9874
A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
  • Tetsuo
    Eltanultam fantasztikus lényeglátásodat. :-D
    Általában nem reagálsz egy hozzászólás egészében vett tartalmára, csak kiragadsz egy (sokszor jelentéktelen) részletet és azt cincálod.
    Pl. ezekre sem reagáltál: #1865 és #1882. Viszont már nem is tudnál, mert valamiért nem látszik a linkelt videó.
    Komoly ez a fórum, komoly óvodásoknak.
  • millerius
    Egy smiley-val egy elfuserált hozzászólást szerintem nem lehet elfogadhatóra renoválni, ez a téma ennél azért komolyabb.
    Abban igazad van, hogy gusztustalan egymás közt a háta mögött valakit kibeszélni. VISZONT Te írtál egy nyilvános hsz.-t (2072), erre én NEKED címezve válaszoltam (2074), erre válaszul jött Tőled a vád a "harmadik félről személyeskedni" szöveggel. Én saját nevemben írtam, nem más helyett és Neked címezve. Sose voltam nagy matekos, így inkább rákérdezek, hol szerepel itt a harmadik személy - hacsak Te nem valaki más nevében írsz a fórumra. Nincs itt valami zavar - nem az erőben, hanem valahol máshol?
  • Papichulo
    Miert, ez nem szemelyeskedes volt? De ettol fuggetlenul latom megfogtad a hozzaszolas lenyeget...
  • horthy
    Az USA lehalgatta Németországot azok meg Franciaországot ! ( Nográdi György )

5:25 -töl Nográdi György egyetemi tanár

Érdekes annak idején anno az 1990-es években mindig azt halgattam hogy az átkozott komcsik mindenkit megfigyeltek , hát szerintem az USA-hoz és Izrael-hez képest kisiskolások !!
    Utoljára szerkesztette: horthy, 2015.05.10. 02:01:25
  • Tetsuo
    "Egy harmadik félről személyeskedni." LOL
    Inkább beszélni, nem? Vagy őt kibeszélni... :-D

Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2015.05.09. 22:29:15
  • vonDrago
    Szebben és érthetőbben nem is tudtál volna fogalmazni, én Erdélyből költöztem Magyarországra 15 éve de a mai napig a hajamat tudom tépni az ilyen turbómagyarozókon min molnibalage.

Írásodra +1
  • horthy
    25 év telt el a rendszer ( gengszter , modszerváltás ) óta ezt nem veszi észre ! Ha 1989-1990-ben nyomta volna a rizsát semmi gond nem lenne akkor az emberek USA-tól és a nyugattól várták a csodát de annak a korszaknak már vége molnika le van maradva sajnos . Nem kell ezen rágodni fanatikus komcsik voltak 1990-ben rendszerváltáskor is akik nem akarták tudomásul venni hogy új idők szelei kezdenek fujdogálni !

"Minden hazugság volt, amit a kommunisták a kommunizmusról mondtak, viszont színtiszta igazságnak bizonyult, amit a kapitalizmusról állítottak”
  • Papichulo
    Ugy latom a smiley-t nem sikerult ertelmezni... ;)

