5226
  • yossarianHUN
    Még mindig +/- 2 tier alapján működik az MM. Szerintem teljes átdolgozásnál egyszerűbb lenne, ha simán nerfelnének pár T4-5 AFV-t.

A 12-es csapatok nem feltétlenül rossz ötlet, de vannak buktatói. Ez azt jelentené, hogy azonos játékosszámmal számolva egyszerre több meccset kéne összeraknia az MM-nek, ami növelné a terhelést a szervereken. Nem tűnik veszélyesnek, de azért nézzük meg, most is mi van a shot delay meg a teleportáló tankok környékén. Ehhez kéne egy megnövelt szerverpark. Másrészt ez növelné a roflstomp effektust, azaz egy jó játékos egy jó tankban még inkább meccsdöntő lenne mint most, a szakaszokról nem is beszélve, ami megint nem tenne jót a balansznak. Az artyknak is nagyobb befolyása lenne a meccsre, ha csak 12 célpont között kell elosztaniuk a sebzést, annak a 12-nek máris rosszabb lenne, mint most a 15-nek.

Ezeket meg lehetne oldani, de komoly munkálatokat igényelne, hosszas feedback gyűjtést, tesztelést, macerát, gyakorlatilag az alapoktól kéne újra felépíteni a játékot. Nem hiszem, hogy meg merik lépni.
    Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2015.11.17. 13:04:25
  • FosTalicskaa
    Yes, sir. Yes.
  • AJensen
    Van egy ötletem a balanszra. 12v12 játékos.
    Gyorsabb lenne a matchmaking is. Ugyanakkor a kevesebb játékos miatt több hely marad a taktikázásra, és nem lennének annyira összezsúfolva.
    2 arty 2 spotter 3 td 5 mbt a helyes arány szerintem. Ezt kellene tartani a játszhatóság miatt.
  • AJensen
    A legnagyobb probléma a játékkal a balansszal van. Tehát az egyes tier-ek között túl nagy különbség van már. Szép és jó ez a +-1 tier, de kb. a konkurens +-2-nek felel meg.
    Ahhoz, hogy a játék tökéletes egyensúlyban legyen az mbt-k között, minimális, de lőhető weakspot-okat kell tenni a tankokra, hogy a kisebb ellenfelek is betudják durrantani a nagyobbakat szemből.
    Át kell szintén balanszolni a spotterek erejét is.
    Ugyanis idő elteltével biztos fogják nerfelni a kredithozamot magasabb szinteken annak érdekében, hogy a játékosok prémium fiókot vegyenek. Aki viszont ingyen akar továbbra is játszani, visszafog menni a kisebb szintekre farmolni. Ott viszont nem lehet hagyni, hogy a spotter tankok ekkora erőt képviseljenek. Tier 4-7 között át kell alakítani a rendszert, hogy az erőviszonyok egyenlítettebbek legyenek. Máskülönben a játékból gyorsan elfogynak majd a játékosok. A ló túloldalára sem eshetnek át a mkro rendszerrel, mert a játék csupán 1 éves.
  • yossarianHUN
    Valószínűleg az az oka, hogy mikor én húztam, még nem sok ember volt T6-ban hagyományos tankkal, ezért 95%-ban MBT-70-ekkel kellett seggrepacsizni (értsd: oldalanként mondjuk tízzel), azok meg beverik a hasát, kivéve ha szögben van, de akkor meg az oldalát.
  • FosTalicskaa
    Furcsa, hogy ezt mondod, mert számomra pont páncél a legmeggyőzőbb eleme a tanknak. Kivéve ha magasabb tierrel találkozik mert őket eddig még soha sem tudta pattintani. de tier 6 és alatta lévő tankok megszenvednek vele.
  • yossarianHUN
    A magasabb tiernek is megvannak a saját problémái, de az AFV-k sok fokozattal lejjebb csúsznak a listán.

