3250
QBYTW0tvAwMDBVxLFAVR
  • MerlinW
    Valve helyretette a kamut, kiírták a játék adatlapjára:

"The standard Steam refund policy applies to No Man's Sky. There are no special exemptions available. Click here for more detail on the Steam refund policy."

Tehát nincs refund 2 óra után.
  • pett3rson
    Teljesen igazad van, lehetnek gondok bármikor. Ha tudok, akkor Én is mentek mindenfélét mielőtt telepítek, módosítok.
  • pett3rson
    köszönöm.
  • RJoco
    Nem tudom, mikor volt az utolsó patch, de 25-én nekem még jól ment.
  • RJoco
    Ettől függetlenül még előfordulhat, hogy egy patch gondot okoz modoknak.
    Mondjuk az én kiindulási alapom a SpaceEngineers, ahol az utolsó update-tel jött egy olyan, hogy hibásnak látja a mentett állást. Ha kiszedem a modokat indítás előtt, akkor meg jó. Nem tudom melyik okozza, nem volt időm kideríteni, de bosszantó volt. Ezért is van meg ez a játék (NMS). Igaz, a SE erősen early még. A modok terén erősen rá vagyok utalva a készítőre, aki vagy hozzáigazítja a játék verziójához, vagy nem.
  • TokraFan
    Users/Username/AppData/Roaming/Hello Games

Ide ment a game, elég ezt a könyvtárat lementeni.
  • pett3rson
    Akkor eddig sikerült ezeket elkerülnöm. Valószínű azért, mert nem olyanokat raktam fel. Mondjuk csináltam biztonsági másolatot a játékról, ki tudja alapon.

Amúgy a mentések hol vannak? nem steam-es verzió...
  • Ironman2
    Pont az ellenkezője,mert bizonyos modok felülirnak fájlokat! Erre figyelmeztetnek is a modoknál!
  • TokraFan
    Nekem az új patch óta játszhatatlan sebességgel megy a játék. Pontosabban nem a sebességgel van baj, hanem az akadásokkal. Eddig jól ment -viszonylag-, most viszont állandóan meg-megakad. Nincs is már türelmem hozzá, így 60óra után kifújt a game és már az explore sem nyújt semmi újat, sajnos rettentően kevés az asset amiből a game dolgozik, így nagyon hamar teljesen azonos növényekbe botlom bárhol. Azért 60 óra nem rossz egy játéktól, más kérdés, hogy ennek 90%-a farmolással telt. Ha még fejlesztik és jön tartalom, ránézek ismét úgy fél év múlva. Remélem addigra a performance problémákat is orvosolják, bár nálam eddig csak rontottak ezek a patch-ek.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.09.01. 13:59:36
  • pett3rson
    Én úgy veszem észre, hogy ezek a modok jól fognak illeszkedni a későbbi verziókhoz is, mert nem egy meglévő fájlba nyúlnak, hanem egy újat kell bemásolnod egy helyre. Szerintem egy idő után rájöttek vagy eleve így építették fel, hogy könnyen modolható legyen..biztos látták, hogy amit kiadnak az kevés lesz :)

Egyébként Én is csak olyat raktam fel amivel túl sok mindent nem változtatok, de pl az, hogy több űrhajó fordul meg a kikötőkben vagy több élőlény van a bolygókon csak az időmet spórolom, mert nem várok órákat egy egy cuccra amit megvenni vagy eladni akarok. Az idő sör...
  • RJoco
    Nem modoltam, nem szeretem modolni a játékokat, később csak a gond van belőle (hacsak nem a végleges verzió, amit már nem fejlesztenek és patch sem jön ki hozzá). Amit írtam, az a játék alapbeállítása, mert a felbontáson és az FPS-en kívül mást nem is állítottam, csak játszottam.
  • pett3rson
    Sac venom-nak hívják, nekem is abból lett sok lóvém :)