Egyebkent meg nincs gusztustalanabb nyilvanosan, egymas kozt, egy harmadik felrol szemelyeskedni...
  • Papichulo
    Te azt irtad, hogy "a munkavállalók EU-szintű védelme nélkül", holott a munkavallaloknak van EU szintu vedelme. Pont.
  • Pares
    Tipikus fekete-fehér csőlátás.
  • millerius
    Na, itt is érzek némi problémát, nem is kicsit, hanem nagyot. Úgy tünik, számodra elképzelhetetlen, hogy valakinek önmagától is lehet ettől a kettőtől eltérő harmadik, sőt negyedik-ötödik-stb.-féle véleménye. Ilyen szinten beskatulyázni embereket diktatúrákban szokás, lásd : "Aki nincs velünk, az ellenünk van!".
  • millerius
    Nem azt írtam, hogy az EU bármiben hibás, vagy hogy rajta kérem számon a jogok végrehajtását, Te meg ezekre válaszoltál. Azt írtam, hogy "az EU nem mindenre ad megoldást" (azt lehet magyarázgatni, hogy miért, de szerintem ez így is van).
    "Így nem tudhatom, hogy lehet az, hogy itt megtehetik azt a munkaadók, amit a Lajtától nyugatra nem tehetnek meg." Ezt is én írtam - legfeljebb hozzátehettem volna még, hogy - "ugyanazon irányelvek alapján amire Te hivatkozol" - de senkit nem hibáztattam, mert "nem tudom". Megmondom őszintén, ez már inkább csak egy "költői nem tudom" volt, mert nem is igen érdekel a magyarázat (szerintem számtalan más embert sem), pillanatig se vigasztalna ugyanis, ha jogászi precizitással fejből fújnám a magyarázatot az EU-tagok munkajogi különbségeinek okára. Sok embernek mondtam már, hogy nem érdekel, miért büdös a sz..r, akkor sincs kedvem megenni, ha melléteszik a tökéletes biokémiai analízisét annak, hogy miért büdös. És időnként itt-ott érzek némi büdöset sajnos...
    A lényeg: nem először válaszolsz "kissé" másra , mint amit én írtam, úgyhogy pontosabb és ÉRTŐ olvasást kérnék, ha már válasszal megtisztelsz.
  • Papichulo
    Mi jon divatba az "atlantista propaganda" helyett? A "putinista propaganda"? :)
  • Zenty
    Balázs régóta azért frusztrált mert az atlantista propaganda és a sablon "tudomàny" mindenhol megy ki a divatból és ezt agresszióval társítja mindenkire aki nem a hitét követi. Szerintem pont ezért nem kell rá haragudni. Ez olyan mintha egy vallási fanatikusnak probàlnád elmagyarázni, hogy amiben hisz csak propaganda és erre durván reagál. Neki kell eldöntenie, hogy sírig visszi a hitét, agresszivitását vagy az igazsághoz, fejlődéshez vezető utat választja, és a lényeg közbe lehet ignorálni :D
  • Tetsuo
    Azért lenne idióta, mert berakott egy skatulyába? Te ugyanezt tetted előtte vele (és másokkal is).
    Gyakran dobálózol embertársaidat degradáló kifejezésekkel, hangulatodtól függően, persze azzal nem értesz egyet, hogy a Föld lakosságának nagyrésze idióta és ezért sem szabadna mindenkit egyenlőként kezelni, szavazati jogot és minden mást tekintve, emiatt sem működhet soha a demokrácia stb.
  • Papichulo
    Most akkor olvasd el ujra, hogy mit irtam, mivel a mostani erveidre mar akkor valaszoltam!

