klüpklopszhoz a másik a Csikóhalhoz meg rengeteg elemet. 900 méter mélyen Kén a lávazónában ott még nem voltam az merre van a Aurorától vagy nem mindent hozzá kell viszonyitani? :)