Én nem szerettem a 2AV-t, az esetek többségében egy papír fosnak tűnt, de mostanában a fórumokon mindenki el van ájulva tőle, hogy ilyen jó, olyan jó, legjobb T6 MBT, stb., úgyhogy lehet, hogy én siklottam el valami fölött. Az mondjuk előnye, hogy hagyományos értelemben vett frontális weakspotja nem nagyon van, csak épp a nála nagyobb MBT-k simán átcsapják a drabális LFP-jét. Emiatt mondjuk baromi jó PvE-re, mert szokatlan módon a toronygyűrűje egyáltalán nem gyenge, így a botok nem tudnak mit kezdeni vele szemből.
  • FosTalicskaa
    Szóval akkor csak a tier 6-on kellene átvergődnöm a Leopard 2 AV-el, hogy megjavuljon a játék. Na ez egy jó hír.
    Tehát ez a shot delay jelenség. Én meg az elején csodálkoztam, miért nem tudom eltalálni az ellenfeleket.

Egyébként ezzel Leopard 2 AV-vel, hogy kellene játszani? Egyszerűen 1300 vele az atlagsebzésem, igaz nem sok csata után, de sehol sem éreztem benne a potenciált, hogy többre lennék vele képes. Ráadásul állandóan hatalmas mennyiségű 8-as tank ellen játszat a játék és azokat még a weakspotokon keresztül sem tudom beütni. Már arra is gondoltam, hogy telepakolom a tankot HE-vel. 50% HE, 40% AP, 10% HEAT.
    Utoljára szerkesztette: FosTalicskaa, 2015.11.17. 10:31:57
  • FosTalicskaa
    Ezt én is tudom, hogy rakétákkal ki lehet csapni egy tankot, csupán arra próbáltam rávilágítani, hogy a játékban elég furcsa a megvalósítása. Ez már inkább a játékélmény rovására megy, hogy a felderítők és csapatszállítók ekkora tűzerőt kaptak.... Jelenleg a felderítőknek nincs szükségük egy támogató csapatra.
  • yossarianHUN
    Ez a shot delay miatt van, nem a lövedék sebessége miatt, és igen, csinálhatnának már vele valamit, mert rohadtul megnehezíti a közelharcot gyors gépek ellen. Viszont amit az AFV-kről mondasz, az túlzás. Szerintem azért dimenzionálod ennyire túl a dolgot, mert T4-5 környékén játszol, ahol jelenleg tényleg elmebeteg mennyiségű Fox szaladgál, mivel mostanra mindenki megtanulta hogy OP, így kettes-hármas szakaszokban özönlik el a PvP meccseket, és valóban hajlamosak szétcseszni a játékot. Magasabb szinteken viszont visszatér a balansz, és háttérbe szorulnak az AFV-k, T7-8-ban már szinte mindenen van vagy ERA, vagy APS, vagy kompozit páncél, esetleg ezek kombinációi, úgyhogy a rakétáik már közel sem akkora trollok, mint lejjebb, az MBT-ket meg gépágyúval oldalról is nehezen ütik át, úgyhogy marad a HE lőszeres szurkálás, amivel nem sokra mennek.
  • bgabor911
    Nem tudom mit áltudományozol itt. Tény, hogy egy IFV ATGM-el bizony ki tud vágni egy tankot messze a tank fegyvereinek hatótávolságán kívülről, és ez így van 40 éve.(és ez úgy 40 év hogy az első generációs, kevéssé hatékony ATGMeket bele se számoltam, mint a retek Maljutka 1963ból) A helikopter megcsinálja ezt kétszer akkora távolságról, az alacsony támadó repülő 10-20 kmről. Városban a gyalogság az RPG modern megfelelőivel.
    Nem véletlenül merültek fel az elmúlt években komoly kétségek a tank mint fegyver jövőjét illetően.
    Utoljára szerkesztette: bgabor911, 2015.11.17. 10:19:49
  • FosTalicskaa
    És az is természetes hogy gépfegyverekkel szemből szétlőnek mindent ezek a dzsipek? Másrészről nem a rakétákkal van a baj, hanem azzal, hogy nem tudod detektálni azokat akik kiklövik. Azért kétlem, hogy egy M1 Abrams képtelen észrevenni a rá váró fenyegetést több kilométerről, ráadásul egy terepjáró kilövéséhez 3-4 lövés kellene. Vagy hogy egy páncélozott csapatszállító akkora tűzerőt képvisel mint 3 MBT együttvéve sem. Ez a játék távol áll a valóság modellezésétől. Egyszerű rosszul balanszolt arcade lövölde jelenleg az egész, nem kellene szerintem ráhúzni ezt az áltudományos dolgot.
    Bár a balanszon fognak változtatni most a héten, meg a jövőben is biztosan...

