9874
A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
-
ManoNegra #1883 Az USA tagállamait és az európai országokat, történelmüket, beállítottságukat, mentalitásukat, egymással szembehelyezkedő álláspontjukat összehasonlítani valóban teljesen megfelelő, pont mint két tojás.
Nyilvánvaló, hogy a cél az Európai Egyesült Államok létrehozása, ami végülis érthető törekvés a létrehozói szemszögéből, ha a nagy globális versenyfutásban akarnak versenyképesek maradni. Csakhogy mi nem erre szavaztunk, amikor beléptünk. -
#1882 -
DantesHUN #1881 Hagyd már ezt az ostobaságot. Senki nem akarja felszámolni az európai kultúrát. A szorosabb Európa, és nemzetek ,,egyesítése" az EU nem ezt jelenti, és soha nem is erről volt szó. Még az USA-ban sem szűntek meg, az egyes államokra jellemző kulturális értékek, különbségek. Büszkék az eltérő hagyományaikra, szokásaikra, úgy hogy ők közben egy nemzet, egy egységes ország. Semmiféle kultúra felszámolásra nincsen. -
#1880 Valószínű, de visszakanyarodhatnánk a topik témájához. ;-)
-
Papichulo #1879 ezért nem tudom leírni, görgetni meg nincs időm
Leirni valoszinuleg azert nem tudod, mert buta vagy, gorgetni meg azert, mert bunko... ;) -
#1878 Pontosan értettem, mit írtál: ellentmondtál nekem. Most pedig, hogy írod, jó északra volt, arra én is utaltam "enyhe" túlzással. ;-)
Persze, még vannak szigetek és különleges időszakok, de egész Európát tekintve, általában egy tendencia folyományaként egyre kevésbé érezheti biztonságban magát az ember... a sok bevándorlótól (akik akár Kelet-Európából is jöhetnek, de leginkább más földrészről, teljesen eltérő kultúrkörnyezetből).
Mint kiderült már oly sokszor, az eltérő kultúrák együttélése gyakorta vezet konfliktushoz, ahogy az is, miként integrálni szeretnénk azokat, akiknek eszük ágában sincs - ráadásul csak elfecsérelt idő és erőforrások.
A mindenáron Európai Egyesült Államok vagyis a nemzetek végleges szétzúzása többek között népek keverésével, az európai kultúra értékmagjainak teljes fölszámolása libsi mázzal leöntve, eleinte komoly konfliktusokat eredményez, ami a cél, hiszen erre jöhet majd a Gladio vagy NATO vagy EU-csendőrség válasza és ennyit a demokráciáról... ami az első lépés - rózsaszín ködként - a totalitárius rendszer felé. -
#1877 A "nevedet" - gondolom - véletlenszerűen összedobáltad vagy a macska végigfeküdt a billentyűzeten... ezért nem tudom leírni, görgetni meg nincs időm. ;-) -
Papichulo #1876 Amig a "nevemet" nem vagy kepes normalisan leirni, addig foleg ne szamits normalis valaszra... Bunko!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#1875 Félreértettél. Azt, hogy lazán nyitva hagytak mindent. Lakást, kocsit. Persze ez nem nagyvárosban volt, messzi fent északon.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.04.30. 20:28:22 -
#1874 Én is voltam kint, rokonaim is élnek Oslo mellett, ezért írtam.
Minden amit leírok, az komolyan vehető. ;-)
Nem szoktam a levegőbe "írni". -
#1873 Pontosan. Azért linkeltem be, mert aktuális, ezekre Papucsiló elfelejt reagálni. -
Pares #1872 Jaj, ugyan már, te még nem tudod, hogy csak a fehér európaiak meg az ő leszármazottaik lehetnek csak rasszisták?