Plusz ha meg ennyire sem ertesz a joghoz, akkor miert probalsz jogaszkodni? Az EU a jogalkato, a magyar allam a jogalkalmazo. A jogalkoton nem kerheted szamon a jog vegrehajtasat...
  • millerius
    Egyik pontjával sem, mert nem a leírt szöveggel voltam/vagyok élő kapcsolatban, hanem azzal, amit betartanak/végrehajtanak belőle. Szépek az általános irányelvek, de nem azt hajtják be az embereken, hanem a végrehajtási utasításokat, azok meg országonként eltérnek a szép alapelvektől. Nem jogász vagyok, az angol repülő-műszaki szerelési-karbantartási utasítások oké, az angol jogi-nyelv nem, sőt még a magyar hivatali-jogi bikkfanyelv sem. Azért élünk társadalmi munkamegosztásban, mert nem érthet mindenki mindenhez, valakiket azért is fizetnek, hogy az EU jogi normákat Magyarországra adoptálja és végrehajtassa. Így nem tudhatom, hogy lehet az, hogy itt megtehetik azt a munkaadók, amit a Lajtától nyugatra nem tehetnek meg.
  • Papichulo
    Most te komolyan megprobald kimagyarazni, hogy az a ket idezet nem mond ellent egymasnak? Hihetetlen! Tenyleg jobb lett volna ha abbahogyod, ahogy mar joparszor megigerted.
  • millerius
    Elnézést kérek, hogy saját tapasztalataim alapján csak a saját fejemmel tudok gondolkozni és a saját véleményemet mondom, lehet hogy ez furcsa és szokatlan számodra.
    Én pontosan az ellenkezőjét mondtam, mint amit Te itt tőlem idézgetsz, vagyis nem azt, hogy "minden úgy volt jó, ahogy történt", hanem azt, hogy nagyon sok dolog bizony nem volt jó úgy , ahogy történt, és ma is történik. Tudom, hogy a világ nem kívánságműsor, de bólogatni nem vagyok hajlandó olyanra, ami szerintem helytelen és antihumánus, akkor sem, ha papírra írt szerződések vannak róla nagyhatalmi fiókokban (Európa felosztásáról is volt már sok ilyen papír, nézz utána, kik írták alá ezeket, nem sok demokratát fogsz köztük találni).
    A Majdanról meg azt írtam: "a Majdan-tüntetések előtt" , vagyis nem azt írtam, hogy arra ment a pénz, még csak azt sem, hogy ellene ment a pénz, mindössze időrendi pontként használtam az eseményt, mert ezen esemény előtt tudjuk mennyi pénz ment, az utána következőről nincs információ. Egyébként ha nézted az akkori felvételeket, akkor láthattad, hogy a Majdanon mindkét irányba lőttek, így bármelyik oldalt támogatták ebből a pénzből, akkor a fegyveres, és nem a választásos megoldást támogatták. Azt változatlanul fenntartom, hogy ezzel a pénzzel nem beruházás vagy üzletkötés történt, hanem politikai befolyás-szerzés, és csak azok örültek neki, akiknek sikerült a pénz közelébe férkőzniük.
  • Pluskast
    Nyilván nem ahogy le is írtam az egyik hozzászólásomban (azt hiszem Papichulo-val beszélgettünk erről), hogy azt Ukrajna csak háborúval próbálhatná meg visszaszerezni. Ami eleve bukásra lenne ítélve. Vannak olyan elképzelések, hogy az egész vége az lesz, hogy szétesik Ukrajna. Én ebben mondjuk nem hiszek, mivel ahhoz, hogy ez megtörténjen kell az EU és Oroszország kvázi beleegyezése is, ami pedig egyik fél érdekét sem szolgálja. Viszont egy belső háborút én sokkal valószínűbbnek tartok a kormány és a szélső jobbos fegyveres csoportok között.
  • Papichulo
    Az emlitett dokumentum melyik pontjaval vitatkozol? Esetleg azon lamentalsz, hogy a magyar hatosagok nem tartattjak be ezeket a torvenyeket? Ez mennyiben az EU hibaja? Jonnie kene az "EU rendorsegnek"? Na, latod?! Ezert mondtam, hogy demagogak az erveid...
  • millerius
    Na ne viccelődj már, próbálj meg egy hamburgi vagy frankfurti német repülőgépszerelőt 12X12 órás munkarendben dolgoztatni évekig, és egyből rájössz, hogy miért nem megy ez ott, és miért teheti meg ezt ugyanaz a cég Magyarországon.
  • Papichulo
    Megint ott tartunk, hogy szerinted igy, meg szerinted ugy. Kaptal vegtelen forrast, hogy ezek a dolgok nem ugy vannak, ahogy te elkepzeled, de te ennek ellenere csak ezt tudod hajtogatni. Mondd azt, hogy a te szubjektiv megitelesed szerint minden ugy volt jo, ahogy tortent, de ne hivatkozz olyan dolgokra, amik nem leteznek!

Ezenkivul csak egy dologra reflektalnak, ami tokeletesen demonstralja a te vitastilusodat:

Hol írtam én olyant, hogy az US-dollárok Majdanra vagy akár anti-Majdanra gurultak Ukrajnába?! (#2058)

Az Egyesült Államok a kijevi fegyveres hatalomátvétel pénzügyi támogatásával (5-milliárd dollár csak a Majdan-tüntetések előtt, azóta ki tudja mennyi) (#1932)
  • Papichulo
    Szóval hiába létezik EU, nem mindenre ad megoldást se itt se Ukrajnában se másutt, főleg ha nem is hajlandó foglalkozni vele.

Nem az EU nem hajlando, hanem az orszagok nem adnak neki felhatalmazast ra.

