1016
Mount & Blade II: BannerLord
-
Hunor1 #695 a ruogeryre én is gyúrok (eladom a foglyokat) de nem tudom hogyan lehetne ezt mással is fejleszteni. gondolom ha lesz a csapatomban egy "robber" vagy valaki aki 60-as rougeryvel rendelkezik az azért megnyomná a party, és az én esélyemet is a nagyobb lootolásra ? -
#694 Ha az ember lock-olja a cuccait és _mindent_ felmarkol a mezei csaták után, ami őt illeti (a vissszafogott zsákmány már az eredeti M&B-, és Warband-ban is így működött, azzal szoktam magyarázni, hogy ahogy az szokás, a sereg és a a companion-ök is kiveszik a részüket - persze, lehet rugózni azon, hogy az érték oké, de miért nem a vezér választ először, de részletkérdés :D ), majd azt tömbösítve elpasszolja, akkor elég becsületesen lehet kaszálni, sőt; állítom, hogy a háborúk a legnyereségesebbek. Warband-del is szórakozom párhuzamosan, ott feltűnő, hogy még mindig a lovagi tornákkal és a selyemfestő üzemek szórásával tudom leginkább feltaposni magam; itt Bannerlord-ban kettő-négy nagyobb mezei összezördülés után jön be a nagy zsetta. Azóta nem is szórakozok kereskedéssel. Volt egy társam, akit kiküldtem egy karavánnal egy időre, de mióta leverték, mint a kakukkos órát, azóta őt sem állítottam vissza kereskedni, hadicsapatot vezet. High tier foglyokból (és ez alatt mondjuk ~50-70 TÉNYLEG válogatott, min. 4. szintű embereket értek) összekaphanték mondjuk, 5-6 ezret, loot-ból pedig pottyanhat 20-45 ezer, úgyhogy jó ideje váltságdíjakkal sem szórakozom, hanem a magammal hurcolt foglyokból egyrészt veszteségeket pótolok instant, másrészt influence-pontokat kaszálok azzal, hogy a saját frakció településein átnyújtom őket a dungeon-öknek (tehát nem saját birtokon dekkoltatom őket, hanem "donate prisoners"). -
#693 Azért van a pénz hogy elköltsük :) nekem még nagyon nem dobott nagy cuccokat, eleve elég gyíkfing vagyok, ritkán pucolok rejtekhelyet, akkor sem szoktam egy az egybe megkűzdeni. A karakter inkább kereskedő,..inkább megveszem ami kell...persze van mi eléggé fáj, és érdekes módon a harcban nem jelenti azt hogy hű most aztán egy tankot húztam magamra..a karakter továbbra is gyenge:
-
#692 Azert erdemes kipucolni a bandita bazisokat, mert ott van eselyed, hogy a fonok kidobja a panceljat/fegyveret.Ez eleg sokszor meg is tortenik, mezei csataban nekem 1x sikerult egy normalis pancelt es sapkat lootolnom.Igaz, eleg sokat gyurok a roguery-re, magasabb szinten valoszinuleg meg eselyesebb. (most olyan 50-60 kozotti az erteke)
Kereskedelem: mivel az arak dinamikusan valtoznak ezert nemigen lehet elore meghatarozott utvonalakon haladni.Ami nekem eddig nagyon bejott az a Poros/Zeonica/Lycaron utvonal.Kozel vannak egymashoz, eleg sok a looter is kozben es beletelik egy kis idobe mire az arak ugy felmennek, hogy odebb kell koltozni.Ha pedig mar megvan az 1 karavanod + 2-3 workshop, onnantol aligha lesz gondod a penzre.
Btw ha beallsz vazullusnak, akkor mar eleg komoly loot lehet a jutalom 1-1 nagy csata utan.Igaz, a jatek ezen reszeben a bugok es problemak is komolyabbak lesznek.
