1016
Mount & Blade II: BannerLord
-
Although #655 Oké sok minden hiányzik belőle. Az látszik törökök és nem törték össze magukat évek során vagy másodállásban csinálták.
Viszont early acceshez képest egész jó.
Nem túl acélos géppel is elfut egész jól akár 1000-re állítva is.
Igen valóban lehet nem most kellett volna megvenni. De van jó oldala is mindenki aki akar valamit írhatja a forumukba.
Azt meglátjuk mit tesznek bele. -
juhaszvik #654 De pont, hogy semmit nem tesz hozzá a játékhoz. Az nem szerepjáték, hogy odalovagolok az ugyanolyan falu ugyanolyan házának falához, és elkérem ugyanazt a küldetést sokadszor. Nyilván, ha van a játék szempontjából valami funkciója (harcolni, nyomozni kell, nem csak dumálni), akkor rendben, de csak azért, hogy elmondja mit akar (egy szövegdobozban), ahhoz nem igazán van értelme ki-be töltögetni. -
#653 szerintem, de csak találgatok, ez később került bele..alapból olyanra tervezték hogy be kelljen menni a településre és meg kelljen keresni az adott helyet vagy embert mert ez közelebb visz a hangulathoz...persze ehhez még elég sok részletet bele kell tenni, de hát idő mint a tenger az első részből kiindulva. Ahhoz hogy ne használjuk túl szépek díszletnek a belső térképek.
Ezek a fontosabb karakterképekkel való működés inkbb az ami utólag berakottnak tűnik, mivel valaki kifogásolhatta hogy a nagy közönség nem vevő a lassú játákmenetre, és így lett egy hibrid. Ami tényleg kicsit se ilyen se olyan.
Én még mindig nem tudnám kifogásolni, mert sem felgyorsítani sem lelassítani nem szeretném a játékmenetet, most elég jó. Viszont tud laposodni azért a játék, sok részlet kell még bele.
Utoljára szerkesztette: b-type, 2020.04.08. 18:18:13 -
hapi #652 Ott van a spy hunt küldetés be kell menned a városba és beszélgetned az emberekkel, mind mond valamit pl. Szakállas a kém, van kardja, kopasz. Így megtalálod és kihivod párbajra. Ilyenből gondolom sok lesz később.
Ja tolvaj céget is ott találtam meg. Sok lehetőséget rejt a város majd modderek kihasználják -
#651 Mert valaki pl szerepjátszani akar, így alap nála, hogy mindent személyesen intéz el, nem pedig menüből, kutyafuttában. -
sakkay #650 Melyik a legjobb íjjász, és melyik a legjobb gyalogos? Tudom nem fekete-fehér, de olyasmire gondolok, hogy-szerintem-a legjobb lovasíjász a sztyeppei népeké..és akkor így a többit
Köszönöm. -
#649 És mivel lehet simán barangolni a falvakban, így igazából benne maradna a lehetőség akkor is ha kintről meg lehetne oldani mindent. Mivel mindenkinek egyértelmű, így simán lehet hogy beleteszik idővel. Hol van lehetőség amúgy hivatalos visszajelzéseket adni? -
juhaszvik #648 Így nekem csak azt az érzetet adja, mintha azt akarnák mondani a készítők, hogy "basszus nézzétek már, csináltunk szép városokat és falvakat, gyertek és nézzétek, mert tök jó".
Ami tényleg szép (viszonylag), de már a harmadik küldetésnél unalmas, mivel a párbeszéd lefolytatásában nincs funkciója a látványnak, innentől kezdve csak időrablás az egész. -
#647 Első dolog volt ami nekem is eszembe jutott mikor megláttam a város menüben a fejeket. Tök jó ötlet, de érthetetlen hogy miért nem lehetett a quest elfogadást is oda tenni, és az egyéb beszélgetéseket is. Ráadásul elég statikusan néznek a térképen is, tök mindegy hogy csak egy statikus fejet látok, vagy egy animáltat, ami nem mozog :) -
juhaszvik #646 Köszi az infót, "Fast Dialogue" a mod neve. Eszembe sem jutott, hogy már itt tart a probléma megoldása :)
Este kipróbálom. -
#645 K. jól néz ki. Ezt kipróbálom. A pajzsokkal tele a hócipőm. Baromi hülyén néznek ki néha rajtuk a zászlóink. -
#644 Pont ott álltam. Először azt hittem vmi cheatet nyomtam be valamilyen billentyűkombóra, de ezek szerint nem. Az áruk elég borzasztó volt. -
hapi #643 Van rá mod, valami fast talking a neve. -
#642 "Miért kell egy csilivili faluba/városba betölteni a játékot, csak hogy két mondatot válthassak a questet adó emberekkel? Miért nem lehet ezt a kinti menüből elintézni? Gondolom, akinek villámgyors a gépe, azt ez nem zavarja, de én elég sokat vagyok a töltőképernyőn. :("
Na, ezt abszolút adom, ez tényleg marhaság.