Mindenesetre eleg demagog erveket hoztal fel... pl: a munkavállalók EU-szintű védelme nélkül - Labour Law
  • molnibalage83
    Olvasd el figyelmesen horthy kommentjét...
  • molnibalage83
    Az utolsó kérdésre azt mondom, hogy praktikussági okokból... Most komolyan, azért ne essünk már át a ló túloldalára...
  • millerius
    Ne tereld félre a szöveget, ne másra válaszolj, mint amit utoljára írtam. A "bizonyos esetekben, lényeges dolgokban" - ezt az 1985-ös hsz.-ban írtam, de a 2006-ban GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT pontosabban is definiáltam: "társadalmi méretű változások/kérdések"-ről írtam.
    "a Krímnek nem volt joga Ukrajnából kiválni" - szerintem minimum ugyanolyan joguk volt, mint egy kommunista diktátor döntésére "csatlakozni" - mindkét esetben szavazás nélküli jogfosztottak voltak, szerinted ez a helyes és demokratikus megoldás?!
    Jobb Szektoros ukrán parlamenti listám nincs, de nekik volt, azért voltak ott fegyverrel a parlamentben szavazások alatt. A választási vereséget meg úgy fogadták el, hogy a fegyveres szervezetet fenntartják, kérdés milyen jogon, hiszen a J.Sz. előbb létezett, ,mint az újraválasztott ukrán parlament, ami ha papíron , fegyveres "díszkisérettel" UTÓLAG esetleg törvényessé is tette a létét, ez ugyanolyan megoldás, mint az UTÓLAGOS putyini krím-szavazás. Ha elfogadod az egyik utólagos "fegyveres" szavazást, akkor milyen alapon köpködöd a másik ugyanilyent? Az kevés, hogy "megvan a véleményed" (amit ráadásul csak egy irányban hangoztatsz nagyon erőteljesen), de egyoldalú orosz-köpködéseddel egy olyan ukrán kormányt támogatsz, amely fenntartja ezt a helyzetet.
    A B-777 lelövéséről azt írtam, hogy szerintem "szakadárok bűne orosz segédlettel", mi az ami ebből nem érthető számodra?
    A nagyhatalmak nyomulásáról mintha azt írtam volna, hogy azért ítélem el őket, mert EGYIKNEK SEM KÖTELEZŐ a másik felé nyomulni (még ha jogilag nem is tiltja semmi), főleg úgy, hogy másokat tolnak maguk előtt a frontvonalra. Korábban kicsit bővebben írtam ezt le, de mit nem értettél meg ebből?
    Hol írtam én olyant, hogy az US-dollárok Majdanra vagy akár anti-Majdanra gurultak Ukrajnába?! De nem Boeing-gyárat építettek, még csak Ford-gyárat se, nem vettek ukrán termékeket, hanem a "demokratikus átalakulásra" adták, tehát politikai befolyás céljára. Ez ugyanolyan beavatkozás a belügyekbe, mint mikor anno a Szu. se vodka vagy pirog-gyárakat épített külföldön, hanem a szélsőbal-mozgalmakat támogatta.
    Az orosz kisebbség meg nem "egyből" követelte az elszakadást (megjegyzem, akkor is joguk lett volna hozzá szerintem), hanem a jogfosztó nyelvtörvény után tüntetni kezdtek (tudod, felvonultak és csúnyákat kiabáltak, ez a tüntetés). Hiába vonták vissza pár nap múlva a törvényt, addigra odaért a Jobb szektor bunkósbottal, éles lőszerrel és gyújtogatással. Ettől kezdve persze hogy nem bíztak az ukrán vezetésben és el akartak szakadni. Szerintem ugyanolyan joguk volt hozzá, mint az ukránoknak elszakadni a Szu./Oroszországtól. De ha szerinted nincs hozzá joguk, hát akkor az egész társaság Ukrajnástól-mindenestől "Back in the USSR" ( vagy elmagyarázhatnád, miért jár kevesebb függetlenség az oroszoknak mint az ukránoknak - ne nekem, mert én nem így gondolom).
