3367
-
Ironman2 #2483 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Elég érdekes,más itt a játékmenet.Nincsenek rádióüzenetek elveszett kabinokról,meg roncsokról.Teljesen a felfedezésre fókuszál az egész.Én még azt se tudom hogy nyilik majd meg a járműkészítő,mert alapból semmi.Nincs is ilyen funkció. -
Ironman2 #2482 Elárulok neked egy titkot a kiegészítővel kapcsolatban:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ugyanaz a zene megy mint az alapban.Remélem nem merted megnyitni a spoilert! D -
Ironman2 #2481 Utána kell menni,aztán kinyirni a rohadékot.DD Egyből visszakerül a cuccos. -
lonvard #2480 Jaj má', elég a nyafiból! :D -
TokraFan #2479 Egyetértek, személy szerint utálom az ilyen megoldásokat, frusztráló tud lenni, megöli a játékélményt.
Mondjuk nem érint, mert az 1.0-ig nem fogok vele játszani. Addig még változhat. Vagy moddal kiirtom belőle :-)
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.03.09. 21:27:16 -
lonvard #2478 Jó lesz ez, de nem merek még játszani vele. :) -
na az nagyon hiánypótló dög,arkban is utáltam a lopós dínót,ismét egy példa az indokolatlan nehezítésre . remélem indul a peticíó hogy vegyék ki a lopás funkcióját,igy most aranyosnak tűnik leírva,de játék közben ha kilopja a kezedből pl a seeglidot ami nélkül nem érsz a felszínre levegőért akkor fel fog menni az ember vérnyomása -
Ironman2 #2476 A kis lopós!!!!
Seamonkey a neve,és ha van a kezünkben egy tárgy,akkor azt ellopja tőlünk!
Ez a vízalatti vonat nekem nagyon bejön.2 új biome is bekerült a játékba.Na majd később kipróbálom megint.Később jönnek majd modulok a Seatruckhoz,minél hosszabb lesz,annál lassabb,és nehezebb.Sokféle beltéri egységet lehet majd bele pakolni.
Egyébként nekem van egy sejtésem hogy oda az űrbázishoz fel lehet majd repülni.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2019.03.09. 14:15:47 -
Ironman2 #2475 Az első nagy 854 megás frissítés jött a Zero-hoz! Elérhető a Seatruck!!!
-
lonvard #2474 Ez inkább építkezős, mint túlélős. Asszem nekem egy olyan játék kellene, ami Subnautica világában random generált víz alatti világgal operálva egy hosszú utazás. Fel kellene építeni egy küklopszot egy biztonságosabb zátonyon, aztán meg kellene vele tenni 100 kilométert. Közben mindenféle random eseményekbe ütköznénk, megtámadnának, meg ilyenek.
Na ha elkészítették ezt a játékot, akkor tessék linkelni! :D -
hamarosan (19én) earlybe lép a Satisfactory is,amolyan 3d factorio,építgetős gyártós túlélős,akár multiban is. Beírtam ide mert ígéretesnek tűnik,de topicja még nincs,és az itteni társaság szereti az ilyen fajta gameket
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
TokraFan #2472 Alapvetően nem tudod lehagyni mert gyorsabb, de mivel scriptelt minden a játékban, ezért bizonyos területeken kívülre nem tudnak menni. Vagyis ha sikerül elhagynod mondjuk a reaper területét, akkor oda már nem tud követni és nem tud utolérni. Ezt lehet úgy érzékelni, hogy lehagytad.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.03.02. 01:08:19 -
lonvard #2471 Vannak olyan emlékeim, hogy lehagytam a reapert csikóhallal. Javításra nem volt idő, mert éppen csak kiköpte, és már fordult vissza. Az értelmes move az lett volna, ha hagyom a fenébe, bemenekülök az alien bázisra, és onnan próbálok hazaevickélni. De mondjuk nem volt óriáspalackom, csak közepes, szóval nem ment volna. Egy választásom volt, ha bepattanok és lehagyom. -
TokraFan #2470 Beszállás/menekülés előtt meg kellett volna javítanod! Nekem az volt a tapasztalatom, hogy 100%-os seamoth-ot (+pajzs), egyetlen támadásból nem tud szétszedni a reaper. Egyébként gyorsabb mint a seamoth. Azt viszont jól megoldották, hogy bizonyos lények más-más akármire gerjednek. A BoneShark pl. a fényre megy, ha lekapcsolt piláccsal mész, nem igazán támadnak, de ha ég a lámpa, akkor annyi. A Ghost Levi viszont a zajra kényes, mellette csak silent módban tudtam elslisszolni a küklopszal.
