Subnautica

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Trucker39
Ez hogyan is működik? Tegnap este próbáltam, de folyamatosan hibaüzenettel leállt a telepítő. Olyan kódot adott, ami még az oldalon sincs fenn. Egy óra bírkózás után feladtam a dolgot. Leírást meg nem találtam róla, hogyan is kellene telepíteni. Mi előtt szó érné a ház elejét: regisztráltam mert még nem voltam, majd elkezdte a telepítőt leszedni, majd telepíteni (....msi file) A telepítő upgrade után, meg szépen leállt hibaüzenettel és be van fejezve a launcher munkája. Amúgy Win7 van a gépemen és már volt nagyon régen telepítve nálam ez a játék, még valami beta verzióban.

Váóóóóó!

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Amennyiben valakinek nincs meg a játék még, az most pótolhatja az Epic Games rendszerében teljesen ingyen.

Ennek örömére egy saját sorozatba is kezdtem.
lipovics
Megvan.
lipovics
Köszi! Most olyan gondom van, hogy nem tudom kilőni a rakétát, mert "rakéta nem indítható el, mert a karantén végrehatjó egység aktív"

Mit kell még csinálni?
McFrost
Én tettem rá olyan modult, amivel a hőre töltődik a hajó, így csak a hőforrás közelébe kellett parkolni és már töltődött is.
Az elem és akksi töltő is a Küklopsz celláit eszi, igaz nem egy az egyben, van benne némi tartalék, de okosan csinálták, hogy ne tudd kiélvezni, csak éppen túlélni.

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

etniez
Srácok, mi a helyzet a Küklopsz töltésével? Gondoltam rakok rá egy aksi töltőt, de akkor elvileg csak ki-be rakja az energiát az aksikból, nem keletkezik többlet. Vagy benne hagytak egy ilyen könnyítést a játékban?
Azt, hogy illett a hozzászóláshoz a neved <#nezze>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Köszönöm a válaszokat mindenkinek! 😊 Köszönöm Merlin! 😊
Egy kérdés Pares...Mit jelent ez az "Username checks out" ? Nem tudok angolul...
MerlinW
Megölni nem kell, a többi igaz. Illetve építesz rakétát, amivel elhagyod a bolygót. Ennyi a vége.

[merlinw.org]

De vajon mi a 27-es szám?

Username checks out <#hehe>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Hogy mi a vége azt azért kérdeztem, mert a gyerek tőlem kérdezi 😊 Ugyanis a kis barátja mesélt már róla a gyerekemnek, közösek játszottak örök élettel, csak szórakoztak... Gyerekem azzal jött haza, hogy valami szörnyet kell megölni, annak a tojásai kikelteni, valami színes kockákat legyártani, színes átjárókat megnyitni, stb... Ezért kérdeztem 😊
Utolsó előtti kérdésedre a válasz: 5 😊

Én is azt javaslom hogy szépen kezdj el játszogatni, a játék mindenre magyarázatot ad, szinte kézenfogva vezet (egy két dolognál néha meg lehet akadni, de ha rögtön térképpel kezded ami mindent mutat a saját szórakozásodat teszed tönkre) . Az meg hogy mi a végjáték - miért akarod előre tudni?

Nincs térkép alapból,egy telepitett moddal lehet előhívni azt! Kicsit csalás,mert jelzi az elsüllyedt mentőkabinok,és roncsok helyét.A fákat az ültetőládában lehet nevelni.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ahhoz el kell menni a délnyugaton található szigethez,ha már megvan a scanner,mert ott a 3 bazisnál rengeteg cuccot be lehet scannelni,hogy le tudd gyártani később,köztük az ültetőládát,meg a fákat is!

