3340
-
lonvard #2496 No kezdem megint összeszedni magam. Olyan fasza bázist építettem, hogy nem hiszitek el. Lassan eljutok a küklopszig. Imádom! -
#2495 nyilván,várható volt hogy a jégpáncél bezavar -
Ironman2 #2494 Akkor most felkötheted a gatyádat,mert csak kevés terület van ahol a felszínre tudsz menni levegőért.Többet nem árulok el.
-
Ironman2 #2493 Early acces! -
lonvard #2492 Nah, mondhatnám, hogy itt jön az én játékom. Remélem nem csak coop módja lesz. Tengeralattjárót irányítunk egy óceánbolygón.
Barotrauma -
lonvard #2491 Jah, de most könnyebb várni, van egy alapjátékunk (radiation moddal! :D), és nagyjából tudni lehet mire számíthatunk a DLC-nél. Subnautica early access állapotában is korszakalkotó volt, hányszor vágott bele az ember szívesen úgy is, hogy nem működtek bizonyos dolgok, nem volt stabil a rendszer, nem volt sztori, és nem tudtuk hova fog kifutni ez az egész. De még úgy is lehetett búvárkodni a zátonyon és környékén, lehetett építkezni, küklopszot építeni.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.03.10. 13:30:03 -
TokraFan #2490 Bár az is igaz, hogy ehhez nem feltétlen kell Early Accessnek lennie egy játéknak. Ott van a No man's Sky, ami sok szempontból hasonlít a Subnautica-hoz (bár a sztori és az egész hangulat azért elmarad bőven ez utóbbitól), de a fejlődési rendszer, a bázisépítés és felfedezés része nagyon-nagyon hasonló. Az NMS nem EA játék, mégis, állandóan változtanak benne mindent, mrá az alapanyagok egy része is teljesen eltűnt vagy átalakult. Szerencsére az NMS jó irányba fejlődött, de a probléma ettől még az EA játékokra jellemzően megvan annak ellenére, hogy nem EA címről van szó.
De azért általában elmondható, hogy egy EA-ból kilépett, kvázi befejezett játék már nem alakul át annyira, hogy kinyírja a játékélményt. -
#2489 Igen pont beelőztél.. ugyan ez az érzés. -
#2488 Reklámozzák mert megy a hype. Mondjuk ők meg is érdemlik. Folyamatosan bővítik foglalkoznak vele.
Az első részt most játszottam végig. Egyszerűen szivattam magam. Megvettem az elején és folyamatosan játszottam mindig minden frissítésnél új játék.. csak ebbe bele is fáradtam így. Most volt erőm végígjátszani. Nagyon jó volt. Egyedül az űrhajó 3 lépcsős építése nem tetszett.. az már csak időhúzás volt. Most viszont kivárom hogy épkézlább relase legyen belőle akkor veszem meg. Mert ha megveszem játszok is..;) -
TokraFan #2487 Jaja, nekem is megvolt első perctől. És nem is volt jó, hogy folyamatosan jött az update, az is megöli az egészet, nem is veszek többet EA játékot mert nincs így értelme. Abba is hagytam, aztán meg is szivatott most 2,5 évvel később, amikor már a full végleges verzióban hiába vártam a terrain manipulatort, mert közben kivették. Én meg azért építettem a bázist egy szikla melllé, hogy terjeszkedésnél majd jól befúrom magam a falba, aztán lett nagy szívás, hogy ezt már nem lehet megtenni.
