9874
A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
-
Papichulo #1563 Israel sohasem volt bekes... de vegulis az o helyzetukben meg is tudom erteni oket. -
ManoNegra #1562 Hát igen. A veszélyes Irán elleni közvetlen katonai beavatkozással fenyegeti tárgyalópartnereit a békés Izrael. -
Pares #1561 Olyan jogon, amit bizonyos eseményeket mocskosul kihasználva szereztek meg, hogy az elmúlt 70 évben azt csinálhassanak, amit csak akartak, bármiféle retorzió nélkül.
Ui.: De jó, hogy az SG Fórum+ bővítmény megkímél a cionista propaganda olvasásától... -
Papichulo #1560 Nem allit felteteleket, csak annyit mondtak, hogy ha nem fogjak ugy erezni, hogy ez a megallapodas meg tudja gatolni a nuklearis proliferaciot az IRI iranyaba, akkor nem zarjak ki egy kozvetlen katonai akcio lehetoseget Izrael biztonsaganak garantalasa erdekeben...
Azonkivul az IRI ugyan alairta az NPT-t, de magas ivbol tett is ra, ezert jottek a szankciok. -
ManoNegra #1559 Jó, nyilván az irániak nácik. De itt most nem erről van szó, hanem arról, hogy egy olyan tárgyalássorozatban milyen jogon állít feltételeket, amikben nem vesz részt? Ráadásul egy olyan témában, amiben Irán aláírta az atomsorompó egyezményt, Izrael pedig nem. Iránban vizsgálódhat az ügynökség, Izraelben nem... -
Papichulo #1558 "The Iranian regime is not populated by Nazis, but it is led by people who do, in fact, seek the physical elimination of the Jewish state and its replacement by a Muslim state. It works toward this end, by sponsoring terrorist groups that regularly kill Jews, both in Israel and elsewhere.
So, as a reminder to those who argue that Jews should stop worrying so much about people who threaten to kill them, here is some (just some) of what Iran's leaders, and leaders of its proxy militia, Hezbollah, in Lebanon, have said about Israel: "
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mohammad Khatami, the former president of Iran: “If we abide by real legal laws, we should mobilize the whole Islamic world for a sharp confrontation with the Zionist regime … if we abide by the Koran, all of us should mobilize to kill.” (2000)
Ayatollah Ali Khamenei: “It is the mission of the Islamic Republic of Iran to erase Israel from the map of the region.” (2001)
Hassan Nasrallah, a leader of Hezbollah: “If they [Jews] all gather in Israel, it will save us the trouble of going after them worldwide.” (2002)
Nasrallah: “Israel is our enemy. This is an aggressive, illegal, and illegitimate entity, which has no future in our land. Its destiny is manifested in our motto: ‘Death to Israel.’” (2005)
Yahya Rahim Safavi, the former commander of Iran's Revolutionary Guard Corps: “With God’s help the time has come for the Zionist regime’s death sentence.” (2008)
Mohammad Hassan Rahimian, Khamenei’s representative to the Moustazafan Foundation: “We have manufactured missiles that allow us, when necessary to replace [sic] Israel in its entirety with a big holocaust.” (2010)
Mohammad Reza Naqdi, the commander of the Basij paramilitary force: “We recommend them [the Zionists] to pack their furniture and return to their countries. And if they insist on staying, they should know that a time while arrive when they will not even have time to pack their suitcases.” (2011)
Khamenei: “The Zionist regime is a cancerous tumor and it will be removed.” (2012)
Ahmad Alamolhoda, a member of the Assembly of Experts: “The destruction of Israel is the idea of the Islamic Revolution in Iran and is one of the pillars of the Iranian Islamic regime. We cannot claim that we have no intention of going to war with Israel.” (2013)
Nasrallah: “The elimination of Israel is not only a Palestinian interest. It is the interest of the entire Muslim world and the entire Arab world.” (2013)
Hojateleslam Alireza Panahian, the advisor to Office of the Supreme Leader in Universities: “The day will come when the Islamic people in the region will destroy Israel and save the world from this Zionist base.” (2013)
Hojatoleslam Ali Shirazi, Khamenei’s representative in the Revolutionary Guard: “The Zionist regime will soon be destroyed, and this generation will be witness to its destruction." (2013)
Khamenei: “This barbaric, wolflike & infanticidal regime of Israel which spares no crime has no cure but to be annihilated.” (2014)
Hossein Salami, the deputy head of the Revolutionary Guard: "We will chase you [Israelis] house to house and will take revenge for every drop of blood of our martyrs in Palestine, and this is the beginning point of Islamic nations awakening for your defeat." (2014)
Salami: "Today we are aware of how the Zionist regime is slowly being erased from the world, and indeed, soon, there will be no such thing as the Zionist regime on Planet Earth." (2014)
Hossein Sheikholeslam, the secretary-general of the Committee for Support for the Palestinian Intifada: "The issue of Israel's destruction is important, no matter the method. We will obviously implement the strategy of the Imam Khomeini and the Leader [Khamenei] on the issue of destroying the Zionists. The region will not be quiet so long as Israel exists in it ..." (2014)
Mohammad Ali Jafari, the commander-in-chief of the Revolutionary Guard: "The Revolutionary Guards will fight to the end of the Zionist regime ... We will not rest easy until this epitome of vice is totally deleted from the region's geopolitics." (2015)
ps: Forras -
ManoNegra #1557 Iráni atomprogram: Izrael nem vetette el a katonai akció lehetőségét
Steinic hétfőn bejelentette, hogy Izrael készített egy tízpontos listát arról, mit szeretne látni a végleges megállapodásban.
