9874
A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
  • Tetsuo
    Hogy a keresztények a bankártevékenység miatt vetették volna meg a zsidókat, az egy szép legenda.
    Valójában a csalások, átverések, hazugságok miatt utálták őket, ami a vallásukból adódik: mindenki, aki nem zsidó az barom (gój) és nem csak átverhető, hanem Jehova örül, ha egy zsidó rászed, kisemmiz egy más vallásút (különösen keresztényt, a mohamedánokkal jobb viszonyt ápoltak a közelmúltik).
    A keresztényi megvetés pedig abból adódott, hogy a "régi időkban" a zsidókra nem a tiszta kereskedelem, hanem inkább a fekete vagyis a csempészet, emberkereskedelem (ezt az ókortól a közelmúltig /vagy talán ma is/ űzték) volt jellemző. A VIII-IX. századig alig volt zsidó a földön, majd a 13. törzs elindulásával az európai alvilág része lett a zsidóság úgy általában, persze voltak zsidók, akik ebben nem vettek részt. Most csak a többségről, általában beszélünk, akik talán nem is számosan voltak többség, de a kor hangulatára mélyen hatottak és eltakarták a tisztességes zsidók megjelenését.
    Ebben az időkben még erősen dívott a Jehovának mutatott emberáldozat is, ez sem volt éppen a keresztény kultúrának tetsző...

Dióhéjban kb. ennyi az igazság a középkori zsidóság európai történelméről, amit persze megszépítenek a hazug történészek, ma élő cionisták tömkelege.
  • fonak
    Ez azért ennél bonyolultabb, lásd a wiki cikket ettől. Maradjunk annyiban, hogy az a beállítás, hogy Izrael léte forgott kockán és ezért indított megelőző csapást, az csak izraeli blöff, propaganda. Jól hangzott, el lehetett adni Dávid csodás (talán természetfeletti/isteni beavatkozás által is segített) győzelmeként Góliát felett (mondjuk a kőbuta amerika neoprotestáns szavazóknak, akik Izraelt ma már a földi Istenükként imádják) stb.
  • molnibalage83
    Azt te zseni, hogy a régi időkban a kersztényeknek vallásilag tiltott vagy minimum erkölcstelen volt az üzlet és a pénz. A zsidóknak meg nem. Aztán hogyhogynem jól belejöttek és persze az uralkodóknak egyszerűbb volt őket megölteni és a pénzüket elvenni, mint változtatni balfasz vallási ideológiájukon vagy megtanulni valamit.

Az sg egyik leghülyébb, legrasszistább, turulturbó idóta kommentelője vagy. Gyakorlatilag a náci eszmék határán mozogsz öregem...
  • horthy
    Alkalmazkodoképesség alatt mit értesz mert a társadalomban ugyanazt a programot futtatják le " zsiráf " barátaid mint a bélféreg a gazdatestben !
    Sunyimodon beszivárognak utána meg olyan vegyületeket termelnek hogy azt eszed amire a bélféregnek szüksége van végül is igazad van tényleg alkalmazkodoképes alattomos féreg a bélféreg szerintem kikéne probálnod szaporitani magadban hogy megértsd a dolgokat mert látom nagyon a " cionbarát " média-ból gyüjtöd ismereteid .
    A zsidok is ugyanezt csinálják beszivárognak a nemzetestbe lerakják " petéiket " a nemzet meghatározo szöveteiben utána átveszik az irányitást államot alapitva az államon belül az őslakosok kárára !!!
    Ajánlom neked a " Biologiai Zsidó " cimű müvet hogy gyertyaként megvilágitsa elméd kivilágitatlan zugait !
    Látom a Turul madár és a magyarság tudat neked komoly lelki problémát okoz , megértelek de nekem nincsenek ilyen problémáim pedig 25 % magyar 75 % szlovák származású vagyok mert csak anyukám anyja volt magyar de én ennek ellenére magyarnak érzem magam és eggyüt érzek a nemzet sorsával mert itt élek !! Ha neked gondot okoz ez az ország akkor irány Tel Aviv vagy Washington isten áldjon !!!!!!!!!!
    Utoljára szerkesztette: horthy, 2015.04.15. 07:52:02
  • Solt
    Köszi...
  • ManoNegra
    A saját bőrükről volna szó, jobban meggondolnák.

