9874
A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
-
millerius #1963 Állítólag nagyra tartja - de ha így is van, akkor is csak szigorúan egyoldalúan, a másik oldalnak nem jár annyi demokrácia, mint az egyiknek. -
#1962 A (soha, sehol nem létező) demokrácia vagyis annak "alapelvei" csak akkor fontosak, de akkor mindennél, ha az amerikaiak szemszögéből nézzük!
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2015.05.06. 00:00:07 -
ManoNegra #1961 Az ukrán konfliktus pont nem úgy kezdődött, hogy az ott kisebbségben élő oroszok így vagy úgy döntöttek, hanem az ott élő ukrán nemzetiségűek döntöttek úgy, hogy fittyet hánynak a demokráciára. Tudod, demokrácia, amit te annyira nagyra tartasz...
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2015.05.05. 22:37:42 -
Papichulo #1960 Elnezest, ezt valoban felreertettem. Szoval azt mondod, hogy barmilyen orszagban is dontenek ugy az ott kisebbsegben elo oroszok, hogy ok holnaptol Oroszorszaghoz akarnak csatlakozni, akkor azt a teruletet kotelessege lenne Putinnak elfoglalnia... Tenyleg sok volt az az uveg bor! :) -
#1959 Egy üveg Tokajitól még nem vagyok ittas. ;-)
Az "illetve" szó jelentését pedig nézd meg egy magyar szótárban - egy-két félreértés még jóhiszemű tévedésnek vehető részedről, hiszen kozmopolita vagy, bár ez épp okot adhat az ellenekzőjére is. ;-) -
Papichulo #1958 Ha Észtországban is módszeresen gyilkolnák őket
Ki gyilkolta a Krimben modszeresen az oroszokat? Ha valaki, akkor itt te szoptad be az orosz propagandat...
Pro tip: Ugyan vicces volt az utolso mondatod, de azert ittasan ne kommentelj! :) -
#1957 Csak egy széljegyzet: 1991-ben volt egy népszavazás Kárpátalján, minek eredményeként a szavazók 80%-a el akart szakadni Ukrajnától és egy ruszin-magyar autonóm területen szeretett volna élni - ezen érdeküket természetesen soha nem támogatta sem a magyar, sem az ukrán állam. -
#1956 Ha Észtországban is módszeresen gyilkolnák őket ill. függetlenedni vagy oroszországhoz rartozni szeretnének a helyiek, akkor igen, oroszországnak kötelessége segíteni őket.
Az izraeli műállam agresszióját ne keverjük ide, azt más népirtásokhoz hasonlítsd inkább. ;-)
Eléggé beteg elveket vallhatsz, ha szerinted rendben van más népek tizedelése, mert a (náci) zsidóknak terjeszkedni kell és pont a jobb minőségű földek kellenek, ellenben ha valaki a sajátjait védi egy (ellenség általi) kormánypuccs utáni széteső országban és figyelembevesz olyan szempontokatz, mintz a helyiek akarata, az számodra elítélendő... no comment.
Vagyis csak annyit lehet hozzáfűzni, hogy ez a gondolkozás van legmesszebb a valóságtól és józan észtől, egyszerűen besz*ptad a nyugati propagandát - de nem csak az aktuális (ál)híreket, hanem az egész ideológiát. Kb. úgy vakvágányon vagy, mint egy cionista Hitgyülis.
Ha akarod, kigyógyulhatsz belőle: Olvasd el a hozzászólásaimat, azok a tényeket tükrözik, bármely oldal befolyása nélkül. ;-) -
Papichulo #1955 Mindenki megsérti a szerződéseket, nincs itt semmi újdonság.
Tehat akkor szabadon el lehet foglalni mas orszagok teruleteit. Remek erv... Akkor miert rimankodsz annyit, amikor Israel veti be a fegyveres eroit masokkal szemben? Bar erre inkabb ne valaszolj!