-
Hunor1 #691 aha köszi. azt is látom hogy a jobb fegyvereknek és páncékoknak az árai is felmentek a piacokon. a gond egyedül az hogy egy egy csata után (nem looterekkel) csak kevés ilyen esik a lootba. pedig ha a leadert, vagy az elit egységeket fogjul ejtem azért illene hogy a darabjaikat is lootolhassam nem? -
#690 sztem még mindig jó biznisz a harci ménekkel való üzletelés, én szamarakkal, fával, tehenekkel és harci ménekkel megyek nagyjából, ilyenkor persze elég nagy a teherbírás, tehát elfér akár só is, ....a birka az macerás lett, és a sima lovakat is felrugták kicsit, szal csak harci mének meg fa és apróságok. -
Hunor1 #689 Ti mivel kereskedtek ? van valami "tuti" tipp hogy mit érdemes venni adott városban, és azt hová érdemes vinni ahol nagy haszonnal eladhatom ? mert eddig az új peccsig volt az hogy a szteppe meg a desert lovakat megvettem a kuzait/aserai falvakban, és elvittem nyugatra jó haszonnal .de most nincs ez a dupla nyereség ráta :(( -
Hunor1 #688 hát segítsél :) aztán utána járod a saját utadat. vagy az elején kihagyod a tutoriált, és akkor nem kapsz kampányküldiket, csak amiket a városokban kapsz kis helyi dolgokat. -
sakkay #687 Srácok, ha saját királyságot akarok, találkozni kell a 10 nyomival, aztán meg a két karakterrel-aki a birodalom mellé állít és aki nem. Na most ők mondják meg, hol vannak a "zászló" darabok. De akkor, ha nem akarok segíteni egyiknek sem, hogyan találom meg a darabokat? -
sakkay #686 Ja várom is, amikor már kiforrottabb lesz az alap. -
sakkay #685 De ha ez, akkor dzsihad is, szóval de! -
#684 A modderek teszik késszé ezt a játékot majd, így sok lehetőség van benne...egyre inkább az az érzésem hogy a modderek munkája bele lett számolva a játék készítésénél...ami persze az elöző rész alapján totálisan érthető.
könnyíteni sztem sincs értelme...egy darab közelről hajított dárda is meg tud fektetni...pedig 50 körül van az átlag páncél érték, igaz nem egy harcos alkat a karakterem. -
#683 nem gondolod hogy egy török készítésű programba majd pápaságot meg templomosokat raknak bele? :-D -
Mediolanum #682 Ti milyen stratégiával kezdtetek? Mondjuk nekem eddig csak 12 órám van benne. Eddig küldetéseket vállalok el, illetve hogy elérjem a renown limitet a klán 2 szint végett,és hatékonyan pénzt szerezzek, városról városra járom a tornákat. Renownt lehet hatékonyabban növelni? Igazából odáig szeretnék eljutni, hogy elszegődjek vazallusnak és részt vehessek háborúkban, banditákból untig elég:D. Ha valakinek van jó tanácsa, tapasztalata Bannerlordhoz, ne tartsa magában:) Köszönöm! -
sakkay #681 Nem tudom fiuk. Éppen most írtam Hunornak erről, hogy mennyire tetszik realisztikuson. Soha nem játszottam ilyesmivel-most 90 óra+ban vagyok Engem semmi nem zavar, meglepően reális a harc, a kövek meg...nem kell megállni, meg belefutni a közepére és ennyi:)))
Illetve egy zavar, nincsen fáradság-így mindenki állandóan fut. Na az zavar. Nagyon sokat növelne a fáradság bevezetése a realizmuson. Vallásokat nem tervezik beletenni? A meghatározó hatalom a pápaság volt, valami alternatíváját igazán betehetnék. Ezzel együtt jöhetnének a mindenféle rendek, pl. Templomosok! Igazán jók lennének a vallásháborúk is -
#680 szerintem itt annyiból jobban védhető a történet, hogy balanszba vélhetőleg sokat bele fognak még a készítők is nyúlni (disclaimer: engem is idegesítenek a rohadék kődobálók :) ) -
tombadillo #679 nem tudom, én nem szeretem könnyíteni. mármint akkor lejjeb kapcsolok a nehézségben (azért volt már ilyen). vagy szomorúan félreteszem (a sekiro első fő-fő bossával sehogy sem bírok, még jó, hogy kijött a bannerlord). -
Hunor1 #678 nem tudom kit érdekel de belefutottam egy érdekes kis módba. főleg az újrakezdőknek lehet hasznos. ez a mód jelentősen leredukálja a rablóbandák sniper kődobálását ! csak 1 köve lehet/kop a bandáknak, és jóval kevesebbet sebeznek vele . kompatibilis a legújabb bétával is.
