9874
A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
-
millerius #1523 Az az igazság, hogy erre még kis összegben se fogadnék. De más a véleményem/feltételezésem és más a bizonyosság, ami most nincs meg. -
Solt #1522 Nagy összegben ne fogadj arra, hogy nincs a társaságban olyan, aki pénzt kap azért, hogy "fórumozzon"! ;) -
millerius #1521 Mert úgy tudom, ide mindenki ingyen írogat (legalábbis nekem még nem jött innen átutalás), az a másik két embertípus meg ilyesmit nemigen szokott még tévedésből se elkövetni. De ha valaki bemutatkozva közli magáról hogy mégis, akkor hajlandó leszek tévedésemet elismerve, fejemre hamut szórva bocsánatot kérni tőle. -
#1520 " nem vagyunk se politikusok se sajtómunkások"
Honnan tudod? -
millerius #1519 Ne hamukázzunk, ne kenjük el a lényeget, nem vagyunk se politikusok se sajtómunkások. Ha nem igaz, amit valaki leírt vagy mondott, akkor vagy TÉVEDETT (előfordulhat, nem isten hanem ember), vagy HAZUDOTT (ez is előfordulhat, ha elég aljanép valaki). Csúsztatás a jéghokiban meg sok más egyéb területen van, de nem a hírközlésben szerintem. -
#1518 Igen. Ezért is az a címe a cikknek, hogy a republikánus szavazók szerint. Bár én azt sem hinném, hogy a demokrata oldalon is mindenki egyöntetűen egyetértene Obama külpolitikájával (pl az ukrán fegyver szállítással az elnök kifejezetten nem ért egyet annak ellenére, hogy a demokrata szenátorok is megszavazták) és fordítva.
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2015.03.30. 15:47:38 -
#1517 Namost őket soksok évtizeden át a nagy vörös veszedelemmel ijesztegették és fojtogatták őket saját államukban és gestapo módszerekkel intéztek el mindenkit erre hivatkozva (hiszen ki tudja bizonyítani, hogy nem kámmunista ügynök). Az hogy ezekután az idősek még mindig veszélyesnek látják az orosz medvét, nem csoda. Sőt. Inkább az a csoda, hogy csak ennyien aggódnak. -
Papichulo #1516 "The poll showed 34 percent of Republicans ranked Obama as an imminent threat, ahead of Putin (25 percent)[...]"
Valasztasi ev jon, nyilvan, hogy mindenki a masik politikai erot tekinti a legnagyobb ellenfelnek es ezt probalja sulykolni a valasztoiba is, ez a magyar politikai eletben is hasonloan zajlana. Ezt kesobb ala is tamasztjak a cikkben: "Twenty-seven percent of Republicans saw the Democratic Party as an imminent threat to the United States, and 22 percent of Democrats deemed Republicans to be an imminent threat."
Az, hogy a kulpolitikaval hiresen keveset foglalkozo amerikaiak 25%-a veszelynek latja Putint, az mar aggasztonak tekintheto az oroszok szamara. -
#1515 "Szerinted." LOL
A Bloomberg és a többi is? -
#1514 A republikánus szavazók szerint Obama nagyobb veszélyt jelent mint Putyin -
hiper fizikus #1513 Szerintem csak csúsztat a webforrás. -
#1512 Érdekes: http://www.hidfo.net.ru/2015/03/25/obama-nem-hajlando-talalkozni-nato-fotitkaraval -
Renegade #1511 Egyik oldalhoz sem csatlakozva, leirom en mit tapasztalok, nagyon keves interakciom van helyiekkel, szoval ennek fenyeben lehet ra hummogni:
A Svajc koruli nepek altalaban Svajcban meloznak, ok oda mennek, adja magat, mert nem kell nyelvet tanulni, esetleg angolt es hat vegtelen penz, orok elet, ingyen loszer. Franciaknal most nem olyan jo a helyzet, nap mint nap latok autoszerelo muhelyek kornyeken szinesborueket, felteszem eseti munkat akarnak. Illetve valoban sok kozottuk a munkanelkuli, bar ezt csak abbol gondolom, hogy a negyedeikben sokan bandaznak nappal a nagy hazak toveben. Svajcban egy francia programozoval beszelgettem valamennyit, o atkoltozott, hogy joletet biztositson a csaladjanak (gondolom nekik nem mindegy, hogy 1 vagy 2+ millat visz haza havonta). IT-Mobil szektor igazi olvassztotegely, Svajci NSN-ben a mernokok lengyelek, olaszok, bulgarok voltak, a fonokuk egy roman srac, egy azaz egy svajci volt kozottuk. Elnezve a francia levlistat, az itteni emberkek helyiek, meg Portugalok.