Tegnap is vicces volt nézni az enemy MBT rush-t. 5-en voltak. Szerencsételenek beleszaladtak egy 3 fős fox brigádba. Esélyük sem volt. Aztán amikor felpuhították őket akkor jött a közelharc és itt jön ki, hogy annyira érdekes a játékban a lövedék sebessége, hogyha közvetlen közel köröz körülötted egy gyors tank akkor 10 méteren is 1 teljes hosszal elé kell célozni, mert nem fogod eltalálni.
  • bgabor911
    Persze, éppen ezért dolgozik a valóságban úgy a tank hogy elöl mennek a tankok(M1,T-90), kicsivel mögöttük a motorizált gyalogság az IFVkben (Bradley, BMP) arra az esetre ha város vagy erdő jönne szembe, velük a SPAAG-ok (Tunguzka, M163) ha helikopterek vagy alapcsontámadó gépek jönnének és úgy tíz kilométerrel lemaradva az önjáró tüzérség (M109, Akatsiya). Fölöttük meg a légierő vadászgépei kivívják és fenntartják a légifölényt(ez a legelső és legfontosabb teendő). Ez az egész moduláris rendszerű, ahol az egyes részegységek csak együtt dolgozva tudják kivívni a győzelmet.
    Utoljára szerkesztette: bgabor911, 2015.11.17. 09:52:33
  • bgabor911
    A modern hadviselés az ilyen. A valóságban is épp ez a gond a tankokkal, van egy 5-8 millió dolláros tankod és egy százezer dolláros, TOW-2 vetővel felszerelt dzsip kikapja akár négy kilométeres távolságból. Próbálnak persze védekezni ellene a tankok gyártói, erre vannak a különböző hatékonyságú védelmi rendszerek, de az ATGM a tank legnagyobb mumusa az utóbbi 40 évben. (pláne hogy indíthatják gyalogos katonák állványról a bozótból is amit nem könnyű időben kiszúrni, vagy helikopterről és akkor a hatótávolsága lesz jóval nagyobb, tankal nem tudsz mit csinálni egy hat kilométerre lebegő helikopter ellen)
    Az abszolút szar nap tankosként meg az amikor megjönnek az A-10esek a Maverickekkel vagy a Su-25T-k a 16 Vikhr-el.
  • yossarianHUN

• yossarianHUN
    Van ami sosem változik
    Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2015.11.17. 00:20:07
  • Me0w
    A draga jo csapattarsak...