Van olyan mod amivel lehet növelni, hogy egy férőhelyre mennyi rakjon be, ha jól értettem saját magad állíthatod be, hogy miből mennyi legyen, mint ahogy írtad az exosuitba pl 250 a bányászhatókból, de a többi csak 1-1 db. Személy szerint nem raktam fel, mert ez már elég nagy csalásnak tűnik, legalábbis nekem. Így is viszonylag hamar össze lehet szedni a nagy lóvét, csak először az exosuitot kell kimaxolni.
  • RJoco
    Bár kicsit már régi a téma, de pont mielőtt szabira mentem, találtam egy bolygót, ahol nincs élet, növényvilág is nagyon gyér, de szép rózsaszínű gömbök vannak mindenfele. Ha a közelükbe megyek, akkor védekezésből kieresztik tüskéjüket jól megszúrva engem.
    Támadásuk esetén 3 csillagos körözést kapok. Viszont cserébe egy 23k-t érő cucc a jutalmam, de a nevét most meg nem mondom.
    Korábban emerillel kerestem egy csomó pénzt, most 24 férőhelyes hajóm van. Lenne nagyobb is, ha bookmarkolni lehetne az érdekesebb pontokat.
    Azt tudjátok, hogy a hajóban 1 slotban kétszer annyi fér el, mint a ruhában? Hajóba pl. 500 emeril, ruhába 250. Ebből a szempontból egy fordulóval többet keresünk emerillel, mint az egyesével tárolható cuccal. A farmolások idejét nem mértem, annyit még nem farmoltam.
    Múltkor lett volna lehetőségem egy jobb multira az egyik mukinál csak véletlen jobb gombot nyomtam. Utána már nem adta be a lehetőséget. Sajnos ilyenkor nincs esélye az embernek lebontani a meglévőben lévő dolgokat, így még farmolhatunk is, ha a csere mellett döntünk.
    Át lehet nevezni a hajónkat valahogy? Én ezt nagyon hiányolom a bookmarkok mellett.
  • pett3rson
    Személy szerint azon az úton jártam, hogy az elején kerestem Én is a roncsokat, 19-es hajóig el is jutottam. Aztán megnéztem, hogy hogy lehetne gyorsabban lóvéhoz jutni, mert nekem nem jött be ez az egy lépcsős váltás és, hogy mindig javítgassam a hajókat. Ahhoz, hogy olyan rendszerbe lépj amibe sok drága cuccot találhatsz fejlesztened kell a Hyper Drive-ot. Ehhez megint csak sok mindent kell összeszedni, de megéri, mert sokkal kevesebb idő alatt szedtem össze 15 milliót és vettem 14 millióért egy 34-es hajót.

Nálam az is bejátszott, hogy elkezdtem az Atlas projektet és már nem fértem a sok piros golótól a raktérben. Érdemes gondolkozni és előre tervezni, csak hát amikor nem ismeri az ember a játék mechanikáját akoor még sokkal nehezebb.

Most megint a hyper drive upgrade-jét kutatom, aluminiumot az istennek nem találok, pont amikor kéne :D

Javaslom, hogy szállj le azokon a helyeken ahol ilyen sárga nyaláb nyúlik az égbe. ez ilyen keresőféle, 4 dolgot lehet kerestetni vele, (bypass chip kell hozzá, lehet venni vagy csinálni ha már megvan a tervrajz) mindegyik hasznos cuccot rejthet, próbáld ki mindet és legyen meglepetés, hogy mikor mit ad :)

Lentebb van egy link amit beraktam, azon van támpont, hogy mit kell figyelni amikor egyik rendszerből ugrasz a másikba.

