3340
-
TokraFan #2456 Ionvard:
Igen dobnak, mert nem csak a rakétákban van ilyen cucc, hanem minden vészhelyzeti akármiben (pl. mentőkabin). Amikor már látja valaki, hogy nem fogja túlélni a mókát, akkor hátrahagy egyet az utókornak, némi üzenettel arról, kik voltak ők, és pár értékesnek/hasznosnak vélt cuccal. PDA-ból jön az infó pl. arról, hogy kb. hol van a két nagyobb Alien létesítmény, milyen mélyen és milyen irányban. Nem ír persze pontos koordinátákat, de megadja az irányt és azt, hogy azt mihez kell viszonyítani (nem Spoilerezem le a most játszók miatt). Aztán van egy csomó kód az Aurora lezárt ajtóihoz is, illetve még sok más érdekesség.
Bevallom töredelmesen, egyetlen apró cheat-et megengedtem magamnak, de csak azért, mert arachnofóbiás vagyok nagyon durván, és ettől a csávótól a víz kivert mindig is.
Van egy mod (hehe), amivel egyesével ki lehet iktatni bármilyen agresszív fajt, leviatánt satöbbi. No én azzal ezt az egy undormányt kib*sztam a játékból, a franc se fog rémálmodni. A többi levi nem zavar, sőt, azokat direkt tanulmányozgattam közelről, némelyik nagyon szépen ki van dolgozva. -
sata75 #2455 Ennyire nem vagyok pro. No meg ilyenkor az elsődleges, hogy elmegyek gatyát cserélni.... -
lonvard #2454 A profik hardcore módban játszanak. :PP
Ha fullos volt a küklopsz, akkor nem értem, mert a csalira ráugranak, van pajzs, és le is lehet hagyni őket. Ezen kívül meg is lehet ölni ezeket. Engem a barlangban támadott meg egy laposfejű leviatán, kimentem két nagy palackkal, puskával, hőkéssel, és kifiléztem. :P -
Ironman2 #2453 Én szoktam menteni előtte,ha veszélyes helyekre megyek! -
sata75 #2452 Két fullos küklopszomat verték szét a leviatanok. Inkább kihagyom, franc se foglalkozik velük ;) -
lonvard #2451 A halottak után is marad kapszula? De abba mi van? :D
PDA-ból én nem igazán nyertem ki pontos információkat. Pl. a Degasi túlélőinél annyi volt az infó, hogy elmentek a mélybe. De hogy merre...később persze a nagy barlangrendszerben megtaláltam a szétvert bázist, hogy ott haltak meg, de hát azt nem a pda segítségével találtam meg, hanem csak úgy. Idegen bázisnál meg egyenesen megtévesztő szerintem, hogy valami délnyugatra lévő ojjektumot jelöl. Megpróbáltam felkutatni, semmit nem találtam. Mondjuk akkor még nem nagyon használtam a szkennert, lehet kellett volna. Hm. :) -
lonvard #2450 Küklopsz a bázistól távolabbi területek felfedezéséhez is jó. Alapesetben a csikóhal puttonyába pakolok be egy scanner room-os mini bázisnyi alapanyagot, amit aztán körbehordozok. De van az a távolság, és van az a begyűjteni szándékozott alapanyag-mennyiség, ami után szívesebben megyek küklopsszal. Lepakolom a szkenner bázist, és mindent felderítek. Értékeset kigyűjtöm, elhelyezek egy bólyát, hogy ott jártam, és aztán tovább állok, és így letapogatom a komplett térképet. -
sata75 #2449 Két végigjátszáson vagyok túl, az első kb 30 óra volt a második 100 :)
Most gondolkodom, hogy kipróbálom ezt a rádióaktív modot, ha már annyira dicséritek.
Mellesleg a második alkalommal nem építettem meg a küklopszot csak a legvégén de egy métert nem mentem vele. De kell az end gamehoz ugye. Volt egy bázisom fent a kezdőhelyen meg egy lent a nagy fától kicsit fentebb kb 750-800m-en. Onnan minden elérhető amire szükség van. Ha fel kellett menni ott volt a csikóhal, lefelé meg a lépegető. Egyéb útra seaglide.