Megjegyezném, hogy ez is mind az enciklopédiából derül ki, szal nem hülyeség olvasgatni!
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.02.27. 22:44:48 -
lonvard #2469 Most egy reaper nyiffantott ki. Hát beszarok. :D Sunbeam robbanása után vagyunk, kerülöm meg a szigetet, hogy magnetitet meg gyémántot gyűjtsek. Csikóhallal megyek. Mindent szépen begyűjtök, közben szemmel tartom a fölöttem mintegy 100 méterrel kavaró reapert. Egyszer csak ráfordul a csikóhalra, bekapja. Megyek utána, hogy engedje már el, elengedi, bepattanok, rám fordul, menekülés. És utolérte. Összeroppantotta velem együtt. Ilyenek se fordulnak elő velem normál játékban. :D -
lonvard #2468 Miben akadályoz ez? Nekem csak az okozott problémát, mikor még errorokat dobálva kihajított az asztalra úgy, hogy adott esetben volt benne 2 óra játékom. Emiatt a hardcore mód régen iszonyat fapados volt, mert minden egyes gyűjtögető körutam után kénytelen voltam kilépni és újra belépni, mert csak úgy mentett. Volt hogy találtam két ezüstöt, már mentettem. :D Mióta stabil a rendszer, teljesen elégedett vagyok a játékkal. Tényleg csak a random "farkasok" hiánya zavar, amit a The Long Darkban például elég jól eltaláltak. Idegen a játéktól, de el tudnám fogadni ha néha megtámadná valami a bázist, és lehetne őrtornyot építeni meg ilyenek. Meg amikor éjszaka megyek haza a vaksötétben, akkor szeretnék úgy parázni mint eleinte, hogy folyton magam alá néztem, hogy nem-e úszkál valami rémség a közelemben. Egy kis random enemyre vágyom csak, és akkor nekem ez a játék a tökéletes szórakozás. Így is szinte az. :)
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.02.27. 20:01:07 -
TokraFan #2467 Én nem tudok róla, de szét kell nézni. Magam részéről azt a stratégiát választottam, hogy nap végén mindig mentettem egyet fizikailag is, tehát a save directory-t lementettem. Így ha bármi gáz van, onnan mindig vissza lehetett tölteni. A másik megoldás, ha gázosabb helyre indulsz, előtte biztonságos helyen érdemes menteni. Akkor nincs gond, mert nincs autosave. Vagyis ha olyasmi történik, amit vissza akarsz csinálni, akkor sima ügy, csak kilépsz és visszatöltesz.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.02.27. 03:52:10 -
Ironman2 #2466 Olyan mod nincs ami több slotot ad a mentéshez? Alapból elég szar hogy csak egy helyre lehet menteni! -
lonvard #2465 Tehát meghaltam. Hardcore mód. Most újra kell kezdeni. :)
A kis bázist azért vittem a hátizsákban, hogy legyen hol levegőt vennem, mikor kutatok a magnetit után. Ez helyettesítette volna a csikóhalat, ami ugyanezen az úton összeroppant, és nem volt türelmem újat csinálni. Oda kell figyelni, mert alapjáraton nem nehéz túlélni, de ha elkezdjük nem tisztelni a játékot, akkor jön a végzetes hiba. Már persze hardcore módban.
