No Man's Sky
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
GA-AX370-Gaming K7,Ryzen 7 1700,HyperX 3200 16gb, Radeon R9 290 Corsair AX1200i,
PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.08.24. 10:19:09
[merlinw.org]
PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA
Az űrben bár nincs légellenállás, de a lendület és a különböző fizikai erők működnek. Ha nem így lenne, akkor pl. egy nemzetközi űrállomásra elég lenne egy tűzhely gázgyújtó, hogy "kilőjjék" a Mars irányába. Egy 5 méter átmérőjű aszteroida pályájának módosításához is kisebb erő kell, mint egy egész bolygó pályájának módosításához. Bár nincs gravitáció és légkör, de a tömeg és a lendület mégis számít.
Utoljára szerkesztette: jocking, 2016.08.24. 08:39:29
Anyagi téren annyira nem izgat, mert volt annyi eszem, hogy nem vettem meg rls day-en, így nem buktam 20 ezret. De azt, hogy valaki nyíltan a pofámba hazudik hónapokon át, azt rohadtul nem bírom és végtelenül gusztustalannak tartom.
Kár, hogy són mörri nem itt él, mert ezért simán szét lehetne perelni a valagát, mert amit művel, az egy az egyben kimeríti a Btk. 373. paragrafusát.
9-re azóta linkeltek megoldást, egyébként ED-be is jóval a megjelenés után került be a leszállás.
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
1: nincsenek ígért hajóosztályok, minden hajónak tök egyforma az irányítása => lehetne szimulátorosabb
9: nincs manuális leszállás, nem lehet lezuhanni, mert az ovis védelem nem engedi => lehetne szimulátorosabb
vs
7: az űr ratyi színek kavalkádja, lehetne több fekete/sötét => lehetne szimulátorosabb.
Nem látom az ellentmondást.
Utoljára szerkesztette: Hasselhoff72, 2016.08.24. 07:08:46
Utoljára szerkesztette: horika, 2016.08.23. 22:26:45
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

I tell ya... Instead of feeling alone in a group, it's better to have real solitude all by yourself.
Én a hud-kikapcsoló mod frissítését várnám már nagyon, a jelenlegi update-tel nálam nem megy, és képek lövögetéséhez nagyon kéne. Találtam most egy gyönyörű, Föld-szerű bolygót és mennék fotózkodni. 😄
I tell ya... Instead of feeling alone in a group, it's better to have real solitude all by yourself.
Lowflight mod
[merlinw.org]
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.08.23. 21:17:17
[merlinw.org]
1. Nem minden hajónak ugyanaz a statja. 3 kategória van, a hajó "életerőpontjait" (páncélzatát?) tekintve: 4 kis négyzet, 5 és 6 (ezt a hajóba beszállva a bal felső sarokban láthatod. kis hajóknak 4 életerejük van, a nagy teherszállító bömbiknek meg 6)
2. Az ugyanolyan alapanyagok mindenhol ugyanúgy néznek ki, kivétel a vas és a szén, amiket ugye különböző növényekből és sziklákból szedhetsz össze, de a többi alapvetően mindig, mindenhol egyforma.
3. Alapvetően igazad van, azt leszámítva, hogy random kereskedők és terminálok időnként random cuccokat duplaáron adnak-vesznek, mint a normál árfolyam. Tehát nem mindig ugyanannyiért tudsz mindent eladni. Kezdetleges a dolog, de azért benne van.
5. Ez nem igaz. Én elég sok olyan bolygón jártam, ahol nem volt semmi. Sem növények, sem állatok.
Utoljára szerkesztette: Kenzou, 2016.08.23. 19:49:24
Pár tipp hozzá:
- amikor farmolod a roncsokat egyre nagyobb hajó után kutatva, akkor ha nagyobbat találtál a jelenlegidnél, bontsd le a jelenlegi összes lebontható fejlesztését és pakold át az új hajódba - ezeket vagy eladod, vagy felhasználod a javításokhoz
- ha jobb hajót találtál, de még nincs kimaxolva a 48 slotod, és szeretnél tovább kutakodni azon a bolygón, ahol vagy, akkor érdemes csak a Pulse Engine-t és a Launch Thruster-t megjavítanod, ez elég ahhoz, hogy felszállj. Aztán ha olyan hajót találtál, amivel úgy gondolod, hogy egy darabig elleszel, akkor javítsd csak ki a többi fejlesztést is, különben csak pocsékolod az alapanyagokat
- a ruhádban a legalsó sorba ne tegyél olyan fejlesztést, amit után kell tölteni (pl. hő- vagy hideg-ellenálló pajzsokat), mert egy bug miatt nem lehet őket utántölteni
Ha esetleg nem azonnal a Sony-hoz rohantak volna a készítők, nem erőltették volna azt, hogy senki, de senki ne láthassa vagy tesztelhesse kiadás előtt - például egy fél/egy éves zárt bétában - akkor a hibák jelentős része javítva lett volna. Ehelyett azonban a csapat feje inkább azzal volt elfoglalva, hogy minél magasabbra tolja a hypeot. A Hello Games csak most tért át a ticket alapú hibajavításra, ami bárkinek, aki nagyobb projekten dolgozott, alapvető dolog. Mintha házat grafikusi látványkép alapján akarna valaki felépíteni: nem teljesen lehetetlen a jó kivitelezés, de minél nagyobb a projekt, annál közelebb van a lehetetlenhez.
