3340
-
TokraFan #2416 Én tegnap lőttem ki magam az űrbe, szóval túléltem! :-D
Még jó, hogy mentettem egyet előtte, mert nem dob vissza utána tovább építkezni, én meg akarok...
Most egy víz alatti állat/növénykertet tervezek, ahol a játék összes állata és növénye ki lesz állítva...Értelme nulla, de jópofa az építkezés, el lehet vele szórakozni... -
lonvard #2415 Map modnak köszönhetően végre látom a terület topográfiai térképét és rájöttem, hogy mindig is rossz helyre építettem a bázisaimat a tengeralattjáró szempontjából. Mindig egy szép nagyot kellett kerülnie, ha északnak kellett mennie, vagy visszafelé ugyanúgy, kikerülve ugye a sekély zátonyos részt. Most megtaláltam azt a területet, ahol észak-dél irányban relatíve mély vízben lehet utazni, ugyanakkor viszonylag közel van mindenhez. Fasza bázist kezdtem építeni. Bemegyek az Aurorába a keskeny ágy meg a lépegető miatt, de nem javítom meg. Csak a legvégén, kilövés előtt. Azt is csak a miheztartás végett. De hát az még nagyon nagyon messze van, hehe.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.02.22. 09:45:29 -
lonvard #2414 Igen most már látom, hogy meg lehet javítani az Aurorát. Egyszerűen kell a hátra 3 palack a legnagyobb fajtából, és lesz idő. Megjártam a déli szigetet két nagy palackkal, tisztára mintha egy űrhajós lennék. :D A növényeket el lehet felejteni. Azt gondoltam hogy enni nem lehet belőle, de nem is engedi kivágni, szóval nincs mag. Hacsak nem találok valami tenger alatti bázison dinnyét, meg termőfákat, akkor ez van. Azzal hogy sugárzást kaptak a szigetek, teljesen magyarázható, hogy miért nem költözik a gamer oda, illetve hogy miért költözik a víz alá. Annyira logikus, hogy van egy olyan érzésem, hogy az elején ezt így tervezték történetileg, csak annyira hardcore lett volna, hogy kivették. Pedig ezzel a sugárzással minden a helyére kerül egyszerűen. -
lonvard #2413 Tehát amikor a Subnautica radiation-moddal jobban érdekel 3 év játék után is, mint a frissen kijött Metro, ami meg kábé az év játéka nálam. :D
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.02.21. 11:35:04 -
lonvard #2412 Jaakkormárértem. :) Csak mert bemásoltam én ezt, csak nem tudtam vele mit kezdeni. Nem találtam leírást arról, hogy hogyan is működik. -
TokraFan #2411 Van még egy mod, de azt nem próbáltam. A Custom Craft 2. Egy csomó plugin van hozzá, amit külön kell összesedni. A dolog lényege, hogy egyedi recepteket -és még ezer mást- lehet készíteni a segítségével, amit aztán meg lehet osztani másokkal.
Ebből következően, van már néhány olyan plugin, ami a tervrajzok és anyagok legyártásához reálisabb recepteket tartalmaz, vagyis sokkal többféle anyag kell mindenhez, mint az alapjátékban. Ez meg egy kaja plugin. -
TokraFan #2410 Igen, az mégjobb! Csak én már leragadtam ennél, rutinból ment és már hagytam a fenébe. De igazad van, az még hatékonyabb! -
lonvard #2409 Víz fölött nem lehet. A sugárzás az lehatol x méterig mindenhol, ezért a megfelelő hacukában kell gubbasztani, és terjed ennek a hatósugara, nem tudom meddig. Pl. ami bázist építettem viszonylag közel az Aurórához, az hiába van 90 méter mélyen, már elérte a sugárzás, szóval épp költözés alatt állok, de közben az összes elemem kimerülőben, elemtöltőm nincs, vizem is alig, és arról szólt idáig a játék, hogy próbálok egy alapfelszerelést összeszedni, amivel növelhetem az akciórádiuszomat. :) A csőrendszert elvileg írta, hogy működik, lehet rajta lélegezni, kipróbáltam, nem lehet. Kipróbálom kissé távolabb is majd, mert valszeg az Aurora közelsége miatt nem lehet. Most annyi a tervem, hogy elmegyek a 17-es roncsig, ott építek egy minimál bázist oxigéntöltésre, és reménykedem benne, hogy találok ott elemtöltőt. A Sunbeam zuhanását is szeretném élőben nézni, ehhez kell közvetlen a sziget mellé egy másik minimál bázis. De közben folyamatos az életveszély, mivel elégtelen a felszerelésem, és folyton a határértékeken mozgok, 5 HP-val úszkálok a vízben, többször majdnem megfulladok, meg ilyenek. Ja és hardcore játszom, természetesen. Innen nézve az alapjáték kislányoknak való. :D