Szégyen lenne, ha nem segítené az ottélő oroszokat
Gondolom az is szegyen lenne, ha nem vedene meg fegyveresen az Esztorszagban elo oroszokat, vagy a Kazakhsztanban eloket, esetleg a USA-ben elo par milliot vagy talan ideje lenne visszavenni Alaskat is, elvegre azt is csak valami hulye adta oda es mar az szerzodes sem er semmit... Emellett remelem azzal sem lenne semmi baja Putinnak, ha az orszagaban elo kinaiakat szabaditana fel a PLA es adna oda nekik fel Sziberiat, hogy el is ferjenek. Nem hiszem el, hogy nehany ember mennyire keptelen felfogni, hogy ez milyen rossz precedenst teremtett... Es igen, mielott ujra elokerul a USA, a 2003-as iraki megszallas is rossz precedenst teremtett.
Oroszország válaszolt egy agresszióra, igazából kénytelen volt.
Oroszorszagot semmilyen fegyveres agresszio nem erte, egesz pontosan ok kovettek el ilyet.
Amugy csak nekem van maximalis deju vu erzesem ilyenkor? Szinte minden heten lefutjuk ezeket a koroket... Te nem unod meg rettenetesen? -
#1954 Mindenki megsérti a szerződéseket, nincs itt semmi újdonság. Oroszország válaszolt egy agresszióra, igazából kénytelen volt.
Szégyen lenne, ha nem segítené az ottélő oroszokat az amerikaiakkal, ukránokkal és még ki tudja kikkel szemben.
A vége úgyis az lesz, hogy a szakadár térség visszakerül Oroszországhoz, mert nem jött az amcsik számítása... Ukrajna meg durván el lesz adósodva, kb. örökre. -
millerius #1953 Akkor nagyjából egyetértünk, de nem az ukrán politikai vezetéssel, hanem egymással. -
#1952 Több száz harckocsi túlzás, de több száz harci jármű nem. A több tízezer katona talán túlzás, de több ezer szvsz nem irreális, főleg, ha az irregurális erőket is belevesszük. -
ManoNegra #1951 Geopolitikai háromszög Jemen körül
Jemen lehet a szaúdiak „Afganisztánja” - Törökország kivár -
Papichulo #1950 A "rengeteget" nem ismerhetem el, mert semmi bizonyítékot nem láttam rá
Tehat meg mindig ott tartasz, hogy egyetlen maganyos T72B3 keveredett "veletlen" oda es semmi mas? :)
Lásd a kommunista vezetők "ajándékozási" szokásait - amit Te nyilvánvalóan elismersz jogosnak
Az, hogy en mit ismerek el, az lenyegtelen, a gond ott van, hogy Oroszorszag is jogosnak ismerte el.
azt mindig az adott terület lakossága dönthesse el, ne valakik valahol máshol egy térképen határokat tologatva, az ő megkérdezésük nélkül
Az ugye megvan, hogy eloszor az oroszok elfoglaltak a Krimet es csak utana volt ott egy - eleg megkerdojelezheto - nepszavazas?! Tehat a megszallast azt nem a nep, hanem egyedul Putin dontotte el... -
millerius #1949 Soha nem írtam, hogy Oo. nem támogatja a szeparatistákat, de azt fenntartom, hogy közel sincs rá annyi bizonyíték, mint amennyire az ukránok hivatkoznak (többszáz harckocsi-behatolásról és katonák tízezreiről beszél az ukrán vezetés). -
#1948 Ez az orosz "megsértés" egyébként eddig BIZONYÍTOTTAN 1, azaz EGY darab T-72B3 harckocsi volt, a többi eddig csak bizonyíték nélküli sajtóhír.
Az egy darab T-72B3 mellett volt szép számmal több T-72B és BA is. Ukrajnában ezeket (T-72B csak, mert a BA és a B3 oroszországi verzió) másfél évtizede kivonták, csak T-64-eseik vannak.
T-72BA Donyeczk mellett szétlőve
Ezt csak linkben, szétlőtt T-72B3.