Ez a baj, hogy még nincs ilyesmi, szóval max gyanítjuk. De semmit sem tudunk arról, hogy ha egyszer lesz, akkor milyen lesz. :-)
Ezért sci-fi a sci-fi, és butaság számon kérni rajta a sci-fiséget.
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
Nekem még mindig nem unalmas, de az Origo lentebb linkelt cikke, vagy az Ipon cikke elég helytálló a játékkal kapcsolatban.
A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.
Én csak youtubon nézek let's playeket és tényleg vannak benne olyan dolgok, amiket nem értek, hogyan gondolták, de amúgy nagyjából ezt vártam a játéktól. Úgyhogy részemről nem értem a felháborodást.
Mellesleg ugye a tehetetlenséggel meg a tömeg/tolóerő aránnyal simán lehet a reális fizika mellett is különféle irányítási módokat érzékeltetni. Kb ugy, mint ahogy egy együléses vadászgép vs teherszállitó esetén is nemcsak a légellenállás miatt van más fizika, hanem egyszerűen azért mert az egyik egy hajtműre rárakott szárny, a másik meg egy nagy böhöm hajtóművekkel. Űrhajóknál is gyanítom hogy ezek a tényezők szerepet játszanak, hiszen egy együléses vadászgép tehetetlensége nem összemérhető egy ércszállító monstruméval, és tuti hogy nem kifizetődő arányosan nagyobb hajtóműveket építeni.
Amúgy tolod a játékot?
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2016.08.23. 16:54:06
Az űrben nincs levegő, nincs légellenállás, ezért minden hajó ugyanúgy viselkedik. Atmoszférában persze van ellenállás, de egyelőre nincs semmi alapunk arra, hogy azt mondjuk, hogy nem viselkedhet két különböző méretű hajó ugyanúgy. Elég sok kiegészítő mechanizmus kell még a hétköznapi szintű ("consumer"😉 vertikális fel- és leszálláshoz, elsősorban nem a hagyományos O2-t égető üzemanyag. :-D
De abban igazad van, hogy a legnagyobb nebula 1000 fényév átmérőjű, ezért eltúlzott az ilyen mértékű fényorgia. Már, ha a Földről nézed a jelenben, ki tudja, hogy mi van odakintről, ha egynek a közeléből nézed a környező területet, illetve, hogy máshol milyen sűrűen vannak... Vagy, hogy egyáltalán mikor játszódik a játék - az univerzum korának szempontjából -, mostanra, amikor már letisztultabb a helyzet, vagy egy fiatalabb szakaszában, amikor még nagyban működött a csillaggyártás a nebulákban...
Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus
hogy lehet kilépni a játékból? alt f4-el ? 😄
Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus
De akkor én is leírom egy "mini cikkben", mi a baj ezzel a játékkal:
1) Minden űrhajó minden statja tök egyforma. Mindnek ugyanolyan az irányítása, a teherhajó ugyanúgy képes manőverezni, mint egy vadász.
2) Minden bolygón mindig ugyanazok a nyersanyagok vannak, van, aminek még a kinézete sem változik soha (pl. plutónium).
3) A játékban a kereskedelem, mint olyan, nem létezik, nincsenek nagy árfolyamváltozások és szimulált piac. Ha kibányászok valamit, azt a lelőhelytől 3 méterre lévő terminálban ugyanannyiért adhatom el, mint 3 naprendszerrel arrébb egy űrállomáson.
4) Bár rohadt sok a bolygó, nincs igazi változatosság, mert a "raktár", amiből a játék szedi a generáláshoz a különböző állat/növény/domborzat "alkatrészeket" rohadt kicsi, ezért minden nagyon (túl) hasonló.
5) Minden naprendszer minden bolygóján van valamilyen formában élet, hőfoktól/sugárzástól/mérgező anyagoktól függetlenül. Néha azért jó lenne látni egy egy "pőre" bolygót (mint pl. a Mars), amin tényleg szó szerint semmi nincs. Így az egész túlzsúfolt képet ad. Arról nem is beszélve, hogy gázbolygók és gyűrűs bolygók sincsenek.
6) Az "érd el a galaxis közepét" alap misszió vége is felháborító, a playerek arcon köpése (aki eljutott odáig, tudja, miről beszélek).