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Ha már megvetted a játékot, akkor fedezd fel magadtól. Egyik kérdésre sem bonyolult a válasz.
Ha meg még nem vetted meg, akkor csak annyit tudok mondani, hogy valami fantasztikus élmény volt a játékkal elsőre játszani. Igaz, újrajátszáshoz nincs kedvem, de csak azért mert az első végigjátszás az annyira egyedi, hogy nagyon.
Sziasztok! Én teljesen kezdő vagyok. Valaki összefoglalná nekem, hogy mi a lényege a játéknak? Mármint, hogy valakit le kell győzni a végén? Vagy el kell hagyni a bolygót? Láttam videókat ahol van ehhez a subnautica-hoz térkép. Hogyan lehet térképet csinálni? Olyanok voltak a térképek, hogy színes területekre volt felosztva. Annak mi lehet a lényege? Vannak a játékban elsüllyedt mentőkabinok. Azokat mind fel kell fedezni? Egytől tízes listán mennyire bonyolult, vagy összetett? Hogyan lehet benne fákat nevelni?
Használjátok a scanner roomot a 4 hatótávnövelővel! Én most így játszom, sokkal összerakottabb amit művelek. Korábban csak díszítő elemként használtam a zátonyos bázisomon, de nem úgy kell használni, hanem mozogni kell vele. Most épp a déli sziget környékén pányváztam le egy bioreaktorral üzemeltetve, vittem oda még cellatöltőket, fabrikátort, csináltam egy ágyat, és önellátó kis bázisom lett, és szép kényelmesen felfedezem mi van ott. Begyűjtöm az értékes ásványokat, felfedezem a roncsokat, kinyerem belőlük amit lehet, aztán megyek a sziget másik oldalára, és ott is kutakodom. Aztán így haladok felfelé. Csodálatos vagyok.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.10.03. 13:01:40
Hm, valszeg mégis csak a napelemek lemerülése miatt lehet. Más magyarázat nincs.
Víztisztító iszonyat lassú. 3 napja tisztítja a vizemet, de még csak 73%-on van. Energia van a bázison, igaz napelemes még csak és éjszakára lehet egy kis periódus mikor kifogy, de az nem indokolja ezt a szintű lassulást. Nektek már volt ilyen?
A topikjába irjunk róla,ott kibeszélhetjük,elég érdekes a játék.A #2141-ben van a link

Annyira fasza lenne, ha lehetne valami kis űrjárót kreálni, és leszállni valami Holdra akár. És agresszív űrlények is legyenek!
Ellenben 2 különböző motor,mert az Unreal engine-el megy,a Subnautica meg az Unity-vel,de mindkettőnél pazar a látvány,én tegnap toltam egész éjjel a Breathedge-t,és teljesen ott van a Subnautica érzés,vizet,kaját cserkészni,gyorsan a levegőért menni vissza,aztán meg öröm mikor megvan az első fejlesztésed,a markerek,és a színezhetésük is egy az egyben onnan lett lopva,de a többit a topikjában irtam le,érdemes belevágni,kicsit fura a Subnautica után,de a feeling megvan.Ellenfelek nincsenek,meg repkedő leviathánok,de gondolom terveznek bele űrbeli rémségeket,majd meglássuk.
Valóban csak az első fejezet van még készen,de avval is órákat el lehet már szórakozni,a többi játékmód még hiányzik belőle,szóval még van mit rajta fejleszteni.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2018.09.26. 12:04:01

Tényleg kisértetesen hasonlít megjelenésben a subnautikára. Ez jó jel 😊

Azért a készségtől még odébb van.. utánaolvastam, és ez jelenleg csak az első fejezet, ami a fejlesztők bevallása illetve a játékosok visszajelzései alapján is kb 3-6 órányi játékidőt ígér. 5 fejezetet terveznek, a következőt karácsonyra... Tagadhatatlanul jó állapotban van, ígéretes EA cucc....
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.09.26. 09:54:41