Azt nem tudom, hogy magukban mit gondolnak a helyiek, de a H rendszam nem nagyon izgatja oket, rendorok is csak kivancsiskodnak, miert vannak fura antennak a kocsin (pedig napi 8 orat legalabb uton vagyunk). Mivel altalaban AirBnb-n szallunk meg, van nemi interakcio a tulajekkal, vagy nagyon udvariasak, vagy nem nagyon erdekli oket, hogy magyarok vagyunk, mintha a vilag legtermeszetesebb dolga lenne, hogy itt dolgozunk.
Ami jopofa, hogy ket helyen tudtak beszelgetesbol, hogy magyarok vagyunk, egy svajci penztaros, szerinte sokat iszunk :D
meg egy francia penztaros, o meg magyarul is probalt valaszolni. Mindketten fiatalok voltak.
Nekem ugy tunik, hogy a fiatalok mar eleg nyitottak, naluk a hatarok mar kezdenek elmosodni, ha mas nem bejarjak egesz EU-t. Nyilvan keletre csak akkor megy hosszutavon, ha kikuldin van, vagy ha mar nyugdijas, es olcso orszagban szeretne jol elni.
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2015.03.25. 19:05:54 -
Papichulo #1510 Nezdd, ha gondod van az en grafikonommal, akkor mutass jobbat, ami a te allaspontodat tamasztja ala. Ehelyett jossz a mindenfele anekdotalis bizonyitekaiddal. Ez az en apukam erosebb, mint a te apukad szinvonal (eg: "Nekem ezerszer annyi ismerosom van, mint neked es ok az EU osszes orszagabol jottek es ok mindig mindenhol letelepednek, etc... etc...")... ha te ezen a szinten jol erzed magad, am legyen... :) -
Semmit nem ismertem el, ne magyarázd meg azt, ami nincs. Elismered, hogy árnyékra vetődtél, csak a kiterjedésével van bajod mi?
Háromszor leírtam, de ezek szerint kevés a felfogásodhoz. Napi találós kérdés megvan az utolsó hsz-ből?
Aztán jössz a százalékos megoszlással, amiből pont nem derül ki, hogy menyien is élnek 10 év óta külföldön...
megkérdeztek 100 embert, vagy mennyit?? Nyilván a Spanyolba költözött Nyugdíjasokra (is) gondoltam, amikor a korombeli EU-polgárokkal beszélgettem a témáról...
Na, hagyjuk is itt abba, elég volt. Majd az angoloknak átadom üdvözleted.
Utoljára szerkesztette: Steel, 2015.03.24. 19:16:53 -
#1508 "Az EU soha nem lesz ilyen, (remélhetőleg)."
-
Papichulo #1507 hülyeség az, amit egyértelműen, kétségkívül meg lehet cáfolni, és nem 5 éves grafikonnal, öreg...
Tehat azt elismered, hogy a grafikon az cafol teged, most mar csak az adatok koraval van a bajod. Ertem...
Akkor lassunk egy ujabbat:
A 10 evnel rovidebb ideje kulfoldon elo, gazdasagilag aktiv migransok ca. egyharmada az EU15-bol kerul ki. Aki mar 10 evnel regebben kivandorolt, aki mar biztosan nem csak par honapos munkavallalas celjaval tette ezt, nos azoknak mar a 60-70%-a kerul ki azon orszagok lakoi kozul akiknek szerinted "eszük ágában sincs elköltözni másik országba, pont leszarják a szabad munkaerő-áramlást."
Raadasul ebben csak az aktiv dolgozok vannak benne, tehat peldaul a tobb szazezer mediterran orszagokban elo nyugdijas nincs is!