Mégis milyen jogon követelőznek? -
#1556 -
Pares #1555 -
Papichulo #1554 Badarsag azt hinni, hogy gyakorlatilag nem kemkedik mindenki, mindenki utan...
ps: En is tudom az idezet forrasat, de en is meghagyom masnap a "virtualis" sort ;) -
Solt #1553 Én tudom, de hagyok másokat érvényesülni... :)) -
ManoNegra #1552 "Uram, szabadíts meg a barátaimtól, az ellenségeimmel magam is elbánok." *
Az Egyesült Államok és Izrael hevesen kémkedik egymás után
Titkosszolgálati források, sajtóértesülések szerint Izrael a világ szinte minden más országánál élénkebb kémtevékenységet folytat az Egyesült Államok ellen. Az amerikai hírszerzés ténykedéséről kevesebbet tudni, azonban szinte bizonyos, hogy Washington is fokozottan kémkedik Izrael ellen, most különösképpen az iráni nukleáris létesítmények elleni esetleges izraeli megelőző csapás ügye aggasztja az Egyesült Államok kormányát.
* Egy virtuális sör jár annak, aki megmondja honnan idéztem. :-) -
Papichulo #1551 Igy mar egy kicsit mas megvilagitasba kerult az ugy... most mar ertem a folyamatokat :) -
Solt #1550 Na de az már elég régi hír... azt hittem van valami újabb fejlemény, olyan "magabiztosan" beszéltek! Na mindegy, köszönöm... :) -
#1549 Na már az origó is ír a két fű alatt eladott Mi-24-ről. -
ManoNegra #1548 Nem Snowden, hanem Wikileaks. -
#1547 Szerintem a Snowden szivárogtatásra, miszerint izraeli erőket (talán rendőrök?) is bevetettek abban az évben hazánkban vagy konrétabban az októberi események kapcsán... nem tom pontosan.
Amit tudok, hogy több idegennyelvű rendőrnek öltözött, azonosító nélküli osztag is verte a magyarokat annó, de a szemkilövők többsége "magyar" volt. -
fonak #1546 Viktor Butot már lekapcsolták, de lehet, hogy vannak követői... -
#1545 "Kinek lehet fu alatt eladni ilyesmit?"
Tudja a halál nem vagyok én fegyver nepper :D Egyébként én sem mondtam, hogy igaz a hír, csak annyit, hogy itt megjelent (meg valamelyik magyar nyelvű portálon is olvastam). -
Papichulo #1544 A hirek nagy reszenek nem sok koze van a twitter profiljahoz, ami:
"Journalists in Ukraine
A public list by /r/UkrainianConflict"
Bar nem mindenhol prezentalnak forrast, de ettol fuggetlenul nem minositettem a channelt, bar ezek a titokban eladott Hind-ok eleg bulvarosnak hangzanak. Kinek lehet fu alatt eladni ilyesmit? -
#1543 Ez elég jó oldal, percenként frissülő hírekkel. Érdemes olvasgatni. Nem ilyen összeesküvés elméletes valami. -
Papichulo #1542 De ezek után lehet, hogy ez is csak kacsa.
Ezert ne olvass mindenfele szedett-vedett oldalakat! :)
Utoljára szerkesztette: Papichulo, 2015.04.01. 13:06:26 -
Solt #1541 Urak, nem hallgatta valaki tegnap délután (17:00 körül) a Lánchíd rádiót? Tényként említették, hogy a 2006 októberi eseményeken idegen állam rendőrei is részt vettek, és állítólag ez ma már bizonyított, de mivel nem tudtam folyamatosan hallgatni őket, nem tudom mire alapozzák ezt a kijelentést... -
#1540 Tegnap ezen az oldalon olvastam, hogy az ukrán hadsereg kötelékéből illegálisan eladtak két Mi-24 is. De ezek után lehet, hogy ez is csak kacsa. -
Papichulo #1539 Zsenialis amugy, hogy ma jott ki egy hir a HTKA-n az "eltunt" IAF An32-esekrol, mikor mar tegnap bejelentettek az indiaiak, hogy kamu az egesz :)
"Press Information Bureau
Government of India
Ministry of Defence
30-March-2015 19:03 IST
Clarification on Wrong Reporting by a Certain Section of Media
1. Reports in a section of media on Indian War Planes go missing during upgrade is baseless and has been confirmed by Indian Air Force (IAF).