Nincs értelme az Early Access-nek, össze-vissza kevernek-kavarnak. Sokszor egy update megöli a save-t is, szóval csak az idegbaj van az egésszel.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.03.10. 12:53:02 -
Ironman2 #2486 Akkor meg minek reklámozzák agyon hogy elérhető a Seatruck.Szerintem a járműkészítő is benne van,csak szkennelni kell valahonnan.Nem nézek róla már videókat,mert az spoileres lenne.De nem is tolom most,kivárok még én is.Messze van még ősz! Addig tolom az alapot.Azt még ki se vittem. -
lonvard #2485 Nem mertem. :D -
#2484 Mert béta még. Az első updatetől nyomtam a Subnautica első részét. Meg se ismernéd amilyen volt. Ott sem volt rádió üzenet. Sőt még nagyon más sem. Volt a víz és lehetett úszkálni meg craftolni. A lezuhant úrhajó meg a darabjai ott voltak mondjuk de benne sem volt semmi. -
Ironman2 #2483 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Elég érdekes,más itt a játékmenet.Nincsenek rádióüzenetek elveszett kabinokról,meg roncsokról.Teljesen a felfedezésre fókuszál az egész.Én még azt se tudom hogy nyilik majd meg a járműkészítő,mert alapból semmi.Nincs is ilyen funkció. -
Ironman2 #2482 Elárulok neked egy titkot a kiegészítővel kapcsolatban:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ugyanaz a zene megy mint az alapban.Remélem nem merted megnyitni a spoilert! D -
Ironman2 #2481 Utána kell menni,aztán kinyirni a rohadékot.DD Egyből visszakerül a cuccos. -
lonvard #2480 Jaj má', elég a nyafiból! :D -
TokraFan #2479 Egyetértek, személy szerint utálom az ilyen megoldásokat, frusztráló tud lenni, megöli a játékélményt.
Mondjuk nem érint, mert az 1.0-ig nem fogok vele játszani. Addig még változhat. Vagy moddal kiirtom belőle :-)
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.03.09. 21:27:16 -
lonvard #2478 Jó lesz ez, de nem merek még játszani vele. :) -
#2477 na az nagyon hiánypótló dög,arkban is utáltam a lopós dínót,ismét egy példa az indokolatlan nehezítésre . remélem indul a peticíó hogy vegyék ki a lopás funkcióját,igy most aranyosnak tűnik leírva,de játék közben ha kilopja a kezedből pl a seeglidot ami nélkül nem érsz a felszínre levegőért akkor fel fog menni az ember vérnyomása -
Ironman2 #2476 A kis lopós!!!! Seamonkey a neve,és ha van a kezünkben egy tárgy,akkor azt ellopja tőlünk!
Ez a vízalatti vonat nekem nagyon bejön.2 új biome is bekerült a játékba.Na majd később kipróbálom megint.Később jönnek majd modulok a Seatruckhoz,minél hosszabb lesz,annál lassabb,és nehezebb.Sokféle beltéri egységet lehet majd bele pakolni.
Egyébként nekem van egy sejtésem hogy oda az űrbázishoz fel lehet majd repülni.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2019.03.09. 14:15:47 -
Ironman2 #2475 Az első nagy 854 megás frissítés jött a Zero-hoz! Elérhető a Seatruck!!!
-
lonvard #2474 Ez inkább építkezős, mint túlélős. Asszem nekem egy olyan játék kellene, ami Subnautica világában random generált víz alatti világgal operálva egy hosszú utazás. Fel kellene építeni egy küklopszot egy biztonságosabb zátonyon, aztán meg kellene vele tenni 100 kilométert. Közben mindenféle random eseményekbe ütköznénk, megtámadnának, meg ilyenek.
Na ha elkészítették ezt a játékot, akkor tessék linkelni! :D -
#2473 hamarosan (19én) earlybe lép a Satisfactory is,amolyan 3d factorio,építgetős gyártós túlélős,akár multiban is. Beírtam ide mert ígéretesnek tűnik,de topicja még nincs,és az itteni társaság szereti az ilyen fajta gameket
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
TokraFan #2472 Alapvetően nem tudod lehagyni mert gyorsabb, de mivel scriptelt minden a játékban, ezért bizonyos területeken kívülre nem tudnak menni. Vagyis ha sikerül elhagynod mondjuk a reaper területét, akkor oda már nem tud követni és nem tud utolérni. Ezt lehet úgy érzékelni, hogy lehagytad.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.03.02. 01:08:19 -
lonvard #2471 Vannak olyan emlékeim, hogy lehagytam a reapert csikóhallal. Javításra nem volt idő, mert éppen csak kiköpte, és már fordult vissza. Az értelmes move az lett volna, ha hagyom a fenébe, bemenekülök az alien bázisra, és onnan próbálok hazaevickélni. De mondjuk nem volt óriáspalackom, csak közepes, szóval nem ment volna. Egy választásom volt, ha bepattanok és lehagyom. -
TokraFan #2470 Beszállás/menekülés előtt meg kellett volna javítanod! Nekem az volt a tapasztalatom, hogy 100%-os seamoth-ot (+pajzs), egyetlen támadásból nem tud szétszedni a reaper. Egyébként gyorsabb mint a seamoth. Azt viszont jól megoldották, hogy bizonyos lények más-más akármire gerjednek. A BoneShark pl. a fényre megy, ha lekapcsolt piláccsal mész, nem igazán támadnak, de ha ég a lámpa, akkor annyi. A Ghost Levi viszont a zajra kényes, mellette csak silent módban tudtam elslisszolni a küklopszal.