Kb vagy 80 bójával volt kijelölve minden út amerre menni kellett. Izgi volt mikor nem tudtam, hogy kiérek-e a lépegetőig a láva kastélyból:)
Remélem a kövi rész is legalább ennyire jó lesz mint ez:)
-
TokraFan #2448 Nekem sok, 200 körül már, de csak azért, mert sokoszor hanyagoltam a történetet és órákon át csak a bázist építettem. Egyébként is szeretem az ilyen típusú játékokat (Plnet Coaster, Cities:Skylines stb.), szóval itt sem tudtam megállni, hogy ne szórakozzak el vele. Normál esetben nem kell ennyi idő, ha csak a történetre koncentrálsz és a végére akarsz érni a játéknak. -
#2447 Mindkettő hasznos volt, köszi urak! :) Egyébként nektek hány óra van a játékban? Nekem kb 30, de úgy két hete játszom vele kb.
Utoljára szerkesztette: Papa01, 2019.02.24. 20:54:39 -
TokraFan #2446 Igen, de nem láttam, utána meg azért hagytam meg, mert pár olyan tanácsot is adtam, amit te nem, illetve az időkapszulás magyarázatod nem volt pontos. Azok nem hagyták el a bolygót (nem is hagyhatták el), helyette szegények felfordultak. Plusz nem írtál arról, hogy a PDA-k tartalmazzák néha a további teendőket, ez meg elég fontos, különben csak körözhet cél nélkül össze-vissza az ember...
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.02.24. 20:45:26 -
lonvard #2445 Én már megválaszoltam neki, most nem ér még egyszer megválaszolni!! :D -
#2444 Igen, már bejártam, tényleg nagy! :) -
Xsillione #2443 Mélyebbre tud menni, és talán nem nagy spoiler, hogy kell is a nagyobb mélység. Plusz kényelmesebb a sok tárolóval amikor egy fél bázist kell magaddal cipelned. -
#2442 Köszi szépen a segítséget! :)
A Csikóhallal meg van a MK3-as fejlesztés..ami 900 méter. A Külkopsz sokkal durvább, ha felfejlesztem?
Utoljára szerkesztette: Papa01, 2019.02.24. 18:13:56 -
TokraFan #2441 Menj a létesítmény tetejére, ott nincsenek pókok. Vagy ülj be a seamothba addig, amíg nem jön a hajó... -
TokraFan #2440 1. Elkaptad a fertőzést...Semmit nem jelent a gyakorlatban, de a sztorinak fontos része, főleg azzal kapcsolatban, hogy mit is csináltak itt az idegenek.
2. Nem! A küklopsz elsősorban ahhoz kell, hogy a mélyebb részeket elérd! Érdemes 2 bázist építeni, egyet fentebb, egyet pedig majd a mélyebb régióban! Persze az 1db bázis + küklopsz felállás is működőképes.
3. Semmi jelentősége, hangulati elem. Természetesen egyedül fogod vezetni. Javaslom a kamerák használatát navigáláshoz (jobb oldali ikon sor, legfelső ikon).
4. Érdemes mindent elolvasni az enciklopédiában, mert rengeteg kérdésre választ kapsz. Az időkapszulákat haláluk előtt dobják el az emberek, ezzel is segítve az esetlegesen szerencsésebb túlélőket a bennük taálható anyagokkal.