    Mivel semmiféle érvényes népszavazás nem legitimálja a Krím orosz megszállását, de ugyanígy Novorosszija Ukrajnához csatolását se, a Szu. felbomlásakor szerintem ezeknek - sőt, minden olyan területnek, ahol az ukránok kisebbségben élnek - függetlenséget kellett volna adni, aztán döntsenek ők maguk a sorsukról. Persze az elvtársak mindent aláírtak, csak hogy hatalomban maradhassanak, ez nem lepett meg, ismertem őket. Az viszont eléggé lesújtott, hogy a "demokráciára és önrendelkezésre" rendszeresen hivatkozó USA és EU is elfogadta ezt az állapotot. Azóta tudom, hogy a demokráciánál és önrendelkezésnél csak a nagyhatalmi érdekek a fontosabbak.
    Persze ha szerinted kommunista pártvezetők/diktátorok határtologatása érvényes jogalapot képez egy demokráciának nevezett világrendben is, hát akkor nem tudom miről társalgunk itt, és főleg azt nem, hogy miért?
    Mint tegnap írtam, ilyen alapon nincs értelme egymást győzködnünk, ennél drágább a szabadidőm, szóval részemről adásnak vége.
  • fonak
    Mondjuk az ukrán az inkább az orosz tájszólásának tekinthető, amit a nacionalisták elkezdtek tudatosan távolítani az orosztól "nyelvújításokkal" (vagyis az orosztól különböző kifejezések használatának szándékos erőltetésével), és a többség anyanyelve az orosz vagy a szurzsiknak nevezett keveréknyelv volt, a legnagyobb ukrán nacionalisták közül is sokan egyszerűen nem beszélik jól az ukránt, az Azov tagjai is oroszul kommunikálnak egymással, szóval itt nem ilyen konfliktusról van szó. Ahogy a szerb-horvát konfliktus sem a nyelvről szólt (a horvát nyelv önállósága ugyanúgy erősen vitatható, mint az ukráné, ráadásul a hivatalos horvát nyelvváltozat (mert volt több is) pont a szerbhez legközelebb álló lett).
  • millerius
    Úgy látszik, nem voltam elég világos. A példát csak képletnek szántam, hogy könnyebb legyen megérteni, milyen tragédiákat okoz emberek életében a népszavazás nélküli, hatalmi szóval végzett ide-oda csatolás, határtologatás, de akkor most tedd át az egészet a mai Ukrajna területének utolsó évszázadára hogy világos legyen, miről van ott is szó.
    Pl.: EU alapelvek között nem szerepel a saját anyanyelvű oktatás és ügyintézés, az EU soha nem hozott döntést kisebbségi-jogi kérdésekben, nem is foglalkozik ilyenekkel. Az EU célja a szabad tőke és munkaerő-mozgás - kivéve mikor évekig korlátozzák az új belépők jogait - vagyis kettős mércét alkalmaztak, minket korlátoztak, magukat nem.Másik fő szempont az új piac és az olcsó munkaerő kihasználása a munkavállalók EU-szintű védelme nélkül - persze tudom, hogy ettől működik ez a világ, de akkor nem a demokrácia kiterjesztéséről kell szónokolni. Ja, még valamivel ráért foglalkozni az EU, az uborka görbületével, ilyen ügyben még döntést is hoztak, de kisebbségvédelemre nem érnek rá. Annyira nem, hogy mikor egy bizonyos bolgár kollégával az ő kisebbségi törökjeiről beszélgettem, csak hümmögött, hogy hát igen, ez egy csúnya megoldatlan probléma, nem kellene őket szívatni, mit tehetnek ők a 2-300 évvel ezelőttről. Az EU nem ad megoldást arra se, miért kell Áronnak meg Gyöngyinek csak románul vagy csak szlovákul tanulni a suliban akkor is, ha magyar többségű faluban/területen élnek. Szóval hiába létezik EU, nem mindenre ad megoldást se itt se Ukrajnában se másutt, főleg ha nem is hajlandó foglalkozni vele.
  • L Viper #2055
    Hol üvöltözött "visszaerdélytfelvidéket"?
    Szerintem jól megfogalmazta, hogy mit él át egy kinti magyar, aki csupán az anyanyelvét szeretné használni.
    Semmivel sincs a hozzászólásában több indulat, mint a tieidben szokott. Már ne is haragudj, de pont te vagy itt az egyik olyan fórumozó, akinél általában kiborul a bili ás kb. trágárkodásra futja, meg anyázásra. Ezt kéne már levetkőznöd végre.
  • molnibalage83
    És ennek megint mi köze van hozzám? Azt hiszed, hogy ennek én örülök? És szerinted az a módszer, hogy akkor visszaerdélytfelvidéket üvöltözöl?