Utoljára szerkesztette: Papichulo, 2015.03.24. 18:45:12 -
horthy #1506 Nógrádi György egyetemi tanárral elemeztük a helyzetet.2015 -
#1505 mert ez nem hülyeség, ennyire egyszerű!
hülyeség az, amit egyértelműen, kétségkívül meg lehet cáfolni, és nem 5 éves grafikonnal, öreg...
Pár százalékos (kizárólag szakmai célból) külföldre költözés itt semmit nem bizonyít vagy cáfol. Most kezdjünk el visszamenni 50, 100, 200 éveket, hogy akkor milyen ill. hány százalékos volt a vándorlás, amikor az EU még tervben sem volt??
Egyébként látom nagyon odafigyelsz:
"Egyet hibásan írtam: a munkaerő-áramlást nem szarják le, pont a jelenség miatt. De attól még egyik sem fogja feladni a nyelvét, kultúráját. "
nap találós kérdése: ezt vajon ki írta?
Amit korábban írtam még mindig tartom:
EU-ból nem lesz USA. ennyi. -
Papichulo #1504 Ertem, szamodra a sok millio nemet/olasz/angol az a "mennyire leszarják az EU-t... [...] eszük ágában sincs elköltözni másik országba, pont leszarják a szabad munkaerő-áramlást."
Miert nem vagy kepes elismerni, hogy hulyeseget mondtal?!
ps: Raadasul te velemenyed - es a grafikonok - szerint, jobb az eletszinvonal Esztorszagban/Szloveniaban, mint Nemetorszagban/Olaszorszagban... lassuk be, hogy ez abszurd!
Utoljára szerkesztette: Papichulo, 2015.03.24. 13:38:24 -
#1503 Megnéztem de nekem ez most jobban tetszik:
gyorsan kiszámoltam, hogy hány százalék él az adott országból külföldön, de az sg megroggyant mikor előbb fel akartam tölteni a képet,
emlékezetből:
spanyol: 1,27%
angol: 1,78%
német: 2,38%
francia: 1,8%
cseh: 6,5%
lengyel: 10%
román: 13%
mit is írtam korábban?
"ahol egy kicsit jobb a helyzet, eszük ágában sincs elköltözni másik országba"
Utoljára szerkesztette: Steel, 2015.03.24. 13:30:51 -
Papichulo #1502 Ez melyik évből van?
2010
A living mit takar?
"In this briefing, “EU migrants” are defined as people living in an EU country who were born in or are nationals of another EU country."
Ennel jobban nem definialja, hogy ebben a kontextusban mi szamit eletvitelszerunek...
ps: Elnezest, mar megint lemaradt a forras
Utoljára szerkesztette: Papichulo, 2015.03.24. 13:29:30 -
#1501 Ez melyik évből van? A living mit takar? A grafikon szerint jó, ha 200k magyar él kint, a valóság meg ennek kb. a duplája. -
Papichulo #1500 Felteltelezem, hogy kepes vagy ezt a grafikont ertelmezni:
"according to the latest official figures from Nomis – the National Online Manpower Information System, a service provided by the Office for National Statistics – based on passport records." -
#1499 a rezidens szélső jobbost nem tudom kinek szántad, reméljük jelentkeznek
a példád pedig nagyon sántít, mert a te világodban: én nagyon sok különböző városból jövővel találkoztam akikről a cigánykérdést beszéltük, és az ő véleményükre többet adok mint a nagyszerű budapesti statisztikára.
mellesleg: "according to government estimates", szóval ez ilyen hivatalos hasra ütés? :)
természetesen itt is tartom a véleményem, akármennyi angol vagy német megy külföldre hazai fizetésért dolgozni, az nem jelent letelepedést. Ha otthon olyan munkája lenne, amit elképzelt, nem költözne Spanyolba.
"according to the latest official figures from Nomis – the National Online Manpower Information System" -
#1498 Nem értem a 70 évedet. A polgárháború után 70 évvel állami szinten volt még szegregáció az USA-ban... Ehhez képest nézd meg Európa történelmét... -
Papichulo #1497 Sajnos mar ott hirtelen veget fog erni a vitank, hogy te az anekdotalis bizonyitekaidat probalad szembeallitani a hivatalos statisztikakkal...