Szerk.: szerintem Európa is így fogja végezni, nyugaton a muszlimok és egyéb afrikai/ázsiai bevándorlók, keleten meg a rejtett erőforrásaink...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2015.04.30. 14:40:19 -
Renegade #1871 hehe, ide vag, mast is foglalkoztatja ezek szerint, kar hogy a korrekt despota eleg ritka :)
-
DantesHUN #1870 Plusz 1 kiegészítés: SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A magyarok hivatkoztak arra is, hogy a szabad királyválasztásról való lemondás és a szabad ellenállásról való lemondás azért nem jogos, mert azt az Udvar ki kényszerítette. Míg az Udvar szerint nem, a rendek lemondtak, ez van, tehát a rendek kuss. Ez persze megint csak bonyolultabb, és hát hogy kényszer alatti lemondás jogos-e , meg eleve kényszer volt-e, és bonyolítja a helyzetet hogy a magyar nemesség nagy része elfogadta a jogairól való lemondást, amíg az adómentesség joga megmarad neki, és ezt minden uralkodó biztosította...szóval sok mindenre lehet hivatkozni, és több szempontból lehet nézni hogy mi a jogos, mi nem -
DantesHUN #1869 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Épp ez az. Ismét a nézőpont, hogy melyik a jogos. Magyar részről azt mondjuk az országgyűlésnek el kell fogadnia, és a Szent Koronával meg kell koronázni. Míg az uralkodó részéről a koronázás csak egy ceremónia, és az országgyűlés rábólintása is formalitás. Ugyanis, a magyarok lemondtak a szabad királyválasztásról, és a soron következő Habsburg lesz mindig a király, tehát ha egy uralkodó meghal, azonnal a trónörökös lesz a király, és nem az országgyűlés után lesz az, hiszen akkor hivatalosan hónapokig nem lenne uralkodó. Igaz. V. Ferdinand lemondott, de ez mellékes, a Ferenc József felfogása szerint, abban a pillanatban ő automatice lett a király, az OSZ rábólintása formalitás. Nos hát hogy melyiket fogadjuk el? Az az igazság, bármennyire is például Európa közvéleménye a magyar szabadságharcosok mellet állt, jogilag elfogadták azt hogy Ferenc József a király, akkor is ha se az OSZ nem bólontott rá, se koronázás nincs. Gondolj bele, II. József se lett megkoronázva, de attól még ő volt a király. Amúgy is, az országgyűlés rábólintása, és a király eskütétele, stb, arról szólna, hogy a rendek elfogadják a királyt, aki cserébe megígéri, hogy biztosítja a rendek jogait, alkotmány körülsáncolása, stb, de ezt II. József se tette meg, de attól még ő jogilag király volt. Az én véleményem: pont azért mivel nincs szabad királyválasztás, így jogilag igen is Ferenc József lett a király, és az országgyűlés rábólintása csak egy formalitás, de természetesen erkölcsi értelemben persze a magyaroknak volt igaza, de hát a jog és az erkölcsi igazság nem ugyanaz. Az meg megint egy másik dolog, hogy egyébként a szakítsunk a Habsburgokkal dologgal sem értek egyet, mert csak közösen együttes erővel lehet haladni , amihez kiegyezés kell, de ez messzire vezet, és ezt már nem akarok részlezetni
Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2015.04.30. 11:59:41 -
#1868 A barátom tavaly nyáron volt. Ő is ezt tapasztalta általánosságban. -
#1867 Csak, hogy ne térjünk el a topictól inkább így teszem be :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az egy dolog, de 1848-ban Ferenc József megválasztását a magyar országgyűlésnek el kellett volna fogadni (köszönhetően az áprilisi törvényeknek amit a király is elfogadott), plusz meg kellett volna koronáztatnia magát a magyar koronával, csak ezen két esetben lett volna törvényes magyar király (ahogy ezt az aktust a kiegyezés után meg is tették) Az olmützi alkotmány kiadásáig nem is volt szó arról, hogy nem fogadják el Ausztria királyának fennhatóságát, nem véletlenül volt rá válasz a trónfosztás tényének kimondása. -
Papichulo #1866 Mar mondtam, hogy en csak mint politikai rendszer emlitettem Svajcot, ennek koze nincs az ottani emberekhez, vagy a pillanatnyi kormanyhoz. Te probalsz meg mindenrol a zsidokra es a szelsojobbra asszocialni.
