1016
1585982264.jpg
Mount & Blade II: BannerLord
  • Doma #735
    Nem lehet hogy valami Kingdom Policie miatt folyamatosan napi minusz az Influenced?
  • sakkay
    VAzalus vagyok, a déli birodalomé. Konkrétan megnyertem nekik a háborút, 9 csatában győztem, de az infulencem mínusz. Lehet nem kellett volna szavazni a tartózkodomokat?
  • b-type
    A kereskedelem nagyon leszűkült, nyilván nehéz bármit is mondani mivel változnak az árak, de az hogy a lábasjószágok nem foglalnak teherpontot, az nagyon komoly előny.
    Befektetéstől függően 50-80ezer arany értékű kanyarokat lehet tenni azzal hogy összevásárolod a disznó, birka, tehén jószágokat (birka-disznó 60 alatt, tehén 260 alatt), és több száz fős nyájat 'terelgetve' kolbászolunk, megspékelve ezt 2-300 szamárral, és párszáz egyéb lóval.
    Ilyenkor a teherbírás kb. 15ezer, szóval belefér rengeteg más ami már teherbírást eszi.
    Olyan 50ezer költőpénzzel szoktam mellé járkálni és vásárolgatok páncélokat a mindenkori haszonból.
    Elvileg engem kellene üldözzön minden bandita, mivel 55 fős a kisérő csapat, ehelyett szaladnak.
    Valamit kellene kezdeni az állatokkal mert így nagyon borul a 'realizmus'...talán a legkézenfekvőbb az lenne ha minden állat századpontot lassítana.
  • Doma #732
    Ha van elég Influence pontod akkor tudsz a Kingdom ablakban Armies fülön Create Army-t választva meghívni másokat. Az uralkodót kivéve elvileg bárkit meg tudsz hívni ha van elég pontod.

Vagy klán ablakban parties fül és egy companionnak adsz pár embert és meghívhatod Armyba.

Marshall itt nem létezik mint anno Warbandben.
  • Torzonborz
    Clan lvl és vmelyik skill összessége adja a banda max méretét.
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2020.04.14. 10:44:18
  • MarkBlade
    Régiben a Leadership határozta meg hogy mennyi katona lehet a csapatodban.. ez változott akkor?
  • Torzonborz
    Ha becsatlakozol egy ostromhoz akkor nem tudsz parancsolni senkinek. Az ai meg ostoba mint a tök, mondjuk kapuhoz mindig jöttek nálam de a létráknál teljesen meghülyülnek ott hédereznek az aljánál aztán talán az egyik lépcsőn megindulnak, fent meg vágják le őket.
  • Although
    Remélhetőleg a sereg viselkedése a leadership értéktől és tacticaltól is függ. Értelemszerűen alacsony értéknél a serewg egész máshogy viselkedik, kellene viselkedjen mint magasabb értéknél. Irányíthatóság nagymértékben ettől kellene függjön.
  • sakkay
    Jaja, persze, úgy értettem. Akkor ok.
    Várkapu.. HA valakit direktbe odahívsz akkor betörik, és bemennek.
    Utoljára szerkesztette: sakkay, 2020.04.14. 08:43:52
  • __Jacek__
    Nekem eddig mindig maradt ott egy kis csapat aki beverte az ajtot, azran jott a tobbi. De biztos van amikor tul lelkesek es elmennek mind letrazni:)
  • bigbody235
    Üdv! Ha tagja vagyok egy királyságnak hogyan tudom a többi lordot hadjáratra hívni? Vagy hogy tudok nekik parancsolni itt is tudok lenni marshal?
  • Hunor1
    háát a várostromok még egyelőre elág bugosak. betörik a kaput az kossal, majd mint akik jól végezték a dolgukat elszaladnak inkább a létrákhoz és ott másznak fel... .gondolom amiatt hogy van még egy kapu amit fegyverrel kell lebontani és ehhez már hülye az AI
  • Hunor1
    nekem fönt van, de nem állítgattam rajta semmit. működik
  • Hunor1
    ha harcban állsz velük akkor nem. ha békés falvakat dúlsz fel akkor van negatív hatása.
  • sakkay
    Ha falvakat rabolok, annak nincsen káros hatása ugye? Mármint a tulajon kívül
  • sas60
    Valaki ismeri ezt a modot,Mount and Blade II BennerlordAutoblocker 1.0.6 ?A probléma az hogy nem értem hogyan kell beállítani,ha ismeri valaki, légyszi magyarázza el. Köszi.
  • sakkay
    Nekem a köcsög gyár termel 500-at Tényleg az a lényeg ennek a céhezésnek amit leírtam.
  • Hunor1
    van egy karavánom, nagyon szépen termel egyelőre +500 .induláskor csak az alap kisérők (generált, nem tudunk embereket adni mellé) voltak, de most látom már hogy majdnem 60-an vannak! :))
  • Hunor1
    menj el a várba és dekkolj ott pár napot, majd akkor teherbe esik. vagy nézheted majd hogy a lovász csinál neki ... :))
  • Torzonborz
    Persze, bármikor ki lehet lépni egy király szolgágatából.
  • Mediolanum
    Amennyiben hűséget fogadok valamelyik királyságnak, attól még később megalapíthatom a sajátomat, ugye?
  • lonvard
    Mert a házasság után döbbent rá, hogy kihez ment hozzá. :-D