• SzocsA
    Itt hogy működik a rammolás?
    csapattársba bele lehet rammolni sokat de enemyben meg semmit sem?
    swingfirével mentem 500 hp és egy law 300 ba aminek 15 hpja van nem tudtam belerammolni semmit sem.
    Jó nem tudom, hogy hány tonnás a saját járművem meg mennyi volt az a TD.
    Előtte nekimentem a csapattársnak abba belerammoltam 70 dmg még indulásnál.
  • AJensen
    Oka van, hogy eltolták 2 nappal a patch-et. Gondolom nem tudtak határidőre elkészülni, vagy jobb esetben még több javítást csinálnak.
    Utoljára szerkesztette: AJensen, 2015.11.16. 18:23:55
  • FosTalicskaa
    Ez egy jó hír. Legalább végig tudom vinni a a Telltale féle Game of Throne-s 6. záró epizódját, ami szintén holnap jelenik meg. :P
  • ToCsEk
    nah NEM holnap hanem 19.-én jön a patch :(
  • FosTalicskaa
    Most van prémiumom, nekem t6-ban az átlag kereset 170k környékén van.
  • Dagohun74
    Már ha összejön. Én pvp-t tier 6-ban játszom játszik valaki T8-ban ott mennyi egy jó kör?
  • FosTalicskaa
    Hát ha belegondolok, hogy 1-2 jó kör magas szinten 300-350k, egy kivétélesen jó pedig 450k feletti, akkor úgy nem is hangzik olyan soknak az a pár millió. :P
  • Dagohun74
    Például a terminator 2 motorja 4.2 millió a füstgránát vető 1.2 millió. Hát ezekhez az árakhoz kevés az én szabadidőm.
  • Dagohun74
    Hát azokat még ki is kell ám farmolni és megvenni, nem lesz olcsó mulatság.
  • ToCsEk
    holnaptól már a 9esek igen :D
  • FosTalicskaa
    Tier 9,10 jelenleg nem létezik. :D
  • ToCsEk
    azért tier8910ben már mbtknek olyan páncélja van amivel lehet előre menni, meg lehet nézni nem rég linkelt 30perces tier9es videót olyan rusht csinálnak hogy beszarsz :D
  • AJensen
    Első vonalbeli tankoknak bujkálni kell, ezen jót nevettem, de sajnos igaz. Az mbt-k legnagyobb ereje ott veszik el, hogy, ami nem mbt az kb. kicsinálja a játékban. 4-7 szint között, de lehet még magasabb tier-ben is a sebzésük a gond.
    Valóban ennyire hatékonyak voltak ezek a light tankok régen is, de itt a játékban legalább a sebzésüket kellene nerfelni, már ami a rakétákat illleti. Átütés maradjon, sebzés legyen kevesebb, illetve mutassa meg lövés után ezeket a tankokat egy pillanatra.
    A röhej, hogy ebben a játékban fel vannak cserélve a szerepek, a nagy nehéz agyonpáncélozott tankoknak kell bujkálniuk. Ez eléggé elkeserítő.
  • plutoka
    Azért kiváncsi lennék, hogy aki folyamatosan szidja az AFV-ket, az mennyit is játszott velük? :) Az biztos, hogy Fox jelen állapotában OP, a rakátái túl sokat sebeznek tier-jéhez képest, nerfet meg is érdemli. Illetve a Ramka, Bradley, stb táras is, aki képes szemből sebezni az MBT-ket - robbanóval.
    DE például magasabb szinten a rakéták már nem érnek annyit, mert a legtöbb tanknak van rakéta elhárítója. A legtöbb MBT simán képes leforogni a AFV-ket, már ha figyel is rá. Elég sokat játszok Wiesel-el, de sebezni csak akkor tudom az MBT-ket, amikor azok a seggüket mutatják, szemből meg sem próbálom őket lőni, oldal páncél még a Chalynél is megfogja a legtöbb lövést. Nem is láthatatlan tank, még a vaksi tankok is hamar kiszűrják ha elindulok feléjük, szóval van esélyük.
    Azt sem szabad elfelejteni, hogy általában 2 lövés amit kibirnak, max 3. T6-tT-ben t72a és társai pl szeretnék még HEAT-et használni, ami simán -700 HP-t jelent, ami a tank életének 3/4. T90 AP-val 500+, ebből birok 2-t, de ha van mellette egy TD, akkor megint csak nincs garantálva a hosszú élet. + Saját tankok előszerettel jönnek nekem, ami -100, -150 hp alkalmanként.
    Végjátékban viszont zseniálisak az AFV, amikor a low hp-s MBT már szétszórva kóvályognak, és lehet őket vadászni.

Viszont az MM még mindig szar, már én kérek előre bocsánatot amikor berak t6-s tankok közé a t7-es AFV-vel.... ez tényleg kibaszás, az ellenséggel szemben.

• Userx2
    Volt egy oldal, ahol képek voltak a tankokról effektív páncél vastagságokkal. Ott a T-72A tornya 500+ mm vastagságú volt, ami már bőven 7-es szint. Ezt az oldalt érdekes módon törölték.
    Amilyen tréül összecsapták az orosz ág közepét, nem tartom kizártak, hogy a 6-7 gépek torony páncéljai fel vannak cserélve. (nem értek tankokhoz, valóságban milyenek lehettek) Én szeretnék egy olyan erős T-80-at, mint a többek között páncél buff előtt is álló Challeneger. Nincs komfort érzetem a T-80-ban és most nagyon árnyaltan fogalmaztam. :)

Artykra kiérve. Elég önkínzó lelkület kell a tartós artyzáshoz, mert ezek olyan laposan lőnek, hogy gyakorlatilag rá kell látni a célpontra a sikeres találathoz. Persze, ha rálát tuti hit. Már akkor kellene a jelzés mikor célozza az ellent.