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.02.20. 15:15:25 -
Ironman2 #2408 CSak a lifepodban lehet lélegezni? LOL -
lonvard #2407 Felejtsétek el az alapjátékot. Radiation mod! Egyszer belekezdtek, és meg fogtok őrülni érte, garantálom! :) -
Ironman2 #2406 Ha megvan a seaglide,akkor irány a déli sziget,ott vannak lámpásfák,meg a másik is,nem jut eszembe a neve,meg dinnyék,meg ültetőládák,meg 3 bázis rengeteg szkennelhető elemmel,aztán máris megvan oldva a kaja.Csak éppen bázist kell hozzá épiteni.DD
De amúgy meg simán is ki lehet úszni oda,csak az hosszadalmasabb
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2019.02.20. 13:30:23 -
#2405 én csak lámpásfát ültettem,egy nagy ültetőbe négy fér,bőven letermi azt a mennyiséget amivel fullra tolod a kaját/piát és még az újraültetéssel sem kell bajlódni,a fa megmarad a gyümi meg újraterem -
lonvard #2404 Módosító nem létszükséglet, de annak szoktam leginkább örülni, mikor megtalálom a darabjait. Puskának is, miután volt egy olyan esetem, hogy a legeslegutolsó átvizsgált nagy roncsban találtam meg a darabokat, nem tudom hány játékóra után. -
lonvard #2403 Arra figyeltem. Csináltam egy két egységes csőbázist 90 méter mélyen pont a lyuk mellett, ami levisz az elhagyatott bázisig az Auróra mellett, ahol le lehet szkennelni a lakómodult is, meg a víztisztítót is. Megtörtént a robbanás, de még nem volt 135-ös palackom, azt igyekeztem összerakni, de az egyik palack töltését elnéztem, azt hittem feltöltöttem de nem, így cserénél szembesültem vele, hogy 9 egység oxigén van a másikban is, a bázis meg még 100 méter. Kampeca. Na ezzel a moddal hülyére fogom játszani magam. -
#2402 A módosító állomás nálam a 2. körhöz tartozik, nem elsődleges az életben maradáshoz.. de az tény, hogy nagyon kényelmessé teszi az életet! :)) Ami nagyon jó, hogy korán meglett az a sugárzás védő ruha.
TokraFan: Ez a robbanás és az 50 méteres határ az alapjátékban is benne van? Mert akkor nagy szívásnak leszek kis gazdája... :D -
TokraFan #2401
És arra is figyelj, ha felrobban az Aurora, akkor min. 50méter mélyen kell legyél különben annyi. Plusz a radioaktív területen ötször gyorsabban fogy az energia. -
lonvard #2400 Meg is haltam. Világ legjobb modja. Egészen új szint. -
lonvard #2399 Na ezt a sugárzás-modot. Ezt már nevezem. Majdnem megfulladtam, mert nem lehet levegőt venni a felszínen, még sugárzásvédő ruhában sem. Ez így kőkemény lesz. Jut eszembe így nem lehet megjavítani az Aurorát sem, hiszen nem lesz elég oxigén eljutni a reaktorig. :D IMÁDOM! (majd holnap még jelentkezem, mert lehet kinyírja a mod a játékot, még nem sikerült felmérnem mivel is jár ez :D)
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.02.19. 23:11:05 -
lonvard #2398 Ez nem is igazán élelem meg ital, mivel azonnal meghalunk, ha nullázódik. Inkább amolyan vakcina. Talán érdekesebb lett volna, ha a fertőzés alapján nekünk folyamatosan stabilizálni kellett volna az állapotunkat valami injekcióval, és ha nem adjuk be, akkor meghalunk ugye. Az evés-ivást is hagyhatták volna, csak kellett volna hozzá pár animáció korgó gyomorra, meg szédülésre, meg ájulásokra, miután nullázódott az érték, és lassú életerővesztés lett volna a hirtelen halál helyett a fő büntetés. -
lonvard #2397 Ez jó kérdés, nálam az elemtöltő az elsődleges. Amíg az nincs meg, addig ideges vagyok.