A szeparatisták kezében 2S3 'Akácia'-áktól kezdve BTR-82 (ami szintén nincs Ukrainában rendszerben) jellemzően orosz származásúak.
Szóval azon rúgózni, hogy a szeparatistákat nem oroszország támogatja, eléggé nevetséges, már bocsáss meg...
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.05.05. 12:57:27 -
millerius #1947 A "rengeteget" nem ismerhetem el, mert semmi bizonyítékot nem láttam rá, a támogatást azt nyilvánvalóan - úgy gondolom - bizonyíték nélkül is elhiszem. És a szembeköpött garanciát is elismerhetem, ha ez neked fontos, és ha Te is elismered, hogy az USA ugyanígy szembeköpve saját garanciáját támogatta és elismerte a fegyveres erővel végrehajtott ukrán kormányváltást, magyarul puccsot.
Lehet, hogy a nyelvhasználati törvényt papíron három nap alatt visszavonták, de akkor miért alkalmazzák a mai napig (javaslok egy kárpátaljai SZEMÉLYES látogatást, csak hogy lásd és ÉREZD, miről is beszélek).
Nem azzal érvelek, hogy bármilyen probléma esetén el lehessen csatolni országrészeket KÜLSŐ BEAVATKOZÁSSAL, hanem az mellett érvelek, hogy a "mit tehetünk bizonyos esetekben" azt mindig az adott terület lakossága dönthesse el, ne valakik valahol máshol egy térképen határokat tologatva, az ő megkérdezésük nélkül (lásd a kommunista vezetők "ajándékozási" szokásait - amit Te nyilvánvalóan elismersz jogosnak, mert ezek következményeként jogosnak határozod meg Ukrajna határait is - utána mag a jelcini hülyeséget : "mindenki annyi függetlenséget ragadjon magához, amennyit csak bír" - aztán sokan ezt mindjárt területekre/lakosságra is vonatkoztatták, és most láthatjuk a borzalmas következményeit). -
Papichulo #1946 "Ezt a hadiállapotot nem a harcok miatt vezették be Luhanszkban, ott ugyanis éppenséggel működik a tűzszünet. Itt az Ebesz listája arról, hogy az utóbbi időben hol sértették meg a tűzszünetet: https://www.osce.org/ukraine-smm/154926?download=true&utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201505
Csak a "Donyecki Népköztársaságban" lövöldöznek, jellemzően Donyeck és Mariupol környékén, mégsem ők vezetik be a hadiállapotot, hanem a "Luhanszki Népköztársaság" ahol eddig betartották a tűzszünetet. A hadiállapot valódi oka, hogy a "Luhanszki Népköztársaság" nem képes ellátni állami feladatait, nem adnak fizetést és nyugdíjat, nincs egészségügy és oktatás, nincs törvényes rend, a nemzetközi segélyeket szétlopják a kozákbandák.
Az önhatalmúlag kikiáltott vezetők már csak úgy tudnak hatalmon maradni, ha bevezetik a statáriumot, eltörlik a lakosság jogait, elveszik a szabadságukat, és a statáriális kozákkormány rémuralommal megpróbál hatalmon maradni, de ezzel csak a lakosság életét teszik még nehezebbé, ha nem képesek ellátni az állami feladatokat a bukásuk úgyis elkerülhetetlen." -
#1945 Hadiállapotot vezettek be Luhanszkban -
Papichulo #1944 Vehetem ugy, hogy elismered, hogy igenis rengeteg haditechnikaval es katonaval tamogatta az RF a szakadarokat, azonkivul, hogy igenis szembekoptek a sajat maguk altal adott garanciakat?
Ukrajna nem garantálta a területén élő lakosság ENSZ által előírt jogait, köztük a kisebbségi jogokat?