Na túléltem a 17-es roncsot. Őszintén szólva több ilyen roncs meg barlang kellett volna ebbe a játékba, mer ez jelent valamennyi kihívást ugye. Annak az "ösvénykutató" eszköznek talán csak ebben a roncsban van értelme. Légpumpára voltam kénytelen fanyalodni, belevezettem a roncsba, aztán végigjelöltem amilyen sűrűn csak tudtam, és így jártam végig. Jutalom: elemtöltő, járműkészítő, módosító állomás, irányítószoba. Mindez a játék elején. Oké nem mintha ezekre akkora szükség lenne még, de akkor is. 😊
Elsőre nekem tetszik. Olyan mintha a The Long Dark főszereplőjét ezúttal az űrbe lőtték volna ki. 😄
Subnautica rajongók! Egy hasonló stílusu játék látott napvilágot a napokban,érdemes kipróbálni,már majdnem készen is van,ahhoz képest hogy még korai hozzáférésű.Nekem idáig tetszik!
Ide látogassatok!

Breathedge topik

Megint megfulladtam a 17. mentőkapszula melletti roncsban. Most már késztetést érzek facebook-csoportot indítani "Akik meghaltak a 17-es kapszulánál" címmel. 😊
Én magából a cyclopsból csináltam hordozható bázist 😊 pár növényt vittem magammal,dinnyét meg egy fát.A fa sok vizet ad a dinnye meg táplálékot.Egy idő után nem kell horgászgatni ha eljutsz a szigetre 😊
Amúgy kis technikai malőr van nálam ,a látótávolság elég kicsit pedig maxon van.Előttem rajzolja ki a textúrákat.Nincs rá valami mod..stb?
GTX1060/6GB karivan tolom szóval nem a géppel van baj.
Amúgy most elkezdtem előlről de máshova tette a kezdőhelyet.Kb 300 méterre az eredetitől pont egy hőforrás mellé 😄 De itt is van minden.
Még nincs meg eredetiben,de mindenképp megveszem.Megvárom hátha lemegy egy kicsit az ára.Így is 7000 ft kb a dlc-re kíváncsi leszek már nagyon várom 😛 Bár a felszíni sétálgatásért nem vagyok oda ez a játék a tenger alatt jó.De remélem sok jó ötlet lesz benne.Az alapot is lehet bőven javítani még.Jó lett volna valami közepes hajó pl.A seamoth-al nem lehet túl mélyre menni a cyclops meg túl nagy,nehéz vele felfedezgetni.A bázisépítést is lehetne bővíteni.Hiányoltam belőle a kutatást pl ha már meglehet szerezni a microskop-ot..stb esetleg valami fejlődési fa jó lett volna benne,bár a tervrajzos megoldás se rossz.Lehetne kicsit nehezebb pl a ragadózok támadhatnák a bázist is.Úgye a korábbi túlélők azért haltak meg mert összetörte a bázist a leviathan pl de a mentőcsónakokat is.Jó lett volna valami eszköz hogy megvédd a bázist..stb bár valaki kitalálta hogy azok a nővények amelyek lőni tudnak abból ültettek a bázis mellé <#buck>
tetszik a nyitott világ hogy nincs megkötve a kezed,bár kicsit több felfedeznivaló nem ártott volna.

MarkBlade
Szerintem semmi. Megy szépen..
McFrost
Ma el akartam indítani, gondoltam úszom egyet, erre nem indul a játék, mi a gyík lett vele?

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

Az milyen lesz amikor majd a jég alatt úszunk, keresve a lékeket? 😊Ahh. Mindjárt csinálok egy meleg teát, a gondolatra is fázom, hogy a sarki vizekben kell majd merülni. 😊
Majd kipróbálok valami hardcore survival modot, talán már van valami ilyesmi nexuson.
Caliph
Below Zero
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.09.03. 20:19:48

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Ez olyan, hogy pár hónap után megint megjön az ember kedve.

