1016
1585982264.jpg
Mount & Blade II: BannerLord
  • Timur Lenk
    Ne haragudj, Montanos, de ennél még az is jobb, ha angol marad. Olvasni is rossz.

Timur Lenk
  • Montanosz
    valaki küldjön már elmentett játékállást hogy megnézzem mennyire magyarkodik a gyakorláson tul
    [email protected]

• Hunor1
    Ja, ok csak a minusz 256 os influencét nehéz lesz így pozitívra fordítani. No és szeretek is fosztogatni, főleg a karavánokat.jó kis harcok azok, meg foglyul ejthetek jó lovasokat akiket idővel be is sorozhatok a csapatpmba

• juhaszvik
    Kint a térképen minden okés (már azon kívül, hogy pörgeti a gépet nonstop), a csata az, amivel nem bír a masina. Ráadásul ezek még csak ilyen 20v10 csaták, nem tudom mi lesz, ha már komolyabb csapatok csapnak össze, nem csak néhány paraszt verekszik össze a mezőn. Bár ami azt illeti csak az első lag a súlyos: kiadom a lerohanás parancsot, beelőzöm a parasztjaimat, szélről letrappolnék egy-két ellent, de mikor lódítom a kardot, a következő amit látok, hogy már áthaladtam rajtuk...
    Amikor megint rájuk fordulok, addigra már odaérnek az embereim, akkor meg már hagyom őket, hadd mulassanak... :)
  • juhaszvik
    A spy missionhoz egy kis segítség: a városban (piacon, kocsmában, ha ott nem, akkor bárhol máshol) kérdezgeted az embereket a kémről, addig, amíg nem lesz három infód. Ha lenyomod az Alt-ot, akkor megmutat neked több (három?) csapatot is a városban. A háromból az egyikben van a kém, de hogy melyikben, arra az infók alapján kell rájönnöd. Mindenképp párbajoznod kell, de ha rossz embert választottál, akkor mission failed.
  • zorrobomber
    A nap szaggat neked? Csatában nekem nincs gondom csak a térkép akadozik :)
  • juhaszvik
    Tegnap estére lett meg a game, és csak pár órát tudtam beletenni. Annyi már bizonyos, hogy a gépemet eszi rendesen, a legbosszantóbb, hogy általában akkor laggol a játék, amikor csatában, lerohanva az ellent be akarom vinni az első csapást. Remélem lesz némi teljesítményfix is a javítások között.
    Harc: még csak pár (5-6) 1v1 párbajban vettem részt, de simán körbe lehetett oldalazni őket, a legtöbb párbajellenfelem szégyenben, háton ejtett sebekkel távozott a túlvilágra. Nem tudom, hogy magasabb skillel bíró ellenfeleknél ez már nem fog működni, vagy szimplán az AI buta (még) hozzá?
    A napfelkelte nagyon szépen néz ki a world mapon :)
  • PrasCo
    Khuzait területeken van a legkevesebb gond a warhorse-"rekvizícióval" tapasztalataim szerint, az most valahogy nincs a fejemben, hogy sztyeppi banditák adományozzák-e a játékosnak, miután erről szúrt sebek kiváltotta belső vérzés meggyőzi őket (de azt hiszem, igen), mindenesetre a falvakban is érdemes körülnézni. Ahol ménest mutat a térkép, ott tisztes esélye van annak, hogy tenyésztenek steppe warhorse-t is.
  • Torzonborz
    Tipp2: nem csak a rabokkal lehet influence-t szerezni. Ha a várakban lévő helyőrségnek adományozol katonákat akkor azért is kapsz. Néha megesik, hogy csata után barátságos egységeket is szerezhetsz, pl sima parasztokat na ezektől így meg is lehet szabadulni.
  • sakkay
    Köszi, tényleg az volt a gond, hogy volt vagy 40 gagyi lovam. Eladtam a felét, és gyorsabb lettem..aztán vettem rendes lovakat
  • Torzonborz
    Szerintem war horse-t a sima rablóbandáktól nem lehet szerezni. Gondolom az inkább a a képzettebb ellenségektől jön. Én is szereztem párat de már meg nem tudom mondni honnét. :D
  • Ssenkradlive
    Kösz, ismerem hogyan kell utánanézni dolgoknak az interneten, de mint "régi vágású" játékos nem szeretek mindjárt a YT-hoz rohangálni ha valamin elakadok,és akkor is inkább a többi játékost kérdezem először. Nekem ez is hozzá tartozik a játék élményhez, hogy "baszakodom" egy darabig vele... :)
    Lovas bandita seregeket vertem már meg párat, war horse-t "nyomokban sem tartalmaznak". XD
    Én az előző M&B- ekben is az elején elvagyok a küldizéssel, arénaharccal, befolyás növeléssel, és amikor már kellő erőt tudok felmutatni, akkor "választok oldalt" és akkor már nincsenek olyan gondjaim mint ami neked adódott az influene-el.
    Épppen ezért én falvakat nem dúrok fel, max. zsiványtanyákat.