we won't rock you MOD -
juhaszvik #677 Nemrég belefutottam egy elég szemét kis hibába: üldöztem egy kisebb sereget, és csak nem sikerült utolérnem. Ránéztem a sebességemre, azt írta 4.7. Csekkolom, hogy mi lassít ennyire, de egyszerűen nem jött ki a matek. Ha összeadtam a számokat (mínuszokat természetesen kivontam) fejben, akkor 6.5 körülire jött ki a szumma, de a program csak 4.7-et írt ki. És csinálta ezt egészen addig, amíg be nem léptem a party menübe és onnan vissza.
Más nem tapaszt még ilyet?
Utoljára szerkesztette: juhaszvik, 2020.04.11. 18:56:06 -
hapi #676 Granary nem termel kaját csak tárol. Gardent nyomd fel, aztán vidd az egeret a kaja jelre és kiírja miért nem elég. Általában megeszi az őrség, vagy prosperity miatt. De van olyan hogy egyszerűen szegény a város, kevés falu tartozik hozzá és az is fel van dulva, ott nem tehetsz semmit. Nekem van ahol minden maxra van húzva és -1food mégis. -
#675 Berakni kaját nem lehet nekik? A piacra tettem be, ill. a stashbe, de nagy változást nem láttam. Pl. mennyi kell mondjuk 500 ember ellátásához? -
Hunor1 #674 a városban kell építeni "granary"-t + felfejleszteni 3 szintre. meg van valami irrigation és garden. ezek mind a kaját generálják. tegyél pénzt is az építésre (a + jelnél) hogy gyorsabban épüljön. ha sok a garisonod a városban azok is felzabálják a kaját. tehát ha nincs a frontvonalban a város/vár, csak a miliciát hagyd benne. -
#673 ..nem vagyok benne biztos hogy ez a része jól működik,..találtam már tehén grafikával bárányt tenyésztő települést, és halra specializálódott falucskát a hegyoldalban...kis fantáziával működik mind a kettő (tehénhez azért több kell).
Én azt csináltam hogy megvettem valami műhelyt, és választottam valamit, mentettem és vártam két napot..meg akartam érteni a logikáját, de valamiért mindkét (egyelőre még csak kettő bizniszem lehet) városban a köcsögök működtek, szal köcsögbiznisz lett, a kettő együtt hoz naponta 500-600 körül.
..semmi logikát nem találtam hogy miért, de hosszabb távon is állandó a bevétel. -
#672 A food rész hogyan működik? El tudná ezt magyarázni nekem valaki? Főleg a városban lévő miért éheznek a gyökerek rész érdekelne. Mindenből raktam le a piacon, a stashban, minden fajta kajából, ésssss, semmi, továbbra is nagy kuka az egész emiatt. Várni kell, hogy elkészítsék? Néztem shopot hátha lehet kaját csinálni. Lehet? -
Hunor1 #671 Hali! kinéztem magamnak egy Vlandia hölgyet, 22 éves (persze sereget vezet...ezt nem nagyon szeretem a Bannerban) . sikerült vele beszélgetnem és felajánlottam hogy a hódolója lennék. azon a panelen ahol a párbeszédek vannak mind a 3 kérdésére jól válaszoltam "success" . na fasza, gondoltam ezek után rátérhetünk a konkrétabb dolgokra, de csak elbúcsúzott tőlem hogy majd talzunk később . ehh, most akkor innen mit tegyek? meg kell várnom amíg üzen nekem hogy szivesen látna és akkor kell csak elmennem hozzá, avagy pár nap elteltével simán csak keressem meg és újra dumcsizzak vele? ( persze az a tervem hogy miután elvettem, akkor beteszem a partyba, mint a "hősöket" , aztán szépen "levetkőztetem" , és lesz egy jó Vlandia knight páncélom ! ) -
sakkay #670 Ha nem jól mondom javítsatok...azt hiszem a cheknél az a logika, hogy a város körüli erőforrásokat kell megnézni, pl. vas-smity, só-cserző műhely, olivabogyó-értelemszerű :))stb..a befolyó pénz meg a várostól, és a környező falvaktól, és azok épségétől függ. Ennyi. -
#669 Invectory és fent klattyansd át a civil cuccra. -
tombadillo #668 a civil cuccot nem lehet cserélni? agyonvernek a kétkezes cuccaikkal a városi banditák. -
pergus #667 Üdv! 1, Mitől függ, hogy ott vagyok -e választási lehetőségek közül, amikor egy vár v város tulajdonosáról dönt a király? Az inf. nem olyan rossz mégse vagyok a felsoroltak közt.