@Solt Úgy tudom, tábor őrzésre, kiképzésre, személy védelemre, ilyesmi feladatokat kapnak, konkrétan nem harcolni mennek. Aztán majd meglátjuk.
  • Solt
    Harcoló alakulatok is, vagy csak logisztika?
  • ReszegKoldus
    Azért én biztos, ami biztos a katonákkal együtt odaküldeném azokat is, akik megszavazták, meg úgy általában, akik egyetértenek vele...
  • Pares
    "A kőbunkó, rasszista igazi turulturbómagyar balfasz."

• ManoNegra
    Na, megyünk Irakba az ISIS ellen.
  • Tetsuo
    Te bizony hülyébb vagy az átlag sg-fórumozónál. ;-)
  • Tetsuo
    LOL Ámerika vajon nem a kultúregyvelegre büszke, arra, hogy olyan "sokszínű" (átvitt és szó szoros) meg szupi multikulti tele sok kozmopilta zsidóval?
    A hozzászólásom többi része pedig lényegesebb, mint a te bármelyik hozzászólásod, ugyanis több igazság van benne.
  • molnibalage83
    Írigység, hogy van aki alkalmazkodóbb náluk? Mindig könnyű volt bűnbakot találni, mint saját magukba nézni. Szó se róla, te is ezen csoport tipikus tagja vagy. A kőbunkó, rasszista igazi turulturbómagyar balfasz.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.04.14. 14:27:42
  • molnibalage83
    Ööööö, százezres arab haderők vonultak fel, biztos teázni mentek a határra, mert máshol nem volt jó tea, csak a határ mellett... Izrael meg úgy döntött, hogy nem várja meg a végeredményt...
  • Papichulo
    Én nem vettem egy kalap alá az összes arabot, csak az ottéloket

Tehat nem az osszes arabot, csak az ott elo arabokat? Ergo ezeket "Az arabokat", akartad az USA-hoz hasonlitani? Ezek a kulonbozo kulturaju, tortenelmu, tarsadalmu es kozigazgatasu orszagok lennenek az USA analogiaja a Kozel-Keleten? Meg mindig nem latod ezt a hasonlatot abszurdnak?

A hozzaszolasod maradek resze pedig non-sequitur.
  • Tetsuo
    Úgy látszik, te vagy az, aki a politikai és történelmi tényekkel hadilábon áll.
    Én nem vettem egy kalap alá az összes arabot, csak az ottéloket és még ha - tegyük fel - nem is lettek volna egy népcsoport, az sem lehetne kifogás egy területfoglalásra és népirtásra, de arra sem, hogy te felhozd mint ellenérv a példámra.
    Úgy mondod, mintha - szerinted - egy népnek csak akkor van joga létezni, ha be van jegyezve az ENSZ-be, mint országalapító.
    Ezekután neked az amerikai oslakosok, az afrikai benszülöttek gyarmatosítók okozta tragédiái nem tragédiák és logikádból bizony úgy tunik, neked a zsidó holokauszt sem az, hiszen nem volt államuk és itt is éltek, meg ott is, magyarok is voltak meg németek is...
    Mindenesetre az ENSZ (közgyulés- vagy BT-) határozatok sorozatos megsértését, kezdodo háborús bunvádi eljárást, népirtást, agressziót, bosszúszomjas nemzetközi embervadászatot, terrorizmust és ezek hivatali pártolását is el kellene ismerned, mert ezek is tények. Ha tetszik személyednek, ha nem.
    Legnagyobb érved, a zsidózó, vagy nácikártya, amit mindig kijátszol, amikor Izrael politikáját bírálni meri valaki. Ehhez nem is fuznék mást hozzá, csak hogy undorító.
  • ManoNegra
    Humor gyanánt. Aha...