Csak hozzateszem, hogy itt mar megint sikerult teljesen elkanyarodni a topic eredeti temajatol, ami "A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései". -
#1865 Ámerikában így működik a multikulti
Hasonló irányú rasszizmus, mint jelenleg Dél-Afrikában - az állítólag már beilleszkedett nemzedék esetében.
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2015.04.30. 00:16:17 -
#1864 Ne a videót nézd, hanem olvasd el a könyvet, bár kissé Orbán-segg szagú.. ;-) -
#1863 Na ácsi! Te keverted ide őket, a jobboldali pártokat hasonlítgatva, hiszen a hozzád hasonlók a vélt vagy valós antiszemitizmusa miatt negálja a Jobbikot, holott ha erről van szó, akkor Svájc az az ország... ;-) Engem csak a rossz kaja tartott vissza, hogy hosszabb távra arra vegyem az utam, a mentalitásuk tetszik. -
DantesHUN #1862 Ez egy kicsit bonyolult dolog. Idegen hatalom? A trónfosztás? Jogos vagy sem? A király szempontjából nem jogos. Épp ezért tekintették pl: Rákócziékat is lázadónak, és épp ezért akarta jó darabig ezt elkerülni, és igyekezett úgy beállítani nem lázadók, hanem jogosan keltek fel a király ellen. 1848-49 hasonló: volt egy uralkodó által elfogadott kormány, amire az uralkodó nevében rátámadtak, ezért magyar értelmezés szerint a király követett el törvénysértést, tehát jogos kimondani a trónfosztást.
Ellenben az király oldaláról: nem jogos ezt kimondani. 1687 után a magyar rendek lemondtak a nemesi ellenállásról, lemondtak a szabad királyválasztásról, elfogadták hogy mindig Habsburg házi legyen a király, majd ezt kiterjesztették női ágra is( pragmatica sancio) tehát jogilag a magyarok se trónfosztást nem mondhatnak ki, a koronát meg pláne nem ajánlhatják fel senkinek.
Épp ezért nem lehet azt mondani hogy idegen hatalom ellen harcoltak, mert a magyar király ellen harcoltak. Aki nem egy idegen megszálló mint mondjuk az oszmánok voltak, hanem törvényes államfő. (most a származás, hogy Habsburg az mellékes) az hogy a magyarok ellen harcolók nagy része nem magyar nemzetiségű volt, az egy dolog, de attól még a király alattvalói voltak. Az idegen hatalom az a cári hadsereg, 48-49-ben. legfeljebb.
Mindez különben nagyon fontos, és nem üres jogi csűrés-csavarás, mert ilyen dolgoktól függhet, hogy egy lázadás lázadás marad, vagy legitimálják őket. (persze a legfőbb legitimáció ha győznek) és ez ma is így van, épp itt van Ukrajnában a példa, hogy legitim-e vagy sem, ami ott történik, lázadók vagy sem, jogos vagy nem jogos amit az ukrán ellen harcolók tesznek, jogos vagy nem jogos ami a Krímmel történt, stb. -
horthy #1861 Egyenlők és egyenlőbbek
6-32 percig nézd meg amit Varga István mond ! Miért baj ha nincs közösségi gondolkodás ! Ahol ez nincs ott biztonság sincs ! -
DantesHUN #1860 Nézőpont kérdése. Miért, egy dúsgazdag főnemesnek, akinek szavára fejek hullanak, jobb volt a feudalizmus. Amúgy...természetesen Svájc minta állam. Sőt, a történelembe vissza tekintve is nagyon régóta sokkal fejlettebbek mint mi, a skandinávok szintén. Például, már nagyon nagyon hosszú ideje megszűnt a svédeknél a jobbágyság, mikor nálunk még virágzott! (jah, de a feudalizmus az jobb volt mint a..)
Én igen érthetetlennek tartom egyébként, az ellenkezést a nyugati liberális minta államokkal szemben, mint mondjuk Svájc, mint mondjuk a Skandinávok. Magas életkörülmények, tisztaság, rend, alacsony bűnözés, fejlett társadalom. Minden mutató szerint ezek az országok járnak az élen. vagyis nem mindenben, mert öngyilkosok, alkoholisták, szív és érrendszeri megbetegedések tekintetében mi vagyunk az élen, a korrupcióban szintén. Na mindegy.