-
Ssenkradlive #640 Én is élveztem, de a játék előrehaladtával egyre többször "szálltak el" mentéseim bugos küldetések miatt, bár igen erős és jól karbantartott gépem van egyre többet szaggatott, plusz szerintem a jelenlegi "fejlődési fa" kissé átgondolatlan, hiányoznak még játékelemek, és nem csak szerintem ahogyan olvasom a hivatalos fórumot...
Ne érts félre nagyon vártam már a megjelenést, de én pont az a fajta játékos vagyok, aki nem szereti az "early accest". Nem szoktam őket "bántani" akkor sem ha érdekelnek. Van türelmem várni, ráadásul van pár új vagy nemrég megjelent game ami szintúgy érdekel és azok már készen vannak.
Ennyi csak, néhány hónap múlva egy jobb játékhoz térek vissza, amit ráadásként addigra jobbnál jobb mod-okkal személyre is szabhatok, az élmény is nagyobb lesz mint most. ;)
-
juhaszvik #639 Nekem lenne párötletem, hogy mit csinálnék másként a játékban:
- leszállni a lóról: nem tetszik ez a nézzünk lefelé, és úgy nyomjuk meg az F-t. Gondolom azért kell így csinálni, hogy tudjunk lóról is beszélgetni, de ez így elég bosszantó. Helyette lehetne mondjuk egy másik gomb, amit bármikor megnyomhatok.
- miért van szükség a tárgyaknak a 3D-s modelljére? Van annak bármilyen funkciója, hogy körbe lehet forgatni a tárgyakat a menüben? Eléggé lassítja egyébként a játékot, amikor új tárgyakat tölt be a menüben.
- Miért kell egy csilivili faluba/városba betölteni a játékot, csak hogy két mondatot válthassak a questet adó emberekkel? Miért nem lehet ezt a kinti menüből elintézni? Gondolom, akinek villámgyors a gépe, azt ez nem zavarja, de én elég sokat vagyok a töltőképernyőn. :( -
Hunor1 #638 te tudod, én élvezem minden percét! :)) -
Ssenkradlive #637 Na én a mai nappal félreteszem a játékot minimum két-három hónapra, mert egyre több bugba futok bele. :). Jó volt megint M&B- ezni, egyáltalán nem bántam meg az elővételt, de ez a játék még nincs kész. Optimalizálatlan, instabil, bugos, és egynéhány játékelemében, fejlődési rendszerében átgondolatlan, kiforratlan.
Biztos vagyok benne hogy jó game lesz belőle egy fél éven belül, ha máshogyan nem, egy kis Mod DB-s, és Nexus-os segítséggel, de addig játszom inkább olyan játékokkal, amelyek már elkészültek. ;)
-
#636 Jah ha piacon beszélsz traderekkel meg crafterekkel akkor ott már látszódnak az igazán jó cuccok. Elég jó áruk van :D -
Hunor1 #635 aha, csak én nem látom őket, gondolom az alacsony szintem miatt. (lv.9)
Utoljára szerkesztette: Hunor1, 2020.04.07. 19:54:38 -
#634 12-es. Semmi extra, "Southern Robe over Mail", egy aszeráj úriember volt kedves átnyújtani némi erőszakos ráhatást követően. Úgy tűnik viszont, hogy 1.06-on már valóban (legalább részben) áll, hogy feloldottak egy rakás terméket a piacokon, mert hasonlóan jó páncélokat láttam már a Trade ablakban is, pl. high tier birodalmi cuccokat; a ló is így kapott egy fél-katafrakt páncélzatot. Semmi extra nem kellett hozzá, leszámítva vagy 40-50k dénárt.