Konkretan melyik "ENSZ altal eloirt jogot" nem garantalt? Ha arra a szerencsetlen torvenytervezetre gondolsz, ami torolte volna azt a torvenyt, ami regionalis nyelvnek minositi az oroszt - melyet IIRC nem garantal az ENSZ - akkor azt harom nap alatt visszavontak. Van ezenkivul mas is?
Amugy te tenyleg azzal ervelsz, hogy barmikor el lehessen csatolni egy orszag teruletet, ha az a legkisebb mertekben is megszegi a kisebbsegi jogokat?
-
millerius #1943 Ukrajna nem garantálta a területén élő lakosság ENSZ által előírt jogait, köztük a kisebbségi jogokat? Vagy annak a megsértése egyoldalúan engedélyezett? És ha az USA ezt a - szerintem - jogsértést egyoldalúan támogatja, az nem sérti senkinek a jogait, vagy a sérelmet elszenvedő népcsoportnak nincsenek jogai, és senki sem támogathatja őket jogosan? Ilyen alapon számold fel az USA-t mint államot, hiszen ők is szeparatisták, a Brit birodalomból szakadtak ki, ugyancsak külső, francia segédlettel. -
#1942 Nem mondtam, hogy ez nem lenne igaz. -
millerius #1941 Mintha én is ezt írtam volna: " KÉSŐBB, VÁLASZUL az oroszok is megsértették"...
Nem írtam, hogy az oroszok szentek, csak azt az egyoldalú felfogást furcsállom, mikor valaki habzó szájjal utálja az egyik oldalt a beavatkozás miatt, és nem hajlandó észrevenni, hogy ez válaszreakció volt a másik oldal hasonló beavatkozására. Más országban politikai oldalt egyoldalúan pénzzel támogatni ugyanolyan beavatkozás, mint mikor anno a Szu. tette ezt számtalan kommunista mozgalommal a világban. Ez nem üzlet, üzlet az ha pénzért vesznek valamit külföldről, belügyekbe való beavatkozás az, ha ugyanannyi pénzt külföldre politikai célokra adnak. Szerintem. -
Papichulo #1940 Szóval én a további terjeszkedési lépéseket nem látom reálisnak.
Par eve meg a Krim orosz megszallasaval sem lehetett realisan szamolni. Mindazonaltal jelen pillanatban en sem tartom realisnak a baltikumi terjeszkedest, de ennek ellenere ezzel egy ujabb fegyverkezesi versenyt inditott el Oroszororszag, ami Europanak a hata kozepere sem hianyzott... raadasul Kazakhstan hogyan lehet ezek - es Putin kijelentesei - utan tulzottan nyugodt?! -
#1939 Egy érdekes hír. -
#1938 Igen vannak ilyen jellegű félelmek de én ezt fenntartással kezelem. A helyzet az, hogy Ukrajnával az oroszoknak azután lett bajuk, hogy megpróbálták átvinni őket a "másik oldalra". A Krím megszerzésének oka világos, stratégiai helyzete miatt kellett. Az orosz kisebbség csak az eszköz és az ürügy volt a világ felé. Azonban Kelet - Ukrajna helyzete szemmel láthatólag más. Ha igazán kellene Putyinnak már megszerezte volna. Sokkal inkább eszköz számára, hogy Ukrajnát gyengítse de megszerezni nem akarja mert stratégiailag nem fontos neki. A Baltikum de stabilizálása pedig véleményem szerint nem opció és felesleges konfliktus felvállalása lenne a részéről ami sokkal nagyobb gazdasági problémát okozna neki mint Ukrajna de stabilizálása. Ráadásul az átlag életszínvonal a Baltikumban sokkal jobb mint Oroszországban, így még az orosz kisebbség számára ez sem jelent csábító alternatívát, plusz más egy katonailag semleges országot piszkálni mint azt aki a NATO tagja. Szóval én a további terjeszkedési lépéseket nem látom reálisnak. -
Papichulo #1937 Ez az egesz annektalas - foleg a ketsegbeesett orosz fegyverkezessel egyetemben - egy nagyon veszelyes precedenst teremtett Europaban, nevezetesen, hogy az oroszok barmilyen teruletre igenyt tarthatnak, ahol orosz kisebbsegek elnek.