Szóval, azt nem értem én, hogy ez a modell szar, hülyeség, a svájciak, skandinávok rosszul csinálják, a hanyatló nyugat az rossz út. Ezt a dumát, nagyon nagyon hosszú ideje hallgatjuk itt Magyarországon. Nagyon sok évtizede. Sőt, még régebb óta...és basszus, valahogy ezek a hanyatló nyugatiak csak nem hanyatlanak, hanem virágoznak, és a rossz út amit csinálnak az bejön, gyarapodnak, fejlődnek, és kiderül az ő ötletük, modelljuk jó, a miénk meg...szar.
De ennek ellenére ma is reménykedünk benne, hogy most már aztán tényleg...de most már tényleg...lehanyatlanak...és a mi utunk lesz a jó...igaz eddig egyszer se jött be, de most biztos be jön. Ha ja...tuti bejön...addig álljunk féllábon amíg a skandinávok vagy Svájc tönkre megy...mi meg fellendülünk...
És, nem is csak a pénzről van szó. Ezekben a ,,szar" államokban, például: nem szemetelnek. Nem ütnek el autóval. Előzékenyek. Nem löknek fel sorbanálláskor. Az emberek nem azzal foglalkoznak, hogy ki milyen, honnan jött, milyen a bőrszíne, vallása, hanem azzal hogy végi-e a munkáját és normálisan él-e. Hát érdekes, és fura dolog ez. -
Papichulo #1859 Általában Európában a középkori feudalizmusok jobb rendszerek voltak
Miert?
Márpedig ha ismernél néhány svájcit és beszélgetnél velük
Ismerek eleg sokat. Oda kot a munkam, de nem csak munkakapcsolataim vannak.
bizony svájcban erősebb az antiszemitizmus
A zsidokat nem ertem, hogy minek mindig belekeverni. Neked viszket, ha felorankent nem tudsz roluk beszelni?
Elvtárs... :-) Az egyszerű világképedbe nem fér bele más, mi?
Persze, "Vilag proletarjai, egyesuljetek! Kamrad Tetsuo" ;)
-
#1858 Elvtárs... :-) Az egyszerű világképedbe nem fér bele más, mi? Demokrata, komcsi, náci, meg a nihilista...
-
#1857 Márpedig ha ismernél néhány svájcit és beszélgetnél velük - kötetlenül, de komolyan - akkor tudnád, hogy bizony svájcban erősebb az antiszemitizmus, mint Magyarországon, csak Svájcnak nincs annyi belső ellensége... emiatt is lehettek oly sikeresek. -
#1856 Általában Európában a középkori feudalizmusok jobb rendszerek voltak, mint az általad ideálisnak vélt svájci modell, ami természetesen az egész világra kihat, csak a svájciak élnek jól belőle (ráadásul ők se mind).
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2015.04.29. 20:01:11 -
Papichulo #1855 Tehat akkor neked nem a demokraciaval van bajod per se, hanem bizonyos beidegzodesekkel... -
horthy #1854 Ne bonyolitsuk tul a dolgokat ilyen szavakkal mint rendszer meg stb ! Ha az ember tulbonyolitja a dolgokat akkor az igazság elvész mint fény a sürü ködben ! Nem vagyunk mi kozmopolita bankárok vagy kereskedök hogy össze vissza fecsegjünk hazudozzunk ! A lényeg hogy az emberek többségének mindegy minek hivják a rendszert királyságnak , kapitalizmus , szocializmus , demokrácia stb egy a lényeg jól érzi-e magukat benne vagy rosszul , milyenek a megélhetési lehetöségek és a közösségi élet vagy közösségi kapcsolatok . A fennálo hatalmi rendszerekre mindig az a jellemzö hogy pocskondiázza az elözö rendszert amiböl kialakult vagy más rendszereket ugyhogy nincs uj a nap alatt ! Mi azt gondoljuk hogy a demokrácia a legjobb de vannak akik az ösközösségre mondják ugyanezt nézöpont kérdése ! Nagyon fontos dolog hogy a közösség vezetöi az adott közösség érdekeit-értékeit védjék képviseljék ez Svájcra igaz ! -
ManoNegra #1853 Mivel itt nagyon nem lehet részletekbe belemenni, maradjunk annyiban, hogy vannak bizonyos hasonlóságok. A Svájci Néppártot is a bevándorlás és muszlimellenesség repítette a csúcsra, de például a bevándorlással kapcsolatban is beindult a nemzetközi reakció, hogy a demokratikus döntést felülírják.