5. Mindig el kell olvasni az üzeneteket, melyeket találsz a PDA-kon. Amellett, hogy rendkívül sokat dob a hangulaton a többi túlélő feljegyzéseit olvasni, a sztoriban is lesz olyan pont, ahol csak így juthatsz tovább. Rádió üzenet nem mindig fog jönni. Az útmutatás a továbbiakhoz ugyanis a megszerzett adattárolókon lesz! Pl. leírják, hogy kb. hol kell keresni egy létesítményt, de találsz kódokat pl. lezárt ajtókhoz is, ahonnan szintén további információs PDA-khoz, tervrajzokhoz lehet hozzájutni! -
#2439 Srácok, van valaki aki oculusal játsza? Képtelen vagyok kurzort varázsolni, anélkül meg még elindítani sem tudom. Van erre valami megoldás, ami működik is, mert amiket javasoltak, na azok pont nem jók.. -
Ironman2 #2438 Felrakom én is ezt a modot.Én hülye meg egy élettel jöttem ide a sunbeamhoz,aztán teli van pókokkal.Na mindegy megvárom már az eseményt. -
lonvard #2437 Amikor megvan a szkenner és először vizsgálod magadat, még zölden jelez. -
lonvard #2436 Profi. :D
Azt tudtátok, hogy a resource monitor az nem csak monitor, hanem rákattintva ki lehet belőle szedni az összes gyűjtögetett cuccot? Csak mert akkor nem kell az a mod, ami a tárolókra kiírja mi van benne. Lehet ömlesztve pakolni egy raktárszobába, és egy szerelőszobában pedig csak a monitort berakni. Véletlenül jöttem rá. Alapjaiban formálja meg az építkezésemet. Modernizálja. :) -
dodon #2435 Kicsit elgurult a gyógyszerem :D
http://dodon.teamlupus.hu/subnautica.jpg -
#2434 Köszönöm, megnézem! :) -
#2433 aming beugrassz a vízbe,elkapod a cuccot. mesél is a AI hogy a helyi vizekben magas a baktériumszám :) csalás nélkül nem lehet kipróbálni de sztem úgyse kapcsolna ki :D -
#2432 a lebegő sziget ,ahonnan a növényeket újítja az ember,na a sziget alatt van a lejárat az egyik,én arra szoktam menni :D,nyugis felszíni út a szigetik,aztán vészmerülés :D -
lonvard #2431 Működött sokáig, hogy a küklopsz fel tudta tölteni saját magát, emiatt volt egy olyan játékom, hogy felpakoltam növényeket meg töltőket, meg mindent, és nekivágtam megkerülni a bolygót. Ráraktam a W billentyűre egy nehezéket, és autopilot mentem. Kb. 20 kilométerig jutottam, amikor a játék kezdte éreztetni, hogy picit játékon kívül kerültem, és elkezdett vibrálni a képernyő. Még pár kilométer és játszhatatlan szinten beszart.
Majd lesz egy olyan fejlesztése, ami meleg vízben feltölti az energiáit, de ahhoz csak a mélyben lesz meg az alapanyag.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.02.24. 08:12:20 -
lonvard #2430 Van egy barlangrendszer a déli sziget környékén, pontosan nem is tudom hol van a lejárat már (meg nem is írnám le, hehe), de ha azt bejárod, abból nyílik minden ami fontos. Több lejárata is van, máshonnan is megközelíthető, de azt mindig elfelejtem, és nekem mindig az a támpont, hogy a déli sziget és az Aurora közötti részt vizsgálgassam, a szigethez közelebbi részen. -
Ironman2 #2429 Na azért igen el van borulva az agyuk a fejlesztőknek,nem semmi a barlangrendszer is a Sunbeam alatti szigeten is,meg ami felette van az sem.Én most megint ott járok,mert elkezdtem ujra pár hete,csak nem mindig tudom tolni. -
Ironman2 #2428 Köszi!! -
Xsillione #2427 Az Epices alapjátékban is találtam kapszulát, így ott is van lehetőséged rá. -
Ironman2 #2426 Ez az időkapszulás dolog csak a steam rendszeren belül működik,ugye? Nekem az Epic Gamesen belül van meg,ott nem küldenek időkapszulákat? Vagy teljesen független a dolog? Gondolom egy házi szerverre megy a feltöltés,és azokból válogat ki a játék online.Időkapszulát hol lehet találni amugy? Az véletlen helyeken van?
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2019.02.23. 21:33:20 -
#2425 Ezt benéztem, pedig de megörültem ennek az ötletnek! :D -
#2424 2: A töltés is energiába kerül.. ugyanott leszel :) -
#2423 Köszi a választ!
1. Dudorok még nincsenek.. :D
2. Arra gondoltam, hogy a hajóra is építek töltő állomást. :) Hely van bőven.
3. Már jó pár idegen objektumot találtam, de gyakorlati haszon még nincs... -
lonvard #2422 Majd én most válaszolok, mer úgy benne vagyok! :D
1. Azt, hogy megkaptad a halálos vírust és idővel nagy zöld dudoraid lesznek, aztán kinyiffansz! De ne izgulj, a vírus egy-egy mérföldkő elérése után fejlődik tovább, tehát nem kell stresszelni miatta. Csak mikor már nagy zöld dudoraid lesznek! :)
2. Természetesen, de egy fix bázist meg kell tartani, mert hát hogyan is töltöd fel a küklopsz energiacelláit?
3. Tényleg nem illik egyedül vezetni, főleg hogy korábban nem csináltál ilyet. Vagy csináltál? Szerintem nem. Szóval nem illik. De ettől még egyedül kell vezetnünk.