Ukrajna meg egy eros szoporolleren van, otletem sincs mikor es hogyan tudnak leszallni rola. -
#1936 Az már most látszik, hogy a gazdasági szankcióknak nem lesz olyan hatása mint amit várnak. Ez annak is betudható, hogy az EU vonakodik a komolyabb szankciók bevezetésétől. Az az igazság, hogy azt sem lehet tudni, hogy Ukrajnában hogyan fog alakulni a belpolitikai helyzet. A gazdaság meredeken zuhan. 1 év alatt 45%-al nőtt az infláció és a háború folytatása keleten nem opció. Viszont annak leállítása meg a jobb szektor heves ellenállásába ütközik. A jelenlegi megoldás az, hogy a háború befejezéséhez fel kell vállalni egy belháborút a jobb szektorral. Na ez még egy "érdekes" fordulat lesz. Amennyiben viszont leállnak a harcokkal megkezdőzhet a tényleges rendezés ami (külső nyomásra) magába foglalhatja azt is, hogy Ukrajna lemond a Krímről. Az ma már nyilvánvaló, hogy a félszigetet csak háború árán lehetne visszaszerezni. Azt meg ki szeretne? Az Ukránok lehet, de katonailag nem nyernének. A nyugat meg nem akar háborút. Szóval igen, hosszú távon területet nyertek, bár az orosz gazdaságnak azért nem tesz/tett jót a szankció. -
Papichulo #1935 Olyasmi ez mintha az amcsikat megpróbálnák kiebrudalni Guantánamóból vagy a panamai csatornából.
Guantanamobol aktivan akarjak is kiebrudalni oket, Panamabol pedig a Torrijos-Carter megallapodas ertelmeben, mar 1999-ben kivonultak.
Oroszorszag szempontjabol a Krim bekebelezese olyan strategiai siker, hogy az anyagilag gyakorlatilag ki sem fejezheto. Hacsak nem omlik ossze teljesen a Nyugati valaszlepesektol az orszag es bukjak el megis ezt a teruletet - es erre azert vajmi kicsi az esely - akkor gyakrolatilag konnyeden megerte ezt a par szaz vagy meg ezer milliard USD bukast is amit esetlegesen elszenvednek. Hosszutavon mindenkeppen nyertek... -
Papichulo #1934 Igazad lenne, ha Oroszország hadat üzent volna Ukrajnának, vagy hadüzenet nélkül megtámadta volna azt.
Mit nem ertesz azon, hogy Oroszorszag garantalta Ukrajna teruleti integritasat?
(5-milliárd dollár csak a Majdan-tüntetések előtt, azóta ki tudja mennyi)
maga Nuland külügyes-asszonyság kottyantotta ki még az addig átutalt pontos összeget is
Nuland a 2013 decemberi beszedeben csak arrol beszel, hogy a rendszervaltas (1991) ota tamogattak Ukrajnat $5bn segellyel! Ki is kerestem neked a relevans reszt ;)
Ez az orosz "megsértés" egyébként eddig BIZONYÍTOTTAN 1, azaz EGY darab T-72B3 harckocsi volt, a többi eddig csak bizonyíték nélküli sajtóhír.
Mar egyetlen is tobb lenne a megengedettnel, de mar korabban is egy csomo egyeb forrast linkeltem (#1739) meg tobb T72-rol, BTR82A-rol, SA11-rol, de itt van peldaul egy SA22 is.
(geolokacio)
Ezenkivul linkeltem egy csomo vallomast is orosz es szeparatista katonaktol a konkret orosz katonai jelenletre... -
#1933 "Igazad lenne, ha Oroszország hadat üzent volna Ukrajnának, vagy hadüzenet nélkül megtámadta volna azt. Jelenleg viszont polgárháború folyik Ukrajnában, amelyet egy olyan kormány folytat, amely külső támogatottságú puccsal került hatalomra."