2, A kovácsolásnál nem enged fegyvert csinálni, mert az utolsó részegység (kardgomb? azt hiszem) nincs meg... mindent szétbontottam már, de azt nem adja ki. Mit kellene tenni? -
Doma #666 A garrison troopokat a saját partyból tudod a váradba rakni. A milita meg a vár fejelesztésével változik, illetve a királyságon belüli Policies befojásolják még.
Sajnos nem egy warband console, de ha megnyomod az entert akkor az elvileg mejelenít pár értesítést. -
sakkay #665 Köszönöm! Közben már kezdtem sejteni-de akkor igaz -
sakkay #664 A bandánál ha veszítesz nem leszel fogoly, persze ha amúgy van még embered-meg a sebesültek is megmaradnak. Én elfogadom, hogy csak 10 ember mehet-de bakker had mondjam már meg, hogy ki az a 10. Nem biztos, hogy pl a szakácsnak ott lenne a helye! :)))) -
Doma #663 A partydban levő első 10 egységet viszi be. Célszerű ide Companionokat rakni mivel azok halhatatlanok így kevesebb egységet veszítesz. Illetve a party-ban felülre rakni a legerősebb egységeidet. Hogy azok menjenek be veled. -
Hunor1 #662 Uhh köszi. És gondolom a gardent is kell utána. Bár nem biztos hogy ezekre lesz időm, mert a sereg felbomlik, a lordok hazamennek, én meg ott maradok majd az ellenség területén várva az ostromot :) -
#661 Granaryt fejleszd fel tier3-ra, mindig a queue elején legyen az építés és pár száz arannyal támogasd meg. -
Hunor1 #660 egyelőre az sem világos hogyan etessem a kastélyt, mert csak 2 "prémes" (fur) falu tartozik hozzá, és ugye ez nem város hogy legyen piac, ahová rakhatnék be kaját. gondolom a granaryt kéne építsek, és az generálna kaját ? -
Hunor1 #659 valamit kéne kezdeni hogy az értesítéseket vissza lehessen nézni, mert néha nem tudom követni őket. pl. egyszer csak kaptam egy kastélyt, minden "figyelmeztetés" nélkül :) igaz gyorsan el is veszítettem 1-2 nap alatt. mert mélyen az ellenség területén volt és nem volt időm sem fejleszteni . aztán persze összerántottam egy kis sereget (280 fövel+ 2 lord csatlakozott) és visszafoglaltam . szerencsére vissza is kaptam, sőt szavazhattam a klánomra , de így is 4-en támogattak:)) most tanulmányozhatom hogyan menedzselhetem a kastélyt. nagyon zavar hogy nem kapunk egy "constable"-t aki intézné a csapat toborzást mint a warbandban. ahogy látom csak a militia generálódik, és nem látom hogyan lehet ezt kontrollálni :( -
Hunor1 #658 nincs, sajnos . de persze erre is van már egy mod! :)))) ha azt felrakod akkor többen mennek veled, sőt ha még is levernek nem veszíted el a seregedet és kerülsz fogságba! én alkalmazom . A nexuson: Hideout Battle Max Troop Limit .
rablótanya fix -
sakkay #657 Srácok a rablóbanda felszámolásnál-éjszakai rajtaütés-van bármi lehetőségem a 10 fő összeállításában? Mert rendszeresen a leggagyibb egységeimet akiket éppen tápolok fel, és\vagy a könnyűlovasaimat küldi-gatyában :)). Nem ám a nehézgyalogot-rohadjon meg -
sakkay #656 Ráadásul ennyire sok melót beleölni a javításokba, már rég láttam. Szóval teljesen rendbe van.