Ez olyan, mintha en azt mondanam - csak, hogy a rezidens szelsojobbosok is ertsek - hogy MO-on nincsenek ciganyok, mivel en nem talalkozom eggyel sem... Namost a te ervelesed is ennyire abszurd! -
#1496 Azt írtam, hogy ahol egy kicsit jobb a helyzet, nem akarnak elköltözni más országokba, ugye?
Ezt továbbra is tartom. Majd akkor ugrik a majom a vízbe, ha a keleti blokkban egyszer csak rendbe jönnek a dolgok, és a London-ban mosogató magyar, szerb, román vagy bolgár hogy fog dönteni? Ott majd kiderül, mihez kötődik jobban, az EU-hoz, vagy az ősiségéhez.
Volt görög évfolyamtársam mesélte, hogy több tíz utcányi görög-negyed van Stuttgart-ban, ahonnan ő jött (lehet, hogy nem Stuttgart volt, már régen volt), pedig ő is német, papíron. Ugyanez megvan a lengyeleknek is.
Franciaországban autók, rendőrőrsök nyújtogatása az afrikai negyedekben megvan? UK-ban arab-negyedek? Soho London?
Az usa-ban biztos vannak be nem gyógyult sebek, de vajon Európában, 70 év után? Kicsit meg kéne már nézni azoknak (az egymáshoz viszonyuló) történelmét, akik az EU-t alapították. Ilyen alapon sokkal jobb az esélye usa-nak egy nemzeti közösség kialakítására, mint itt valaha is lesz.
Mint korábban írtam: üzleti kapcsolat és jószomszédság reális, több nem.
az előző off volt kicsit, azért volt halvány. Nem tartottam annyira védelempolitikának -
#1495 csodálatosan nem érted a helyzetet, de picit kiegészítem
Sajnos ez nem kártyavár, hanem élő emberek véleménye. Három kollégiumban laktam összesen ahol korombeliekkel (plusz/mínusz 5 év) találkoztam a korábban említett országokból, plusz nemzetközi összejövetelek. (Nyilván összebeszéltek előtte az aljasok)
Amíg első kézből van lehetőségem nap mint nap találkozni és beszélgetni velük, sorry de nem érdekelnek az újságok. Elolvastam ugyan, de majd átküldöm az angoloknak mit szólnak hozzá. Sőt megkérdem, olvassák e ugyan ezt az FT-t.
Azt pedig ne keverjük össze a letelepedéssel, amikor az angolok UK-s fizetésért Spanyolba mennek dolgozni, vagy amikor a németek DEU-s fizetésért MO-ra mennek dolgozni.
Ezt korábban is írtam: "Alkalmi projekteknél szóba jöhet pár hónap külföld de ennyi..."
Egyet hibásan írtam: a munkaerő-áramlást nem szarják le, pont a jelenség miatt. De attól még egyik sem fogja feladni a nyelvét, kultúráját. -
Papichulo #1494 Csodalatosan sztereotipizalt hozzaszolas, alacsony mintavetelezesre alapozva :)
Sajnos mar az elejen megdol az egesz kartyavar:
ha ti azt tudnátok, hogy mennyire leszarják az EU-t... ahol egy kicsit jobb a helyzet, eszük ágában sincs elköltözni másik országba
"About 1.8m Britons live in Europe, with Spain boasting an expat population of just over 1m UK citizens, according to government estimates. Of the Britons living in Europe, 400,000 are claiming a state pension from the UK. That compares with an estimate of 2.34m EU citizens living in the UK, according to the latest official figures from Nomis – the National Online Manpower Information System, a service provided by the Office for National Statistics – based on passport records." (forras) -
#1493 "...hogy egyes nemzetek leszármazottjai egy helyen tömörülnek össze. Kínia negyed, Kis Itália és még lehetne sorolni..."
Azért a magyarországi vidéki szülővárosomban is van "Chicago", bár tény, hogy kiterjedésben, és önállóságban nem éri el a jenki méreteket. -
#1492 Hát, azért ez költői túlzás. Lehet, hogy ők kevésbé használják ki, de ettől még ugyanúgy haszonélvezői. Egy rakás számukra "aljamunkát" el sem vállalnak már az ottaniak. Keletről meg simán megcsinálják azokat is.