Igazad is van meg nem is. Tetszik vagy sem a szerződést bizony az oroszok megsértették. 1994-ben ezzel a szerződéssel ismerték el Ukrajnát mint önálló államot és ezzel a Krím - félszigetet is elismerték Ukrajna részeként. Az oroszok pedig bizony megszállták a Krímet az csak a szerencsének illetve az ukránok felkészületlenségének köszönhető, hogy nem lett véres katonai összetűzés. Maga Putyin is elismerte, hogy a félszigetet megszállták. Az viszont már kevésbé hangzik el, hogy az USA és az EU is egy közvetlen orosz érdekszférába nyúlt bele és gyakorlatilag kikényszerítették az oroszoktól a válaszlépést, mivel ha nem szállják meg a Krímet a fekete tengeri flottájuknak el kellett volna hagyni a térséget, ami stratégiai pozíció vesztést jelent. Olyasmi ez mintha az amcsikat megpróbálnák kiebrudalni Guantánamóból vagy a panamai csatornából. Putyin felvállalta a Krím annektálásával járó következményeket, bár véleményem szerint nem érdekelte, hogy mi lesz a következménye, mivel Oroszország oldaláról nézve a Krím flottabázis elvesztése nemzeti érdeket sértett volna amit meg nem hagyhattak. Az már csak a jövő zenéje, hogy az USA és az EU meddig fog elmenni ebben a kérdésben. Majd az idő megadja rá a választ. -
millerius #1932 Igazad lenne, ha Oroszország hadat üzent volna Ukrajnának, vagy hadüzenet nélkül megtámadta volna azt. Jelenleg viszont polgárháború folyik Ukrajnában, amelyet egy olyan kormány folytat, amely külső támogatottságú puccsal került hatalomra. A politikai függetlenséget garantáló szerződés az ugyancsak aláíró USA-ra nem vonatkozik? Az Egyesült Államok a kijevi fegyveres hatalomátvétel pénzügyi támogatásával (5-milliárd dollár csak a Majdan-tüntetések előtt, azóta ki tudja mennyi) ugyanúgy megsértette a saját maga által is aláírt "politikai függetlenségről" is szóló szerződést, mint ahogy KÉSŐBB, VÁLASZUL az oroszok is megsértették azt, de Te csak az egyiken vagy felháborodva (az a csúnya kettős mérce már megint?!). Ez az orosz "megsértés" egyébként eddig BIZONYÍTOTTAN 1, azaz EGY darab T-72B3 harckocsi volt, a többi eddig csak bizonyíték nélküli sajtóhír. Az állítólagos több-tízezer közül hogyhogy eddig egyetlen orosz katona sem jelentkezett Ukrajnában, hogy nyugati politikai menedékjogért cserébe kitálaljon az orosz beavatkozásról? Hogy lehet az, hogy újságírók rendszeresen jelentettek orosz harckocsik határátlépéséről Ukrajna felé, de egyetlen árva nyomorult fotó sincs róluk azonosíthatóan a határ átlépése közben? Én nem vagyok újságíró, mégis mindig van nálam fényképezőgép - a mobiltelefonba beépítve. Pont a sajtósoknál és pont az orosz határsértéseknél nincsen - amikor állítólag látták - legalább ne röhögtessék már ki magukat?!