Utána a legértékesebb számomra talán a módosító állomás. Aztán a szárazdokk. Szkennelő állomásnak is nagyon szoktam örülni. Sokáig a szkennelőt nem használtam, de most már mindent azzal szeretek keresni, tehát amíg nincs meg, addig kényelmetlenül érzem magam. Thermal plant az a víztisztítóval együtt kell, mert csak azzal tudom üzemeltetni a víztisztítót. Lézervágónak is örülni szoktam, ha megvan a tervrajz a korai szakaszban. Puskának is, mert onnantól biztonságban érzem magam. Bioreaktor az ami még fontos nekem, bioreaktort a szkenner roommal együtt cipelem a csikóhal rakterében, mikor keresgélek, tehát bioreaktor nélkül el se indulok. -
Xsillione #2396 A kaja és víz kezelést érdemben a mostani feltétlekkel ki kéne venni onnantól, hogy van egy ültetvényed és bármelyik kajanövényed (dinnye, gumó vagy lámpás sőt akár a krumplinál is, bár az alig ad vizet.) Előtte is max akkor gond, ha nagyon messzire mész, vagy ha véletlen nem veszed észre, hogy a megromlott kaja az mostmár minuszt ad. -
lonvard #2395 Igen, nekem is volt kertem, én besuvasztottam a küklopsz aljába, a csikóhal kamra mögötti hátsó traktusba, ahol szinte sose járunk. Fali kaspókra (vagy mi a tököm az) pakoltam, meg raktam oda egy szemetest is, mert bárhol máshol immersion romboló lett volna. Kicsit túlbiztosítottam a túlélésemet, mer mellette volt egy szekrény sózott hús is. :D -
TokraFan #2394 Valójában, elég hülyén van megoldva a kaja+víz kérdés, Eleinte még csak-csak, de onnantól, hogy van dinnye, kb. semmi értelme a többinek. Bár nem abban van a legtöbb kalória, de nagyon gyorsan nő és tele van vízzel is. Mivel kivágáskor 4db magot dob, egyszerű a képlet. Én letettem a Küklopszra 2db kis "virágvázát", abban ugye pont 4db hely van, tehát összesen lesz 8db nözvény. 6db pont 100%-ra löki a kaját és a vizet is -nulla közeli állapotról-, vagyis amikor kell akkor hatot megzabálok, kettőt kivágok, amiből ismét vissza tudom ültetni a 8db-ot és csókolom. Az utóbbi 150 óra játék alatt gyakorlatilag semmi másra nem volt szükségem. A kaja értéke lassan csökken, így csak fertőtlenített vizből kell néha-néha 1-2 palack, ha netán hosszabb időre eltávolodom a hajótól és/vagy a bázistól. -
#2393 Szerintem ezek a legfontosabbak:
Energia
Víztisztító
Növény termesztés
Hőkés
Töltők
Innen lehet a kutatásokra fókuszálni. :) -
lonvard #2392 Jah, krumplit én is szoktam, csak a tisztesség kedvéért. Paprikáskrumplis vagyok, csak nem fogom kihagyni, ha már van!
Mindkettő kell, de nagyon sokáig elég a csikóhal, jut idő felfejleszteni maxra, a végén viszont a küklopsz-lépegető kell, de addigra azokat is felfejleszted. Hogy mit kell fejleszteni azt majd a lehetőségek meg a szükség kiadja magától, nem olyan bonyolult. :) -
#2391 Köszi a választ!
:D Jaja, a hőkés jó. :) Én otthon termelek kínai krmplit.. azzal tömöm magam, meg a biorektort is. Ha pedig húsra vágyom, ott a hőkés. :D
Mit érdemes?
A Küklopszra gyúrni, vagy fejleszteni a Csikóhalat? -
lonvard #2390 Hát ne vedd ki a sót a gépből. A játék korai szakaszában én zsebre szoktam vágni néhány sózott halat, mikor kirándulni megyek a bázistól elfele, illetve küklopszba betárazok egy üvegszekrénnyi halat, mer akkor nyugodt vagyok, hogy van egy tonna kajám. Berakhatnám élve is, de nem fogok egy szekrényben élő halakat tárolni. :P Persze miután van hőkésünk, már minden mindegy, de én akkor is szeretek sózott halat enni egy kis dinnyével például. Vitaminok, tudod.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.02.19. 18:28:19 -
lonvard #2389 Mondjuk annak tudnék örülni, ha azok a teleportáló robotlények bárhol megjelenhetnének, és volna egy kis küzdelem. Erre nincs mod? :D -
#2388 Sziasztok!
