1016
1585982264.jpg
Mount & Blade II: BannerLord
  • nordan

Utoljára szerkesztette: nordan, 2020.04.03. 11:56:12
  • Montanosz
    skidrow oldalán példa
  • Torzonborz
    Ja ugyan ezt csináltam én is, tegnap vettem meg és a tört mentéssel simán ment. :D
    Akinek van accountja gmg-n az ott nézze meg, én 35 ájróért zsákoltam be.
  • fazerus
    Tört merre van..? pls.. :D
  • b-type
    igen, nem jött meg a fizum- leszedtem a tört verziót, megjött a fizum-ma megvettem a játékot és gond nélkül futatja a törtben használt mentéseket.
  • zorrobomber
  • Hunor1
    csak most próbáltam ki a kovácsműhelyt. érdemes a lootolt fegyókat nem eladni hanem alapanyagokra "szétbontani" a smelt opciónál. majd az acél, vasat jobban el lehet adni, vagy ha elég lesz akkor belőlük új fegyvert kovácsolni :)
  • Hunor1
    állítólag igen
  • saabo89
    Frissítések kompatibilisek a save file-al?
  • Although
    Ami nagyon nagyon hiányzik az a tábor meg olvasás, skill könyvek. Ez van.
  • Although
    A vihető súlyra figyelj. Nézd meg hogy éri meg neked. Én volt úgy gyalogoltam napokat +100 kilóval, hogy lehetőleg ne kapjon el egy nagyobb horda. Sikerült. De rizikós.
  • Hunor1
    ja ok, azt nem tudtam hogy több ló legyen mint emberem... szóval ha van egy 30 fős csapatom, akkor legyen vagy 40 lovam?
  • Although
    Elégé feltűnő a súly sokkal jobban nyom a latban mint a WB-ben. 30 kiló az alap cucc kb amit vinni tudsz rakomány már 100 feletti. Tehát kell a ló vagy pár gyalog akkor 150 . Kell matekozni.
    Piros gyorsan ha több 1 kiló még nem gond de +30 az már belassít.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2020.04.02. 21:45:03
  • dartonite
    Rakd tele az inventoryt sumpter horse-okkal, azok 50g alatt megvehetoek, erdemes olyan falvakat keresgelni amik mellett lo ikon van, azok tenyesztik ugy tunik.
    Ha a lovak szama nagyobb mint a katonak szama akkor joval gyorsabb a terkepen valo boklaszas.

Csinalhatsz csak lovas sereget is de az koltsegesebb mulatsag.
    Cheat-rol nem tudok, de engem soha nem is erdekelt hogy utanajarjak.
  • b-type
    :))
    ne már.., ha lassú vagy, inkább változtass valamin, lehet le vagy terhelve, vagy lassú a csapat (ló). amelyik meg túl gyors azt hagyd a fenébe had szaladjanak. :)
  • Hunor1
    a steames verzióban nem működnek a cheatek. nekem csak a ctrl+bal klikk kéne a teleporthoz. akkor nem kéne napokig üldöznöm a lootereket akik úgy szaladnak mint a nyúl, a kajám kifogy közben míg üldözöm őket, a fél mapot átlovaglom utánuk stb. hiába írtam át a config filében az enable cheatet egyesre, nem csinál semmit:(((( valakinek megy ?
  • nordan
  • Hunor1
    Apropos, az üzeneteket vissza lehet valahol nézni mint a wb~ban? Sokszor olyan gyorsan eltűnnek, hogy nincs időm elolvasni, és igy elvesznek fontos tudnivalók
  • Although
    Alfa verziónál fogalmam sincs :)
  • zorrobomber
    Valahol korábban beraktam videót a harcról, ott látszik hogy eléggé rendben van. Mondjuk a Warband-ben nem tapasztaltam olyat, hogy átütöttek a pajzs felett, ez itt tudatos?
  • PrasCo
    Van, sőt, ezúttal a játék a bal alsó logoknál egy lila "Chamber blocked" felirattal jegyzi is.
  • Although
    Ránéztem akció rpg. Ebben inkább a statok számítanak még a sebességed is a statoktól függ abból számolja.
    Tehát ez a játék a szintezésről szól, kereskedelemről, építésről a harc csak egy elem. Elégé központi, de a többi elem is számít.
    lv30 inkább lv40 amikor már jónak számítasz
    Utoljára szerkesztette: Although, 2020.04.02. 14:08:16
  • nordan
    a mordhau rendszerét átvehették volna....ami ebben van kombat az 10 évvel ezelőtti elég gagyi technika
  • b-type
    szerintem, eddig:
    Sokkal jobb a kereskedés mint az elöző részben, miután kereskedtél az adott portékával, jegyzi az árat, és ha ráviszed a kurzort, akkor kiírja hol mennyiért tudod eladni...remek.
    Ami nálam bejövősnek tűnik az az hogy veszel lovakat, azzal nagyon megnő az áruszállítási kapacitásod, és veszel...banditázol, eladsz.. úgymond tapasztalatot gyűjtesz, de valójában a játék memorizálja az árakat, és akkor gyááá, és most vasércet szállítok spec.