Sok sikert.
  • horika
    Pontosan ezt csinálom, és 10-ből 8x 24-es hajó a maradék meg vagy16-os vagy 25-ös...
  • MerlinW
    Írtuk már, menj egy bacon-höz, keress crash site-okat (transmission towers), 10 bypass chippel, 10-et találsz, körberepülöd őket, és 10-ből 6-7 hajó nagyobb lesz a tiednél. 4-5 óra alatt összeszeded a 48-as hajót teljesen ingyen. Ha nincs dynamic resonator tervrajzod, azt vehetsz bármelyik trade állomáson / kereskedőtől.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.08.31. 15:31:00
  • horika
    Én most már napok óta nem találok nagyobbat a sajátomnál se hajóban (jelenleg 25-ös) se multitoolban (19-es). A bázisokon meg szállnak le mostanában a bőven 30+ hajók de azok általában 15-20 milla felett vannak, annyim meg nincs jelenleg.
  • Carlos
    oh, ok, akkor a patch előtt lehetett, hogy 5-6-al nagyobbat találtam mint ami volt.
    Akkor bocsi!
  • pxxl
    Dynamic Resonator
  • TokraFan
    Nem halad feltétlenül gyorsabban vele, mert a meglévőnél már csak mindig +1 slottal nagyobbat ad a roncsoknál. Mire a roncsokat megtalálja+anyagot gyűjt+megjavítja+kezdi előről, addig egy jobb bolygón keres annyit, hogy egyből megveszi a 15 slottal nagyobbat. Tulajdonképpen ízlés kérdése, meylik utat választja. Így is, úgy is, monoton lesz. :-)
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.08.31. 14:03:07
  • András77
    Antianyag receptem van, warp cellát is tudok gyártani. A gondom az, hogy a hyperhajtómű általában sérült és ahhoz kéne egy spéci alkatrész, most sajno nem ugrik be a neve, de annak a tervrajza nincs még meg nekem.
  • Carlos
    inkább javitsd meg a bolygóra zuhant hajókat. Egyszerűbb és ingyen van. Csak a matit kell kifarmolni hozzá.
  • András77
    Elkezdtem játszani ezzel a játékkal, de nem rohanok, elszöszmötölök pár bolygón, mielőtt tovább lépek másik rendszerbe. Az első rendszerben tudtam venni 606e-ért egy 20 slotos hajót, azzal még jól elvagyok. A második rendszerben meg az űrbázison dupla pénzt ér a chrysonite és a fusion-el 4 másodperc alatt elérhető bolygón van is dögivel, úgyhogy pár millió pénzt össze tudok kaparni.

Az a kérdésem ilyenkor, hogy érdemes megvenni egy 25-28 slotos hajót, vagy tegyem félre a pénzt és majd vegyek nagyobbat később? Kicsit már unom az állandó helyhiányt, de egyelőre a farmolás nem megy gyorsan és a megvett hajó nem beszámítható később. Emiatt át akarom gondolni a kb 2 milliós kiadást. Olvastam viszont, hogy nagyobb hajóval csak nagyon ritkán lehet találkozni, mindig a hajóhoz képest adja a kicsit nagyobbakat. Emiatt lehet, hogy mégis érdemes lenne venni egy 25-28 slotos, hogy utána tudjak venni még nagyobbat.

Mit mondanak a tapasztaltabbak?

A játékról meg a véleményem, hogy két fő probléma van, a PC-n a lelassulás, akadás. A másik meg az árazása. Ez egy teljesen korrekt játék lenne alacsonyabb ársávban.

Nem kéne ennyi bolygó, hót felesleges és eléggé hasonlítanak egymásra. Sajnos a procedurális technikának komoly korlátai vannak. A helyükben én felvettem volna néhány bolygó tervezőt és kb 100 egyedi tervezésű bolygót készítettem volna. Ezeket jól szétszórni, hogy kb 10-20-t lehessen érinteni egy úttal, úgyhogy az újra játszás is biztosított lenne. Az egyedi tervezésű bolygók miatt ráadásul komolyan megnőne a játékélmény, mert nem lenne már az az érzése az embernek már a második rendszerben, hogy ezt már láttam...