Ja meg mert szőrös vagy.
  • Torzonborz
    Az enyém is a kastélyomban kötöget de szerencsére nem használhatatlan, 100as a steward skillje szóval pont jó oda governornak. Gyerek viszont még nem jött. :(
  • tombadillo
    ez a valódi középkorban sem volt ritka ...
    ismert a parádéskocsis panasza: az apám is gróf, a fiam is gróf, csak én vagyok kocsis.
  • dartonite
    Ah oke, ezt nem tudtam.Mondjuk sosem jatszom noi karaktert, es a jatekbeli feleseg is olyan hasznalhatatlan, hogy tok felesleges volt magammal cipelnem haboruzni, inkabb leraktam egy varosban.Erdekes mod ott is eleg hamar teherbe esett, anelkul hogy latogattam volna :O
  • Torzonborz
    Van női ruci. Én arra gondoltam, hogy a ajándékozok a feleségnek, hogy a relationsihp növekedjen, mert a házasság után nulla lett vele (de miért?. De ezt nem lehet ajcsiba adni neki. :(
  • tombadillo
    a boltban lehet amúgy női cuccot is venni
  • dartonite
    Annyi elonnyel mindenkepp jar, hogy olyan high tech cuccokban maszkalnak, ami egy magunkfajta kalandozonak csak alom.
    Szoval meg kell nosulni, es szepen feloltozni a ruhajaba. (nem, nincs noi vs ferfi ruha)
    En a Khuzait uralkodo lanyat vettem el, nem tudom hogy 'sima' nemes holgyek ugyanilyen profin fel vannak e oltozve, de o fel volt:)
  • tombadillo
    lehet valahol máshol látni, hogy éppen mennyi a kovácsolási stamina, vagy minden egyes esetben be kell lépni a kovácsolási menübe (kovácsműhelybe)?
  • AnuluWork #706
    A taktikai résznél a számozás nem tiszta. 1-9ig berakom az egységeket. Hány egység lehet/formáció? Mintha bugos lenne.
  • Torzonborz
    Most komolyan, mi értelme az egésznek ha más dönti el helyetted, hogy mi a jó neked? Próbáld ki, több út áll előtted, idő meg mint a tenger főleg most. :D
  • Although
    Neked is mint mindenkinek századszor. Rpgben nincs olyan melyiket válasszam, ebben sem. Ha lovas ijász értelemszerű ha északi kardozott képzelsz el értelemszerű....
  • bigbody235
    Köszönöm a kimerítő választ! Most én is erősen hezitálok hogy saját királyságom legyen vagy beálljak valamelyik király szolgálatába. Melyik királyságot érdemes választani? Vagy mi az a legmagasabb poszt amit egy király alatt el lehet érni, mondjuk ha király lányát veszem el az jár valamilyen előnnyel ? Csak mert ha tényleg ilyen buggos a játék nem nagyon látom értelmét folytatni :S
  • Hunor1
    Hali.
    kérdésem: Ha egy companion fazonnal létrehozok egy csapatot (party) , és azt mondjuk a Vlandia területén "elengedem" akkor ugye először a környéken rekrutál vlandia újoncokat. eddig ez OK.
    de valyon a nála lévő egységeket fejleszti is? (mert öldösi a lootereket) a korábbi kampányaimban nem nagyon láttam hogy fejlődnének a nála lévők. de hátha ebben a bétában már igen? Valakinek van ebben tapasztalata? köszi
    Milyen tulajdonságú embert érdemes erre a feladatra küldeni ? és talán érdemes a klánban a szerepét quartermasterre állítani ?
    Utoljára szerkesztette: Hunor1, 2020.04.12. 17:54:40
  • dartonite
    Keresel az enciklopediaban egy olyan noble-t aki female es nincs ferje.Megkeresed, elkezded neki csapni a szelet (I want to marry you, vagy valami hasonlo opcio lesz), utana pedig azt hiszem 3 charm pottyot kell kiraknod hogy 'beled zugjon'.
    Aztan visszamesz hozza par nap utan, es ha az azt koveto 2 charm pottyot is kirakod neki, akkor elmondja, hogy keresd meg a faterjat es kerd aldasat a frigyre.
    Megkeresed az oreget, adsz neki 6-7000 aranyat es tied az asszony.Beveszed a csapatba, es 4-5 havonta szul egy gyereket.Igen, ez is bugos.