..nagyon tetszenek a nyomozós, meg konfliktusos küldik...persze gondolom mint az első részben ezek varázsukat vesztik a játékban töltött idővel, de most remek. :) ..már már azt hittem megoldom a nagy dumámmal, aztán mindenki meghalt :))
  • Although
    Itt egy másik videoval.
    Chamber block
  • nearo
    Chamber block:
    Kicsit rejtett dolog a játékban, dióhéjban arról van szó, hogy a támadásoddal is háríthatod az ütéseket. Kicsit bővebben kifejtve amikor előkészíted a támadást, azaz hátrafelé lendíted a fegyvert, az történik, hogy ezzel a mozdulattal félre tudod ütni az ellefél azonos irányból érkező támadását (a felfelé lendítés a szúrásokat is hárítja). Precíz időzítés kell hozzá, hogy akkor lendítsd hátrafelé a fegyvert, amikor a másik támad, viszont nagy előnye, hogy a támadás végigmegy, azaz nagyon kevés ideje marad az ellenfélnek reagálni. Másik előnye, hogy azokkal fegyverekkel is működik, amikkel normálisan nem lehet blokkolni, sőt a couched lance-t is lehet hárítani így, de ahhoz már tényleg tökéletes időzítés kell.
    Eleinte amikor még nem tudtam mi ez, és azt láttam, hogy nincs látványos védekező mozdulat az ellenféltől, mégis én szívom meg, akkor olyan elméleteket állítottam fel, hogy biztos egyszerre ütöttünk, és nekem kisebb az erőm, vagy power strikeom, vagy proficiency, vagy ilyesmi, de később megtudtam, hogy semmi köze ezekhez, csak a gép egy olyan védekezést használ, ami nincs igazán reklámozva sehol.
    Az első játékban még nem volt ilyen, a warband hozta be. Azt nem tudom, hogy bannerlordban is van e, szerintem visszalépés lenne kivenni.
    M&B wiki a chamber blockról
  • drop
    kocsmába beszélj emberekkel elmondja rokona hová mit vitt és menyit nyert
  • AnuluWork #506
    Nem tetszik a mostani?
  • Torzonborz
    Ugye nem fix árak vannak? :D Azért 2020ban elvárható, hogy dinamikus economy legyen.

Más: van valami publikus roadmap amin lehet látni mi is jöhet még a kiadásig?

Megint más: valaki nem akar egy normális bannert betenni ide? :)
  • Hunor1
    Öööööö...mi is az a chamber block ? Mit kell nyomni hozzá ? Másik: ha valaki tudna jó kereskexelmi tippet adni az jó lenne. Pl. Melyik városban olcsó valami, és melyikben veszik meg nó drágán. ( mint a warbandban pl. A sót vettem jeruzsálem körül.és eladtam rómában. Ok mpdos térképen)
  • zorrobomber
    Köszi a tippet, soha nem hallottam a chamber block-ról. Pedig még klánban is voltam pár hetet Napoleonic Wars-ban. Mondjuk többet közt ezért is léptem ki mert csak cseszegettek azzal hogy szar vagyok a melee-ben :) Lehet nem volt jó ötlet ott elkezdeni gyakorolni a manual block-ot, de mivel ott ugye line battle van lőfegyverekkel, gondoltam nem ezen van a hangsúly.
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.04.02. 09:12:03
  • Although
    Neked grat :) Az 5 győzelem az egy körben most ott tartok majdnem megnyertem egy kört :)
  • Hunor1
    a sea riders hideoutok gondolom random jelennek meg ugye? csak mert néztem ilyen "hogyan szerezzünk gyorsan pénzt ?" jellegű videókat, és abban a srác mutatja hogy hol van 2 hidout amit rendszeresen lehet fosztogatni, jó lootokat bezsebelni. na én is megyek a videóban látott helyre, de egy tábort sem találtam.. :((
  • Hunor1
    gratulálok! nekem sehogy sem megy:(( a 2. v a 3. körben mindig lever valami sokkal magasabb karakter .
  • nearo
    Az a jó abban ha megtanulsz autoblock nélkül játszani, hogy utána már csak egy apró lépés megszokni a chamber block használatát, ami sokkal jobb, mint a sima block :) pár hete szedtem elő warbandet, és halál büszke voltam magamra tutorialban, hogy milyen simán elpüföltem chamber blockal az edzőket :D aztán persze rendes játék közben voltak már problémák, de na...
    Tény egyébként, az auto blockról átállni manuálisra nem egyszerű. Még az első m&b-t autoval nyomtam végig, aztán annak hírére, hogy majd warbandben multiban úgyis manuális lesz mindig, elkezdtem azt gyakorolgatni, és hát... izé, kurvanehéz volt, én is úgy voltam vele, hogy ezt lehetetlen megszokni. Azóta már egész tűrhetően megy, bár a fentről és balról érkező ütéseket még mindig képes vagyok összekeverni, és a feintet is rendre bekajálom (azt még pajzzsal is néha), de már elhiszem, hogy lehet így is játszani :)
  • Voltan
    A fene tudja, de nekem is feltűnt, ott is elég sokat harcoltam, és csak éles csatában fejlődik a karakter.
  • zorrobomber
    Lehet csak bug.
  • Although
    Oké az nem vicces arénában nem fejlődik a kari. Nem kap xp-t úgy néz ki.
  • Although
    Már volt 5 győzelmem is arénában. lv1-ként már több vagyok.
    Ez a banda tőlem kapja a likeot. Figyelem a Guilds 3-at is, az se rossz de sokkal több idő volt elérni ezt a szintet, nekik alfaként.
    Hihetetlen egy török banda, és mégis igaz :)
    Utoljára szerkesztette: Although, 2020.04.01. 20:30:11
  • Although
    Azt tudom mondani sokkal inkább rp lett :)
    Ha nyilas vagy eh spoiler egyedül is :) ló+nyíl.
    Annyira annyira jó :) Nekem nekünk akik nem Call of Dutyt vártak :)