Megmondom őszintén, én sem hiszem, hogy a szakadárok orosz támogatás nélkül harcolnak, ha mást nem lőszer-utánpótlást és műholdas felderítési adatokat SZERINTEM biztos kapnak Moszkvától. De ez csak az én bizonyíték nélküli véleményem, mondhatom hogy hitem, ugyanolyan hit mint hogy SZERINTED, a Te bizonyíték nélküli hited a nagyszabású orosz fegyveres beavatkozásról. Az USA előzetes pénzügyi beavatkozása viszont tényként kezelhető, maga Nuland külügyes-asszonyság kottyantotta ki még az addig átutalt pontos összeget is, azóta csöndben van a többiről. Gondolom tudod, hogy nem egy külügyminisztériumi portásról vagy takarítónőről beszélek, hanem egy Európa-felelős külügyi államtitkárról. Tehát ki sértette meg először azt a szerződést Ukrajna ügyében? -
Papichulo #1931 "A Budapesti Memorandum elnevezésű nemzetközi szerződést 1994. december 5-én, Budapesten írták alá az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) itt megtartott konferenciáján. Az egyezmény biztonsági garanciákat nyújt az aláíró feleknek annak kapcsán, hogy Ukrajna csatlakozott a nukleáris fegyverek korlátozásáról szóló atomsorompó egyezményhez. A memorandumot eredetileg három atom-nagyhatalom, Oroszország, az Amerikai Egyesült Államok és az Egyesült Királyság írták alá. Később Kína és Franciaország is támogató nyilatkozatot adott ki.
A szerződés biztonsági garanciái Ukrajna, Fehéroroszország és Kazahsztán területi integritását vagy politikai függetlenségét érintő fenyegetés, illetve erőszak alkalmazása esetére vonatkoznak. Ukrajna ennek eredményeként 1994 és 1996 között leszerelte a világon a harmadik legnagyobbnak számító nukleáris fegyverarzenálját." (forras)
#1930 - Ez a valasz arra, hogy kb. dugaba dolt az ervelesed? :) -
millerius #1930 Miért súgsz Papi...-nak, kíváncsi voltam, hogy tudja-e?:-) -
fonak #1929 Bocs, de Észtország pont kb. annyi ideig volt az orosz birodalom része, mint a Krím. -
millerius #1928 Észtország nem volt a történelmi Oroszország része, így ott az oroszok csak vendégek - ha az észtek úgy döntenek, és ők is akarnak, akkor maradjanak, ha nem tetszik, haza lehet menni. A Krím félsziget viszont mióta Allah követőit kitessékelték onnan - ja, kik is, hát az oroszok - Oroszország része volt, Hruscsov "kommunista ajándék-akciójáig". Mindössze ilyen "apró kis különbség" van a két terület között. Egyébként akinek nem tetszik, hogy a Krím Oo. része, az ugyanilyen alapon Budavárba is visszahívhatja a törököket, szóval amilyen lelkesen kitessékelnéd az oroszokat a Krímből, kezdek félni, hogy behívod a turbánosokat, mint Kádár a nagy testvért 56-ban. -
millerius #1927 Olvasd végig, mit írtam, és ne beszélj mellé. Azt írtam, hogy nem annektáltak egyetlen országot sem, csak megtámadták, elfoglalták, bombázták, öltek, romboltak és pusztítottak. Az ugye sokkal demokratikusabb és humánusabb? Erről kellene példát venni? -
Pares #1926 "Ezzel Jeruzsálem megpróbálja megkérdőjelezni ezekben az ügyekben a hágai székhelyű Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) illetékességét, ugyanis azt azoknak az eseteknek a kinyomozására hozták létre, ahol a helyi hatóságok nem hajlandók eljárni az esetleges háborús bűnök ügyében."
Ez mekkora vicc, nem pont a "helyi hatóságokat" kéne kivizsgálni? Ez olyan, mintha a bíróság azt mondaná, hogy a gyilkos szabjon ki saját magára büntetést... De kétszer nem mondom, hogy ezt is keresztül viszik, és Izrael majd saját maga fogja eldönteni, hogy háborús bűnöket követ(ett)-e el, vagy nem. -
ManoNegra #1925 Merkel: A német hírszerzés együttműködik az NSA-vel
Kénytelen együttműködni, a második világháború óta nincs teljes cselekvési szabadsága a németeknek. -
ManoNegra #1924 A bunosoket meg el kell itelni, barmilyen nemzetiseguek is.
Biztosan kemény büntetésre számíthatnak, már ha bűnösnek találnak valakit egyáltalán...