Jut eszembe, a sisak pedig szimpla tournament prize.
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2020.04.07. 18:21:10 -
Hunor1 #633 Nagyon fasza, de honnan van ilyen páncélod ? Hányas a szinted ? -
#632 Elfelejtettem leméretezni a képet, de mindegy, most már nem szarakodok vele.
EZZEL a szerkesztővel elkészítettem egy, történelmi magyar zászló által inspirált zászlót/címert.
Ha szeretnéd használni, nyisd meg a zászló-szerkesztőt a játékban (vagy a karakterkreálás során, vagy már meglévő karakternél a világtérképen nyomj egy 'B'-t), és Ctrl-V-vel simán csak illeszd be a következő kódot. Nincs semmilyen beviteli mező, egyszerűen a "zászlós ablakban" nyomj egy Ctrl+V-t.
11.142.142.1836.1836.768.788.1.0.-30.419.140.116.378.234.779.736.0.0.0.419.140.116.250.227.779.555.0.0.0.505.142.116.287.99.783.670.0.0.0.505.142.116.284.430.779.962.0.0.0.505.140.116.47.427.779.764.0.0.0.503.2.116.416.690.634.1384.1.0.0.503.2.116.416.690.924.1384.1.0.0.503.2.116.416.654.779.1297.1.0.0.340.144.116.191.207.779.944.1.0.0
Ha nagyon purista volnál és letakarítanád a koronát:
11.142.142.1836.1836.768.788.1.0.-30.419.140.116.378.234.779.736.0.0.0.419.140.116.250.227.779.555.0.0.0.505.142.116.287.99.783.670.0.0.0.505.142.116.284.430.779.962.0.0.0.505.140.116.47.427.779.764.0.0.0.503.2.116.416.690.634.1384.1.0.0.503.2.116.416.690.924.1384.1.0.0.503.2.116.416.654.779.1297.1.0.0
A pajzsokon nincs tökéletesen középen, de ez van - vagy a címerek lennének elcsúszva pl. a klán-képernyőn és a nagytérképen a települések mellett, vagy a pajzsokon. -
#631 Remélem ezt a sok furcsa működést jelentitek a fejlesztők felé, javítás céljából :) -
juhaszvik #630 Az mondjuk nem tudom mennyire jó ötlet, hogy valaki akkor fejleszt magyarítást, amikor még EA-ban van egy játék. Mármint még vagy egy év, mire ténylegesen kiadják a játékot, addig gondolom jó pár változtatás lesz. Emlékszem, hogy a morrohun-os csapat mekkorát szívott, amikor egy update után megváltoztatták a nyelvi fájlok szerkezetét(?) a pillars of eternityben, és hetekig (hónapokig?) tartott, mire ezt megoldották.
Persze másrészről, ha működik, és sikerül lefordítani, akkor kiadáskor már lehet is használni, ami viszont egy nagyon pozitív dolog.
Viszont: azt a képet én nem töltöttem volna fel. Tényleg ijesztő. Mondanám, hogy google translate, de a gt ennél jobban fordít. -
#629 - Tudja valaki, hogy a trade rumor mitől függ, hogy megjelenik-e vagy sem egy árunál? (én úgy érzékeltem, hogy mind a skilltől, mind a tényleges párbeszédektől független)
Küldizz a Marketleader (vagy mi a neve, piacos góré)-nek. Ha kettő van, akkor annnak amelyik erősebb.
10-15-ös cimbi skálán már adja az infókat (én ezt vettem észre)
- Milyen renown értéktől érdemes megróbálni csatlakozni? Amíg nem érem el az ötvenet, addig ne is próbálkozzam?
2-es szintű klánod kell hogy legyen, addig csak zsoldoskodhatsz adott királyságnak (?) -
juhaszvik #628 (nem került elő egy korábbi kommentem, ezért zanzásítva még egyszer a nagyon kevés játék után megfogalmazódott kérdéseim):
- Tudja valaki, hogy a trade rumor mitől függ, hogy megjelenik-e vagy sem egy árunál? (én úgy érzékeltem, hogy mind a skilltől, mind a tényleges párbeszédektől független)
- Milyen renown értéktől érdemes megróbálni csatlakozni? Amíg nem érem el az ötvenet, addig ne is próbálkozzam?
