3250
QBYTW0tvAwMDBVxLFAVR
  • Madi92
    Jómagam még mindig nem próbáltam ki a játékot, de valahol izgatja a fantáziámat a játék még mindig. Én úgy fogom fel, hogy kiadtak egy early accesst, aztán majd csak lesz belőle valami.
  • TokraFan
    Gyenge...továbbá késő...
  • MerlinW
  • horika
    Oh, eddig ugye voltak azok a lézert felfele lövő beaconok, most már nincsenek, hanem lehet építeni őket bárhova olcsóért (100iron meg 25 plutonium), meg save pointot meg communication akármit.
  • horika
    Elsőre jóval kevesebb dolgot (kis bázisok, stb.) találok a bolygón (lehet hogy csak ez ilyen) + egyből összefutottam egy teherhajóval amit megtámadtak, megvédtem őket, kaptam majdnem 1 millát érte. és 7milláért megvehettem volna a teherhajót.
  • horika
    Találtam valami új növényeket, amiket nem tudok leszedni, Haz-Mat Gauntlet hozzá. Valahogy biztos craftolni kell, de még nem tudok
  • TokraFan
    Ránézésre nem rossz, de amíg a repmodell olyan amilyen (kvázi nincs), és nincs joystick támogatás sem, addig nálam felejtős...A másik amivel nehezen barátkoztam meg már az elején is, az a gyerekes grafika. Úgy nehéz beleélnem magam, hogy egy galaxist fedezek fel, ha egy Lego-szerű környezet vesz körül.
  • Caliph
    ejha
    még várok vele mi lesz belőle.de az irány jó...,még egy kis igazi multiplayer beleférhetne,persze opcionálisan
  • Ironman2
    Mire ebből nagyon jó játék lesz,addigra le is megy az ára,és lehet megveszem ezt is.
  • Ironman2
    Azért nem hangzik rosszul!

Megjött az update!!
  • Caliph
    mivel felfedezés a lényeg,elvileg,valami féle anyahajó építés jobb lett volna mint a bolygóbázis.
  • Krisztiam #1716
    Foundation update
  • TokraFan
    Hahaha...
  • MerlinW
    Újabb igéretek :)
  • MerlinW
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Én az elején összebounty-ztam Diamondback Scout-al az első 10 milliómat. Aztán vettem egy Type 6-ot és kamionoztam, majd egy T7-et és még többet kamionoztam. Közben bounty-tam, mikor meguntam. Aztán a kamionozás hasznából vettem Asp explorer-t felfedezni - fel is tekertem 50 fényéves ugrásra, Vulture-t bounty-zni, és Anaconda-t személyt szállítani (most éppen ebben van a pénz). Mindeközben csinálgattam a community goal-okat, az is hozott összesen majd' 100 misit. Szóval sosem igazán volt gondom a pénzzel.

A patch előtt 260T árút 400 fényévre szállítva fizetett ~50 misit, most ugyanez van a személyszállítással. Lényeg, hogy a pénzes küldiket azok frakciók adják ahol magas a reputációd. Tehát célszerű egy rendszeren belül ingázni az elején amíg fel nem tornászod friendly/allied-re. Az utóbbi napokban meg felfedeztem az érdekes helyeket, alien crash site-okat, sima crash site-okat, alien ruin-okat, barnacle-öket (ahonnan elhoztam pár meta-alloy-t - 88k/db) stb., ezek is fizettek pár misit

A továbbiakban folytassuk az Elite topikjában.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.11.02. 23:57:30
  • RJoco
    Láttam a többi hajód is. Nekem valahogy nem jött össze ilyen hamar a dolog. Eravate-ban szedtem össze az ASP-re a lóvét kereskedéssel, jó sok körbe tellett és nem kevés időbe is. Sokat scannelgettem is, csak ott meg volt, hogy leesett a fejem, míg egyik bolygótól a másikig repültem. Csak a rendszert lescannelni meg nem annyira jövedelmező, mégha teljes hatóerejű scannerem van, akkor sem. A Metál égi testek elég sokat érnek. És természetesen lépten nyomon megtalált 1-1 NPC, hogy ne legyen unalmas a játék a nem lakott terülteteken sem.
  • MerlinW
    Helyette van jelenleg a személyszállítás, ami hasonlóan jól fizet. Vagy a meta-alloy farmolás (Merope - Maia 1 ugrás). Vagy ott a bounty-zás, ami negyed óra alatt hoz 1-2 milliót a konyhára, igaz ahhoz már kell némi tőke is. Vagy ott a felfedezés, az is jól fizet. Community eventek is hoznak heti 20+ milliót, minimális befektetéssel.