7) Az űr olyan színes, hogy azt egy gay pride rendezvény is megirigyelhetné. Ez minden, csak nem realisztikus. Az űrben domináljanak a sötét színek, ne fűzöld meg rózsaszín ködben kelljen már repkedni.
8) Bár van 3 faj/frakció, ezek soha semmilyen interakcióba nem lépnek egymással (nincsenek nagy űrcsaták, felszíni háborúk bolygókon, stb.)
9) Nincs igazi kontrollunk az űrhajónk felett, a repülés vele óvodás/gagyi szintű. Az automata leszállás és az automata "elkormányoz, ha lezuhannék" módok röhejesek.
10) Ez elvileg egy survival játék, mégis röhejesen nehéz meghalni, és ha meg is halnál, nincs semmi szankció, a hajód és a rakomány is megmarad (bár el kell érte menni 20 mp-nyi távolságra...).
11) A játék a biztosított tartalomhoz képest röhejesen drága, 18000 forintot elkérni egy indie szarért több, mint felháborító.
12) A többszöri halasztás ellenére is a játék egy optimalizálatlan bughalmaz.
+1) A legnagyobb gond nem is magával a játékkal van, hanem magukkal a fejlesztőkkel, és azokkal, akik táplálták a hype-ot annak ellenére, hogy ők is tudták, hogy a lehetetlenre vállalkoznak. Velük (és főleg sean murray-vel) az a fő baj, hogy zokszó nélkül az emberek pofájába hazudtak. Ugyanis amiket fent leírtam, és szerepel bennük a "nincs" szó, azt ők mind-mind megígérték, hogy lesz. Szó volt róla, hogy lesznek "nagyhajós" űrcsaták, komplex kereskedelem, eltérő hajóosztályok, frakciókkal szövetkezés, bolygókon csillagkapu szerű teleport, repülő nagytestű állatok hogy a multiplayert már ne is említsem. Ezt mind-mind az utolsó pillanatig megígérték (lsd. pre release trailerek), végül kiadtak egy alpha állapotú indie játékot AAA árkategóriában. Na ez a fő baj ezzel a játékkal, a gusztusalan, hazug, kapzsi hello games, meg són mörri, úgy ahogy van.
Aki akar, fogalmazzon meg ellenvéleményt, de ti is tudjátok, hogy minden amit leírtam, tényleg úgy van. Hype ide, hype oda, én is vártam ezt a játékot, és sajnos nagyot csalódtam benne. Magában az alapötletben lenne potenciál, de ezt egy olyan fejlesztőcégre kellene bízni, aki tudja is, hogy mit csinál (és mit hogy kell csinálni), egyszersmind nem hazugsággal próbál pénzt szerezni.
Uff.
Utoljára szerkesztette: jocking, 2016.08.23. 14:38:48
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
Alapvetően nem rossz,sőt, de köszönőviszonyban sincs azzal, amit ígértek, és ezen az árkategórián ennél sokkal, de sokkal többet várnék.
Ez egy 15, max. 20 eurós ligában teljesen jó, akár early access-re is (lássuk be, az a szint...), szó nélkül vettem volna, de ez így egy nagyon rossz vicc.
Szerencsére megtanultam már, hogy semmit ne vegyek day one, az előrendelés meg eleve kizárva. Most igazam volt.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
The Matrix has you...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.08.23. 09:58:13
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"
És annak mi értelme, hogy kiadok egy véglegesnek hazudott early access játékot? Sok early access előrébb jár, mint a NMS. A véglegesnek kikiáltott játéknak ráadásul megvan az a tulajdonsága is, hogy alapvetően már nem fog megváltozni. (Hogy ez jó, vagy nem, azt döntse el mindenki maga.)
összeszorzóódnaak??? aztamindenit. meg hogy egymás mellé kell rakni?? alá-felé is mehet gondolom, nem? ez amúgy tuti? nem valami afféle űrlegenda? olvastam valahol, hogy sok dolgot kihagytak amit beígértek, bár nem hiszem, hogy ilyenről lenne szó, ez egyszerű mateknak tűnik 😊
The Matrix has you...
Sőt, az is számít, hogy melyik upgrade melyik mellett van, mert ha azonos fajtákat raksz egymás mellé akkor kapnak egy kis bónuszt is.
Utoljára szerkesztette: horika, 2016.08.22. 19:36:20
Nemrég kezdtem játszani ezzel a ...játékkal. Hát, érdekes meg minden, így elsőre sok minden tetszik sok minden meg nem 😊 na mindegy. van egy fantasztikus kérdésem. Mivel nem könnyű találni új hajókat, meg fegyvert ami még több helyet tartalmaz stb., kérdezném azokat akik már régebben benne vannak:
Számít az, ha mindenféle fejlesztésem megvan a multi-tool-omban vagy csak a legfejlettebbet veszi figyelembe?
remélem érthető a kérdés, ha nem másképp fogalmazom meg 😊
The Matrix has you...