Egyébként ha itt igazi demokrácia lenne, fontos kérdésekben valóban számítana a népakarat, akkor például halálbüntetés is lenne, de nem lehet. -
Papichulo #1852 Tudom, de egy ilyen szcenárió esetén nálunk leváltaná(to)k a demokráciát.. :D
Remelem nem a Jobbikhoz probalod hasonlitani az SVP-t :)
Mindazonaltal az utolso valasztason csak kb. 5%-kal szerezett tobbet az ottani legerosebb part, mint itt a kis magyar szelsojobb... megsem akarja senki "levaltani a demokraciat"... legalabbis azt amit MO-on annak neveznek :) -
ManoNegra #1851 Tudom, de egy ilyen szcenárió esetén nálunk leváltaná(to)k a demokráciát.. :D
Nem tudom nálunk mit hozna egy 'varázsformula' nevezetű találmány, teljes működésképtelenséget inkább mint normális kormányzást. Egyébként a közvetlen demokrácia valóban nem lehet egy rossz dolog. Persze teljesen más a két ország történelmi fejlődése, és nem a miénk volt a szerencsésebb. -
Papichulo #1850 A rendszerrol van szo, nem a pillanatnyi parlament esetleges osszetetelerol. -
ManoNegra #1849 Svájcban a legerősebb párt egy nacionalista alakulat ha jól tudom. Van tippem, hogy egy ilyen esetben ki lenne a legjobban felháborodva itt. -
Papichulo #1848 Jo, akkor fejtsd ki, hogy milyen jobb tarsadalmi berendezkedest tudnal elkepzelni annal, mint amilyen demokracia mondjuk Svajcban van! -
horthy #1847 Akkor magyarázd már el hogy mit értesz a állitolagos überfrankó " DEMOKRÁCIA " alatt ? Mert szerintem ez ugyanolyan maszlag szó mint annak idején a kommunizmus volt ! Ha kell segitek neked elmagyarázni miért nem müködik a demokrácia és miért csak egy jó szlogen maga a szó olyan mint a kábitószer emberek hülyitésére jó ! -
Papichulo #1846 Tetsuo Elvtars, te ezeket az omlengeseket az MSZMP valamelyik kongresszusanak a jegyzokonyvebol ollozod ki? :)
Mindazonaltal az nagyon inkorrekt, ha te ugy erzed, hogy ezeket a "kizsakmanyolt rabszolgakat" csak akasztassal es kezlevagassal lehet jobb utra teriteni... merthogy ha az ember gazdag, akkor ugyan nem bunozik, de akkor kizsakmanyol, tehat azert szemet, ha pedig valaki kizsakmanyolt, akkor meg kenytelen bunozni, de akkor jon a levagas, akasztas :) -
#1845 Úgy könnyen vagánykodnak, hogy több erőforrást használnak, mint a legszegényebb milliárd ember, részben az ő kárukra is...
Kb. mint a valótlan példáid a demokrácia működésére... csak a mögöttes, kizsákmányolt többséget nem veszed észre, a rabszolgákat.
-
horthy #1844 Multikultura Törésvonalak !
Multikultura Nógrádi György !
Célpont-Franciaország bevándorlok !
Még hosszan sorolhatnám , de lényeg hogy a multikultura megbukott nem müködik a társadalmak hánynak tőle , de mégis mint a libatömést lenyomják a torkunkon ! Toth Gy László még ha nem is mindenki kedveli nyersen tálalva elmondja hogy miért eröltetik a " libatömést " !