Komolyna mondom eszemfaszom megáll...
  • molnibalage83
    A hozzán hasonló idiótáktól csömörlik meg az ember. Csak azét, mert valaki nem árpádsávos párnán alszik, az egyből zsidóbérenc ésatöbbi. Az egyik legostobább ember vagy, akit 30+ évem alatt sikerült megismeri. Büszke lehetsz rá...
  • ManoNegra
    A Nemzetgyűlés elfogadta azt a törvényt, amely nagyobb hatalmat ad a titkosszolgálatoknak

A helyi parlament alsóháza nagy többséggel, 438 igen és 86 nem szavazat mellett szavazta meg a jogszabályt, a tervezet így május végén a Szenátus elé kerülhet. A törvény kidolgozását felgyorsította a Charlie Hebdo szerkesztősége ellen elkövetett merénylet és április elején a TV5Monde francia televízióadó csatornáinak és honlapjainak feltörése. A jövőben a francia titkosszolgálatoknak lehetőségük lesz arra, hogy az internetszolgáltatóknál elhelyezett fekete dobozok segítségével tárolhassák az internetes metaadatokat. A jogszabály meghatározza, hogy a titkosszolgálatok milyen feltételek mellett gyűjthetnek információkat és ehhez nem minden esetben van szükségük bírói engedélyekre. [...]
  • ManoNegra
    Ez duurva., de hagyjuk itt a belpolt, mert bezárják ezt a kis dühöngőt. :-)
  • Tetsuo

Az ország biztonságát érintő problémára mutat rá a videó. Tényleg ilyenek a budapesti taxisok? :-O A rendőrökről már tudom, hogy ilyenek... maffia.
  • ManoNegra
    mivel szerintük mi magyarosítottuk el erőszakkal őket

Tisza jellemezte valahogy úgy a kisebbségpolitikájukat, hogy : "tűszúrások és tyúkszemrehágások politikája". Ehhez képest a román, szlovák, szerb, ukrán politika a csonttörések és orrbaverések politikáját alkalmazza, és ezt teljesen természetesnek veszi a mi Nagy politikai közösségünk, amit közkedvelt nevén EU-nak hívnak...
  • fonak
    A kommunikáció az oroszoknál mindig ilyen, akkor is kamuznak össze-vissza, ha semmi szükség nem lenne rá, és teljesen átlátszó. Ez a hagyomány ott a hivatalosságtól.
    Amúgy mintha kezdene a kurucinfó meg a jobbik is távolodni kicsit az oroszoktól nem? :)
    Utoljára szerkesztette: fonak, 2015.05.07. 21:49:13
  • Tetsuo
    Az orosz politika szempontjából két negatív hír:

Sztálinszobor
    https://kuruc.info/r/4/142941/

Lefulladt harckocsi (a kommunikáció, ami igazán gáz)
    https://kuruc.info/r/4/142968/
  • fonak
    Így van, ezt hívták "reszlovakizációnak", mivel szerintük mi magyarosítottuk el erőszakkal őket, és ők csak visszacsinálták. Igaz ami igaz, rengetegen asszimilálódtak korábban a magyarsághoz, nem hiába van annyi embernek szláv eredetű neve, vagy ott van a Tóth, Horváth, Rácz, Oláh stb. családnevek, de ez nem úgy ment, hogy vagy magyar leszel, vagy kitelepítünk, ugyebár. 45 óta meg sajna rengeteg magyar asszimilálódott oda. Rezesová Éva, aki hirtelen rájött az utolsó tárgyaláson, hogy tud magyarul, sőt állítólag magyar állampolgárságot akar kérni (persze csak előnyökért, több beszélő járna a böriben, vagy mi).
    Nekünk is vannak (voltak) kint rokonaink, akik "reszlovakizáltak", nem akarták hogy kitelepítsék őket, a leszármazottaik már sajnos tényleg szlovákká váltak (a városnak, ahol laktak, ma 1% magyar lakosa van hivatalosan, 1910-ben még tízszer annyi volt a magyar lakos, és nyolcadannyi a szlovák, mint ma, mivel jóval kisebb volt a lélekszáma, akkor kb. 40%-ban magyar város volt)
  • Tetsuo