4. Azok a játékosok hagyják ott, akik már elhagyták a bolygót. Bele lehet rakni tárgyakat, meg üzenetet is lehet hagyni.
5. Igen, a játék gyenge pontja, hogy a Napsugár zuhanása után elengedi a kezét a túlélőnek. Rádióüzenetet elsősorban a mentőkapszulák miatt kaphattál, de azoknak a száma véges, így mikor már nincs több, nem is érkezik több üzenet. A történet folytatását úgy tudod előidézni, ha elkezdesz kutatni a mélyben, megtalálsz barlangrendszereket, és idegen létesítményeket. És egy rohadt mocskos kis koordináta sincs hozzá, mer neked kell megtalálnod, hehe! :)
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.02.23. 19:14:06 -
#2421 Sziasztok!
Lenne néhány kérdésem, tudnátok segíteni? :)
1. Az önvizsgálatkor, kiírta, hogy fertőzött vagyok. Ez mit jelent?
2. Kész lett a Küklopsz. Jó nagy dög... érdemes rá átköltözni és felszámolni a fix bázisomat?
3. A Küklopsz bemondta, hogy egyedül "nem illik" vezetni, legalább 3 fő szükséges hozzá.. ez csak ugye duma? :)
4. Az időkapszuláknak van valami szerepe a játékban?
5. Kicsit leült most a történet, nem kapok semmilyen rádióüzit? Merre tovább?
Köszi a válaszokat! :) -
lonvard #2420 Jó mondjuk lehet egy olyan barbár funkciója, hogy se ki se be ne jöjjön senki. Mer csak annyi a kitétel, hogy az ágyút csak az állíthatja le, aki már nem fertőzött. Megjegyzem a játék kezdeti szakaszában nem vagyunk fertőzöttek. Valakinek ki kellene próbálnia, hogy leállítja az ágyút. :D -
#2419 Szerintem mindent lelő.. a mi hajónkat is az szedte le nem? A kis mentőkapszulát nem látta csak. De azzal meg nem tudsz elmenni.. -
lonvard #2418 Épp az idegen komplexumban vagyok, végül is betértem, ha már a szigeten van. Az lenne a kérdésem, hogy az ágyú szerintetek milyen logika alapján lövi le a leszálló űrhajókat? Az a része oké, hogy felszállni nem enged, mer rajta van a fertőzés. De leszállásnál milyen alapon lövöldözi le a gépeket? Szétlövi, hogy nehogy leszállhasson? Ez hülyeség. Különösen, hogy robotvezérlés van, szóval ha a gépen nincs fertőzött, akkor azok neki nem célpontok. Bedöntöttem a Subnautica sztoriját. :D -
lonvard #2417 Az mióta van benne a játékban, hogy az inventoryban a palackon jelzi, hogy hány másodpercre elég oxigén van még? Csak mert én ezt most vettem észre. :D Édes istenem. Hardcore módban mikor 2-3 palackkal úszkál az ember, ugye a komplett játék múlik azon, hogy a palackok tele legyenek. Ezt én folyamatos ideges cserélgetéssel ellenőrizgettem, és mindig bennem volt a para, hogy mi lesz ha váltok, és csak 45 egység van a palackban? Ez volt a fő parám a komplett játékban.
Megjártam az Aurorát 3 óriáspalackkal. Mivel futás közben nem vettem észre, hogy lassítana, így akárhány palackkal lehet futkosni. Jó nagy rohanás volt, ráadásul a szkennert nem vittem, szóval vissza kell menni. Nem vittem vonóágyút sem, szóval abba a csőlabirintusba nem merészkedtem le, hogy átkeljek az űrhajó másik részébe. De az ki lett tesztelve, hogy van idő mindenre. Na megyek vissza a keskeny ágyért meg a lépegetőért. Zabálom ezt a játékot. Hát hogy ennyi év után tudott egy váratlant húzni számomra, nem hiszem el! :D