Igazabol ez egy red herring volt.

Magyarul nem megy? Nem lenne nagy kérés, a félreértések elkerülése végett, legközelebb magyarul gépelnéd be a problémáidat?
    Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2015.04.13. 22:47:02
  • Papichulo
    De hát könyörgöm, Steel sem állított mást az > #1605 < ben, mint hogy ez semmiben sem különbözik a középkori hódításoktól.

Dehat konyorgom, en sem allitottam mast, mint hogy ez semmiben sem kulonbozik a magyar honfoglalastol.

Erre te akkor milyen célból módosítottad a mondanivalóját

Humor gyanant... szemmel lathatoan, semmit sem probaltam cafolni vagy bizonyitani vele.

Miafasz az a strawman?

Igazabol ez egy red herring volt.
  • ManoNegra
    En kizarolag azt mondtam, hogy az altala felvazolt paradigmarendszer szerint, az izraeli "orszagfoglalas", akar a magyar honfoglalassal is parhuzamba allithato.

Én sem mondtam mást odaát, minthogy az általad felvázolt paradigmarendszer, a magyar rasszizmus párhuzamba állítható a izraelivel, csak ott ez a fővonal. Erre jöttél az ultimate ququqrikú érvrendszereddel...
    Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2015.04.13. 22:35:37
  • ReszegKoldus
    Mondok jobbat, nálam már a náci, rasszista és hasonlók sem számítanak szitokszónak. :)
  • ManoNegra
    De hát könyörgöm, Steel sem állított mást az > #1605 < ben, mint hogy ez semmiben sem különbözik a középkori hódításoktól.

Erre te akkor milyen célból módosítottad a mondanivalóját > #1606 < , ha nem abból, hogy bebizonyítsd, "te (ti) is" ezt csináltátok. Tök fölöslegesen mellesleg...

Ez az egesz egy hatalmas straw-man.

Miafasz az a strawman?
    Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2015.04.13. 22:29:51
  • Papichulo
    Tanulni pedig legfeljebb nácizást meg egyéb "polkorrekt" marhaságokat lehetne tőled

Te mar eleg csunyan elcsuszhattal a jobb sarok iranyaba, ha nalad a "poltikailag korrekt" is szitokszonak szamit... :)
  • Papichulo
    Ott van, hogy az izraeli országfoglalásra a magyart hozod fel "ellenérvként"

Dehat konyorgom, nem is volt semmi "ellenerv"! Mit akartam volna cafolni? En kizarolag azt mondtam, hogy az altala felvazolt paradigmarendszer szerint, az izraeli "orszagfoglalas", akar a magyar honfoglalassal is parhuzamba allithato. Pont. En ezzel nem probaltam meggyozni, nem probaltam vitatkozni, nem akartam barmelyik fel feleloseget csokkenteni/novelni, nem volt semmi hipokrizis. Ez az egesz egy hatalmas straw-man.
  • ManoNegra
    Ott van, hogy az izraeli országfoglalásra a magyart hozod fel "ellenérvként". Igaz hogy az nem akkor, nem úgy, nem ott történt, de akkor is neked van igazad.

Holott aki felhozta sem állított mást, mint hogy semmiben sem különbözik a középkori önkényes hódításoktól.
  • Papichulo
    Hol van itt a Tu Quoque, amikor azt mondom, hogy az egyiktol sem lenne jobban elfogadhato, mint a masiktol?
  • ReszegKoldus
    Ok, segíts, mi az, hogy "elfodhato"? :D
    Az meg egy elég durva sértés, hogy bármiben egyetértenék veled. Tanulni pedig legfeljebb nácizást meg egyéb "polkorrekt" marhaságokat lehetne tőled, arra meg semmi szükség :)
  • ManoNegra
    Vegre egyetertunk... pont ezt mondtam en is... senkitol sem elfodhato ;) #1611

Én sem minősítettem mások rasszizmusát, csupán rámutattam, hogy ez egy általános jelenség.
    Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2015.04.13. 21:27:15
  • Papichulo
    Hol nyilatkoztam egyaltalan pro/contra a kerdesben? En mindossze egy parhuzamot vontam a magyar "orszagfoglalassal", de nem minositettem egyiket sem.
  • ManoNegra
    Hol helyteleníted a zsidók országfoglalását?