Német barátaim itt töltöttek kb. 4 évet kis hazánkban és annyira szívesen nem mentek haza. Ez részben az itteni baráti kör miatt volt és mivel itt is német fizetést kaptak.
Egyet meg kell érteni, EU soha nem lesz olyan mint USA. Az ott nem csak egy államszövetség, hanem egy nemzet, közös nyelvvel és kultúrával.
Ennél a pontnál csuklottam egy nagyot. A jenki nagyvárosokban elég gyakori az, hogy egyes nemzetek leszármazottjai egy helyen tömörülnek össze. Kínia negyed, Kis Itália és még lehetne sorolni. Ez hol általános Európában? A jenki kultúra annyira "egységes", hogy még az északi/déli államok fehér lakossága is komoly kultúrális ellentétben vannak. Bár 150+ éve volt a polgárháború, de egyes dolgok nem tűnnek el egyes fejekből...
Milliós vagy tízmiilós talán az a nagyságrend, akik úgy élnek az USA-ban illegálisan vagy az illegalitás határán, hogy gyakorlatilag nem beszélik az ország hivatalos nyelvét. A közös nyelv még csak-csak megvan, de közös kúltúra...? Hát, izé...
OFF
Miért halványak a karakterek amikets használsz?
ON -
azt hiszem az érdektelenséggel találtad el legjobban a lényeget
külföldi utaim során találkoztam jópár EU-polgárral, szóval többségében németekkel és angolokkal, picit kevesebb spanyollal, franciákkal de mondjuk pár svéddel és finnel is.
ha ti azt tudnátok, hogy mennyire leszarják az EU-t... ahol egy kicsit jobb a helyzet, eszük ágában sincs elköltözni másik országba, pont leszarják a szabad munkaerő-áramlást. Alkalmi projekteknél szóba jöhet pár hónap külföld de ennyi... Mindegyik ragaszkodik a saját nyelvéhez, kultúrájához, stb...
Volt egy spanyol haverom németben, itt dolgozott fél évet, majd mikor már jött volna lassan az előléptetés visszament Madrid-ba, mert kapott egy jó állást a német tapasztalata miatt.
Skandinávia meg egy zárt világ, Dániát magába foglalva. Szívesen jönnek ide, mert nekik olcsó az alkohol, meg úgy általában minden. Ennyire érdekli őket Közép- és Kelet-Európa.
Az angolokról nem is beszélve. Ennyire EU-szkeptikus (fásult) népségnek tényleg ki kéne már inkább lépnie. Nem értem mire várnak ki.
Egyet meg kell érteni, EU soha nem lesz olyan mint USA. Az ott nem csak egy államszövetség, hanem egy nemzet, közös nyelvvel és kultúrával. Az EU soha nem lesz ilyen, (remélhetőleg).
Üzleti kapcsolat és jószomszédság lehet, semmi több.
Mint fénykorunkban a játszótéren. Haverkodás, közös várépítés, csajozás. Aztán mindenki ment haza.
-
#1490 Na és a lényeg. Azt hiszem innentől kezdve nem sok jóra számíthatunk. -
#1489 Egyébként meg, hogy egy kicsit visszakanyarodjunk a biztonságpolitika témájához. -
#1488 Na igen. Az EU is szép lassan valami olyasmi lesz (vagy olyanná akar válni) mint az USA államszövetség. A kérdés már csak az, hogy ehhez kinek mennyi kedve van? Az igazat megvallva maga az EU működési és szervezeti felépítésének megértése sem két perc, és ahogy itthon úgy nyugaton sem foglalkozik az emberek 90% azzal, hogy valójában hogyan is működik ez a szervezet. Pont ezért sokkal könnyebb bevezetni új szabályozásokat is mert a benne élők nem is tudják mi az meg nem is érdekli őket. -
#1487 Miért ne tehetném te is folyamatosan azt csinálod.... -
Saintgerman #1486 te pedig ne személyeskedj -
#1485 Sajnos nincs olyan szerencsénk, hogy téged elvigyenek de majd ha valós fenyegetettség lesz, akkor tartozik ide de addig is ne offolj tovább. -
ManoNegra #1484 Jó lesz ez a könyv!