Megjegyezném, hogy ez is mind az enciklopédiából derül ki, szal nem hülyeség olvasgatni!
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.02.27. 22:44:48 -
lonvard #2469 Most egy reaper nyiffantott ki. Hát beszarok. :D Sunbeam robbanása után vagyunk, kerülöm meg a szigetet, hogy magnetitet meg gyémántot gyűjtsek. Csikóhallal megyek. Mindent szépen begyűjtök, közben szemmel tartom a fölöttem mintegy 100 méterrel kavaró reapert. Egyszer csak ráfordul a csikóhalra, bekapja. Megyek utána, hogy engedje már el, elengedi, bepattanok, rám fordul, menekülés. És utolérte. Összeroppantotta velem együtt. Ilyenek se fordulnak elő velem normál játékban. :D -
lonvard #2468 Miben akadályoz ez? Nekem csak az okozott problémát, mikor még errorokat dobálva kihajított az asztalra úgy, hogy adott esetben volt benne 2 óra játékom. Emiatt a hardcore mód régen iszonyat fapados volt, mert minden egyes gyűjtögető körutam után kénytelen voltam kilépni és újra belépni, mert csak úgy mentett. Volt hogy találtam két ezüstöt, már mentettem. :D Mióta stabil a rendszer, teljesen elégedett vagyok a játékkal. Tényleg csak a random "farkasok" hiánya zavar, amit a The Long Darkban például elég jól eltaláltak. Idegen a játéktól, de el tudnám fogadni ha néha megtámadná valami a bázist, és lehetne őrtornyot építeni meg ilyenek. Meg amikor éjszaka megyek haza a vaksötétben, akkor szeretnék úgy parázni mint eleinte, hogy folyton magam alá néztem, hogy nem-e úszkál valami rémség a közelemben. Egy kis random enemyre vágyom csak, és akkor nekem ez a játék a tökéletes szórakozás. Így is szinte az. :)
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.02.27. 20:01:07 -
TokraFan #2467 Én nem tudok róla, de szét kell nézni. Magam részéről azt a stratégiát választottam, hogy nap végén mindig mentettem egyet fizikailag is, tehát a save directory-t lementettem. Így ha bármi gáz van, onnan mindig vissza lehetett tölteni. A másik megoldás, ha gázosabb helyre indulsz, előtte biztonságos helyen érdemes menteni. Akkor nincs gond, mert nincs autosave. Vagyis ha olyasmi történik, amit vissza akarsz csinálni, akkor sima ügy, csak kilépsz és visszatöltesz.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.02.27. 03:52:10 -
Ironman2 #2466 Olyan mod nincs ami több slotot ad a mentéshez? Alapból elég szar hogy csak egy helyre lehet menteni! -
lonvard #2465 Tehát meghaltam. Hardcore mód. Most újra kell kezdeni. :)
A kis bázist azért vittem a hátizsákban, hogy legyen hol levegőt vennem, mikor kutatok a magnetit után. Ez helyettesítette volna a csikóhalat, ami ugyanezen az úton összeroppant, és nem volt türelmem újat csinálni. Oda kell figyelni, mert alapjáraton nem nehéz túlélni, de ha elkezdjük nem tisztelni a játékot, akkor jön a végzetes hiba. Már persze hardcore módban.