Akkor ezek szerint a war horse beszerzés lassan fog menni...
  • tombadillo
    sokkal szebb, de így is csak közepes, átlagos a kinézete. mondjuk gondolom azért fog még javulni, főleg a terep. a régiek is ilyenek voltak, az akkori szinten.
    szal a régi önmagához képest szebb lett, a mai átlaghoz képest olyan, mint volt.
  • AnuluWork #600
    Ahogy fejleszted a katonáidat, egyre többnek kell majd warhorse, hogy továbblépjen.
  • AnuluWork #599
    Egyébként, nem is sokkal szebb. De legalább még nem is kiforrott. :) Nem tudom min fognak változtatni. Kocsmák között alig van eltérés. A várak unalmasak, a falvak egykaptafa.
  • Although
    Sok minden nincs ami a warband tartalmazott. Bízunk benne alpha állapot miatt. Elvileg nem bonyolult beletenni a hiányzó opciókat. Tábor, skill könyvek, nyomkövetés, beszélgetés a társakkal, stb. stb. Remélem nem butítják le ezt a játékot is a tömegjátékok szintjére.
  • Zsoltee_a_bator
    Add fel inkabb. Ha a no csinal egy background checket, rogton dobni fog, nem akar az eletszinvonalabol leadni. Ha az apja is tudomast szerez a dolgokrol, meg el is tuntethet. Hany ilyet lattam mar..

Legalabb 2-3 falut szerezz, mutass valami ambiciot.

Edit:
    ja, most latom ez egy jatek forum
  • Hunor1
    elkezdtem "udvarolni" egy csajszinak . kiderült hogy ő pont a frakcióm leaderének a lánya ... sajnos még egy nyamvadt falvam sincs, gondolom így nem sok esélyem lesz nála. viszont azt figyeltem meg hogy hiába megyek a kocsmába hogy dalokat/verseket tanuljak a helyi zenésztől, ott nincs ilyen opció. ugye a warbandban náluk lehetett ezeket megtanulni, és így menni a csajszihoz időnként (amikor hív) .itt hogyan megy, elég csak dumcsizni vele?
  • Hunor1
    harcolni kell, legyőzni ellenséges csapatokat ahol van sok lovas, vagy olyan falvakat raidolni ahol eleve a lovakat "termelik" .de ezeknél is csak néhányat kapsz a warhorsok közül.
  • Hunor1
    nnna, én meg úgy jártam hogy vazallusa lettem az északi empirének. leadtam egy csomó rabot a várbörtönbe, lett is szépen vagy 30 "influence" pontom. hurrá, gyerünk falvakat raidolni(ellenségét) erre egy falu és egy karaván kifosztása után azonnal -256 lett !! :(((( nabasszameg, ez mikor tűnik el?! nálatok ?
  • Hunor1
    szerintem nézz meg ilyenkor yuotube videókat erről. én is úgy szoktam. minden misszióról van fenn videó. be kell írni a videó oldal keresőjébe a játék címe után a misszió címét és kidob többet is.
  • sakkay
    Nagyon köszi. A lentebb említett pihenés csak a kovácsolásnál kell?
  • Ssenkradlive
    És azt ki tudja hogy hol lehet sok war horse-ot venni ?
    A t*k*m kivan vele hogy mindenhol max. egyet kapok vagy annyit se, bezzeg amikor még nem volt rá lóvém akkor láttam mindenhol...XD
    Kezdene összeálni a jó kis lándzsás nehézlovas + lovasíjász "ultimate problémamegoldó" csapatom, de kéne' hozzá vagy két tucatnyi harci ló még mindíg, de ilyen ütemben beleőszülök mire meglesz...
    A másik: ilyen "kémkeresős" feladatot csinált már valaki ? Addig megvan hogy a kocsmában infókat szerzek a "köznéptől", de annyira általános infót adnak hogy kb. még mindíg a lakók fele lehet a kém.
    Asszongyák' keressek egy nem kopasz kardos faszit valamelyik banda környékén. Hát kössz...Elb@sztam több órát a városban, "végigzaklattam" a teljes lakosságot, azután kihívtam valami faszit párbajra mer' azt hittem az a kém, aztán mikor kinyírtam a criminalom felment 10-re, meg "mission failed"...XD
    Jó volna tudni hogy mit b@szok el, mert eddig ezt az egy féle küldit bukom, a többire mindre rájöttem, és idegesít...XD