Az is teljesen felesleges, hogy szinte minden bolygó tele van állattal, amik hasonlóak ráadásul, mindegy, hogy -70 vagy +50 fok van.

Egy rendszerben elég lenne 1-2 életet hordozó bolygó. Valami komolyabb scanner (ha van ilyen ,akkor még nem ismerem), ami feltérképi a rendszert, bolygó, típus, van-e élet stb és az alapján meg lehetne tervezni, hogy melyik bolygókat látogatom meg.

Meg egy kib.szott térképező rendszer hiányzik de nagyon. Persze sok minden más is, de láthatóan rengeteg fejlesztés benne van a játékban, csak tényleg nem az aaa ársávba való.
    Utoljára szerkesztette: András77, 2016.08.31. 13:58:54
  • pxxl
    aha majdnem :D

• pett3rson
    azt miért jó kikapcsolni? Nekem tökre hasznos, mert nem azt figyelem, hogy mennyi töltés van a cuccaimban, de amikor elkezd csipogni, hogy a létfenntartó rendszerrel gond van, akkor egyből megnézem, hogy mi van és gyorsan feltöltöm őket...
  • Ironman2
    Kikapcsolhatjuk az idegesítő figyelmeztetéseket!

letöltés innen egyszerűbb (jobb felső sarokban lévő lefele nyílra katt!):

https://drive.google.com/file/d/0B30loVo524xgLTh5MXpGdHk0bUE/view
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.08.31. 03:17:49
  • Ironman2
    Early acces témában nyitottam topikot,tessék idefáradni mielőtt Merlin bevarázsolja a felkiáltójeleket!

https://sg.hu/forum/tema/1472599322
  • nibron
    az alphanak is vannak feltételei. van olyan projekt a steamen aminek majd egy év kellett mire elérte.
  • nibron
    hát ez egy olyan dolog, mint pölö, hány dolgozóból lesz milliomos majd milliárdos. egy csomó ígéretes projekt elhullik apróságokon. de amúgy nem olyan vészes ez, nem biztos, hogy minden projektből rtm-et kell csinálni. ha pl. nincs kitartás esetleg szufla egy csapatban vagy nem működik a management, jobb ha korán kiderül, mint mondjuk a nms esetében. ha a nms ea-ként jelent volna most meg, és nem lengi ennyire körül egy rakás hazugság, bőven 50% felett lenne az értékelése, sőt inkább a 80-ra tippelnék. tehát ebben az esetben is jobb lett volna az ea, és a végén lehet nem is kellene rtm. mindenesetre ea-ként könnyebb lenne folytatni, így meg már nem.
  • TokraFan
    Ezt én is így gondolom és szerenécsre vannak pozitív példák is. Ugyanakkor nemrég olvastam egy cikket, amiben megdöbbentő adatokat írtak ezzel kapcsolatban. 2015-ben az Early Access játékok 70%-át elhagyták a devek vagy áll a fejlesztésük, 20% 2 évnél régeben vergődik EA állapotban, és csak 10%-ból lett 1.0!
    Ez így nagyon gáz! De amit még jobban utálok, ha egy EA játék már ebben a fázisban sikeres, de a dev -aki sok esetben "one man show"-, mégsem vesz fel új embereket és nem bővíti a team-et a befolyt dollármilliók ellenére, hanem továbbra is a szokásos kis tempójában fejlesztgeti a játékot "ejj ráérünk arra még" felkiáltással. ÉS persze ott van a kedvencem, a dev, aki úgy dönt az EA fázis közepén, hogy mostantól leszarja az egészet és új játékba kezd (pl. StarDrive). Aztán csodálkozik, hogy azt sem veszi már meg senki.
  • Carlos
    A betanak lefektetett kriteriumai vannak.
    Ezert tengodnek alphaban mert ott barmi lehet...
  • lammaer
    Az a baj, mindegyik fényévekre van attól hogy kész legyen és pl a Rust esetében a veteránok már látni vélik hogy a devek kezdenek kiégni és rossz irányba menni. Erről csak azért tudok nyilatkozni mert konkrétan az elmúlt két hétben azt tologattam.... de nézd meg a steam reviewjeit
    Szóval 2013 óta elérhető, 3 év alatt még a közelében sincs annak hogy valamlyest feature stabil kész játék legyen (persze félúton elkezdték átírni meg ilyenek).