Atomenergiával az a bajom, hogy azzal foglalkozni kell. Hőenergiából felrakunk néhányat egy platformra valami vulkán közelében, elvezetjük, és többet nem kell foglalkozni ezzel.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.02.26. 22:19:56 -
TokraFan #2464 Milyen mélyen vagy? Tegyél akkor egy tárolót a csőbe, és mehet bele 2-3 oxigénpalack vész esetére! Az energiatovábbítót milyen sűrűn kell letenni? Én soha nem használtam, de nem lehet megoldás? A fő bázisod termeli az áramot (mondjuk én atomreaktor építettem, az a legjobb), és onnan el lehetne húzni a kábelt bárhova ezekkel az izékkel, de nem tudom, mennyire hatékony. Ha legalább 100métert átvinne, az már használható lenne.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.02.26. 19:31:15 -
lonvard #2463 Közben megfulladtam. Az elméleti tudás hiánya megbosszulta magát. Visszamentem ugyanoda magnetitért cső+szkenner+napelem alkatrészekkel a hátizsákban. Nem volt csikóhalam, szóval csak azzal az kézi hajtánnyal mentem. Közben rám sötétedett, de én abban a hiszemben voltam, hogy a bázis fog oxigént termelni akkor is, ha épp nullán van a napelem termelése, mert ilyet már fő bázison láttam többször. Na hát megcsináltam a minimál bázist, 60 egység oxigén maradt, és nem kezdett el termelni. MInden menedéktől messze voltam. Bementem a csőbe, és ott fulladtam meg. Egyszer majd megtalálnak. Ja nem mer az ágyú minden szart lelő. Évezredek telnek el, és még ott leszek mumifikálódva. -
TokraFan #2462 De nekem csak az a bajom vele, hogy pókfóbiás vagyok, és attól a csávótól iszonyatosan undorodom. Annyira eltalálták, pont minden benne van amitől irtózom egy pókban, csak éppen ezerszeres nagyításban. :-D
Reaper, Ghost leviathan, Sea Dragon meg a többi az nálam semmi, kis kedves háziállatok. Gyűjtöm a tojásaikat, kitenyésztem és kiállítom őket a vizi vidámparkomban, legyen min röhögni. Sajnos nem mindegyikét találtam még meg.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.02.26. 06:07:43 -
lonvard #2461 Túléltem. :) -
lonvard #2460 Nem hiába, mer máshol fog spawnolni. Így esett, hogy egyszer csak a zátonyra épített bázisomtól 100 méterre kezdett nyüzsögni a sekély vízben egy reaper. Na jó hát azt is megöltem. :D
Jelenleg az a kalandom, hogy az északi sziget vulkanikus részéhez mentem magnetitet gyűjteni, de elbambultam és miközben gyűjtögettem, összerobbant a csikóhal. Ugye radiation mod és hardcore fokozat, tehát az első gondolatom az volt, hogy meghaltam. A második, hogy az alien bázison van oxigén. Na oda menekültem be. A mentőkapszulám 1400 méterre van, a bázis 1900 méterre. Van egy 225-ös palackom. Vajon elég lesz? :D Találnom kell egy agykorallt. Le kellene az összeset bójázni basszus. -
TokraFan #2459 Jó, de respawn-ol állandóan. Hiába nyírod ki! Úgyhogy megszabadultam tőle. :-) -
lonvard #2458 Jó de hogyan lövöd ki? Vagy hol hagyod? Most arról nem is beszélve, hogy én ilyen kapszulákat mentőkabinban sose találtam. Lehet valamit elnézek?
Azt a polipot ki kell nyírni test-test elleni küzdelemben, mer megölte a Degasi túlélőit! :) Arra ment rá késsel az a Degasi-testőrcsaj, csak neki nem sikerült, mer nem volt puskája.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.02.25. 22:22:40 -
lonvard #2457 Nagyon izgalmas, főleg mikor barlangban támad meg, és nincs igazán hova menekülni. És akkor villognak a fények, meg nyikorog a burkolat. De igazából puskával és késsel relatíve egyszerű kinyiffantani ezeket. Aki már elkezdte öldösni őket, az nem fogja annyira tisztelni a méreteiket, nem ijed meg. Sea dragon kivételével mindegyiket öltem már, a dragont csak azért nem, mert feltételezem nagyon sokáig kell csapkodni, és ehhez nem volt meg épp a türelmem. De majd ennél a végigjátszásnál talán lesz. Amit nem tudtam megölni pedig akartam, az a teleportáló rovarfejű őrrobot, ami elméletileg vadászik a vírusos lényekre, tehát ránk is. Mer az ki tud teleportálni a puska lövedékének burkából is, és szintén türelmemet vesztettem. De jó hogy emlékeztettél, mert akkor majd most mindkettőből ki kell nyírni egyet. :)