2. The last five AN-32s which were sent for upgrade to Ukraine are available in a factory in Ukraine.
3. There have been delays in upgrade due to non availability of components as a result of the ongoing Geo-Political stand off between Ukraine and Russia." (forras)
Utoljára szerkesztette: Papichulo, 2015.03.31. 20:03:59 -
Papichulo #1538 Arra jó, hogy linkelhető marad az összes írásom, de kb. ennyi.
Ezt mondjuk egy ingyenes dropboxszal vagy blog szolgaltatassal is el tudod erni. -
#1537 OFF
Sajnos így történt, a HTKA színvonala beleállt az anyaföldbe. Két kezemen meg tudom számolni az értelmes kommentelőket összesen. Ezért van az, hogy kb. tervezem még a HT összefoglaló még egyszeri felpolírozását - csakis akkor, ha munkahelyen nincs sok meló, otthon egy percet nem szánok erre - és aztán kb. ennyi. Egyszerűen nem látok perspektívát abban, hogy írjak oda. Minek? Azért, hogy egy csapat szellemi rövidnadrág ne értse meg vagy ne tanuljon semmit belőle? Arra jó, hogy linkelhető marad az összes írásom, de kb. ennyi. Ha majd egyszer megint nagyon sok szabadidőm lesz, akkor talán írok valamit, de egyszerűen nem látom ezt...
ON -
Papichulo #1536 Nevetsegesen alacsony aron lehet FB like-ot vasarolni, szoval ennek szama gyakran nem sokat jelent...
ps: A HTKA-t szerintem sok ember egyszeruen otthagyta, szornyen alacsony szintre sulyedt, mind a moderacio, mind a hozzaszolasok atlagos szinvonala... -
#1535 Az FB lájkok számta talányos. A HTKA.hu látogatottsága és fórumozási szokásai alapján fel nem tételeztem volna, hogy majdnem 10k lájkolója van... -
fonak #1534 Az olvasók sem lehetnek túl sokan, bár nincsenek statisztikáim, de az Sg.hu 4 324 lájkolója alapján sem lehet rengeteg, meg ahol (fórumban) sok az olvasó, ott a hozzászóló is több. -
Papichulo #1533 Azt ketlem, hogy ok russophile hozzaszolasokkal boldogitananak... meg aztan nekik maradt a nemzeti hevulet, penzt nem igen fizettek, mint ahogy lentebb elhangzott a vad, ez utobbi inkabb az orosz modszer :) -
ManoNegra #1532 Egy ember jelen tud lenni egyszerre több helyen is, egyébként sem a hozzászólók hanem az olvasók számítanak. Ezzel nem azt akarom mondani hogy itt bárki is pénzért fórumozik, de az se zavarna ha azért tenné.
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2015.03.31. 12:33:03 -
#1531 Nem is mondtam, hogy pénzért írogat ide valaki. Inkább arra értettem, hogy simán lehet, hogy van itt olyan fórumozó aki politikus és olyan is aki újságíró. A fórum regisztrációnál egyenlőre még nem kérik, hogy mond meg, hogy mivel foglalkozol :) -
fonak #1530 Ha már trollhadsereg, a műfajt Izrael találta ki. Megaphone desktop, hasbara stb. ;) -
fonak #1529 Nyilván oda érdemes, ahol nem néhány tucat emberke nyomul, itt pl. ma eddig három topikhoz szóltak hozzá, pedig elmúlt dél. :)
Index fórumon voltak bérfórumozó-gyanús arcok már 15 évvel ezelőtt is, na de azt széles körben olvasták, még politikusok is írtak oda. :) -
ManoNegra #1528 Nekem megvan a "Támadás terve" c. könyve, de valahogy eddig nem volt bizalmam hozzá, túl regényesnek tűnik, még tartalomjegyzéke sincs. Te hitelesnek tartod? -
Papichulo #1527 Amilyen nepszeruek lettek itt az oroszok, ezt sem tartom elkepzelhetetlennek ;)
"It has long been an open secret that an army of paid Russian Internet commenters works out of a sleepy residential neighborhood in northern St. Petersburg. A new report from Moi Region and Novaya Gazeta provides an even more revealing view into the so-called “troll den” that allegedly produces thousands of pro-Kremlin posts and comments every day." (forras) -
millerius #1526 Ezt nem a bérfórumozó dönti el. hanem az, aki a bért fizeti, és attól is függ, hogy mi a célja... -
Pares #1525 Hát nem is tudom, mert nekem minimum egy tippem lenne... -
fonak #1524 Bérfórumozók nyilván vannak, de aligha fogják az idejüket ilyen alig látogatott fórumokon pazarolni, mint az sg. :)