Most néztem a képeket a sarkvidéki verzióhoz. Van egy kép, hogy a jégen siklik valami légpárnás jármű, nagyon tetszik. Remélem lesz hozzá kézifegyver, meg a jégen szaladgálást megcsinálják normálisra, szóval hogy ne meztelen seggel békatalpban trappoljunk, hanem találjanak már ki valami hihetőt. 😄

Mintha azt olvastam volna, hogy a fertőzés utáni vizekben játszódik majd a játék, tehát akkor itt lehet fantáziálni mi lesz a sztori. Szerintem az idegenek fő bázisát kutatjuk majd fel, illetve lezuhant űrhajót is kikutathatunk most már, hogy a bolygó önvédelmi fegyvere nem működik.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.09.03. 15:57:57
Én próbáltam újra, de nem ment.
Elsőre imádtam minden percét, de így, sztori nélkül, már nem az igazi. 😞
Nagyon tuti játék! Szerintem idővel újra előveszed! 😉
McFrost
Elrepültem, igazából mindegy, ez már nem sztori függő. A játék nagyon szuper, mindenkinek ajánlom. Az időkapszulába kianitot és ion kockát tettem. Pár képet lőttem a végéről. Most kell egy hasonlóan jó játék.....

McFrost
Nem gondoltam volna, hogy nem egy idegen vízionál nekem állandóan, meglepett a sztori. De bazz, most mehetek vissza és kutathatok a gazak után? Bazz....

Nem szóltam semmit,megvan az igazi bázis a zselégombák barlangjában.Kezdetleg keményebb kihívás ez.Főleg ezek a hangok!

Voltam a zselégombák barlangjában,megtaláltam az elveszett Degasi bázist is,de ott meg lószar se volt,csak egy láda,hiába akartam szkennelni.Viszont ezek a férgek nagyon szívósak,jobb elkerülni őket.Érdekes ottlent az úszás is,mintha lelassulnék mozgásban.Egy magnetitot találtam még.D Még semmi modulom nincs,igy nem tudok lejebb menni,nem is tudom múltkor hol találtam meg a mélységi modult a csikóhalhoz,mikor először toltam.Az Aurorán a kódot se tudom a bejárathoz ami a cargonál van.

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2018.08.23. 13:28:51

A fenti térkép jelzi a bejáratokat a kordinátákkal együtt.Aki már nem birja,és megőrült teljesen,nem talál semmit,annak ajánlatos felrakni a map modot,mert avval ki lehet iratni a kordinátákat amik a térképen szerepelnek.Nexuson regisztrálni kell a letöltéshez,és először egy qmod managert kell feltelepiteni,és a letöltött mod fájljait bemásolni a jááték qmods mappájába

Caliph
ott nézelődj ahol kianitot szedtél,nagy lávató közepén egy hegy,annak az oldalában keresd a bejáratot.

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

McFrost
Ok, ott akkor még nem voltam, az egy emelettel feljebb lehet valahol, megkeresem.

Caliph
a hőerőműben lesz asszem a kék,ahol ion cella tervrajz is lesz: sokkal tartóssabb a sima cellánál megéri megnézni. Kék tábláért nem kell szkennelni semmit,amint felmarkolod gyárthatod a fabriban

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.08.22. 21:03:49

McFrost
Itt állok a kapuban, kék táblát kér, nincs. Fabrikátorom sincs, csak azt nem tudom, hogy magát a táblát kell szkennelni, vagy a foglalatot.

Valamelyik lávazónában lévő létesítményben fogod felmarkolni az elsőt, ha jól emlékszem 1 ion kocka, 2 kianit.
McFrost
Ok, megvan, az is pont itt őshonos 😄
Kéktábla recept kellene, gondolom be kell szkennelni a helyét.

Caliph
nincs,és gondolom a tartóssága miatt kell. Pótlás: a bázisra raksz nagy akváriumot,fogsz bele reginaldot(holdhal asszem,elég fogni 2 db és már szapododnak is,egészen 10 darabig,egy akváriumra. ha bővíted,akkor szorzódik a mennyiség) és ha sóval sütöd meg elég tartós kaját kapsz
működik bármilyen hallal,de a reginald adja a legtöbb kaja pontot.
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.08.21. 20:21:29

McFrost
Az ételrúdra van recept? Vagy csak szerencse kérdése.