Atomenergiával az a bajom, hogy azzal foglalkozni kell. Hőenergiából felrakunk néhányat egy platformra valami vulkán közelében, elvezetjük, és többet nem kell foglalkozni ezzel.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.02.26. 22:19:56 -
TokraFan #2464 Milyen mélyen vagy? Tegyél akkor egy tárolót a csőbe, és mehet bele 2-3 oxigénpalack vész esetére! Az energiatovábbítót milyen sűrűn kell letenni? Én soha nem használtam, de nem lehet megoldás? A fő bázisod termeli az áramot (mondjuk én atomreaktor építettem, az a legjobb), és onnan el lehetne húzni a kábelt bárhova ezekkel az izékkel, de nem tudom, mennyire hatékony. Ha legalább 100métert átvinne, az már használható lenne.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.02.26. 19:31:15 -
lonvard #2463 Közben megfulladtam. Az elméleti tudás hiánya megbosszulta magát. Visszamentem ugyanoda magnetitért cső+szkenner+napelem alkatrészekkel a hátizsákban. Nem volt csikóhalam, szóval csak azzal az kézi hajtánnyal mentem. Közben rám sötétedett, de én abban a hiszemben voltam, hogy a bázis fog oxigént termelni akkor is, ha épp nullán van a napelem termelése, mert ilyet már fő bázison láttam többször. Na hát megcsináltam a minimál bázist, 60 egység oxigén maradt, és nem kezdett el termelni. MInden menedéktől messze voltam. Bementem a csőbe, és ott fulladtam meg. Egyszer majd megtalálnak. Ja nem mer az ágyú minden szart lelő. Évezredek telnek el, és még ott leszek mumifikálódva. -
TokraFan #2462 De nekem csak az a bajom vele, hogy pókfóbiás vagyok, és attól a csávótól iszonyatosan undorodom. Annyira eltalálták, pont minden benne van amitől irtózom egy pókban, csak éppen ezerszeres nagyításban. :-D
Reaper, Ghost leviathan, Sea Dragon meg a többi az nálam semmi, kis kedves háziállatok. Gyűjtöm a tojásaikat, kitenyésztem és kiállítom őket a vizi vidámparkomban, legyen min röhögni. Sajnos nem mindegyikét találtam még meg.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.02.26. 06:07:43 -
lonvard #2461 Túléltem. :) -
lonvard #2460 Nem hiába, mer máshol fog spawnolni. Így esett, hogy egyszer csak a zátonyra épített bázisomtól 100 méterre kezdett nyüzsögni a sekély vízben egy reaper. Na jó hát azt is megöltem. :D
Jelenleg az a kalandom, hogy az északi sziget vulkanikus részéhez mentem magnetitet gyűjteni, de elbambultam és miközben gyűjtögettem, összerobbant a csikóhal. Ugye radiation mod és hardcore fokozat, tehát az első gondolatom az volt, hogy meghaltam. A második, hogy az alien bázison van oxigén. Na oda menekültem be. A mentőkapszulám 1400 méterre van, a bázis 1900 méterre. Van egy 225-ös palackom. Vajon elég lesz? :D Találnom kell egy agykorallt. Le kellene az összeset bójázni basszus. -
TokraFan #2459 Jó, de respawn-ol állandóan. Hiába nyírod ki! Úgyhogy megszabadultam tőle. :-) -
lonvard #2458 Jó de hogyan lövöd ki? Vagy hol hagyod? Most arról nem is beszélve, hogy én ilyen kapszulákat mentőkabinban sose találtam. Lehet valamit elnézek?
Azt a polipot ki kell nyírni test-test elleni küzdelemben, mer megölte a Degasi túlélőit! :) Arra ment rá késsel az a Degasi-testőrcsaj, csak neki nem sikerült, mer nem volt puskája.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.02.25. 22:22:40 -
lonvard #2457 Nagyon izgalmas, főleg mikor barlangban támad meg, és nincs igazán hova menekülni. És akkor villognak a fények, meg nyikorog a burkolat. De igazából puskával és késsel relatíve egyszerű kinyiffantani ezeket. Aki már elkezdte öldösni őket, az nem fogja annyira tisztelni a méreteiket, nem ijed meg. Sea dragon kivételével mindegyiket öltem már, a dragont csak azért nem, mert feltételezem nagyon sokáig kell csapkodni, és ehhez nem volt meg épp a türelmem. De majd ennél a végigjátszásnál talán lesz. Amit nem tudtam megölni pedig akartam, az a teleportáló rovarfejű őrrobot, ami elméletileg vadászik a vírusos lényekre, tehát ránk is. Mer az ki tud teleportálni a puska lövedékének burkából is, és szintén türelmemet vesztettem. De jó hogy emlékeztettél, mert akkor majd most mindkettőből ki kell nyírni egyet. :) -
TokraFan #2456 Ionvard:
Igen dobnak, mert nem csak a rakétákban van ilyen cucc, hanem minden vészhelyzeti akármiben (pl. mentőkabin). Amikor már látja valaki, hogy nem fogja túlélni a mókát, akkor hátrahagy egyet az utókornak, némi üzenettel arról, kik voltak ők, és pár értékesnek/hasznosnak vélt cuccal. PDA-ból jön az infó pl. arról, hogy kb. hol van a két nagyobb Alien létesítmény, milyen mélyen és milyen irányban. Nem ír persze pontos koordinátákat, de megadja az irányt és azt, hogy azt mihez kell viszonyítani (nem Spoilerezem le a most játszók miatt). Aztán van egy csomó kód az Aurora lezárt ajtóihoz is, illetve még sok más érdekesség.
Bevallom töredelmesen, egyetlen apró cheat-et megengedtem magamnak, de csak azért, mert arachnofóbiás vagyok nagyon durván, és ettől a csávótól a víz kivert mindig is.