The forest, 2014 óta early access, és még mindíg alfa...

7days to die... 2013 óta elérhető, még mindig alfa....

Önmagában nem is lenne baj az hogy milyen cimke van rajta (alfa, béta, release), de egyértelmű hogyha még a fejlesztő se meri még bétának se nevezni, akkor messze még attól hogyegy játék stabil, legalább feature szinten végleges legyen. És ha évekig húzzák, egyre nagyobb az esély hogy ott fogják hagyni a cuccot...
  • nibron
    simán meg lehet szerezni az összes receptet, onnan már akár húszasával is könnyen lehet gyártani a warp cellt. határ csak az inventory mérete
  • pett3rson
    Középső egérgomb a bontás, jól mondja Merlin. Egyébként nem sokba kerül új cellát csinálni. jó, kicsit bányászni kell, de hát ez a foglalkozásod, nem? ;)

Ez amúgy nekem is bajom volt. Az elején még nagyon nehéz volt cellákat gyártanom, mikor megvolt az alapanyag, gyorsan összeraktam vagy 5-öt és bele a hajtóműbe...erre találtam egy nagyobb hajót... :)
    Utoljára szerkesztette: pett3rson, 2016.08.30. 15:26:43
  • Voltan
    Jó, hogy mondod, a Forest-et már vagy egy éve nem raktam fel. Kipróbálom megint, biztos volt benne újítás.
  • MerlinW
    - Nem tudod
    - Szétbontás: az alkatrészeken kontrollerrel a jobb gomba lenyomásával, billentyűzeten nem tudom, talán középső egérgomb, de írja, ha ráhúzod a kurzort.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.08.30. 14:41:03
  • petersz
    Ha hajót akarok váltani, a hiperhajtóműbe töltött cellákat ki tudom valahogy venni, hogy bethessem az új hajóba?

És hogyan lehet szétbontani a hajót, melyet hátra akarok hagyni?
  • Ironman2
    Azért vannak kivételek (RUST,The Forest,7Days to die,Stranded Deep,Hurtworld,ARK:Survival Evolvad...stb),nagy nevek lettek,és még mindegyik early acces,de rengeteg tartalommal bírnak!
  • nibron
    szerintem nagyon jó találmány az "early access". egy játék életciklusának már az elején megismerhetik a "felhasználók", segíthetik a fejlesztőket, stb. de mint mindenhol, akadnak olyanok (fejlesztők), akik ezt nem igazán arra használják, amire ki lett találva. részemről van jópár fejlesztőcsapat amit támogatok egyrészt azzal, hogy megveszem a projektjüket korai stádiumban, másrészt aktív segítséggel ha felkérnek (sokat ténykedtem játékok fejlesztésében). de olyan biztos nincs a mai világban, hogy úgy támogassak valakit, hogy nem kapok érte semmit. a korai hozzáférés pont ezt a problémát oldja meg. ha valaki nem így használja borítékolható, hogy erre az útra téved. az nms is egy sokkal jobban elfogadható játék lenne, ha lett volna korai hozzáférése. a játékosok már a kezdeteknél jelezhették volna, hogy ez nem az amit szeretnének. más kérdés, hogy ebben mennyi volt a szándékosság, mivel szinte az összes interjúban sean egyértelmű jeleket sugároz arról, hogy nem mond igazat. a steam-en most is fenntlévő trailer egyaránt nem azt mutatja meg amit a játékkal kapsz. ezt így nagyon nem szabadna.
  • Carlos
    +1