Mount & Blade II: BannerLord
-
Ha az ember lock-olja a cuccait és _mindent_ felmarkol a mezei csaták után, ami őt illeti (a vissszafogott zsákmány már az eredeti M&B-, és Warband-ban is így működött, azzal szoktam magyarázni, hogy ahogy az szokás, a sereg és a a companion-ök is kiveszik a részüket - persze, lehet rugózni azon, hogy az érték oké, de miért nem a vezér választ először, de részletkérdés :D ), majd azt tömbösítve elpasszolja, akkor elég becsületesen lehet kaszálni, sőt; állítom, hogy a háborúk a legnyereségesebbek. Warband-del is szórakozom párhuzamosan, ott feltűnő, hogy még mindig a lovagi tornákkal és a selyemfestő üzemek szórásával tudom leginkább feltaposni magam; itt Bannerlord-ban kettő-négy nagyobb mezei összezördülés után jön be a nagy zsetta. Azóta nem is szórakozok kereskedéssel. Volt egy társam, akit kiküldtem egy karavánnal egy időre, de mióta leverték, mint a kakukkos órát, azóta őt sem állítottam vissza kereskedni, hadicsapatot vezet. High tier foglyokból (és ez alatt mondjuk ~50-70 TÉNYLEG válogatott, min. 4. szintű embereket értek) összekaphanték mondjuk, 5-6 ezret, loot-ból pedig pottyanhat 20-45 ezer, úgyhogy jó ideje váltságdíjakkal sem szórakozom, hanem a magammal hurcolt foglyokból egyrészt veszteségeket pótolok instant, másrészt influence-pontokat kaszálok azzal, hogy a saját frakció településein átnyújtom őket a dungeon-öknek (tehát nem saját birtokon dekkoltatom őket, hanem "donate prisoners").