Éppen az a baj, hogy itt ahhoz az érvelési módhoz nyúltál, amit máshol, velem szemben, többször helytelenítettél.
  • Papichulo
    Nyilván arra céloztam, hogy te pont ugyanazt csinálod, ami ellen egy másik topikban prédikáltál.

Ajanlom, hogy ujra fuss neki az ertelmezesnek!
  • Steel
    szerintem most ez egyszer ő is magára értette...
    Utoljára szerkesztette: Steel, 2015.04.13. 18:57:51
  • ReszegKoldus
    Feleslegesen próbálod ismét félremagyarázni, amit valaki ír. Nyilván arra céloztam, hogy te pont ugyanazt csinálod, ami ellen egy másik topikban prédikáltál.
  • Papichulo
    Vegre egyetertunk... pont ezt mondtam en is... senkitol sem elfodhato ;)

ps: Azert orulok, hogy tanultal vegre valamit tolem. Kicsit meg buszke is vagyok.
  • ManoNegra
  • ReszegKoldus
    "Mar megint ez a Tu Quoque ervelestechnikai hiba. Attol, hogy masok is teszik, nem lesz jobban szalonkepes. Senkitol!"
  • Papichulo
    hát látom a retardált szó nem véletlen bukkan fel nálad

Hat nem, sajnos veled kapcsolatban gyakran... Mr. "Mi az, hogy geopolitika? Szóltak mindenkinek a Földön, amikor kitalálták?"

"Raadasul meg mindig "Az arabok"-rol volt szo, nem a zsidokrol."

• Steel
    hát látom a retardált szó nem véletlen bukkan fel nálad, ha másodjára is magad mész a pofonért (#11887)
    és nem, ez nem csak [egy] vicc volt, tényleg kíváncsi vagyok, hogy milyen geopolitikai magyarázat van erre a "...középkori-ókori nomád, önkényes területfoglalás.." -ra?
    Utoljára szerkesztette: Steel, 2015.04.13. 16:48:08
  • Papichulo
    Mi az, hogy geopolitika? Szóltak mindenkinek a Földön, amikor kitalálták?

Ugye ez csak vicc volt es igazabol nem vagy ennyire retardalt? :)

Raadasul meg mindig "Az arabok"-rol volt szo, nem a zsidokrol. De ha mar nagyon ragaszkodsz ehhez a megfogalmazashoz:
    "a zsidók magyarok betelepülése semmiben nem különbözik, egy középkori-ókori nomád, önkényes területfoglalástól. Csak [a] 2. helyett a 20. 9. században ment végbe, ennyi. Ezen nincs mit szépíteni."
    Utoljára szerkesztette: Papichulo, 2015.04.13. 15:34:03
  • Steel
    Mi az, hogy geopolitika? Szóltak mindenkinek a Földön, amikor kitalálták?

De maradjunk realisták: a zsidók betelepülése semmiben nem különbözik, egy középkori-ókori nomád, önkényes területfoglalástól. Csak 2. helyett a 20. században ment végbe, ennyi. Ezen nincs mit szépíteni.
  • Papichulo
    Fingod nincs a geopolitikai realitasokrol... aki minden "arabot" beledob egy kosarba, hogy ok akar egy orszag is lehetnenek, az inkabb ne szoljon a temahoz! Legyunk realistak, te csak zsidozni jarsz ide.