A sólerakódásokkal lehet valami hasznosat csinálni? A víztisztító gépem nyomja ezerrel a sok sót.. :) Ok,h kaja tartósításához jó, de az ilyen kaja elég sok sót von, ki ezért nem használom. -
#2387 Csodálkozom hogy Zombi mod nincs még a játékhoz :D -
lonvard #2386 Fú, nagyon tetszik, ezt ki kell próbálni. -
TokraFan #2385 Szerintem a sztori elég fontos az átélés szempontjából, ez a rész bár nem túl hosszú, de elég jól sikerült. Aurorára elmenni nem a szkennelhető cucok miatt érdemes, hanem mert számos PDA-t lehet találni mindenféle bejegyzésekkel, melyekből kirajzolódik a háttértörténet (még az Alterra cégről is van egy történeti áttekintés), ami véleményem szerint, rengeteget dob a hangulaton.
lonvard
Létezik ez a mod, ami kifejezetten a sugárzásra megy rá, azt a részt bővíti ki és nehezíti meg! Nézd meg, érdemes, főleg, ha nehezítésre vágysz! -
lonvard #2384 Teljesen kihagyható szerintem. Történet szempontjából a Sunbeam zuhanása után kapunk infót arról, hogy van valahol egy idegen bázis, tehát az Aurorából kinyerhető adatok csak extrák. A tárgyak is csak extrák, dizájnelemek. A lépegető az a fejlesztés ami ott egyben megvan, de azt máshonnan is össze lehet kaparni. Van egy olyan érzésem, hogy az Aurora nem megjavítása a játék hardcore fokozata, mert ugye akkor tényleg szükség van a játék végéig a sugárzásvédőre bizonyos helyeken. Baszki lehet kirpóbálom. :D A dizájnelemekért (mikroszkóp, poszterek, játékok) bemegyek sugárzásvédőben, de nem javítom meg. Nem is értek az atomreaktorokhoz, hagyjanak már! Ja és szokott lenni egy figyelmeztetés, hogy ha nem javítjuk meg, akkor 24 órán belül tömeges kihalás. Szerintem csak blöff. :D
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.02.19. 15:00:11 -
Ironman2 #2383 Pedig az jó,mert nem kell cserélgetned a tárgyakat!! Amúgy vannak olyan cuccok amik csak az Aurórán találhatóak? Tehát mindenképpen meg kell látogatni hogy előre jussál a történetbe,vagy lehet nélkülözni azt? Gondolom pár modifikáció azért ott rejlik! -
lonvard #2382 No újrakezdtem. :)
Most azt játszom, hogy az Aurora robbanása megsemmisítette az életmentő kapszulát és 1 kilométeres körzetben sugárzás van, emiatt ezen a körön kívül kell mozognom amíg a Sunbeam meg nem érkezik. Nem csinálok sugárzásvédő ruhát se. Várom hogy megmentsenek, és addig nem csinálok semmit, már azon kívül, hogy felfedezem a térséget, és szkennelek amit lehet. Tetszik a térkép mod, iránytűvel együtt az igazi. Van kapcsolóm, órám, meg az a nyersanyagkiértékelőm. Ja meg az a dizájnelemeket tartalmazó mod is megvan. A többit nem akarom egyelőre. A quickslots mod se tetszik, mer nem akarom bámulni a sok kis ikont.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.02.19. 13:33:48 -
TokraFan #2381 Egyetértek sajnos, de a modok kicsit -ha nem is rengeteget-, segítenek a dolgon. Már önmagában az a mod is sokat jelnetett, amelyik engedi a hosszabb szövegeket a text boxokban és a tárolókon, ráadásul az eredeti kb. 6 féle szín helyett 64-et tud.
Blade
Köszi! :-)
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.02.17. 19:03:51 -
lonvard #2380 Jó a csontvázas helységed. :) Azért nem csináltam ilyeneket, mert az alapjátéknak nincs ilyen dizájnelem-készlete, és amit meg ad az nem elég. Ez a rész össze van csapva benne.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.02.17. 18:21:08 -
#2379 király ötlet! -
TokraFan #2378 Játék a játékban...:-) El lehet szórakozni az építéssel, nálam még épül a bázis:
Pic 1
Pic 2
Pic 3
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.02.17. 13:41:34 -
lonvard #2377 Jah a mikroszkópok és lombikok engem is betereltek egy olyan irányba, hogy csináljak egy kutatólabort, csak aztán fölösleges helységnek ítéltem, így inkább a szabadidős helységben az asztal szélére rakott műszer illetve 1-2 lombik jelzi, hogy ott néha tudományos kutatás is folyik. A helységet viszont nem használtam csak alvásra, mert nem lehetett lekapcsolni a villanyt, és a folyamatos villanyfény idegesített. Na de majd most! :D Top fölösleges helységnek még néha csináltam 3 ágyas szálláslehetőséget az esetleges megtalált túlélőknek. Faszán berendeztem, ágy, szekrény, kis asztal, virágok, polcok. Csak azér hogy nehogy zavarba kerüljek, ha egyszer csak találok valakit! :D