Ezeken kívül még kérek egy piros pöttyös labdát is. :-D
  • FosTalicskaa
    A Leopard 2 AV páncélzata viszont egész jónak tűnik. Kár, hogy lomha és az ágyú sem valami erős rajta... Ha szembejön velem egy másik Leopard, igencsak meg szoktunk egymással szenvedni. Aztán jön pár AFV és szétrakétáz meg repesszel levakarja az összes hp-t fél pillanat alatt rólunk.

Egyébként magas szinten annyira gyorsak, pontosak és jól sebeznek a gépfegyverek, meg a kis kaliberű repeszágyúk, hogy másból sem áll minden csata vége, hogy valami kis apróság jobbra balra cikázik, a tankok a lassú lövedékeikkel be sem bírják fogni őket, fordítva viszont mindent bead szinte és egy scout nyílt terepen akár 5-6 mbt-t is le tud amortizálni így. És mielőtt valaki azt mondaná, hogy nem olyan egyszerű ez, annak meg azt üzenem, hogy de... Tegnap, igaz ERC-vel, de a karakterisztikája nagyon hasonlít egy AFV-hez, bukott kör 9 tank ellen, de amikor már minden veszve volt, szépen benyomtam az R-t 3x és elkezdtem mind1 minden alapon játszani, az eredmény: 5-6k körüli dmg amikor már egyedül voltam. Tegnap 5 alkalommal mentem át ilyen rage mode-ba és mindben meg tudtam csinálni...
    Ezt így eléggé retardált játékmenetnek érzem. Ha már nem akarnak, hozzányúlni az elsöprő tűzerejükhöz, legalább a lövés utáni camo értéküket és ha nem aszfalton mennek a végsebességüket csökkenthetnék drámai mértékben. Mert ez a mérgezett egér játékmód, ez tényleg egy rossz vicc.
  • Dagohun74
    De a probléma az hogy a T-72A val normális csatát (PvE) nem lehet játszani mert minden ami jön keresztül h@gyoza. Bujkálnom kell rendesen különben 3 perc alatt végem van. Ezt utálom ebben a játékban hogy minden jött ment ott lövi át az MBT-ket ahol akarja. Persze vannak kivételek pl. a chellenger na azzal kiállok a placra és osztom az észt. Mondjuk kíváncsi leszek a patchre mennyit javít pl. a T-72-ön.
  • yossarianHUN
    Nekem a kedvenc hetesem, de gondolom ízlés dolga. Páncélban nem tud többet a 72A-nál, főleg, hogy a holnapi peccsig ugyanolyan lyukacsos, de meglepően mozgékony, és az az ágyú minden pénzt megér. Különösen érvényes rá az, ami az egész szovjet vonalra (meg úgy általában szerintem a játék összes tankjára), hogy nem érdemes a páncéljára építeni, hanem fedezék mögé beállsz, kigurulsz, lősz, vissza. Lehetőleg akkor, mikor az ellenség tölt. Ha minden harmadik alkalommal be is kapsz egy lövést, azt még a T-80 páncélzata is pattinthatja, főleg, hogy ha jól csinálod, nem lesz ideje az ellenségnek a pontos célzásra.
  • Userx2
    Bocsi átraktam a hszt. Szerintem T-80 a leggyengébb 7-es. De majd Yoss megcáfolja, ha nem így van. Persze mozgékony és nagyot üt. Ügyes játékosoknál jól működhet. Én nem igazán vagyok az. Pont ezért állok most az orosz ággal. Nem vagyok még rá érett. :-)
  • Userx2
    Azért csodát ne várj. T-72A torony páncél 340*1,70, míg a T-80 csak 270*1,50. Vagy is a T-72A páncélja, ha kijavításra kerül erősebb lesz, mint a T-80-é. Mintha fel lenne cserélve. Akkor tudok normális kört menni a T-80-al, ha nem találkozok szembe 8-asokkal. Terminátor botok ezt is képesek belőni a toronygyűrűnél ami elég frusztráló. Nem egy sétagalopp grind.
  • Me0w
    Jo, de a 72-t meg egy 2 tierrel kisebb mbt is siman atlotte elorol, azert a T80 a sajat szintjen megfelelo. Nem egy M1 Abrams, de viszont a boomstick szepen adja a 500-700 koruli sebzest.
  • Me0w
    Jo, eg es fold a ketto.
  • Dagohun74
    A T-80-as tank jó? Mert a T-72A-val tele van a hócipőm, minden átlövi.