Továbbá értekeztem még arról, hogy kezdő karakterként jókat lehet lootolni olyan hideoutokban, amiben laknak rendesen. Én rögtön egy 6v18 támadást intéztem a tutorial hideout ellen, amibe rögtön beköltözött 18 zsivány, és 2000-3000 arany értékben találtam felszerelést. A hideout egyébként azért jó, mert csőszerű, és kábé egyenként kell leküzdeni az ellent, így 3-4-szer akkora ellenfelet is veszteség nélkül le lehet verni (főleg ha elől megyek egy pajzzsal).
Illetve még mindig nem találtam legyőzőre párbajban. Simán eloldalazva mindenkit oldalba/hátba verek, még a nulla skilles kereskedő karakteremmel is. (ez nem felvágás, inkább kritika) -
Hunor1 #627 Még csak lv9 es vagyok (3x kezdtem új karakterrel). Gondolom ezért nem tudok a shopba jobb páncélokat venni? Zsákmányolni sem enged sajnos jobbakat :( -
Hunor1 #625 Hali, olvastam olyat isbogy van gyerek de baszik felnőni , vagy valakinek már 14 kölke van... -
juhaszvik #624 Azt tudja valaki, hogy mi az időléptéke a játéknak, illetve van-e valamilyen dátumlimit, ameddig fut a játék? Játszottam kicsit korábbi részekkel is, de addig nem jutottam, hogy ez kiderüljön.
Igazából csak azért kérdezem, mert elvileg lehet benne gyereket csinálni, aki aztán felnő, és átveszi a helyünket (pontosabban mi az ő irányítását). De feltételezem, hogy a gyereket nem 90 játéknap, amíg kihordják, illetve nem 16-18 játékév, mire felnő. Vagy igen?
(és az is érdekelne, hogy hová tűnt az előző kommentem ) -
#623 True. Be is szoptam. Kicsit Egy kis kiruccanásos török fürdős történet volt, nem volt elég big bajsza. :D -
#622 Lehet. 30+ osak felett szokott lenni 1-2. -
#621 azért kéne egy mentett állás mert lehet magyarítani de az ékezetek miatt csak a török lokalizáciot, és meg akartam nézni hogy későbbi játék menetben kidob-e a játékbol -
#620 Azért na, meg izé. Oké, hogy korai fázis, meg sok mindent átmentettek látszólag az előző részből meg mittomén de ha egy városban kardot rántok és elkezdem csépelni az őrt akkor verjenek már agyon, minimum. Ne nézzen már levegőnek és menjen tovább mintha mi sem történt volna. :D
Vannak érdekességek na. -
tombadillo #619 aha. úgy néz ki, hogy a korábbiból kell indítani de az első mentés után már a frissített verzióba menti. -
tombadillo #618 az lehet, hogy minden frissítéskor újra kell kezdeni, vagy játszhatod frissítések nélkül? -
tombadillo #617 ez valami korai magyarítás, honnan lehet szerezni? -
Ssenkradlive #616 És olyan már volt másnál is, hogy ha véletlenül egy településen több megoldandó mission van, akkor azokat csak bizonyos sorrendben engedi megcsinálni különben "kicrashel" a game az asztalra ?
Nekem már harmadjára van ilyen, az egyiknél már a mentést sem lehetett visszatölteni...
Valamint a Companion fülön a klánom tagjainak hiába állítom át a taktikát lovasra, az első városlátogatás után visszaállítja gyalogosra őket, és ha elfelejtem megint " lóra rakni" őket, akkor a következő csatában gyalogosként kezdenek...XD
De csak a companion tagok, síma egységek nem felejtik el a tactics-t... -
Ssenkradlive #615 Hát ez no comment...
Ez így játszhatatlan lenne számomra.
Most azon felül hogy az oktatásnál még csak vicces, de pl. egy feladat leírásánál már teljesen félrevezető is ez a "fordítás", (vagy micsoda ez...)
egyszerűen még a szemem is bántja... -
Hunor1 #614 de neki valami orosznyelvű virágbolti a verziója... :)