Van egy mod (hehe), amivel egyesével ki lehet iktatni bármilyen agresszív fajt, leviatánt satöbbi. No én azzal ezt az egy undormányt kib*sztam a játékból, a franc se fog rémálmodni. A többi levi nem zavar, sőt, azokat direkt tanulmányozgattam közelről, némelyik nagyon szépen ki van dolgozva. -
sata75 #2455 Ennyire nem vagyok pro. No meg ilyenkor az elsődleges, hogy elmegyek gatyát cserélni.... -
lonvard #2454 A profik hardcore módban játszanak. :PP
Ha fullos volt a küklopsz, akkor nem értem, mert a csalira ráugranak, van pajzs, és le is lehet hagyni őket. Ezen kívül meg is lehet ölni ezeket. Engem a barlangban támadott meg egy laposfejű leviatán, kimentem két nagy palackkal, puskával, hőkéssel, és kifiléztem. :P -
Ironman2 #2453 Én szoktam menteni előtte,ha veszélyes helyekre megyek! -
sata75 #2452 Két fullos küklopszomat verték szét a leviatanok. Inkább kihagyom, franc se foglalkozik velük ;) -
lonvard #2451 A halottak után is marad kapszula? De abba mi van? :D
PDA-ból én nem igazán nyertem ki pontos információkat. Pl. a Degasi túlélőinél annyi volt az infó, hogy elmentek a mélybe. De hogy merre...később persze a nagy barlangrendszerben megtaláltam a szétvert bázist, hogy ott haltak meg, de hát azt nem a pda segítségével találtam meg, hanem csak úgy. Idegen bázisnál meg egyenesen megtévesztő szerintem, hogy valami délnyugatra lévő ojjektumot jelöl. Megpróbáltam felkutatni, semmit nem találtam. Mondjuk akkor még nem nagyon használtam a szkennert, lehet kellett volna. Hm. :) -
lonvard #2450 Küklopsz a bázistól távolabbi területek felfedezéséhez is jó. Alapesetben a csikóhal puttonyába pakolok be egy scanner room-os mini bázisnyi alapanyagot, amit aztán körbehordozok. De van az a távolság, és van az a begyűjteni szándékozott alapanyag-mennyiség, ami után szívesebben megyek küklopsszal. Lepakolom a szkenner bázist, és mindent felderítek. Értékeset kigyűjtöm, elhelyezek egy bólyát, hogy ott jártam, és aztán tovább állok, és így letapogatom a komplett térképet. -
sata75 #2449 Két végigjátszáson vagyok túl, az első kb 30 óra volt a második 100 :)
Most gondolkodom, hogy kipróbálom ezt a rádióaktív modot, ha már annyira dicséritek.
Mellesleg a második alkalommal nem építettem meg a küklopszot csak a legvégén de egy métert nem mentem vele. De kell az end gamehoz ugye. Volt egy bázisom fent a kezdőhelyen meg egy lent a nagy fától kicsit fentebb kb 750-800m-en. Onnan minden elérhető amire szükség van. Ha fel kellett menni ott volt a csikóhal, lefelé meg a lépegető. Egyéb útra seaglide.
Kb vagy 80 bójával volt kijelölve minden út amerre menni kellett. Izgi volt mikor nem tudtam, hogy kiérek-e a lépegetőig a láva kastélyból:)
Remélem a kövi rész is legalább ennyire jó lesz mint ez:)
-
TokraFan #2448 Nekem sok, 200 körül már, de csak azért, mert sokoszor hanyagoltam a történetet és órákon át csak a bázist építettem. Egyébként is szeretem az ilyen típusú játékokat (Plnet Coaster, Cities:Skylines stb.), szóval itt sem tudtam megállni, hogy ne szórakozzak el vele. Normál esetben nem kell ennyi idő, ha csak a történetre koncentrálsz és a végére akarsz érni a játéknak. -
Mindkettő hasznos volt, köszi urak! :) Egyébként nektek hány óra van a játékban? Nekem kb 30, de úgy két hete játszom vele kb.
Utoljára szerkesztette: Papa01, 2019.02.24. 20:54:39 -
TokraFan #2446 Igen, de nem láttam, utána meg azért hagytam meg, mert pár olyan tanácsot is adtam, amit te nem, illetve az időkapszulás magyarázatod nem volt pontos. Azok nem hagyták el a bolygót (nem is hagyhatták el), helyette szegények felfordultak.
Plusz nem írtál arról, hogy a PDA-k tartalmazzák néha a további teendőket, ez meg elég fontos, különben csak körözhet cél nélkül össze-vissza az ember...
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.02.24. 20:45:26 -
lonvard #2445 Én már megválaszoltam neki, most nem ér még egyszer megválaszolni!! :D -
Igen, már bejártam, tényleg nagy! :)