Szerintem baromi rosszat tesz a játéknak, ha napi 100 milliókat keres a játékos. Jogos volt a nerf. 2-3 hét alatt el lehetett érni mindent amit a játék pénzért kínált. Ami nem jó.

Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.11.01. 23:21:43
  • TokraFan
    Én is közelítek az 1000 órához. Nem rossz game, el lehet lenni vele, de azért messze nem egy X3. Továbbra sem említhetők egy lapon. Persze az Elite sokkal szebb. :-)
    Gyors meggazdagodásra voltak bevált utak, korábban Robigo, 2.2-ig Sothis, ezekkel egy úttal tízmilliókat lehetett keresni, de mára sajnos mindkettőt nerfelték.
  • MerlinW
    A lenti linket ha megnézed láthatod, hogy másfél hónapja játszom és az Anaconda mellett van még 6 hajóm is:)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.11.01. 22:05:11
  • RJoco
    Szép, jól nyomod. Nekem valahogy nem jött be bill+egérrel. Pedig próbálkoztam vele. De anno hotas-al kezdtem és azt nagyon megszoktam.
    Órában nem tudom mennyi van, ASP-ig eljutottam, meg kipróbáltam a Vulture-t, de utána visszaváltottam ASP-re. Egy Anaconda-t szívesen kipróbálnék, de attól nagyon messze vagyok.
  • MerlinW
    Van. 200+ órám van benne eddig. Most jött egy rakás újítás. Én bill+egérrel játszom (kontrollerrel nem fekszik, hotas-om nincs), tök jól elvagyok vele:)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.11.01. 19:22:53
  • RJoco
    Neked van Elite-ed? Nekem van, bár már rég nem játszottam, épp azon gondolkodtam, elő kellene szednem a hotasX-et hozzá. Viszont egyedül nem az igazi. Főleg, hogy a hírlevelekben nyomatják a jobbnál jobb képeket az alakzatban repülésről vagy épp a tűz köré gyűlt planet járókról.

A NMS-t nemrég előszedtem, de valami bug képződött benne és úgy néztem, hogy a mentés tartalmazza. Néhány épület kicsit a levegőbe került, meg kicsit a földbe. Mikor bementem a vihar elől, akkor is körülöttem tombolt. Azt hittem, hogy a visszatöltés orvosolja az épület elhelyezkedését, de nem.
    Arról nem is beszélve, hogy az elején még nagyon szépen elfutott 2K felbontáson, full grafikán, most meg néha ugrál az FPS 30-60 között, ami eléggé észrevehető és zavaró.
  • Krisztiam #1705
    köszi szépen :)
  • MerlinW
    Semmi hír a játékról, csapatról, javításról. Utoljára október elején volt egy HG tweet valami külsős noname "community" embertől, hogy nagyon keményen dolgoznak. Felejtsd el szerintem a játékot, vegyél Elite: Dangerous Horizons-t, ahhoz fél évente jönnek az 50 oldalnyi fícsörök. És még a játék is jobb.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.11.01. 00:25:39
  • Krisztiam #1703
    valamit javítottak már azóta a játékon? vagy semmit?
  • mohus
    Én hetente 2* előveszem , a kedvenc bolygóm már majdnem teljesen bejárt annyi az ikon mint csillag az égen...egyszerű jó motor
  • vear
    Ez egyébként meg lett cáfolva, a class-ban a betüjel csak annyit mond hogy találsz-e ritka anyagokat/agressziv sentinnelleket. Ha növény és állatvilágban gazdag rendszert keresel, akkor a "pf" (például F3pf) jelzésű rendszert keress.
  • PeeTeR
    "This is a fair thing. The marketing was not honest. Dishonesty in business should be punished in some way. The consumer and the consumers rights are important in a stable and fair free market."

hajra
  • Kano89
    http://www.eurogamer.net/articles/2016-09-28-advertising-standards-launches-investigation-into-no-mans-sky

Ezek alapján elég necces, hogy bármilyen dlc lesz a játékhoz, hogy ha a fogyasztóvédelem rájuk száll.
  • MerlinW
    Ezek előre generált bolygók, nem a géped generálja őket:) Tehát mindenkinél ugyanúgy néz ki mindegyik. Egyszerűen kifogtál pár ilyen rendszert. Nagy számok törvénye, előfordul.
  • RJoco
    Hogy ez mekkora egy...