Sajat kiralysagot meg nem probaltam, vazulluskent kaptam egy varost.Bar ne tettem volna, mert olyan szinten bugos a kaja a varosokban, hogy keptelenseg balanszolni. (az influence rendszer is az btw)
    Jelenleg valami -100 kaja fogy (naponta), hiaba veszem ki a garrisont, hiaba toltom ujra tobb ezer adag etellel manualisan.Ugy tunik az a varos tud prosperalni amelyiknek a kornyezo falvai buzat termelnek.Myzea balszerencseje, hogy neki egy sincs, szoval szopas az egesz.En szemely szerint nem sietnek azzal, hogy sajat kiralysagom legyen.Legalabbis amig ilyen sok a patchelni valo.
  • bigbody235
    Üdv! Hogyan kell a játékban házasodni és gyereket csinálni? Illetve tényleg igaz, hogy nem lehet saját királyságunk Early-be?
  • Hunor1
    eddig nem adott. nem adta hogy keress meg 10 embert aki ott volt abban a csatában. most ebben a bétában már adja?
  • tombadillo
    ha kihagyom a tutoriált, nem ad campámnnyküldiket? ezhogyan? szerintem ad.
  • Hunor1
    igen, a városi gangek adhatnak feladatot szerintem. tök logikus lenne. mindjárt ki is próbálom majd .
  • dartonite
    Nem.
    Roguery, tactics, charm, leadership es a trade mind non-party skill, szoval csak az szamit hogy a fokarakternek milyen szintu.
    A tobbire tudsz masokat specelni, de ezekre nem.Legalabbis a mostani build-ben igy nez ki a dolog.

Azt nem tudom, hogy az ujonnan behozott companionok alkalmasabbak e peldaul a karavan vezetesere (lattam mar magas trader skillel rendelkezo companiont az uj patchben), de felek tole, hogy nem.

Roguery fejlodik a foglyok lerakasanal, es falvak kifosztasanal is.Sot, talan a 'rival gang' kuldiknel is, de erre nem eskudnek meg.