• PrasCo
    Vidd rá az egeret a karaktered képére a bal alsó sarokban. Ott látod "smithy stamina" alatt. Ill. ne felejtsd el, hogy a companion-ök is tudnak kovácsolni.

@hapi: A "herd"-be még beleszólhatnak a haszonállatok is, sertések, marhák, kecskék, ilyesmik.
  • tombadillo
    csak azt nem tudom, hol látszik, hogy mennyire vagyok fitt
  • tombadillo
    ja megvan
  • tombadillo
    azt hogyan?
  • Master91
    Pihenned kell
  • tombadillo
    az megvan, hogy kovácsolni próbálok, és vagy engedi vagy nem? szal függetlenül attól, hogy van-e cucc hozzá vagy nincs, mondjuk a szétszedés egyszer szürke, egyszer meg sárga. gondoltam, hogy talán csak nappal (munkaidő?) enged dolgozni, de ha kivárok, akkor enged mondjuk 2 cselekvést, aztán megint nem engedi. nem jövök reá a nyitjára.
  • hapi
    Ezek szerint van hátas ló, meg van málhás. Onnan látszik melyik melyik, hogy a málhás 100-at ad az osszsulyhoz a hátas talán 20-at. De kint látszik hogy (footman on horse +0.6) valami bónuszt ad a mozgáshoz, ha jó lovat vettél. Nekem most már olyat ír hogy (herd -0.3) valószínűleg túlzásba vittem a lovasarlast és nyájként már hátráltat.
  • MarkBlade
    Nem szokott nekem ilyen problémám lenni. Nem tudom mi lehet vele.. ? Amúgy mivel nem denuvós és rétegjáték egy hónapon belül ahogy a hiszti lecseng leesik az ára.
  • sakkay
    Számít a ló fajtája? Nekem is több van mint ember, mégsem m,egy 5 fölé..Addig ment csak amíg 20 körül voltunk. Most hiába 40 a sereg limitem mégis ez van..
  • sakkay
    Ok köszi!
  • sakkay
    Hogyan lehet kiválasztani melyik 10 egységet vigyem mondjuk egy hegyi banda ellen? Bocs az esetleg láma kérdésekért-de életemben nem játszottam ezzel a sorozattal :)
  • hapi
    Az elején elkísértem egy karavant egészen keletre ment, idegeskedtem is aztán...
    - steppe lovakat vettem 100 arany körül amitől felgyorsultak a gyalogosok is, mostmár több van belőle mint gyalogos.
    - itt be lehet sorozni lovasokat is. 200 arany és van lovassagod a játék elején.
    - 40. Nap a kampányban és 7.3 a sebességem.
    - mindenkit utolerek, és mindenhová odaérek.
  • hapi
    Épp azt írja hogy a terhelésed kapacitáson belül van. Ha több súly van nálad többet büntet.
  • tombadillo
    ja. a fene egye meg. tegnap próbáltam, de nem engedte meg, miután már minden kártyaadatot beírtam. most reménykedek, hogy tényleg hiba volt, és nem vettem meg mégegyszer.
  • MarkBlade
    33 euro cd key en.
  • Hunor1
    valakinek sikerült már műhelyt venni? mennyire profitál? csak mert 14K.ba kerül venni egyet. a másik: karavánnal hogy jön a pénz? megéri "építeni" ?
  • tombadillo
    hát, nekem már késő