Én beugrottam egy zöldhöz. Mindjárt az első bolygó kihalt, kopár és toxikus. A rare forrás kimerül annyiban, hogy sokkal több a nyelvi bója és a hajómodul, amik nem adnak olyat, ami ne lenne meg.
    De pl hajóroncsot még nem is találtam, pedig most azokra lenne szükségem.
    Az igaz, hogy találtam végre iridiumot rajta, de már nem tudom, hogy mire is kellett.
    Ha mégis kapok valami új modult (idegentől), az általában a ruhához vagy hajóhoz alapmodul. Ami nem rossz, feltéve, ha le tudom szedni a ruháról/hajóról, hogy áttegyem másik helyre.
    Amúgy nem tudom, mi történt a gépemmel a két hét alatt, míg nem játszottam vagy a patch-t szúrták el a fiúk, mert augusztusban még növényzettel és állatokkal ellátott bolygókat kaptam, de mostanában csak kopár sziklák vannak élettelenül, kísértethangokkal.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.09.27. 19:19:32
  • MerlinW
    Bárhol megszerezheted az Atlas Pass-t. Gyakorlatilag mindent megszerezhetsz bármelyik naprendszerben, akár a kezdőben is. Értem ez alatt: mindent. A max rakteret, ruhát, fegyvert, atlas pass-t, mindent. Egyébként csillagok színei jelzik a típusukat, extrém, lakott, ásványokban gazdag, kopár stb. Hogy melyiket melyik idegen faj lakja az random, de mint írtam irreleváns. Atlas Pass-ok szerencsejáték, vagy dobja egy op-center vagy nem.

"Yellow Stars/Class G or F
    These are the default star systems you can travel to from the start of the game. Mostly basic resources can be be found on the planets present within them, and a lot of the planets are barren.

Red Stars/Class K or M
    You need a warp reactor sigma upgrade to travel to these stars. Planets will have slightly rarer resources on them, and more planets will be habited with fauna and flora.

Green Stars/Class E
    You need warp reactor tau upgrade to have the ability to travel to these systems. They contain even rarer resources and even more planets will be tropical/lush.

Blue Stars/Class B or O
    You need a warp reactor theta upgrade to travel to these systems. Planets will have a chance of having even the rarest resources on them, and a higher chance of being lush with plentiful plant and animal life."
  • horika
    Nekem fogalmam sincs, hogy lehet e így keresni bolygót. Valószínű, hogy mikor felfedezed a bolygót, akkor dől el melyik fajé lesz, szóval véletlenszerű. De ha mégse, úgyis leírja valaki.
  • wollnerd #1694
    Sziasztok! Az a kérdésem hogy honnan lehet felismerni/tudni hogy mely naprendszer melyik életformakultúráé? (Gek, Korvax, V'keey, Atlas)
    Ugyanis szeretnék eljutni egy korvax bolygóra, megszerezzem az AtlasPass V2/3-at az opcentereken :D de honnan ismerjem fel a galaxistérképről melyik naprendszer Korvax? Van-e egyáltalán kapcsolat a különböző elnevezett jelzésű (Pl. Class G1pf) system között?
    Nem szeretnék összevissza utazgatni a rendszerek között, zsákbamacskaszerűen, kicsit kényelmetlen...
    Googlezással semmire nem mentem.
    Köszi a válaszokat! :)
    Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2016.09.27. 13:54:03
  • MerlinW
    Jaja, beta patch már hetek óta kint van.
  • Ironman2
    Váratlanul bejelentettek egy hatalmas patchet,ami megváltoztathatja az egész játékot:

LINK (angolul)
  • RJoco
    Kevés lezuhant hajót találok mostanában. Így csak 28-asom van, amit az éjjel találtam.
  • MerlinW
    Hát, én lezuhant hajókból szedtem össze a 48-asat, 40-estől már majdnem minden fejlesztés benne volt már alapból, csak javítani kellett őket.
  • RJoco
    A theta hiperhajtóműhöz nem kevés arany és emeril kell. Mégsem csak eladós cuccok ezek.
  • PeeTeR